Dodaj do ulubionych

stary kawaler

30.09.16, 06:44
to od kiedy jest właściwie?
Może też bykowe wprowadzić by pojedynczych sztuk się wyzbyć? Czysty zysk dla każdego.
Obserwuj wątek
    • witamina_b12 Re: stary kawaler 30.09.16, 07:07
      To chyba bardziej stan ducha niż kinkretny wiek.

A tak z innej beczki... Niby ludzie są wyzwoleni, ale dalej w braku partnera życiowego upatrują największą porażkę życiową. Można nie mieć pracy, mieszkania, wykształcenia, ale najgorszą rzeczą w cenie otoczenia, a czesto i nas samych jest brak partnera...
      • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 30.09.16, 09:36
        Chyba nie zawsze tak jest z tymi porażkami. Zależy od człowieka, środowiska, od hierarchii wartości, którą każdy ma inną.
        Generalnie trzeba się jednak zgodzić że wg wszechobecnych standardów, tradycji każdy powinIen kogoś mieć, a to że sam zainteresowany nie chce lub nie może, mało kogo to interesuje.
        • apersona Re: stary kawaler 30.09.16, 19:43
          Co ma mieć lepiej niż ci tradycyjni wink
          • jovian Re: stary kawaler 01.10.16, 19:01
            Otóż to. wink
        • torado Re: stary kawaler 30.09.16, 20:38
          a kogo ma interesować??? Żyje się przecież przecież według swoich standardów, a nie wymyślonych przez innych....
      • szarlotka_ja Re: stary kawaler 30.09.16, 20:55
        Ja z tej grupy co wymieniłaś to mam jeno pracę sasasa big_grin.
        Ni ma się z czego śmiać w sumie suspicious.
        • torado Re: stary kawaler 30.09.16, 23:51
          a ja mam wszystko i co z tego suspicious
        • mavika_88 Re: stary kawaler 03.10.16, 08:09
          ...
      • z-e-u-s Re: stary kawaler 30.09.16, 21:36
        Wyzwolenie nie obejmuje raczej zerwania z naturą cżłowieka. W genach, jako jednostki żyjące mamy pęd do przekazywania życia dalej. Sukcesem każdego życia jest przekazanie tego życia kolejnemu pokoleniu przed własną śmiercią. Brak Partnera, rodziny i dzieci jest zatem porażka i jest to zupełnie naturalne.
        Potrzeby wyższego rzędu jak samorealizacja, pomaganie innym,zdobywanie majątku, tworzenie czegoś dla potomnych mogą być realizowane obok satysfakcjonującego życia rodzinnego.
        • jovian Re: stary kawaler 01.10.16, 19:11
          No pacz pan, znaczy moja piramida potrzeb wisi w powietrzu?
          No proszę, zawsze przeczuwałem że moje geny są jakieś dziwne. Pewnie nie chce im się robić i przekazywać się dalej... małe, złośliwe, leniwe skurwysyny. ;P
          • z-e-u-s Re: stary kawaler 01.10.16, 22:09
            Wadliwe, ewidentnie wadliwewink
            • jovian Re: stary kawaler 03.10.16, 01:59
              Nie używaj języka wykluczenia, ja bym obstawał za tym ze są sprawne inaczej a może nawet sprawne bardziej. smile
              • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 00:09
                Instynktu samozachowawczego nie mają, ot cosmile
          • maruda2 Re: stary kawaler 02.10.16, 00:36
            może nie wiedzą, że powinny tongue_out
            • kintar92 Re: stary kawaler 02.10.16, 13:15
              Ja na "księcia" zamierzam czekać do 30stki. big_grin Czyli jeszcze ok. 5,5 roku. Później będę kierować się już tylko rozsądkiem. :p
              • fripooo Re: stary kawaler 02.10.16, 14:19
                po 30 te nieksiążęta mogą mieć ciebie zwyczajnie w dupie
                • kintar92 Re: stary kawaler 02.10.16, 17:47
                  Jakoś nie obawiam się tego. smile Nie widzę już też sensu pisania dalej w tym wątku. Pozdrawiam!
                  • fripooo Re: stary kawaler 02.10.16, 17:49
                    teraz się nie obawiasz, poczekamy jak już będziesz po 30
                    • kintar92 Re: stary kawaler 02.10.16, 17:53
                      Wtedy na pewno dam Ci znać co u mnie słychać. big_grin
                      • fripooo Re: stary kawaler 02.10.16, 18:08
                        trzymam za słowotongue_out
                  • nerw_rdzeniowy Re: stary kawaler 02.10.16, 23:44
                    Zobaczymy co będziesz mówić za 5,5 roku.
            • jovian Re: stary kawaler 02.10.16, 20:28
              Wiedzą, wiedzą, tylko stwierdziły że to za dużo zachodu jest z efektami tego przekazywania. smile
              I w sumie to nie mam żadnych poważnych argumentów żeby je przekonać, nie będę się przecież wygłupiał ze "szklankami wody na starość", straciłbym resztkę autorytetu w swoim genomie. wink
              • maruda2 Re: stary kawaler 02.10.16, 22:50
                coś z tym jest wink
    • z-e-u-s Re: stary kawaler 30.09.16, 21:54
      Narodziny i śmierć to nie jest teoriasmile
    • z-e-u-s Re: stary kawaler 30.09.16, 22:04
      Jak?
    • z-e-u-s Re: stary kawaler 30.09.16, 22:17
      To przecież myśl przewodnia całego życia, zna się ją nawet po pijakubig_grin
      To dobranocsmile
      • kintar92 Re: stary kawaler 01.10.16, 01:34
        Stary kawaler / stara panna - dziś te pojęcia mają zupełnie inne znaczenia. Nie będę pisała o tym,że przesunęła się granica wieku starokawalerstwa / staropanienstwa, że w szczególności dzisiejszych czasach przed założeniem rodziny trzeba się "dorobic"; bo to wszyscy to wiedzą. Napiszę za to o tym,że: Nic a siłę! Byle kogo można mieć w każdej chwili,a na przeznaczenie warto (po)czekac. smile
        • kintar92 Re: stary kawaler 01.10.16, 01:39
          * Stary kawaler / stara panna - dziś te pojęcia mają zupełnie inne znaczenia. Nie będę pisała o tym,że przesunęła się granica wieku starokawalerstwa / staropanienstwa, że w dzisiejszych czasach przed założeniem rodziny trzeba się "dorobic"; bo to wszyscy wiedzą. Napiszę za to o tym,że: Nic a siłę! Byle kogo można mieć w każdej chwili,a na przeznaczenie warto (po)czekac. smile
          • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 01.10.16, 07:22
            Bardzo mądrze napisane, warte powtórzenia!
        • z-e-u-s Re: stary kawaler 01.10.16, 22:15
          Byle kogo można mieć, jeżeli jest się kobietą. Zawsze jakiś facet chętny na łatwy seks i nic więcej się znajdzie. Facet ma trudniej, zawsze musi choć trochę coś sobą reprezentować, żeby się nadał.
          • kintar92 Re: stary kawaler 01.10.16, 23:06
            Pisząc "byle kogo" miałam na myśli osobę,która nie do końca nam odpowiada,a nie kogoś na sex. O sexie nic nie pisalam. A faceci wcale nie mają trudniej,bo...widzę jaki gust mają moje koleżanki. ;]
            • z-e-u-s Re: stary kawaler 01.10.16, 23:21
              No facet tylko na seks to nie jest wymarzony kandydat na męża i ojca. Ale jakąś tam namiastkę bliskości tworzy i pewnie będzie wracał po więcejsmile
              Zwykli faceci nie mają trudno. Natomiast ci z samego dołu atrakcyjności - bez kasy, stałej pracy, wyglądu, ciekawych zainteresowań, odwagi, życia towarzyskiego - nie mają szans na nikogo.
              • kintar92 Re: stary kawaler 01.10.16, 23:25
                Dalej chyba nie kumasz o co mi chodzi. Chodzil mi o to,że dziewczyny takich nic sobą nie reprezentujących biorą na mężów. Na szczęście nie wszystkie. smile
                • kintar92 Re: stary kawaler 01.10.16, 23:27
                  Tłumaczą to tym,że dobry itd. A ja pytam: dlaczego do tego "dobry" nie może być jeszcze atrakcyjny i zaradny zyciowo? smile
                  • z-e-u-s Re: stary kawaler 01.10.16, 23:37
                    Może, możesmile Ale to już wyższa półka. Nie każdą staćwink
                    • kintar92 Re: stary kawaler 01.10.16, 23:43
                      Też fakt. big_grin Ale i w odwrotnym przypadku jest podobnie - tzn. odnośnie wyborów facetów. smile
                  • marisella Re: stary kawaler 02.10.16, 15:15
                    kintar92 napisała:

> Tłumaczą to tym,że dobry itd. A ja pytam: dlaczego do tego "dobry" nie może być
                    > jeszcze atrakcyjny i zaradny zyciowo? smile

A jak już będzie dobry, przystojny i zaradny, to ich zapytasz, czemu nie mógłby być przy tym bogatszy. To one rzucą tych i pójdą szukać bogatszych. Znajdą, a Ty zapytasz, czemu ci dobrzy, atrakcyjni, zaradni życiowo i bogaci nie mogliby być jeszcze lepsi w łóżku. Więc pójdą szukać lepszych w łóżku.
                    Znajdą, a ktoś kolejny zapyta, czemu przy tym wszystkim nie mogliby mieć jeszcze poczucia humoru z wyższej półki. Rzucą tych i polecą szukać bardziej towarzyskich i humorem błyskających. Znajdą, ale ktoś zapyta, czemu zadowalają się tylko tym, bo czy ci dobrzy, atrakcyjni, zaradni, bogaci, zajebiści w łóżku i dowcipni nie mogliby jeszcze podzielać ich wszystkich zainteresowań? Bo czemu zadowalać się namiastką?

Niektórym jest zawsze za mało... I przez to pewnie nigdy nie znajdą, a jak znajdą, ciągle będą niezadowoleni.
                    Nigdy nie rozumiałam takiego szukania dziury w całym.
                    • kintar92 Re: stary kawaler 02.10.16, 15:40
                      Nie chodzi o to,żeby był idealny,ale o to,żeby spełniał jakieś kryteria. Jak już się taki znajdzie,to na pewno mądra osoba nie będzie szukała już nikogo innego. A z tego co piszesz wynika,że myślisz jak większości dziewczyn - tzn.: "lepszy rydz niż nic".
                      • marisella Re: stary kawaler 02.10.16, 15:52
                        kintar92 napisała:

> Nie chodzi o to,żeby był idealny,ale o to,żeby spełniał jakieś kryteria.

Ależ spełnia jakieś kryteria - ich kryteria. Twoich chyba nie musi, bo to nie Ty będziesz z nim w parze życie spędzać, c'nie? smile

Zapewniam Cię, że jak znajdziesz swojego borowika, to będzie grupa takich, dla których będzie on byle rydzem i którzy będą ciumkać i cmokać, zastanawiając się, czy nie mogłaś wziąć kogoś lepszego, a nie zadowalać się pierwszym lepszym, byle był smile

> Jak ju
                        > ż się taki znajdzie,to na pewno mądra osoba nie będzie szukała już nikogo inneg
                        > o.

No widzisz, i się nagle okazuje, że nie takie głupie te Twoje koleżanki. Znalazły kogoś, kto im odpowiada i spełnia ich kryteria, i nie szukają kogoś innego. Czyli chyba wszystko tak jak ma być. Czy nie?

> A z tego co piszesz wynika,że myślisz jak większości dziewczyn - tzn.: "lep
                        > szy rydz niż nic".

No no, wiadomo. Rozgryzłaś mnie. Niechby pił, niechby bił, byleby był. big_grin big_grin big_grin
                        • kintar92 Re: stary kawaler 02.10.16, 16:27
                          Każdy ma swoje racje i swój tok myślenia,więc myślę,że nie ma po co dalej ciągnąć tego wątku. smile
                      • fripooo Re: stary kawaler 02.10.16, 16:28
                        a czy polskie kobiety są takie wspaniałe pod każdym względem?
                    • mavika_88 Re: stary kawaler 03.10.16, 08:22
                      Czulam sie jakbym czytala fragment Pisma Swietego, jakas przypowiesc big_grin (oki jakby ksiadz czytal ewangelie )
                      • apersona Re: stary kawaler 03.10.16, 11:38
                        Nieznany apokryf "Księga mądrości Mariselli" odkryty ostatnio przez feministyczne teolożki smile
                        • marisella Re: stary kawaler 05.10.16, 18:36
                          apersona napisała:

> Nieznany apokryf "Księga mądrości Mariselli" odkryty ostatnio przez feministycz
                          > ne teolożki smile

To by musiało być strasznie niedorzeczne pisemko wink Doprawdy, nie łączyłabym słowa "mądrość" i mojego quasipseudo w jednym zdaniu, bo to jak wzorcowy wręcz oksymoron big_grin

• apersona Re: stary kawaler 05.10.16, 22:34
                            "Książeczka mądrości niedorzecznych" - dla mnie zen smile
                      • fripooo Re: stary kawaler 03.10.16, 19:41
                        hahah podczytujesz mavika forumbig_grin nie dasz rady stąd odejśćtongue_out
                    • apersona Re: stary kawaler 05.10.16, 22:36
                      Mam! Marisella napisała to stylem "Proroka" Khalila Gibrana

> A jak już będzie dobry, przystojny i zaradny, to ich zapytasz, czemu nie mógłby
                      > być przy tym bogatszy. To one rzucą tych i pójdą szukać bogatszych. Znajdą, a
                      > Ty zapytasz, czemu ci dobrzy, atrakcyjni, zaradni życiowo i bogaci nie mogliby
                      > być jeszcze lepsi w łóżku. Więc pójdą szukać lepszych w łóżku.
                      > Znajdą, a ktoś kolejny zapyta, czemu przy tym wszystkim nie mogliby mieć jeszcz
                      > e poczucia humoru z wyższej półki. Rzucą tych i polecą szukać bardziej towarzys
                      > kich i humorem błyskających. Znajdą, ale ktoś zapyta, czemu zadowalają się tylk
                      > o tym, bo czy ci dobrzy, atrakcyjni, zaradni, bogaci, zajebiści w łóżku i dowci
                      > pni nie mogliby jeszcze podzielać ich wszystkich zainteresowań? Bo czemu zadowa
                      > lać się namiastką?

• z-e-u-s Re: stary kawaler 01.10.16, 23:36
                  A ile mają czekać na księcia? Jeżeli znają swoją atrakcyjność, przez parę lat widzą, kto się wokół nich kręci, to biorą najlepszego z nich.
          • fripooo Re: stary kawaler 02.10.16, 14:21
            a kobieta musi być łądna, zresztą faceci też w dzisiejszych czasach
          • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 02.10.16, 17:26
            Chłopaku, jeżeli każda kobieta (nawet ta najbrzydsza) amatora na łatwy seks znajdzie to i facet znajdzie...
            Jednak niektórzy zupełnie czego innego szukaja... czegoś zdecydowwnie więcej i tutaj dopiero pojawiaja się przeszkody, bo okazuje się, że szukaja tego czego... nie ma (?) wink
            • fripooo Re: stary kawaler 02.10.16, 17:47
              niektórzy to od lat szukają sami nie wiedzą czegosmile
            • z-e-u-s Re: stary kawaler 02.10.16, 23:12
              Facet z tym seksem musi się mocno postarać. Zwłaszcza taki byle-jaki.
              A jak tam Twoje poszukiwania niemożliwego?wink
              • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 03.10.16, 18:45
                Nie musi... Ci byle jacy nie zdaja sobie sprawy, że nie sa bogami i zagarniaja wszystko wokół...

