pałki z kurczaka
(3 wyniki)
-
Pytanie może i prozaiczne, ale mnie sprawia sporo problem ;) Chcę upiec 1
pałkę z kurczaka obsypaną przyprawami. Myślałam, że wystarczy jej pół godziny,
ale na jednym z forów przeczytałam, że jedna pani piecze udka 1h, więc już
sama nie wiem czy moja pałka ma podobne mięso czy nie.
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam :)
-
Kupiłam dziś i nie mam na nie pomysłu. Nie chcę ich dusić ani piec tak zwyczajnie, chciałabym czegoś finezyjnego, ale nic nie przychodzi mi do głowy.
Macie jakieś pomysły, co z tym zrobić, żeby było ciekawie? Bardzo proszę o pomoc.
Dziękuję z góry.
P.S. uwielbiamy czosnek...
-
Dlatego napisałam w cudzysłowiu, bo nie wiem jak nazwać tą część indyka.
Chodzi mianowicie o bogatszą w mięso część skrzydełka (a raczej skrzydła),
która wygląda prawie jak pałka z kurczaka.
Pierwszy raz kupiłam to "coś" i naszły mnie wątpliwości - jak to przyrządzić?
Czy można to potraktować jak pałki kurzęce i np. wrzucić do piekarnika? Czy
czas pieczenia będzie dłuższy? Generalnie z indyczyzną mam słabe doświadczenie
- proszę o pomoc i porady.