Dodaj do ulubionych

Ostatnio chyba mam depresje

IP: *.*.*.* 11.10.01, 23:42
pomozcie, znacie jakies sposoby walki z depresja?

Obserwuj wątek
    • szpiro Re: Ostatnio chyba mam depresje 12.10.01, 03:43
      Gość portalu: dlugopis napisał(a):

> pomozcie, znacie jakies sposoby walki z depresja?
      >
      nie myl depresji z chandra,czytalem jeden z Twoich postow,
      czysta histeria,postaraj sie opanowac.

• Gość: Akir Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: 212.160.130.* 12.10.01, 10:20
      Mój sposób jest trochę niebezpieczny, W złych chwilach obżeram się , najchętnie
      słodyczami, moja żona natomiast jeśli ma depresję to idzie do Auchan i robi
      zakupy za dwie bańki czym rujnuje nasz budżet. Pozdrowienia Akir
    • Gość: Maggie Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.*.*.* 12.10.01, 11:20
      Poczytaj sobie dowolny szmatławiec dla kobiet. Metody walki z "jesienną
      depresją" znajdziesz prawie wszędzie. Ogólnie należy: chodzić na długie
      spacery, przebywać dużo w jasnych pomieszczeniach, pić wyciąg z dziurawca. I
      jeszcze parę rzeczy, ale nie pamiętam jakich. Moim zdaniem na jesień nie ma
      lekarstwa i trzeba po prostu przeczekać do wiosny. ;-) A życie i tak jest
      piękne. Nawet jak człowiek jest samotny, nieszczęśliwy i nie ma żadnego celu.
      • Gość: dlugopis Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.*.*.* 17.10.01, 10:24
        Hej, kolezanka po internecie, moze czytalas jakies szmatlawce, co tam o tym
        mowia?
        • Gość: Maggie Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.*.*.* 17.10.01, 11:46
          Niestety nie czytałam. Bo mam samych kolegów, więc nie mam za bardzo od kogo
          pożyczać prasy kobiecej.
          Ale właściwie masz rację. Przecież już w minionych epokach, depresje itp. były
          domeną klasy wyższej. Tylko prawdziwe damy chorowały na "nerwy". Niższym klasom
          się chyba nie zdażało. :-)
          • Gość: dlugopis Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.*.*.* 17.10.01, 12:32
            Nie moge zgodzic sie z Wasza poprzednia wypowiedzia o domenie, depresji i
            klasie wyzszej. Uwazam iz ta wypowiedz miala miejsce na wskutek nieprawidlowej
            interpretacji slow towarzysza Dlugopisa. Fakt iz burzuje i depresja chodza w
            parze nie oznacza iz sa one nierozlaczne. Burzujow nie ma bez klasy
            robotniczej - ktos jest zobligowany przeciez do obslugi klasy wyzszej! To
            wlasnie klasa obslugi burzuazyjnej jest najbardziej narazona na wkurwianie sie!
            (Albo na depresje.)
            • Gość: Ja Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.mckinn1.vic.optushome.com.au 17.10.01, 15:06
              Och, to "wkurwianie sie" klasy robotniczej to chyba sluszny gniew ludu
              pracujacego, ktory prowadzi do rewolucji i panowania ustoju powszechnej
              szczesciwosci (ktory mielismy do niedawna u nas, a wciaz jeszcze jest udzialem
              szczesciarzy w takich przodujacych krajach jak Kuba i Korea Polnocna).

> Nie moge zgodzic sie z Wasza poprzednia wypowiedzia o domenie, depresji i
              > klasie wyzszej. Uwazam iz ta wypowiedz miala miejsce na wskutek nieprawidlowej
              > interpretacji slow towarzysza Dlugopisa. Fakt iz burzuje i depresja chodza w
              > parze nie oznacza iz sa one nierozlaczne. Burzujow nie ma bez klasy
              > robotniczej - ktos jest zobligowany przeciez do obslugi klasy wyzszej! To
              > wlasnie klasa obslugi burzuazyjnej jest najbardziej narazona na wkurwianie sie!
              >
              > (Albo na depresje.)

• Gość: Ja Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.mckinn1.vic.optushome.com.au 16.10.01, 16:53
      Od kiedy to dzialacz ruchu robotniczego moze sobie pozwolic na takie objawy
      zgnilych burzujow jak depresja?

>

• Gość: dlugopis Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.*.*.* 17.10.01, 10:27
        Niestety kolego, od kiedy burzuje sie pojawily, pojawily automatycznie
        i "depresje", burzuj i depresja chodza w parze, to jak plus i minus
    • Gość: arc Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: 10.131.128.* / *.acn.pl 23.10.01, 01:16
      Gość portalu: dlugopis napisał(a):

To zależy, co masz na myśli mówiąc depresja, to może być od lekkiego smuteczku
      (pomagają środki jak w dalszych postach) do początku ciężkiej, parszywej,
      długotrwałej choroby (niestety wiem coś o tym) - i wtedy trzeba pokonać swoje
      uprzedzenia co do psychiatrów, niestety...
      >

• Gość: SyKO:) Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: 212.120.136.* 02.11.01, 15:19
        Osobiscie znam najlepszy sposob walki z depresja...- w dodatku bardzo
        przyjemny...

Kilka skretow z chaszem zawsze mi pomagalo ...- nawet gdy wszystko bylo
        pojebane do potegi n-tej to po nich znow bylem wyluzowany...

Dodatkowa pomoca jest towarzystwo przyjaciele ktory robi skrety (coby sie nie
        przemeczac...:::)))

Niestety zostal wprowadzony najgorszy z mozliwych przepisow w Polsce ( kara
        wiezienia za posiadanie...- szczegolnie gdy we wszystkich krajach prowadzi sie
        prace nad nowelizacja prawa karnego w celu zlagodzenia sankcji wzgledem
        narkotykow miekkich...- ale coz jestesmy i tak pare lat za murzynami we
        wszystkim wiec dlaczego tez nie w tym...)
        • canemuto Re: Ostatnio chyba mam depresje 02.11.01, 21:03
          obawiam sie, dear syko, ze w najgorszym wypadku po skrecie mozna sobie
          zafundowac dopalacz depresji. a wtedy ani szmatlawce, ani jasne pomieszczenia
          nie pomoga... lepiej maly wyjazd na wakacje do cieplych krajow:))) psycholog
          (po co od razu psychiatra) tez moze sie okazac pomocny. a czasami musi...

PS kara za posiadanie to faktycznie wtopa
          • Gość: MICHAL Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.skane.se 17.11.01, 06:32
            dlugopis,jako prosty robol nie mozesz miec depresji...
            poprostu puscily ci nerwy....uspokoj sie nerwusie.
    • Gość: JR Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: 10.0.3.* 18.11.01, 06:19
      Bratnia Duszo! Polecam Ci wysmienita ksiazke SERAFINO FALVO "Jak zwyciezyc
      depresje". A poza tym porozgladaj sie - wielu bardziej cierpi niz TY. Pomoz im,
      zanies do nich dobre slowo / bardzo trudne zadanie / i postaraj sie usmiechnac.
      Pomozesz sobie i innym. Powodzenia! JR
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka