Dodaj do ulubionych

kolejni kandydaci na drzewach

IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.09.05, 10:52
na ulicach naszego miasta pojawili się kolejni nadrzewni kandydaci do sejmu.
tym razem są to przedstawiciele partii: platforma obywatelska i prawo i
sprawiedliwość.
panowie, proszę o usunięcie tych plakatów, bo jutro podam wasze nazwiska i
wstyd będzie jeszcze większy.
zwracam się tez do szefów komitetów wyborczych, aby zaapelowali do swych
kandydatów o unikanie podobnych praktyk.
Obserwuj wątek
    • redakcyjna_piwnica Po tytule wątku już miałem nadzieję,że... 08.09.05, 11:23
      kogoś powiesili, a tu znowu chodzi o drzewa;)
      • Gość: micha Re: Po tytule wątku już miałem nadzieję,że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:01
        jak patrzę na kiektórych kandydatów to nawet szkoda
    • Gość: JA Koro idz na drzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:13
      Typowy burak Koronkiewicz pieje nad plakatami na drzewkach - a na powazne
      tematy "nie ma zdania" Idz sobie kandydacie na drzewo.
      • Gość: koro Re: Koro idz na drzewo IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.09.05, 12:23
        dziękuję za dobre słowo.
        jeśli jednak poszanowanie przyrody nie jest "ważnym tematem", to może za taki
        uznasz poszanowania prawa? plakaty są bowiem umieszczane w pasie drogowym
        często w pobliżu znaków drogowych. a to już jest wykroczenie, gdyż zagraża
        bezpieczeństwu kierowców.
        ale może bezpieczeństwo ludzi na drogach też nie jest ważne?
        • Gość: JA Re: Koro idz na drzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:40
          To Ci mówię: Sa przepisy, jest policja, jest straz miejska i tam zadzwoń.
          Nie rób z siebie obrońcy spraw oczywistych - jako promocji wyborczej.

Jakbyś miał trochę szerszą wiedzę społeczno-ekonomiczną to byś wiedział co
          wpływa na poszanowanie przyrody w społeczeństie - przyrody jako całej nie
          drzewek, listków i trawniczków. Napewno nie kary za lepienie na drzewach itp.

poprostu przerasta cię polityka i ważne tematy i lepiej zostań tam gdzie jesteś
          i się nie ośmieszaj
      • anka1 Re: Koro idz na drzewo 08.09.05, 12:24
        pytam z ciekawosci : jestes kontrkandydatem do parlamentu ze tak na Koro
        najezdzasz ?
        • Gość: micha drzewa też ważne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:35
          gdyby jakiś myślący polityk , albo nawet myślący kandydat na polityka publicznie
          ogłosił swoje zdanie na pewne tematy to zaraz pod jego domem zjawiłaby sie
          pikieta tych , co to im moherowe berety tamują dopływ krwi do mózgu. W takim
          kraju niestety żyjemy. Moze kiedyś........
          Koro , trzymam kciuki.
        • Gość: Ja Re: Koro idz na drzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 12:36
          Nie nie jestem, co więcej nie mam nawet sprecyzowanych preferencji (no poza
          skrajnosciami oczywiscie)
          nie cierpie obłudy a tu Koro daje popisy w tym temacie.
          • anka1 Re: Koro idz na drzewo 08.09.05, 12:48
            dzieki za informacje. a co do obludy ( jesli to co robi Koro akurat tak mozna
            nazwac ) to znam o wiele gorsze przyklady ( np. LPR i wystawy ).
          • Gość: koro Re: Koro idz na drzewo IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.09.05, 12:52
            oczywiście, że powinienem powiadomić Wojewódzkiego Konserwatora Przyrody,
            Straż Miejską i Zarząd Dróg i Transportu. i uczynię to, jeśli kandydaci nie
            usuną swoich plaktów. na razie powiadomiłem ich sztaby wyborcze.
            bo nie może być tak, że na ustach ma się prawo, sprawiedliwość i pełną
            odpowiedzialność, a zachowywać się jak zwykły chuligan.
            • Gość: YODA i to jest obłuda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 17:13
              i to jest obłuda własnie od tygodni rozdzierasz szaty nad drzewkami zamiast
              zgłosic sprawę
    • stryj.stefan LPR nie tylko na drzewach 08.09.05, 13:04
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=28729338
      boję się zajrzeć do lodówki...
    • Gość: kawelin bo w tym kraju... IP: *.csk.pl 08.09.05, 16:38
      każdy polityk zaczynał i skończy na drzewie :)
      • Gość: koro Re: bo w tym kraju... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.09.05, 17:57
        możecie to nazywać jak chcecie.
        ale gdy widzicie, że ktoś rzuca śmieci do lasu, czy od razu pędzicie z tym na
        policję? może warto najpierw zwrócić mu uwagę? jeżeli odpowie nam bluzgiem i
        dalej będzie robił swoje - wtedy sprawę mozna zgłaszać. dajmy tym ludziom
        szansę. stwórzmy też społeczeństwo obywatelskie, z którego opinią będa się
        liczyć i urzędnicy i politycy.
        kiedy ktoś kradnie w autobusie, ile osób zareaguje, zwróci głośno uwagę?
        niewielu. jednostki.
        kiedy urzędnik państwowy zatrudnia na stanowisku rodzinę, czy kochanki,rozbija
        się po pijaku służbowym autem - i kiedy pisze o tym prasa - co się wtedy dzieje?
        nic!
        bo okazuje się że pan urzędnik jest koleżką jeszcze wyższego urzędnika. albo że
        ma telefon do pana komendanta. ale przede wszystkim dzieje sie tak dlatego, że
        nie jesteśmy silni. że wzruszamy ramionami i mówimy "tak było, jest i zawsze
        będzie." że nie wierzymy, że to można zmnienić.
        a ja wierzę. wierzę, że kiedy naród tupnie to zatrzęsie cię cała ziemia.
        i że zanim naśle się na kogos urzędników czy policję, należy najpierw
        powiedzieć mu głośno w twarz "to co pan robi jest złe".
        jeżeli tak wygląda obłuda, to rzeczywiście jestem obłudny!
        jeżeli zaś plakaty do jutra nie znikną, podam tu na forum nazwiska tych panów.
        • Gość: lewica Re: bo w tym kraju... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 08.09.05, 19:24
          Podpadnę wielu, ale uważam, że w sytuacji kiedy partie bogate (i ich
          kandydatów) stać na gigantyczne bilbordy, to dobrym prawem biednych
          (niekoniecznie zgodnym z z formalnym prawem) jest wykorzystywanie drzew i
          wszystkiego co się da.
          Koro: łamanie zasad etyki ekologicznej - choć moim zdaniem drzewo wcale nie
          płacze - to "małe miki" w porównaniu ze szkodami społecznymi wynikającym z
          ignorowania podstawowej ludzkiej zasady przyzwoitości, w przypadku wyborów
          oznaczającego, że wyborcze szanse wszystkich kandydatów (wolnośc- równośc -
          braterstwo powinny być równe. A nierównośc szans kandydatów w tych wyborach
          widać gołym okiem.
          Czy ty startujący z partii biednej i przez media "nienominowanej" tego nie
          dostrzegasz ?.Przepraszam za pomieszanie dwóch etyk ekologicznej i ludzkiej.
          Ale człowiek jest ważniejszy.
          Sam kiedyś lepiłem gdzie się sie da. I choć mi nie po drodze z LPR, to mówię
          tak trzymać, walcie dziurkaczem plakaty gdzie się da. Mnie nie przeszkadza. To
          i tak promil strat w porównaniu do każdej społecznej manipulacji świadomości
          Polaków w wykonaniu globalnych mediów.
          • Gość: koro Re: bo w tym kraju... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.09.05, 20:33
            to ciekawe, że argumentujesz swe wywody hasłem "człowiek jest najważniejszy"
            otóż plakatowaniem na słupach ogłoszeniowych zajmują się (a przynajmniej kiedyś
            zajmowały) spóldzielnie inwalidów i rencistów.
            nie wiem do kogo należą one obecnie, ale wieszanie na drzewach jest po prostu
            odbieraniem im pracy i zarobku. za przykładem bowiem "biednych kandydatów" mogą
            pójść "biedne" kina czy organizatorzy imprez masowych.
            teraz co się tyczy biedy kandydatów. skoro stać ich na wydanie plakatów,
            powinno też być ich stać na rozwieszenie takowych. nikt nie kupuje samochodu
            jeśli nie stac go na jego utrzymanie.
            i jeszcze jedna sprawa.
            dlaczego owi kandydaci nie plakatują przystanków autobusowych czy latarni? bo
            zarówno przystanki jak i latarnie są własnością urzędu miastA (gminy) i za
            plakatowanie grozi kara.
            dlaczego nie plakatują prywatnych płotów i parkanów? bo jest to czyjaś właśność.
            czyją własnością są drzewa? no właśnie! dochodzimy do sedna sprawy.
            czyją własnością jest rzeka? i jak ocenić szkody wywołane wylewaniem do niej
            ścieków? czyją własnościa są lasy i jak wycenić szkody spowodowane masowym
            wysypywaniem tam śmieci i gruzu?
            brak jest szczegółowych uregulowań prawnych w tej dziedzinie i dlatego właśnie
            mamy to co mamy. samowolę.
            myślę, że kto jak kto, ale osoby ubiegające się o jedne z najwyższych stanowisk
            w państwie, o urząd wymagający od kandydata uczciwości, nie powinny dawać nam
            przykładu samowoli.

• Gość: yoda koro ignorant IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 20:50
              Gość portalu: koro napisał(a):

> to ciekawe, że argumentujesz swe wywody hasłem "człowiek jest najważniejszy"
              > otóż plakatowaniem na słupach ogłoszeniowych zajmują się (a przynajmniej
              kiedyś
              >
              > zajmowały) spóldzielnie inwalidów i rencistów.
              > nie wiem do kogo należą one obecnie, ale wieszanie na drzewach jest po prostu
              > odbieraniem im pracy i zarobku. za przykładem bowiem "biednych kandydatów"
              mogą
              >
              > pójść "biedne" kina czy organizatorzy imprez masowych.

Poprostu 100% NIETRAFNOŚĆ ! Jakbyś żył tu w Białymstoku w Polsce 2005 a nie na
              drzewie to bys wiedział że wszystkie słupy i płatne miejsca są już dawno
              wykupione przez kasiastych i przyjaciól królika ..... ale co na świecie liczą
              się tylko zadrapania na drzewkach.
            • Gość: lewica Re: bo w tym kraju... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 08.09.05, 20:56
              Ok trzymasz sie nadal hasła prawnej poprawności. Piszesz
              otóż plakatowaniem na słupach ogłoszeniowych zajmują się (a przynajmniej kiedyś
              >
              > zajmowały) spóldzielnie inwalidów i rencistów.
              > nie wiem do kogo należą one obecnie, ale wieszanie na drzewach jest po prostu
              > odbieraniem im pracy i zarobku.
              Z tego co wiem
              Juz nie spóldzielnie inwalidzkie to robią tylko biznes. Słupów jest za mało,
              bo na codzeń to nie interes , a kogo stać na na plakaty w zwykły senny czas?
              Byłem dzisiaj w Łomzy . Tam legalnych słupów ogłoszeniowych jest dużo. Na oko
              kilka razy więcej niz w B. (oczywiście relatywnie bo nie zlazłem całej Łomzy,
              która jest mniejsza przecież od B.) A momo to "wisiało"co najwyżej ok. 1o
              kandydatów.
              Pytanie kluczowe - gdzie w "cząstce" demokratycznego kraju Polski -
              Białymstoku, może wywiesić swoje plakty pozostałych ponad 300 (400)kandydatów?.
              Nie ma miejsca. Czy stworzonao szansę na równą promocją?.
              Stąd niezależnie od fundamentalnych "globalistyzcnych ", a przedstawionych
              wcześniej argumentów, uważam, że anarchia wolności w kampanii parlamentarnej,
              przy takiej nierówności szans jest dopuszczalna. Nawet z
              wykorzystaniem "wolnych drzew".
            • Gość: lesnik Re: bo w tym kraju... IP: *.ecnowa.pl / 213.76.152.* 08.09.05, 21:15
              facet, jestes po prostu smieszny. jak wycinali drzewa w parku w Bialowiezy to
              siedziales cicho jak mysz pod miotla. a teraz robisz wielkie halo bo pare
              dzieciakow przykleilo plakaty nie tam gdzie powinni. ot, wielki ekolog sie
              znalazl! nie martw sie - drzewa wytrzymaja. ciekawe ze twoja ekologia sie
              urodzila w roku przedwyborczym... zbieznosc zapewne przypadkowa...
              • Gość: Yoda Re: bo w tym kraju... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 22:25
                Jak by był na liscie PLASTIC FANTASTIC to by zachwalał super taśmy do klejenia
                na murach i drzewach.... ot taki Koro jest
                Czy zna ktos działalność proekologiczną Pana Koronkiewicza przed 2005 rokiem?
                No oczywiscie poza ekologicznym oddawaniem moczu - pod drzewkiem....
                • Gość: koro Re: bo w tym kraju... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.09.05, 13:51
                  lewica napisał, że skoro nie ma miejsc plakatowych, to można plakatować drzewa,
                  no bo jak sie ma promować 300-400 osób których nie stać na bilboardy?
                  powtórzę zatem raz jeszcze - jeśli ktoś drukuje plakaty musi zdawać sobie
                  sprawę z tego, że ich umieszczenie na słupach ogłoszeniowych również kosztuje.
                  ponadto w wielu miejscowościach istnieją miejsca, gdzie można plakatować za
                  darmo.
                  tymczasem panowie przredstawiacie tu czysty relatywizm moralny - jestem biedny,
                  nie stać mnie na bilboardy, więc będę plakatował drzewa.
                  panowie, bieda to jest wówczas, gdy brakuje na chleb, a nie na bilboardy. 300-
                  400 osób nie wiesza swych plakatów na drzewach. bo są uczciwi. na drzewach
                  pojawiają się twarze nielicznych jednostek. tych będę wymieniał z nazwiska:
                  Damian Raczkowski, miejsce ósme na liście Platformy Obywatelskiej. Pana Damiana
                  widziałem na bilbordach, więc go chyba stać? Jednocześnie oblepia przydrożne
                  sosny w Kleosinie.
                  Andrzej Kałużyński, miejsce 7 na liście Prawa i Sprawiedliwości. Doktor nauk
                  medycznych. Jest przewodniczącym Rady Powiatu Białostockiego. Jego plakaty
                  wiszą wzdłuz ulicy Pilsudskiego i Sienkiewicza.
                  Jak się pan czuje widząc swoją twarz na drzewie panie przewodniczący? Ładnie
                  to tak panie doktorze?

Nie twierdzę wcale, że wieszali osobiście. Ale skoro nie potrafią zapanować nad
                  własnym sztabem wyborczym czy plakaciarzem, to jak możemy im w ogóle zaufać?

• Gość: koro Re: bo w tym kraju... IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 10.09.05, 16:12
                    kolejni:
                    Jacek Bogucki - 46 lat. Inżynier mechanik, mieszkaniec Siennicy Lipusy. W
                    latach 1990-98 wójt gminy Czyżew. Od 1998 r. starosta powiatu
                    wysokomazowieckiego. Od 2002 r. wiceprezes Związku Powiatów Polskich. Hobby:
                    kultywowanie tradycji szlacheckiej. Żonaty, czworo dzieci.
                    Brawo panie szlachcic, piękny przykład dla dzieci!

Zdzisław Piątek - kandydat Samoobrony do fotela senatora.
    • Gość: fan Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.piasta.pl 10.09.05, 16:22
      Załóż stronkę i wklejaj zdjęcia z komentarzem. Pod swoimi postami w sygnaturce wklej linki i weź sie facet juz nie ośmieszaj. Żygam juz takimi politykami od kilkunastu lat. Taczacie się w tym g...e z równie wielkim zapałem z jakim później zajmujecie się przekrętami. I nie jest ważne w jakij partii jesteś. Każda dała juz popis swojej arogancji, ta zielona również.
      • Gość: koro Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 11.09.05, 09:52
        zdjęcia kandydatów umieszczam na www.szukamypolski.pl, ale od kilku dni są
        jakieś kłopoty z serwerem.
        słowo rzygamy, piszemy przez "rz"
        pozdrawiam
        • Gość: fan Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.piasta.pl 11.09.05, 12:29
          Dzięki za poprawną pisownię. Gdyby mnie w tym momencie łeb nie bolał po wczorajszej imprezie szybciutko znalazłbym kilka twoich byków w wypowiedziach na tym forum. Ale rozumiem, że to były tylko literówki :)
        • Gość: stefan Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:12
          Gość portalu: koro napisał(a):

> zdjęcia kandydatów umieszczam na www.szukamypolski.pl, ale od kilku dni są
          > jakieś kłopoty z serwerem.
          > słowo rzygamy, piszemy przez "rz"

Zdania rozpoczynamy wielką literą. Można ją uzyskać przy pomocy klawisza SHIFT.
    • alex.4 Re: kolejni kandydaci na drzewach 11.09.05, 15:21
      Tytuł wątku brzmi bardzo sensacyjnie, jak tytuł jakiegoś thrillera:)
    • Gość: Anonymous Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 15:29
      Żałujesz im, że ich powiesili? Niech się przyzwyczajają do tej roli i pozycji!
      • Gość: koro Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 11.09.05, 17:02
        stefan napisał:
        "Zdania rozpoczynamy wielką literą. Można ją uzyskać przy pomocy klawisza
        SHIFT."

Dziękuję!
        • Gość: koro Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.09.05, 20:12
          Na www.szukamypolski.com znalazłem taki tekst (publikuję tylko fragment):
          Dzisiejsza Gazeta Wspólczesna cytuje Stefana Sochanskiego, szefa
          bialostockiej strazy, który opowiada niewiarygodne glupstwa, ze jakoby
          straznicy miejscy "plakatów nie moga zdejmowac, nawet gdy wisza one na
          znakach drogowych i zagrazaja bezpieczenstwu". Czy p. Sochanski
          kontroluje wlasne bezpieczenstwo umyslowe? To znaczy jezeli ja powiesze plakat
          wyborczy posla Fedorowicza na znaku STOP i zaslonie znak - to wszystko jest w
          porzadku? Mozecie byc pewni, ze ktokolwiek z was gdyby przybil pinezkami do
          drzewa jakis komunikat ze swoimi danymi - dnia nastepnego dostalby wezwanie na
          policje.
          • Gość: koro Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 14.09.05, 23:22
            Spotkałem dziś kilku platformersów. Kiedy powiedziałem im, że jeden z ich
            kandydatów wiesza plakaty na drzewach, odpowiedzieli "niemożliwe". Po czy
            wyciągnęli telefony i zadzwonili do gościa. "Jest wyraźny zakaz. Masz to zdjąć!"
            Platformie przybijam piątkę!
            • Gość: koro Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 15.09.05, 09:26
              Dziś o 14.00 zapraszam pod białostocki ratusz na happening "Kandydaci zejdźcie
              z drzew".
              • Gość: koro Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 16.09.05, 16:55
                Ha! Przybiłem piątkę Platformie, że tak umie zdyscyplinowac swoich kandydatów,
                a tu dzisiaj patrzę - przed dworcem kolejowym w Kuźnicy na drzewie trzy
                plakaciki pana Damiana!
                Taka to i odpowiedzialność.
                • Gość: koro Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 18.09.05, 00:07
                  Jan Chojnowski - Prawo i Sprawiedliwość - na drzewie obok kościoła w Juchnowcu
                  Irena Dawidziuk - Liga Polskich Rodzin - Juchnowiec
                  Jarosław Niekrasz - PSL - Topczewo
                  pan Budzisz - SLD - obok stadionu na Słonecznej - nie pamiętam niestety imienia
                  tego facia, szukałem na stronie internetowej, ale nie mogłem znaleźć.

no i ponownie nasi "starzy znajomi":
                  Damian Raczkowski - Platforma Obywatelska - bardzo dużo jest tego osobnika na
                  drzewach
                  Jacek Bogucki - PiS
                  zaś Zdzisław Piątek - Samoobrona, wiesza plakaty wprost na Lipowej!

• Gość: koro Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 18.09.05, 21:46
                    Jarosław Gryko - Dom Ojczysty. Oj czysty to ten dom nie będzie, jak każdy
                    będzie walił plakatami gdzie popadnie panie Gryko.
                  • Gość: Klara Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 14:54
                    Widocznie Lipowa to szerokie pojęcie, ja sie nie doszukałam Piątka na Lipowej,
                    moze Koro sam wiesza i w ten sposób sam się dowoartościowuje wskazując na forum
                    gdzie i kogo powiesił. Megalomania to cecha narodowa "Polaków".
                    Dla cierpiących z powodu drzew i innych do plakatowania nieprzeznaczonych
                    miejsc-jeszcze tylko parę dni zostało:)Bądźcie dzielni:)
    • kurna_felek Re: kolejni kandydaci na drzewach 20.09.05, 15:15
      Cieszę się Koro, że po tych wyborach znów będziesz niezależny.
    • Gość: Wojciech . . kolejni kandydaci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.05, 16:01
      Panie Koronkiewicz, imienniku drogi i szanowny. Nie ma co szat rozdzierać,
      drzewa wytrzymają, my wytrzymamy, po wyborach w ciągu max. 30 dni to wszystko
      zniknie. Zwroć Pan uwagę jednak jak żarłoczna jest kampania, w ciągu doby na
      przystankach i wiaduktach konkurencyjne plakaty zmieniają się po trzy razy,
      jedne po drugich (a raczej na drugie). Zawsze ze zwycięskimi Pisem i PO. Gdzie
      ma sie wieszać reszta, która chce sie jakos przebić, poinformować, ze istnieja
      osoby i opcje uboże w pieniądze a bogatsze w potencjał? Czy naprawde jest Pan
      za monopolem podobnych ugrupowań? Szanuję Pańską postawę, tj. start z
      ostatniego miejsca na liście, brak kampanii pieniężno-wizualnej. Jednak głosują
      również ludzie, do których trzeba dotrzeć inaczej niż za pośrednictwem
      intelektualnej wolty na forum GW. To dla nich te plakaty na drzewach rosnących
      w pobliżu przystanków autobusowych. Nie każdego wyborcę stać na internet czy na
      niejeżdżenie komunikacją miejską. Pozdrawiem gorąco.
      • Gość: koro Re: kolejni kandydaci IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 20.09.05, 18:29
        po kolei odpowiem na wszystkie pytania.
        1. kandydat piątek wisiał na dzrewie w okolicy sklepu muzycznego. jak słusznie
        ktoś tu zauważył - plakaty znikają czasem w ciągu jednej nocy.
        2. moja niezależność po wyborach będzie taka sama jak przed i w trakcie
        kampanii.
        3. nie zgodzę się z twierdzeniem, że drzewa są jedynym miejscem, gdzie można
        wieszać plakaty (wystarczy dogadać się z właścicielamni płotów, lub z urzedem
        miejskim na wykorzystanie barierek wzdłuż ulic) i że jest to szansa dla
        najuboższych. jak wskazuje przypadek pana raczkowskiego z Platformy, można mieć
        wiele bilboardów, plakatowac tylne szyby autobusów pks, a jeszcze dodatkowo
        oblepiać drzewa.
        i nie ma to tamto: chamstwo to jest chamstwo.

dziś kolejne nazwiska. otóż w sokółce drzewa oblepiła Samoobrona
        Barbara Zach - na plakacie widać ją razem z synkiem. dziecku założono
        białoczerwony krawat. musiało chyba nieźle narozrabiać, co? ale żeby stosować
        aż takie metody!
        Kazimierz Korytkowski - również z Samoobrony, występuje na plakacie pod dwoma
        postaciami. raz w gajerku, a raz w mundurze. jakieś rozdwojenie drogi kaziu?
        • Gość: T-800 Re: kolejni kandydaci IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.11.05, 21:42
          Koro! Zobacz co się wyprawia!!!
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=32534761
    • Gość: T-800 Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.09.05, 22:08
      Zimowe popołudnie. Piękna dama wychodzi na spacer w futrze i spotyka na ulicy
      członków ekologicznej organizacji Greenpeace.
      – Jak pani nie wstyd nosić futro zdarte z żywych norek???
      – To nie norki, to poliestry.
      – A czy pani wie, ile poliestrów musiało oddać życie, żeby pani miała futro???
      • Gość: koro Re: kolejni kandydaci na drzewach IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 21.09.05, 22:17
        Że niby mam się obrazić? Uwielbiam kawały. O zielonych też.
        Trzech kolesi się założyło który z nich ma grubszą żonę. Pierwszy mówi:
        - Moja to jest taka tęga, że muszę ją wozić ciężarówką.
        Drugi na to
        - Eee, tam. Moja to jest taka gruba, że jak zaniosłem jej bieliznę do pralni,
        to powiedzieli, że spadochronów nie piorą.
        Trzeci tylko westchnął
        - A kiedy ja z moja żoną pojechałem nad morze, to zaraz przybiegli kolesie z
        Greenpeace'u i wepchnęli ją do wody.

• Gość: T-800 Znowu drzewa pozaklejane IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 25.11.05, 21:42
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=32534761

Może czas na jakiś protest?
      • Gość: koro Re: Znowu drzewa pozaklejane IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 26.11.05, 11:11
        widziałem te plakaty w warszawie. i rzeczywiście mnie zabolało. jest tyle
        innych miejsc do wieszania plakatów. czemu akurat na drzewach? oczywiście
        trzeba będzie wystosować jakis list do organizatorów akcji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka