Dodaj do ulubionych

obsługa w auchan

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:25
pracownicy w auchan to totalna beznadzieja a szef stoiska RTV to totalna
gleba,już tam więcej nic nie kupię.Jak macie podobne odczucie to sie wpisujcie
może kierownictwo to przeczyta i podejmnie odpowiednie kroki.
Obserwuj wątek
    • morfeusz_1 Re: obsługa w auchan 02.01.06, 19:36
      Gość portalu: klient napisał(a):

> pracownicy w auchan to totalna beznadzieja a szef stoiska RTV to totalna
      > gleba,już tam więcej nic nie kupię.Jak macie podobne odczucie to sie wpisujcie
      > może kierownictwo to przeczyta i podejmnie odpowiednie kroki.

Ty Klient wrzuć na luz i tocz dropsa,nie wszyscy wytrzeźwieli po sylwestrzea .
      A kierownik gleba też musi mieć trochi casu coby siem z niej podnieść...
    • kalasanty76 Re: obsługa w auchan 03.01.06, 08:08
      A nie przeyszło Tobie do głowy, że większość klientów, to debile. I ci biedni
      pracownicy muszą znosić ich nastroje, impertynencje, itd itp
    • Gość: klient Re: obsługa w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 09:49
      mam nadzieje że to nie był głos dyrekcji,ale jestem pewien że to jakiś wierny
      i bezgranicznie oddany niższy rangą liżący du... poddany.
      • kalasanty76 Re: obsługa w auchan 03.01.06, 12:33
        pracowałem tam (byłem menedżerem działu), to wiem, jacy potrafią być klienci.
        • Gość: kawelin Re: obsługa w auchan IP: *.csk.pl 03.01.06, 13:29
          większość tych upierdliwych "klientów" to rżądna zemsty konkurencja
          PS jak się pisze rżądna bez zabiegów akrobatycznych ??
          • Gość: |andy| Re: obsługa w auchan IP: *.koba.pl 04.01.06, 09:29
            Gość portalu: kawelin napisał(a):

> PS jak się pisze rżądna bez zabiegów akrobatycznych ??

"Żądna"
            sjp.pwn.pl/haslo.php?id=73129
            Pozdrawiam,
            Andrzej.
    • madzia1708 sam jestes gleba 03.01.06, 12:38
      kiedys moze trafisz do pracy, gdzie bedziesz miał kontakt z taką ilością
      klientów jak w Auchan, moze zrozumiesz.... ludzie potrafią być okropni,
      wystarczy przeczytać Twój post....
      • Gość: sceptyk Re: sam jestes gleba IP: 195.205.3.* 03.01.06, 13:23
        Niech kolko rozancowe pozowoli zbudowac inne hipermaerkety to obsluga sie poprawi.
        • kalasanty76 Re: sam jestes gleba 03.01.06, 14:52
          mina od razu dyrektorowi auchan zrzędnie. Szkoda, że ja nie doczekałem się tego
          momentu. Pozdrawiam pierwszą ekipę, jeszcze tą, która się szkoliła w Piasecznie!
    • Gość: klient Re: obsługa w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 20:22
      jeżeli ilość klientów ma wpływ na jakoś obsługi to ten ktoś powinien pracować
      jako roznosiciel ulotek nikt mu nie bedzie przeszkadzał.
      ps: nie mam nic do roznosicieli ulotek sory.
      • Gość: Kasanty Re: obsługa w auchan IP: *.cs.bialystok.pl / *.085.pl 03.01.06, 20:54
        Mialem kiedys okazje byc pracownikiem pokrewnego stanowiska z RTV i fakt jest
        faktem manager RTV to debil, a co do pracownikow to moze z jeden ma jakikolwiek
        pojecie o sprzecie ktory sprzedaje bo reszta wie to co tamten im powie. Warto
        isc tam po sprzet juz wczesniej upatrzony ale nie po to aby nam ktos z
        pracownikow lub co gorsze manager nam cos doradzal
        • Gość: blabla Re: obsługa w auchan IP: *.piasta.pl 03.01.06, 22:46
          Skoro byłeś pracownikiem Auchan i piszesz takie bzdury to tylko świadczy jaki
          ograniczony jesteś. Bo nie spotkałem jeszcze osoby która obsmarowuje swoich
          kolegów z pracy. A jeśli tacy są to powinni nieźle w pałę dostać. Szkoda mi cię
          bo takiego fałszywego człowieka to nie powinni nigdzie przyjmować. Ale ty to
          chyba niezły imbecyl byłeś skoro cię zwolnili, chyba niezłe dno z ciebie. Zajmij
          sie kopaniem rowów to nikomu nie będziesz przeszkadzał.
          • Gość: kin Re: obsługa w auchan IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 03.01.06, 23:02

"Skoro byłeś pracownikiem Auchan i piszesz takie bzdury to tylko świadczy jaki
            ograniczony jesteś"---rozumiem ze bycie pracownikeim Auchan swiadczy o tym
            ograniczeniu

"Bo nie spotkałem jeszcze osoby która obsmarowuje swoich
            kolegów z pracy"-malo widziales, zreszta lepiej pokazywac bleddy a nie
            ukrywac..zreszta jak w kazdym zawodzie...to co jak lekarz popelni blad to
            koledzy lekarze tez nie moga mu wytknac bledu....jak prawni..itp brak logiki u
            Ciebie
            "Szkoda mi cię
            bo takiego fałszywego człowieka to nie powinni nigdzie przyjmować"-a gdzie tu
            fałszywosc....falszywosc jest u Ciebie skoro wolisz ukrywac bledy kolegów...nie
            rozumiesz co tamten pisze-kłania sie czytanie ze zrozumienm z podstawowki

." Ale ty to
            chyba niezły imbecyl byłeś skoro cię zwolnili, chyba niezłe dno z ciebie. Zajmij
            sie kopaniem rowów to nikomu nie będziesz przeszkadzał." z reguły imbecyli sie
            nie zwalnia ale trzyma dłuzej w pracy bo są niegorzni...a w auchan maja byc
            potulni i debilkowaci....jak Ty
            • bubello5 Re: obsługa w auchan 04.01.06, 15:45
              kin: uważam że czepianie sie tego co tu napisano nie ma sensu. mowa jest tu o
              konkretnej pracy w auchan a nie lekarzach i innych. należy umieć odróżnic jeden
              zawod od drugiego. ale i tak swoją drogą to nie chcial bym miec takiego
              wspolpracownika jak ty "kin".
    • bubello5 Re: obsługa w auchan 03.01.06, 22:56
      goń się!!!!!!
      • kalasanty76 Re: obsługa w auchan 04.01.06, 08:18
        Czy się kiedyś zastanawiałeś/aś się nad tym, że obrażając innych wcale ich nie
        obrażasz, tylko wystawiasz świadectwo o sobie. Pozdrawiam.
    • Gość: WIOSKOWY Re: obsługa w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 08:56
      Na ch.j chodzić do auchana dawaćzarobiś kasiore tym francuskim pedałom nalepiej
      jest na jurowieckiej tam każden jest właścicielem własnego bisnesu i niema tego
      ku.ewskiego wyzysku i ceny są najniższe i gożała najlepsza ! Hej !
      • Gość: dryl Re: obsługa w auchan IP: *.elpos.net / *.elpos.net 04.01.06, 13:58
        Co do obsługi na stoisku RTV w Auchanie, to fakt, że wiedza tych panów
        dotycząca sprzętu, który sprzedają jest raczej mizerna. Jednak nie należy się
        temu dziwić. Żeby znać się trochę na sprzęcie trzeba czytać branżową literaturę
        typu: Audio-Video, VideoMix itp.
        Śmiem twierdzić, że żaden z tych panów nie czyta tego typu pism. Wiec skąd mogą
        wiedzieć o nowościach na rynku, o przewadze takiej nagrywarki DVD nad inną, z
        czego wynika, że ten telewizor LCD jest droższy od innego, itd. Jedynie co
        potrafią to włączyć i wyłączyć urządzenie, ale to potrafi również moja babcia.
        Inną sprawą jest to, że pracując po 12 godzin w świątek, piątek i niedzielę za
        600 czy 700 zeta miesięcznie nie mają ani czasu ani pieniędzy na poszerzanie
        swojej wiedzy. I dlatego przy stoisku możemy spotkać się z sytuacją, że to inny
        klient doradza innemu wybór sprzętu elektronicznego.
        Tak będzie cały czas, dopóki kierownictwo tego przybytku nie zrozumie, że
        sprzedawca oprócz wiedzy marketingowej i krzepy do dźwigania, powinien także
        mieć wiedzę o sprzedawanym towarze i dotyczy to nie tylko sprzetu
        elektronicznego.
        • Gość: xxx Re: obsługa w auchan IP: *.osiedle.net.pl 04.01.06, 18:03
          Żeby dla pracowników więcej płacili i dawali jakąś motywację, to przynajmniej
          chciałoby się im podstawowych rzeczy dowiedzieć. A tak klient ma przyjść ze
          swoją wiedzą i kasą. Oni są żeby wydać towar z półki i wystawić rachunek. Tego
          ich nauczyli i tak robią.
        • Gość: kOsU Re: obsługa w auchan IP: *.elpos.net / *.elpos.net 05.01.06, 23:15
          BZDURA! Pracowałem na tym dziale trzy lata. Doskonale wiem jak obsługuje się
          klientów, z którymi nie da się rozmawiać. Chamskie i bardzo nie w porządku jest
          to, że kretyn pisze takie rzeczy na forum i liczy na to, że ktoś poniesie
          konsekwencje. Ubolewam też, że ten co pisał ten "artykuł" wypowiada się na
          temat wiedzy pracowników- widocznie nie był u konkurencji obok- i nie będę tego
          komentować... Tak czy inaczej, niech szlag trafi takich ludzi jak autor
          tego "artykułu". Choć pewnie i tak go nikt nie lubi, życzę uzdrowienia rozumu,
          utraty kompleksów, i dobrych zakupów- oby nie w auchan! Pozdrawiam ekipę rtv i
          agd.
          • reallondoner Re: obsługa w auchan 06.01.06, 10:12
            Po pierwsze: zarobki w Auchan sa tak smieszne, ze naprawde nie wymagam
            usmiechu - kiedy jednak go zobacze, robi mi sie milo... :)

