Dodaj do ulubionych

Pięć minut Podlasia

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:30
Obserwuj wątek
    • Gość: cyc wojewoda to warchoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:35
      czy ten wieśniak nas przybliży do europy?
      NIGDY W ŻYCIU !!!!
      nasze województwo będzie jeszcze większym zaściankiem.
      PRECZ Z WARCHOŁAMI I WIEŚNIAKAMI

A WOJEWODĘ UKRZYŻOWAĆ
    • Gość: Kuba Re: Pięć minut Podlasia IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.03.06, 21:51
      Jak zwykle skończy się tylko na gadaniu...
    • thinker_ Czy to Marszałek, czy to Wojewoda??? 02.03.06, 21:55
      Jeżeli przedstawiciel rządu w terenie (szczególy jego kompetencji zapisane są w
      ustawie - generalnie tylko nadzór nad samorządem) nie ma pojęcia czym zajmuje
      się wojewoda, to dopiero będzie checa!
      Jak można być takim ignorantem ws. swoich kompetencji???
    • Gość: rowerzyk Re: Pięć minut Podlasia IP: 195.177.197.* 02.03.06, 22:07
      Akurat co do lotniska to sie z nim zgadzam. Zostawic Krywlany na potrzeby
      sanitarne i sportu bo sa za male, a lotnisko zbudowac gdzies pod miastem. Tylko
      zadne absurdalne Topolany, tak gdzie diabel mowi dobranoc.
      Koniecznie musi to byc w poblizu lini kolejowej.

Pozdrawiam
      • koczisss Re: Pięć minut Podlasia 02.03.06, 22:08
        Tylko lepiej, żeby już teraz było małe lotnisko, gdzie będzie mógł ktoś
        przylecieć, a 30-40 osobowy samolot wystarczy, niż czekać kolejne
        dziesięciolecia na duże lotnisko i nie mieć żadnego!!!
        • Gość: rowerzyk Re: Pięć minut Podlasia IP: 195.177.197.* 02.03.06, 22:13
          Moim zdaniem z lotniskiem powinno byc tak jak ze sciezkami rowerowymi. Albo
          dobre, albo zadne. Na polsrodki szkoda pieniedzy.
          EOT
      • Gość: Stanisław Re: Pięć minut Podlasia IP: *.pools.arcor-ip.net 02.03.06, 22:20
        Tak nawiasem mówiąc to lotnisko w Islandii, takie wielkie z prawdziwego
        zdarzenia zbudowali Islandczykom Amerykanie.
        Bo mieli bazę w Keflaviku i na wypadek W sami potrzebowali długich pasów.
        Od miasteczka Keflavik do lotniska jest tam ok. 10 km. Niestety nie wiedziałem
        o tym jak w 1997 roku wracałem z Islandii do lądowej Europy i z autobusu z
        Reykiaviku wysiadłem w miasteczku.
        Deptałem potem te kilometry pieszo z wielką walizką po skalistym poboczu(no bo
        innych debilów co tam pieszo chodzą nie ma) aż to dziwne zjawisko postanowili
        sprawdzić Amerykanie.
        Nadlecieli takim wielkim wojskowym helikopterem i niechybnie sfilmowali
        wędrowca;)
        No to może Radek Sikorski załatwi nam tu jakąś(ku utrapieniu Łukaszenki) bazę?
        • Gość: Poganin Re: Pięć minut Podlasia IP: 212.160.172.* 03.03.06, 13:37
          Na Islandii jest 5 większych lotnisk o przeznaczeniu komunikacyjnym a Kelfavik
          jest największy. A tu uwaga. Na islandii jest ogółem 65 lotnisk bo transport
          lotniczy jest tam bardzo cenny i 1/3 z nich ma pasy startowe zainteresowanych
          odsyłam na stronę ich Urzędu Lotnictwa Cywilnego Islandii mają świetnie
          zrobioną informację lotniczą - www.simnet.is/flugneminn/main.htm
    • Gość: fatMouse od slow do czynow jasnie panie ! IP: *.244-201-80.adsl.skynet.be 03.03.06, 12:58
      bardzo ciekawe jest to ze kasa z unii zdaniem wojewody ma byc w 2 pierwszych
      wypadkach wyrzucona w bloto, nie zebym zle zyczyl ludziom, tylko moim zdaniem
      owa "infr. techniczna" powinna byc chyba na pierwszym miejscu a nie na 3, no i
      moze by tak w koncu ktos pomyslalby o jakims przemysle dla podlasie, nie moge
      po prostu scierpiec ze wszyscy gadaja o jakis pie..ch zamiast wainwestowac w
      to co przynosi zyski , a jesli dobrze rozumuje to to co przynosi zyski poprawia
      tez syt. materialna ludzi, bez zbendnego wydawania kasy na zapomogi i takie tam
      rzeczy;
      LUDZIE ZROBCIE W KONCU TO LOTNISKO ! to przeciez tak oczywista decyzja, wtedy
      na pewno dla kilku setek dzieci nie trzeba bedzie wykupowac obiedow w szkole !!!

juz nie mowiac o pozostalych potencjalach miasta
      • Gość: dawny bialostoczan Re: od slow do czynow jasnie panie ! IP: *.hsd1.il.comcast.net 03.03.06, 23:30
        A czy tu wogole chodzi o to aby cos rzeczywiscie zrobic? Trzeba tylko duzo
        gadac, robic nastepne plany do szafy, zmieniac pomysly i aby tylko jakos dozyc
        do konca kadencji. Pieniadze na rozwoj sciany wschodniej pochlonie w wiekszosci
        ten tunel kolo Augustowa ku uciesze tej nawiedzonej i jej ptaszkow. Proponuje
        cale Podlasie zamknac i zrobic tam jeden wielki rezerwat bo to i tak w ta
        strone idzie.
        Pozdrowienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka