Gość: cyc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:30 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: cyc wojewoda to warchoł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:35 czy ten wieśniak nas przybliży do europy? NIGDY W ŻYCIU !!!! nasze województwo będzie jeszcze większym zaściankiem. PRECZ Z WARCHOŁAMI I WIEŚNIAKAMI A WOJEWODĘ UKRZYŻOWAĆ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Pięć minut Podlasia IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 02.03.06, 21:51 Jak zwykle skończy się tylko na gadaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
thinker_ Czy to Marszałek, czy to Wojewoda??? 02.03.06, 21:55 Jeżeli przedstawiciel rządu w terenie (szczególy jego kompetencji zapisane są w ustawie - generalnie tylko nadzór nad samorządem) nie ma pojęcia czym zajmuje się wojewoda, to dopiero będzie checa! Jak można być takim ignorantem ws. swoich kompetencji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: Pięć minut Podlasia IP: 195.177.197.* 02.03.06, 22:07 Akurat co do lotniska to sie z nim zgadzam. Zostawic Krywlany na potrzeby sanitarne i sportu bo sa za male, a lotnisko zbudowac gdzies pod miastem. Tylko zadne absurdalne Topolany, tak gdzie diabel mowi dobranoc. Koniecznie musi to byc w poblizu lini kolejowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Pięć minut Podlasia 02.03.06, 22:08 Tylko lepiej, żeby już teraz było małe lotnisko, gdzie będzie mógł ktoś przylecieć, a 30-40 osobowy samolot wystarczy, niż czekać kolejne dziesięciolecia na duże lotnisko i nie mieć żadnego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rowerzyk Re: Pięć minut Podlasia IP: 195.177.197.* 02.03.06, 22:13 Moim zdaniem z lotniskiem powinno byc tak jak ze sciezkami rowerowymi. Albo dobre, albo zadne. Na polsrodki szkoda pieniedzy. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanisław Re: Pięć minut Podlasia IP: *.pools.arcor-ip.net 02.03.06, 22:20 Tak nawiasem mówiąc to lotnisko w Islandii, takie wielkie z prawdziwego zdarzenia zbudowali Islandczykom Amerykanie. Bo mieli bazę w Keflaviku i na wypadek W sami potrzebowali długich pasów. Od miasteczka Keflavik do lotniska jest tam ok. 10 km. Niestety nie wiedziałem o tym jak w 1997 roku wracałem z Islandii do lądowej Europy i z autobusu z Reykiaviku wysiadłem w miasteczku. Deptałem potem te kilometry pieszo z wielką walizką po skalistym poboczu(no bo innych debilów co tam pieszo chodzą nie ma) aż to dziwne zjawisko postanowili sprawdzić Amerykanie. Nadlecieli takim wielkim wojskowym helikopterem i niechybnie sfilmowali wędrowca;) No to może Radek Sikorski załatwi nam tu jakąś(ku utrapieniu Łukaszenki) bazę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: Pięć minut Podlasia IP: 212.160.172.* 03.03.06, 13:37 Na Islandii jest 5 większych lotnisk o przeznaczeniu komunikacyjnym a Kelfavik jest największy. A tu uwaga. Na islandii jest ogółem 65 lotnisk bo transport lotniczy jest tam bardzo cenny i 1/3 z nich ma pasy startowe zainteresowanych odsyłam na stronę ich Urzędu Lotnictwa Cywilnego Islandii mają świetnie zrobioną informację lotniczą - www.simnet.is/flugneminn/main.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatMouse od slow do czynow jasnie panie ! IP: *.244-201-80.adsl.skynet.be 03.03.06, 12:58 bardzo ciekawe jest to ze kasa z unii zdaniem wojewody ma byc w 2 pierwszych wypadkach wyrzucona w bloto, nie zebym zle zyczyl ludziom, tylko moim zdaniem owa "infr. techniczna" powinna byc chyba na pierwszym miejscu a nie na 3, no i moze by tak w koncu ktos pomyslalby o jakims przemysle dla podlasie, nie moge po prostu scierpiec ze wszyscy gadaja o jakis pie..ch zamiast wainwestowac w to co przynosi zyski , a jesli dobrze rozumuje to to co przynosi zyski poprawia tez syt. materialna ludzi, bez zbendnego wydawania kasy na zapomogi i takie tam rzeczy; LUDZIE ZROBCIE W KONCU TO LOTNISKO ! to przeciez tak oczywista decyzja, wtedy na pewno dla kilku setek dzieci nie trzeba bedzie wykupowac obiedow w szkole !!! juz nie mowiac o pozostalych potencjalach miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawny bialostoczan Re: od slow do czynow jasnie panie ! IP: *.hsd1.il.comcast.net 03.03.06, 23:30 A czy tu wogole chodzi o to aby cos rzeczywiscie zrobic? Trzeba tylko duzo gadac, robic nastepne plany do szafy, zmieniac pomysly i aby tylko jakos dozyc do konca kadencji. Pieniadze na rozwoj sciany wschodniej pochlonie w wiekszosci ten tunel kolo Augustowa ku uciesze tej nawiedzonej i jej ptaszkow. Proponuje cale Podlasie zamknac i zrobic tam jeden wielki rezerwat bo to i tak w ta strone idzie. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś