IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 02.10.05, 23:40
hmmm ogladaliscie dzisiaj reportaz tvn? jestem w szoku... on sie zachowuje
jak guru sekty, a ci ludzie popierajacy tak gorliwie radio niestety
zachowuja sie jak na wojnie... jakby zycie to byla walka z "masonami" itp.!
kto obejrzal na pewno wie... pranie mozgow i manipulacja to chyba glowne cele
rydzyka, ojcem go nie mozna nazwac bo zaden z niego duchowny! jestem
zdziwiona ze nikt nie chce sie wypowiadac, niezly musi byc ten rydzyk ze go
sie tak wszyscy boja...dziwne ze nikt nie ma kontroli nad radiem, nad
finansami... szok i tyle!
Obserwuj wątek
    • bmxx [...] 03.10.05, 00:27
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: jot Re: Czcigodny Ojciec Tadeusz RYDZYK -szkalowany IP: *.stnet.pl 03.10.05, 01:49
        Ojciec Dyrektor poda pewnie autorów materiału w TVN do sądu. Był w gazetach taki materiał o watykańskiej komisji, która ma zapoznać sie z problemem gejów w seminariach i kościele amerykańskim. Żle się dzieje w państwie duńskim.
        Młody...i niemyślący? Starość nie chroni przed głupotą.
        Z właściwym komentarzem zdążymy??? Już były idee jedynie słuszne.I dosyć.
      • Gość: :) Re: Czcigodny Ojciec Tadeusz RYDZYK -szkalowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 06:58
        > Bądźmy świadomi tej na nas - manipulacji

"Młodzież jest kochana, można ją formować niemal jak plastelinę " :D
        Prof. WSKSiM T.Rydzyk :)
        • Gość: tidi Re: Czcigodny Ojciec Tadeusz RYDZYK -szkalowany IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 03.10.05, 09:44
          W czym rzecz ? Mlodziez -/m.in po studiach/ , bez pracy , bez perspektyw na
          przyszlosc , majaca szeroki dostep do europejskich dworcow by tam koczowac ...
          nie jest "kochana' i "formowana" przez TVN ??

Taka moja luzna uwaga : O.Rydzyk , to drugi o.Popieluszko ... . Pofatygujcie
          sie siegnac po egzemplarze wszelakich czerwonodyspozycyjnych pism sprzed 1984
          r. "w temacie Popieluszko" , a potem ujadajcie.... .
          • Gość: To ja . Re: Czcigodny Ojciec Tadeusz RYDZYK -szkalowany IP: *.chello.pl 03.10.05, 10:06
            Gość portalu: tidi napisał(a):

> Taka moja luzna uwaga : O.Rydzyk , to drugi o.Popieluszko ...

Nie uwłaczaj księdzu Popiełuszce ...
            • Gość: maciej Re: Czcigodny Ojciec Tadeusz RYDZYK -szkalowany IP: *.elpos.net 03.10.05, 10:16
              Porównanie Rydzyka do Popiełuszki jest niemoralnei obraża tego ostatniego. A
              Rydzyk do sądu nie pójdzie bo wszystko co pokazano w reportażu jest prawdą
              • bmxx Re: Czcigodny Ojciec Tadeusz RYDZYK -szkalowany 03.10.05, 11:14
                Oj, oj, oj !
                macieju- biedaku !
                Oby ci się tylko nie pogorszyło !!!!!!
                • Gość: on Re: Czcigodny Ojciec Tadeusz RYDZYK -szkalowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:43
                  No to może BMXX wie gdzie podziała się kaza za stocznię ??
                  • Gość: Krzysiek Rydzyk to hochsztapler! IP: *.prenet.pl 03.10.05, 13:47
                    Dawno już wyrobiłem sobie zdanie o Rydzyku - to hochsztapler (czytaj: oszust).
                    • oginn Re: Rydzyk to hochsztapler! 03.10.05, 13:55
                      Znajomy mówił mi, że widział Rydzyka w Toruniu, wsiadającego do Maybacha.
    • jennifer1 Re: RYDZYK :/ 03.10.05, 10:24
      Gość portalu: bb napisał(a):

> hmmm ogladaliscie dzisiaj reportaz tvn? jestem w szoku... on sie zachowuje
      > jak guru sekty,
      odniosłam dokładnie takie samo wrażenie, dziwę się ludziom, ze są tacy naiwni...
      • oginn Re: RYDZYK :/ 03.10.05, 10:37
        Ja nie oglądałem, ale właśnie pewnie o wywołanie takiego wrażenia chodziło
        autorom filmu. Fakty można różnie naświetlać.
        • Gość: idea Re: RYDZYK :/ IP: *.168. / *.man.bialystok.pl 03.10.05, 11:04
          coz Polacy lubia takich manipulatorów jak Rydzyk
          • Gość: misia Re: RYDZYK :/ IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 03.10.05, 11:24
            Polacy lubią manipulantów z Platformy czy to cyfrowej czy Obywatelskiej
            • zewsi Re: RYDZYK :/ 03.10.05, 11:36
              Pewnie. Bo rodzina Rydzyków, sąsiedzi, znajomi i współpracownicy to kłamcy,
              tylko jeden dyrektor Rydzyk mówi zawsze prawdę, tak jak na przykład z tą forsą
              na stocznię.
          • bmxx Re: RYDZYK :/ 03.10.05, 11:25
            chciałeś raczej napisać :

" ... takich manipulatorów jak TVN, która bezkarnie szkaluje
            czcigodną osobę o.Tadeusza Rydzyka, tj.
            osobę najwyższego społecznego zaufania, a takimi właśnie są kapłani KK.

Prawda ?
        • vanillacat Re: RYDZYK :/ 04.10.05, 23:27
          Fakty to naga prawda, a prawda była taka ze nikt ze świty o Rydzyka nie chciał się wypowiedzieć na jego temat zaś politycy uciekali z podwiniętymi ogonami na sam dzwiek jego nazwiska. Czyzby o. dyrektor to ojciec chrzestny mafii?
    • madzia1708 Re: RYDZYK :/ 03.10.05, 11:26
      taki kraj
      totalna samowolka i ludzie ograniczeni umysłowo, a bydlak sie bogaci kosztem
      tych głupków, pewnie niezły ma przy tym ubaw, smieje sie z naiwności tych luddzi
    • Gość: Romek majatek przyjmiemy, fige pokazemy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:43
      Ciekawe czy tym wszystkim dziadkom i babciom da do myslenia przdstawiona w
      reportazu historia faceta, ktory caly swoj majatek przekazal na radio M., a jak
      potem ciezko zachorowal i prosil o wspomozenie to dostal od ojczulka fige z
      makiem...
      • Gość: Z.P. Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy IP: *.elpos.net / *.elpos.net 03.10.05, 18:26
        Wyemitowanie tego filmu akurat przed wyborami prezydenckimi to taki sam zbieg
        okoliczności jak ślub Tuska w tych dniach.
        Po wyborach każdą bzdurną informację będzie można sprostowqać, tylko że wtedy
        nie będzie to już takie istotne.
        Dziwię się redaktorom z TVN, którzy zadawali sobie tyle trudu, aby porozmawiać
        z Rydzykiem. Przecież mogli zrobić o wiele lepszy reportaż o swoim szefie
        Mariuszu Walterze. Jego majątek (500 000 000) to dużo ciekawszy temat niż
        drogie wyposażenie siedziby RM czy lśniąca bryka ks. Tadeusza.
        Pan Mariusz pewnie, jako żarliwy obrońca polskiej racji stanu, chętnie
        opowiedziałby, ile podatku od swego imperium płaci w Polsce, bo z tego co
        kiedyś mówił Lepper, te pieniądze zasilają budżety zagraniczne. Lepper mówił to
        publicznie i żadnych sprostowań nie słyszałem, więc sądzę że to prawda.
        Pan Mariusz pewnie obrazi się, że jego dziennikarze uganiają się po całym kraju
        za dyrektorem Rydzykiem nie mogac wyjść z podziwu dla jego błyskotliwej
        kariery, a nie potrafią docenić sukcesu swego prtacodawcy.
        Ale to już tak jest, że ci z TVN widzą źdźbło w oku bliźniego, a Belki we
        własnym nie zauważą.
        A wracając do tego filmu: co za potwór z tego księdza? Jakim prawem nie
        sprezentował organów swemu bratankowi. Podłośc. I jeszcze kazał mu się uczyć.
        Przecież dobry weujek sypnąłby kasą kuzynowi zamiast kupować jakieś tam
        nadajniki.
        Prawdę mówiąc nie wiem jaka była myśl przewodnia tego filmu. Padła wyraźna
        sugestia, że o. Rydzyk okradł rzesze ludzi wpłacających na ratowanie Stoczni
        Gdańskiej. Pewnie zabrakło czasu, aby wyjaśnić, że po zbiórce nie było już kogo
        wspomagać, bo ogłoszono jej upadłość. Z tego co słyszałem, każda osoba mająca
        dowód wpłaty, mogła odebrać przekazane wczwśniej na stocznie pieniadze. Jednak
        takimi drobnostkami poważni dziennikarze głowy sobie nie zawracaja.
        Temu zaś, że pracownikom TVN nikt z RM nie chciał poświęcić chwili czasu, to
        się akurat za bardzo nie dziwię.
        • oginn Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy 03.10.05, 18:39
          A słyszaleś coś o Maybachu Rydzyka? Jeden mój znajomy mówił, że widział go w
          Toruniu wsiadającego do tego samochodu.
          • Gość: Z.P. Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy IP: *.elpos.net / *.elpos.net 03.10.05, 18:45
            Są tacy, co widzieli jak wsiadam do samolotu i co z tego?
            • oginn Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy 03.10.05, 19:08
              Nie kłamiesz? Jesteś katolikiem to nie wolno Ci. Rydzyk też jest katolikiem.
              Ale kłamstwo w "słusznym" celu to nie kłamstwo, lecz walka metodami podstępu ze
              złem.
              • alex.4 Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy 04.10.05, 12:02
                Nie wiem nic o maybachu Rydzyka. RTo jest nie wazne. ważne jest że zarzuty
                wobec tego księdza są bardzo powazne. TVN mówił tylko o niektórych sprawkach o.
                Rydzyka. Innego delikwenta takie oskarżenia dawno zaprowadziłyby do więzienia
                gdzie jest miejsce także dla Rydzyka
        • zewsi Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy 03.10.05, 21:24
          Tak. Rodzina Rydzyka kłamie. Dyrektorka cmentarza, na której pochowany był
          ojciec Rydzyka kłamie. Pracownicy i związkowcy ze stoczni w Gdańsku kłamią.
          Natomiast Rydzyk, który mówi o tym, że w 2002 roku osiedliło się w Polsce 200
          tys Żydów a w 2004 r. 500 tys. Żydów nie kłamie.
          Prawda ponad wszystko!
          • Gość: Z.P. Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy IP: *.elpos.net / *.elpos.net 03.10.05, 21:53
            Nie twierdzę, że rodzinka Rydzyka kłamie. Sądzę, że to prawda, że wujcio ksiądz
            gonił bratanka do szkoły. Nie wiem tylko, dlaczego ten miał mu to za złe. Czy
            poszło o te organy? Dlaczego dorosły chłop ma pretensje do wujka, że nie
            opiekował się jego ojcem?
            Co do tego grobu, to odniosłem wrażenie, że chodzi o kogoś, kto za życia z tą
            rodziną niewiele miał wspólnego i nie mi to osądzać.
            A jak było z tymi Żydami, to nie mam pojęcia.
            • zewsi Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy 03.10.05, 22:11
              Ale grób matki, to już mógł odwiedzić. Wychowała go sama, gdy ojciec odszedł. A
              ojciec odszedł, by Tadeusz mógł uczęszczać do semianrium.
              Nie odwiedza grobu matki. Nie zrobił nic, by nie zlikwidowano grobu ojca.
              Rodziny nie odwiedza. Sparaliżowanemu bratu nie pomaga. Ze słów bratanka
              przebijał żal, że jego stryj, będąc tak majętnym człowiekiem, nie kiwnął palcem,
              by pomóc bratu.
              I ci ludzie, którzy przybyli na Jasną Górę. Ich wykrzywione w grymasie złości
              twarze. Ich słowa pełne nienawiści. Ich agresja. Są straszni.
              • Gość: Z.P. Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy IP: *.elpos.net / *.elpos.net 03.10.05, 23:23
                I ci ludzie, którzy przybyli na Jasną Górę. Ich wykrzywione w grymasie złości
                twarze. Ich słowa pełne nienawiści. Ich agresja. Są straszni.
                rzeczywistego, chyba wszystkim jest jasne dlaczego został właśnie teraz
                wyemitowany. W tych okolicznościach trudno liczyć na obiektywizm.

• alex.4 Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy 04.10.05, 12:05
                  niezależnie jaki jest Rydzyk dla rodziny (zarzuty że na nią nie łożą są trochę
                  niesmaczne, nie ma on obowiązku opiekować się swoim rodzeńśtwem i ich dziecmi.
                  Nie ma on obowiązku pamiętać o grobach rodziców to zależy od jego sumienia i
                  jego kontaktów z rodziną), to jedno jest ocvzywiste - rozpowszechnia on agresje
                  i nienawiść w swoim radiu, oraz ewidentnie łamał on prawo.
        • Gość: Acro Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy IP: *.itpp.pl 04.10.05, 11:04
          > Wyemitowanie tego filmu akurat przed wyborami prezydenckimi to taki sam zbieg
          > okoliczności jak ślub Tuska w tych dniach.

Jasne - chodzi o to, aby zdyskredytować przed wyborami Rydzyka i w ten sposób
          pogrzebać jego szanse na zostanie prezydentem... Prawda, ZP?
          • alex.4 Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy 04.10.05, 12:08
            to trochę bardziej skomplikowane. Rydzyk popiera ewidentnie Kaczyńskiego, a
            Tuska przedstawia tak jak kiedyś przedstawiał UD/UW. Tymczasem TVN
            jednoznacznie stawia na Tuska. Wyemitowanie ptrogramu teraz o Rydzyku jest
            trochę dwuznaczne. TVN powinien wyemitować go po wyborach, albo jakiś czas
            przed nimi. Co oczywiście nie znaczy ze zarzuty wobec Rydzyka nie są prawdziwe.
            One niestety są prawdziwe.
            • Gość: Acro Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy IP: *.itpp.pl 04.10.05, 14:11
              alex.4 napisał:

> to trochę bardziej skomplikowane. Rydzyk popiera ewidentnie Kaczyńskiego, a
              > Tuska przedstawia tak jak kiedyś przedstawiał UD/UW. Tymczasem TVN
              > jednoznacznie stawia na Tuska.

Litości! Każdy kogos popiera. idąc tym tropem, kilka tygodni przed wyborami
              media powinny w ogóle zaprzestać działalności i ograniczyć się do prognoz
              pogody. Choć i to może okazac się ryzykowane...
              • alex.4 Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy 04.10.05, 16:15
                TVN od dawna zbierało materiały. Emitując program teraz dało broń w ręce
                obrońców radia, które wszelkie ataki na siebie tłumaczy swoim wyznawcom jako
                grę wyborczą. A tak ghdyby nadamno program tuz po wyborach to nie mozna by
                formułować takich odpowiedzi, tylko bardziej pokretne.
                Program TVN powinien postawić kwestie czy Radio Maryja powinno utrzymać dalej
                koncesje czy powinna zostać ona jemu odebrana. Wydaje się mi że propomawanie
                antysemityzmu oraz nie dostarczanie finansowych rozliczeń powinno być
                jednoznacznym powodem aby odebrać R. Maryja koncesje.
                Jest wiele stacji katolickich i jakoś nie powodują kontrowersji, tylko jedno
                RM...
        • vanillacat Re: majatek przyjmiemy, fige pokazemy 04.10.05, 23:30
          Ale w Walter przynajmniej publicznie(prywatnie nie moge powiedzieć bo nie znam osobiście p. Waltera) nie szerzy antysemityzmu jak czyni to o dyrektor w swoiwm radio.
    • o.tadeusz.rydzyk POMÓDLCIE SIĘ LEPIEJ, A NIE WYGŁASZACIE... 03.10.05, 21:53
      • o.tadeusz.rydzyk POMÓDLCIE SIĘ LEPIEJ, A NIE WYGŁASZACIE........ 03.10.05, 21:55
        BEZECEŃSTWA!!!

ps.
        Można dokonywać wpłat na konto Rodziny Radia Maryja:
        11254256781258526442
        Szczęść Boże!!!
      • oginn Re: POMÓDLCIE SIĘ LEPIEJ, A NIE WYGŁASZACIE... 03.10.05, 22:44
        Jak to jest z Twoim sparaliżowanym bratem? Odwiedzasz go, czy nie?
        • Gość: fan Re: POMÓDLCIE SIĘ LEPIEJ, A NIE WYGŁASZACIE... IP: *.piasta.pl 04.10.05, 11:08
          Tak! W modlitwie!
    • Gość: Kajfasz ZATOPIĆ RYDZYKA... IP: 194.146.128.* 04.10.05, 13:19
      Wraz z jego najgorszą formą ewangelizacji - na siłę... A żądza władzy całkowicie
      mu do głowy uderzyła...
      • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... 04.10.05, 16:18
        nikt nie ma nic do stacji radiowych które służa ewangelizacji. Jeśli ktos chce
        słuchać takich audycji to nie ma powodu aby nie mógł dostać takiego produktu.
        Tylko stacja radiopwa nie może głosić nienawiści, nienawiści rasowej czy wokól
        niej nie powinno być sporo przekretów...
        Ale KRRiT nie zrobiłą nic z ewidentnego łąmania prawa i zasad koncesji przez
        radio Rydzyka
        • Gość: bb Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... IP: *.iig.pl / 195.205.214.* 04.10.05, 22:34
          z RM tylko modlitwy pasuja do formatu i nazwy radia! i z tego faktycznie wielu
          ludzi korzysta w Polsce i za granica! i do tego radio powinno sie ograniczyc!
          tak samo jak i kosciol a nie wlaczac sie w polityke! kosciola to nie jest jakas
          organizacja! najbardziej mnie martwi ze tym wszystkim babciom tak rydzyk do
          glowy juz uderzyl ze dla nich kosciol to nie Bog ale rydzyk i RM! to jest
          zalosne i straszne... to juz nie jest kwestia wiary... oni wpatrzeni sa w
          rydzyka jak w guru... jak w Boga niestety...;/
          • kamilar Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... 04.10.05, 23:30
            Dokładnie, nie ważna jest ewangelia, biskup, papież, ważne jest słowo Rydzyk.
            Powiedział Rydzyk slowo i słowo ciałem się stało:)
            • Gość: tidi Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 05.10.05, 08:55
              to poczatek , czy koniec tego ujadania ?
              Gdyby porownac ton artykulow sprzed lat "w temacie Popieluszko" , z aktualnymi
              wypocinami prasowych i telewizyjnych sluzalczych redaktorkow "w temacie
              Rydzyk" , nasuwa sie wiele skojarzen . Tam i tu , jawi sie ohydnie bogaty
              kaplan , tam i tu miesza sie do polityki , tam i tu nawoluje do nienawisci ,
              tam i tu zeruje na latwowiernosci ludzi prostych ... jest zgrany i podly , ma
              nieczyste sumienie , a dzialania jego godza w dobre imie wiernych . W przypadku
              o.Rydzyka dochodzi jeszcze jeden "zwalajacy z nog" drobiazg - jest znanym na
              caly kraj malwersantem i zlodziejem .

Troche powagi Panstwo Oswieceni. 20 lat temu mogliscie zrzucic swoja niewiedze
              na barki komunistycznej propagandy , ktora karmila was "nowinkami" o ks.Jerzym
              bez mozliwosci zweryfikowania z prawda , ale teraz ...tak jak w owczym pedzie ,
              o nie ... .
              • zewsi Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... 05.10.05, 09:22
                Tidi. Prawo powinno być takie samo dla wszystkich. Nieważne czy ktoś jest
                księdzem czy osobą świecką.
                A nazywanie głosów nieprzychylnych "ujadaniem" było dobre w latach 40 i 50
                ubiegłego wieku. Święte krowy są dobre w Indiach, a nie w naszym kraju.
                • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... 05.10.05, 10:11
                  Indie mają swoje święte krowy a Polska ma swoje tradycyjne święte czarne krowy.
                  Tak było od wieków i ciężko albo wręcz nie możliwe jest to zmienić. Chyba że
                  Polska przestanie być Polską a Polacy Polakami i będzie tutaj Europa
                  zamieszkana przez Europejczyków. Chcesz tego? Dla wielu Polaków to zdrada
                  Ojczyzny i narodowych świętości. Bratobójcza walka jest nieunikniona i właśnie
                  trwa.
                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... 05.10.05, 10:33
                    oginn napisał:

> Indie mają swoje święte krowy a Polska ma swoje tradycyjne święte czarne
                    krowy.
                    >
                    > Tak było od wieków i ciężko albo wręcz nie możliwe jest to zmienić. Chyba że
                    > Polska przestanie być Polską a Polacy Polakami i będzie tutaj Europa
                    > zamieszkana przez Europejczyków. Chcesz tego? Dla wielu Polaków to zdrada
                    > Ojczyzny i narodowych świętości. Bratobójcza walka jest nieunikniona i
                    właśnie
                    > trwa.

alex: jakbym słyszał Targowicę...
                  • Gość: Acro Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... IP: *.itpp.pl 05.10.05, 22:23
                    Chyba że
                    > Polska przestanie być Polską a Polacy Polakami i będzie tutaj Europa
                    > zamieszkana przez Europejczyków.

Boże, co za bełkot. To tak, jabyś twierdził: albo będziesz człowiekiem, albo
                    akwarystą.

Zerknij w wolnej chwili do atlasu a odkryjesz, że tu normalnie JEST Europa,
                    którą - o dziwo! - zamieszkują Europejczycy! I - co szczególnie ciekawe - zawsze
                    tak było! Mieszkali tu Europejczycy jeszcze na długo, zanim powstała Polska.

Ludzie coraz mniejszą uwage przywiązują do narodowości - historycznie zresztą
                    idea państwa narodowościowego jest świeżutka a zdaje się, że już przemija. Ani
                    to dobrze, ani źle. Narodowość jest tak samo dobrym sposobem tworzenia wspólnoty
                    jak wiara, zamieszkiwanie jednego miasta, kibicowanie jednemu klubowi. Ba,
                    akurat te wymienione przez mnie sa lepsze - bo dają twardsze kryteria
                    rozróznienia! Podaj mi definicję narodowości a ja ci podam setki wyjątków...
                    Jeśli zatem wspólnota pod nazwą Polska słabnie a rosnie wspólnota pod nazwą
                    Europa - czemu akurat to ma być gorsze? Albo czemu Polak ma być ważniejszy od
                    Podlasiaka?

Zresztą, jestem absolutnie przekonany, że sa to w dużej mierze strachy na lachy
                    i akurat u nas poczucie tozsamości narodowej będzie się dluuugo trzymało - choć
                    jej manifestacja bedzie pewno delikatniejsza. Np naturalnym staną się wyjazdy za
                    granicę do pracy itp.

Zatem - weś Oginn zimny prysznic i obsiądź...
                    • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... 06.10.05, 10:29
                      Zdawać by sie mogło, że jesteś inteligentnym człowiekiem, a nie przyszło Ci ma
                      myśl, ze ja nie mówię o geograficznej Europie i Europejczykach? Meksyk to też
                      Ameryka a Meksykanie są Amerykanami. Nieprawdaż?

Oby więcej takich europejskich Polaków, jak Ty.
                      • Gość: Acro Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... IP: *.itpp.pl 06.10.05, 11:55
                        No proszę. To objasnij, z łaski swojej, jakimi to niegeograficznymi
                        Europejczykami jeszcze nie jesteśmy, ale mozemy sie stać, i czemu to będzie
                        niedobrze.
                        Ustosunkuj się tez do reszty mojej wypowiedzi, traktującej o tym, czemu akurat
                        bycie Polakiem mamy wyżej stawiać niż bycie Białostocczaninem czy fanem Jagiellonii.
                        • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... 06.10.05, 14:56
                          Nie chce się mi tracić czasu na jałowe spory i powtarzanie powszchnie znanych
                          opinii o Polakach. Ty akurat nie bardzo do nich pasujesz i dlatego tak to Cię
                          dotknęło, ale jesteś niestety rodakiem tej całej masy ksenofobicznych,
                          prowincjonalnych nieeuropejskich Polaków, dla których polskość jest największą
                          świętością, a europejskość stanowi dla niej zagrożenie.

A do reszty twojej wypowiedzi nie będę się ustosunkowywał, bo nie widzę
                          bezpośredniego związku.
                • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... 05.10.05, 10:33
                  tidi jest homo sovieticus, o którym pisał niezyjący już ks. Tischner...
                  • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA... 05.10.05, 10:51
                    Lista wyróżniających się okupantów żydowskich i polskich szabes-gojów jest
                    długa. A oto niektóre nazwiska z tej listy:
                    Amroziewicz Jacek, Ajnekiel Andrzej, Adamiecki Wojciech, Bratkowski Andrzej,
                    Bratkowski Stefan, Burzyński Marek, Bryl Ernest, Balcerowicz Leszek ... ks.
                    TISCHNER JÓZEF, Urban Jerzy, Ujazdowski Kazimierz, Waiss Janusz ...

polska.wizytowka.pl/
                    • Gość: bernard Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu IP: *.716-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 05.10.05, 11:01
                      • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 11:33
                        Zacytowałem aby poddać to pod dyskusję. Niesamowicie ciekawe rzeczy tam piszą.

polska.wizytowka.pl/
                        • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 11:43
                          Nie tzreba głupot powtarzać...
                          • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 12:26
                            A skąd ja moge widzieć, że to głupoty? Wszystko się zgadza z
                            rezultatami "reform" - Polska pomału ginie.
                            • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 12:56
                              tym rózni się człowiek mądry od głupiego... że odróżnia prawdę od głupoty...
                              • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 13:03
                                I 60% nie wierzących w lepszą przyszłość Polaków to głupcy? Dla Polski jak
                                narazie nie ma żadnej nadziei.

W rytmie mazurka

zwr.--I--
                                jeszcze Polska nie umarła
                                ale już niedługo
                                zajmą ją sąsiednie państwa
                                tym razem na długo

refren:
                                póki był Wojtyła
                                Polska jakoś żyła
                                gdy zabrakło Papy
                                zjedzą ją psubraty

modlitwy Wojtyły
                                gniotły wrogie siły
                                nie ma już Karola
                                czeka nas niewola

Utalentowanych proszę o następne
                                • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 13:05
                                  mam nadzieję, ze ta ropzmowa czegoś Cię nauczyła i nie będziesz wygadywał juz
                                  antysemickich bzdur
                                  • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 13:09
                                    Ja nie jestem antysemitą. Ale to bardzo interesujące, że tylu ich jest w
                                    polskich elitach wszelkiego rodzaju. Są na pewno bardzo zdolni. I pomagają im
                                    też zapewne powiązania plemienno - rodowe.
                                    • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 13:29
                                      jestes antysemitą
                                      • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 15:39
                                        Nie jestem
                                        • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 20:14
                                          twoje poglądy są antysemickie
                                          • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 05.10.05, 22:30
                                            Ja tylko czytam antysemickie teksty i są one bardzo interesujące. To naprawdę
                                            niebywałe, że jest tyle osób żydowskiego pochodzenia w polskich elitach
                                            plitycznych, intelektualnych i innych. Ale oni sami o tym nic nie mówią i
                                            dlatego takie informacje można zaczerpnąć tylko z antyżydowskich wydawnictw.
                                            • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 06.10.05, 10:35
                                              czytasz antysemickie teksty, a potem się dziwić że masz antysemickie poglądy...
                                              • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 06.10.05, 10:38
                                                Mnie ciekawi też kto jest Białorusinem, Niemcem, Cyganem. No i co, jestem
                                                kolejno anty-, anty-, anty-?
                                                • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 06.10.05, 15:18
                                                  mnie nie ciekawi. Liczy się bowiem kim jest człowiek, a nie to jakich miał
                                                  przodków:)
                                                  Jesteś panie oginn antysemitą i tyle
                                                  • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 06.10.05, 16:56
                                                    Jeśli podpadam pod twoją definicję antysemity, to nic na to nie poradzę. Ja nie
                                                    uważam się za takiego.

antysemityzm nienawiść do Żydów, prześladowanie ich, jedna z form rasizmu,
                                                    szowinizmu i nietolerancji.
                                                    www.slownik-online.pl/kopalinski/178ADA602273B67B412565A10027F2F6.php

antysemita
                                                    «człowiek wrogo usposobiony względem Żydów, występujący przeciw nim»
                                                    sjp.pwn.pl/haslo.php?id=1882
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 11:51
                                                    większość antysemitó twierdzi że nimi nie jest. Ale ich poglądy ich zdradzają...
                                                  • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 13:29
                                                    A jakie ja mam poglądy?
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 18:16
                                                    szukasz informacji o rasowym pochodzeniu polityków. najczęściej wyssane z
                                                    palca. Co jest mniej istotne... Wierzysz w te brednie i dalej je kolportujesz
                                                  • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 18:59
                                                    Takie informacje są łatwo dostepne a nawet same wpadają w ręce. Natomiast brak
                                                    ich zdementowania. Gdzie np. można poczytać o rodzinie Kwaśniewskiego, o jego
                                                    ojcu. Życiorys prezydenta i tradycje jego rodziny powinny być szeroko znane, by
                                                    wiadomo było, czego można spodziewać się po ich potomku, bo to nie jest
                                                    zupełnie bez znaczenia.
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 19:09
                                                    wiekszości ludzi nie interesują brednie dotyczące pochodzenia kwaśniewskiego
                                                    czy leppera. Jeśli kogos to interesuje to najczęsciej są to antysemici, którzy
                                                    w każdym polityku widzą Żyda. Co świadczy o ich kopleksach
                                                  • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 19:25
                                                    brednie, antysemici, kompleksy - to twoje argumenty

I masz 3% poparcia.
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 19:28
                                                    lepiej mnieć z mądrymi 2% niz z głupimi 10%:)
                                                  • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 19:42
                                                    Trzeba zapamiętać to Wasze hasło wyborcze. Jesteście skończeni.
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 19:47
                                                    a SO jest bez przyszłości. Biznesmeni którzy mysleli że zdobędą mandaty
                                                    posleskie stawiając na populistów i wykorzystując ludzką biedę trochę zawiodli
                                                    sie na Andrew i jego partii:)
                                                  • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 20:02
                                                    Jak Lepper zostanie prezydentem to rozgoni całe to parlamentarne towarzystwo i
                                                    wprowadzi system prezydencki jak na Białorusi.
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 20:06
                                                    najpierw niech zostanie frustracie:)
                                                  • oginn Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 20:18
                                                    Jak nie teraz to następnym razem, bankrucie.
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 07.10.05, 20:34
                                                    tak a świstsk siedzi i zawija je w te sreberka:)
                                                  • Gość: Z.P. Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu IP: *.elpos.net / *.elpos.net 08.10.05, 22:46
                                                    Jeżeli jakaś mniejszość narodowa nie integruje się z pozostałymi obywatelami
                                                    kraju, to jej członkowie nie powinni prowadzić działalności politycznej
                                                    zatajając swoją przynależnośc etniczną. Każdy ma prawo wiedzieć, czyje interesy
                                                    reprezentuje polityk ubiegający sie o popieranie go w wyborach.
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 09.10.05, 15:59
                                                    Gość portalu: Z.P. napisał(a):

> Jeżeli jakaś mniejszość narodowa nie integruje się z pozostałymi obywatelami
                                                    > kraju, to jej członkowie nie powinni prowadzić działalności politycznej
                                                    > zatajając swoją przynależnośc etniczną. Każdy ma prawo wiedzieć, czyje
                                                    interesy
                                                    >
                                                    > reprezentuje polityk ubiegający sie o popieranie go w wyborach.

A o kim mówisz????????
                                                    Jesli ktoś się nie ingeruje, to raczej manifestuje swoją przynależność
                                                    narodową...
                                                  • Gość: Z.P. Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu IP: *.elpos.net / *.elpos.net 09.10.05, 18:23
                                                    > Jesli ktoś się nie ingeruje, to raczej manifestuje swoją przynależność
                                                    > narodową...
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 10.10.05, 11:15
                                                    widać jest że nie masz pojęcia o socjologii...
                                                    bo pleciesz bzdury, które wynikają z spiskowej wizji dziejów
                                                  • Gość: Z.P. Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.10.05, 16:54
                                                    Skończ alex4 z tymi sloganami o spiskowej teorii dziejów, bo to ani mądre ani
                                                    śmieszne. Po prostu pokazujesz, że nie masz nic do powiedzenia w sprawie.
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 10.10.05, 18:13
                                                    Co ja poradzę, że jesteś wyznawcą głupich spiskowych poglądów....:)
                                                  • Gość: Z.P. Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu IP: *.elpos.net / *.elpos.net 10.10.05, 18:40
                                                    I pewnie nie wiesz jakich, wiesz tylko, że jestem.
                                                  • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...to faszyzm w twoim wydaniu 11.10.05, 09:48
                                                    polkojęzyczne media.... język zupełnie jak z komunizmu. PO prostu homo
                                                    sovieticus jest w tobie bardzo silny... biedny (bo głupi) antysemito...
                  • Gość: bernard Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...i mial racje ks.Tischner IP: *.716-1-64736c10.cust.bredbandsbolaget.se 05.10.05, 11:01
                    Rydzyk demagog w stylu faszystowskim
                    • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...i mial racje ks.Tischner 05.10.05, 14:08
                      Rydzyk jest demagogiem, a co przeraża to brak reakcji politykó czy KRRiT na
                      jego wybryki...
                      • Gość: tidi Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...i mial racje ks.Tischner IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 05.10.05, 18:18
                        oo..to..to..."alus" przystap do akcji i co tu duzo mowic...pociagnij robote. A
                        dowodow masz mnostwo , pamietaj , ze za ukrywanie wszelkich machlojek - w mysl
                        prawa - grozi ci to co osobie obwinianej . Do dziela bratku , , tlumy za toba ,
                        mysle , ze przed sadem odwaga ich nie opusci i przedstawia dowody "hanby"
                        o.Rydzyka podobnie jak i ty .
                        • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...i mial racje ks.Tischner 05.10.05, 20:14
                          tidi słuchacze Radia Maryja wymierają. I na szczęscie im nie przybywa nowych.
                          Alleluja i do piachu:)
                          • Gość: tidi Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...i mial racje ks.Tischner IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 06.10.05, 08:01
                            Szok .
                            Czy to sprawa zalamania nerwowego po klesce - PD.demokraci.inaczej. ??
                            • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...i mial racje ks.Tischner 06.10.05, 10:35
                              panie tidi statystyki dla Radia Maryja są dosyć nieubłagane. Ojciec dyrektor
                              coraz natarczywiej prosi o kolejne pieniądzę. Liczba darczyńców się
                              zmniejsza:):):)
                          • jennifer1 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...i mial racje ks.Tischner 06.10.05, 10:37
                            Nie wymierają, znam 30-40 latków, którzy słuchają tego radia, szok!
                            • habitus Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...i mial racje ks.Tischner 06.10.05, 11:58
                              Bo skłonności do paranoi mogą się ujawnić nawet w młodym wieku.
                              • Gość: tidi Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...i mial racje ks.Tischner IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 06.10.05, 18:40
                                Znam rowniez inny rodzaj paranoi , tej zwiazanej z PD .
                                Przykladem "alex" i jego wpis "alleluja i do piachu" - czy to nie jest rozpacz
                                Lucka , do ktorego bez kija nie podejdziesz po utracie ukochanej ?
                                • alex.4 Re: ZATOPIĆ RYDZYKA...i mial racje ks.Tischner 06.10.05, 18:43
                                  a Rydzyk sam twierdzi, że spadły wpłaty na RM... czyżby był w spisku:)
                                  tidi zastanów się zanim coś napiszesz:)
    • Gość: ak Re: RYDZYK :/ pis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.05, 18:59

Szanowni Państwo,

mamy przyjemność poinformować wszystkich Państwa, iż już jutro, w czwartek 6
      października o godzinie 12:30 portal Interia.pl gościć będzie Lecha
      Kaczyńskiego, kandydata partii Prawo i Sprawiedliwość na Urząd Prezydenta RP

Na dwa ostatnie dni kampanii przed niedzielnymi wyborami prezydenckimi portal
      Interia.pl zaplanował internetowe rozmowy na żywo z dwoma prowadzącymi w
      rankingach kandydatami.
      Zostaną one przeprowadzone wczesnym popołudniem w sieci!

Zachęcamy Państwa do zadawania pytań kandydatom na prezydenta RP:
      reporter@firma.interia.pl

Aby zapoznać się ze szczegółowymi informacjami wystarczy kliknąć:
      www.lechkaczynski.pl/article.php?id=139
      Z poważaniem,
      Komitet Wyborczy Lecha Kaczyńskiego

--------------------------------------------------------------------------------
      Jeśli chcesz zrezygnować z otrzymywania materiałów informacyjnych PiS drogą
      elektroniczną kliknij: REZYGNUJĘ

--------------------------------------------------------------------------------

Komitet Wyborczy Lecha Kaczyńskiego, ul. Nowogrodzka 84/86, 02-018 Warszawa
      biuro@lechkaczynski.pl
    • oginn Co czeka Polskę wg Radyja 06.10.05, 23:00
      www.spieprzajdziadu.pl/pliki/wiersz_radio_maryja.mp3
    • kamilar Re: RYDZYK :/ 07.10.05, 19:47
      www.wprost.pl/ar/?O=81249
      • alex.4 Re: RYDZYK :/ 07.10.05, 19:54
        wysoka frekwencja w Polsce byłaby niekorzystna dla demokracji. Ludzie którzy
        nie głosują są często bardziej autorytarnie nastawieni niz ci co głosują.
        najczęsciej też są biedniejsi, mieszkają na wsi.
        Oczywiście istnieją tez inne powodu nie głosowania. Na wybory często nie chodzą
        osoby młode, oraz najstarsze, a także kobiety. W pewnych regionach frekwencja
        zawsze była niższa: Oplszczyzna, Świetokrzyskie. Tego ostatniego to socjolodzy
        nie wiedzą:)
        • zewsi Re: RYDZYK :/ 07.10.05, 21:33
          Niska frekwencja prowadzi do wyradzania się demokracji. Bo ona z definicji
          wymaga jak największego udziału w wyborach (i nie tylko) obywateli.
          • Gość: Z.P. Re: RYDZYK :/ IP: *.elpos.net / *.elpos.net 07.10.05, 23:02
            Własciwie, jeżeli ktoś nie wie, jak ma zagłosować, to lepiej że odpuszcza
            wybory.
    • andrzej105 Re: RYDZYK :/ 08.10.05, 16:09
      to dzieki m.in. rydzykowi itp jankowskim takie infa
      www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=528&Itemid=48
      • Gość: tidi Re: RYDZYK :/ IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 08.10.05, 23:35
        "cos ci sie we lbie belce Andrzejku" - jak mawiaja gorale .
        Deprecjonuja wszelkie wartosci twoi idole tacy jak np. b.Pieronek . Oni
        wszystko , co swiadczy o polskim , chrzescijanskim , dziedzictwie poddaliby
        szczegolowemu przegladowi . Oczywiscie kryterium oceny tego co dobre , a co nie
        podaje im codziennie zliberylizowana , antypolska , polskojezyczna prasa .

Czy wiesz dziubus , ze w ostatniej chwili zdecydowano sie zeby ks.Jankowskiego
        zostawic zywym /jakim zatem byl Popieluszko/ , a ks.Rydzyk z tego wdowiego
        grosza zalozyl szkole wyzsza , tworzy miasteczko akademickie , , udostepnia
        szarym , prostym ludziom dostep do radia i telewizji i to w szczegolnej
        starszego wieku potrzebie i czyni duzo nowych dziel...o ktorych niebawem , ku
        twojej rozpaczy .

Niech stworza to Michnik i Walesa . Przeciez tez zyli na smietnikach , znaja
        ten bol .
        • alex.4 Re: RYDZYK :/ 09.10.05, 16:04
          Gość portalu: tidi napisał(a):

> Deprecjonuja wszelkie wartosci twoi idole tacy jak np. b.Pieronek . Oni
          > wszystko , co swiadczy o polskim , chrzescijanskim , dziedzictwie poddaliby
          > szczegolowemu przegladowi . Oczywiscie kryterium oceny tego co dobre , a co
          niepodaje im codziennie zliberylizowana , antypolska , polskojezyczna prasa .
          > Czy wiesz dziubus , ze w ostatniej chwili zdecydowano sie zeby
          ks.Jankowskiego zostawic zywym /jakim zatem byl Popieluszko/ , a ks.Rydzyk z
          tego wdowiego grosza zalozyl szkole wyzsza , tworzy miasteczko akademickie , ,
          udostepnia
          > szarym , prostym ludziom dostep do radia i telewizji i to w szczegolnej
          > starszego wieku potrzebie i czyni duzo nowych dziel...o ktorych niebawem , ku
          > twojej rozpaczy .
          >
          > Niech stworza to Michnik i Walesa . Przeciez tez zyli na smietnikach , znaja
          > ten bol .

alex: O dlatego do dziś Rydzyk nie rozliczył sie z pieniędzy jakie nielegalnie
          zbierał na Stocznie Gdańską? Co się z tymi pieniędzmi stało?????
          Miasteczko akademickie i jego szkółka jest prywatnym biznesem... więc o misji
          publicznej nie ma tu mowy... to żadna działalność charytatywna...
          Jakoś ks. Jankowskiemu nic podczas PRL się nie stało...
          antypolska polskojęzyczna prasa, ale dyskurs pełny nienawiści... należy się
          wstydzić wypisywania takich głupot... szczególnie gdy wieżśy się w prawdy
          objawione, bo skłądanie fałszywego świadectwa o blixnim swoim jest
          występowaniem przeciwko jednemu z przykazać. Grzeszycie kłamstwami panie tidi.
          Nie peirwszy raz, nie ostatni...
          • Gość: tidi Re: RYDZYK :/ IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 10.10.05, 02:48
            "alus" - rozliczenie podaja media przeciwne o.Rydzykowi , chociazby dzisiejsza
            wiadomosc w GW , ze uruchomil wczoraj nowoczesne , na miare TvP studio
            telewizyjne i szczegolowo podaje , ze budynek kosztowal 3 mln zl, a wyposazenie
            5 mln , a Tvn kilka dni temu pokazala jak nedzne nagrobki maja jego rodzice , a
            brat to dokladny nedzarz ... . I "maybacha" nie pokazuja , ani helikoptera ...
            Cos tu jest nie tak , na moj chlopski rozum...

"alus" znasz historie dziejow "Solidarnosci" od podszewki , natomiast
            skandalicznie ja interpretujesz . Rownie dobrze w grobie zamiast Popieluszki
            moglbys zastac Jankowskiego . Masz na to zeznania oprawcow , ze wyboru dokonano
            w ostatniej chwili . Niech wiec zyje i mowi glosno o tamtych czasach , bo ma ku
            temu niezbywalne prawo . Kto wie , czy ks Jerzy nie znalazby sie w takiej
            sytuacji obecnie w jakiej znalazl sie ks.Henryk ?

Nadzieja w "Kaczuszkach" i im podobnym . Niech zapytaja sie Michnika i Walese ,
            gdzie i w co lokowali swoj przeogromny kapital ?

Ps. W grudniu O.Rydzyk , dzieki naszym kochanym babciom , odda do uzytku
            najwiekszy w Polsce akademik . To najswiezsza wiadomosc .
            • alex.4 Re: RYDZYK :/ 10.10.05, 11:19
              ks. Popiełuszko nigdy nie byłby ks. jankowskim. Od początku były pomiędzy nimi
              spore różnice. Od poglądów politycznych po sposób zycia. Wydaje się, że SB
              bardzo konkretnie wybrało ofiarę. Popiełuszko był dla nich groxniejszy, bo nie
              był antysemitą, ani nie płąwił się w luksusie.
              Rydzyk nie rozliczył się z pieniędzy na sztocznie gdańską. Nie przedstawia
              rozliczeń finansowych z działalności radia co JEST obowiązkiem. Stawia się
              ponad prawem. Można odnieść wrażenie że ma coś do ukrycia...
              Coś nie jest tak z finansami Rydzyka, bardzo nie tak...
              • jk49 Re: RYDZYK :/ 10.10.05, 20:18
                Wszedłem sobie na to Wasze forum białostockie, żeby poczytać i zorientować się
                w Waszym podlaskim światopoglądzie. Chciałbym dowiedzieć się, skąd taki wynik
                wyborczy na naszej ścianie wschodniej. Przecież Białystok to nie jest takie
                ciemne, zapóźnione miasto - tak mi się przynajmnie zdawało. Bo przeczytałem tę
                dyskusję o ojcu Rydzyku i już wszystko wiem. Ściana wschodnia, najbardziej
                katolicka, która wsłuchuje się w Radio Maryja i płacze po śmierci naszego
                Papieża, ale już nie pamięta, że Jan Paweł II był przeciwny wiadomym treściom
                głoszonym przez Radio Maryja - teraz tubę propagandową PIS-u.
                I nawet informacja, że abp Dziwisz popiera Tuska też nic Wam nie pomoże.
                Słuchajcie ojca Rydzyka nadal - on napewno zapewni wam pracę i lepszy byt
                waszym dzieciom...
                I przepraszam tych wszystkich na tym forum, którzy myślą inaczej niż wielebny
                ojciec - to nie o Was i nie do Was.
                • Gość: tidi Re: RYDZYK :/ IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 11.10.05, 06:28
                  "jk49" - tak my na tej Scianie Wschodniej inaczej myslimy niz ty i twoi
                  ojcowie , dziadkowie . Wy na tym zachodzie Polski znalezliscie sie za sprawa
                  komunistow i musze przyznac , ze pociagneliscie bociana za nogi . Z drewnianych
                  walacych sie chalup , znalezc sie nagle w murowanych domach i obejsciach . To
                  byl szok , zwazywszy , ze uciekajacy w poplochu Niemcy pozostawili wam wysokiej
                  klasy sprzet nie rzadko . Komuna wam to dala , komune pokochalismy !
                  A my tu inaczej my pokochalismy to co przed komuna nam przyszlo bronic - prace
                  naszych ojcow , nasze wlasnosci , nasza tozsamosc .
                  Latwo dostaliscie , latwo wam idzie to sprzedac . Pomyslnosci ! Bierzcie sobie
                  Dziwisza , nam wystarczy Glemp i Michalik .

"alus . a ze swoimi "sensacjami" w sprawie Rydzyka , biegnij do prokuratury .
                  Pamietaj , ze za niepowiadomienie o przestepstwie grozi ci to samo co
                  obwinianemu .
                  "alus", w sprawie Popieluszki i Jankowskiego ...cicho ,cicho ,na paluszkach -
                  jak zalecala sp."opzycjonistka" Agnieszka Osiecka . Musza nadejsc czasy , ze
                  kolega "alex" przyzna , ze jednak Popieluszka mial wiecej garsonier ,
                  apartamentow w najlepszych hotelach wynajmowanych , a wszystko z checi zbytku
                  to czynil . Ks.Jankowski zadawal sie z chlopcami , a ks.Popieluszko z
                  mezatkami .
                  Historyku !! Siegnij do zrodel !! Sa w "czerwonych" gazetach z tamtego okresu i
                  zyje swiadek -autor tamtych paszkwili - dran Jerzy Urban !!!
                  • Gość: zuza Re: RYDZYK :/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 08:43
                    Tidi - tobie bliżej do Białorusi. Tam pod rządami Łukaszenki będziesz się czuł
                    jak ryba w wodzie. Powodzenia!
                    • alex.4 Re: RYDZYK :/ 11.10.05, 09:47
                      tidi bardzo pasuje do Łukaszenki ze swoimi poglądami:)
                      Białe nie jest czarne, a czarne białe jak chcesz udowodnić. Wiekszość na twoim
                      ulubionym radiu się dobrze poznała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka