Dodaj do ulubionych

KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI

23.10.05, 21:04
na taki numer jak nabożeństwo w naszej parafi w języku polskim nie pozwoli nasz k ochany
ojciec RUDI ON TO CAR I BOH I WOJENSKI NACZALNIK on tu myśli ze mam w naszej parafii dożywotnie stanowisko i z nikim się nie liczy
Obserwuj wątek
    • tadek52 Re: KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI 24.10.05, 08:53
      nawet na otwarciu stadionu po wszystkim baciuszka tłumaczył na polski co było
      napisane w ewengelii to chyba pierwszy krok do zmian,bo tak naprawdę trudno
      było zrozumieć nie obrażając wyznawców prawosławia. Kiedyś oglądałem w
      telewizji(przypomniałem) ,że polacy mieszkający w Rosji katolicy chodzą do
      kościoła gdzie msza jest odprawiana po rosyjsku.Nic a nic ,więc nie byłoby
      zdrożnego aby właśnie w cerkwiach w Polsce liturgię sprawowano w języku polskim.
      Takie moje zdanie .Jak to przełoży się na naszym terenie trudno przewidzieć..
    • oginn Re: KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI 24.10.05, 16:54
      Wasi rodzice i dziadkowie też mieli problem ze zrozumieniem nabożeństw nie po
      polsku?

Ix/
      • jan381 Re: KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI 24.10.05, 18:05
        zmiany będą wtedy jak ludzie przestaną traktować rudiego jak boga i przejżą na oczy izmienią podejście do tradycji
        • karolcia59 Re: KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI 27.10.05, 13:23
          Baciuszka w swoim mercu to naprawdę czuje się jak pan i władca,wszyscy na bok
          uciekają,że o prędkości nie wspomnę.Teraz wiem co znaczy najwyższe stanowisko
          we wsi.
          • antybioticmax Re: KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI 27.10.05, 21:23
            No i dobrze, że w tej wiosce nie wszyscy zdurnieli! Przyjdzie czas i na czarnych kiedyś ich ktoś rozliczy! Bo chyba nikt tak właściwie nie ma złudzeń, że ksiądz, pop i bóg nie mają ze sobą za wiele wspólnego. Pozdrawiam ludzi pozytywnie myślących! Aha, wychowujcie swoje dzieci tak, aby w przyszłości ci pseudo pasterze zyli tak jak przykazał bóg w ubóstwie!
            • tadek52 Re: KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI 28.10.05, 05:53
              żyli w ubóstwie... służyli bezinteresownie wiernym....
    • deni8 Re: KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI 30.10.05, 17:43
      Zmiany napewno nienastaną, ale dlaczego wy tak go oczerniacie, czy zrobił wam
      coś złego. Ma swoje zasady jak każdy inny człowiek, niech każdy popatrzy na
      siebie, to dopiero bedzie checa. Ściąga kase od parafian, ale przynajmniej
      widać, że coś sie robi w parafii. Niejestem jego zwolennikiem, ale żeby nie on
      to byśmy jako parafianie i parafia byli duuuuużo w tyle , jest wielkim
      działaczem nietylko u nas w parafii ale i na zewnatrz nas reprezentuje, gdzie o
      nas słychać i to nawet głośno, ale jak ktoś niewie to i nieuwieży .I dalej go
      bedziecie oczerniać
      • tadek52 Re: KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI 02.11.05, 15:09
        a dlaczego nienastaną ? co czy kto stoi na przeszkodzie? odnośnie prac przy
        cerkwi jestem pod wrażeniem z dnia na dzień pięknieje i to nie tylko dzięki
        ofiarom parafian bo ponoć dostała cerkiew dużą dotację z Ministerstwa
        Kulury.Powinniśmy cieszyć się wszyscy bo tak odnowionej cerkwi będą nam
        zazdrościć wszyscy goście. A co do oczerniania batiuszki to bardzo brzydko ,oj
        bardzo brzydko bo końcu ktoś im być musi a że nie którym ludziom nie podoba
        się człowiek w sutannie to trudno ,może gdy dopadnie takiego delikwenta kres
        drogi to zmieni zdanie.....
        pozdrawiam!!!
        • deni8 Re: KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI 03.11.05, 20:51
          znam naszego baciuszkę i wiem że, nieodejdzie z naszej parafii, kiedyś mówiąc
          mi napomniał że gdyby tak się mocno przejmował to co gadają na niego ludzie to
          już dawno wyjechał by z tąd, ale nietrzeba się poddawać i tak jest dalej z nami
          i życze mu aby jeszcze na długo nam służył bo ma jeszcze wiele wiele róznych
          pomysłów i planów do wykonania co do naszej parafii.
    • wert_tutejszy Re: KIEDY UNAS NASTANĄ ZMIANY W NASZEJ PARAFI 17.12.05, 00:14
      A pa biełarusku Boh u Haradku nie razumieje? ech chamskaja feudalnaja wasza
      mentalnaść haradockaja. Abo pa ruski, abo pa polsku - u mowie tych, jakije was,
      mużykou, pa srakach ad wieku łupcawali. Moża lepsz pa anhielsku, na mowie
      zjednoczonej Europy? Nie - u Europu was z takoj mentalnaściu nie pryjmuć!
      Wiocha.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka