Dodaj do ulubionych

Remont ślimaka na Wasilkowskiej

27.07.05, 20:05
Autor artykułu to taki sam ślimak jak na Wasilkowskiej:)))
Ślimak, co za określenie:)))
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Remont ślimaka na Wasilkowskiej IP: 83.175.158.* 27.07.05, 22:13
      Po co Gazeta i zarząd dróg ściemniają . Ten wjazd ma fatalna nawierzchnię od
      dawna a od miesiąca remontują tam niewielki fragment nawierzchni, przez co
      popsuł się następny.
      • Gość: majster Re: Remont ślimaka na Wasilkowskiej IP: *.csk.pl 27.07.05, 22:45
        Czy nie taniej i przede wszystkim szybciej byłoby zerwać kostkę i zrobić
        nawierzchnię asfaltową na podbudowie odpowiedniej wytrzymałości. Po drugiej
        stronie wiaduktu kilka lat temu tak zrobili i jeździ się tam dobrze. A ulicę
        1000-lecia PP niedawno przecież robili i już się zapadła? Widocznie słabo
        zagęścili podbudowę w miejscu gdzie przekopywali jezdnię pod instalację.
      • Gość: rootz Re: Remont ślimaka na Wasilkowskiej IP: *.abc.com.pl 28.07.05, 08:19
        Ciekawe zo za "yntelygent" wpadł na pomysł i nawt nie postawił znaków
        wyznaczających objazd ???
    • Gość: drogowiec Re: Remont ślimaka na Wasilkowskiej IP: *.osiedle.net.pl 28.07.05, 07:24
      Czepiasz się - przynajmniej każdy wie o co chodzi... Tak się mówi potocznie i tyle.
      A może powinien napisać "remont dwukierunkowej łącznicy półbezpośredniej"? To by
      było jasne?
      • inks Re: Remont ślimaka na Wasilkowskiej 28.07.05, 12:50
        Ten remont mógł już dawno zostać wykonany- na przełomie czerwca i lipca. Jeżdżę
        tamtędy codziennie i miałem okazję zaobserwować niezdecydowane i nieporadne
        działania ekipy remontowej. Na poczatku zajęli część jezdni, zaczęli naprawiać
        wąski pasek przyległy do krawężnika. Ponieważ "przeszkadzały" im TIR-y ustawili
        na naprawionej części betonowe kręgi. TIR-y nie mieszcząc się na tym wąskim
        przesmyku zaczęły jeździć po wysepce i przy okazji zniszczyły do reszty tę część
        jezdni, której nie zdążono naprawić. A przy okazji zblizając się do wjazdu na
        ul. Towarowę wykonywały dziwne i nerwowe manewry ( tak, żeby lepiej wejść w
        zakręt) które płoszyły innych kierowców wyjeżdżających spod wiaduktu. Brygada
        remontowa robiła pewnie to, co jej kazali. Jestem natomiast niezmiernie ciekaw
        co robił w tym czasie pan czy pani z magistratu odpowiedzialna za takie remonty,
        bo podobnej partaniny dawno w mieście nie widziałem...
        • Gość: ceso Re: Remont ślimaka na Wasilkowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 21:43
          pan redaktorzyna mógłby wiedzieć gdzie się zaczyna ul. Wasilkowska, a gdzie
          jest ul. Sienkiewicza
          • inks Re: Remont ślimaka na Wasilkowskiej 28.07.05, 23:11
            Ceso pewnie pracuje w Brux..coś tam ( firma która remontuje "ostrygę"). Nie wiem
            dlaczego wszyscy zamiast zarządu dróg czepiają się dziennikarza.
            • Gość: kierowca Re: Remont ślimaka na Wasilkowskiej IP: 83.175.158.* 29.07.05, 21:07
              Jakoś w tej sprawie nie zabiera głosu Sawicki, któremu kiepsko idzie w
              naprawach dróg
      • koczisss Re: Remont ślimaka na Wasilkowskiej 29.07.05, 21:26
        Dla mnie tak:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka