Dodaj do ulubionych

Ale Białystok jest nudny

IP: *.csk.pl 08.10.02, 20:40
Cholera nic ciekawego się nie dzieje.Za rok planuję albo przenieść się do
Warszawy albo wyemigrować z kraju.Bo nie zdzierżę mieszkania z rodzinką i na
do dodatek w dość prowicjonalnym mieście.Ale na poważnie co mi 24 -latkowi(5
rok studiów)Białystok ma do zaoferowania.Owszem są w miarę przyzwoite knajpy
jak Odeon,Labirynt i coś tam jeszcze.Dyskoteki odpadają.troszeńkę za stary
jestem na to.Ale ogólnie mam wrażenie że najciekawsi ludzie odpłynęli do
większych ośrodków akademickich.Rok temu byłem na juwenalii w W-
awie.Rozmach,organizacja, imprezowanie na 100%.A u nas w B-stoku pożal się
Boże.
Obserwuj wątek
    • Gość: hmc Re: Ale Białystok jest nudny IP: *.mad.east.verizon.net 08.10.02, 21:29
      Po co czekasz az cos sie wydazy, skoro jest taki nudny to zrob cos zeby nie
      byl, a wszyscy na tym skorzystamy.
      • chatka_ Re: Ale Białystok jest nudny 09.10.02, 10:30
        A co sam masz do zaoferowania????!
    • ralston Re: Ale Białystok jest nudny 09.10.02, 10:33
      Hmmm... nigdy się w Białym nie nudziłem, ale może dlatego, że ja licealista
      wtedy byłem a nie hyperstudent... ;)
      • chatka_ Re: Ale Białystok jest nudny 09.10.02, 10:45
        dzieje sie na jesien sporo fajnych imprez - sprawdz stone
        www.city.bialystok.pl w co nowego- imprezy organizowane przez BOK.
        • Gość: anka1 Re: Ale Białystok jest nudny IP: 212.33.74.* 09.10.02, 13:15
          jest nudno bo wszyscy wyjezdzaja:) nie wyjezdzaj tylko zrob cos zeby nudno nie
          bylo. Bialystok jest ladny a okolice ma tak przepiekne ze nic tylko zwiedzac i
          pasc oczy, nie ma takiego drugiego miejsca na swiecie.
    • inks Re: Ale Białystok jest nudny 09.10.02, 13:58
      Jak mawiała moja koleżanka-która byla okropnie nudna-nudzą się tylko ludzie
      nudni. Może naprawdę stąd wyjedź? I niech cię przejedzie tramwaj w tej
      Warszawie...Serdecznie pozdrawiam. INKS
      • Gość: Kowalik Re: Ale Białystok jest nudny IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 14:19
        ja tez uwzam ze Białystok jest nudny, a jak juz cos sie dzieje, to ludzie nie
        umieja z tego skorzystac (ile ludzi było na sobotnim meczu Polska-Litwa?)Ja
        modle sie zeby dostac sie na studia do Wa-wy- chociaz nie przepadam za tym
        miastem.
        Ja nie wierze że da się zmienić Białystok z prowincjonalnej mieściny w
        kulturalne miasto,ciekawe dla studentow , młodzieży.TU SIĘ NIC NIE DZIEJE!(nic
        godnego uwagi)
        • inks Re: Ale Białystok jest nudny 09.10.02, 14:51
          Widzisz, bo to jest inaczej kiedy człowiek się tutaj urodzi, zna każdy kąt,
          każdy kawałek bruku przywołuje jakieś wspomnienia to wtedy nie psioczy na swoje
          miasto, tylko stara się je zmienić. Być może dla kogoś z zewnątrz Białystok
          jest nudny.... Średni to pożytek z takich przybyszów, którzy nie lubią miejsca
          swojego zamieszkania. i oby jak najmneij było w Białymstoku tych przyszywanych
          Białostoczan. Mały lokalny szowinizm-a tak, nie wstydzę się !!!
          A poza tym chcę zobaczyćjak po 12 godzinach pracy w Warszawie i godzinnym
          powrocie do domu na Jelonki wracasz z powrotem do centrum,żeby wziąć udział w
          tzw. "życiu kulturalnym". Ciekawe życie to ciekawi znajomi a nie liczba
          dyskotek i muzeów...Go west Young Man, jak Ci tu źle, Go west!!! Skoro ci źle
          w w moim mieście-wyjedź. Nie jesteśmu do niczego potrzebny!!!
          • Gość: Oka Re: Ale Białystok jest nudny IP: *.17.79.204.lifespan.org 09.10.02, 17:33
            Fajnie to napisales, Inks.
            Zgadzam sie w 100%.
          • ralston Re: Ale Białystok jest nudny 10.10.02, 09:31
            Hehe, Inks - faktycznie jak wracałem po dwunastu godzinach na Jelonki, to
            bynajmniej nie miałem już ochoty na poszukiwanie rozrywek w centrum. Ale od
            jakiegoś czasu dużo się zmieniło. Bo teraz jeżdżę na Bielany :))))
            I tym sposobem np. ostatni raz w teatrze byłem ze trzy lata temu... w Krakowie,
            dla odmiany.
            • chatka_ Re: Ale Białystok jest nudny 10.10.02, 09:43
              Ale byles ostanio(?) na wystawie! Wlasnie Ziemia z Nieba ciagle w Warszawie
              jest, do konca pazdziernika. Ale moze widziales juz w PKiN Festiwal Fotografii
              czarno-bialej "Powiekszenie. Fotografie w czasch zgielku", bo chyba nie figury
              woskowe :)))
              Ja lada dzien sie wybieram.
              • ralston Re: Ale Białystok jest nudny 10.10.02, 09:51
                Właśnie ostatnio przejeżdżałem Ujazdowskimi i zdziwiłem się, że Ziemia z nieba
                jeszcze wisi. Miało być tak jakoś do końca sierpnia... A w Pekinie na cz-b
                jeszcze nie byłem. Na razie mogę tylko z okien biura dostrzec dużą fotkę
                wywieszoną na jednej ze ścian... Ale chciałbym zobaczyć tę wystawę.
                Pozdrawiam
                • chatka_ Re: Ale Białystok jest nudny 10.10.02, 10:00
                  Zobacze ja na pewno jeszcze raz, bylo pare zdjec z Maroka i przyjze sie
                  dokladnej tym z MAli... :))
                  Z okna pewnie nie widac Teatru Wielkiego, wiec polacam Ci jeszcze wystawe
                  Picassa - grafika!ceramika!! arrasy!!!

sorry... Bialystok jednak czasem bywa nudny :)
        • chatka_ Re: Ale Białystok jest nudny 09.10.02, 16:11
          Moze z Toba nie dzieje sie nic ?:((
    • Gość: brutt Re: Ale Białystok jest nudny IP: *.tnt4.tucson.az.da.uu.net 09.10.02, 22:04
      A mnie Bialystok sie podoba i zawsze sie podobal, chociazby dlatego ze jest
      troche mniejszy ale za to bardziej przystepny. Jest to miasto w ktorym sie
      urodzilem i za ktorym zawsze tesknie, wraz z ma zona.
      • vxy Re: Ale Białystok jest nudny 09.10.02, 22:38
        No właśnie. Ta tęsknota. Ledwo gdzieś sie ruszam już mnie dopada.
        pzdr
    • Gość: lebster Re: Ale Białystok jest nudny IP: *.duna.pl / 192.168.3.* 09.10.02, 23:16
      to się wynieś, byle szybciej!!!!
      • Gość: lebster Re: Ale Białystok jest nudny IP: *.duna.pl / 192.168.3.* 09.10.02, 23:20
        a tak a propos, to 11- 13 jest ciekawa konferencja filozoficzna, ale moze i
        troche socjologiczna w Białowieży, polecam!!
        • chatka_ Do Lebstera 10.10.02, 09:06
          Czy moglbys podac wiecej szczegolow?
          • marat_ Re: Do Lebstera 10.10.02, 09:48
            Do tej pory w Białowieży były tylko wystawy grzybów. A tera dają konferencje
            filozoficzno-socjologiczne?
            To pewnie dlatego, że grzybów nie ma...
            :))
    • inks Re: Ale Białystok jest nudny 10.10.02, 10:11
      Ktoś pytał o temat konferencji: "Koncepcja "przestrzeni immanentnej" w ujęciu
      Halucynogena Zbieracza-Grzyb a XIX wieczna szkoła krakowska"

Pojechałbym,ale w tym samym czasie mam konferencje w Supraślu
      • chatka_ Re: Ale Białystok jest nudny 10.10.02, 10:23
        To zaden kant, prawda? :)
        Pozrd. Na razie
        • Gość: mały Re: Ale Białystok jest nudny IP: *.osiedle.net.pl 12.10.02, 22:20
          Białystok nie jest nudny, jest martwy.
          W tym mieście panuje atmosfera modlitewnego oczekiwania na śmierć.
          Zorganizować cokolwiek może i byliby chętni, ale dostać pozwolenia od miasta
          to już poważny problem. Kto nie wierzy niech spróbuje. Jego świętobliwość Pan
          prezydent Tur nie pozwoli na rozpustę młodej gawiedzi. Nie wystarczy wam 45
          Kościołów. Śpiewy huralne są odpowiednie dla waszego zdrowia psychicznego.
          • Gość: habitus Re: Ale Białystok jest nudny IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 10:50
            Gość portalu: mały napisał(a):

> Białystok nie jest nudny, jest martwy.
            > W tym mieście panuje atmosfera modlitewnego oczekiwania na śmierć.
            > Zorganizować cokolwiek może i byliby chętni, ale dostać pozwolenia od miasta
            > to już poważny problem. Kto nie wierzy niech spróbuje. Jego świętobliwość Pan
            > prezydent Tur nie pozwoli na rozpustę młodej gawiedzi. Nie wystarczy wam 45
            > Kościołów. Śpiewy huralne są odpowiednie dla waszego zdrowia psychicznego.
            Ostra ocena. Ale masz trochę racji. Urząd powinien pomóc w organizacji
            społeczeństwa obywatelskiego a nie paraliżować wszelkie jego przejawy.
            Zarządzanie w starym, komunistycznym stylu, mimo szumu skrzydeł anielskich
            wokół Prezydenta T. Do Warszawy jest blisko, można przyjeżdżać na wystawy i do
            teatru, tramwajem można dotrzeć prawie wszędzie... Repertuar teatrów i program
            wystaw jest w Internecie. To tylko 2 i pół godziny pociągiem. Tylko trochę
            mniej niż np. z Piaseczna do centrum.
            PS. Mały, wyłam ze śmiechu przy śpiewach huralnych:))) Masz odjazdową i
            odkrywczą ortografię. Czy to śpiewy hurys? Bardzo pasuje do wizerunku pana T.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka