t324911 18.11.05, 20:14 Grosik do grosika i uzbieralo sie ponad milion . Tylko za co to tymczasowe aresztowanie ??. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iś Re: Prezes Grosika w areszcie IP: *.kolonianet.pl 18.11.05, 20:24 Jak widać Grobelny, a po drodze ze stu innych oszustów, niczego narodu nie nauczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
kayakto no tak a co? 19.11.05, 00:00 grosik - nazwa zobowiazuje, trzeba oszczedzac topics cars autos warsaw poland :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Bieta Prezes Grosika Mariusz Bieta IP: 83.71.0.* 18.11.05, 20:32 Znowu GW sie osmiesza nie ujawniajac nazwiska. Wystarczy w google wpisac i wszystko wiemy, nawet na stronach GW :) "To jest etap przejściowy - zapewnia Mariusz Bieta, prezes Grosika." miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35234,2827196.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AAAA Re: Prezes Grosika Mariusz Bieta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 20:39 Tak masz racje, a gość mieszka w Czarnej Białostockiej Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk pomysl: jest prawo prasowe. 18.11.05, 20:52 Prawo prasowe zakazuje przypuszczalnie podawania imienia i nazwiska oskarzonych. Oskarzony nie jest winnym, Winny to jak ma prawomocny wyrok sadowy. Ty mozesz bo Agora nie bierze odpowiedzialnosci za to co jest na forum. Za portal Tak To nie GW sie osmiesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gringo Prezes Grosika w areszcie IP: 87.207.244.* 18.11.05, 20:34 Grosz do grosza a będzie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kat Re: Prezes Grosika w areszcie IP: *.columbuslibrary.org 18.11.05, 20:48 a bedzie pierdel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krisskra Re: Prezes Grosika w areszcie IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.05, 23:58 A bedzie Bieta !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wat Re: Kiedy Polacy zmadrzeja IP: *.columbuslibrary.org 18.11.05, 20:51 Glupich nie sieja, sami sie rodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moki1 Re: Kiedy Polacy zmadrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 21:15 Nie do końca rozumiem, co masz do ludzi? Naomiast ważne jest aby gość nie szedł do więzienia, ale musiał wszytko oddać plus odpowiednia kara finansowa. W proporcjach np jak zwykly czlowieczek nie kasuje biletu to kara jest razy 50 czy 100. Tutaj też powinno być podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilia Re: Kiedy Polacy zmadrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:22 Moze to, ze kiedys, po kilkudziesieciu latach bycia bitym w d..e, polactwo w koncy zrozumie, ze tanie mieso psy jedza, a leppery, elpeery, millery, kaczery i inne -ery to zwykli oszusci. Tak naprawde liczy sie tylko ciezka i uczciwa praca, a nie majatek zdobywany szybko, latwo i przyjemnie dzieki kolegom z sejmu. -- Sygnaturka wykonala nieprawidlowa operacje i nastapi jej zamkniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta A skad wezmie? IP: *.mad.east.verizon.net 19.11.05, 05:47 Z kieszeni nie wytrzepie. Pomysl. Oszczedzal? Hmmm... wydaje mi sie ze sad zabezpieczy jego mienie na poczet spraw, ale nie wydaje mi sie ze to na wiele starczy. Zapominasz ze ten ponad milion to wyciagnal, ale nie wsadzil sobie do kieszeni tylko musial rozkrecac lewe interesy czyli placic. To jest obrot a nie zysk. Nigdy nie ma w reku zywej gotowki na ktora wyceniono wklad. Zwykle wiekszosc wraca w inwestycje takie czy owakie. To nie takie proste jak: "dostalem dzis wyplate". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanula Re: Kiedy Polacy zmadrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 17:30 i tu masz rację jak nie ma co mu zabrać to niech ciężko pracuje aż odrobi albo do śmierci która może go jedynie urayowac .Może inni by bardziej uważali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Kiedy Polacy zmadrzeja IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.11.05, 22:13 Dokładnie, wplacać pieniądze do takiej agencji, to tak jak dać je obcemu facetowi na ulicy i poprosić, żeby je wpłacił na poczcie w naszym imieniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tolo Re: Kiedy Polacy zmadrzeja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:01 Chłopak chciał dobrze. Czego poszczególne instytucje(TPSA EMPEC itp...nie wspominajac już o KRRiTV)nie zrobiły-mam tu na myśli zlecenia polecania zaplaty itp., to chłopak chciał zarobić...fakt-Pewnie zainwestował i mu na czas sie nie zwróciło .... podejrzewam, że wielu było by chętnych powtórzyc ten pomysl ale poprawiony.... jednak dłuugo by musieli zdobywać zaufanie...oj długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna zostawic mu tylko grosik na cale zycie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:36 reszte odebrac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie kumacie Re: Kiedy Polacy zmadrzeja IP: *.4web.pl 18.11.05, 23:44 Ludzie tam wpłacali, bo prowizja od wpłaty była niższa od pocztowej o złotówkę i 10 groszy dokładnie. I niedługo potem monopolista pt. poczta polska obniżył o tę złotówkę swoje prowizje. Jakby na to nie patrzeć, do czegoś ten Grosik się przydał:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crana Re: Kiedy Polacy zmadrzeja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 23:45 I pewnie bardzo bys się zdziwił, gdyby jednak ten obcy facet wpłacił, bo ty taki głupi byś nie był. Mierzysz wszystkich swoja miarą? Niestety, jeszcze nie kazdy w tym kraju nauczył się kraść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Nie do konca IP: *.mad.east.verizon.net 19.11.05, 06:01 Otoz sa uczciwe interesy z prowizji. Wyobraz sobie ze w USA sa takie serwisy konsolidujace na internecie i wcale nie zawsze oznaczaja oszustwa. To jest czysty interes. Pomysl. Jesli solidnie na czas placi takowa firma to prowizje przynosza doskonale zyski. Operacje wplat nie sa skomplikowane, a ilosc klientow moze rosnac smialo. Kazdy lubi wygode. Natomiast jest to przy zalozeniu ze biznesmeni to nie lachmyty tyle ze w garniurach i jezdzacy dobrym samochodem i zakladajcy ze zyski powinny wynoscic conajmniej 50% wartosci obrotu. A tak na marginesie to w Polsce panuje glupkowate przekonanie ze ktos wplywowy i z pieniedzmi tak wlasnie wyglada. Proponuje przyjechac do USA i naciac sie pare razy na bardzo wplywowych ludzi bardzo przecietnie wygladajacych na codzien (niekoniecznie wsrod Polonii ktora lubi sie takze snobowac). Ja choc nie tak wplywowy to przekonalem sie nawet w Warszawie ze pani sklepowa w duzej hali okazuje sie byc grafologiem odrzucajacym moj podpisu z kart kredytowych... przy czym mam ich wiele ze sporymi limitami i o dowolnych odcieniach zlota, srebra i platyny... a wygladam jak wygladam w dzinsach i sportowej koszulce - tyle ze od poczatku wszyscy dostali pieniadze ode mnie na czas i to dowolne sumy... no ale dla pani sklepowej w Polsce to ja jestem podejrzanym lachmyta zapewne. Przedsiebiorczych i panie sklepowe... pozdrawiam choc te ostatnie nie tak serdecznie, oszustow kopie w du.., pocalujta_wujta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁIIIIIIIIII Re: Prezes Grosika w areszcie IP: *.ols.vectranet.pl 19.11.05, 00:58 tele gosik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nikt O co chodzi? Wszędzie cię widać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 08:57 Jak będziesz wszędzie i tyle o tym pisał to zostaniesz chyba oszołomem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawo Polska z czasów SLD to Polska gangów i korupcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 09:15 Kolejny przykład z czasów prezydentury A.Kwaśniewskiego i rządów SLD: Znany aferzysta sędzia Dariusz Czajka i powiązane z nim biznesy, z którymi sympatyzuje rodzina p.Kwaśniewskich www.upadloscian.org.pl Aresztowani są kolejni kryminaliści związani z SLD / środowiskiem A.Kwaśniewskiego (Pęczak czy Sobotka to tylko przykłady). Czy to jest jakaś zorganizowana grupa przestępcza, czy tylko mafia? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek.69 Ludzie umoczyli trochę kasy. 19.11.05, 09:00 A taki cwaniak się nachapał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Prezes Grosika w areszcie IP: *.hsd1.il.comcast.net 19.11.05, 09:35 No i kolega sie dorobil :) Bylo do przewidzenia :) ps jest ktos z elektryka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zycho Re: Prezes Grosika w areszcie i dobrze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 09:48 A razem znim powinien siedzieć urzędas , ktory wydał mu zezwolenie na taką działalność bez odpowiednich zabezpieczeń finansowych [ więcej liberalizmu !!!] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fff Prezes Grosika w areszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.05, 20:43 prokurator Dacewicz mówi dla gazety o sprawie ogólnikowo, bo nie ma pojęcia o sprawie którą nadzoruje!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
przemek34 Skorzystał z ludzkiej głupoty... 20.11.05, 09:31 Może kiedyś ludzie się nauczą, że nie ma rzeczy darmowych, tak jak za wpłatami za złotówkę lub bezpłatnie coś się kryje ( jak w tym wypadku )- chłopak przez jakiś czas robił sobie renomę, gdy zebrała się duża ilość kasy i klientów, uznał że to już czas, posiedzi sobie dwa latka, rzuci jakieś 200 000 na jednym z ujawnionych kont, a za ukrytą resztę sobie pożyje... To głupi ludzie muszą w końcu zrozumieć, że za takimi "okazjami" jak "wpłaty za darmo", czy "czy leki za grosz", "dopłaty do leków" itp. coś się kryje i w końcu po durnych łbach im te "korzyści" przejadą... Przemek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: życzę ci mariuszku Re: Prezes Grosika w areszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 13:15 Zyczę ci mariuszku aby cię tam przerżnęli w kakao. Obyś za cw..a robił w tym areszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cebula zenon Re: Prezes Grosika w areszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.05, 16:43 spoko juz jest nabór do nowj firmy Bietów :) hihihi dep.finansowy - byłem widziałem hihihihihi i nie wzieli mnie to pisze ....hihihiihih Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega z klasy Re: Prezes Grosika w areszcie IP: 194.146.128.* 22.11.05, 19:12 Uczyłem się z tym kolesiem w szkole średniej i wcale mnie to nie zadziwoło . Mnie też kiedyś wycyckał i nie tylko mnie . Ale przez nauczycieli zawsze był uważany za pożądnego człowieka. I co z tego wyszło. Haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Prezes Grosika w areszcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 15:23 Gdzie on się teraz ukrywa? Odpowiedz Link Zgłoś