Co do klientow - wiekszosc przyzwyczaila sie (jak bydlo) do tego, ze mozna
            zjesc i uniknac kary, tak wiec reputacja sklepu od poczatku jest praktycznie
            zerowa. Predzej ludzie zrobia zakupy w galerii w poszczegolnych sklepach
            anizeli w samym Auchan.
            Ale nasza mentalnosc "klienata" polega na tym, zeby kupic za bezcen a wymagac
            obslugi na poziomie sklepu Prada lub Gucci :)
            • kalasanty76 Re: obsługa w auchan 06.01.06, 12:15
              ja byłem świadkiem, jak rodzina z małym brzdącem została zgarnięta "do pokoju
              zwierzeń", po tym jak rodzice dali dziecku się napić soku z półki. Jakież było
              ich ździwienie, że za taki soczek ich złapali (sok kosztował pewnie mniej niż 1
              PLN).
              • reallondoner Re: obsługa w auchan 06.01.06, 12:57
                I bardzo dobrze.
                Ja taki pokoj zwierzen zrobilbym przeszklony tuz obok bramek wejsciowych, zeby
                inni mogli palcami powytykac i wysmiac kretynow. TO lepsze niz karac finansowo
                lub wzywac policje. Wstyd to jedyna rzecz jaka czasem jeszcze przynosi
                rezultat.
              • kalasanty76 Re: obsługa w auchan 06.01.06, 14:24
                chyba powinno być "zdziwienie" ;-)
    • Gość: klient Re: obsługa w auchan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 15:38
      widzieliście promocje na laptopy -20%super tylko ten sprzet był tydzień temu
      o 20%tańszy nadal robią z klientów debili.Kiedy to się wreszcie skończy , jak
      tak można robić z ludzi tumanów.A co do jakości tego sprzetu to są już bardzo
      stare graty.
      • Gość: fan Re: obsługa w auchan IP: *.piasta.pl 08.01.06, 18:58
        Nie zapomnę dnia gdy chciałem na stoisku komputerowym zakupić dziecku ostatni egzemplarz kierownicy Manty. Wszystko byłoby ok gdyby nie to, że była ona oryginalnie zapakowana i otaśmowana, a ja uparłem sie aby obejrzeć towar w realu, a nie na fotce z kartonika. Musiałem dyskutować z menago tego działu chyba z 10 minut zanim zgodził sie rozpakować towar. Argumentem kończącym była prośba o rozmowę z kimś wyższym rangą. To dopiero podziałało. Wczoraj byłem z koleji świadkiem jak z pod bramki przy kasie mama + tata + córka zostali zgarnięci do cichego pokoju bo wyjka piszczała. Nie zdziwiłoby mnie to, tylko, że ona piszczała i przedtem i potem po zajściu i jeszcze jak opuszczałem hale ąszą. Te francuziki chyba juz tak mają.
    • mmu Re: obsługa w auchan 09.01.06, 15:13
      Zgadzam się, że w Auchan obsługa jest nienajlepsza. Jak byłam w 9 mies. ciąży,
      stanęłam do kasy do 10 art. a w koszyku miałam niewiele więcej (to były
      przyprawy i ciuszki dla dzidzi, więc garstka). Kasa uprzywilejowana zmknięta,
      jak zawsze.
      Pani kasjerka stanęła! za kasą, zajrzała do koszyka i powiedziała "Ja pani nie
      obsłużę. Proszę odejść". Zaraz oczywiście napiszecie, że produktów było więcej,
      ale jakoś nigdy nie widziałam żeby ktokolwiek musiał odejść od tej kasy, nawet,
      jak miał więcej produktów.
      Ot, kulturka w Auchan...
      P.S ale to się zaraz zmieni, będą nowe markety i moja noga w Auchan już nie
      postanie!
      • Gość: brawo :) Re: obsługa w auchan IP: *.piasta.pl 10.01.06, 19:55
        i bardzo dobrze że nie postanie. do dobrych wnisków doszłaś. bo im mniej
        (upierdliwych, wiecznie narzekających, nie umiejących docenić i uszanować pracy
        innych ludzi) tzw. "klientów" tym lepiej. życzę żebyś więcej miała takich
        przemyśleń. pozdrawiam.
    • tomek_tomasz Re: obsługa w auchan 10.01.06, 20:46
      kupowanie sprzętu elektronicznego w Auchan to przejaw wielkiej desperacji!
      nikomu tego nie życzę. A miłej obsługi w hipermarkecie nie nalezy się
      spodziewać.
      • Gość: brawo :) Re: obsługa w auchan IP: *.piasta.pl 10.01.06, 23:01
        widocznie Jesteś traktowany tak, gdyż sam za wysokiej kultury osobistej nie
        przejawiasz. no ale jeszcze może ktoś Cię tego nauczy. owocnej nauki życzę.
        • tomek_tomasz Re: obsługa w auchan 13.02.06, 21:39
          kiedyś w Tesco w UK kupiłem suszarkę Philipsa najtańsza za 5 GBP i po około 0,5
          roku mi się posuła. po prostu ją odnioosłem i grzecznie mnie się zapytali czy
          chcę zwrot kasy czy wymianę uszarki, wymieniłem bez zbędnychceregieli i nerwów
          i działa do dzisiaj (ponad 8 lat) oczywiście wymieniłem wtyczkę.
          Spróbuj to samo zrobić w Auchan w Białymstoku - życzę powodzenia!
      • Gość: kOsU Re: obsługa w auchan IP: *.elpos.net / *.elpos.net 11.01.06, 18:47
        Od samego maja próbujesz coś wtrącić i tylko cię obserwują. Może jesteś
        eksybistonistą (czy jak tam się to pisze). Moje wniosi są takie: daj na luz
        ćwoku. Tyle.
        • Gość: kOsU Re: obsługa w auchan IP: *.elpos.net / *.elpos.net 11.01.06, 20:32
          ITD.
    • Gość: greg Re: obsługa w auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 09:14
      Co do pracowników, to rozumiem, że wykonują swoją pracę (szanuję to), ale czy
      do końca? Robiąc zakupy w Auchan kategorycznie należy od razu sprawdzać
      nabywany sprzęt na własne żądanie, ponieważ obsługa tego nie proponuje (w
      przeciwieństwie do mniejszych, ale bardziej szanujących klienta sklepów).
      Wczoraj tego nie zrobiłem i zakupiłem nowe dvd, które było od razu uszkodzone.
      Próba wymiany towaru nie przyniosła rezultatów,ponieważ pani z działu obsługi
      klienta już podstemplowała kartę gwarancyjną, która z resztą była napisana w
      języku czeskim. W ten sposób prosto ze sklepu sprzęt trafił od razu do serwisu.
      Tak dokonałem ostatniego zakupu w hipermarkecie Auchan.
      • kalasanty76 Re: obsługa w auchan 13.02.06, 09:33
        rada dla innych, którzy muszą tam kupować sprzęty rtv/agd/cokolwiek. Należy
        zabrać sprzęt do domu i tam go przetestować. Jeśli jest ok, to w ciągu 7 dni od
        zakupu podstęplować kartę gwarancyjną. Aha, paragon trzeba zatrzymać.
        pozdr
      • tomek_tomasz Re: obsługa w auchan 13.02.06, 21:43
        powtórzyłeś mój błąd, także kupiłem dvd po tygodniu zwrócili mi kasę ale trzeba
        było się strasznie użerać.
        personel jest strasznie chamski i chyba zastraszony w każdym razie oduczyłem
        się zakupów w Auchan na dobre, zwłaszcza sprzetu AGD i elektroniki. Kupuję tam
        gdzie jest fachowa obsługa i ludzie się uśmiechają
        • Gość: MAŁYSZ Re: obsługa w auchan IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.02.06, 15:30
          PEWNIE PRZESTANĄ SIĘ UŚMIECHAĆ JAK I U NICH PO TYGODNIU BĘDZIESZ CHCIAŁ ZWRÓCIĆ
          DVD.TEŻ NAPISZESZ ŻE CHAMSKA OBSŁUGA?
    • Gość: EB Re: obsługa w auchan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 11:10
      Naprawdę kupowanie sprzętu agd i rtv w auchan to pomyłka (chociaż kupiłam tam
      mikser Philips i jestem zadowolona). W tym wszystkim jednak, to klienci sami są
      sobie winni. Z obłędem w oczach rzucają się na niskie ceny i promocje, a
      później nie wiedzieć dlaczego czują rozczarowanie. A przecież otrzymują
      dokładnie to, za co mieli ochotę zaplacić, czyli "byle co". Pewne mądre
      przysłowie mówi, że "tanie mięso psy jedzą" i także w tym przypadku jest ono
      prawdziwe.

Jesli chodzi o obsługę, to faktycznie nic nie tłumaczy nieuprzejmości, czy
      braku kwalifikacji lecz tutaj ponownie w gre wchodzą pieniądze. Ludzie
      pracujący w auchan są źle wynagradzani... "jaka płaca taka praca" niestety.

Poza tym, pracownicy stykają się w ciagu dnia z tyloma, czesto bardzo chamskimi
      osobami, które tylko dlatego, że są klientami traktują ich z góry, że naprawdę
      w pewnym momencie mogą mieć wszystkiego dosyć. Ja nigdy nie spotkałam się z
      niemiłym zachowaniem ze strony pracowników auchan. Może zwyczajnie otrzymuje
      sie dokładnie tyle samo uprzejmości ile samemu sie przekazuje? Nie można
      oczekiwać, że pracownik będzie się uśmiechał i będzie potulnym mułem, gdy jakiś
      klient chamowizna potraktuje go jak szmatę.

Nie wiem, czy będę robiła zakupy w auchan, gdy pojawią się inne hiper(super)
      markety, ale nie z powodu obsługi. Tak naprawdę zależy to tylko od tego, jak
      dobre produkty będą tam sprzedawane. Marzy mi się poznański "Piotr i Paweł",
      ale chyba moje nadzieje są płonne.

Pozdrawiam
      • tomek_tomasz Re: obsługa w auchan 14.02.06, 18:20
        tak mi się wydaje że za poziom płac i politykę zatrudnienia odpowiada firma
        czyli także główny dyrektor Auchan w Białymstoku w tym przypadku. Skoro
        zatrudnia obsługę mającą klientów za śmieci to cieawe jakie on ma mniemanie o
        nas klientach swojego sklepu?
        Take argumenty niskiej płacy jak i chamstwa klientów (pamiętajmy że agresja
        rodzi agresję - kwestja czyja jest pierwsza) nie kupuję.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka