Gość: HAHA IP: w3cache:* / 195.205.214.* 01.11.02, 23:59 NIECH WAS WSZYSTKICH .........!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: JoLa Re: Kto jest kim w nowej Radzie IP: *.proxy.aol.com 02.11.02, 03:03 Vivat katacheci !!! vivat Archidiecezjalny Instytut Akcji Katolickiej !! Vivat Klub Inteligencji Katolickiej !! Boże żarliwie dziękuję Ci za to,że ci specjalisci nie będą mieli wplywu na życie moje i mojej rodziny - bo udalo nam się przed rokiem uciec,z tego ciemnego grodu biedy i nienawisci hosztaplerstwa i ludowej religijnosci. Katacheci jako przewodnia sila rady miejskiej -ale komedia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Kto jest kim w nowej Radzie 02.11.02, 03:56 Widze jednak duzy postep w swiadomosci wyborcow. Nie ma przeciez tego goscia, ktory chcial zakladac katolicki osrodek sportowy... Odpowiedz Link Zgłoś
vxy Re: Kto jest kim w nowej Radzie 03.11.02, 15:44 Czyżbyś podważała/podważał wyroki demokracji?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oszołom z RM Re: Kto jest kim w nowej Radzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.03, 12:34 Pozazrościć wam tylko takiej rady, takiego składu... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Kto jest kim w nowej Radzie 02.11.02, 04:01 Katecheci w LPR mnie nie dziwia, ale Piotr Perkowski - lat 25, informatyk... Zawsze myslalem zeby byc informatykiem, potrzebne sa jakies sladowe ilosci mozgu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Perkowski Re: Kto jest kim w nowej Radzie IP: *.stnet.pl 02.11.02, 10:47 Dzień Dobry wszystkim. Jeśli juz padło moje nazwisko, to dziękuje za wszelkie uwagi dotyczące mojej osoby. Wszystkie słowa krytyki i rozgoryczenia przyjmuje z szacunkiem(nie zważając na poziom inteligencji). Wszystkich ludzi należy traktować z szacunkiem. PS. Pracuje w Białostockiej Fabryce Dywanów. Dyrektor zakładów na pewno udzieli wszelkich informacji na temat mego mózgu. Osobiście mogę to uczynić także. Zapraszam do pytań i krytyki. Ze wszystkim podzielę się swoimi informacjami, jak i swoją wiedzą. Piotr Perkowski - radny miasta Białegostoku - piotr.perkowski@hoga.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrowy rozsadek Re: Kto jest kim w nowej Radzie IP: *.suprasl.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 12:08 Panie radny - jakim cudem czlowiek oswiecony, ktory patrzy w przyszlosc (informatyka to dziedzina przyszlosciowa) startyuje z listy LPR. Jakim cudem udalo sie Panu dostac dop rady miejskiej. Gratulacje-okazuje sie ze nawet LPR ma merytorycznych kandydatow. Oczywiscie bedzie Pan teraz swoistym glosem rozsadku (mam nadzieje ze zdrowego) z ramienia rady miejskiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Kto jest kim w nowej Radzie 02.11.02, 13:07 Problem z tym, ze rozsadek (a w szczegolnosci zdrowy) i LPR to jest oksymoron. Nie liczylbym wiec na zbyt wiele... Zagadka jednak jest to, jak informatyk, czyli zdawoaloby sie czlowiek otwarty na swiat i najnowsze zdobycze mysli ludzkiej mogl sie zwiazac z organizacja zasciankowych medrkow, ktorych programem jest zamiana Polski w XIX wieczny skansen. > Oczywiscie bedzie Pan teraz swoistym glosem rozsadku (mam nadzieje ze zdrowego) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d.m. Re: Kto jest kim w nowej Radzie IP: *.tkb.pl / 10.1.32.* 02.11.02, 09:58 Czytając wypowiedzi poprzedników nie dziwię się poziomowi radnych.Przecież tacy JoLa i ormond też głosują.Czy przy urnie są mądrzejsi niż w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dex Re: Kto jest kim w nowej Radzie IP: *.tkb.pl / 10.1.32.* 02.11.02, 10:14 Radny Witold Perkowski-białostocki Nikodem Dyzma.Jaką ocenę wystawili sobie wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne pytanie do Piotra Perkowskiego 02.11.02, 11:33 Witam, skoro zglosil pan gotowosc odpowiedzi na kazde pytanie, nie moge nie skorzystac ze sposobnosci, aby zapytac: czy w Bialymstoku bedzie komunikacja nocna? Na poczatek proponuje wprowadzic ja tylko w piatki, soboty i niedziele. A jesli i to zdaniem nowej Rady Miejskiej bedzie niemozliwe (stanowczo odrzucam argument, ze komunikacja nocna jest niepotrzebna), prosze o rozwazenie kwestii wydluzenia czasu odjazdu ostatnich autobusow z 22 - 23 godz. obecnie na ok. 1 po polnocy (zwlaszcza w weekendy). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo II pytanie do p. Perkowskiego IP: 212.33.78.* 02.11.02, 11:41 Jak pan muśli dlaczego włodarze miasta do tej pory tak strasznie "kombinowali " z powstaniem w Białymstoku multikina-multipleksu? Czy jest pan za jego szybkim powstaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Perkowski Re: II pytanie do p. Perkowskiego IP: *.stnet.pl 02.11.02, 21:25 Kwestia multikina była już kilkakrotnie poruszana na sesjach rady miejskiej. Największym ich przeciewnikiem był pan Bil-Jaruzelski. Miejmy nadzieję, że w nowej Radze nie dojdzie do porozumienia między prawicą a lewicą w tej kwestii, Odpowiedz Link Zgłoś
alzb Re: II pytanie do p. Perkowskiego 02.11.02, 22:49 Kwestia multikina była podnoszona na radzie jedynie w kontekscie "dziwnej" zamiany działek, przy amfiteatrze miasto miało oddac dziełke w zamian za podobną przy hetmańskiej.Firma "helios" nabyła działkę przy hetmańskiej i wystapiła do miasta z propozycja zamiany jej na te przy amfiteatrze ,argumentujac ,że działka przy hetmańskiej bedzie miała kiedys przeznaczenie pod budowe trasy kopernikanskiej.Klub lewicy (nie K.Bil- Jaruzelski akurat) zadał wówczas pytanie dlaczego miasto nie moze wystawić działki przy amfiteatrze na przetarg, zaznaczając w planie zagospodarowania że przeznaczona bedzie na budowę multikina. To obecny kolega p.Perkowskiego z Ligi, p Bogusław Debski niezwykle metnie tlumaczył, ze interes firmy "helios" jest tozsamy z interesem miasta. P. radny Perkowski, może warto by zapoznał sie pan blizej z protokoami sesji poprzedniej Rady Miasta nim bedzie pan wypowiadał tego typu opinie.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Perkowski Re: II pytanie do p. Perkowskiego IP: *.stnet.pl 03.11.02, 10:58 Rzeczywiście najbardziej kompetentni w kwestii, niebytności multikina są radni poprzedniej kadencji. Należy tutaj tylko wspominieć, że pan K. Bil-Jaruzelski jest prezesem Białsotockiej Sieci Kin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Perkowski Re: II pytanie do p. Perkowskiego IP: *.stnet.pl 02.11.02, 21:26 Kwestia multikina była już kilkakrotnie poruszana na sesjach rady miejskiej. Największym ich przeciewnikiem był pan Bil-Jaruzelski. Miejmy nadzieję, że w nowej Radze nie dojdzie do porozumienia między prawicą a lewicą w tej kwestii, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Perkowski Re: II pytanie do p. Perkowskiego IP: *.stnet.pl 02.11.02, 21:28 Kwestia multikina była już kilkakrotnie poruszana na sesjach rady miejskiej. Największym ich przeciewnikiem był pan Bil-Jaruzelski. Miejmy nadzieję, że w nowej Radze nie dojdzie do porozumienia między prawicą a lewicą w tej kwestii, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: pytanie do Piotra Perkowskiego IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 12:48 Witam forumowiczów!!! Pytanie o autobust jak najbardziej na miejscu. Ktoś kto choć raz jeździł ostatnią 5 czy 21 nigdy nie powie, że "nocne autobusy są niepotrzebne gdyż jeżdżą nimi szczątkowe ilości osób" (cytat za panią A. Wróbel, szefową ZOKM) zresztą widać to po tym, jak bardzo pustoszeją knajpy w centrum, gdy nadchodzi ten magiczny czas odjazdu ostatnich autobusów. Ale nie ma co kryć, że nocnych autobusów nie będzie dopóki silne białostockie lobby taksówkarskie (stawiam gdzies w przestrzen pytanie czy radni minionej kadencji mieli darmowe przejazdy taksówkami...??) będzie silniejsze od lobby pubowo-klubowego. Właścieciele knajp, barów, klubów, dyskotek i innych tego typu miejsc: wprowadzenie nocnych autobusów leży jak najbardziej w waszym interesie!!! Każdy młody człowiek, który musi zaplacić ileś tam za taksówkę może te kilka złotych zostawić w waszym lokalu. Włączcie się aktywnie w lobbing na rzecz nocnych autobusów w Białymstoku. Młodzi białostoczanie na pewno wam pomogą!!! Nocne autobusy _ TAK, taksówki - NIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mwask Re: pytanie do Piotra Perkowskiego 02.11.02, 13:38 Gość portalu: Maniek napisał(a): > Właścieciele knajp, barów, klubów, dyskotek i innych tego typu miejsc: wprowadzenie nocnych autobusów leży jak najbardziej w waszym interesie!!! Każdy młody człowiek, który musi zaplacić ileś tam za taksówkę może te kilka złotych zostawić w waszym lokalu. Włączcie się aktywnie w lobbing na rzecz nocnych autobusów w > Białymstoku. Młodzi białostoczanie na pewno wam pomogą!!! Nocne autobusy _ TAK,taksówki - NIE!!! ------ dlaczego dotacje do komunikacji miejskiej maja sluzyc temu abys mogl wyzlopac jedno piwo wiecej? Bialystok to nie jest rozlegle miasto jezeli masz kase na piwo lub gorzale a nie masz na taxi to "wal z buta". Jezeli jestes dobrym klientem pubu to niech ufunduja Ci darmowy powrot do domu. Natomiast jezeli bedzie to komunikacja niedotowana (a przeciez powinna byc taka) to roznice miedzy cena taksowek a przejazdu taka linia nocna beda zadne. Pozdrowionka dla fanatykow nocnych autobusow w Bialymstoku :-) Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: pytanie do Piotra Perkowskiego IP: 212.33.78.* 02.11.02, 14:00 mwask napisał: > Gość portalu: Maniek napisał(a): > > Właścieciele knajp, barów, klubów, dyskotek i innych tego typu miejsc: > wprowadzenie nocnych autobusów leży jak najbardziej w waszym interesie!!! Każdy > > młody człowiek, który musi zaplacić ileś tam za taksówkę może te kilka złotych > zostawić w waszym lokalu. Włączcie się aktywnie w lobbing na rzecz nocnych > autobusów w > Białymstoku. Młodzi białostoczanie na pewno wam pomogą!!! Nocn > e > autobusy _ TAK,taksówki - NIE!!! > ------ > dlaczego dotacje do komunikacji miejskiej maja sluzyc temu abys mogl wyzlopac > jedno piwo wiecej? Bialystok to nie jest rozlegle miasto jezeli masz kase na > piwo lub gorzale a nie masz na taxi to "wal z buta". Jezeli jestes dobrym > klientem pubu to niech ufunduja Ci darmowy powrot do domu. Natomiast jezeli > bedzie to komunikacja niedotowana (a przeciez powinna byc taka) to roznice > miedzy cena taksowek a przejazdu taka linia nocna beda zadne. > Pozdrowionka dla fanatykow nocnych autobusow w Bialymstoku :-) > Marek ------------ Nie jestem fenatykiem nocnych autobusów ale po pierwsze jeśli zdecydowana większość mieszkańców miasta tego chce to powinny być wprowadzone a po drugie nie znam w Polsce miasta wojewódzkiego (oprócz Białegostoku)gdzie nie ma nocnej komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
mwask Re: pytanie do Piotra Perkowskiego 02.11.02, 14:12 > ------------ > Nie jestem fenatykiem nocnych autobusów ale po pierwsze jeśli zdecydowana > większość mieszkańców miasta tego chce to powinny być wprowadzone a po drugie > nie znam w Polsce miasta wojewódzkiego (oprócz Białegostoku)gdzie nie ma > nocnej komunikacji. ----------- 1. czy bylo jakies referendum na ten temat - czyzbym ominal taka zabawe - jezeli nie to skad pewnosc, ze wiekszosc? 2. kilka miast wojewodzkich w Polsce ma porty (rzczny albo nawet morski!) - czy bedziemy tez musieli miec port? co najmniej dwa maja kolejki linowe - czy tez bedziemy sobie musieli taka stawiac np. na gorke sw. Rocha? Odpowiedz Link Zgłoś
mwask Re: pytanie do Piotra Perkowskiego 02.11.02, 14:13 > ------------ > Nie jestem fenatykiem nocnych autobusów ale po pierwsze jeśli zdecydowana > większość mieszkańców miasta tego chce to powinny być wprowadzone a po drugie > nie znam w Polsce miasta wojewódzkiego (oprócz Białegostoku)gdzie nie ma > nocnej komunikacji. ----------- 1. czy bylo jakies referendum na ten temat - czyzbym ominal taka zabawe - jezeli nie to skad pewnosc, ze wiekszosc? 2. kilka miast wojewodzkich w Polsce ma porty (rzczny albo nawet morski!) - czy bedziemy tez musieli miec port? co najmniej dwa maja kolejki linowe - czy tez bedziemy sobie musieli taka stawiac np. na gorke sw. Rocha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo Re: pytanie do Piotra Perkowskiego IP: 212.33.78.* 02.11.02, 14:55 Należy równać do lepszych a nie do gorszych, bo ciągle będą o nas mówili Polska B . Jak na razie portu nie ma na czym budować, kolejka linowa też nie jest nam potrzebna a nocna komunikacja wszędzie powtarzam wszędzie zdała egzamin i żadna rada miejska nie ma odwagi, ani tym bardziej potrzeby jej likwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
saunne do Mwaska 03.11.02, 11:57 1. dlaczego uwazasz, ze kazdy kto wraca poznym wieczorem z miasta wraca z knajpy? Co z ludzmi, ktorzy pracuja do 22 - 24? Czy oni tez "powinni" wracac taksowkami/pieszo??? (zima???) 2. skad wiesz, ze ceny biletow nocnych autobusow beda wynosic tyle ile przejazd taksowka??? Czy sa jakies oficjalne wyliczenia na ten temat? 3. powrot "z buta"? A wracales kiedys wieczorem z Mickiewicza na Zielone Wzgorza, Bacieczki, Sloneczny Stok, Starosielce, Fasty??? Pozwolilbys na taki powrot swojej dziewczynie/zonie/corce/wnuczce??? 4. nie obraz sie, ale w jakiej korporacji taksowkarskiej pracujesz??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Perkowski Re: pytanie do Piotra Perkowskiego IP: *.stnet.pl 03.11.02, 10:12 Osobiście uważam, że najrozsądniejszym rozwiązaniem byłoby wydłużenie czasu kursowania autobusów do godz. 24.00- 1.00. Na nocne linie, w obecnej sytuacji Białegostoku(120 mln zadłużniea) chyba nie ma szans. Także około 5 lat temu(może więcej) były nocne linie w Białymstoku, lecz ze względu na małą frekwencję zostały zamknięte. Jeżeli w nowej radzie miejskiej znajdę wsparcie w innych osobach, postaram się przynajmniej o wydłużenie czasu kursowania autobusów. Pozdrowienia Piotr Perkowski Odpowiedz Link Zgłoś
saunne Re: pytanie do Piotra Perkowskiego 03.11.02, 11:49 Ciesze sie, ze widzi pan mozliwosc przedluzenia czasu odjazdu ostatnich autobusow w miescie. Mam nadzieje, ze stanie sie to juz niebawem. Lojalnie uprzedzam jednak, ze bede co jakis czas przypominac panu o tym. Kiedy zamierza pan poruszyc ta kwestie na spotkaniu klubowym? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakubowski Re: Kto jest kim w nowej Radzie IP: *.lomza.sdi.tpnet.pl 02.11.02, 20:04 Miło że Mirosław Hanusz jak utalentowany Polityk i patriota lokalny dostał się do rady miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Pytanie do Pana Perkowskiego - ważne IP: *.stnet.pl 02.11.02, 20:47 A czy Ci wszyscy nowo wybrani radni wiedzą czym zajmuje się Rada Miasta???? Nie ubliżając Panu Perkowskiemu, ani jego zawodowi informatyka, dlaczego wypowiadający się na tym forum uważają, że informatyk to ktoś daleko sięgający w przyszłość???? Każdy kto skończył studia o takim profilu, potrafi (lub wcale niekoniecznie) zainstalować drukarkę, modem, czy utrzymać w ruchu sieć lokalną może być zatrudniony na stanowisku informatyka. Ale równie dobrze może wogóle się na tym nieznać i dostać taki etat, jak nie przymierzając informatyk w białostockim PKS-ie, który jest chyba znajomkiem dyrektora, kadrowej lub kogoś z decydentów, ale raczej marnym informatykiem. Moje pytanie do Pana Perkowskiego - jaki ma pan program??? Co chce Pan zmienić w tym mieście będąc radnym???? Jakie sprawy są najpilniejsze dla Pańskich wyborców????? Chętnie się z tym zapoznam, myslę że nie tylko ja.... Swoją drogą należy pogratulować skuteczności LPR i nie tylko. Jak widać to kandydaci kojarzeni z kościołem otrzymali większościowe poparcie w tym mieście. Czy komuś się to podoba czy nie ale lewica odniosła pyrrusowe zwycięstwo. Znowu będzie w opozycji, a Pan Puchalski jako kandydat na Prezydenta, raczej ma marne szanse. Jeśli ktoś jest zawiedziony tym wynikiem, powinien już teraz zacząć działać, aby za 4 lata coś zmienić. Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Białostocczanin Re: Kto jest kim w nowej Radzie IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 03.11.02, 15:33 Boże chroń radę miejską i mieszkańców Białegostoku, znów rozpoczną sią rządy ,,czarnych" - zamykanie przedstawień i piekty pod kinami, pewnie nie raz pośmieje się z nas całą Polska (a może nie tylko)!!!. Akcja Katolicka - to nic innego jak tylko Akcja Totalnych Oszołomów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
vxy Re: Kto jest kim w nowej Radzie 03.11.02, 16:07 Sorry, ale cholera mnie bierze. Bo albo mamy demokrację i wybieramy demokratycznie tzn. zgadzamy się z wolą większości, albo wprowadźmy tyranię i bardzo proszę p. Białostoczanina i jemu podobnych o kandydatury na ten stołek. Bo widzę, że tutaj to albo nasi albo żadni. Mnie też się pewna grupa ludzi w Radzie Miejskiej nie podoba. Ale skoro ktoś ich wybrał, to nie pozostaje mi nic innego tylko się z tym pogodzić. Jest jeszcze jedna możliwość, że większość powyższych postów pisana jest przez sztaby wyborcze. Wobec tego pozdrawiam z ukłonami i przypominam, że najbliższe wybory samorządowe są za 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
agutka Re: Kto jest kim w nowej Radzie 03.11.02, 16:25 Zgadzam się z wxy jak cholera, tzn. w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Killer Jurek Re: Kto jest kim w nowej Radzie IP: *.stnet.pl 03.11.02, 19:30 Hej, a czy ktoś może mi wyjaśnić zbieżność nazwisk..... W artykule wymienionych jest dwóch panów Perkowskich,..... Czy to ojciec i syn????? Jakaś dalsza rodzina? Zbieg okoliczności???? Czyli dla Perkowskiego(informatyka, przewodniczącego Parafialnej Akcji Katolickiej) ważne jest multikino-mulriplex i nocne autobusy, a jakie ma Pan pomysły na rozwój tego miasta? Co mają robić absolwenci, aby uniknąć degeneracji w bezrobociu? Ciekawi mnie jakie zmiany na lepsze oferował Pan wyborcom, że byli dla Pana tacy łaskawi? Od czego trzeba zacząć działania Rady Miejskiej 300 tysięcznego Białegostoku??? Mam nadzieję że odpowie Pan na te pytania Odpowiedz Link Zgłoś
pperkowski Re: Kto jest kim w nowej Radzie 03.11.02, 20:18 Zbieżność nazwisk pana Witolada Perkowskiego i Piotra Perkowskiego jest przypadkowa. Ocenę moich dokonań wystawią mi wyborcy za 4 lata. Odpowiedz Link Zgłoś