Dodaj do ulubionych

neonaziol Zieliński

22.03.06, 16:21
jak nic wiceminister edukacji propaguje militaryzm i werbowanie do wojska,
ci którzy zachęcają do przemocy to neonaziole, czy nie tak?
Obserwuj wątek
    • wojtek_kosynier Re: neonaziol Zieliński 22.03.06, 16:55
      Rozumiem, że podoba się Ci fakt, że minister jest taki.
      Przecież entuzjastycznie przyjąłeś wygraną PiS-u i jednego z braci...
    • ma.rabut Re: neonaziol Zieliński 22.03.06, 17:07
      przesadzasz
      werbowanie do wojska jest dobre, w wojsku robią z mięczaków bohaterów (a kolega to chyba nie był w wojsku, poznać od razu...)
      • ironicznyprostaczek Re: neonaziol Zieliński 22.03.06, 23:08
        :))))

już mi się pis nie podoba, zwłaszcza potym wyjeździe prezydenta do francji,
        gdzie się zachował jak cham zwyczajny, aż się prosił o te jajka które dostał
        później na uniwerku humboldta w berlinie, może francja by go jakoś obroniła, a
        tak to nawet palcem nie kiwnęła:) nie podaba mi się zachodnia polityka naszego
        prezydenta, zwłaszcza odnośnie francji, jest zbyt mało przyjazna wobec francji,
        a francja to nasz największy sojusznik w UE,

nie lubię też ograniczania wolności słowa i prasy, więc pis nie może już mi sie
        podobać, dałem im się zwieść podczas kampanii wyborczej, łuddziłem się że odsuną
        od władzy komuchów i nie będą się wtrącać w inne sprawy takie jak media, prasa,
        fuzje bankowe w ue, a oni się okazali głupimi najonalistami, którzy nawet
        lustracji nie potrafią zrobić i być może znowu naszym prezydentem w suwałkach
        zostanie prezydent stanu wojennego

w woju nie byłem i nie będę, bo przeszedłem do rezerwy pod koniec 2005, nikomu
        wojska nie polecam, bo jakby nie było, wojsko uczy zabijania, a poco nam w
        polsce wojsko? przy tak silnych sąsiadach opór zbrojny powoduje jeszcze więcej
        ofiar, przedłuża wojnę i skazuje na śmierć cywili, ja byłbym dzisiaj za
        likwidacją polskiego wojska na terenie polski- od kiedy sąsiedzi nasi stali się
        dużo bardziej potężni - przyniosło naszemu krajowi więcej strat niż czegoś
        dobrego, np. podczas kampanii wrześniowej 2 wojny św., dzisiaj obrona wojskowa
        również przyniosłaby więcej strat niż ochrony dla cywilów; jeżeli zbudują u nas
        tarczę przeciwrakietową, to możemy się spodziewać bomb atomowych nad naszym
        krajem w przyszłośći. Lepszym rozwiązaniem jest unowocześnienie i zmniejszenie
        do minimum armii, budowa schronów przeciwatomowych, wysoka technika bojowa,
        która może sie przydac podczas wyjątkowo klęsk żywiołowych i ewentulanym
        konflikcie wojennym na skalę światową; duża liczba wojska polskiego przy
        ogromnej armii rosyjskiej będzie jedynie okazją do inwazji na nasz kraj,
        podobnie z białorusią; lepiej wyszła francja czy czechy poddając się hitlerowi,
        tam nie zginęlo 6 mln ludzi. Duże polskie wojsko to zguba dla cywili, czyli
        również nas wszystkich, nasze wojsko nas nie obroni, ale więcej rakiet poleci na
        nasz kraj

w wojsku jest ponoć fala, to jakieś barbarzyństwo
        • wojtek_kosynier Re: neonaziol Zieliński 24.03.06, 16:12
          serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3232683.html
        • mmpm Re: neonaziol Zieliński 25.03.06, 22:49
          > już mi się pis nie podoba,

No proszę, nawet pół roku nie minęło, a juz się odwidziało...
          Pewnie wreszcie i maksiczkowi zaczęlii dobierać się do 4 liter.

> nie lubię też ograniczania wolności słowa i prasy, więc pis nie może już mi sie
          > podobać, dałem im się zwieść podczas kampanii wyborczej, łuddziłem się że odsun
          > ą
          > od władzy komuchów i nie będą się wtrącać w inne sprawy takie jak media, prasa,
          > fuzje bankowe w ue, a oni się okazali głupimi najonalistami, którzy nawet
          > lustracji nie potrafią zrobić i być może znowu naszym prezydentem w suwałkach
          > zostanie prezydent stanu wojennego

Skoro nie byłeś w stanie zauważyć tego pół roku temu - jesteś jeszcze głupszy
          niz oni.

Naprawdę nie powiem - a nie mówiłem...
          • ironicznyprostaczek Re: neonaziol Zieliński 26.03.06, 11:24
            ja nic nie pisałem o tym, że oni są głupi, ale że są nacjonalistami
            • mmpm Re: neonaziol Zieliński 26.03.06, 16:10
              "a oni się okazali głupimi najonalistami,"
              • ironicznyprostaczek Re: neonaziol Zieliński 27.03.06, 00:19
                wtedy tak pomyślałem że nacjonaliści są głupi, a teraz tak już nie myślę, są i
                mądzrzy nacjonaliści, ale to jeszcze nie znaczy, że rządy tych mądrych lub
                głupich będą mi się podobać; przypomniałem sobie bowiem niemieckich
                nacjonalistów hitlera,
                dużo nagrabili żydowskiego mienia i rozruszali gospodarkę wojną, przymusową
                pracą niewolników, ukradzionymi przedmiotami, więc z punktu widzenia niemców to
                nie byli głupi nacjonaliści; myśląc w ten sposób dochodzę do wniosku, że i ci
                nasi nacjonaliści mogą się okazać mądrzy, ale... mi się nie podoba
                nacjonalistyczny styl uprawiania polityki, niewiadomo jeszcze jakich szalbierstw
                się dopuszczą, na razie wiemy o tych małych tylko, afera fozz, ataki na wolność
                słowa,
                • ironicznyprostaczek Re: neonaziol Zieliński 27.03.06, 15:02
                  jesteś zadowolony z odpowiedzi?
                • wojtek_kosynier Re: neonaziol Zieliński 27.03.06, 19:04
                  Opowiastki o dobrych i złych narodowcach może i by mnie nawet rozśmieszyły, ale nie pozwalają mi na to miliony ofiar.
                  Niemcy nie tylko grabili żydowskie mienie. Każde inne także. Polska bardzo na tym ucierpiała. Nie zapominam przy tym, rzecz jasna, o sowieckich grabieżach i ponad czterdziestoletnim panowaniu w kraju nad Wisłą socjalistycznej (tzw. socjalizm realny) gospodarki.
                  Jesteś Polakiem, więc może troszkę więcej szacunku. Oświęcim, wbrew pozorom, był pierwotnie pomyślany jako obóz eksterminacji Polaków. Z kolei pierwsze próby nad uśmiercaniem gazem przeprowadzano - co powinno Cię chyba szczególnie zainteresować - na chorych psychicznie…
                  A tak w ogóle Holocaust - podobnie jak, tzw. Archipelag Gułag- to było potworne doświadczenie ludzkości. Więc jeszcze raz => więcej szacunku dla ofiar.
                  • ironicznyprostaczek Re: neonaziol Zieliński 27.03.06, 19:14
                    opanuj się w interpretacji człowieku

mądry i głupi wcale nie musi sie wiązać z kategoriami dobry i zły

mądrzy nacjonaliści mogą być złymi ludźmi, przykład podałem: nacjonaliści hitlera,

nasi nacjonaliści z pisu mogą być mądrzy, bo gospodarka ponoć się szybciej
                    rozwija, ale obiawiam sie że za cenę różnych zbrodni

i co do tego mają ofiary z obozów koncentracyjnych? czy myślisz że niemcy
                    rzeczywiście tylko zabijali żydów i polaków bo tak bardzo się przejęli main
                    kampf i wiecami hitlera? to był biznes, widziałeś chyba jak segregowali w
                    oświęcimiu ubrania, buty, włosy, to wszystko był biznes
                    • wojtek_kosynier Re: neonaziol Zieliński 27.03.06, 19:26
                      Rozumiem, iż pochwalasz taki biznes?
                      • ironicznyprostaczek Re: neonaziol Zieliński 27.03.06, 19:52
                        intersuje cię moje prywatne zdanie?

robię wyjątek i odpowiadam: nie pochwalam

bo może nie wiesz ale ja nie piszę jako x.x. ale jako bloger z tajnejpolski i
                        staram się w ten sposób prezentować swoje poglądy by uwolnić się od nieznośnego
                        tłumaczenia się z tego co piszę anonimowym forumowiczom i znajomym również; jak
                        komuś zechcę się tłumaczyć z tego co piszę, to tak zrobię; takie tłumaczenie się
                        zwyczajnie każdemu przeszkadza, mam nadzieję że zaczniesz swobodniej pisać i
                        samodzielnie myśleć, kiedy przestaniesz oglądać się na innych

nie pochwalam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka