Dodaj do ulubionych

Stanisław Lem nie żyje

IP: *.csk.pl 27.03.06, 18:38
W wieku 85 lat zmarł w Krakowie Stanisław Lem, jeden z najpopularniejszych i
najbardziej cenionych polskich pisarzy, autor książek science-fiction.
O śmierci Lema poinformował asystent prasowy pisarza; PAP potwierdziła tę
informację w Klinice Kardiologii Collegium Medicum Uniwersytetu
Jagiellońskiego.

Stanisław Lem urodził się w 1921 r. we Lwowie. Debiutował w 1946 r.
nowelą "Człowiek z Marsa". Pięć lat później ukazała się jego pierwsza powieść
fantastyczno-naukowa "Astronauci". Kolejne dzieła Lema: "Powrót z
gwiazd", "Solaris", "Opowieści o pilocie Pirxie", "Dzienniki
Gwiazdowe", "Cyberiada", weszły do kanonu najsłynniejszych dzieł science-
fiction XX wieku. W ostatnich latach życia był felietonistą "Tygodnika
Powszechnego". Łączny nakład jego książek, tłumaczonych na 41 języków,
przekroczył 27 mln egz.

Obserwuj wątek
    • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 18:38
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=39279841
      • Gość: juniorek Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.csk.pl 27.03.06, 18:41
        ups ... - przepraszam, nie zauważyłem ...
        W związku z tym - jeśli moderator mnie słyszy, niech skasuje ten temat.
        Pozdr.
      • Gość: juniorek Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.csk.pl 27.03.06, 20:03
        widzisz fiat_lux, a ja chciałem tylko poinformować o śmierci klasyka polskiej
        fantastyki :(
        • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:36
          Gość portalu: juniorek napisał(a):

> widzisz fiat_lux, a ja chciałem tylko poinformować o śmierci klasyka polskiej
          > fantastyki :(

dzieki. ciesze sie ze jest nas wiecej
          • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:43
            fiacie, to ty jestes fanem fantastyki naukowej rowniez......?
            to rzeczywiscie jest nas wiecej........
            to moze przypomnij o czym pisal Lem w zbiorze opowiadan "Sezam"......?
            • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:48
              Gość portalu: kotwicz napisał(a):

> fiacie, to ty jestes fanem fantastyki naukowej rowniez......?
              > to rzeczywiscie jest nas wiecej........
              > to moze przypomnij o czym pisal Lem w zbiorze opowiadan "Sezam"......?

no zobacz ty. jest nas tylu fanow. juz ci zaraz wszystko przypomne tuz po tym
              jak wymienisz mi w koncu jedna ksiazke strzembosza ktora czytales a ktore tak
              gesto i czest cytujesz. czekam juz od poltora miecha i nic
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=36439897&a=36610175
              • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:54
                a juz myslalem, ze jestes prawdziwym fanem........;)
                • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 21:00

> a juz myslalem, ze jestes prawdziwym fanem........;)

a skad dowod ze nie jestem? poprosze cytaty, dowody, inaczej jestes zwyklym -
                  sam wiesz kim to twoj tekst
                  • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 21:06
                    czytac kazdy moze, trocheeeee lepiej lub troche gorzej:
                    arch.rzeczpospolita.pl/a/rz/2001/01/20010127/200101270098.html
                  • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 21:10
                    gdybys byl, to bys sie podzielil o czym pisal Lem w "Sezamie".......
                    a moze wiesz, tylko sie wstydzisz.....?
                    • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 21:15

> gdybys byl, to bys sie podzielil o czym pisal Lem w "Sezamie".......
                      > a moze wiesz, tylko sie wstydzisz.....?

chetnie sie podziele, jak tylko ty sie podzielisz. jesli nie masz ochoty
                      wymienia sie ze mna nazwa ksiazki strzembosza ktora czytales, z pewnoscia
                      przyjdzie cie na pomoc prawdziwie polska witryna niniwa.cba.pl. tam znajdziesz
                      nie tylko caly spisek zydowski ale i wszystkie sekrety cia n.t. ufo. milej lektury
                      • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 21:17
                        lejwodo, toz to jeszcze nie smingus...........
                        tobie wszelka pomoc jest zbyteczna, no moze antykwariat, bo dawno nie bylo
                        wznawiane.......
                        • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 21:23

> lejwodo, toz to jeszcze nie smingus...........
                          > tobie wszelka pomoc jest zbyteczna, no moze antykwariat, bo dawno nie bylo
                          > wznawiane.......

to dzieki za tytul. a ulozylem juz taka piekna odpowiedz dla ciebie. szkoda zes
                          taki miekki. no ale coz szczerze sie przyznam ze nie spodziewalem sie wiecej.
                          czuwaj!
                          • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 21:26
                            w harcerza sie zabawiasz.....czuwaj....;)?
                            pater.kul.lublin.pl/wystawy/vita_mutatur/2004/strzembosz/tomasz_strzembosz_bibliografia.htm

zgadniesz, czy nie .......?
                      • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 21:22
                        zgadnij, ciekawe czy trafisz.....;)?
                        pater.kul.lublin.pl/wystawy/vita_mutatur/2004/strzembosz/tomasz_strzembosz_bibliografia.htm
                        • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 21:32

> zgadnij, ciekawe czy trafisz.....;)?
                          > <a
                          href="pater.kul.lublin.pl/wystawy/vita_mutatur/2004/strzembosz/tomasz_strzembosz_bibliografia.htm"
                          target="_blank">pater.kul.lublin.pl/wystawy/vita_mutatur/2004/strzembosz/tomasz_strzembosz_bibliografia.htm</a>

i ja mam dla ciebie okladke ksiazku o ktora i ty zapytywales:
                          www.allegro.pl/item93975651_lem_sezam_i_inne_opowiadania_i_wyd_54.html#photo

przepraszam wczesniej nie znalem zasad twojej dyskusji. coraz szybciej lapie:
                          najpierw dajesz skan okladki a pozniej cytat z prawy.net. dobrze lapie? ucze sie
                          jeszcze tej nowej technologii. w szkolach uczono mnie krytycznego myslenia, ale
                          w nowym sredniowieczu widac ono nie zdaje egzaminu...
                          • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 22:01
                            szybki jestes, jak ta przyslowiowa woda w klozecie..........
                            lap tak dalej,a moze Olkowi dorownasz.....;)
                            ty i krytyczne myslenie, to cos takiego jak Kalisz, Jaskiernia, Olejniczak i
                            prawdomownosc....hahahahahah
                            tak dalej misiu, tak dalej.........
                            • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 22:16
                              daj znac czy jeszcze potrzebujesz jakiejs okladki. najlepsze streszczenia sa na
                              prawy.net i niniwa.cba.pl. po przeczytaniu takiego streszczenia nie ma juz sensu
                              czytac ksiazki
                              • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 22:16
                                zreszta sam to wiesz. badz czujny!
                                • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 27.03.06, 23:09
                                  czuj czuj czuwaj........;)
                              • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 27.03.06, 23:11
                                zgaduj dalej misiu, dalej.........;)
                                to jak tam z "Sezamem", tylko okladka, a moze cos o tresci......?
                              • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 27.03.06, 23:13
                                autoreklamy juz nie rob.....
                                niniwa, prawy, onet i .......biblia wiadomosci wikipedia.....o taaaaaaak....;)
                                nie matura, a chec szczera..........tak dalej fiacie, tak dalej......
    • Gość: jumiorek Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.csk.pl 27.03.06, 18:39
      zapomniałem dodać, że informacja pochodzi z www.onet.pl - tam znajdziecie
      również księgę kondolencyjną
    • Gość: Darek Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.03.06, 18:50
      kolejny Zydek nieżyje jest równowaga :)
      • stefan.bialystok Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 19:02
        Gość portalu: Darek napisał(a):

> kolejny Zydek nieżyje jest równowaga :)
        I ty się cieszysz z czyjejś śmierci? Wstydź się.
        • Gość: Darek Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.03.06, 19:03
          nie będę płakał po Lemie dla mnie to taki sam człowiek jak inny
          • stefan.bialystok Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 19:04
            Ale ja Ci nie każę płakać po Lemie.
            • Gość: Darek Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.03.06, 19:05
              ale obruszasz się że nazwałem go Żydem ( którym był)
              • Gość: Poganin Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.koba.pl / *.koba.pl 27.03.06, 19:17
                Żydek może i żydek ale mądry facet był i tego mu nikt nie wypomni. Wytykanie
                komuś że ma pochodzenie żydoskie to takie Polskie i katolickie. Darku masz
                chyba jakieś kompleksy ?
                • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 19:23
                  moze i madry (wywiad dla onetu tego zbytnio nie potwierdza), ale jakze inny niz
                  jego krewny Marian Hemar......
                  moze jeszcze udowodnisz swoja madrosc i udowodnisz polskosc i katolicyzm
                  wytykania komus jego pochodzenia......?
                  • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 19:28
                    kotwicz moze udowodnij istnienie procedury udowadniania opinii?
                    ja tez mam taka sama opinie
                    • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 19:37
                      zmarl czlowiek......
                      a ty nadal nie rozczarowujesz.......
                      • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 19:50