"A jak tam Twoje poszukiwania niemożliwego?"
                Jak zawitasz w moje rejony znajdę i niemożliwe stanie się możliwe... noo ale Ty przecież super laski szukasz, nie takiej szarej myszy tongue_out
                • fripooo Re: stary kawaler 03.10.16, 19:19
                  mam wrażenie, że i ty nie zdajesz sobie sprawy, że boginią nie jesteś.....
                • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 00:19
                  Wszystko co się rusza i na drzewo nie uciekawink
                  Czyli ciągle w poszukiwaniu...Mam nadzieję, że się przynajmniej w tym czasie dobrze bawisz.
                  Nikogo nie szukam, nie potrafię zawierać związków.
                  • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 17:45
                    Dlaczemu ciekawi, inteligentni, wrażliwi faceci sami się zamykaja, twierdzac że nie potrafia być z kimś (i myślac tak)... boja sie zwiazku, boja się czegoś prawdziwego, boja się podjać ryzyko, przebić ścianę własnych ograniczeń i po prostu spróbować?
                    • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 20:07
                      Pojęcia nie mam, dlaczego się zamykająwink Może przez tę swoją wrażliwość? Za mało twardzi, dostali kilka razy po tyłku, zniewieściali, nie chce im się cierpieć ponownie i szarpać nie wiadomo po co.
                      • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 20:22
                        I za niczym nie tęsknia, niczego im nie brakuje?
                        • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 20:32
                          Brakuje, brakuje, widzisz, jak jęczą po forachsmile Ale cóż poradzić, jak się jest wrażliwym, to się cierpi (chyba, że jest się wziętym artysta i robi na tym kasęwink )
                          • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 20:36
                            Głuptasy z tych chłopaków, niiee? Zamiast jęczeć odważyliby się skoczyć w to pole... stokrotek wink
                            • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 20:45
                              Dorośli są, widać wybierają mniejsze zło. Albo tak im się przynajmniej na razie wydaje. To może być pole pokrzyw, zamiast stokrotektongue_out
                              • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 20:57
                                Albo oszołomi ich piękno, zapach i słodycz albo się poparza, może jedno i drugie... ale chyba lepiej coś poczuć niż siedzieć na bezdechu wink
                                • maruda2 Re: stary kawaler 04.10.16, 21:03
                                  może niektórzy wolą czuć święty spokój tongue_out
                                  • fripooo Re: stary kawaler 04.10.16, 21:06
                                    dokładnie....bez drugiego człowieka tez się da żyć i to całkiem znośnie
                                    • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 21:24
                                      A mamy jakieś wyjście? Nikt nie wybiera samotności, jeżeli ma jakąś sensowną alternatywę. Gorsze jest tylko cierpienie w nieudanych związkach albo ciągłe odrzucenia na etapie podrywu.
                                      • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 21:30
                                        Nie to ze się czepiam... ale... ta sensowna alternatywa to dwudziestoletnia blondyneczka, 175 wzrostu i duuuże czarne oczy tongue_out
                                        • nerw_rdzeniowy Re: stary kawaler 04.10.16, 21:37
                                          Niestety bardzo często tak jest.
                                        • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 21:49
                                          Czepiasz siętongue_out
                                          PS Wolę drobne brunetki około 25 latbig_grin
                                          • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 22:09
                                            tongue_out
                                          • fripooo Re: stary kawaler 04.10.16, 22:13
                                            a ja drobnych nie dobrze zbudowane takie żeby orać można było poletongue_out
                                        • fripooo Re: stary kawaler 04.10.16, 21:55
                                          młodość i uroda to jedyne prawdziwe skarby na tym świecie, nie do kupienia
                                          • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 22:25
                                            Dodałbym jeszcze równo poukładane pod kopułą. Również bezcennesmile
                                            • fripooo Re: stary kawaler 04.10.16, 22:30
                                              no niech ci będzietongue_out
                                            • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 22:36
                                              A to ja podobno szukam niemożliwego wink
                                      • fripooo Re: stary kawaler 04.10.16, 21:57
                                        za wysoko mierzysz i dostajesz kopniaki
                                        • nerw_rdzeniowy Re: stary kawaler 04.10.16, 22:01
                                          To prawda
                                        • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 22:27
                                          Ja w ogóle nie mierzę. Z racji małego przekonania o byciu dobrym kandydatem na partnera, męża czy ojca trzymam się z dala od kobiet.
                                          • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 22:34
                                            A tam połowa tej Silesi marzy po nocach o takim kandydacie tongue_out ale nie, Ty się będziesz trzymał z daleka
                                            • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 22:48
                                              Taa, spać nie mogą, to stąd taka łuna nad Śląskiembig_grin
                                              • ann.0 Re: stary kawaler 04.10.16, 22:52
                                                Zaczynają kołysanki śpiewać... tongue_out
                                              • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 23:07
                                                Nie tylko nad Slaskiem wink
                    • ann.0 Re: stary kawaler 04.10.16, 21:11
                      Boją się Miłości..., boją się, że może nie wyjść, znowu zaboleć...
                      • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 21:17
                        Ale jeżeli nie próbowali... to nie może zaboleć znowu. Boja się tego czego nie znaja, boja się, że wyjda na wierzch wszystkie zranienia, których doświadczyli, które blokuja ich myślenie, zamykaja na jedno... że nie potrafia i skrzywdza siebie i kogoś...
                        Ale to głupie...
                        • silencjariusz Re: stary kawaler 04.10.16, 21:41
                          Próbują i to cały czas. Problem w tym, że dla kobiet nie są atrakcyjni. Ot i cała tajemnica.
                          • nerw_rdzeniowy Re: stary kawaler 04.10.16, 22:02
                            To też prawda
                          • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 22:10
                            Guupi tongue_out
                            Inteligentny facet ZAWSZE jest atrakcyjny
                            • silencjariusz Re: stary kawaler 04.10.16, 22:12
                              No widzisz sama... Jestem głupi czyli i nieatrakcyjny...
                              • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 22:24
                                A Ty ciagle o sobie tongue_out
                                Na tych biednych mężczyznach byś się skupił..
                                • silencjariusz Re: stary kawaler 04.10.16, 22:28
                                  No przecież biedny też jestem. Głupi i biedny.
                        • nerw_rdzeniowy Re: stary kawaler 04.10.16, 22:00
                          u mnie pod sklepem z piwem stoją stali bywalcy co całkiem inaczej to tłumaczą
                        • ann.0 Re: stary kawaler 04.10.16, 22:41
                          Jeśli nie próbowali..., to boją się odpowiedzialności...
                        • jovian Re: stary kawaler 04.10.16, 22:57
                          Hmmm...
                          Najpierw: > Ale jeżeli nie próbowali... to nie może zaboleć znowu.
                          A zaraz potem: > boja się, że wyjda na wierzch wszystkie zranienia, których doświadczyli,

Się pani zdecyduje: albo nie próbowali albo mają głęboko poorane serca i utwardzoną od kopniaków dupę. tongue_out
                          • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 04.10.16, 23:05
                            Zranienia z dzieciństwa chociażby, niekochanie, odrzucenie przez rodziców i inne takie.
                            Nie tylko partner może porzadnie poranić serce...
                            • jovian Re: stary kawaler 04.10.16, 23:10
                              Ach, z dzieciństwa. Tylko że pewnie dla większości dzieciństwo było dawno temu i jak mawia psych trzeba w końcu zacząć być dorosłym. smile
                              • witamina_b12 Re: stary kawaler 04.10.16, 23:16
                                O matko będziecie sięgać po wewnętrzne dziecko?? nigdy tego nie rozumiałam wink
                                • jovian Re: stary kawaler 06.10.16, 00:05
                                  Szczerze mówiąc to ja też nie, ale podobno jest taka koncepcja wiele rzeczy tłumacząca. smile
                            • ann.0 Re: stary kawaler 04.10.16, 23:13
                              Prawda jest taka: kto chce, czy potrafi/boi się/ , ale... kocha życie i siebie , mimo wszystko spróbuje, bez względu...na...dzieciństwo.../ doświadczenia...
                              • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 23:24
                                Czasem dzieciństwo i doświadczenia są takie, że nie kocha się siebie, ani własnego życia.
                                • ann.0 Re: stary kawaler 05.10.16, 00:11
                                  Dlatego powtórzę..., kto chce..., mimo.../bez względu...
                                  • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 05.10.16, 01:00
                                    Tworzenie regułek pod ludzi jest totalnie bez sensu, podobnie jak ocenianie ich przez pryzmat siebie i własnych doświadczeń.
                                    • ann.0 Re: stary kawaler 05.10.16, 23:07
                                      Nie ma tu żadnej oceny ... Jest zachęta do życia , uczuć ... , zmiany, ktorą warto zacząć od siebie... I nie chodzi o zmianę w wyglądzie....
            • silencjariusz Re: stary kawaler 02.10.16, 23:18
              "Chłopaku, jeżeli każda kobieta (nawet ta najbrzydsza) amatora na łatwy seks znajdzie to i facet znajdzie..."

Jak Ty Agla życia nie znasz.tongue_out
              • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 03.10.16, 18:48
                Silek, a Ty kobiety na łatwy seks kiedyś szukałeś?
                Coś mi się wydaje, że znam odpowiedź... więc jak Ty Silu życia nie znasz wink
                • silencjariusz Re: stary kawaler 03.10.16, 19:36
                  A gdzie takich kobiet się szuka?
                  • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 03.10.16, 19:42
                    Trudno mi uwierzyć, że czymś takim byś się zainteresował.
                    • silencjariusz Re: stary kawaler 03.10.16, 19:48
                      A co ja? Inny jestem?tongue_out
                      • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 03.10.16, 19:54
                        Nie pasuje mi to do Ciebie...
                        I za grzeczny jesteś i w chutorze na obstarzale wszystkich, do miasta byś pewnie musiał wybyć, a Ty za leniwy tongue_out
                        • silencjariusz Re: stary kawaler 03.10.16, 19:56
                          Ale ja i niegrzeczny mogę być... I wcale nie leniwy.tongue_out Jeno chętnych brak na mą urwisowatość.wink
                      • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 03.10.16, 19:58
                        I nie zapominaj Silek, że bogiem nie jesteś... Bogu to co innego... wink
                        • silencjariusz Re: stary kawaler 03.10.16, 20:05
                          No wiem, wiem, że wysokim, przystojnym, niedogolonym brunecikiem nie jestem...tongue_out
                          • a.g.l.a.j.a Re: stary kawaler 03.10.16, 20:09
                            I niezbyt inteligentny jesteś tongue_out
                            Ja o naszym bogu... forumowym.. wink
                            • silencjariusz Re: stary kawaler 03.10.16, 20:11
                              Przeczył nie będę. O kogo się rozchodzi?
                              • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 00:21
                                No jak to o kogobig_grin Ma się pioruny, ma się władzębig_grin
                                • silencjariusz Re: stary kawaler 04.10.16, 18:55
                                  Niby raca. Ma się pioruny, ma się władzę... Ale i tak myślę Bogu, że zazdrościsz Priapowi.wink
                                  • maruda2 Re: stary kawaler 04.10.16, 19:13
                                    big_grin
                                  • z-e-u-s Re: stary kawaler 04.10.16, 20:10
                                    W sumie dopiero teraz pierwszy raz o nim słyszę. W szkole podczas omawiania mitologii dziwnym trafem nie poświęcono mu należytej uwagi. Byłaby sensacja w technikumsmile
                                    • silencjariusz Re: stary kawaler 04.10.16, 21:43
                                      A to rzeczywiście niedopatrzenie. Tym bardziej, że piękne utwory mu poświęcano.wink
    • torado Re: stary kawaler 30.09.16, 23:53
      ja jakiś czasem temu zdałam sobie sprawę, że robię takie cuś, że opinie innych o mnie są ważniejsze niż opinia mnie samej o sobie i zaczęłam się zastanawiać czemu tak się krzywdzę i przestałam to robić.
    • torado Re: stary kawaler 30.09.16, 23:56
      to ja mam podobnie smile
    • witrood Re: stary kawaler 01.10.16, 06:42
      Ktoś Ci przygadał? Też słyszałem w tym tygodniu - kiedy?. Odpowiedź - nieprędko. wink
      Ja tam nie zamierzam bykowego płacić. A panny co by miały płacić? Jałówkowe?
      I z jakiego tytułu? Skoro ja płacę na obecnych emerytów, a oni podatku od bezdzietności nie płacą, to i ja nie zamierzam.
    • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 01.10.16, 07:33
      Gwen, twoje elastyczne, jakże optymistyczne myślenie świadczy o tym, że na pewno nie jesteś stary... m kawalerem, brawo Ty.
    • tdf-888 Re: stary kawaler 01.10.16, 16:23
      starym kawalerem jesteś wtedy gdy ktoś cię tak przezwie
      • witamina_b12 Re: stary kawaler 02.10.16, 20:56
        Tadeusz Ty stary kawalerze!
        • tdf-888 Re: stary kawaler 02.10.16, 21:06
          chociaż raz na tym forum należę do wiekszosci 😊
          • maruda2 Re: stary kawaler 02.10.16, 22:51
            tdf-888 napisał:

> chociaż raz na tym forum należę do wiekszosci 😊
            >

nie sądziłam,że Ci na tym zależy tongue_out
            • tdf-888 Re: stary kawaler 03.10.16, 18:51
              i masz rację. nie zależy mi. zwyczajnie stwierdzam fakt.
    • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 01.10.16, 17:10
      Jako przedstawiciel myślenia odwrotnego jestem starym kawalerem na pewno i ok.
      • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 03.10.16, 18:12
        No i starość rządzi się swoimi prawami, przespałby człek jesień i zimę, wygrzałby kości, to nie pozwolą, eh. Ciężki los starego kawalera...
    • ann.0 Re: stary kawaler 02.10.16, 23:33
      Wyzbywać się będą też kobiet wyzwolonych ( rozwódekkk ) -mam się bać wink ?
      • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 03.10.16, 20:17
        Tak
        • ann.0 Re: stary kawaler 03.10.16, 21:19
          Jasneeeeee tongue_out
          Hmhm... nie czuję strachu...tongue_out
          • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 03.10.16, 21:27
            Nic dziwnego, mnie się bać nie trzeba.
            • ann.0 Re: stary kawaler 03.10.16, 22:58
              A to dlaczego ?
              • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 03.10.16, 22:59
                Ale co?
                • maruda2 Re: stary kawaler 03.10.16, 23:28
                  ale o czym Wy .... ?
                  • silencjariusz Re: stary kawaler 03.10.16, 23:34
                    Księżna pyta dlaczego nie trzeba się bać Barda.
                    • maruda2 Re: stary kawaler 03.10.16, 23:41
                      a dlaczego pyta ?
                      • silencjariusz Re: stary kawaler 03.10.16, 23:44
                        Bo jest ciekawa? Bo ćwiczy się w sztuce konwersacji? Bo się nudzi? Itp., itd.
                        • maruda2 Re: stary kawaler 03.10.16, 23:53
                          dziś to sobie raczej nie pokonwersuje suspicious
                          • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 03.10.16, 23:58
                            Ona czy Ty?
                            • maruda2 Re: stary kawaler 04.10.16, 00:00
                              raczej ani ja ani Ona
                              • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 04.10.16, 00:02
                                no tak, co nie udało się wczoraj, udać się może dziś, wybiła północ, konwersację czas zacząć!
                                • maruda2 Re: stary kawaler 04.10.16, 00:18
                                  bard-grzechu-wart napisał:

> no tak, co nie udało się wczoraj, udać się może dziś, wybiła północ, konwersacj
                                  > ę czas zacząć!

teraz się rozgadali... spać idę, bo jutro będę jak zombi wyglądała suspicious
                                  dobranoc smile
                                  • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 04.10.16, 00:24
                                    no nie idź, tylko pół godzinki jeszcze
                                    • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 04.10.16, 00:33
                                      poszła to i koleżanka poszła, co Wy w związku partnerskim czy jak? Papużki nierozłączki trzymają się za rączki... eh, no co za świat...
                            • ann.0 Re: stary kawaler 04.10.16, 00:01
                              My...tongue_out
                              • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 04.10.16, 00:03
                                co Ty z tym językiem ostatnio, co chwila, spragniona jesteś czy jak?
                                • maruda2 Re: stary kawaler 04.10.16, 00:07
                                  Może język ćwiczy. " Chodzi o to, by język giętki powiedział wszystko, co pomyśli głowa " - że znów wieszcza zacytuję suspicious
                                  • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 04.10.16, 00:10
                                    no może... pod warunkiem że językiem w klawiaturę stuka
                                  • ann.0 Re: stary kawaler 04.10.16, 00:11
                                    Tralalala
                                    • maruda2 Re: stary kawaler 04.10.16, 00:14
                                      wink
                                      • ann.0 Re: stary kawaler 04.10.16, 00:19
                                        Ćwiczysz ze mną Marudo tongue_out ?
                                • ann.0 Re: stary kawaler 04.10.16, 00:15
                                  Bardzie, spragnionych napoić...., więc rano proszę przepyszną gorącą , gorzką czekoladę ....
                                  • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 04.10.16, 00:21
                                    tia i może jeszcze frytki do tego? Taką obrazkową się nie napoisz a prawdziwą to jakiś okoliczny romeo niech zrobi.

• ann.0 Re: stary kawaler 04.10.16, 12:15
                                      Frytki do gorzkiej, gorącej czekolady...? Bardzie ...- nie, nie , nie...-proszę o inny zestaw....tongue_out
                                      • bard-grzechu-wart Re: stary kawaler 04.10.16, 12:52
                                        Zły zestaw? Popatrz a ja właśnie taki zawsze proponowałem, teraz wiem czemu wszystkie uciekały, dzięki! Na pewno więcej ciężkich grzechów popełniłem, będę się za nie smażył w piekle... smażył jak te nieszczęsne frytki...
    • apersona Re: stary kawaler 03.10.16, 11:47
      Ty tu śmichy-chichy, a ja jestem gotowa odkrywać

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka