Gość: ewas1 IP: *.gbp.pl / 212.160.105.* 07.09.05, 12:10 Czy ktoś z Was orientuje się jak to jest na anglistyce w WSFiZ na Ciepłej? Jaki tam jest poziom, jacy wykładowcy, ile osób kończy te studia... Bardzo proszę o odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koala Re: Angielski na Ciepłej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:33 Jest tam taki sam poziom jak na całej Ciepłej, i obojetnie czy to anglistyka, czy inne kierunki. Oczywiście, masa jest "warunków", ale prawidłowość jest jedna - musisz się bardzo starać, żeby nie zaliczyć przedmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Angielski na Ciepłej IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.09.05, 17:38 Nie zgadzam sie z poprzednikiem!Wlasnie skonczylam 3,5 letnia anglistyke na ul. Cieplej i byl to moj drugi kierunek!Pierwszy to polonistyka na Uniwersytecie Białostockim. Polonistyka przy anglistyce to pryszcz! Wcale nie jest latwo- trzeba duzo sie uczyc, zaliczac kartkowki, testy, egzaminy i naprawde wiele mnie to kosztowalo sil, zdrowia oraz czasu! Oczywiscie poziom zajec zalezy od wykladwcy, ale raczej jest co robic-nawet jak wykladowca jest malo wymagajacy, gdyz czeka kazdego studenta egzamin:FC, Advanced, Proficiency(po kazdym roku studiow)Na moim roku kilka osob odpadlo mimo,ze zaplacily czesne- nie poradzily sobie, gdyz caly czas operuje sie tam jezykiem angielskim. Ja uwazam, ze nie bylo latwo, chodz na pewno latwiej niz na ul.Liniarskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Angielski na Ciepłej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 17:41 FCE to by mi się przydał, ale sądząc po innym kierunku, na którym na Ciepłej jestem, to w życiu bym się nie wybrał drugi raz. Innymi słowymi, alternatywnej uczelni prywatnej nie ma - polecam UwB anglistyka zaocznie jesli już... bądź wieczorowo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amy Re: Angielski na Ciepłej IP: *.elpos.net 07.09.05, 19:59 Lepiej poszukaj czegoś innego, a tam pójdź jak juz nie bedziesz miała wyboru. Pozdrówka:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Angielski na Ciepłej IP: *.piasta.pl 07.09.05, 21:11 Żeby wypowiedzieć się na temat anglistyki na Ciepłej trzeba tam po prostu studiować.Jestem na drugim roku i zgadzam się z wypowiedzią Kaśki. Zanim zaczęłam tam studiować miałam jedno zdanie na temat 'nauki za pieniądze'- nic dobrego. Ale mocno się zdziwiłam... Na anglistyce tak się nie da, żeby sobie olewać naukę albo nauczyć się tydzień przed sesją. I nie ma znaczenia gdzie studjujesz. Łatwo nie było. Mogę podać przykład dr Monachowicz u której za pierwszym razem zdaje zaledwie kilka osób. Nie zgadzam się z Koalą, że na anglistyce jest tak jak na całej Ciepłej, bo wystarczy przejść się do głównego budynku szkoły (anglistyka jest w oddzielnym), żeby zobaczyć różnice np. w wyglądzie studentów. PS. Służę notatkami i książkami z pierwszego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: Angielski na Ciepłej IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.09.05, 21:43 Sluchajcie:podsumuje to tak:ja szlam na anglistke do malego budynku z ciezka torba ksiazek a inne dziewczyny szly do glownego budynku (inne wydzialy) na obcasach, wystrojone jak na dyskoteke z malymi torebeczkami i z butelka wody. No comments! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koala Re: Angielski na Ciepłej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 22:22 > Sluchajcie:podsumuje to tak:ja szlam na anglistke do malego budynku z ciezka > torba ksiazek a inne dziewczyny szly do glownego budynku (inne wydzialy) na > obcasach, wystrojone jak na dyskoteke z malymi torebeczkami i z butelka wody. > No comments! 1. Pytanie ? Po co chodzić z książkami na studiach ? To nie liceum... ja nie chodzę i świetnie sobie daję radę. Z biblioteki czasem coś kseruję. Mam stypendium. 2. Kto Ci zakazuje brac buteleczke wody ? Zapewnie w koleżance odezwały się jakies instynkty na widok pępuszków, ale teoretycznie, nie przeszkadzają one w osiaganiu dobrych wyników. Nie każda dobra studentka musi wyglądać jak strudzony wielbłąd. Jesli ktoś ubiera się jak maryla Rodowicz (a są takie)to można się pośmiać, ale wystrojenie elegantsze ? No comments! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kindzia Re: Angielski na Ciepłej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:10 Mogę prosic o więcej szczegółów na temat studiów? Wybieram się tam w tym roku. Jaka jest atmosfera, wykładowcy, na co szczególnie zwrócić uwagę? Będę wdzięczna za każdą uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewas1 Re: Angielski na Ciepłej IP: *.gbp.pl / 212.160.105.* 09.09.05, 11:27 Witam. Dzięki za odpowiedź-wiesz zainteresowana jestem tymi notatkami. Zostawiam gg: 3405172 lub ewa2204@wp.pl-proszę o kontakt !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Angielski na Ciepłej IP: 194.146.128.* 09.09.05, 13:47 nie zgadzam sie z koala i lepiej zeby sie nie wypowiadal jak sie nie zna !ja jestem po anglistyce na cieplej i teraz studiuje tam zarzadzanie!niebo a ziemia,zadnego porownania!na anglistyce: torba pelna ksiazek(do koali:tam sie z tego korzysta ciagle a nie 2 razyw roku i raczej sobie bys nie poradzil bez nich)a na zarzadzaniu:mala torebka;] na anglistyce bylo trzeba troche sie napocic by zdac,a na zarzadzaniu hmmm nie bylam ani razu na kilku cwiczeniach i zaliczenie dostalam bez problemu! mialam takie szczescie ze studiowalam tez rok za granica wiec ciepla przy tamtych studiach wydaje mi sie przedszkolem!! ale mowienie ze cala ciepla jest taka to przesada!! aha jesli chodzi o dr Monachowicz to prawda ze kilka osob tylko zalicza, choc mi sie udalo to wspominam ja bardzo zle!! ale za to uwilbialam mgr Kowalewska!! pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewka Re: Angielski na Ciepłej IP: *.elpos.net 09.09.05, 19:09 konczylam ta uczelnie, bylo wielu wałkoniów, ale ja wyniosłam z niej wiele, wiedzy oczywiscie ;), nie zaluje ani dnia spedzonego tam ... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojarek Re: Angielski na Ciepłej IP: *.piasta.pl 09.09.05, 19:50 a ja mam was wszystkich w du.. poważaniu Odpowiedz Link Zgłoś
dean84 Re: Angielski na Ciepłej 12.09.05, 11:10 a musisz o tym sie z nimi dzielic na forum? ps gdzie jeszcze w bialymstoku mozna studiowac anglistyke? rozumiem ze jest ciepla i ub, i jeszcze jedno prywatne kolegium, pominalem cos? Odpowiedz Link Zgłoś