25.03.06, 21:17
Kto odpowiada za stan naszych dróg?Czy ktos je będzie "łatał"czy dalej
będziemy zawieszenia łamać?
Obserwuj wątek
    • and5 Re: PYTANIE? 26.03.06, 00:04
      to zależy. Za gminne odpowiada gmina, za powiatowe powiat, itd. Tak to chyba
      wygląda.
      Trzeba poczekac aż troche się osuszy żeby można było załatac te dziury. Dopóki
      nie bedzie sucho dopóty bedzie to walka z wiatrakami. Swoją drogą to nieciekawie
      wygląda odcinek od bloków w kierunku poczty:/
      • ja9949 Re: PYTANIE? 26.03.06, 08:15
        Właśnie ten odcinek mam na myśli.Tragedia!Dzięki za udzielenie
        informacji.Miejmy nadzieje że załatają te dziury.
        • karolcia59 Re: PYTANIE? 26.03.06, 10:33
          A swoją drogą to ciekawe dlaczego asfalt popękał tak mocno? Czy to wina mrozów,
          a może granulatu sypanego na drogę? W mieście to prawdziwa masakra. Piękną
          dziurkę również mamy na ul. Zarzeczańskiej.
          • and5 Re: PYTANIE? 26.03.06, 14:29
            Szczeliny które były wcześniej, do tego mróz, woda i wiadomo co się wtedy
            dzieje:). No i chyba starośc tej nawierzchni tez jest winowajcą, bo nie pamiętam
            żeby ją kiedyś wymieniano w tym miejscu. A już najwyższy czas na to. zaklejanie
            tych dziur to rozwiązanie na krótką metę. Zobaczymy co na to nasze władze.......
            • shibby1 Re: PYTANIE? 26.03.06, 20:16
              Hmm wiekszosc glownych drog (o ile nie wszystkie) w Grodku to drogi powiatowe i odpowiada za nie powiat... a poza tym jeszcze nie jest raczej pora na latanie ich ...
              • ja9949 Re: PYTANIE? 04.04.06, 19:41
                Już droga bloki- poczta załatana.Mozna jeżdzić!
          • jan381 Re: PYTANIE? 04.04.06, 20:28
            karolcia59 napisała:

> A swoją drogą to ciekawe dlaczego asfalt popękał tak mocno? Czy to wina mrozów,
            >
            > a może granulatu sypanego na drogę? W mieście to prawdziwa masakra. Piękną
            > dziurkę również mamy na ul. Zarzeczańskiej.
            >

>a propo dziury na Zarzeczańskiej chyba tą ulicą nikt z naszej elity władzy nikt nie jeżdzi i nikomu z naszych włodaży ona nie przeszkadza ale ludziom mieszkającym na tej ulicy i jeżdżących nią bardzo utrudnia życie
            • shibby1 Re: PYTANIE? 04.04.06, 23:45
              To zglos to a nie w kolko to samo powtarzasz ... a moze zainteresuj sie czyja to droga gminna czy powiatowa bo to jest roznica ... a jak o tym nie wiesz to poczytaj ustawy dotyczace drog
              • karolcia59 Re: PYTANIE? 10.04.06, 09:19
                Ale jaka ulica piaskowa nam sie szykuje!Praca wre,że hej!
                • jan381 Re: PYTANIE? 10.04.06, 10:12
                  karolcia59 napisała:

> Ale jaka ulica piaskowa nam sie szykuje!Praca wre,że hej!
                  >

>akurat ta jest najważniejsza tylko niewiem dla kogo jakby niebyło ważniejszych ulic w naszej mijscowości
                  • ja9949 Re: PYTANIE? 10.04.06, 11:54
                    Gdzie jest ulica Piaskowa w Gródku?Kto tam mieszka znany?
                    • karolcia59 Re: PYTANIE? 10.04.06, 18:31
                      Piaskowa to "obwodówka" Gródka od strony Bielewicz do Zarzeczan.Np.warsztat
                      blacharski p.Matysa tam się mieści.
                      • grygorovicz Re: PYTANIE? 12.04.06, 18:27
                        ulica jest robiona dlatego, iż dostała dofinansowanie z Unii Europejskiej tak
                        jak ulica PÓŁNOCNA, i nie wiem po co te pretensje o jej robieniu bo jak wszyscy
                        zapewne wiedzą jeżeli nie skorzystamy z tych pieniędzy to nie bedziemy mieli
                        ani ulicy ani kasy którą dostała gmina.
                        • vip17 Re: PYTANIE? 12.04.06, 19:45
                          widze żę pan grygorovicz jest dobrze obeznany w temacie wobec czego mam bytanie czy w tym roku zaplanowane są jeszcze jakieś ulice czy drogi do remontu.
                          • and5 Re: PYTANIE? 12.04.06, 20:58
                            Podobno będzie dalszy ciąg modernizacji ulic w okolicach rezydencji naszego
                            wójta. Ciekawe, wybory się zbliżają, więc trzeba korzystac póki mozna:].
                            Oczywiście w gminie nie ma ważniejszych ulic:P
                            • grygorovicz Re: PYTANIE? 12.04.06, 23:32
                              jeżeli chodzi o pytanie pana vipa17 to mogę powiedzieć, że w tym roku bedzie
                              robiona cała ulica PIASKOWA, modernizacja chodników na ulicy WIERZBOWEJ,
                              MALINOWEJ I LEŚNEJ, więcej informacji znajdziecie w poprzednich numerach
                              WIADOMOŚCI GRÓDECKIE gdzie jest opisana modernizacja szkoły(elewacja), wymiana
                              i modernizacja kotłowni KZB oraz wiele innych ciekawych inwestycji.
                              • borutta1 Re: PYTANIE? 15.04.06, 23:50
                                hm...rozumiem, że wysypany piach (o przepraszam, niektórzy nazywają to żwirem)
                                na zarzeczańskie trzy ulice na krzyż, zostały sfinansowane przez Unię
                                Europejską? Rozumiem, że mieszkańcom Zarzeczan ma to wystarczyć...i może kiedyś
                                tam, na szarym mońcu, gdy już wszystkie nawet boczne uliczki gródeckie będą
                                zrobione, zrobić się porządne drogi w Zarzeczanach. Może Wójt powinien
                                otworzyć myjnię samochodową z rabatem dla mieszkańców Zarzeczan, bo przejechać
                                bo błocie (nie mówiąc o przejściu) samochodem równa się z ubłoceniem go do
                                granic nierozpoznawalności.
    • borutta1 Re: PYTANIE? 15.04.06, 23:56
      a tak na marginesie, mimo utrudnionego dojazdu do Zarzeczan...i tak ładniejsze
      są od Gródka
      • karolcia59 Re: PYTANIE? 16.04.06, 11:00
        Oczywiście,ma pan rację.Zarzeczany są urokliwym zakątkiem(jeśli jeszcze nie
        byliście to polecam wycieczkę w stronę torów,stał tam kiedyś stary młyn,było
        fajne miejsce w zakolu rzeki do kąpieli,to były ulubione tereny na spacery...)
        Niestety to co działo się tego przedwiośnia na drodze do Zarzeczan zarówno od
        strony zalewu jak i ulicy Błotnej było koszmarem.Najlepszym wyjściem byłoby
        chyba kazanie przejechać sie tamtędy wójtowi.Może gdyby postałby w
        błocie ,zobaczyłby swoją gminę z innej perspektywy.
        • deni8 Re: PYTANIE? 17.04.06, 00:11
          tak czytam i se myśle czy ktoś jeździł ulica Malinową czy jaśminową bo tam to
          dopiero było błoto, a to co się działo w Zarzeczanach to jest poprostu dopiero
          niecały rok po kopaniu kanalizacji i jeżeli ktoś nie rozumie, iż po takim
          kopaniu conajmniej rok musi sie ziemia uleżeć, ale co tu dużo gadać ludzie
          wiedzą swoje.
          • shibby1 Re: PYTANIE? 17.04.06, 01:11
            Deni8 no wiesz ludzie nie wiedza co to wiosenne roztopy... im trzeba lopata do lba wbijac, ze po zimie nastepuje wiosna ... no tak a teraz wyjasnie co to sa roztopy i jak to wplywa na stan drog. Roztopy (bedzie na chlopski rozum... bo to powinno najcelniej do was dotrzec) to takie cos ze snieg sie topi i kaluze sie tworza ... A i jeszcze nadmienie wlasciwosci ziemi w kontakcie z woda, wiec tworzy sie taka maz zwana blotem.I sila rzeczy drogi sa po prostu do pupy i jakiekolwiek rownanie( teraz) czy dosypywanie piasku malo daja, ale wam to mimo wszystko nawet ten piasek ktory dosypano to zle co moze asfalt w zarzeczanach wylac toz to taka glowna droga tamtedy biegnie, ale fakt jak sie alfa jezdzi to szkoda autka (ironia).
            • borutta1 Re: PYTANIE? 17.04.06, 10:08
              (bez ironii) Alfa nie Alfa, może być i Fiat 126p - zawsze szkoda autka. W tym
              się różnimy, dla Was roztopy wiosenne to norma i nie trzeba z tym nic robić,
              dla mnie natomiast - jest problem i trzeba go rozwiązać. Wiem też, że
              popełniono błędy po unijnej inwestycji, jaką była kanalizacja - bo tylko
              wyrównano potem ziemię, nie utwardzając jej walcem (to też tak na chłopski
              rozum, którego komuś zabrakło). A piach wysypano po interwencjach u Wójta a nie
              przed nimi - mimo, że na Błotnej podobno Pani teściowa mieszka. Wylać asfalt?
              To nie jest dobry pomysł...."im trzeba łopatą do łba wbijać... " - im nie
              trzeba ani łopatą, ani wbijać - "Oni" żyją w XXI wieku a nie w XIX...
            • and5 Re: PYTANIE? 17.04.06, 11:32
              shibby1 napisał:

> moze asfalt w zarzeczanach wylac
              > toz to taka glowna droga tamtedy biegnie, ale fakt jak sie alfa jezdzi to szko
              > da autka (ironia).

Chyba ktoś komuyś zazdrości samochodu:P. Ja się nie dziwię
              • a_kogo_to_obchodzi Re: PYTANIE? 17.04.06, 12:12
                Ja już sama nie wiem czy lepiej jeździć samochodem po błocie czy po "asfalcie" np. takim jak na Ul. Szkolnej... latem się klei, a po zimie jest pełna dziur...:/
        • a_kogo_to_obchodzi Re: PYTANIE? 17.04.06, 01:59
          Karolciu59 a ja dziś widziałam wojta jak tamtedy jezdzil...wiec chyba jakos sie nie boi ze pobrudzi sobie samochod... miłego dnia
          • karolcia59 Re: PYTANIE? 17.04.06, 12:04
            Dziś jest po "wszystkim",ale problem powróci.W Gródku jest mnóstwo ulic,jedne
            wyłożone polbrukiem,wylane asfaltem,a o innych jakby zapomniano.Jeżeli są
            środki na ulicę piaskową,to dlaczego nie ma na inne?
            '
            • deni8 Re: PYTANIE? 17.04.06, 16:56
              bo tylko ulica piaskowa została wspoarta poprzez unię czy wy tego nierozumiecie
              • jan381 Re: PYTANIE? 17.04.06, 19:04
                ale ktoś tą ulice musiał wstawić do tego wsparcia niewierzę że tak nie z gruszki nie z pietruszki dostała wsparcie UNII
                • a_kogo_to_obchodzi Re: PYTANIE? 17.04.06, 20:10
                  A właściwie gdzie jest ulica piaskowa? być może dostała dofinansowane z unii... kto to wie..najlepiej zapytać pana Wójta lub radę... ale też nie każdy ms do nich dostę ;)
                  • deni8 Re: PYTANIE? 17.04.06, 23:03
                    były skadane wnioski i projekty na dofiansowanie ulic w Gródku przez Urząd
                    Gminy i miedzy innymi tylko te dwie ulice(Piaskowa i Północna_) dostały
                    dofinansowanie .
                  • deni8 Re: PYTANIE? 17.04.06, 23:06
                    chyba jasne jest że lepiej robić ulice te ktore są finansowane przez Unie a
                    niżeli nie składać wniosków i niedostawać pieniędzy na robienie ich, bo wtedy
                    niebędzie ani ulicy ani pieniędzy.
                    • a_kogo_to_obchodzi Re: PYTANIE? 17.04.06, 23:43
                      No tak, wiec nie należy narzekać tylko się ciszyć, że w ogóle co śrobia, równie dobrze 'władza' mogłaby "odpicować" swoje osiedle i siedzieć z założonymi rękoma majac w du** innych ludzi, ale skoro robią coś na rzecz społeczęństwa to chyba nie jest aż tak źle w gminie...
                      • and5 Re: PYTANIE? 18.04.06, 10:58
                        nie martw się. władza już częściowo odpicowała swoje osiedle. Myślisz ze
                        przegapiliby taką okazję?Oczywiście nie asfaltem który byłby tańszy, ale
                        polbrukiem - a co!!! Nie stac nas?!
                        • a_kogo_to_obchodzi Re: PYTANIE? 18.04.06, 11:10
                          Hymm... no ale przecież na tym osiedlu nie mieszkają tylko przedstawiciele naszych władz, ale też zwykli ludzie, dla nich to akurat jest dobre:)Muszę powiezdieć,że byłam ostatnio w tej okolicy i droga jest w opłakanym stanie...polbruk jak polbruk jst o.k. ,ale ulica (bodaj że) Leśna (to chyba na tej mieszka nasza 'władza' o ile się nie myle) dziura na dziurze... Ja gdybym osobiście już miała opdicowywać swoje osiedle zaczęła bym od ulicy, na której stoi mój dom:) Dlatego mnie to troche zdziwiło,że droga wyglada jak wygląda... Hymm..chyba nasza władza nie jest, aż tak egoistyczna ;)
    • lock2007 Zastawione ulice 16.06.06, 18:28
      Fakt drogi w naszej gminie są w opłakanym stanie,ale na szczęście powoli
      zaczyna się ich modernizacja.Myślę,że oprócz dziur w komunikacji
      przeszkadzają,a raczej zagrażają niebezpieczeństwu samochody parkowane na
      głównych ulicach.Chodzi mi o ulicę Chodkiewiczów przy blokach oraz
      ul.Zarzeczańską(tu niebezpieczeństwo jest największe,gdyż samochody stoją tuż
      przy zakręcie).
      • a_kogo_to_obchodzi Re: Zastawione ulice 16.06.06, 20:52
        To prawda, ulica Chodkeiwiczów powinna mieć sygnalizacje świetlna, która pokazywałaby kto ma teraz jechać :). Dziś jadąc (nie wiem jak się ta ulica nazywa, ale jest naprzeciwko Zarzeczańskiej) jakiś samochód sstał na przejściu, przy samym skrzyzowaniu... Czasami ludzie bardzo bezmyślnie zostawiają samochody ... A wracając do stanu ulic, to fakt są duże postępy, ale zaczeło się lato i ulica Szkolna zaczyna się "topić", ale do tego już chyba przywykliśmy :)
        • shibby1 Re: Zastawione ulice 17.06.06, 01:11
          Heh osiedla and5 wykladane sa z reguly polbrukiem ... przynajmniej te nowe, a sory ale polbruk jest tanszy od asfaltu (bo zeby wylac asfalt zgodnie z wymogami unii to tam jest w cholercie warstw i wbrew pozorom to wcale nie takie tanie...)
          • vip17 Re: Zastawione ulice 17.06.06, 14:01
            z tym parkowaniem i zastawianiem drogi to jest rzeczywiście problem a może by tak nasza kochana policja wzieła sie do roboty.z drugiej strony nie wiem czyja to działka ale można by postawic pare zakazów zakazu.
          • and5 Re: Zastawione ulice 17.06.06, 16:22
            shibby1 napisał:

> Heh osiedla and5 wykladane sa z reguly polbrukiem ... przynajmniej te nowe, a s
            > ory ale polbruk jest tanszy od asfaltu (bo zeby wylac asfalt zgodnie z wymogami
            > unii to tam jest w cholercie warstw i wbrew pozorom to wcale nie takie tanie..
            > .)

No sory ale u mnie żadna ulica nie jest ani z polbruku ani asfaltu. Te kilka
            warstw o których mówisz to prawda. Tylko zapomniałeś o jednej rzeczy. Kto ci
            będzie lał "10" warstw asfaltu na jakiś osiedlowych drogach?? Przecież nie
            przewalają się tam 60 tonowe tiry żeby nawierzchnia musiała to wszystko
            wytrzymac. I to jest już tańsze:]. Zresztą będzie to wszystko widac na tej
            drodze przy zalewie, którą teraz robią. Założe się że będą tam góra 2 warstwy. I
            jeszcze co do tego aslaftu, to ja nie jestem wymagający. Wystarczy mi na ulicy
            mieszanka smoły,kamieni,a to na pewno jest tańsze od polbruku:P
            • shibby1 Re: Zastawione ulice 18.06.06, 22:42
              And5 i co chcialbys chodzic/jezdzic po takim czyms jak ulica szkolna ktora zostala zrobiona za kadencji Siemieniuka...?? Sorry ale az takim grzesznikiem nie jestem zeby sie taplac za zycia w smole... na to jeszcze przyjdzie czas... po smierci (miejmy nadzieje ze nie ;))
              • and5 Re: Zastawione ulice 19.06.06, 08:53
                Z dwojga złego wolę to niż paplanie się po kostki w błocie;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka