Dodaj do ulubionych

Pytanie do Łomżyniaków???

01.07.05, 22:17
Wyjaśnijcie mi, dlaczego Wy nas tak nienawidzicie???
Skąd u Was tyle zawiści, złości???

Białystok w Waszych oczach jest złem wcielonym, DLACZEGO?????
Czyżby kompleks niższości???
Obserwuj wątek
    • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:21
      trzeba było w pytaniu tak ładnie napisać "Pytanie do Łomżan???"
      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:23
        Łomżan, Łomżyniaków, jedna chwała:)))

Tu jest link do Forum Łomża z tym pytaniem

Zobaczymy co odpowiedzą:)
        • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:24
          teraz to sobie przerabales sprawe... jestes wrog numer 1 Łomży ;)
          • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:24
            dzieci beda rzucac w Ciebie kamieniami, a ksiadz z ambony krzyczec ;)
            nie pokazuj sie w tamtych okolicach... ;)
            • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:26
              Księdza się nie boję, a na głowę kask nałożę, to ochroni mnie:)))
              • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:28
                jak mozesz!!! Ksiedza sie nie boisz!!! hyyyy toz z Ciebie czort w czystej
                postaci, swiecona woda Cie polac trzeba ;)))

haha dzieci sa przebiegle ;)
                • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:31
                  Płaszcz przeciw deszczowy włoże:)))

> haha dzieci sa przebiegle ;)
                  A Łomżyńskie w szczególności:)))
                  Później z nich takie cusiki wyrastają, ale to nie dziwne jak już od kołyski im się mówi, że Ci z Białegostoku to wróg największy:)))

ps.
                  My tu gadu gadu, wątek puchnie, a forumowiczów, do których tem wątek jest kierowany ani słychu, ani widu:)))
          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:25
            Nikogo tu nie chcę obrażać, tylko zwyczajnie pytam, dlaczego jest taka wrogość z ich stony, sam potwierdzisz, że tak jest, każdy ich post jest przepojony nienawiścią do Białegostoku i jego mieszkańców!
            • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:27
              potwierdze, ostatnio to sie nawet zrobilo smieszne (np. poczta polska :)))))
              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:29
                Nie może pojąć, że poczta jest jednostką niezależną i nie działa w granicach województwa, tylko ma swój podział kraju. Jak już wspominałem, my podlegamy pod Olsztyn i niech ta kobita tam się żali:)))
                • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:30
                  i tak wszystko przez Białystok, jak bedzie koniec swiata to w Łomży powiesza
                  transparenty "To przez Białystok. Chcemy do mazowieckiego"
                  • dryla Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:32
                    nekroskop88 napisał:

> i tak wszystko przez Białystok, jak bedzie koniec swiata to w Łomży powiesza
                    > transparenty "To przez Białystok. Chcemy do mazowieckiego"
                    >
                    > no cóż, kompleksy, my z resztą też się śmiejemy z kierowców z łomży,
                    wczesniej byli w małych fiatach teraz sięe przesiedli w polonezy. Facet w
                    kapeluszu w czerwonym polonezie> Łomża
                    • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:33
                      Ale to jest humorystyczne, nic w tym złego nie ma. A oni co???
                      Psy na nas wieszają, wszelkie zło, to przez nas, tak to wygląda, przynajmniej na tym forum:(((
              • Gość: Kuba Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.bsk.vectranet.pl 01.07.05, 22:32
                Ja również tego nie rozumiem, wszystkiemu winny ten biedny Białystok... A to,
                że Łomża znajduje się w województwie Podlaskim, a to, że obrabia Łomżę z
                pieniędzy, a to, że przesyłki pocztowe wolno idą :/ I Bóg jeden wie co
                jeszcze :)
      • Gość: bagarmosen Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:05
        jeszcze raz przeczytaj swoje wypowiedzi ale z pełnym zrozumieniem i znajdziesz
        odpowiedż - nie tylko w tym wątku ale takze w innych.Do wniosku sam dojdziesz -
        co do odpowiedzi -to najpierw ty udziel odpowiedzi jakie były Tobie zadawane.
        • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 16:07
          Dokogo ta mowa???
          Jak do mnie, to nie mam nic sobie do zarzucenia, a niektóre wypowiedzi moje, były po prowokacji z Waszej strony. Nadal twierdzę, że nic do was nie mam, ale Wy do nas i mnie niestety tak. Więc pytam kolejny raz, DLACZEGO???
          Rozumiem, sama nie wiesz, albo jak niżej zaznaczyłem, nie honor szlachciance zagrodowej przyznać się do niewiedzy i swojej głupoty!!!
    • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 01.07.05, 22:32
      no coz, tak czy inaczej trzeba ta niechec zdusic w zarodku :) bo to sie robi
      zarazem smutne jak i smieszne (np. Bydgoszcz-Torun) i uciazliwe (np. Białystok-
      Warszawa, nagminne jest przebijanie opon kierowcom samochodow dostawczych z
      Białegostoku)
      • Gość: fifty fifty Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 23:49
        :) ja sie tak postanowilam wypowiedziec :) nie zagladalam na forum lomza, gdyz
        uwazam za zbyteczne patrzeć, jak to sie lomza z bialymstokiem nie lubi. szkoda
        oczkow a i tak moj okulista za duzo zarabia. no ale do rzeczy. w papierach mam
        wpisane urodzona w lomzy, nawet mieszkalam tam czas jakis, ale od pooonad
        dekady w adresie zameldowania widnieje bialystok. tak wiec mentalnie jestem
        gdzies z okolic Jeżewa Starego :)) i wiem jedno, i niech sie nikt nie czuje
        urazony, to moje subiektywne odczucia, ale lomzanie czują sie lepsi niz
        bialostoczanie. niestety, bo nie widze porownania ani punktu zaczepienia. ale
        tez za smeiszne uwazam, ze jak mialam samochod z lomzynska rejestracja, to
        wszyscy jakos czesciej uzywali sygnalu dzwiekowego :)) pozdrawiam wszystkich i
        gratuluję zalozycielowi watku pomyslu na probe wyjasnienia tej wasni
        przeokrutnej :)
        • Gość: alfik Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 81.15.226.* 01.07.05, 23:57
          Moim skromnym zdaniem Elblażanina to Lomz powinna być w wojewodztwie
          mazowieckim.
        • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 00:06
          W czym lepsi???
          Bo jakoś nie widzę różnicy!!!
          • Gość: fifty fifty Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:11
            alez ja tez napisalam ze nie widze roznicy :) nie czytasz uwaznie. moglabym dac
            odpowiedz pod tytulem "maja mniej dziur w ulicach" ale to chyba zbyteczne.
            powiem ci tylko ze czasem mam wrazenie, ze taka waśń ciągną ludzie na
            emeryturze, lda ktorych ziarno nienawisci do mieszkańcow miast ościennych
            stanowi jedyny blask w szarym marazmie egzystencji :) ja sama mam lat naście,
            zadnych zadr w sercu nie chowam a bialystok kocham sercem i duszą do tego
            stopnia ze nie wyobrazam sobie zycia gdzie indziej :)
            • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 00:13
              i wiem jedno, i niech sie nikt nie czuje
              urazony, to moje subiektywne odczucia, ale lomzanie czują sie lepsi niz
              bialostoczanie.

Napisałaś też tak, więc pytam.
              • Gość: fifty fifty Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:27
                i mowie to bardziej z naganą niźli z pochwałą. bo prawda taka ze ( wybacz mi
                babciu :P ) im sie wydaje ze my ( widzisz, sama identyfikuję się z
                bialymstokiem :)) chcemy w jaksi sposob zagarnąć to, co nalezy do nich. to
                przez bialystok zamykane sa fabryki. ze mlodzi wyjezdzają, ze sie zadupie robi
                i bog wie, co jeszcze.
                • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 00:32
                  To w takim razie, na kogo ja mam zwalić winę, na Warszawę???
                  To jest chore myślenie. Niestety Łomża jest mniejszym miastem i dlatego nie jest wojewódzkim, a skoro tak jest, to musi być w innym województwie. A że wypadło na podlaskie, cóż, nikt na to nie miał wpływu. A co w Białymstoku to tak cudnie z pracą, miasto dynamicznie rozwija się???
                  Że niby Białystok okrada Łomżę??? W którym miesjcu???
                  • Gość: fifty fifty Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:46
                    a to juz pyanie do mojej babci a nie do mnie. a winy zwalac nie musisz. moze na
                    tobie skonczy sie ten nieszczesny lancuch. bedziesz tzw. ehkm.. najslabszym
                    ogniwem :) bialystok tez nie bryluje w rozwoju ale tu pewnie lepiej niz tam.
                    ale jak stwierdzilam nieobiektywna jestem
            • Gość: arthessence Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.05, 13:35
              mamy mniej dziur w ulicach, haha dobre, ciekawe co na to powiedziałoby
              zawieszenie w moim samochodzie...
    • Gość: . Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.ld.euro-net.pl 02.07.05, 00:45
      zdaje mi sie powód prosty, mianowicie odebrano Łomży województwo.
      a tak na marginesie.
      Radom z Kielcami, Warszawa z Krakowem, Bydgoszcz z Toruniem itd
      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 00:53
        Tylko Białystok nie odebrał tego województwa, lecz sejm w Warszawie, to po pierwsze, a po drugie Łomża województwem raptem była 24 lata, a wcześniej jakoś chyba niebardzo. Więc powróciła do swego tradycyjnego istnienia.

Jeśli tu Białystok nie zawinił, to dlaczego my winni???
        • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 08:58
          poczekaj az wojewodztwo (mam nadzieje) przyzna nam pieniadze na autobusy i
          remont ulic (chyba 45 milionow) to sie wtedy zacznie ;)
          • Gość: były warszawianin Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 83.175.158.* 02.07.05, 09:49
            Dlaczego łomżynianie nie lubia białostocczan? Z tego samego powodu co cała
            Polska nie lubi warszawian. Kompleks prowincji.
        • Gość: kurpik Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:55
          W Łomży (Mazowsze) była stolica Ziemii (odpowiednik województwa w Koronie), pod
          zaborami była gubernia.
          W sumie ok. 700 lat "stołeczności" regionalnej przed rozbiorami i jescze trochę
          po rozbiorach. Za bunt przeciw caratowi gubernię później zniesiono.

Ale nie o to chodzi - Łomża nie chciała pozostawienia województwa łomżyńskiego
          lecz wejścia do woj. mazowieckiego. Stało się inaczej wbrew woli 80% mieszkanców
          - reszcie było to obojętne (były sondaże).
          Były też w łomżyńskiej telewizji mądre głowy z Białegostoku, które bardzo dużo
          obiecywały. Ich obietnice spełniły się ale odwrotnie.

Ale to chyba inny temat.

Dlaczego Was nie lubimy ?
          Może dlatego, że mamy kompleks wyższości ?
          A może jest to wina polityków ?
          A może to w ogóle nie prawda ?
          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 11:04
            Dlaczego Was nie lubimy ?
            > Może dlatego, że mamy kompleks wyższości ?
            > A może jest to wina polityków ?
            > A może to w ogóle nie prawda ?

A moze sami nie wiecie co chcecie???
    • Gość: kamilar Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.net / *.net 02.07.05, 12:20
      Mnie nie lubią, bo ich świadomie przedrzeźniam. I jestem z tego dumny:)
      • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 12:30
        a ładnie to tak?

p.s. a jak ich przedrzezniasz? moze ja zaczne... ;)))))
        • Gość: kamilar Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.net / *.net 02.07.05, 14:06
          To jest przrdrzeźnianie sytuacyjne. Za każdym razem inne, zreszta Oni są bardzo
          drażliwi:)
          • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 14:09
            aha rozumiem :D
            • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 14:13
              a tu jest artykuł o kwitnącym mieście Radom
              polityka.onet.pl/162,1017367,1,0,2199-1999-26,artykul.html
              • Gość: Kuba Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.07.05, 14:40
                Ale przecież Warszawa czeka na Łomżę i przyjmie ich jak swoich :D Skoro Radom,
                duże miasto upada coraz bardziej na dno to ciekawe, co będzie z Łomżą ??!! :P
                Dopiero wtedy zobaczą, hojność i sprawiedliwość stolicy, którą tak kochają... A
                jak się nie spodoba na Mazowszu to, które województwo następne Warmińsko-
                Mazurskie, czy Lubelskie ??
                • Gość: Kuba Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.07.05, 14:48
                  "...Niestety, powiada wiceprezydent Nita, skłócone elity tracą skuteczność
                  działania, z takimi elitami nikt w Warszawie nie chce rozmawiać poważnie.
                  Dlatego Radomiowi sprzed nosa umykają państwowe pieniądze. Na starcie obecnej
                  reformy administracyjnej miasto dostało z budżetu zaledwie 120 tys. złotych w
                  ramach programu dla byłych miast wojewódzkich, podczas gdy inne miasta
                  załatwiły sobie po kilkanaście milionów, a Częstochowa – prawie 50."- cytat z
                  artykułu.
    • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 14:53
      Jakoś Łomża milczy, tak to psy wieszają na nas, a jak zada się pytanie, dlaczego nie lubicie nas, to mordy w kubeł, sami nie wiedzą dlaczego, im to po prostu od maleńkości wpajają od samej kołyski, a później wiedzą tylko że nie lubią, bo tak ma być:))) Moja babka nie lubiła, matka też, to i ja nie lubię, a moje dzieciątko co jeszcze się nie urodziło, też nie będzie lubić, taka nasza Łomżyńska tradycja:)))
      • Gość: rozdarty Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:32
        zupelnie nie rozumiem po co zaczynaliscie ten temat
        pochodze z Łomży, od 7 lat - czyli od rozpoczecia studiow mieszkam w Białymstoku
        gdzie obecnie pracuje
        moze wiecej czasu spedzam w Białymstoku ale czesto bywam i w rodzinnej Łomży
        dopoki nie wyjechalem na studia nigdy nie slyszalem zlego slowa o ludziach z
        Białegostoku (moze dlatego ze wsrod bliskiej rodziny mam rodowitych Białostoczan?)
        a moze dlatego ze takie glupie tematy sa poruszane tylko przez ludzi o
        "nazistowskich" pogladach?
        faktem jest, ze na widok poczatku mojej rejestracji w prywatnym aucie (BL a
        uprzednio LMP) czesciej w Białymstoku ludzie negatywnie reaguja niz gdy jade
        sluzbowym "warszawiakiem" (WX)
        zapewne podobnie reaguja ludzie w Łomży na (BI)
        ale czy naprawde nie mozna pozyteczniej spedzic czasu niz roztrzasac takie
        glupotki??
        • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 03.07.05, 21:40
          Chodziło mi głównie o forumowych Łomżynian, bo Ci tak się zachowują, bo tak naprawdę innych nie znam:)))
    • bagarmosen Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 15:07
      >"a jak zada się pytanie, dlaczego nie lubicie nas, to mordy w kubeł"> poczytaj
      sobie wątki chociażby na tym forum!Łomzyniacy zadają wam konkretne pytania -
      do was nie dociera jak grochem ościanę!
      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 15:37
        Tak, czyżby???
        A czemu Ty mnie nie lubisz???
        Bo mieszkam w Białymstoku???
        Wszystko winny Białystok.
        A może, że pociągi do Was nie dojeżdżają, to też wina Białegostoku???
        Że bobry Wam drogę rozwaliły, to też nasza wina!!!
      • Gość: Kuba Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.07.05, 15:45
        Ja do Łomży tak jak już napisałem życzę tylko dobrze, a nie mogę słuchać tych
        bredni mieszkańców owego miasta, że w Mazowieckim będziemy mieli lepiej,
        wystarczy przeczytać ten artykuł do którego link podał Nekroskop chybaże sami
        chcecie być tak traktowani, że zamiast dużych milionów, dostaniecie jałomużnę,
        w wysokości 100 tys. tak jak Radom. Pamiątajcie, że rozłączyć się jest łatwo,
        ale wrócić już nie i jeżeli nie będziecie zadowoleni z Warszawą, to syna
        marnotrawnego, jakim będzie Łomża Podlasie zapewne już nie przyjmie. Po za tym
        na pewno białostoczanie nienawidzą tak bardzo Łomży jak Łomża Białegostoku.
        Wiecznie to tylko Wy uważacie się za poszkodowanych będąc w województwie
        Podlaskim i przeklinając na białostoczan, a 99% procent nie wie nawet skąd ta
        niechęć i nienawiść. Może byłoby lepiej gdyby każdy robił swoje, a nie
        podkładał tylko nogę i życzył jak najgorzej ?? Rozumiem jeszcze konflikty
        między Kielcami, a Radomiem, ale Łomżą, a Białymstokiem, która szczerze mówiąc
        nigdy nie byłaby w stanie utworzyć swojego województwa.
    • Gość: kamilar Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.net / *.net 02.07.05, 15:30
      Ja tam znam kilkoro Łomżyniaków i jakoś nienawiści z ich strony do Bialego nie
      dostrzegam, a nawet niektórzy dobrze naszemu miastu życzą: lotniska,
      hipermarkietów itd
      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 15:34
        Ja nie twierdzę, że wszysy, to po pierwsze, chodzi mi o tych krzykaczy forumowych.
        Po drugie, zadałem tylko pytanie i nic poza tym!
        • Gość: bagarmosen Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:59
          kocziss myslisz tak sobie? wreszcie napisaleś coś mądrego
          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 16:01
            Czekam na odpowiedź, nadal jej nie widzę, czemu mnie nielubisz, bo tu mieszkam???
            Białystok to zło wcielone tego świata, a przynajmniej Polski???
    • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 16:04
      Zakładając ten wątek zadałem bardzo proste pytanie, ale widać odpowiedź jest trudna!!!
      Bo powiedzcie mieszkańcy grodu nad Narwią, sami nie wiecie dlaczego, ale rozumiem, przyznać się nie honor, lepiej milczeć!!!
      • Gość: Observer Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 16:48
        Tak samo Przemyśl nienawidzi Rzeszowa mimo że Rzeszów nic do niego nie ma :)
        • Gość: alfik elbląg Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 81.15.226.* 02.07.05, 19:10
          To pytam się ,dlaczego w tej naszej OJCZYZNIE tyle nienawisci,my tutaj w
          Elblągu mieszkamy 60 km od Gdańska,mimo to wsadzono nas w jakieś szuwarowo
          bagienny twor ze stolica w nie wiele większym olsztynie ,ktory nas maksymalnie
          olewa,uważa siebie za wielką metropolie, a nas spycha na margines,to
          politycy,nieudacznicy porożnili nas Polakow,a my żremy się miedzy soba,a oni
          sie cieszą.Uwazam ze cala ta reforma administracyjna zostala spaprana i
          nalezaloby ją poprawić,skończyć z prywata,chamstwem i arogancja wladzy,ale to
          wszystko zależy od nas,tych 16 wojewodztw do likwidacji,utworzyć 6 wielkich
          reginow ,a pieniadze zostawić w terenie,u nas w gminach ,nie w warszawce.
          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 19:38
            Jakie regiony proponujesz???:)))
            • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 19:40
              między innymi jeden polnocno-wschodni (Warmia, Mazury, Suwalszczyzna, Podlasie)
              forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=64
              • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 19:44

MAZURY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!forever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 19:47
                  tak, tak :) wolisz by stolica był Olsztyn czy Białystok? Tylko prosze o
                  obiektywna odpowiedz, ze Białystok :)
                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 19:50
                    powiem tak,nie wiem jak to się stało że Gołdap,Ełk i Olecko zostały przyłaczone do Olsztyna...Do d... z takim miastem wojewódzkim.Wszyscy narzekają i zastanawiają dlaczego nie należymy do podlaskiego!!!Gdyby była taka możliwość,nawet dziś byśmy się zdecydowali na Biaystok:)))
                    Ja jestem za B-stokiem bo i tak będe tu mieszkać od września:)))hehe
                    • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 19:52
                      hehe, brawo ;)
                      a jakos niedawno mowiono, ze do podlaskiego maja wlasnie przylaczyc 6 powiatow
                      z warminsko-mazurskiego, teraz to ucichło, nie wiem czemu :|
                      • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 19:54
                        dobrze by było!!!mam nadzieję że to te nasze!!!!:))))
                        • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 19:55
                          Ełk, Olecko, Giżycko, Pisz, Węgorzewo i Gołdap
                          • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 19:57

super,może jakaś petycja albo cosik takiego???
                            • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 19:57
                              nie wiem :)))
                              • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:00
                                co do Łomżyniaków ,Łomżan czy jakimtam ja za nimi nie przepadam...A że mam "szczęście" do ludzi(czytaj facetów) z tego miasta,to już inna bajka...:(
                                • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:01
                                  nie każdy Łomżanin jest zły :)
                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:03
                                    to chyba ja trafiam na takich...dziwnych(wysokie mniemanie o sobie mają,ba i to strasznie!!)
                                    • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:05
                                      jak zaczynaja sie wywyzszac to Ty do nich: "Goń się leszczu" ;)
                                      • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:06
                                        o,świetny pomysł,w październiku wypróbuję;) zazwyczaj skutecznie działam,hehe:)
                                        • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:07
                                          hehehe
                                          • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:09
                                            kogoś będzie bolało!!!
                                            • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:10
                                              mowi sie przykro ... :)
                                              • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:11
                                                ale skądże znowu,to będzie bardzo przyjemne...(przynajmniej DLA mnie)
                                                • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:12
                                                  :)))
                          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:25
                            Gdzie o tym słyszałeś???
                            Bo ja pierwszy raz od Ciebie:)))
                            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:25

ja też ale mam nadzieje że to prawda! a tak w ogóle to dzień dobry sir Koczisss:)
                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:26
                                Witam, ale jaki tam ze mnie ser, ja zwykły Koczisss:)))
                                • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:27
                                  slyszalem od wladz wojewodztwa, ale to bylo chyba zaraz po ich wyborze, wiec to
                                  pewnie byly obiecanki-cacanki :)
                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:28
                                    Penwnie tak:)))
                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:27
                                Aha, ser to ja czasem jadam:)))
              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:24
                A gdzie stolica???
                • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:24
                  wlasnie tez sie zastanawiam, bo ani Olsztyn ani Białystok nie podarują :)
                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:27
                    Olsztyn to odpada:)))
                    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:29
                      tylko nie Mońki!!!:(
                      • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:30
                        no to tylko Białystok :)))
                        Mońki nie, bo oni juz w Stanach siedza ;)
                        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:31
                          a Siemiatycze w Belgii!!!:)
                          • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:31
                            czyli definitywnie Białystok ;)
                            • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:34
                              Na Forum Olsztyn zaproponowałem TAK!!!
                              • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:36
                                ja jestem przeciwny dwom stolicom, widzac co sie dzieje w Bydgoszczy i Toruniu
                                oraz Zielonej Gorze i Gorzowie Wielkopolskim. Tylko jedna stolica. Bo zaraz sie
                                zaczna klotnie o urzedy, posadzenia ze Urzad Wojewodzki dziala na szkode
                                jednego miasta, Marszalkowski na szkode drugiego itp.
                                • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:39
                                  To jak tak mówisz, to nie będzie tego województwa, bo Olsztyniacy nigdy na to się nie zgodzą:((((
                                  A zresztą po co nam to???
                                  Przecież tam bezrobocie jest dwukrotnie większe jak u nas, biedę kolejną se na głowe brać???
                            • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:37
                              Niestety Łomża zostaje u nas, bo autostrada i kolej do Olsztyna będzie przebiegać w okolicach, to nie może w innym województwie, no cóż, trudno się mówi:)))
                              • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:39
                                lepiej puscic kolej i autostrade z Białegostoku do Ełku a potem do Olsztyna ;)
                                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:40

yeah,może z Białegostoku do Gołdapi i stąd do Olsztyna?;)
                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:42
                                    Tam też się wybuduje, bo przecież jakoś na narty muszę jeździć:)))
                                    Cholercia, jak tak dalej pójdzie, to autostrad będziemy mieli że ojojoj:)))
                                    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:44

a właśnie,mieszkam niedaleko Gołdapi i nigdy nie byłąm,ale wstyd...:(
                                • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:40
                                  Ale to okrężną drogą, a i ekoterroryści przywalą się, że przez Biebrzański Park Narodowy, a jak tak na przełaj, to ominie się:)))
                                • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:41
                                  Oczywiście to co teraz jest zmopdernizuje się do podobnych parametrow:)))
                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:44
                                    ja nie wiem, uparles sie do tej autostrady
                                    i tak nasze wojewodztwa sa oplecione siecia autostrad od A8 do A46, w tym jest
                                    25 miedzynarodowych, a Ty jeszcze kolejna chcesz lepic, nie jestem jakos
                                    przekonany...
                                    • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:58
                                      Hahaha, zaraz zaprezentuje nowy podział kraju na województwa, chwilka jeszcze:)))
                                      • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:59
                                        tylko zeby mnie Białystok był stolica :)
                                        • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:02
                                          Już jest, może być??? Bydgoszcz od Torunia oddzieliłem, bo po co mają się razem męczyć:))) Nie wiedziałem co z Łodzią zrobić, będzie musiała pomęczyć się z Krakowem:)))
                                          • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:04
                                            oj ten podział jest bardziej niz konfliktowy...
                                            • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:05
                                              Masz lepszy???
                                              • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:07
                                                nie mam lepszego, kazdy podział naszego kraju bedzie konfliktowy ;)
                                                • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:08
                                                  Właśnie, ale z tych województw nasze wyszło najsłabsze, najmniej ludności:(((
                                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:09
                                                    a masz moze taka mapke, ale czysta (znaczy podzielona wg obecnego podzialu)?
                                                    Moze ja poeksperymentuje :D
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:13
                                                    Mam, skopiuj sobie:)))
                                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:16
                                                    dzieki ;)
                                                    zaraz wroce z nowym podzialem hehehehe
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:23
                                                    Czekam:)))
                                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:25
                                                    juz ;)
                                                    nekro_skop.webpark.pl/mapa.jpg
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:34
                                                    Może być, ale mam pewne zastrzeżenia, mianowicie, nie dolnośląskie, a śląskie, i czemu cały śląsk do krakowskiego???
                                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:35
                                                    bo wtedy krakowskie byłoby za małe ;)
                                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:37
                                                    a Wrocław to przeciez Dolny Slask...
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:38
                                                    Historyczny śląsk to obecne województwo dolnośląskie, opolskie, śląskie, z wyłaczeniem oczywiście niektórych terenów:)))
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:40
                                                    Na przykład Częstochowa leży w małopolsce, a jest w województwie ślaskim.
                                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:41
                                                    gdyby robic profesjonalnie podział kraju, to trzeba pytac miasta (tylko
                                                    niektore) gdzie chcialyby byc :) czyli np. Bydgoszcz, Torun, Czestochowa,
                                                    Zielona Gora, Gorzów Wielkopolski, Radom itp.
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:44
                                                    No tak.
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:37
                                                    Ale śląsk musi być ze śląskiem, sztuczny podział jak cholera. Już bardziej do Krakowskiego część z obecnego podkarpackiego, toż to kiedyś galicja była, czyli bardziej te tereny są ze sobą powiązane, a dla Lublina oddać część świętokszyskiego w rekompensacie:)))
                                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:39
                                                    albo juz wiem! :)

Slask do Slaska, a do krakowskiego mozna przylaczyc poludnie Mazowieckiego
                                                    (Radom) wtedy bedzie wiecej ludnosci ;)
                                            • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:06
                                              a moze Łódź do Warszawy (w koncu maja tworzyc aglomeracja), Elblag do
                                              Pomorskiego, Ostroleka i Ostrow Maz. do Polnocno-Wschodniego
                                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:09
                                                Może i tak, ale łodzi do jednego nie wciskałem, bo to duże miasto i Warszawa, to prawie 3mln ludzi, ale w sumie śląskie, też ma dużo, sam nie wiem.
                                                Tak na poważnie, gdyby chcieć dzielić na 6, 7 województw, to planiści mieliby twardy orzech do zgryzienia:(((
                                                • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:10
                                                  niestety tak :|
                                          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:05
                                            Stolice:
                                            Północno-wschodnie-Białystok
                                            Południowo-wschodnie-Lublin
                                            Krakowskie-Kraków
                                            Śląskie-Wrocław
                                            Wielkopolskie-Poznań
                                            Pomorskie-Gdańsk
                                            Mazowieckie-Warszawa
                                            • Gość: Obsrewator Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 217.153.32.* 04.07.05, 22:09
                                              A dlaczego Białystok a nie np. Szczytno lub Ełk???
                                              Mania wielkości niepoparta argumentami przez Pana przemawia. Lub Może
                                              Białostokocentryzm. Takie Mapki Rysował tow. Stalin. A może odrobinę pomyśleć,
                                              że pewne powiazania regionalne kształtowały się przez lata. Tak jak łomżyniak z
                                              białostoczaninem nie znajdzie wspólnego języka, tak "żółty kabat" nie dogada
                                              się z "koroniarzem". Raczcie uwzględnić towarzysze bolszewicy odrębności, które
                                              kształtowały się od zarania osadnictwa.
                                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 22:26
                                                Proszę mnie od bolszewików nie wyzywać, wypraszam sobie!!!
                                                A malować to se mogę co mi się podoba!!!
                                                Jakby tak pomyśleć, to jakby nie patrzeć, to te istniejące województwa też nie mają racji bytu. Bo co ma Gorzów do Zielonej Góry???
                                                Słupsk do Gdańska, Ełk do Olsztyna, Suwałki, Łomża z Białymstokiem, Siedlce z Warszawą, Częstochowa z Katowicami i długo tak wymieniać. Należałoby wrócić do 49 województw!!!
                                                • Gość: Obserwator Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 217.153.32.* 04.07.05, 22:46
                                                  Bolszewikiem jest każdy, który lekcewaząc argumenty uważa że posiadł monopol na
                                                  mądrość. W Pana wypowiedziach Białystok powinien być stolicą bo Pan tak uważa.
                                                  Jest to niewątpliwie istotny dla Pana argument. A jest to również bolszewicka
                                                  metoda argumentacji. Nie traktuję określenia "bolszewickie" jako epitetu pod
                                                  Pańskim adresem, lecz określenie sposobu myślenia zaprezentowanego w postach(
                                                  m.in. Pańskich)słowa Tak no bo tak. Białystok bo nie może być nic innego. Mońki
                                                  50 lat temu były wsią i powiat moniecki był w momencie utworzenia jedynym
                                                  powiatem, gdzie jego siedziba nie miała praw miejkich. Bolszewikom to nie
                                                  przeskadzało. Proszę spojrzeć na mapę. Białystok nie jest w stanie zorganizować
                                                  w sposób sensowny powiatu ziemskiego - bo powiat musi być w Białyymstoku! A czy
                                                  są jakieś racjonalne przesłanki ku temu? Nie znam takich. Co więcej dalsze
                                                  administracyjne promowanie ośrodka sztucznie wykreowanego przez
                                                  komunistycznych władców jest szkodliwe dla rozwoju północno-wschodniej części
                                                  Polski.( a na marginesie wielki bolszewik minister spraw zagranicznych Rosjii
                                                  Sowieckiej Litwinow to oprócz Ludwika Zamenhoffa najbardziej znany w świecie
                                                  białostoczanin) Bolszewickie myślenie białostoczan, tutaj również prezentowane
                                                  nie daje ostygnąć animozjom.
                                                • Gość: Obserwator Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 217.153.32.* 04.07.05, 22:56
                                                  Szanowny Panie Koczisss,
                                                  Proszę się nie obrażac za bolszewika. Obejrzałem zdjęcia na Pana stonie. Pan
                                                  nie jesteś bolszewik. Pan jesteś zakochany w swoim mieście. A miłość jest
                                                  głucha na racjonalne argumenty. Chyląc czoło przed Pana miłością, pozostaję z
                                                  szacunkiem
                                                  Obserwator
                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 20:32
                        Mońki centralne nie są złe:)))
            • Gość: alfik Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 81.15.226.* 03.07.05, 08:07
              Z Bialymstokiem
      • Gość: xxx Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 22:09
        widzisz kolego bolomza toGROD z tradycjami i HISTORIA a bstok ?
    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:38
      nudy???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:41
        Kasia nudzi się???:)))
        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:42
          chyba tak!
        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:45

a jak się nie nudzić!!!Nie ma analexa,więc nie ma kto mnie wkurzać...
          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:46
            Będzie dopiero w niedzielę wieczorem, jak pojawia się nowe artykuły:)))
            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:46
              czekam z utęsknieniem...
      • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:42
        idz kogos pokrój :)))))
        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:43

chcesz być pierwszy?
          • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:43
            nie! ja chce zyc! ;)
            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:44
              a już myślałam że możesz się poświęcic...;)
              • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:45
                nie, nawet dla dobra nauki ;)
                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:47

a ja myślałam...
        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:43
          akurat skalpel mam pod ręką
          • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:43
            oszczedz mnie prosze! ;(
            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:44
              hmm,zastanowie się,hehe
              • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:44
                Koczisss jest chetny ;D
                • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:45
                  Ja???
                  A w sumie wszystko mi jedno:(((
                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:46
                    na prawdę???przynajmniej jeden odważny facet w tym zacnym gronie...:)
                    • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:47
                      tak:)))
                    • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:47
                      ja oczywiscie bylby sklonny sie poswiecic... ale mam tyle do osiagniecia ;)
                      • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:48
                        ale wiesz,liczy się pierwsza reakcja...:)
                        • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:49
                          tak, ale wiesz tyle osob na mnie liczy... nie moge ot,tak dac sie pokroic ;)
                          • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:50
                            nie jesteś zdolny do poświeceń...to był taki mały test:)
                            • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:51
                              ale nie moge isc tak na zywioł, zrozum ;)

gdyby chodzilo o Białystok byłbym sklonny sie poswiecic ;)
                          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:50
                            a ja mogę:)))
                            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:52
                              to fajnie!!!nekroskopie,bierz przykłąd z kolegi:)
                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:52
                                To gdzie i kiedy mam się zgłosić???
                                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:54
                                  hmm,tę kwestię muszę omówic z moim sekretarzem(chwilowo go nie ma,ale powinien sie jeszcze pojawić na forum).To On się zajmuje rezerwacją terminów spotkań etc...:)muszisz się uzbroić w cierpliwość!
                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:55
                                    Już się zbroję:)))
                                    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:56
                                      ok,a w razie czego wiesz kogo pytać???
                                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:56
                                        może:)))
                                        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:58

????muszę się upewnić czy trafisz pod odpowiedni adres...:)
                                          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:01
                                            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:09

więc???
                                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:16
                                                nie powiem
                                                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:17

oj powiedz!!!!nikt wiecej nie bedzie wiedział(nie jestem plotkarą!!!) :)
                                    • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:56
                                      gdzie, bez blachy lepiej kroic, nie wiesz? :))
                                      • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:57

ale mimo wszystko,mam napiety grafik i bez konsultacji ta sprawa nie zostanie rozwiązana...
                              • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:53
                                I'm the best :(
                                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:55
                                  tzn.????masz jakiś problem??:(
                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:55
                                    kazesz mi brac przyklad z kolegi...
                                    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:56
                                      ach tak,zapomniałam...:)
                                      • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:57
                                        hehe ;)
                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:46
                    widzisz, mozesz mnie zostawic ;)
    • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:45
      My tu gadu gady, a Łomżaki nie odpowiadają na zadane pytanie, widać zbyt trudne było:)))
      • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:45
        moze szukaja odpowiedzi w Internecie albo 20 pokoleń wstecz ;)
        • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:48
          Hahaha:))) Pewnie tak:)))
          • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:50
            pewnie teraz przegladaja stare wydania gazet regionalnych ;)
            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:51

pomóżcie im,może razem szybciej znajdziecie...
              • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:51
                tego nie ma w gazetach i w Internecie, to jest w ich chorych umysłach :)
            • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:51
              Jeszcze tych z czasów świetności województwa łomżyńskiego:)))
              Głos Łomżyński, albo jakieś inne cudo:)))
              • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 21:52

a to ciężko będzie,bardzo ciężko!
    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:00
      i się wystraszyli...:(
      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:02
        Kto???
      • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:02
        kto?!
        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:10

a co to bliźniacze myśli czy co???:)
          • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:10
            :P
            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:11

• nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:12
                nie powinnas juz spac?! :)))
                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:13
                  i kto to mówi???
                  mam nocny chronotyp:D
                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:14
                    aha ;)
                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:15
                    > i kto to mówi???

a przepraszam, kto mowi??
                    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:16

tzn. pisze???hehe
                      Ty tymbardziej powinieneś juz spać...
                      • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:17
                        bad_habit napisała:

>
                        > tzn. pisze???hehe
                        > Ty tymbardziej powinieneś juz spać...

a dlaczego? :)
                        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:18

bo...hmm,straciłąm watek...bo tak;P
                          • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:18
                            nie, prosze, nie wycofuj sie teraz, wal smialo, prawda tylko w oczy ;)))
                            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:20

ale zapomniałam,co miałam powiedzieć;)
                              • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:21
                                nie ma, nie ma, mow! ;)
                                albo... albo... noo tam...
                                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:22
                                  ale to tak jakby się film urwał...:)
                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:23
                                    no dobrze, daruje Ci, bo przez Internet wydajesz sie miła i sympatyczna :))))
                                    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:24

ojeje,co za zaszczyt...:)
                                      • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:25
                                        ;)
                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:14
                  ja wiedziałąm że koczisss sie zgubi...
                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:14
                    heheheheh
                    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:15
                      i nie wie jak ma trafić do mojej "prawej ręki":(
                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:15
                    ke???
                    • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:16
                      o trafił :)
                      ale nie do prawej reki ;)
                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:17
                        chyba nie wiem o co chodzi:)))
                        • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:18
                          miales szukac jej sekretarza ;)
                          • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:18
                            i nie znalazłeś jeszcze!:P
                          • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:19

i nie chcesz powiedzieć kto to...
    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:21

• nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:22
        nowy watek tortur? :)
        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:23

ale ten koczisss tajemniczy,nic nie chce powiedzieć,,,
          • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:23
            i robi cos innego oprocz rozmowy z nami, bo dluzej czekamy na odpowiedz... :)))
          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:24
            a co ma powiedzieć???
            • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:24
              hahaa nasza rozmowa doszla do drugiej setki hehe
              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:25
                Tak, a Łomżyniaków jak na lekarstwo:)))
                • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:26
                  te lekarstwo to chyba placebo ;)
                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:26
                    hahaah
                    • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:27
                      :)
                    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:28
                      no nadal nie wiem o kim mówiłeś...trzeba było powiedzieć,że nie wiesz nic o mojej sekretarce(a teraz mnie ciekawość męczy...):(((
                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:29
                        sekretarce??? a miał być sekretarz!!!
                        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:30
                          no właśnie,chciałam to powiedzieć...nie masz DLA mnie litości...:(
                          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:32
                            ja??? no coś Ty!!!
                            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:33
                              tak,bo nie chcesz mi tego powiedzieć
                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:35
                                bo zwyczajnie nie wiem:)))
                                bo niby skąd???
                                Mam pytanie, masz na imię Kasia???
                                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:36
                                  yhym
                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:37
                                    tzn. tak???
                                    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:38
                                      TAK!!!!
                                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:39
                                        Wiesz skąd wiem???
                                        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:39

???jestem bardzo ciekawa...
                                          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:41
                                            Nie wiesz???
                                            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:43
                                              nie
                                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:44
                                                To się nie dowiesz:P
                                                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:45
                                                  kiedy???
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:46
                                                    Napisałem, że się nie dowiesz, a nie "dowiesz":)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:48

ale dlaczego?coś wiesz!!!
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:50
                                                    Wiem jak masz na imię i tyle, nic więcej:))) Jeśli naprawdę tak masz:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:51
                                                    tak!ale wiesz kto to i nie chcesz powiedzieć...no cóż...:(
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:53
                                                    kolega forumowy, niech ci będzie, bo niby po co mam to utrzymywać w tajemnicy:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:53

nie forumowy
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:55
                                                    no mój forumowy, bo osobiście go nie znam
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:56
                                                    aha,chyba że tak:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:58
                                                    zaczyna się na literkę "a":)))
                                                    Nie myśl, że sam go pytałem jak masz na imię, nie śmiał bym tego robić. Jakoś któregoś razu odpowiedział na mój post i napisał, pozdrowienia od Kaśki, to skojarzyłem, że to o Ciebie chodzi:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:59

tak tak,zdążyłam go przeczytać...zabawne to było:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:01
                                                    aha!!!
                                                    To Ty wszystko wiesz, i sprawdzasz mnie!!!
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:08
                                                    bo właśnie się dowiedziałam o tym we czwartek,gdy nie miałam dostępu do Internetu i byłam na uczelni...wszystko się wydało:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:10
                                                    No ale dziściągnęłaś mnie za jęzor, jakbyś nie wiedziała, chyba rozważę opcię obrażenia się:(((
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:12
                                                    no coś Ty!!!Wystarczy że ja się czasem obrażam z byle powodu:)
                                                    a teraz pijemy Twoje zdrowie,no i pozostałych forumowiczów!Przyłącz się do Nas:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:13
                                                    no nie wiem, bo nie wiem z kim mam pić
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:15
                                                    wątek ...bez tytułu-ok.40 wpisów,pijemy za zdrowie forumowiczów:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:18
                                                    aha:)))
                                                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:45
                                                  ???
            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:25

bo wiesz coś i nie chcesz sie tymi wieściami z nami podzielić...
              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:26
                Ja wiem coś???
                A co???
                • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:26
                  kiedy bedzie koniec swiata i gdzie powstanie kolejny kosciol w Białymstoku!
                  • bad_habit rotfl 02.07.05, 22:27

• nekroskop88 Re: rotfl 02.07.05, 22:28
                      dobrze drogie dzieci, pan opiekun zostawia Was i idzie sobie spac, tylko nie
                      narozrabiajcie mi tutaj, zeby Pan Admin sie nie skarżył. Dobranoc Wam! :)))
                      • bad_habit Re: rotfl 02.07.05, 22:29
                        a mnie insomnia dopadnie,bo On nie chce nic powiedzieć...:(
                        • nekroskop88 Re: rotfl 02.07.05, 22:30
                          wez łomżyńskie lekarstwo :)
                          • bad_habit Re: rotfl 02.07.05, 22:31
                            ;(((((((((((((((((((((((((((((
                          • koczisss Re: rotfl 02.07.05, 22:31
                        • koczisss Re: rotfl 02.07.05, 22:32
                          insomnia???
                          co to??
                          • bad_habit Re: rotfl 02.07.05, 22:33
                            bezsenność
                            • koczisss Re: rotfl 02.07.05, 22:34
                              AHa, no widzisz jaki ja niekumaty:(((
                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:28
                    Gdy Łomża stanie się miastem wojewódzkim, to będzie koniec świata:)))
                    A co do kościołów, to proszę pisać na adres: prezydent@um.bialystok.pl
                    • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:29
                      aha dziekuje za odpowiedz :)))
                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:31
                        :))) proszę bardzo
                        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:31
                          bezlitosny FACET!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:33
                            kto???
                            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:34

no chyba nie ja!
                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:35
                                necroskop???
                                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:37

no coś Ty,on i tak już dziś był zdradzony i w ogóle...wiele przeszedł...
                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:39
                                    kto go zdradził i co przeszedł???
                                    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:40
                                      bo ja go dziś zdradziłam...ups:(
                                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:42
                                        kogo???
                                        cholera, ja nie rozumiem, czy Ty taka tajemnicza jesteś>???
                                        • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:44

nekroskop poczuł się dziś zdradzony...
                                          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:47
                                            aha, a dlaczegoż to???
                                            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:47

bo nie tylko z nim chciałam dziś rozmawiać,hehe
                                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:49
                                                aż taki biedaczyna wrażliwy???
                                                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:50
                                                  no nie wiem,ale otrząśnie się z tego...to nie była taka straszna zdrada,więc będzie żył:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:52
                                                    :))) a teraz płacze do podusi:)))
                                                    Ale skoro mówisz, że przejdzie mu, to bądźmy dobrej myśli:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:53
                                                    przecież nic złego nie zrobiłam...musi mu przejść...
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:54
                                                    no tak:)))
                                                    weźmie łomżyńskie placebo na sen i rano będzie już oki:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:55
                                                    a co to jest???bo chyba nic mi nie wiadomo na ten temat...
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:55
                                                    musisz jego spytać, coś gdzieś tam w tym wątku o tym wspominał:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:56

kurcze,nie uwazałam,musze jutro wszystkie posty przeczytać...
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 22:59
                                                    serio będziesz to czytać???
                                                    trochę już uzbierało siętego:)))
                                                    Nie wiem, czy jutro ten wątek będzie, admin może go wywalić:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:00

wrrrrrrrr!!!a niech no tylko spróbuje...:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:02
                                                    No może w poniedziałek, bo te nasze białostockie adminki w niedzielę nie pracują zbytnio:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:09
                                                    to mam czas,w poniedziałek do pracy,więc czasu na neta nie będę miała:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:11
                                                    Teraz jesteś w Olecku???
                                                    Czy w Białymstoku???
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:12

w Olecku:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:15
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:22
                                                    Wiesz, jakiś czas temu często jeździłem do Olecka:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:23
                                                    o widzisz:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:24
                                                    widzę:)))
                                                    NIe byłem już 4 lata:(((
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:26
                                                    dużo się zmieniło,myślę że na lepsze:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:27
                                                    NIe wiem kiedy będę mógł to sprawdzić, pewnie nie w tym roku:(((
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:29
                                                    oj,teraz można z rowerem przyjeżdżać.Dookoła jeziora zrobili Wiewiórczą ścieżkę,jest całkiem fajnie.Plażę odnowili...Tylko imprezy nie za bardzo...:(
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:33
                                                    zobaczę, a może rowerkiem śmignę w sierpniu, wszystko zależy od najbliższych kilku tygodni. Mam różne plany, nie wiem czy zrealizuję, a jednym z nich jest jazda do Wilna rowerem, kolek\jnym wybrać się do Gdańska na weekend z rowerem oczywiście, no a Olecko teraz jest trzecie w kolejce:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:34
                                                    a to fajnie!Jednym słowem,lato bez spalin:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:38
                                                    No powiedzmy, ale jednak wąchać je będę:)))
                                                    Do Gdańska to pociągiem, tam pośmigać po Trójmieście i do domciu, kilka lat temu byłem w ten sposób, ale z kumplem, teraz niestety sam, ale to nic:)))
                                                    No chyba, ze nie pojadę, zastanowię się, bo pociągi teraz są tak źle ustawione, ze nie wiem, czy warto, myśle jeszcze o tym. Kiedyś było można zajechać na rano, a teraz najwcześniej po południu, to trochę mi nie pasuje:(((
                                                    Oj, rozpisałem się kapkie:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:40

ale ciekawe plany:))ja ostatnio byłam z grupą rowerami na Krywlanach(z wieloma przygodami),ale to było 2 miesiące temu:(
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:43
                                                    fakt że to nie było daleko(bardzo blisko),ale nieważne:) grunt,ze było fajnie:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:46
                                                    Zgadza się:)))
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:48
                                                    Ja w tym roku mam przejechane rowerkiem 1100 km, trochę mało, ale postaram się nadrobić:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:49
                                                    WOW!fajnie!!!:) a ktoś Cię dogonił z tym wynikiem?
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:53
                                                    Nie wiem, ale to jest mało:)))
                                                    Już pół sezonu, a ja tylko tyle mam:)))
                                                    Ale jedno mnie ociesza, że za 747 km wyzeruję licznik, czyli pęknie 10000:)))
                                                    I do tego dążę na razie:)))
                                                  • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:54

to my tu trzymamy kciuki,żeby to szybko nastąpiło i będzie kolejny powód do picia na forum:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 02.07.05, 23:56
                                                    będę starał się:)))
                                                    Jak wypali Wilno, to spokojnie to zrobię, w dwie strony mam 640 km, a doliczyć trzeba jeszcze jazdę po mieście i okolicach:)))
                                                  • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 03.07.05, 10:16
                                                    nie mozna Was zostawic, zaraz mnie obgadacie ;)
                                                    i wcale nie plakalem do podusi i juz o wszystkim zapomniałem :P
                                                    nowy dzien - nowe zycie hehehe
    • bad_habit chyba trzeba iść spać 02.07.05, 23:50
      n
    • bad_habit chyba trzeba iść spać... 02.07.05, 23:51
      DOBRANOC!!!już się tak napiłam,że siedzieć nie mogę...hehe
      • koczisss Re: chyba trzeba iść spać... 02.07.05, 23:53
        pijaczka jedna:)))!!!
        • bad_habit Re: chyba trzeba iść spać... 02.07.05, 23:54
          jesteś drugą osobą która mi to dziś powiedziała:)
          • koczisss Re: chyba trzeba iść spać... 02.07.05, 23:55
            tak, a kto był pierwszy???
            • bad_habit Re: chyba trzeba iść spać... 02.07.05, 23:56
              nie domyślisz się:)
              • koczisss Re: chyba trzeba iść spać... 02.07.05, 23:58
                Domyślam, bo w siumie nikt więcej z Tobą w tym czasie wiecej nie gadał:)))
                • bad_habit Re: chyba trzeba iść spać... 03.07.05, 00:01
                  ta osoba(o której tu piszesz) nie powiedziałaby czegoś takiego:)))Ja to wiem:)
                  To moja koleżanka,z którą przed godziną rozmawiałam,powiedziała tak:)
    • bad_habit chociaż raz... 03.07.05, 00:02

nie udało Ci się odgadnąć!:)
      • koczisss Re: chociaż raz... 03.07.05, 00:03
        Cholercia, no cóż, nie jestem jasnowidzem, a raczej czarnowidzem:)))
    • koczisss Łomżyńskie dobranoc:))) 03.07.05, 00:02
      Widzę, że już sobie poszłaś:)))
      Życzę Ci Dobrej "łomżyńskiej" nocy:)))
      Papa

ps.
      łomżyńskiej, gdyż wątek jest jak najbardziej łomżyński:)))
      • bad_habit Re: Łomżyńskie dobranoc:))) 03.07.05, 00:04
        ok!!!ja również!Z łomżyńskimi komarami,albo i bez!hej!:)
    • Gość: lenka Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 194.146.128.* 03.07.05, 11:22
      Łomża chciałaby się pewnie nazywać Łomża Mazowiecka, tak jak Ostrów Mazowiecka
      i leżeć w woj. mazowieckim. Ale na tym się kończy, bo W-wa miałaby do niej
      jeszcze gorszy stosunek niż my p o d o b n o mamy :-) Niech żyje naiwność :P
    • Gość: Level Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:28
      Koczisss Wyjaśnij mi, dlaczego Wy nas tak nienawidzicie???
      Skąd u Was tyle zawiści, złości???

Czyżby poczucie zagrożenia ???

Skąd takie pytanie, spotkałeś się z oznakami nienawiści w stosunku do siebie.
      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 03.07.05, 16:03
        Tak spotkalem się z tym na tym i nie tylko tym forum!!!
        Osobiście nic do Was nie mam, ale widzę, że Twoi pobratymcy jednak tak!!!
        • Gość: Level Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 17:04
          Koczisss z szacunkiem ale zaprzeczasz sam sobie

rozpocząłes batalie skąd sie wzięło tyle nienawisci w stosunkach łomża - białystok
          sam z jakimkolwiek jej rodzajem nie miałes doczynienia a temam znasz tylko z forum
          niby nic do nas nie masz bo nie miałeś powodów
          a potęgujesz

co ma Białystok do Łomży poza stosunkiem głosów 5 do 1
    • Gość: dean Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 03.07.05, 23:51
      wsrod mieszkancow naszych miast jest sporo wzajemnej niecheci
      to fakt, ale nie robmy z tego prawdy oczywistej i zasady obowiazujacej
      wszystkich. wiekszosc mieszkancow naszych miast jest normalnymi ludzmi ktorzy
      maja lepsze rzeczy do roboty niz kultywowanie wzajemnmych animozji.

w kazdym razie sprobuje pokrotce odpowiedziec pytanie skad w lomzy tyle
      niecheci do bialegostoku
      a wiec: przez okres kiedy lomza byla w bialostockim trafilo sie lomzyniakom
      wielu bialostockich przelozonych/nadzorcow/wizytatorow/innych ktorym bardzo
      wyraznie zalezalo glownie na wykazaniu swojej wyzszosci nad nimi, niewazne czy
      byl to urzad czy zaklad. Zazwyczaj mieli oni gdzies dobro miasta i jego
      mieszkancow.
      Oczywiscie nie generalizuje, dzieki wyksztalconym kadrom z bialegostoku, czesto
      kompetetnym, normalnym i przyjaznym ludziom lomza napewno sporo zyskalo
      ale co tu gadac sporo bylo tez sk***, dbajacych wylacznie o interes metropolii
      i chcacych siebie dowartosciowac kosztem "wsiokow z prowincji" -stad niechec
      wsrod starszych pokolen lomzan, niechec ta udzielila sie czesciowo mlodszym
      ale...wsrod moich znajomych nie zauwazam tego
      mam wielu znajomych z bialego i uwazam pomysly o lomzy w wojewodztwie
      mazowieckim za hmmm..."dziwne"
      generalnie uwazam za smieszne oceniac kogos po miejscu zamieszkania
      nie rozumiem -przeciez wielu bialostoczan ma rodzine w lomzy i odwrotnie
      te animozje to glupota i dajmy temu wreszcie spokoj
      hehe, to sie rozpisalem...

• Gość: kibic Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.lomza.mm.pl 04.07.05, 11:13
        ja nienawidze was dlatego ze Białystok to Białoruś i śmierdzi u was śledziami,
        nigdy nie zmienie swojego stosunku do was ,nie znam Łomżyniaka który by was
        lubił. Jak Łomżę Szwedzi palili to waszej ''metropilii'' jeszcze nie
        było.Według mnie nienawiśc między naszymi miastami była, jest i pozostanie.

ŁOMŻA - OSTATNI BASTION PÓŁNOCNO-WSCHODNIEGO MAZOWSZA
        • Gość: Kuba Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.07.05, 14:25
          To się nazywają dopiero kompleksy, wnioskuje po twoim poście, że nie masz
          więcej niż 13 lat. A ten argument ze Szwedami jest jak dla mnie żałosny, np.
          gdy pod Grunwaldem nasi bili się z Krzyżakami, to na terytorium dzisiejszego
          Nowego Jorku była jedna, wielka równina i co z tego ?? Może oni mają pod tym
          względem kompleks do Łomży co ?? Jak już bawimy się w takie wymienianie to ja
          powiem np. że białostocka Jagiellonia wydała wspaniałych piłkarzy jak
          Frankowski, Bogusz, Citko, Radosław Sobolewski, albo mieliśmy najliczniejszą
          grupę kibiców i fanów w całej polskiej lidze, wówczas gdy Wasz ŁKS Łomża tułał
          się gdzieś po IV, III ligach. I te czasy wrócą już niedługo, ale nierozmywam...
          W Białymstoku śmierdzi śledziami no dobrze niech Ci będzie, że śmierdzi, a od
          Twojego postu postu aż wali prostactwem i chamstwem. Zmieniać stosunku też nie
          musisz, ja przynajmniej z tego powodu płakać nie będe :). Dziękuje za uwagę...
        • Gość: kibic Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.lomza.mm.pl 04.07.05, 20:41
          koczisss, zzz: jak macie zamiar rozmawiac o jakiś zdjęciach albo o innych
          rzeczach nie związanych z tematem to wymiencie sie numerami gg i nie
          zaśmiecajcie forum.
          • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:43
            oj wyluzuj:) połowa wątków na tym forum jest niezwiązana z tematem;P
            • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:46
              Właśnie, a w temacie nikt nie chce pisać, to w inny sposób wątek rozwijamy:)))

Ale kibicu muszę Ci przyznać rację, numer gg przydałby się:)))
              To jak Panno K. Będzie???
        • Gość: Obserwator Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 217.153.32.* 04.07.05, 23:27
          Kibic - twoja wypowiedź świadczy o tym , że bardziej jesteś kibolem niż
          kibicem. Nienawiść to wielkie słowo i nadużywasz je. Myślisz jak częśc twoich
          przodków. To o nich poseł ziemi łomżyńskiej, póżniejszy król Stanisław August
          Poniatowski powiedział - cytuje z pamięci " muszę tym szlachetkom czapkować,
          chociaż im słoma z butów wyłazi". Z twojej wypowiedzi wynika, że słoma w twoich
          butach ma się tak dobrze, że długo jeszcze będzie wyłazić ( >>to taka
          metafora ... trudne słowo<<)Nie zgadzać się nie znaczy nienawidzić. Spierać się
          nie znaczy nienawidzieć. Musicie życ obok siebie więc nienawiść jest najwiekszą
          głupotą, jaką możecie popełnić. Nie musicie się kochać, ale musicie razem robić
          interesy. Nienawiść w takich sytacjach jest złym doradcą.
          A co nazywasz nienawiścią między miastami? Nienawiść jest uczuciem ludzkim ,
          jednostkowym. Mista nie mogą się ani kochac ani nienawiedzieć.
          A znajomością historii nie popisuj się, bo nie tylko Szwedzi Łomżę palili i nie
          jest winą dzisiejszych białostoczan, że Zabłudów, Knyszyn czy Tykocin są o
          kilkaset lat starsze. Czterysta lat temu Wąsosz i Radziłów były stolicami
          powiatów i co z tego zostało? Co Łomżanie zrobili dla rozwoju swojego miasta??
          Za stołki w nowym województwie sprzedali miasto. Tak juz było kilkaset lat
          temu, kiedy Mazowsze, po śmierci ostatnich Piastów zostało włączone do Korony.
          Starostę łomżyńskiego i innych wysokich lokalnych urzędników książecych
          przekupiono potwierdzeniem przywilejów książęcych i dodaniem nowych.
          A z tym bastionem masz dużo racji.
    • Gość: endi Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 11:40
      Mieszkam w Łomży, ale mam sporo przyjaciół w Białymstoku. Pytanie dobre ,ale
      problem dotyczy chyba czegoś wiecej. Polacy mają historyczną mentalnośc kłótni
      i zwady. Dopiero tragedia, wojna, śmierc kogoś wielkiego nas bardziej jednoczy.
      Zresztą wszyscy normalni ludzie starają się życ bez tworzenia problemów innym.
      Niestety są też nienormalni. Np kibice drużyn piłkarskich nienawidzą kubiców
      innych drużyn. Łysi owłosionych, częśc Polaków żydów, Biali - czarnych itd itd.
      Najgorsze jest to, że czasem politycy bazują na tego rodzaju waśniach. Swego
      czasu z ust byłej wojewodziny podlaskiej padły słowa, że "Łomżę to tylko
      zaorac". Nic dziwnego ,że wzbudza to niechęc i poczucie krzywdy. Ale w takich
      przypadkach głupota polityków powinna byc tepiona przez innych, np mieszkańcy
      Białegostoku powinni okaza swe oburzenie. W ten sposób możemy siebie wzajemnie
      wspierac i nie dawac się wmanipulowac w różne waśnie. Osobiście cieszę się, że
      Białystok dynamicznie się rozwija. Łomża, Suwałki pozyskują na inwestycje ze
      środków unijnych. Mam nadzieję, że Białystok też sporo otrzyma. Powinniśmy się
      w tym wzajemnie wspierac, a nie zazdrościc. Co do przebiegu autostrady to w
      interesie nas wszystkich powinna jak najmniej szkodzic środowisku. To powinno
      by priorytetem, a nie bliskośc Łomży czy Białegostoku. Jak to ktoś
      powiedział: "środowisko to pożyczka od dzieci, a nie spadek po nas". Wedle
      zasady ustąpi mądry głupiemu , okazujmy sobie nawzajem życzliwośc, mówmy
      pozytywnie. Nie dajmy się kierowac emocjami niektórych ludzi głupich i
      prymitywnych mieszkających w Łomży i w Białymstoku. Pozdrawiam was serdecznie.
      Mieszkaniec Łomzy
      • Gość: Kuba Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.07.05, 14:31
        Również pozdrawiam wszystkich łomżan, oprócz takich prostaków jak Kibic.
        • Gość: kibic Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.lomza.mm.pl 04.07.05, 15:10
          kuba prostakiem to ty jestes ŚLEDZIU,chwalisz sie kibicami Jagi, nie masz czym
          bo to bydło, które na każdym meczu ma przepychanki z policją(no chyba ze dla
          ciebie walki z policja są powodem do dumy)a po za tym kibice Jagi są lepsi od
          nas bo ich siła tkwi w ilości a nie w jakości, zmartwie cie ale mam więcej niż
          13 lat. Teraz mają nam remontować stadion ale wątpie w to że dadzą nam
          pieniądze bo o kase z tego samego funduszu ubiegają sie jakieś szkoły z
          Białegostoku i to pewnie one ją otrzymają, takie miasta jak Łomża czy Suwałki
          tracą na tym ze są w Podlaskim bo większośc kasy idzie do Białegostoku. A tak
          wogóle to według was w czym Białystok jest lepszy od Łomży. czekam na
          odpowiedzi
          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 15:54
            A czy ktoś powiedział, że jest lepszy???
            Tylko takie matołki jak Ty widzą to w takich kategoriach!!!
            Nie potrafisz zargumentować kulturalnie, to od razu rzucasz inwektywami. Najpierw naucz się ogłady, a dopiero później będziemy mogli pogadać!!!
            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 15:56

o dzień dobry!!!:)))))))))))))))))))))
              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 16:00
                Witam Kasiu, gdzie byłaś, jak Cię nie było??? (chodzi o wczoraj)
                • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 17:33

a wczoraj byłąm na imprezie rodzinnej i nie bardzo byłąm w stanie siedzieć na forum(jednym z powodów-komp zajmowany przez innego domownika).A dziś odreagowuję pierwszy dzień w pracy,kurczę,nawet zastrzyki domięśniowe się robiło i kroplóweczki zakładało,miodzio:)
            • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 15:58
              hehe,dawno mnie tu nie było,a zaniedługo wracam;)
              pozdrówka:)
              3eba odpocząć po pracy:)
          • Gość: Kuba Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.07.05, 15:58
            A czy Ty myślisz, że w Białymstoku ze sportem sytuacja jest inna ?? Miasto
            załatwiło już dwie drużyny koszykarskie, które grały w I lidze. Z Jagiellonią
            sytuacja byłaby taka sama, bo jeszcze dwa lata temu nie mieliby pienięzy nawet
            na III ligę, nasze szczęście, że w porę pojawili się odpowiedni ludzie, którym
            los BKS-u nie jest obojętny. W tym sezonie Jaga ma jeden cel- awans do
            ekstraklasy, a nasi włodarze ciągle nie mają zamiaru sypnąć chociaż złotówki na
            klub, nie wspomnę już o stadionie, w innych miastach władze same budują obiekty
            dla klubów, my możemy liczyć tylko na sponsorów. Więc nie gadaj tutaj, że
            białostocki sport to ma lekko, bo oprócz Jagiellonii nie mamy żadnego zespołu
            sportowego, którym możemy się pochwalić w kraju. Następna sprawa marny z ciebie
            kibic skoro dla Ciebie fani klubów piłkarskich kojarzą się tylko z
            hooliganami... Na dodatek ciągle pokazujesz swoje prostactwo, nie potrafiąc
            dyskutować na poziomie, wyzywając mnie od śledzi itp. Trudno jedni tak leczą
            kompleksy, a Jagiellonii użyłem jako argument, bo to tak samo ma się do
            wyższości Białegstoku nad Łomżą, co wyższość Łomży nad Białymstokiem w tym że
            Szwedzi Wam miasto spalili. W czym Białystok jest lepszy od Łomży, poprostu
            jest znacznie większym grodem, które więcej znaczy i w regionie jak i w Polsce.
            • Gość: Kuba Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.07.05, 16:00
              Ale co do tego ostatniego zdania to małe sprostowanie: to że Białystok jest
              większy i więcej ma do powiedzenia, nie zanczy, że jest lepszy, przynajmniej ja
              tego nie napisałem. Bo by mnie znowu o kompleksy posądził :)
            • Gość: kibic Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.lomza.mm.pl 04.07.05, 19:24
              Kuba: wiesz kibic to ze mnie marny nie jest bo na mecze chodze od wielu lat i
              wiem o co chodzi w kibicowaniu, ale kibice Jagi to sie kojażą przede wszystkim
              z chuligaństwem(np w sobote awantura na dworcu w Sokółce), a z tym spaleniem
              przez Szwedów to chodziło mi o to że nasze miasto jest starsze do waszego i nie
              jest to wcale przykładem wyzszości Łomży, nie chce mi sie wierzyć w to co
              piszesz ze miasto nie wspiera sportu bo to chyba nie za swoje pieniądze
              Jagiellonia odremontowała stadion Hetmana( jak sie mylę to mnie popraw)moim
              zdaniem Bialystok jest lepszy od Łomży pod tym względem ze jest większy, a
              wiadomo że większy może więcej.Mi od dzieciństwa mówiono mi że wszystko co jest
              z Białegostoku jest złe i tak mi pozostalo do dziś.

PS.piszesz że pokazuje swoje prostactwo wyzywając cie od śledzi a ty nazwałeś
              mnie prostakiem więc chyba taki święty nie jesteś
              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 19:42
                > wiadomo że większy może więcej.Mi od dzieciństwa mówiono mi że wszystko co jest
                >
                > z Białegostoku jest złe i tak mi pozostalo do dziś.

Tak jak gdzieś wspomniałem, moje podejrzenia sprawdzają się, w Łomży już od kołyski wmawia się dzieciakom, że wszystko co bialostockie to złe!!!
                • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 19:49
                  Łomża jest BE!!!!!!!!!:P
                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 19:57
                    dodałbym jeszcze, że jest A FUUUUUUUUU:))))) i FEEEEEEEE i BEEEEEEEE:)))))))))))))
                    • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:00
                      jestem za!!!Nie lubię facetów z Łomży(stosują te same "chwyty").A fe!!!
                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:03
                        Skoro tak mówisz, to musi tak byc:)))
                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:04
                        Zaraz przedstawiciele Łomży oskarżą nas, o to, że ich nie lubimy:)))
                        • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:09
                          jestem bojowo nastawiona,będę walczyć!!!:)
                          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:10
                            A ja z Tobą, mogę???
                            • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:11
                              a Ty jesteś z Łomży?
                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:13
                                Wiesz, podejrzewać mnie o to, to dla mnie jak jak policzek!!!!

Widzisz, aż zająknąłem się przez Ciebie!!!
                                NIe oglądałaś fotek na mojej stronce???
                                Toć tam widać, że z Białegostoku!!!
                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:14
                                Nie z Tobą w sensie jako przeciwnik, a jako aliant:)))
                                • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:18
                                  a,jasne!:) fajnie,przynajmniej nie będę sama;)
                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:20
                                    Nie oglądała wredna moich zdjęć:(((( A buuuuu;(((((((((
                                    • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:23
                                      proszę nie płacz!!!wystarczy mi drastycznych wrażeń w ciągu dnia!
                                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:23
                                        buuuuu:((((
                                        • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:24
                                          obiecuję że obejrzę:)
                                          a co na nich jest???
                                          • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:26
                                            A takie tam pierdoły:)))
                                            Widoczki, ze Szwecji, Bułgarii, Trójmiasta, Tatr, Stambułu, Bialegostoku i okolic zimą, I wiosenne fotki z okolic:)))
                                            W sumie nic ciekawego:)))
                                            • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:27
                                              Jak nie chcesz to nie oglądaj, przecież tylko żartowałem:)))

Aha, dziś odwiedziło tą nędzną stronicę 85 osób:)))
                                            • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:28
                                              aaaaaa.to fajne!!!jak są góry to super!Obejrze,tylko już nie płacz...
                                              • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:32
                                                Oki, jużnie będę:)))
                                                Z gór to akurat słabe:))) Bo i słabym aparatem i pogoda licha była i w ogóle, ale popatrz:)))
                                                • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:41
                                                  ok!mój ukochany mnie unika,to straszne,hehe;)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:44
                                                    No!
                                                    Obiecałaś i nie zajrzałaś:((((
                                                    Już nie trzeba!!!!
                                                  • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:45
                                                    ale nie powiedziałam że now!!!
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:47
                                                    Ale ja taki w gorącej wodzie kąpany:)))
                                                    Jak chcesz, przecież tylko żartuję:))) Chyba?!:)
                                                  • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:48
                                                    hmm,zastanowię się:)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:49
                                                    Nad czym???
                                                    Nad zdjęciami, czy gg???
                                                  • Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:56
                                                    nad tym drugim;)
                                                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 20:59
                                                    Ok, jestem dobrej myśli:)))
                                                  • Gość: zzz :) IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 21:00
                                                  • koczisss :) 04.07.05, 21:00

• Gość: zzz :D IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 21:06
                                                  • koczisss :D 04.07.05, 21:08

• bad_habit a teraz pora zacząć jakiś wątek;) 04.07.05, 21:09

• koczisss Re: a teraz pora zacząć jakiś wątek;) 04.07.05, 21:19
                                                    OOO, co ja wiszę:)))
              • Gość: Kuba Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 04.07.05, 19:43
                Ale ja nazwałem Ciebie prostakiem, bo Ty odrazu wyskoczyłeś z jakimiś tekstami,
                że w Białymstoku śledziami wali itp... A co do stadionu, to wiesz mi, że nawet
                jedno krzesełko zainstalowane na tym obiekcie, nie pochodzi z pieniędzy miasta.
                To wszystko zawdzięczamy tylko dzięki hojnym sponsorom. Oczywiście
                niejednokrotnie prezesi, udziałowcy jak i kibice zwracali się o pomoc, ale za
                każdym razem władze to olewały. Przez cztery lata za to wypominają tablice
                świetlną sędziego, którą to z łaski "zafundowali" i to tyle z tej pomocy.
                Niestety, do władz to Białystok szczęścia nie ma :( Pozdrawiam.
        • oaza135 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 15:10
          Nie wiem, czy można mówić o nienawiści do mieszkańców Białegostoku. Raczej
          widzę w Łomży dominujące uczucie rozżalenia z powodu rabunkowej gospodarki
          naszej kochanej stolicy województwa. Nie wiem jak było kiedyś, ale to co widzę
          od 6 lat po prostu woła o pomstę do nieba. Po przejęciu w 1999 urzędów o randze
          wojewódzkiej kochani nasi włodarze po prostu wywozili cały dobytek z Łomży,
          czego nie widziało się w innych województwach. Przykłady- mienie Wojewódzkiego
          Ośrodka Ekonomiki i Organizacji Ochrony Zdrowia, Sanepidu to tylko to co było
          nagłosnione w gazetach. Z tego co pamiętam, to meble ośrodka niszczały na
          dworze, bo do pomieszczeń wojewódzkich po ptostu nie wchodziły (były robione
          pod wymiar0, a sprzęt z laboratorium w sanepidzie chyba do tej pory stoi sobie
          w piwnicy wojewódzkiej Stacji nie uruchomiony.Z osobistych doświadczeń mogę
          powiedzieć tylko tyle, że moi dawni znajomi ze studiów, którzy zostali w Białym
          nadal sa sympatyczni i nie zmienili stosunku do mnie tylko dlatego, że jestem w
          Łomży. Natomiast nie mogę tego samego powiedzieć o swoich nauczycielach
          akademickich, z którymi mam kontakt zawodowy.Mimo, że cały makroregion kończył
          uczelnie w Białymstoku, to w trakcie pracy zawodowej niejednokrotnie w sposób
          mało elegancki przełożeni w Białym (ci sami, co dyplomy dawali i nie byle
          jakie) dają do zrozumienia, że teren jest niedouczony i niepotrzebny. Przecież
          nikt mieszkańcom stolicy chleba nie zabierze, natomiast jawne niesprawiedliwe
          traktowanie Łomży skutkuje narastającą niechęcią. A jak się jeszcze do tego
          dołoży historie naszych krewnych z lat wojennych i powojennych, gdzie
          socjalistyczne dobro przyjechało z Białego i wprowadzało jedyny słuszny ustrój
          w łomżyńskiem to mamy dzisiaj animozje. Stare historie już prz6ygasają z
          pokoleniem naszych dziadków, ale świeża władza grabiąca do siebie w sposób
          jawny i haniebny ogrzewa stare waśnie.
          Pozdrawiam sedrdecznie.
          • Gość: dean Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 04.07.05, 15:31
            dokladnie o takich przykladach myslalem
            ponoc zabrali ten kilka radiowozow do komendy w bialym jak tylko powstalo woj.
            podlaskie, zreszta, przyklady moznaby mnozyc. Stad wlasnie sie bierze niechec,
            bo przeciez nie stad ze komus przeszkadzaja zwykli bialostoczanie -"nie lubie
            ich, bo nie" -to glupota
            przykladowo, czy naprawde komendantem policji miejskiej w lomzy musi byc
            bialostoczanin? Przeciez nikt nie lubi szefow "spadochroniarzy", mysle ze w
            bialym tez woleliby miec "swojego" niz kogos z wawy.
            A buce ktorym wpaja sie nienawisc do innych od siebie jest wieli zarowno w
            bialym jak i lomzy. Tacy sa wszedzie, chocby wsrod kibicow...
            • Gość: bagarmosen Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.05, 17:22
              a wiesz dlaczego zabrali ? -to ja tobie powiem! W KWP B-stok 1999r. jeżdzilo
              się FIATAMI 125 -i naprawde nie jesteś zlosliwa , ponieważ widzialam na wlasne
              oczy.Na wlasne oczy widzialam także zachowanie "zaborcow" B-stoku jak
              oczyszczali magazyn , nawet zuzyte rękawice robocze się im przydały , a
              komputery ? ogolocili! tylko dlatego , ze oni nie mieli.Potem zdziwienie ,że
              oni tacy wielcy i przyjaznie nastawieni -a tu ktoś ich nie lubi i totalnie
              olewa.
              • Gość: dean Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 04.07.05, 23:21
                co do radiowozow i komputerow
                rowniez bez zlosliwosci odpowiem ze to ze w bialym byly braki w sprzecie nie
                uprawnia jeszcze do zabierania czyjejs wlasnosci
                to troche tak jakbys chciala zabrac moj samochod bo jestem z lomzy a ty jestes
                z bialego i nie masz niestety swojego. Myslalem ze jesli ma sie zla sytuacje to
                robi sie wszystko zeby ja poprawic ale nie kosztem innych. Wiem ze przyklad z
                zabraniem mi auta jest naciagany ale cos w tym jest.
                Zreszta ok, jeli faktycznie w 1999 mieliscie w KWP duze fiaty to ciesze sie ze
                lomza miala swoj wklad w proces dowartosciowania bialostockiej floty policyjnej
                bo biede to naprawde mieliscie ostrą.
                • Gość: bagarmosen Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 05:36
                  chyba nie zrozumiales mojej odpowiedzi.dotyczy "panów" z B-stoku
                • Gość: bagarmosen Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 05:45
                  kocziss powinienes podziekowac za wyklad"obserwatorowi" -ale widze ,że
                  zamilkleś na dobre ,teraz ja czekam co powiesz i jakich argumentow uzyjesz aby
                  podnieść "autorytet" swój i tego swego miasta B-stoku.
                  • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 05.07.05, 09:36
                    Po pierwsze nie ma, co tu tak odległej historii mieszać, bo nie jeden chłystek tu piszący nie miał zielonego pojęcia o tym, a niechęć młodych nie bierze się z zaszłości historycznych, a bliżej nam.
                    Jak było dokładnie, nie wiem, przyznam się do tego, bo szczerze Łomżą i jej perypetiami do tej pory nie zaprzątałem sobie głowy, bo jak to określiłaś "pan z Białegostoku" nie ma ochoty zaprzątać sobie głowy, co tam "plebs" robi i jakie ma problemy!!!
                    Powiem tak, dlaczego ja, jako zwykły mieszkaniec mam być oczerniany, obrażany itd., bo kiedyś ktoś coś zrobił??? Już nie mówię o okresie rozbiorowym, ale po II wojnie, czy to moja wina, że jakiś kacyk zadecydował, że to miało być tak, a nie inaczej???
                    A czy to moja wina, że ktoś coś Wam zabrał z policji, czy jakiegoś tam urzędu???
                    Oj, chyba nie, bo ja jako zwykły szary człowiek mam gó.. do powiedzenia. Miejcie pretensje do indywidualnych osób, a nie obarczacie winą wszystkich mieszkańców i całe miasto.
                    Czy ja musze podnosić jakiś autorytet??? Chyba nie koniecznie, bo tak się składa, ze nikt tu nie ma kompleksów związanych z Łomżą, a z tego, co widzę Wy macie związane z Białymstokiem, ja jako mieszkaniec Białegostoku, mogę mieć kompleksy w stosunku do Warszawy, Krakowa, czy Poznania. Są to większe miasta, ładniejsze, lepiej rozwinięte, a Łomża, no cóż, żyjcie sobie w tym swoim małym grajdołku swoją nienawiścią do Białegostoku, widać bez tego Wam ciężko. Ale patrzę, że Wy nikogo nie lubicie, słyszałem takie głosy, od mieszkańców Łomży, że Warszawki też nie możecie ścierpieć. Widać to Wasza taka tradycja, wszystkich naokoło nie lubić. Jak Wam z tym dobrze, to trudno, nie moja sprawa. Tylko mam prośbę, kiśnijcie w tym jadzie nienawiści w swoim miejscu zamieszkania i nie psujcie komuś krwi, bo Wam jest tak a tak, Białystok taki a taki. Jeszcze raz powtarzam, ja nic nikomu złego nie zrobiłem i nie musze z niczego się tłumaczyć, a że nie rozumiem tej irracjonalnej nienawiści!
                    Bo u Was z tego, co widzę, to nie jest tylko niechęć, a już chroniczna nienawiść, a to duża różnica, w większości nie oparta żadnymi argumentami, bo to, że ktoś gdzieś komputery zabrał, czy auta, to jest powodem do nienawiści???
                    Była taka potrzeba, to to uczyniono.
                    Że nie ma na wzór Ełku żadnych instytucji wojewódzkich? Jakby były w Łomży, to i trzeba by dać Suwałkom, a poza tym nie porównujcie Ełku do Łomży, ludnościowo i mentalnie nie dorównujecie im!!!
                    Jeszcze jedno pytanie, jak tak nienawidzicie tego miasta, to, na jaką cholerę przyjeżdżacie tu uczyć się, pracować, mieszkać, a może i czasem na zakupy???
                    Jak Białystok i mieszkańcy to najgorsze zło, to nie przyjeżdżajcie tu, po co???
                    A widać to dobrze, zwłaszcza pod uczelniami, że co trzeci samochód na Łomżyńskich blachach, jedźcie do ukochanej Warszawy, albo w inne miejsca, bo nie rozumiem, do wrogów jeździć, z nimi razem obcować, toż to dla Was musi być straszny nie honor!!!
                    Dobra rada, nie patrzcie w tą stronę i cacuś będzie, a i my spokój będziemy mieli!!!
                    • Gość: dean Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.elomza.pl / *.elomza.pl 05.07.05, 13:57
                      hehe faktycznie nie do konca zrozumialem

Koczisss
                      ktory z nas Cie teraz obrazil?? z tych lomzyniakow ktorzy tutaj udzielaja sie w
                      tym temacie. ( nie licze kibica) Albo podaj mi jakis przyklad z zycia ale
                      KONKRETny ze ci lozmyniak cos zrobil. Sorry ale ja nie widze tej nienawisci.
                      Moze sprobujesz znalezc ją ktoryms z moich postow?? Ja predzej moge czuc sie
                      obrazony "grajdołkami" itp. Bialystok jest tez grajdolkiem tylko wiekszym ale
                      jak na swoja wielkosc nie wyroznia sie niczym szczegolnym na plus. Uczepiles
                      sie tej nienawisci a tak naprawde niewiadomo o co Tobie wlasciwie chodzi.
                      Widze ze to wlasnie takich jak ty najbardziej rajcuje nienawisc do sasiadow.
                      Nie mam racjii? jesli nie UDOWODNIJ MI TO ALE BEZ OBRAZANIA SIE NAWZAJEM
                      • koczisss Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 05.07.05, 14:51
                        Nie mówię o konkternym tym wątku.
                        W różnych rozmowach, a wątek zaczął się od zadania prostego pytania, tylko nikt na nie nie potrafi odpowiedzieć. I chodzi mi główie o forumowych, tych co udzielają sie na forum mieszkańców Łomzy. Nie będę wymieniał konkretnych osób, bo i tak nic to nie da. Wcale nie twierdzę, że Bialystok nie jest grajdołem, bo jest, jak to zaznaczyłeś większym 4 krotnie.

A czym jest oskarżanie Białostoczan o to, że zlikwidowano coś tam na poczcie w Łomży, a że policja zabrała jakieś tam auta???
                        Jak to nie jest nienawiść, to napewno obwinianie, kogoś, kto nie ma nic z tym wspólnego, a czym jest mówienie o tym, że macie nowe autobusy, i że jakim cudem to się stało, że niby my nie zdążylismy kasy zabrać???
                        No napewno nie objaw miłości!!!
                        Chodzi mi o to, co ja, czy Franek, Zenek zrobiliśmy źle w swym życiu, że dla Łomżyniaka forumowego, większości przynajmniej (bo o takich mi chodzi przede wszystkim) jestem winien sytuacji obecnej Łomży.
                        Jedna z osób z Łomży mi powiedziała, że nienawiść, a przynajmniej niechęć ma przekazywaną od pokoleń, jej babka niecierpi, rodzice też, a jej biednej przyszło mieszkać tu. Mówiła że w domu zawsze źle mówiono o Białymstoku.
                        To jak nazwać takie postępowanie??? KOchaniem???
                        Czy ja jestem winien, że nie jesteście miastem wojewódzkim??? Że jesteście mieściną, to temu nie jesteście miastem wojewódzkim. Ja rownież nie decydowałem o tym, że jesteście w tym, a nie innym województwie. A są niestety głosy, że my mieszkańcy winę ponosimy za to.
                        Teraz temat Via Baltici, oczywiście musi iść przez Łomżę, bo jak przez Białystok, to od razu jest doszukiwanie się spisku przeciw Łomży.
                        Napisałeś na końcu, ze mnie rajcuje nienawiść do sąsiadów, otóż kolego mylisz się!
                        Nie mam takiego uczucia wobec Was Łomżan (Łomżyniaków), nie wiem jak jest poprawnie. A niestety odczuwam to z Waszej strony.
                        Jest mi wasze miasto obojetne, bo niby czemu miałbym nim sobie głowę zaprzątać???
                        Tylko zadałem pytanie, bo w wielu dyskusjach są psy wieszane na moim mieście i współmieszkańcach, a najbardziej w trakcie rozmów o Via, dlatego też chciałbym się dowiedzieć czym to jest spowodowane.
                        Jedyną tak naprawdę osobą, która w rozsądny sposób wyjaśniła mi o co w tym wszystkim chodzi (choć do końca nie ze wszystkim mogę się zgodzić) jest Obserwator, ale tak się składa, że akurat on nie jest z Łomży, a z Warszawy. Nie wiem, może ma korzenie Łomżyńskie, ale teraz mieszka w Wawie!
                        Tyle k woli wyjaśnienia, nadal czekam na odpowiedź, ale chyba się nie doczekam.
    • bad_habit Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 04.07.05, 18:28

• Gość: zzz Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: *.isb.com.pl 04.07.05, 20:58
      ;)
    • bad_habit i nikogo już nie ma:( 04.07.05, 21:19

• Gość: Obserwator Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 217.153.32.* 04.07.05, 21:43
      Sznowny Panie Koczisss, nie wiem, czy uzna Pan moją wypowiedź, jako nie
      Łomżanina( lub jak Pan Woli nie Łomżyniaka) za uprawnioną, lecz chciałbym Panu
      zwrócić uwagę, iż to co nazywasz Pan nienawiścią, jes li tylko odruchem
      obronnym przed białostockimi kompleksami. W dyskusji mówicie, że Łomża ciąży ku
      województwu mazowieckiemu. Otóż od swojego powstania ok. 1000 roku znajdowała
      sie na północnym Mazowszu. Ta kraina geograficzna zwana była przez ok. 200 lat
      mazowszem łomżyńskim. Animozje białostocko-łomżyńskie wynikaja również z
      zawłaszczania historii i dezawuowania łomżyńskiego przez lata PRL-u. Również
      nie bez wpływu były działania władz wojewódzkich w Białymstoku w okresie 1945-
      1974. A wystarczy tylo zestawić swoisty bilans historyczny, aby uzasadnić od
      początków Białegostoku. Białystok od swojego zarania kojarzony jest z
      Branickimi i oczywiście z ich głównym dokonaniem - konferderacją Targowicką.
      Łomża - przeciwny biegun - konfederacja barska z marszałkiem łomżyńskim -
      Kazimierzem Pułaskim, który zginął później w Stanach Zjednoczonych. Białystok -
      czyli Targowica wygrał z Łomżą - były poseł ziemi łomżyńskiej - król Stanisław
      August Poniatowski do Targowicy przystąpił. Zaczyna się nieźle - nieprawdaż? A
      czy mówiąc o animozjach między Białymstokiem i Łomżą nie warto wspomnieć
      motywów umieszczenia stolicy województwa po odzyskaniu niepodległości. Otóż
      Białystok był jedynym większym miastem, w którym Polacy stanowili mniejszość.
      Grodno i Łomża, które w tamtym województwie się znalazły były miastami
      polskimi. Aby "poprawić" strukturę narodowościową w Białymstoku umieszczono
      stolicę województwa. Niektórzy łomżyniacy są zdania , że struktura ta nie do
      końca uległa zmianie na "korzyść mniejszości polskiej mieszkającej" w
      Białymstoku. Dwudziestolecie międzywojenne lokalni łomżyńscy politycy
      poswięcili na wyrwanie się z województwa białostockiego i od kwietnia 1939 roku
      powiaty ostrowski, ostrołęcki i łomżyński weszły w skład województwa
      warszawskiego. Kilkanaście lat temu w świadomości starszych ludzi w Łomży dało
      się jeszcze odnaleźć echa tej walki, która uwieńczona została powodzeniem.
      Wspomniałem tu o odzyskaniu niepodległości przez Polskę w 1918 r. Szczególnie
      bolesne są obchody rocznicy. To na ulicach Łomży a nie Białegostoku PeOWiacy
      stracili życie przy rozbrajaniu Niemców. W Białymstoku nikt niepodległości nie
      witał. Starzy Łomżanie to pamiętali. W wieku ponad 100 lat zmarł (w 2001 lub
      2002) ostatni z uczestników tych wydarzeń Edwin Dabrowski). Kto w stolicu
      podlaskiego Białegostoku o nim pamietał. Kolaonia łomzyńska w stolicy mazowsza
      pamiętała. Mógłbym ten temat rozwijać, ale warto wspomnieć w kontekście
      animozji o pewnych faktach z bliższej przeszłości: - do połowy lat 30 ub. wieku
      w Łomży funkcjonowały pod okiem Uniwersytetu Warszawskiego kursy
      nauczycielskie. Po wojnie reaktywowane zostały w Białymstoku jako Filia
      Uniwersytetu Warszawskiego. Do 1939 r funkcjonowawła w Łomży Państwowa Szkoła
      Miernicza. Po wojnie reaktywowana została jako technikum geodezyjne w
      Białymstoku. W 1945 roku wycofujące się wojska niemieckie wysadziły w powietrze
      największy na północ od Warszawy Browar w podłomżyńskim Drozdowie. Ocalałe
      maszyny i pozostałości linii technologicznych wywiezine zostały przez władze
      Ludową do Dojlid (tych pod Białymstokiem). A jeszcze jedna ciekawostka. Aby w
      Łomży przygotować grunt do likwidacji okręgu sądowniczego, białostockie władze
      wojewódzkie podjęły decyzję o rozebraniu więzienia, które częściowo wypalone
      przetrwało wojnę. W ten nurt działań wpisują się aktualne poczynania władz tzw.
      podlasia. W ongiś gubernialnej i wojewódzkiej łomży zlikwidowne zostały
      wszelkie instytycje ponadlokalne, gdy okoliczne ośrodki ( np Ełk) zyskały
      delegaturę warmińsko-mazurskiego urzędu Wojewódzkiego a Ostrołęka utrzymała
      praktycznie wszelkie instytucje szczebla wojewódzkiego w postaci delegatur MUW.
      Tak więc wywołując dyskusję trzeba uwzględnić podłoże pewnych zjawisk i nie
      spłycać ich ironią. Pozdrawiam z Mazowsza, licząc że nieodpowiedzialne
      działania polityków nazywający białe czarnym a mazowsze podlasiem nie zniweczą
      funkcjonowania "małych" ojczyzn.
      • nekroskop88 Re: Pytanie do Łomżyniaków??? 05.07.05, 14:16
        >Białystok był jedynym większym miastem, w którym Polacy stanowili mniejszość.
        Grodno i Łomża, które w tamtym województwie się znalazły były miastami
        polskimi. Aby "poprawić" strukturę narodowościową w Białymstoku umieszczono
        stolicę województwa.

w 1931 r. Białystok miał 91,2 tys. mieszkancow z czego Polacy - 47%, Żydzi - 43%
        • Gość: Obserwator Re: Pytanie do Łomżyniaków??? IP: 217.153.32.* 05.07.05, 19:27
          Pisałem o sytuacji z roku 1918 i 1919. Przytoczone przez Pana dane statystyczne
          z 1931 roku potwierdzają, że założenie utworzenia ośrodka wojewódzkiego w
          Białymstoku dość szybko (12 lat) sytuację narodowościową "poprawiło") 47 %
          ludności polskiej to i tak znacznie mniejszy odsetek niż w innych miastach
          województwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka