Gość: dlugopis IP: *.*.*.* 11.10.01, 23:42 pomozcie, znacie jakies sposoby walki z depresja? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szpiro Re: Ostatnio chyba mam depresje 12.10.01, 03:43 Gość portalu: dlugopis napisał(a): > pomozcie, znacie jakies sposoby walki z depresja? > nie myl depresji z chandra,czytalem jeden z Twoich postow, czysta histeria,postaraj sie opanowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akir Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: 212.160.130.* 12.10.01, 10:20 Mój sposób jest trochę niebezpieczny, W złych chwilach obżeram się , najchętnie słodyczami, moja żona natomiast jeśli ma depresję to idzie do Auchan i robi zakupy za dwie bańki czym rujnuje nasz budżet. Pozdrowienia Akir Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.*.*.* 12.10.01, 11:20 Poczytaj sobie dowolny szmatławiec dla kobiet. Metody walki z "jesienną depresją" znajdziesz prawie wszędzie. Ogólnie należy: chodzić na długie spacery, przebywać dużo w jasnych pomieszczeniach, pić wyciąg z dziurawca. I jeszcze parę rzeczy, ale nie pamiętam jakich. Moim zdaniem na jesień nie ma lekarstwa i trzeba po prostu przeczekać do wiosny. ;-) A życie i tak jest piękne. Nawet jak człowiek jest samotny, nieszczęśliwy i nie ma żadnego celu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.*.*.* 17.10.01, 10:24 Hej, kolezanka po internecie, moze czytalas jakies szmatlawce, co tam o tym mowia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maggie Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.*.*.* 17.10.01, 11:46 Niestety nie czytałam. Bo mam samych kolegów, więc nie mam za bardzo od kogo pożyczać prasy kobiecej. Ale właściwie masz rację. Przecież już w minionych epokach, depresje itp. były domeną klasy wyższej. Tylko prawdziwe damy chorowały na "nerwy". Niższym klasom się chyba nie zdażało. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.*.*.* 17.10.01, 12:32 Nie moge zgodzic sie z Wasza poprzednia wypowiedzia o domenie, depresji i klasie wyzszej. Uwazam iz ta wypowiedz miala miejsce na wskutek nieprawidlowej interpretacji slow towarzysza Dlugopisa. Fakt iz burzuje i depresja chodza w parze nie oznacza iz sa one nierozlaczne. Burzujow nie ma bez klasy robotniczej - ktos jest zobligowany przeciez do obslugi klasy wyzszej! To wlasnie klasa obslugi burzuazyjnej jest najbardziej narazona na wkurwianie sie! (Albo na depresje.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.mckinn1.vic.optushome.com.au 17.10.01, 15:06 Och, to "wkurwianie sie" klasy robotniczej to chyba sluszny gniew ludu pracujacego, ktory prowadzi do rewolucji i panowania ustoju powszechnej szczesciwosci (ktory mielismy do niedawna u nas, a wciaz jeszcze jest udzialem szczesciarzy w takich przodujacych krajach jak Kuba i Korea Polnocna). > Nie moge zgodzic sie z Wasza poprzednia wypowiedzia o domenie, depresji i > klasie wyzszej. Uwazam iz ta wypowiedz miala miejsce na wskutek nieprawidlowej > interpretacji slow towarzysza Dlugopisa. Fakt iz burzuje i depresja chodza w > parze nie oznacza iz sa one nierozlaczne. Burzujow nie ma bez klasy > robotniczej - ktos jest zobligowany przeciez do obslugi klasy wyzszej! To > wlasnie klasa obslugi burzuazyjnej jest najbardziej narazona na wkurwianie sie! > > (Albo na depresje.) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.mckinn1.vic.optushome.com.au 16.10.01, 16:53 Od kiedy to dzialacz ruchu robotniczego moze sobie pozwolic na takie objawy zgnilych burzujow jak depresja? > pomozcie, znacie jakies sposoby walki z depresja? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dlugopis Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.*.*.* 17.10.01, 10:27 Niestety kolego, od kiedy burzuje sie pojawily, pojawily automatycznie i "depresje", burzuj i depresja chodza w parze, to jak plus i minus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arc Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: 10.131.128.* / *.acn.pl 23.10.01, 01:16 Gość portalu: dlugopis napisał(a): > pomozcie, znacie jakies sposoby walki z depresja? To zależy, co masz na myśli mówiąc depresja, to może być od lekkiego smuteczku (pomagają środki jak w dalszych postach) do początku ciężkiej, parszywej, długotrwałej choroby (niestety wiem coś o tym) - i wtedy trzeba pokonać swoje uprzedzenia co do psychiatrów, niestety... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SyKO:) Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: 212.120.136.* 02.11.01, 15:19 Osobiscie znam najlepszy sposob walki z depresja...- w dodatku bardzo przyjemny... Kilka skretow z chaszem zawsze mi pomagalo ...- nawet gdy wszystko bylo pojebane do potegi n-tej to po nich znow bylem wyluzowany... Dodatkowa pomoca jest towarzystwo przyjaciele ktory robi skrety (coby sie nie przemeczac...:::))) Niestety zostal wprowadzony najgorszy z mozliwych przepisow w Polsce ( kara wiezienia za posiadanie...- szczegolnie gdy we wszystkich krajach prowadzi sie prace nad nowelizacja prawa karnego w celu zlagodzenia sankcji wzgledem narkotykow miekkich...- ale coz jestesmy i tak pare lat za murzynami we wszystkim wiec dlaczego tez nie w tym...) Odpowiedz Link Zgłoś
canemuto Re: Ostatnio chyba mam depresje 02.11.01, 21:03 obawiam sie, dear syko, ze w najgorszym wypadku po skrecie mozna sobie zafundowac dopalacz depresji. a wtedy ani szmatlawce, ani jasne pomieszczenia nie pomoga... lepiej maly wyjazd na wakacje do cieplych krajow:))) psycholog (po co od razu psychiatra) tez moze sie okazac pomocny. a czasami musi... PS kara za posiadanie to faktycznie wtopa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: *.skane.se 17.11.01, 06:32 dlugopis,jako prosty robol nie mozesz miec depresji... poprostu puscily ci nerwy....uspokoj sie nerwusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JR Re: Ostatnio chyba mam depresje IP: 10.0.3.* 18.11.01, 06:19 Bratnia Duszo! Polecam Ci wysmienita ksiazke SERAFINO FALVO "Jak zwyciezyc depresje". A poza tym porozgladaj sie - wielu bardziej cierpi niz TY. Pomoz im, zanies do nich dobre slowo / bardzo trudne zadanie / i postaraj sie usmiechnac. Pomozesz sobie i innym. Powodzenia! JR Odpowiedz Link Zgłoś