koczisss 26.07.05, 22:23 Dębski = D, Ja = K. K. Dębski!!! D. Co? K. TY BUCU!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekroskop88 Re: Bison idzie na skargę 27.07.05, 09:48 Dębski, jako że nie jest zwolennikiem wielkich inwestycji, podziękowałby pewnie np. LG gdyby chciało wybudować u nas fabryke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberal Re: Bison idzie na skargę IP: *.iig.pl / *.iig.pl 27.07.05, 10:38 Radny Dębski wygląda mi na kogoś, kto sto lat temu głosowałby przeciw elektryfikacji miasta... Więcej - dzisiaj by głosował przeciw, gdyby tylko mógł. Nie można by go wysłać na dłuższy staż do p.Łukaszenki? Miasto by odetchnęło, a i radny poczułby się w swoim żywiole... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: Bison idzie na skargę IP: *.koba.pl 27.07.05, 11:12 Niech pracownicy Bison Bialu likwidują fabrykę i idą na Jurowiecką sprzedawać czereśnie i kapustę. Władza będzie zadowolona i wg władzy będą się rozwijały małe przesiębiorstwa. Żałosne jest to co się dzieje w tym mieście, wszystko zawsze na nie... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Bison idzie na skargę 27.07.05, 11:12 Za Porannym: Radni podzieleni Jerzy Jamiołkowski z koalicji SLD-UP-SdPl rozumie argumenty Uchwytów. - Nie jestem przekonany co do tego, że przy Łąkowej powinien powstać duży sklep. Ale nie zamierzam przeciwko temu protestować. Tym bardziej, że zmiana decyzji może uratować tak duży zakład - mówi. Zgoła odmienne zdanie ma Bogusław Dębski. Twierdzi, że spółka była źle zarządzana i teraz musi ponieść konsekwencje. Nie widzi potrzeby, żeby miasto pomogło ratować zakład, w którym pracuje kilkuset białostoczan. Takim podejściem zdruzgotany jest Marian Blecharczyk, zastępca prezydenta Białegostoku odpowiedzialny m.in. za inwestycje w mieście. - To pokazuje, że dla niektórych nie liczy się rozwój gospodarczy miasta. Mało tego - są wręcz za niszczeniem lokalnych zakładów - komentuje. Ten Dębski to chyba z psychiatryka uciekł, ale palant!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: Bison idzie na skargę IP: *.koba.pl 27.07.05, 11:17 "Zgoła odmienne zdanie ma Bogusław Dębski. Twierdzi, że spółka była źle zarządzana i teraz musi ponieść konsekwencje. Nie widzi potrzeby, żeby miasto pomogło ratować zakład, w którym pracuje kilkuset białostoczan. " Cisną mi się na usta niecenzuralne słowa (głównie przymiotniki, chociaż też rzeczowniki) opisujące naszego "kochanego" radnego (bezradnego?). Proponowałbym aby prasa nagłośniła tą wypowiedź. Szczególnie przed wyborami. A Panu, Panie Dębski współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Bison idzie na skargę 27.07.05, 11:22 Według palanta Dębskiego nic się nie stanie, ja Bison upadnie, "mondry człowiek" z niego, nie ma co!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: Bison idzie na skargę IP: *.koba.pl 27.07.05, 11:24 koczisss napisał: > Według palanta Dębskiego nic się nie stanie, ja Bison upadnie, "mondry człowiek > " z niego, nie ma co!!! Widocznie nikt z jego rodziny tam nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
trep4 Re: Bison idzie na skargę 27.07.05, 11:43 a kto do diabła tych radnych wybierał?! Sami sie tam nie znalezli w tym miejscu . Podpisujecie a pozniej mamy to co mamy. Jest lepszy pasztet wiecie kto ma byc senatorem z Bialegostoku? Propozycja padła na.....Dziemiana buhahahahah. Tearaz sobie pojemy kichy ziemniaczanej . Podobno Samoobrona mu zaproponowała . Cholera ten swiat jest popieprzony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: |andy| Re: Bison idzie na skargę IP: *.koba.pl 27.07.05, 11:46 trep4 napisał: > a kto do diabła tych radnych wybierał?! Starsi ode mnie, jeszcze nie mogłem głosować :P > Jest lepszy pasztet wiecie > kto ma byc senatorem z Bialegostoku? Propozycja padła na.....Dziemiana > buhahahahah. Tearaz sobie pojemy kichy ziemniaczanej . To nam całą Polskę pomaluje na biało-czerwono... Odpowiedz Link Zgłoś
kibieni Re: Bison idzie na skargę 27.07.05, 11:48 a kiszka ziemniaczana bedzie jako narodowe danie głowne hahaha. Boze chron nas .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterek Re: Bison idzie na skargę IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 27.07.05, 17:18 A wszystkie budynki zostana przymusowo obite bialo-czerwona blacha jak Turkus czy Krag. Masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilario Re: Bison idzie na skargę 27.07.05, 17:22 Patrzajcie ludzie, naglę Dębski stał się prawdzywym liberałem, za to blokującym handel;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Istotne pytanie IP: *.osiedle.net.pl 27.07.05, 15:31 Czy Dębski jest perfekcyjnie cyniczny i wziął w łapę od konkrenkcji Bison Bialu czy jest po prostu jest skończonym idiotą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BD Re: Istotne pytanie IP: 83.175.158.* 27.07.05, 16:47 Wypowiedzi mi przypisane w "Porannym są nieprawdziwe. Mimo żądania autoryzacji gazeta tego nie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterek Re: Istotne pytanie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 27.07.05, 17:22 To moze poprosze z pierwszej reki jak to bylo naprawde. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BD Re: Istotne pytanie IP: 83.175.158.* 27.07.05, 18:48 Oto treść sprostowania, które drogą ustępstw z mojej strony aby w ogóle mogło się ukazać ma sie jutro pojawić w "Porannym" Białystok, dnia 2005-07-27 Redaktor Naczelny „Kuriera Porannego” Pan Tomasz Kleszczewski W związku z artykułem „Uchwyty: radni nas niszczą” /”Poranny” z dnia 2005-07-27?, którego autorem jest pani Joanna Dargiewicz pragnę oświadczyć, iż przypisane mi poglądy i wypowiedzi nie były – mimo mojej prośby – autoryzowane i zostały niewłaściwie przez autorkę zinterpretowane. Jestem za udzielaniem pomocy miasta dla zakładów pracy. Wnosiłem interpelacje w sprawie uchwalenia ulg w podatku od nieruchomości dla zakładów które dokonują inwestycji i glosowałem za uchwalą w tej sprawie. Popierałem uchwały o restrukturyzacji i darowaniu długów zakładów wobec budżetu gminy. Będąc wiceprezydentem wymagałem od podległych mi wydziałów sprawnej obsługi procesów inwestycyjnych, w tym przygotowywanych przez zakłady pracy i nieraz osobiście sprawdzałem postęp w postępowaniach administracyjnych. W tej konkretnej sprawie uważam, iż miasto powinno po przedstawieniu programu naprawczego udzielić ulg albo wręcz darować zadłużenie „Uchwytów” wobec budżetu miasta. Jest to decyzja Prezydenta, który następnie przedstawia Radzie sprawozdanie o udzielonych ulgach. Już obecnie deklaruję, iż będę za przyjęciem przez Radę takiej decyzji Prezydenta. Los Zakładów Drobiarskich w Białymstoku jest przykładem, iż możliwość przeznaczenia terenu na sklep wielkopowierzchniowy może być zachętą dla likwidacji zakładu pracy. Na moje zapytanie na jednej z sesji rady miejskiej prezydent R. Tur stwierdził, iż jest przeciwny wybudowaniu sklepu wielkopowierzchniowego na terenie „Uchwytów” przy ulicy Łąkowej. Dlatego dziwią obecne wypowiedzi wiceprezydenta Mariana Blecharczyka i zapowiedź skierowania projektu zmiany uchwały o przystąpieniu do opracowania planu zagospodarowania przestrzennego, podjętej na sesji czerwcu br. Uchwały, za którą głosowało też Białostockie Porozumienie Prawicy. Proszę o umieszczenie mojej wypowiedzi w Pana gazecie. Bogusław Dębski - radny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterek Re: Istotne pytanie IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 27.07.05, 19:33 Dziekuje za takie wyjasnienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Re: Istotne pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 21:39 Szanowny panie Dębski. Zapewne nie wszystkie kretyńskie decyzje Rady Miasta są pańskiego autorstwa choć pański w tym dorobek jest niebagatelny ale tym razem, tak samo jak zresztą zwykle, nikt rozsądny nie uwierzy ani jednemu pańskiemu słowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś Re: Istotne pytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.05, 21:43 Mało spójne jest to pańskie oświadczenie. Jak na przykład logicznie wytłumaczy pan takie zdanie które pan popełnił: "Na moje zapytanie na jednej z sesji rady miejskiej prezydent R. Tur stwierdził, iż jest przeciwny wybudowaniu sklepu wielkopowierzchniowego na terenie „Uchwytów” przy ulicy Łąkowej. Dlatego dziwią obecne wypowiedzi wiceprezydenta Mariana Blecharczyka i zapowiedź skierowania projektu zmiany uchwały o przystąpieniu do opracowania planu zagospodarowania przestrzennego, podjętej na sesji czerwcu br." Pyta pan Tura a pretensje ma do Blecharczyka (swoją drogą jeden wart drugiego)? Ma pan coś z głową? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BD Re: Istotne pytanie IP: 83.175.158.* 27.07.05, 21:59 Blecharczyk jest pracownikiem Tura. Wg prawa prezydent za wszystko jednoosobowo odpowiada, tak stanowi ustawa o samorządzie gminnym. Tur może w każdej chwili bez podania przyczyn zwolnic Blecharczyka czy innego swojego zastepcę. Blecharczyk bez zgody Tura nie powinien podejmować żadnych działań. Pretensje mam do Tura , że nie dotrzymuje obietnic i deklaracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzenio Re: Istotne pytanie IP: *.ld.euro-net.pl 28.07.05, 17:21 Swoją drogą jak zwykle prawda zawsze leży po środku.Po co komu ulgi jeśli może być żywa gotówka ,choć nie koniecznie na inwestycje.Ci z Warszawy chcą zarobić i niema pewności że zainwestują te pieniądze ,ale z drugiej strony jeśli balast terenów zostanie utrzymany (a Warszawka nie da ani grosza)to UCHWYTY napewno padną to tylko kwestia czasu.Po co ten szum z hipermarketami ,jest jeden i brak konkurencji a ludzie i tak pójdą tam gdzie im wygodniej.Wcale nie uważam że w AUCHAN jest tanio i smacznie i bywam tam sporadycznie pomimo że mi się wcale nie przelewa,ajak bedzie konkurencja skorzystają klienci a nie tylko Francuzi spod znaku AUCHAN.Radni zróbcie choć raz coś dla ludzi RYZYK FIZYK ale lepiej zostawić prace dla 1000 osób niż im wypłacać zasiłki Odpowiedz Link Zgłoś