trykot2 29.11.05, 18:00 Nie masz dzieci - płać większą składkę emerytalną. Tak chce poseł Piłka z PiS. Ciekawe czy do konca roku ktoś go przeplunie w tym wyścigu idiotycznych pomysłów? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alex.4 Re: Bykowe 29.11.05, 18:02 oj do końca reoku jest sporo jeszcze czasu, a koalicja rządowa jest bardzo twórcza w tej materii.:) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Bykowe 29.11.05, 18:02 A jak większość ma mieć dzieci, jak nie ma pracy, a jeśli już to kiepsko płatną, i nawet nie myśli o rozmnażaniu się??? Czy ktoś mnie zmusi do ożenku i płodzenia??? A kto mi da na zycie i wychowanie??? Widzę, że co pomysł, to bardziej idiotyczny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Bykowe 29.11.05, 18:03 pewno planuje rowniez maly druczek w ktorym zawarta zostanie uwaga "nie dotyczy ksiezy kat" Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Bykowe 29.11.05, 18:06 Wystarczy znieść celibat, a zaraz zwiększy się przyrost naturalny. Księża zaraz pozakładają familie rozległe z hacjendami. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Bykowe 29.11.05, 18:08 nekroskop88 napisał: > Wystarczy znieść celibat, a zaraz zwiększy się przyrost naturalny. Księża zaraz > pozakładają familie rozległe z hacjendami. przyrost naturalny sie nie zwiekszy bo na ksiezy ida pedaly ze zniesieniem celibatu zwiekszy sie liczba uczestnikow marszow tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Bykowe 29.11.05, 18:09 Aż cholera, biednemu zawsze wiatr w oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
trykot2 Re: Bykowe 29.11.05, 18:13 Ciekawe czy skuteczne będzie zaswiadczenie od lekarza - że sie nie ma, bo mieć nie może? jeżeli tak, widzę duże szanse na uzdrowienie sytuacji materialnej w słuzbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Bykowe 29.11.05, 18:17 Najzabawniej byłoby z księdzmi. Patriotyzm czy celibat:) - wyobrażam sobie jak Polscy księża występują do Vatykanu o zwolnienie z celibatu...:) Odpowiedz Link Zgłoś
czlowiek_o_jednakowych_zebach Re: Bykowe 29.11.05, 19:31 trykot2 napisał: > Nie masz dzieci - płać większą składkę emerytalną. Tak chce poseł Piłka z > PiS. Ciekawe czy do konca roku ktoś go przeplunie w tym wyścigu idiotycznych > pomysłów? Ojapier**le, nic tylko uciekać z kraju, coraz więcej powodów, aby to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Bykowe 29.11.05, 20:28 Jest taka piosenka Piersi pod tytułem "ZCHN zbliża się". Poseł Piłka, to akurat dawny przewodniczący ZCHN (Zjednoczenia Chrześcijańsko Narodowego) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Bykowe 29.11.05, 21:29 Wiem, wiem. Już mnie raz prosiłaś. Ale chciałem być grzeczny. Wy tam we Francji przyzwyczajeni przecież jesteście do grzeczności. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Bykowe 29.11.05, 21:37 zewsi napisał: > Wiem, wiem. Już mnie raz prosiłaś. Ale chciałem być grzeczny. Wy tam we Francji > przyzwyczajeni przecież jesteście do grzeczności. ;-) to nie ma nic wspolnego z grzecznoscia,do wszystkich jestes na Ty ,wiec ze mna tez ,inaczej wydaje mi sie ze mam 100lat:) Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Bykowe 29.11.05, 21:45 Hmmm. Uprzejmie proszę o przebaczenie Janou. Będę pisał do Ciebie per "Pani" jedynie w wyjątkowych okolicznościach przyrody. Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Bykowe 29.11.05, 22:02 zewsi napisał: > Hmmm. Uprzejmie proszę o przebaczenie Janou. Będę pisał do Ciebie per "Pani" > jedynie w wyjątkowych okolicznościach przyrody. ------------ OK od kiedy jestem z Wami ,odmlodzilam sie:)))(z wyjatkiem jak piszesz do mnie Pani) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Bykowe 29.11.05, 21:04 ZCHN Ubiegłeś mnie, bo zanim przesłałem plik na serwer, trochę czasu minęło:))) Gdyby nie chciało odbierać, to trzeba ściągnąć Quick Time i zainstalować:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Bykowe 29.11.05, 21:26 A co mają wspólnego dzieci. Przecież teoretycznie emerytura pochodzi z twoich własnych składek, a nie ze składek innych ludzi. Więc na cholerę mi dzieci, każdy emeryt chce tylko odzyskać haracz, jaki państwo ściągało od niego przez dziesięciolecia. Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Bykowe 29.11.05, 21:33 uwazaj zeby nie bylo jak jest np we Francji,co odbieraja dzisiaj to nie na Twoja emeryture,to dla ludzi teraz na emeryturze. I dlatego mowi sie ze za 10 15 lat beda ogromne problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Bykowe 29.11.05, 21:41 Właśnie, caly problem moimzdaniem wynika z tego, że skłądki dzisiejszych emerytów przejadło poprzednie państwo, a gdyby nie ono, to zrobiłaby to inflacja i dlatego mamy tę kretyńska "sztafetę pokoleń" Nie zmienia to faktu, że moim zdaniem ubezpieczenie emerytalne powinno byc dobrowolne Odpowiedz Link Zgłoś
janou Re: Bykowe 29.11.05, 22:05 kamilar napisał: > > > Nie zmienia to faktu, że moim zdaniem ubezpieczenie emerytalne powinno byc > dobrowolne Nie jestem pewna ze to dobry pomysl,najbiednjesi nie beda wplacac i co, zostawic ich pozniej na lodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Bykowe 29.11.05, 22:07 Najbiedniejsi będą zarabiać 40% więcej, a więc nie będą już tacy biedni:) Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Bykowe 30.11.05, 19:08 Niech ten posel spada na drzewo .Nie mam zamiaru sie z nikim wiazac mam trudny charakter i zycie z jedna kobieta to nie dla mnie .Proponuje nastepujace rozwiazanie sprowadzic do Polski emigrantow z 3 swiata z krajow gdzie zazwyczaj rodzi sie duzo dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Bykowe 01.12.05, 13:30 kolejny głupi pomysł kolaicji rządzącej Polską... www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=75604 Odpowiedz Link Zgłoś