> zmarl czlowiek......
                        > a ty nadal nie rozczarowujesz.......

nie czlowiek tylko zydek jak powiedzial twoj prawicowy kolega
                        • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 19:53
                          nadal nie rozczarowujesz.....
                  • Gość: Poganin Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.koba.pl / *.koba.pl 27.03.06, 19:39
                    Nie muszę nikomu nic udowadniać. Swierdziłem fakt bo takie teksty (w stylu
                    Dariusza) to tylko u ekstermistów arabskich i Polaków można usłyszeć. Typowo
                    narodowy kompleks. To czy Lem był żydem czy nie lata mi koło d..... Co do
                    artykułu w Onecie to mi się podobał, ale to moja sprawa. Możesz się z tym nie
                    zgodzić.
                    • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 19:44
                      czyli wedlug tego, kazdy kto pisze nie tak jak ty, badz jest odmiennego zdania
                      to Polak i katolik......?
                      czyli taka odmienna klasyfikacja-po mojej mysli to madrzy, a przeciw....to juz
                      napewno Polacy i w dodatku katolicy.......
                      nie musisz niczego udowadniac, racja.....
                      twoje stwierdzenie jest goloslowne..........
                      • Gość: Poganin Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.koba.pl / *.koba.pl 27.03.06, 19:53
                        Oj chyba cię zabolało ... i tak miało być. Antysemityzm jest typowy dla
                        Polaków. skokro 95% z nich to podobno katolicy (podobno to dane KK) to chyba
                        się nie pomyliłem w dopełnieniu tego zwrotu.
                        • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 19:56
                          taaaak, a typowym przykladem typowego antysemityzmu Polakow jest.....zycie
                          Stanislawa Lema.....
                          och jakze antysemicki jest to kraj, w ktorym zyl i tworzyl Lem......
                          na kazdym kroku przesladowany i zwalczany przez polskie spoleczenstwo....
                          nastepnym razem pomysl zanim cos napiszesz.......
                        • Gość: Typowy Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 27.03.06, 19:58
                          Typowe dla Polaków to jest powiedzenie: typowe dla Polaków.
                • Gość: zydek Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.168-81-70.mc.videotron.ca 08.04.06, 06:21
                  nie zgadzam sie z Toba Poganin,
                  WYTYKANIE KOMUS, ZE MA POCHODZENIE ZYDOWSKIE WCALE NIE JEST ANI TAKIE POLSKIE,
                  ANI KATOLICKIE,
                  Poza Polska i poza Katolicyzmem tez sie to wypomina i to czesto.
                  Nie ulegajmy jakims stereotypom, ze Polak, czy Katolik to antysemita.
              • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 19:27

> ale obruszasz się że nazwałem go Żydem ( którym był)

nazwales go Zydkiem a to jest pogardliwe. jak nie pamietasz swojego wlasnego
                postu to sam zobacz
                • stefan.bialystok Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 19:30
                  fiat_lux napisał:

> Gość portalu: Darek napisał(a):
                  >
                  > > ale obruszasz się że nazwałem go Żydem ( którym był)
                  >
                  > nazwales go Zydkiem a to jest pogardliwe. jak nie pamietasz swojego wlasnego
                  > postu to sam zobacz
                  Fiat, czy od razu nazwać kogoś Żydem to jest pogarda?
                  • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 19:33
                    stefan.bialystok napisał:

> fiat_lux napisał:
                    >
                    > > Gość portalu: Darek napisał(a):
                    > >
                    > > > ale obruszasz się że nazwałem go Żydem ( którym był)
                    > >
                    > > nazwales go Zydkiem a to jest pogardliwe. jak nie pamietasz swojego wlasn
                    > ego
                    > > postu to sam zobacz
                    > Fiat, czy od razu nazwać kogoś Żydem to jest pogarda?
                    >

zalezy od kontekstu, ale pierwsze slowo jakie padlo w poscie darka to nie "zyd"
                    a "zydek" a to jest pogardliwe
                    • Gość: uomrzan Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:43
                      O przepraszam...
                      W staropolskim ale nie tak starym (w każdym razie nie w języku hollywoodzkim)
                      Żyd było obraźliwe a Żydek sympatyczne z odrobiną protekcjonizmu.

W hollywodzkim murzyn (niger) jest obraźliwie a czarnuch (black) jest o.k.
                      Obecnie promuje się na świecie "afroamerican" co po polsku znaczy "afrykański
                      amerykanin" czyli coś jak "azjatycki europejczyk".

P.S. Dla Hiltera Żyd (cygan, eskimos, pedał) nie mógł by Niemcem. Dla niektórych
                      z szacownych dyskutantów Żyd nie może by też Polakiem...
                      A Lem BYŁ Polakiem !

I to wielkim Polakiem.
                      • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 19:46
                        a o jego wielkosci moga swiadczyc jego wlasne slowa:
                        "....O czym tu mówić, skoro Polska jest, za przeproszeniem, cywilizacyjnym
                        zadupiem, które tak naprawdę nie liczy się w świecie?..."......
                        i coz to ten wielki Polak robil na zadupiu...?
                        • Gość: uomrzan Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:50
                          A czy to nie jest prawda ?
                          Wybory wygrały mohery...
                          Liczymy się w świecie ?

Powtórzę to za Nim - jesteśmy ma marginesie świata i nikt się z nami nie liczy
                          (oby to się zmieniło - na co i On liczył).
                          • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 19:53
                            dziwne....
                            myslalem, ze wybory wygrali wyborcy.....obywatele Polski, bez idiotycznych
                            podzialow na A i B, badz mohery i aksamity....
                            liczymy sie na swiecie.....czy ja wiem.....?
                            czy liczy sie Slowacja, Czechy, Wegry, Malta....?
                            no moze owe panstwa to tez zadupie cywilizowanego swiata.....?
                            • Gość: uomrzan Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:01
                              Wybory wygrywają nie wyborcy tylko politycy (jeśli ktoś myśli inaczej to jest
                              albo młody albo naiwny). Hitlera też wybrano - czy wygrali wyborcy, czy Hitler ?

Słowacja, Czechy, arabskojęzyczna Malta liczą się jeszcze mniej niż Polska.

P.S. "Zadupie" tworzy suma międzynarodowego znaczenia kraju i jego wewnętrznej
                              witalności=zdolności do przystosowania się do zmiennych warunków społeczno -
                              ekonomicznych (co równa się patrzeniu w przyszłośc i szukaniu dróg rozwoju).
                              • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:07
                                a ja myslalem, ze politycy wygrywaja glosami wyborcow......
                                Hitlera poparla czesc niemcow, wygral Hitler, wygrali tez jego sympatycy-czytaj
                                wyborcy....
                                wedlug ciebie "Zadupie" calkowicie pomija patrzenie w wstecz, historie wlasnego
                                kraju, taaaaak zapewne musimy byc zadupiem, skoro nie zapominamy o
                                przeszlosci.......
                                • Gość: uomrzan Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 20:10
                                  Przepraszam.
                                  Kończę dyskusję - nie mój poziom (durnowaty jestem i wybaczenia błagam).

Spokojnych snów i ogólnie dobrej nocy życzę...
                                  • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:14
                                    przynajmniej ironia i poczucie humoru nadal dopisuja.........;).
                                    spij dobrze.........i milych snow zycze.....
                                  • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:19
                                    Gość portalu: uomrzan napisał(a):

> Przepraszam.
                                    > Kończę dyskusję - nie mój poziom (durnowaty jestem i wybaczenia błagam).
                                    >
                                    > Spokojnych snów i ogólnie dobrej nocy życzę...

chyle czola przed madra decyzja. mnie za bardzo ponosi jak takie prawicowe gowno
                                    czytam. sam jp2 ktory niby ma byc autorytetem dla rydzykowcow dziecinstwo
                                    spedzil w domu wynajmowanych u zydow i nie narzeka. to jest kompletne zero
                                    intelektualne. polska nie jest zadupiem cywilizacyjnym - to niby-prawicowe
                                    polmozgi ja taka uczynily. numer 1 na swiecie w eksporcie ksiezy - alleluja i do
                                    przodu
                                    • Gość: kotwicze Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:25
                                      swiete slowa.....
                                      jedynie pseudo lewica moze ten kraj uratowac......hahahahahahaha
                                      aaaaa widze, ze i Rydzyk sie pojawia, zapomniales o Jankowskim i innych.......
                                      zolc ci sie juz na resztki mozgu rzuca, popros o szczepionke........;).
                                      • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:27
                                        Gość portalu: kotwicze napisał(a):

> swiete slowa.....
                                        > jedynie pseudo lewica moze ten kraj uratowac......hahahahahahaha
                                        > aaaaa widze, ze i Rydzyk sie pojawia, zapomniales o Jankowskim i innych.......
                                        > zolc ci sie juz na resztki mozgu rzuca, popros o szczepionke........;).

a gdzie ja pisze ze jestem lewicowy? no cytaty prosze dowody?
                                        • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:34
                                          zapytaj Cimoszewicza i Kwasniewskiego........bozkow prawicowego
                                          fiata....hahahahahahah
                                          • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:37

> zapytaj Cimoszewicza i Kwasniewskiego........bozkow prawicowego
                                            > fiata....hahahahahahah

sam zapytaj? chlopca na posylki sobie znalazles?
                                            • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:53
                                              twoje bozki, twoje pytania........prawicowcu......;)
                                            • rychukalisz Re: Stanisław Lem nie żyje 28.03.06, 19:48
                                              fiat_lux napisał:
                                              >
                                              > sam zapytaj? chlopca na posylki sobie znalazles?

On chce, zebys mu zrobil dobrze. Tak dobrze jak tylko potrafisz.
                              • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:13
                                Gość portalu: uomrzan napisał(a):

> Wybory wygrywają nie wyborcy tylko politycy (jeśli ktoś myśli inaczej to jest
                                > albo młody albo naiwny). Hitlera też wybrano - czy wygrali wyborcy, czy Hitler
                                > ?
                                >
                                > Słowacja, Czechy, arabskojęzyczna Malta liczą się jeszcze mniej niż Polska.
                                >
                                > P.S. "Zadupie" tworzy suma międzynarodowego znaczenia kraju i jego wewnętrznej
                                > witalności=zdolności do przystosowania się do zmiennych warunków społeczno -
                                > ekonomicznych (co równa się patrzeniu w przyszłośc i szukaniu dróg rozwoju).

polska obecnie prowadzi jedynie w eksporcie ksiezy do innych krajow. ja jestem
                                polakiem i moge powiedziec o mojej ojczyznie ze jest to cywilizacyjne zadupie. i
                                lem mogl to tez zrobic. pewnie na swojej zyciowej drodze spotkal wielu takich
                                "prawdziwych" "polakow" ktorzy mu zawsze przypomiali ze jest zydkiem. akurat
                                facet pochodzi ze lwowa ktory jest zrodlem ludzi pochodzenia zydowskiego z
                                ktorych polska moze byc dumna jak cala lwowska szkola matematyki i wielu innych
                                wielkich polakow ale nie najwazniejsze ze byl "zydkiem", niech zna swoje miejsce
                                i "rodacy" zza oceanu caly czas przypominaja mu co mu wolno a co nie.
                                • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:18
                                  plujesz i szczekasz.....
                                  no chyba, ze mozesz wskazac cytaty o ktorych mowisz.....
                                  jak mawiaja rosjanie....pazywiom, pasmotriom.........
                                  Lwow zrodlem pochodzenia Zydow w Polsce.......
                                  wow, moze jeszcze inne madrosci fiacie......?
                                  • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:23
                                    i jeszcze czytac nie umiesz "wow"
                                    moge zaakceptowac fakt ze mozesz poczuwac sie polakiem, bo w przeciwienstwie do
                                    tobie podobnym nie bede nikomu mowil co ma myslec i kim sie poczuwac. ale to
                                    tylko sie skada na to co lem mowil - polska cywilizacyjnym zadupiem. mamy teraz
                                    nowe wyrocznie - wasserman i dorn na antenie antysemickiego radia wskazuja
                                    palcem kto jest polakiem a kto wilkiem w owczej skorze. i jazda
                                    • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:29
                                      moze zanim zaczniesz pouczac jak czytac, nauczysz sie pisac......?
                                      "....bo w przeciwienstwie do tobie.....", chyba chodzilo ci o ciebie.....?
                                      aaaaaaa, widze ze juz nadchodzi plejada Gwiazd.........wassermann, dorn......
                                      to dopiero Zydzi, najgorszy rodzaj bo prawicowy, odszczepiency
                                      zapewne....hahahahahah
                                      cytaty, cytaty poprosze..........pustoslowie jak na razie i tyle......
                                      • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:32
                                        tylko cytaty? a dowodzikow nie chcesz? moze ufo? mozesz o tym przeczytac wraz z
                                        opowiesciami prawdziwych polakow na stronach niniwa, ale to ze tam sa to nie
                                        dowod ze tam sa. potrzebny jest cytat, albo dowod na cytat, albo cytat na dowod.
                                        kotwicz jestes zywym przykladem cywilizacyjnego zadupia
                                        • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:36
                                          cytaty dorna i wassermanna poprosze, sliny na plucie ci nie brak, gardlo
                                          szczekot tez jeszcze wytrzymuje......
                                          a ja jedynie poprosze o cytaty z wassermanna i dorna, w ktorych wskazuja
                                          prawdziwych polakow i innych......
                                          tyle chyba mozesz......?
                                          a moze kaganiec przeszkadza.......?
                                          • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:38
                                            ciesze ze brak ci konkretow. zreszta zawsze ich bylo brak. ufo, niniwa, staly
                                            atak sil zydowskich na polske - alleluja i do przodu
                                            • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:56
                                              lanie wody specjalnoscia fiata......?
                                              podczekaj na smingus dyngus......wtedy to juz bedzie chyba powodz......
                        • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 19:52

> a o jego wielkosci moga swiadczyc jego wlasne slowa:
                          > "....O czym tu mówić, skoro Polska jest, za przeproszeniem, cywilizacyjnym
                          > zadupiem, które tak naprawdę nie liczy się w świecie?..."......
                          > i coz to ten wielki Polak robil na zadupiu...?

mieszka w swojej ojczyznie. ja tez mam krytyczne slowa w stosunku do mojej ojczyzny

skoro juz o to pytasz to moze zapytam co taki "patriota" jak ty robi za
                          granicami swojej ojczyzny?
                          • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 19:59
                            mieszkam, pracuje i zyje......
                            w odroznieniu od ciebie, Lema i innych twoich bozkow nie twierdze, ze moja
                            Ojczyzna jest zadupiem.....majac czasami krytyczny stosunek do pewnych spraw
                            krajowych......
                            • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:03

> mieszkam, pracuje i zyje......
                              > w odroznieniu od ciebie, Lema i innych twoich bozkow nie twierdze, ze moja
                              > Ojczyzna jest zadupiem.....majac czasami krytyczny stosunek do pewnych spraw
                              > krajowych......

to jak masz krytyczny stosunek to sie wyprowadz tam gdzie ich nie bedziesz mial.
                              och zapomnialem ty juz to zrobiles. teraz pokazujesz z dala palcem kto jest
                              zydek, kto jest prawdziwy polak, i kto ma sie gdzie wyprowadzic. sorry dla mnie
                              nie jestes polakiem. jest polproduktem - osoba kiedys zyjaca w polsce, teraz na
                              stale zamieszkala w usa pewnie juz po amnestii. dla amerykanow nigdy nie
                              bedziesz amerykaninem, polakiem tez juz dawno nie jestes
                              • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:13
                                wiesz, akurat to co sadzisz o mnie zupelnie mnie nie wzrusza.......
                                moze jeszcze zamiast szczekac i pluc (kaganiec znowu zdjeli....?), wskazesz w
                                ktorym miejscu wskazuje na prawdziwych polakow, badz kto i gdzie ma sie
                                wyprowadzic....??????
                                nie jestem amerykaninem, a ktorz to amerykanin.....?
                                nie jestem polakiem, a ktorz to polak....?
                                a moze ci chodzilo jedynie o twoj subiektywny "obraz" polaka i
                                amerykanina......?
                                tak wiec sline otrzyj i pisz, pisz bo bol ktory cie trawi, zolc, ufo i "pewien
                                zyd" nie odejda.......
                                • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:16
                                  pokazalem ci ufo w twoich postach wielokrotnie. ale tobie potrzeba "dowodow" na
                                  wszystko. nawet jak ci szczaja na oczy to dowod ze deszcz pada. coraz bardziej
                                  gardze dzisiejsza tzw "prawica" - sto razy blizej wam do hitlera niz do dmowskiego
                                  • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:22
                                    jakze kulturalna, postepowa wypowiedz fiata, przedstawiciela nowej kultury i
                                    postepu.....
                                    zaczynasz coraz bardziej przypominac kal, ktory czasami sie gromadzi w
                                    okolicach zadupia, a ktory od czasu do czasu zostaje wytarty,aby higiena byla
                                    zachowana i zeby nie zabrudzic innych czesci spoleczenstwa......
                                    jedz do puszczy, twoj kandydat byl najlepszy, teraz Zubra w puszczy ..........
                                    • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:26

> jakze kulturalna, postepowa wypowiedz fiata, przedstawiciela nowej kultury i
                                      > postepu.....

a moze udowdnisz ze kiedys napisalem ze jestem kutluralny i postepowy? no cytaty
                                      prosze dowody?

> zaczynasz coraz bardziej przypominac kal, ktory czasami sie gromadzi w
                                      > okolicach zadupia, a ktory od czasu do czasu zostaje wytarty,aby higiena byla
                                      > zachowana i zeby nie zabrudzic innych czesci spoleczenstwa......

wlasnie udowadnisz to co napisal lem

> jedz do puszczy, twoj kandydat byl najlepszy, teraz Zubra w puszczy .........

jeszcze przed chwileczka uomzynianowi pisales o uznaniu demokratycznych wyborow
                                      w polsce, ale ja nie moge miec swojego kadydata. wiem wiem jak mi sie kaczynski
                                      nie podoba to moge sie wyprowadzic. sa jeszcze jakies wakanty dla "prawdziwych"
                                      "polakow" w ojczyznie illinois?
                                      • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:33
                                        nie jestes kulturalny i postepowy.......?
                                        pierwszy slysze, a juz myslalem ze to ten sam oboz zjednoczenia narodowego......
                                        fiat, alex, bernard..........nie....?
                                        a ktoz ci to nie daje miec wlasnego kandydata......?
                                        bidnys, z tym wyczulonym swiatopogladem i troska o dobro kraju......
                                        jedyny, ktory wie wszystko (Zegota sie klania) i wyglasza jedyne rady dla
                                        rodakow i polmozgowcow z prawicy......
                                        nie wiem, ale zawsze mozesz zapytac swego kandydata numer 2, Olek ci powie jak
                                        wroci.......
                                        • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 20:40

> nie jestes kulturalny i postepowy.......?
                                          > pierwszy slysze, a juz myslalem ze to ten sam oboz zjednoczenia narodowego.....

prosze o dowod na to ze myslales. cytaty, dowodziki. bez tego wiesz kim jestes

> .
                                          > fiat, alex, bernard..........nie....?
                                          > a ktoz ci to nie daje miec wlasnego kandydata......?
                                          > bidnys, z tym wyczulonym swiatopogladem i troska o dobro kraju......
                                          > jedyny, ktory wie wszystko (Zegota sie klania) i wyglasza jedyne rady dla
                                          > rodakow i polmozgowcow z prawicy......
                                          > nie wiem, ale zawsze mozesz zapytac swego kandydata numer 2, Olek ci powie jak
                                          > wroci.......

jak to dobrze ze nie ma juz tego zydka olka. zlodziej komuch i pijak. dzieki ci
                                          opatrznosci ze steru teraz pilnuja prawdziwi polacy wasserman, dorn i bender oni
                                          nas poprowadza ku swietlistej przyszlosci
                                          • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 20:58
                                            przeciez ciagle potkreslam twoja kulture i postepowosc......
                                            to zamalo.....?
                                            pijak to fakt, czy zlodziej.....to sie juz niedlugo okarze....
                                            widze,ze mu nawet w rozporek zagladales.........
                                            jakze to polskie i katolickie.......jeszcze tylko powiedz do jakiej prafii
                                            nalezysz......a moze do kolka rozancowego.....?
                                            • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 21:04

> przeciez ciagle potkreslam twoja kulture i postepowosc......

ale jaka kulture? jak postepowosc? prosze dowody i cytaty

> to zamalo.....?
                                              > pijak to fakt, czy zlodziej.....to sie juz niedlugo okarze....

mialem taki proroczy post
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=33946356
                                              czyt punkt 3

> widze,ze mu nawet w rozporek zagladales.........

ot i nastepne co was laczy. moze sie spotkasz ze swoim kolega po przekonaniach?
                                              widac ze zna sie na sprzecie
                                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=39150505&a=39150801

> jakze to polskie i katolickie.......jeszcze tylko powiedz do jakiej prafii
                                              > nalezysz......a moze do kolka rozancowego.....?
                                              • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 21:09

przeciez ciagle potkreslam twoja kulture i postepowosc......

ale jaka kulture? jak postepowosc? prosze dowody i cytaty

swoista, fatowo_luxowa.......

to zamalo.....?
                                                pijak to fakt, czy zlodziej.....to sie juz niedlugo okarze....

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=33946356
                                                czyt punkt 3

prorok to z ciebie, jak z koziej.........

widze,ze mu nawet w rozporek zagladales.........

ot i nastepne co was laczy. moze sie spotkasz ze swoim kolega po przekonaniach?
                                                widac ze zna sie na sprzecie
                                                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=39150505&a=39150801

toz to ty nikt inny twierdzi wkolko, ze Olek jest wyznania mojzeszowego....

> jakze to polskie i katolickie.......jeszcze tylko powiedz do jakiej prafii
                                                > nalezysz......a moze do kolka rozancowego.....?

no tak, do kjakiej badz jakiego....?
                                                • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 21:20
                                                  dzizas a tu jeszcze taki rebus mi nadajesz. no dobra milo sie z toba gadalo.
                                                  badz czujny! zyd nie spi tylko spiskuje!
                                                  • Gość: kotwicz Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.teradyne.com 27.03.06, 21:21
                                                    mow za siebie misiu, za siebie....;).
                                              • Gość: Z.P. Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.elpos.net / *.elpos.net 27.03.06, 22:44
                                                Fiat_lux napisał:
                    • Gość: zydek Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.168-81-70.mc.videotron.ca 08.04.06, 06:32
                      a ja jako Zydek zyjacy w Polsce nie odbieram slowa "zydek" jako pogardliwe.
                      Tak jak nie powinien odbierac Ruski pogardliwie jak ktos do niego powie "rusek"
                • Gość: zydek Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.168-81-70.mc.videotron.ca 08.04.06, 06:29
                  a jak ktos nam powie Polak, to to czy mamy czuc sie obrazeni
                  Zyd to jest Zyd, Polak to jest Polak
                  Zydek jest Zydkiem,a Polak Polaczkiem
                  Czepiasz sie luksie swego ogona
          • fiat_lux Re: Stanisław Lem nie żyje 27.03.06, 19:32

> nie będę płakał po Lemie dla mnie to taki sam człowiek jak inny

o kazdym czlowieku takim samym jak innym po pierwsze wspominasz jego narodowsc w
            pogardliwej odmianie

zastanawiam sie jak piszesz przez internet to czy myslisz o tym ze pisanie przez
            internet i nowoczesna elektronika nie bylaby mozliwa bez innego zydka? wolalbym
            zebys skutecznie gardzil praca wszystkich zydkow i odrzucal owoce ich pracy.
            mielibysmy wtedy mniej ciolkow na forum
    • Gość: uomrzan Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:32
      Chylę czoła dla jego pracy i geniuszu. Polska straciła wielkiego rodaka.
      To był nieprzeciętny umysł, człowiek i wizjoner.
      Będzie nam go brak.

Spoczywaj w pokoju...
      • Gość: nutopia (*)(*)(*) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 27.03.06, 19:56
    • Gość: zidi Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.elpos.net / *.elpos.net 28.03.06, 05:51
      Chylę czoło przed Wielkim Pisarzem...
    • Gość: pyt. Re: Stanisław Lem nie żyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:01
      czy IPN wypowiedział sie na temat Lema ?
      • jazyda Jasne, że się wypowiedział.Lem donosił kosmitom... 08.04.06, 00:26
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka