Dodaj do ulubionych

Optimal Fashion

15.11.05, 11:39
witam! czy są tu rodzice, których dzieci brały udział w castingu tej agencji
reklamowej? mój synek przeszedł pierwszy etap i dziś ma być sesja zdjęciowa,
ale za nią trzeba wnieść opłatę i boje się, że to jest jakaś ściema...bo
kiedyś chyba już było coś podobnego wzieli kasę i okazało się, żeto byli
oszuści.
czy ktoś wie coś na temat tej agencji?
a to moje kochanie :)
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=25239707&v=2&s=0
Obserwuj wątek
    • Gość: agencja Re: Optimal Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 12:03

nie polecam wnoszenia żadnych opłat. najbardziej bezpiecznym rozwiązaniem jest
      sesja za darmo, określenie jej wartości i odliczanie później stopniowo tych
      pieniędzy od tych zarobionych przez dziecko w dalszych jego poczynaniach
      aktorsko-modelowych. to najpopularniejsza forma, stosowana przez najlepsze
      warszaskie agencje modelek. potrzebne są oczywiście odpowiednie umowy
      regulujące te płatności (już teraz znasz wartość, bo wiesz, ile masz zapłacić,
      choć z reguły agencje ściągają za takie sesje trzykrotnie więcej, niż sesja
      jest warta).
      jeśli coś ma z tego być i o tym zapewnia Cie agencja, nic nie stracą na takiej
      umowie. jeśli się nie zgodzą - masz odpowiedź. 99% takich sesji i zdjęć z nich
      leży w domowym albumie i nic z tego nie wynika.
      także zalecam ostrożność.

zastanów się również, czy aby na pewno chcesz pchać dziecko w ten światek. nic
      w tym przyjemnego, więcej zaś frustracji i problemów w dorosłym życiu.
      większość dzieci z naszej agencji chodzi do psychologa, bo z castingów, na
      które chodzą nic nie wynika. psycholog pomaga też matkom, które myślą, że jeśli
      dziecko im się podoba, spodoba się też całemu światu. uważaj więc.
      • elakarol Re: Optimal Fashion 15.11.05, 12:22
        do psychologa?! naprawdę rodzice aż tak przeżywają że ich pociechy nie zostały
        wybrane?! hehehe
        • Gość: agencja Re: Optimal Fashion IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 14:28
          Mnie to też na poczatku śmieszyło. Teraz już mnie to wyłacznie przeraża.
          Mamuśki, które wpychają te swoje biedne dzieciory przed kamerę, a te -
          ogłupione - nie wiedzą, o co chodzi. Zastanów sie, czy aby na pewno Twoje
          dziecko tego potrzebuje. W którymś momencie przychodzi porażka, przychodzi też
          wiek, że dziecko zaczyna tę porażkę rozumieć i bardoz ją przeżywa.
          Proponuję zachować dziecko dla siebie.
          Bardzo duży odsetek młodych chłopców - modeli (tych, których mamusie wożą na
          castigni - jeszcze większy) odkrywa w sobie homoseksualizm (przesadna dbałość o
          własny wizerunek - narcyzm, nie jest u facetów normalna). To nie choroba (nie
          mam nic przeciwko) ale zastanów się, czy Twoje dziecko jako gej będzie miało
          spokojne życie i czy cała rodzina się go np. nie wyprze.
          Myśl perspektywicznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka