Dodaj do ulubionych

Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:42
Hej, zapraszam do kupna nowego planu miasta Białegostoku, który ukarze się na przełomie lutego i marca. Uwaga! Nowe granice administracyjne (Dojlidy Górne i Zaścianki) plus miasteczka :Wasilków, Łapy i Sokółka.
Sam ją aktualizowałem więc gwarantuję, że będzie najlepszą pozycją na rynku!!!

Firma P.P.W.K. Copernikus według mnie jest njlepszym wydawcą map, a w szczególności planów miast.
Jeżeli ktoś lubi mapy i chciałby w przyszłości pomóc mi w aktualizacji, proszę o kontakt (Zgłaszajcie swoje uwagi).
Obserwuj wątek
    • Gość: kris74 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:46
      Jezscze jedno , jak ktoś się do mnie zgłosi wówczas podam mój e-mail.
    • Gość: rowerzyk Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: 195.177.197.* 28.01.06, 16:29
      A osiedle Piaski to dalej jest kolo dworca PKP czy juz wrocilo na swoje miejsce?
      • Gość: kris74 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:57
        Prawie od roku mamy nowy podział na osiedla - 27 (nie do końca dobry) i Piaski są (wg podziału U.M.) na terenie od Mazowieckiej, Zwierzynieckiej, siegajac Politechniki.
        Poza tym opisy często są umieszczane troszeczkę z boku z uwagi na odsłonięcie szczególów mapy.
        A tak wogóle to Piaski były przed osiedlem Przydworcowe i sięgały na całą okolicę od dworca przez Kopernika i dalej.
        Pozdrawiam :)
        • nekroskop88 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce 28.01.06, 18:38
          Właśnie, cholera jasna. Teraz moje osiedle nazywa się Piaski. A było kiedyś tak
          ładnie nazwane - Tysiąclecia! Jak to pięknie brzmiało...
          • Gość: kris74 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:24
            No wiele jest takich wkurzających np. Bażantarnia teraz stała się Nowym Miastem, prawie całe Pietrasze, Wyżyny to Jaroszówka, Fasty to Zawady. Ale na planie powinny byc umieszczone stare nazwy tylko mniejszą czcionką.
            • nekroskop88 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce 29.01.06, 18:35
              A co do planu to mam nadzieję, że będą zaznaczone na niej obecnie obiekty, np.
              Galeria Kwadrat, a nie Marko. I jeszcze jedno, co mnie zawsze drażni w
              mapach ;) czy budynki uniwersytetu beda podpisane UwB czy UB. Bo ten ostatni
              skrot dziala mi na nerwy ;)

Aha i jak z Hetmańską i drogami wokół tunelu, już uaktualnione? :-)
              • Gość: kris74 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:44
                Kwadrat jest zaznaczony już na starej wersji, a co do Uniwersytetu to na naszym planie (Coprenikus) to zapisany jest całą nazwą Uniwersytet w Białymstoku oraz UwB. Może patrzysz na inną mapę.
                Hetmańska tez jest.
                • nekroskop88 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce 29.01.06, 22:49
                  Nie mowilem o Waszym planie, tylko ogólnie ;)
                  • Gość: kris 74 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 23:15
                    Zerknij na mój nowy wątek o drogach.
                    • nekroskop88 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce 30.01.06, 12:18
                      Widziałem, dzięki ;)
                      Nie jestem kierowcą, ale później wezmę mapkę i popatrzę :-)
                      Najbardziej zależy mi na wyprostowaniu Mazowieckiej, bo przejść się nie da na
                      drugą stronę, a i wypadków sporo...
    • Gość: mocniak Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: 80.50.35.* 30.01.06, 23:54
      A będą na niej drogi dla rowerów? :>
      • kris_bialystok Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce 31.01.06, 10:44
        Będą i można powiedzieć, ze były tez na starych wydaniach. Ale nie za dużo tych dróg jest w mieście, przybyło trochę w okolicach tunelu.
        • rowerzyk Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce 31.01.06, 11:30
          To ja tylko zapytam czy będzie rozróżnienie na ścieżki i ciągi pieszo rowerowe
          i czy będzie na planie ścieżka na Kołątaja i przejazd rowerowy na
          Częstochowska/Aleja.

Pozdrawiam
          Krzysiek
          • Gość: BSTOK5@WP.PL Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.csk.pl 15.08.06, 16:00
            A co znowu taka mapa bedzie miala multum bledow szczegolnie komunikacyjnych te
            bledne przystanki i trasy - szczegolnie na nowym miescie .
            • Gość: kris_bialystok Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.06, 11:01
              Stary komunikacja stale się zmienia i to nie tylko u nas. A plan juz się pojawił - firmy PPWK "Copernicus" Białystok plus Wasilków, Sokółka i Łapy. Jak znajdziecie jakieś błędy (uwzgledniając, że aktualizacja była robiona przed 1 stycznia 2006)proszę pisać :)
              • Gość: kibic Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.08.06, 13:05
                gdzie ja mozna kupic!!!!!
                • Gość: MARTM! Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.08.06, 16:11
                  ehhh, pewnie 'nowa' Kołłątaja się nie załapała... ?
                  • Gość: janek Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: 195.205.3.* 30.08.06, 20:20
                    jak robiles ten plan tak jak ortografie znasz, to zmiluj sie nad nami Panie
                    • Gość: kris_bialystok Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.06, 15:37
                      ? sprawdź :)
    • wirtuoz_taczki Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce 10.09.06, 19:45
      Gdzie można kupić ten plan? W Empiku nie mają i twierdzą że na razie nie bedą zamawiać bo czekają na... nową wersję z Dojlidami.

• Gość: kris_bialystok Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.09.06, 15:34
        Już Dojlidy są, a plan dostępny jest w "dobrych" :) księgarniach i Auchan.

• wirtuoz_taczki Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce 27.09.06, 20:05
          Poprosze zatem o podanie które to są te dobre bo byłem w 3 i nie znalazłem. Za ąszą z góry dziekuje ale nie skorzystam :-)
          • Gość: vlad79 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: 195.177.196.* 14.10.06, 20:23
            wirtuoz_taczki napisał:

> Poprosze zatem o podanie które to są te dobre bo byłem w 3 i nie znalazłem. Za
            > ąszą z góry dziekuje ale nie skorzystam :-)

ja zakupiłem z Akcencie
            • Gość: vlad79 Re: Nowy PLAN MIASTA .... już wkrótce IP: 195.177.196.* 15.10.06, 14:10
              Gość portalu: kris_bialystok napisał(a):

> Jak znajdz
              > iecie jakieś błędy (uwzgledniając, że aktualizacja była robiona przed 1 styczni
              > a 2006)proszę pisać :)

wymienie te które najbardziej mnie wkurzyły ;):

-dlaczego Grochowa nie wpada równo w Częstochowską i dlaczego ta ostatnia
              zanaczona jast jako dwujezdniowa

-budynek banku przy skrzyżowaniu Rynku Kościuszki i Zamenhofa nie jest
              zabytkiem, podobnie jak przy skrzyżowaniu Kościuszki i Sienkiewicza (obok
              klasztoru ss.miłosierdzia, także budynek Prokuratury Okręgowej za dawną Lożą
              Masońską.

- zabytkiem jest natomiast dawna plebania za farą (obecnie siedziba kśindza biskupa)

-ul. Swiętojańska - Pałacem Hasbacha (tenże pałac jest na Dojlidach) oznaczyłeś
              główny budynek fabryczny dawnej fabryki "E. Beckera i s-ka". W miejscu Muzeum
              Rzeźby A. Karnego jest pałacyk -siedziba zarządu dawnej fabryki Beckera . Muzeum
              mieści sie w następnym budynku (który dobrze zaznaczyłes jako zabytkowy :);
              uwzględniłbym jako zabytkowe modernistyczne budynki dawnej koloni urzędniczej po
              drugiej stronie ulicy

- brakuje mi zaznaczonych jako zabytkowe kilku budynków na ulicy Warszawskiej(
              najlepiej zachowanej ulicy Białegostoku) którą możemy sie pochwalić przyjezdnym
              ,więc warto to zaznaczyć na mapie,aby wiedzieli gdzie się udać (budynek dawnego
              Banku Wileńskiego na skrzyżowaniu Warszawskiej i Sienkiewicza ; budynek VI ogóla
              zbudowanego w 1831r. jako siedziba władz Obwodu Białostockiego; Pałca Trylinga
              obecnie hotel "Rubin" ; budynek Poczty Głównej na ul. Kościelnej (piękny budynek
              z czerwonej cegły); niewielki pałacyk miejski przy Warszawskiej 11 (obecnie
              siedziba BTSK) ;Warszawska 14 -budynek dawnego oddziału Banku Rosji w latach
              międzywojennych przebudowanego w stylu modernistycznym (obecnie siedziba kredyt
              banku);Warszawska 15 ; Warszawska 63 - obecnie siedziba wydziału ekonomicznego
              UwB i budynek na przeciwko -Warszawska 50 siedziba wydziału teologi katolickiej UwB

-Ul.Mickiewicza -zaznaczenie jako zabytkowego modernistycznego budynku Teatru
              Węgierki ; budynków dawnego instytutu Panien szlacheckich zbudowanych ok
              1840r.(obok Pałacu Branickich ); budynku obecnego wydziału prawa ;
              modernistycznego budynku Izby Skarbowej (obecnie Urząd Wojewódzki)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka