ivan.lukov 22.08.02, 16:35 czy sa w bialymstoku jacys inni zbieracze zainteresowani wymiana wielokrotnie powtarzajacych sie egzemplarzy? mail do mnie: jan.ullmann@wp.pl z tematem: podstawki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ivan.lukov a moze ktos chce sprzedac? 22.08.02, 16:40 bo jak niedrogo to ja ewentualnie wysuplam pare groszy... albo moge dac w zamian kolekcje z "Tygrysem" o drugiej wojnie swiatowej, ze 40 ksiazeczek mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: a moze ktos chce sprzedac? IP: 212.33.74.* 23.08.02, 09:04 Ivan ja nie zbieram ale kilka mam, moge odstapic za darmo.chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov Re: a moze ktos chce sprzedac? 23.08.02, 17:22 pewnie ze chce, tez pytanie anka1:) tylko jak mialbym je od Ciebie dostac? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: zbieram podstawki pod piwo... 23.08.02, 09:29 podstawek nie zbieram , ale piwa to bym sie napil, zwlaszcza ze od dzisiaj weekend :)) W latach '70 bylem nalogowym zbieraczem samochodzikow na resorach typu MAJORETTE. kostowalo to 50 zl Polskich starych. do dzisiaj sie uchowalo kilka sztuk... Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov Re: zbieram podstawki pod piwo... 23.08.02, 17:25 pamietam, ze pod koniec PRL-u moj ojciec pracowal na kontakcie w Kuwejcie i kiedy wybuchla wojna w Zatoce Perskiej to wrocil do kraju. Przywiozl mi wtedy kartonik z modelami Majorette, z 50 sztuk. Szpanowalem nimi wsrod kumpli ze hoho:) teraz, po przeprowadzkach, zabawach mojego brata w piaskownicy itp. zostalo mi tylko kilka sztuk, ale wspomnienia zostaly. Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov A co Wy zbieracie? 23.08.02, 17:27 na pewno wiekszosc z Was cos kolekcjonuje. bez tego nie ma zycia. zastanawiam sie czy ktos ma naprawde oryginalne kolekcje (nie mowie tu o znaczkach czy monetach, ani o podstawkach pod pifffko, mmmm rozmarzylem sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Re: zbieram podstawki pod piwo... IP: 212.33.82.* 24.08.02, 11:43 Ja też zbieram i jeśli chcesz możemy na ten temat pogadać . Jestem dostępny na gg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: zbieram podstawki pod piwo... IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 24.08.02, 12:11 ja to kiedyś zbierałem makulaturę Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov Re: zbieram podstawki pod piwo... 24.08.02, 15:14 ale ja nie mam gg, mam e-mail za to... jan.ullmann@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov widze ze nic nie zbieracie 26.08.02, 15:41 jeszcze do niczego nie doszlo, a post zjechal na sam dol, anka1, odezwij sie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka1 Re: widze ze nic nie zbieracie IP: 212.33.74.* 26.08.02, 15:45 jezdem ! napisz na moj adres gazetowy to sie jakos dogadamy. jakbym Ci dzis nie odpisala to jutro na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: widze ze nic nie zbieracie IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 26.08.02, 16:53 ten co zbiera znaczki to filatelista, monety gromadzi numizmatyk, a jak określa się kolekcjonera podstawek pod piwo? czy są jakieś specjalne albumy do tego rodzaju zbiorów? byłem w niedziele na giełdzie staroci i jeden facio miał parę setek nalepek z butelek od piwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov birofilistyka 30.08.02, 15:05 tak nazywa sie zbieranie rzeczy zwiazanych z browarkami:) mi sie podoba Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: birofilistyka 30.08.02, 15:07 a jak sie nazywa hobby zwiazane ze zbieraniem dlugopisow? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov Re: birofilistyka 30.08.02, 15:15 tutaj moga byc tylko domysly: jak sa dlugopisy po lacinie? albo jakies inne przedmioty piszace? dodac filistyka i bedzie nazwa calkiem nowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: birofilistyka 30.08.02, 15:24 jak dodac filistyka, to wyjdzie ...birofilistyka :))) (Biro to dlugopis, od nazwiska Wegra, ktory go wymyslil :) Odpowiedz Link Zgłoś
ivan.lukov Re: birofilistyka 31.08.02, 16:23 musze rzucic sie na jakis slownik lacinsko polski, jak go dopadne to cos sie wymysli na dlugopisofilistyke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: birofilistyka IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 01.09.02, 13:56 chatka_ napisała: > jak dodac filistyka, to wyjdzie ...birofilistyka :))) > (Biro to dlugopis, od nazwiska Wegra, ktory go wymyslil :) te węgry to pomysłowe ludzie są. długopis wymyślili i kostkę rubika. może ktos zna jeszcze jakieś wynalazki (poza ikarusem) rodem znad balatonu? ciekawe od czego oni to mają? od gulaszu? Odpowiedz Link Zgłoś