Dodaj do ulubionych

unio wróć

IP: *.csk.pl 18.10.02, 14:26
czy ktos juz zaresknil za unia wolniosci? czy ktos ma juz dosyc tych pajacow
w sejmie? unia wolnosci to jedyna partia w polsce ktora nie zmienia
pogladow , nie wyzbywa sie wlasnych idealow w celach popularnosci.platforma
obywatelska, mimo ze jest w niej duzo madrych ludzi taka partia z pewnoscia
nie jest.jak moga liberalowie z platformy wchodzic w koalicje z pisem , skoro
lider pisu lech kaczynski mowi ze jest gospodarczym socjalista?jak moze
bialostocka platforma popierac ludzi z lpr skoro ci ludzie sa przeciwko
wejsciu do ue?gdzie jest tu miejsce na wlasne poglady czy wy(ludzie z
platformy) nie macie sumienia?takim postepoaniem pokazujecie ze interesuje
was tylko dorazny cel polityczny, w imie ktorego jestescie w stanie zrobic
wszystko.
ja takiej alternatywy wobec sld nie chce.
Obserwuj wątek
    • adam.kaminski Re: unio wróć 18.10.02, 15:44
      taaa
      rzadzili 2 lata ale w tym czasie polska miala najwyzszy przyrost PKB
      heh, czekam na nich w sejmie

Gość portalu: sroka napisał(a):

> czy ktos juz zaresknil za unia wolniosci? czy ktos ma juz dosyc tych pajacow
      > w sejmie? unia wolnosci to jedyna partia w polsce ktora nie zmienia
      > pogladow , nie wyzbywa sie wlasnych idealow w celach popularnosci.platforma
      > obywatelska, mimo ze jest w niej duzo madrych ludzi taka partia z pewnoscia
      > nie jest.jak moga liberalowie z platformy wchodzic w koalicje z pisem , skoro
      > lider pisu lech kaczynski mowi ze jest gospodarczym socjalista?jak moze
      > bialostocka platforma popierac ludzi z lpr skoro ci ludzie sa przeciwko
      > wejsciu do ue?gdzie jest tu miejsce na wlasne poglady czy wy(ludzie z
      > platformy) nie macie sumienia?takim postepoaniem pokazujecie ze interesuje
      > was tylko dorazny cel polityczny, w imie ktorego jestescie w stanie zrobic
      > wszystko.
      > ja takiej alternatywy wobec sld nie chce.
    • freewolf Re: unio wróć 18.10.02, 16:10
      PO, nie powiem, nawet lubiłem, ale po wydarzeniach ostatniego tygodnia bardzo
      straciła w moich oczach (spodziewałem się większego poparcia z ich strony dla
      czynów marszałka sejmu). Za UW bardzo tęsknię, ale myślę, że te 4 lata poza
      sejmem będą jak najbardziej dobroczynne dla tej partii. Po pierwsze, nie
      będzie się musiała wiązać w żadne spory parlamentarne i nikt nie będzie w ten
      sposób kojarzyć tej partii z tragiszopką, która dzieje się w naszym sejmie. Po
      drugie, nię będzie kojarzona przez obywateli z błędami bierzącej kadencji
      sejmu, gdyż nie brała udziału w rządzeniu. Po trzecie, działacze Unii mają
      teraz czas na przemyślenie swych ostatnich rządów, wyciągnięcie wniosków.
      Wierzę, że przez 4 (a w zasadzie już 3) lata (w końcu bardzo dużo czasu)
      zostanie przez tą partię ułożony naprawdę skuteczny program naprawczy naszego
      kraju. W zasadzie, w mojej opinii, w tej chwili nie ma innej partii (może poza
      PO, ale co do tej partii zaczynam mieć poważne wątpliwości), która byłaby
      zdolna do naprawdę produktywnego rządzenia krajem.
      Dodam jeszcze, że nie jestem specjalnym zwolennikiem żadnej partii (w zasadzie
      jestem apolityczny), głosuję nie na poglądy ugrupowania, tylko na program i
      skuteczność działania. A w tej chwili najbardziej pasuje mi właśnie UW.
      • adam.kaminski Re: unio wróć-jak najszybciej 18.10.02, 16:24
        dzieki
        freewolf
        po prostu dzieki
        podniosles mnie na duchu
        przyznam sie - jestem czlonkiem rady krajowej UW - jednak za 3 lata tej partii,
        ze wzgledow finansowych oraz ewentualnej przegranej kampanii samorzadowej - po
        prostu nie bedzie
        Dlatego np. w Bialymstoku jest BUS - ostatnia szansa dla UW
    • Gość: sroka Re: unio wróć IP: *.csk.pl 18.10.02, 16:12
      to jedyna niepoulistyczna partia w polsce,inne rzucaja tanie hasla liczac na
      szybki sukces wyborczy i glupote wyborcow
      • Gość: Ja z BojaR Re: unio wróć IP: 212.244.27.* 20.10.02, 12:43

> to jedyna niepoulistyczna partia w polsce,inne rzucaja tanie hasla liczac na
        > szybki sukces wyborczy i glupote wyborcow

sŁUCHAJ Sroka, nie gniewaju się, ale ta Twoja opinia, wyskoczyła jak sroce
        spod ogona. Głupotą PT wyborców byłoby reanimowanie zezwłoku tej mumii. Już
        wolę (przemilczę, bo mi wstyd za takie porownania), niż tych reformatorów
        zapięćdwunasta. Ci wszyscy przykruchtowi, gdy łżą, to przynajmniej można poznać
        po tym miodzie płynącym z gęby,ojczyźnie na niej,patriotyźmie, honorze,wierze,
        Częstochowie,itede. Tych natomiast nie poznasz: łżą bez mrugnięcia powieką, łżą
        na bezdechu, łżą tak wiarygodnie,profesjonalnie, że ten złodziej na dworcu
        Zachodnim w capitolu , który zapytał mnie o godzinę - a w którym momemncie
        zwinął mi portfel ( z biletem k...)- to amator przy
        Frasymiuku,Bondaryku,tudzież białostockim Smólce, pannie ambasador Suchockiej
        czy tym Bończaku-Kucharczyku i plejadzie innych, co to wolność narodowi
        polskiemu przynieśli.Aż mnie zemdliło...
    • Gość: sroka Re: unio wróć IP: *.csk.pl 18.10.02, 16:22
      Moim zdaniem ,jednak dzialacze unii wolnosci sa mało aktywni.Wchodza w jakies
      koalicje ,że przecietnemu człowiekowi trudno sie zorientowac , z której listy
      kandydują.Unia powinna kandydowac jako unia wolności i być częściej widoczna.
      Nie widać unii wolności w mediach jako partii merytorycznie krytykującej
      poczynania koalicji i pozostałych parlamentarzystów.Jeśli ludzie zobacza
      czlonków unii jako ludzi o wysokiej kulturze osobistej i dużej wiedzy to nie
      zapomną o nich w wyborach.
      • Gość: uwol Re: unio wróć IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 17:16
        Madia - nie pokazuja UW, bo UW nie jest w ukladzie w TVP a inni pokazuja tylko
        ze ludzie jeszcze nie lubia Uw az tak.
        Ale to sie zmienia
        Do Uw zapisuje sie coraz wiecej ludzi ktorzy widza ze ten kraj sie zmienia na
        gorsze
        To dodaje otuchy

> Moim zdaniem ,jednak dzialacze unii wolnosci sa mało aktywni.Wchodza w jakies
        > koalicje ,że przecietnemu człowiekowi trudno sie zorientowac , z której listy
        > kandydują.Unia powinna kandydowac jako unia wolności i być częściej widoczna.
        > Nie widać unii wolności w mediach jako partii merytorycznie krytykującej
        > poczynania koalicji i pozostałych parlamentarzystów.Jeśli ludzie zobacza
        > czlonków unii jako ludzi o wysokiej kulturze osobistej i dużej wiedzy to nie
        > zapomną o nich w wyborach.
    • Gość: sroka Re: unio wróć IP: *.csk.pl 18.10.02, 17:30
      mimo wszystko trzeba caly czas probowac ,a to ze do tej partii wstepuje coraz
      wiecej ludzi daje o wiele wieksze mozliwosci dotarcia do ludzi poprzez rozne
      imprezy, ktore wczesniej czy poznie media beda musialy pokazac,z tym ze ludzi
      unii wolnosci musi cechowac duza wiedza merytoryczna i kultura osobista , bo
      tego spoleczenstwu na pewno z czasem bedzie brakowalo
    • Gość: zdrowy rozsadek Re: unio wróć IP: *.osiedle.net.pl 20.10.02, 11:36
      ja ja tesknie - nie moge sie doczekac jej powrotu
      • Gość: Stefan Re: unio wróć IP: proxy:* / *.fan-tex.com.pl 20.10.02, 13:08
        Również tęsknię. Nie mogę już znieść tego warcholstwa w Parlamencie.
        • Gość: mały Re: unio wróć IP: *.osiedle.net.pl 20.10.02, 18:05
          No proszę jak pojawił się normalny program to jest przyjęty jako łgarstwo.Panie
          z Bojar a naczym to opierasz takie twierdzenia? Unia Wolności to jedna z
          niewielu Parti w tym kraju mająca ponad 650 kół w tym na Podlasiu 15 i bardzo
          wielu wartościowych ludzi. To prawda że nie jest atrakcyjna dla mediów bo co to
          za sensacja dobry program rozwoju miasta,regionu czy kraju?? Lepsze jest
          mordobicia urządzane przez Leppera. Wystarczy poczytac relacje z konferencji
          prasowych,widać z nich żę dziennikarze mający z założenia reprezentujący
          interesy wyborców i czytelników nie wiedzą o co pytać. Potem siadją przed
          kamerą i udają mądrych komentatorów, twierdząc że kampania jest nudna i cicha.
          A jaka ma być? To jest kampania Programowa.A że większość komitetów nie ma
          żadnego programu to i cisza w eterze. Jedynie BUS przedstawił bardzo konkretny
          program, pozostali wyjęli z niego hasełka i udają nowatorow. Państwo
          dziennikarze weście się do pracy. Czyżby i was sparaliżował ten wszechobecny w
          tym mieście strach przed ikwizycją w wydaniu pseudo Prawicy, LPR i Samoobrony.
          Z rozmów z wieloma ludźmi wiem, że popierają Ewę Bończak-Kucharczyk ale po
          doświadczeniach ostatnich lat głośno tego nie powiedzą, bo wiedzą co ich czeka
          jeśli jednak mimo wszystko wygra Tur. Nawet PO ze strachu uciekła do tego
          obozu. To co się dzieje w Sejmie to tylko namiastka metod stosowanych przez te
          ugrupowania wobec nie pokornych. Nie wszyscy moga wyjechać, większość musi tu
          żyć. Trzeba wielkiego wstrząsu aby ludzie się otrząsneli i zrzucili ten balast.
          I to rola dziennikarzy ale takich w Białym nie ma.Agresja i przemoc to normy
          dziś panujące w Polityce.A tam gdzie argumentem jest pięść i kij od kilofa tam
          rozum śpi. W takiej sytuacji programy Unii Wolności, kompetencje jej członkow i
          sympatyków schodza na drugi plan. Wiem że po każdej burzy wychodzi słońce to i
          Słoneczko UW wzejdzie ponownie.
    • Gość: joolz Re: unio wróć IP: 212.76.37.* 20.10.02, 23:05
      Warto glosowac na partie, ktore nie sa "w modzie", bo tam zostali ludzie
      ideowi, ktorym chodzi o cos wiecej niz napchanie sobie kabzy!!! Szumowiny
      siedza teraz w Platformie, Sld i Samoobronie- bo tam jest pewnosc uzyskania
      mandatu. Nie glosujcie na karierowiczow!
      • Gość: zdrowy rozsadek Re: unio wróć IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 14:24
        jak faynie - wydrukowano w gazecie.
        Dzieki kochana redakcjo
        • Gość: redakcja Re: unio wróć IP: *.bial.gazeta.pl 21.10.02, 15:18
          Gość portalu: zdrowy rozsadek napisał(a):

> jak faynie - wydrukowano w gazecie.
          > Dzieki kochana redakcjo
          Nie ma za co. Wątek jest interesujący
          • Gość: eli Kiełbasa wyborcza ale lubie się pośmiać IP: *.fastmedia.pl / *.pl 22.10.02, 01:35
            Jak w tytule.
            Do wyborów 6 dni i pojawia się interesujący wątek na forum i redakcja drukuje.
            Lubię się śmiać.
            Miejsce UW pokaże wynik Bujaka w Warszawie. Mój typ: polityczny trup - religia
            zabrania ekshumacji.
            • adam.kaminski Re: Kiełbasa wyborcza ale lubie się pośmiać 24.10.02, 11:53
              no tak - zawsze znajd sie oszolomy-niepraktyczne-niezyciowe
              • Gość: eli Re: Kiełbasa wyborcza ale lubie się pośmiać IP: *.fastmedia.pl / *.pl 24.10.02, 15:27
                Kolego zdanie, że każdy krytyk UW to oszołom też jest śmieszne.
                Obserwuje to ugrupowanie od ponad 10 lat i teraz już tylko się smieję. Podobnie
                z Gazetą Wyborczą, każdy kto choć trochę sam myśli i analizuje, też powinien
                się lekko uśmiechać.

Bardzo chwali się Ci, że zostałeś przy Unii w tych trudnych czasach, nastały
                one nie z twej winy. ...Tak to elity partyjne, popatrzmy choćby na obecne hasło
                wborcze: "Siła rozsądku".
                Na pewno do jakiejś Unii się załapiesz i zrobisz karierę (bez ironii).
                Przepraszam za uwagi ad personam. Jeśli masz ochotę na rzeczową polemikę
                proszę...
                • Gość: sroka Re: Kiełbasa wyborcza ale lubie się pośmiać IP: *.csk.pl 24.10.02, 16:57
                  smiac ci sie chce a pewnie codziennie ja kupujesz
                  • Gość: eli Re: Kiełbasa wyborcza ale lubie się pośmiać IP: *.fastmedia.pl / *.pl 25.10.02, 00:47
                    Oczywiście od nr 1 - może nie codziennie - mają b. dobre dodatki, to
                    najbardziej profesjonalna gazeta w Polsce. Bardzo chętnie i dokładnie ją
                    czytam, bardzo też lubię chodzić do kabaretu.
                    Mają w GW bardzo zapładniające intelektualnie dyskusje. Co innego czytać, co
                    innego wszystko łykać - czytam inne źródła i MYŚLĘ.
                    • adam.kaminski Re: Kiełbasa wyborcza ale lubie się pośmiać 25.10.02, 10:03
                      Zrobie kariere w jakiejs Unii - Mam nadzieje.
                      Ale za swietnoscia UW tez tesknie. Tylko ze UW bez KLD. Widzialem ze ta partia
                      byla wewnetrznie podzielona ale nazywano to wielonurtowoscia
                    • Gość: zdrowy rozsadek Re: Kiełbasa wyborcza ale lubie się pośmiać IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 19:37
                      hey a co to za inne zrodla?
                      nie mow ze nasz dziennik lub trybuna?

Gość portalu: eli napisał(a):

> Oczywiście od nr 1 - może nie codziennie - mają b. dobre dodatki, to
                      > najbardziej profesjonalna gazeta w Polsce. Bardzo chętnie i dokładnie ją
                      > czytam, bardzo też lubię chodzić do kabaretu.
                      > Mają w GW bardzo zapładniające intelektualnie dyskusje. Co innego czytać, co
                      > innego wszystko łykać - czytam inne źródła i MYŚLĘ.
    • Gość: sroka Re: unio wróć IP: *.csk.pl 21.10.02, 16:16
      do redakcji -przylaczam sie do podziekowań,nastepnym razem wydrukujcie to na
      pierwszej stronie pogrubionym drukiem
      • Gość: zdrowy rozsadek Re: unio wróć IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 17:56

popieram
        popieram

> do redakcji -przylaczam sie do podziekowań,nastepnym razem wydrukujcie to na
        > pierwszej stronie pogrubionym drukiem
    • wto Re: unio wróć 21.10.02, 23:49
      Przez wiele lat UW w kontrolowanych przez siebie mediach przedstawiała się jako
      partia ludzi "oświeconych" i "postępowych".Szczególnie w okresię rzadów
      H.Suchockiej wykorzystywała wpływ w mediach do atakowania swoich koalicjantów
      szczególnie ZChN.Proszę przeczytać archgiwalne numery Gazety Wyborczej z lat
      1992-93.Utarło się wtedy powiedzenie "lojalny jak UW".Ostatnie lata sprowadziły
      na ziemię grupkę polityków i pokazały jakie jest faktyczne poparcie społeczne i
      pozycja UW.Robienie na siłę rzekomej tęsknoty po Unii jest nie na miejscu.To
      już nie wróci panowie.
      • Gość: zdrowy rozsadek Re: unio wróć IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 21.10.02, 23:59
        Jasne - postaraj sie spojrzec na obecny Sejm - PO i PIS ramie w ramie z LPR i
        Samoobrona- moim zdaniem to calkowite zaprzeczenie rozsadku (tego zdrowego)
        Co jak co - polityka wg UW miala swoje zasady - Unia Demokratyczna jest matka
        demokracji w Polsce.
        Nawet KLD a teraz PO nie dorastaja jej do piet

wto napisał:

> Przez wiele lat UW w kontrolowanych przez siebie mediach przedstawiała się
        jako
        >
        > partia ludzi "oświeconych" i "postępowych".Szczególnie w okresię rzadów
        > H.Suchockiej wykorzystywała wpływ w mediach do atakowania swoich koalicjantów
        > szczególnie ZChN.Proszę przeczytać archgiwalne numery Gazety Wyborczej z lat
        > 1992-93.Utarło się wtedy powiedzenie "lojalny jak UW".Ostatnie lata
        sprowadziły
        >
        > na ziemię grupkę polityków i pokazały jakie jest faktyczne poparcie społeczne
        i
        >
        > pozycja UW.Robienie na siłę rzekomej tęsknoty po Unii jest nie na miejscu.To
        > już nie wróci panowie.
        • Gość: wto Re: unio wróć IP: *.tkb.pl / 10.1.32.* 22.10.02, 00:10
          Nazywanie tylko UW matką demokracji jest chyba trochę nie na miejscu.To był
          długi proces i wkład swój wnieśli również ci którzy w obecnym czasie są w
          innych ugrupowaniach.
          • Gość: mały Re: unio wróć IP: *.osiedle.net.pl 22.10.02, 08:37
            Gość portalu: wto napisał(a):

> Nazywanie tylko UW matką demokracji jest chyba trochę nie na miejscu.To był
            > długi proces i wkład swój wnieśli również ci którzy w obecnym czasie są w
            > innych ugrupowaniach.
            Ci inni "demokraci" jak ich nazywasz reprezentują TKM. 4 lata AWS w rządzie
            dały dostateczne dowody. Mam pretensie do UW że na to pozwoliła wchodząc w
            koalicje z nimi. I zbyt późno ją opuściła. Mimo wszystko nie ma parti bardziej
            demokratycznej i bardziej pro-Polskiej niż UW.Jej Słoneczko świeci jeszcze
            będzie świecić bardzo długo.
    • Gość: zdrowy rozsadek Re: unio wróć IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 23.10.02, 10:38
      Na ja juz mam dosc tego POPISU - Kaczynski jest gorszym oszolomem niz Janowski.
      Ten pierwszy sprawia wrazenie logicznie myslacego polityka - ale tylko wrazenie.
      Moim zdaniem solidarnosc POPISU z LPR i Samoobrona jest katastrofalnie glupia.
      Dodam ze coraz iwecej ludzi wraca z PO do UW - szczegolnie wiele po ostatnim
      wydarzeniu
      • Gość: Michał Re: unio wróć IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 11:37
        Niezdecydowanie PO rozczarowało mnie bardzo. PO nie wie chyba o co teraz chodzi
        w Sejmie, a chodzi o powstrzymanie radykałów z LPR i Samo. Unia ma juz 7%, więc
        chyba wróci. Mam nadzieję, że rozłąka z Parlamentem wpłynie pozytywnie na
        późniejsze działania tej partii. Głosowałem w tych wyborach parlamentarnych na
        PO, teraz będę głosował na Bończak-Kucharczyk. Z Turem i Krutulem nie widzę
        perspektyw.
        • adam.kaminski Re: unio wróć 24.10.02, 11:53
          niech unia wroci - ja nie chce zyc w kraju gdzie wzor chamstwa idzie z gory a
          partie "normalne" bronia tego chamstwa
    • Gość: sroka Re: unio wróć IP: *.csk.pl 24.10.02, 12:32
      do goscia z bojar.wyczuwam u ciebie odjawy choroby , chyba jestes spiskowej
      teorii dziejow,zapewniam cie ze unia wolnoisci to partia ludzi uczciwych, nie
      zmieniajacych pogladow.zastanawiam sie jaka ty opcje popierasz ,moze podzielisz
      sie znami swoimi sympatiami politycznymi?to wtedy podyskutujemy,
      tylko mi nie mow ze nikogo nie popierasz, bo takie teksty rzucaja chyba tylko
      ludzie ktorzy nie maja pogladow.
    • Gość: karmi Re: unio wróć IP: *.auth-el-0209568.acn.pl 24.10.02, 18:59
      Unici dajcie czadu w niedziele!!!
      • Gość: zdrowy rozsadek Re: unio wróć IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 24.10.02, 22:49
        eeeaaahhhhh!

Gość portalu: karmi napisał(a):

> Unici dajcie czadu w niedziele!!!
        • Gość: mały Re: unio wróć IP: *.osiedle.net.pl 30.10.02, 23:46
          Myśle że powoli Unia powraca wynik wyborów samorządowych pokazuje iż liczba
          głosów w stosunku do wyborów parlamentarnych podwoiła się,szkoda że jeszcze
          była zbyt mała oby osiągnąc miejsca mandatowe. Czas powoli działa na korzyśc
          UNII Wolności. Traci zaufanie Platforma Obywatelska. Klęska jej głównego lidera
          w W-wie jest początkiem gaśniencia gwiazdy jednego sezonu. Ta Partia okazała
          się nie zdolna do wypracowania programu rozwoju. A udowodniła że jest zbiorem
          ludzi chorych na władze i dla niej są gotowi na wspłpracę z każdym. Nawet z
          Samoobroną i LPR. Notowania decyduja a nie programy i wizje ustrojowe Państwa.
          • agutka Re: unio wróć 31.10.02, 09:44
            Mały zaczynasz mnie wkurzać. Skoro masz kompleksy, bo twoja kochana Unia
            przerżnęła i to nie pierwszy raz, to nie musisz od razu nadawać na innych.
            Olechowski odpadł i dobrze, bo jako jedyny pieprzył coś o sojuszu z SLD. Tak
            się nie robi! Więc, to że odpadł wyjdzie wszystkim na dobre! Poza tym PO nigdy
            nie bratała się ani z SLD, ani z Smoobroną. Jeśli masz jakieś informacje to
            powiedz, a jak nie masz dowodów to się nie odzywaj i nie oczerniaj uczciwych
            ludzi, którzy tam działają!!!
            To Unia ciągle umizguje się do SLD i do wszytskich pozostałych, bo nikt nie
            chce przygarnąć tego ochłapu!
            • Gość: zdrowy rozsadek Re: unio wróć IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 20:10
              agutka napisała:

> Mały zaczynasz mnie wkurzać. Skoro masz kompleksy, bo twoja kochana Unia
              > przerżnęła i to nie pierwszy raz, to nie musisz od razu nadawać na innych.

heheheh - przerzneli - wszyscy oprocz LPR - nawet PO. szczegolnie PO - tylko
              jeden mandat - fiu fiu

> Olechowski odpadł i dobrze, bo jako jedyny pieprzył coś o sojuszu z SLD. Tak
              > się nie robi! Więc, to że odpadł wyjdzie wszystkim na dobre! Poza tym PO
              nigdy
              > nie bratała się ani z SLD, ani z Smoobroną.

no pewnie - a jak wytlumaczysz problem borowskiego - to jest bratanie sie z LPR
              i Samoobrona - wstyd

Jeśli masz jakieś informacje to
              > powiedz, a jak nie masz dowodów to się nie odzywaj i nie oczerniaj uczciwych
              > ludzi, którzy tam działają!!!

uczciwi to oni sa - jak spia i o jesc nie prosza

> To Unia ciągle umizguje się do SLD i do wszytskich pozostałych, bo nikt nie
              > chce przygarnąć tego ochłapu!

ochlapy to PO - karierowicza, polityczna zbieranina bez ladu, skladu a tym
              bardziej programu. Nedzna opozycja, politycy malego kalibru, zalezni od
              biznesu, dobrzy w ukladach w stolicy (koalicja PO SLD).
              UW nigdy nie uciekala od odpowiedzialnosci - PO nigdy nie potwierdzilo swej
              merytoryczności.
        • grubakreska Re: unio wróć 31.10.02, 00:03
          Gość portalu: zdrowy rozsadek napisał(a):

> eeeaaahhhhh!
          >
          >
          > Gość portalu: karmi napisał(a):
          >
          > > Unici dajcie czadu w niedziele!!!
          Czy to już koniec tego wątku ?
          Ciągnijcie go dalej bo za trzy lata wybory do parlamentu , a wtedy może mało
          kto pamiętać że taka partia istniała .
          W niedzielę to daliście czadu :-))))
          • Gość: zdrowy rozsadek Re: unio wróć IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 20:14
            yeahh
            oj dalismy czadu - podam kilka danych
            wynik UW w wyborach parlamentarnych - na liste zostalo oddanych ponad 2500 tys
            glosow (cale wojewodztwo)- 1,97% - to byla kleska

wynik Ewy Bonczak Kucharczyk - skarbnika UW - ponad 4100 glosow w samym
            Bialymstoku - 5,6 %

czy masz cos do powiedzenia?

ile dostala PO wowczas a ile teraz?
            ile dostalo SLD wowczas a ile teraz?
            kto osiagnal sukces?

grubakreska napisał:

> Gość portalu: zdrowy rozsadek napisał(a):
            >
            > > eeeaaahhhhh!
            > >
            > >
            > > Gość portalu: karmi napisał(a):
            > >
            > > > Unici dajcie czadu w niedziele!!!
            > Czy to już koniec tego wątku ?
            > Ciągnijcie go dalej bo za trzy lata wybory do parlamentu , a wtedy może mało
            > kto pamiętać że taka partia istniała .
            > W niedzielę to daliście czadu :-))))
            • agutka Re: unio wróć 01.11.02, 17:44
              Drogi panie Adamie, im częściej tak będziesz tłumaczył porażkę UW, tym częściej
              ja będę miała spokojny sen. A skoro tak ma się do merytoryczności wasz program
              jak do wyników to chwała Bogu!
              • agutka Re: unio wróć 01.11.02, 17:49
                Drogi panie Adamie, im częściej tak będziesz tłumaczył porażkę UW, tym częściej
                ja będę miała spokojny sen. A skoro tak ma się do merytoryczności wasz program
                jak do wyników to chwała Bogu, bo was niedługo nie będzie!
                • Gość: UWol Re: unio wróć IP: *.elknet.pl 01.11.02, 21:27
                  Pani chyba z choinki się urwała. Nas nie będzie? Musi Pani poznać podstawowe
                  prawo fizyczne - nic w przyrodzie nie ginie. Odnosi się to zarówno do przyrody
                  jak i polityki.
                  • Gość: zdrowy rozsadek Re: unio wróć IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 12:12
                    Agnieszko - mam nadzieje ze zrozumialas moj post.
                    Ale widze ze tylko moge miec nadzieje...
                    No coz-wlasnie w ten sposob postepuje platforma obywatelska - zrobixc wszystko
                    byle zniszczyc UW. Nienawisc do UW w PO jest wieksza niz zdrowy rozsadek oraz
                    dzialanie na rzecz panstwa i normalnych ludzi.
                    Oby tak dalej - UW ma juz polowe notowan PO
                    hehehe
                    • agutka Re: unio wróć 02.11.02, 13:31
                      Skoro mówisz o nienawiści ze strony PO do UW, to przypomij sobie kto pierwszy
                      kogo opluwał choćby w tym wątku. Ja nigdy nie powiedziałam, że są tam
                      złodzieje, kretacze, itp. Wszystkie moje wypowiedzi pod adresem UW są ripostą
                      na twoje ataki!!!
                      • Gość: karo Re: unio wróć IP: 212.33.78.* 02.11.02, 13:55
                        Prze takie " sprzeczki" ideologiczne zdezorientowany człowiek nie może sobie
                        wybrać właściwej opcji a bardzo chciałby móc wybierać partię centrową , za
                        którą to obie PO i UW się uważają.
                        • agutka Re: unio wróć 02.11.02, 14:06
                          PO jest partią centroprawicową, a nawet bardziej prawicową niż centrową.
                          • Gość: Błazen Re: unio wróć IP: proxy:* / *.fan-tex.com.pl 02.11.02, 16:21
                            agutka napisała:

> PO jest partią centroprawicową, a nawet bardziej prawicową niż centrową.
                            Jako błazen, cieszę się, ze Platforma to partia. Bo myślałem na początku, że to
                            będzie "coś". To znaczy, nie będzie ani partią ani stowarzyszeniem. Bedzie
                            czymś pomiędzy ludem a partyjniakami, czyli "platformą". A tak się brzydzili
                            tego "partyjniactwa"! A fe, fe! A kysz! Partyjniacy! Platformiści - to my!
                          • Gość: Błazen Re: unio wróć IP: proxy:* / *.fan-tex.com.pl 02.11.02, 16:22
                            agutka napisała:

• Gość: Błazen Re: unio wróć IP: proxy:* / *.fan-tex.com.pl 02.11.02, 16:23
                            agutka napisała:

• agutka Re: unio wróć 02.11.02, 14:07
                        • agutka Re: unio wróć 02.11.02, 14:10
                          • Gość: karo Re: unio wróć IP: 212.33.78.* 02.11.02, 15:02
                            Przeciętny POlak, czyli te kilkanaście milionów ludzi,naprawdę nie domyśli, że
                            jest to partia centro-prawicowa, bo każdy z ej trzecg przywódców mówi co
                            innego. Moim zdaniem powinno się zostawić jednego mocnego a co najważniejsze
                            NOWEGO przywódcę.
                            • adam.kaminski Re: unio wróć 02.11.02, 17:37

Na tym polega problem PO - wewnetrzne klootnie
                              Olechowski juz zostal zmarginalizowany, Tusk - w ręku Piskorskiego zrobi to co
                              mu powiedza
                              Plazynski - konserwatysta - nie ma sily przebicia
                              heh
                              Gość portalu: karo napisał(a):

> Przeciętny POlak, czyli te kilkanaście milionów ludzi,naprawdę nie domyśli,
                              że
                              > jest to partia centro-prawicowa, bo każdy z ej trzecg przywódców mówi co
                              > innego. Moim zdaniem powinno się zostawić jednego mocnego a co najważniejsze
                              > NOWEGO przywódcę.
    • Gość: zdrowy rozsadek Unia wraca.Wracaj tez do UW IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 20:34
      www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=13&w=3322655
      co Wy na to - oszołomy
      • Gość: eli To se ne vrati!!! IP: *.fastmedia.pl / *.pl 31.10.02, 22:38
        • Gość: zdrowy rozsadek vrati, wierniotsa, will back IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 22:58
          • Gość: karo Re: vrati, wierniotsa, will back IP: 212.33.78.* 02.11.02, 12:29
            Naprawdę przydałaby się w Polsce prawdziwa partia Centrowa ale na pewno nie
            jest nią Unia takiej czy innej wolności.
            • Gość: zdrowy rozsadek Re: vrati, wierniotsa, will back IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 16:06
              Inna - tzn jaka - moim zdaniem PO tego nie wypelnia jak powinna.
              Dlaczego UW nie moze byc partia centrowa?

Gość portalu: karo napisał(a):

> Naprawdę przydałaby się w Polsce prawdziwa partia Centrowa ale na pewno nie
              > jest nią Unia takiej czy innej wolności.
    • adam.kaminski Re: unio wróć 22.11.02, 01:48
      Heh, Mazowiecki odszedl....
      Ciekawe jak potocza sie losy najstarszej partii w Polsce (no, oprocz PSLu)

swoja droga platoformersi moze w koncu zmadrzeja
      Maja tylko 8%
      • agutka Re: unio wróć 22.11.02, 17:56
        A Unici ile? 2%?
        Nie!
        To za dużo!
        • adam.kaminski Re: unio wróć 22.11.02, 19:08
          w sumie to dawaloby 10$
          a to juz duzo
          tylko ze jakos PO zbyt wolno kwapi sie w kierunku wspolpracy z UW
          chociaz tusk mieknie
          i to w oczach