Dodaj do ulubionych

Zwolniony za grochówkę?

IP: *.Proxy.IdeaLan / *.idealan.pl 08.04.06, 02:22
Precz z Zarzadem Spoldzielni Mieszkaniowej "Zacheta"! Odwolac bydlakow!
Obserwuj wątek
    • Gość: Fine Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.klinikum.lan / *.dip0.t-ipconnect.de 08.04.06, 10:51
      No wlasnie co ze srodowiskiem Bialorusinow w Bialymstoku - bo tu wszystko tak
      cichcem, cichcem, niby wszyscy chca demokracji, a tak naprawde trzymaja z
      Lukaszenka. Polakom na Bialorusi blokuje sie wszystko, a u nas to i Bialorusinom
      konkurs sie zasponsoruje i koncert i zawsze na to kasa jest. Kontroluje to ktos
      w ogole ?
      • Gość: Stanisław Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.06, 11:21
        Ci białostoccy Białorusini to przede wszystkim obywatele Polski.
        Przeciętny obywatel Polski zajęty jest bardziej zdobyciem pracy i wyrywaniem
        gotówki bo czasy nie są lekkie.
        Wybory na Białorusi czy teczki dawnych agentów to sprawa polityków którzy muszą
        mieć temat zastępczy gdy nie mogą sobie poradzić z autentycznym.
        • Gość: Fine Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.klinikum.lan / *.dip0.t-ipconnect.de 08.04.06, 17:38
          Taaa, obywatele, znaczy sie maja polski paszport, korzystaja z tego, ze sa w
          Unii, ze moga podrozowac i studiowac gdzie chca, ale tak naprawde to obchodzi
          ich tylko Bielarus albo nawet nie Bielarus tylko Rus - a polski rzad "ma dac",
          tak jest - do gara wlozyc i oczywiscie nie interesowac sie, dokladnie tak jak
          piszesz, zgadza sie, trafiles w samo sedno. Na bialostoczyznie nic sie nie
          zmienilo. Za komuny Bialorusini jako elemnent sprzyjajacy proradzieckiej wladzy
          byli na najwyzszych stolkach i tak zostalo, bo to przeciez "obywatele".
      • Gość: markotny Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.chello.pl 09.04.06, 09:02
        no i zaczyna sie dekonspirowac lukaszenkowska agentura ,narazie agenci
        wplywajacy na srodowisko,ciekawe kiedy abw zajmie sie agenura wojskowa i
        gospodarcza.
    • Gość: Żenada i tyle Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 08.04.06, 12:16
      Wiera Syczewskaja - no właśnie, siora tego białorusa ... I wszystko jasne. Kto
      rządzi i obstawia najbardziej lukratywne i decyzyjne stołki w Białymstoku.
      Wstyd mi za takich decydentów :(
    • Gość: Bialostoczanin Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.04.06, 15:49
      I tak powoli ginie Polska.Jakim prawem oddajemy wladze mniejszosciom narodowym?
      Polaka wyrzucili a bialorusiny dalej rzadza i maja sie dobrze.Polacy,ratujmy
      Polske poki jeszcze czas.
      • zewsi Re: Zwolniony za grochówkę? 08.04.06, 18:54
        Polska ginie bo wywalili faceta, który wydał pieniądze na grochówkę, zamiast na
        jakąś imprezę kulturalną?
        • Gość: xyz Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.elpos.net 09.04.06, 10:22
          Wydał pieniądze na grochówke, której połowe zjadło zebranie społdzielców
          organizowane w DK "Zacheta".

Polska nie ginie - GINIE NORMALNOŚĆ, PRZYZWOITOŚĆ.
          Cholerne komuchy ze Spoldzielni Mieszkaniowej "Zacheta" pasa swoje tluste
          dupska nic nie robiac, a czepiajac sie ludzi, ktorzy dla tej Spoldzielni
          zrobili najwiecej.

Hieronim Wawrzynski, jak i Anna Dabrowska - dyrektor tej placowki zostali
          wyrzuceni, poniewaz domagali sie NORMALNOŚCI! Domagali sie jasnej, dostepnej
          dla wszystkich formy dzialalnosci Zarzadu.

Więc zostali wyrzuceni.

To dopiero poczatek wszelkich niejasnosci zwiazanych ze Spoldzielnia
          Mieszkaniowa "Zacheta" i Zarzadem.

Jest jeszcze sprawa fundacji zalozonych przez Zarzad Spoldzielni - ktorej
          sposob finansowania i dzialalnosci jest "niejasny" - pisal o tym Poranny, a
          takze chociazby ocpielnie blokow, nalezacych do Spoldzielni. Przypomne, iz jest
          cos takiego, jak fundusz remonotowy na ktorego kazdy placac czynsz wplaca pewna
          ilosc pieniedzy. I te pieniadze przeznaczone sa na remonty itp. blokow. Prezes
          natomiast powiedzial, iz jeżeli mieszkancy chca sobie ocieplac bloki - musza
          sie na to "zrzucac"! ABSURD!

Może czas skonczyc z tym cyrkiem?
      • duch_zenona zbiorowe harakiri ? 08.04.06, 19:04
        sam już nie wiem, co mam robić.

czy nadal atakować i ośmieszać białoruskie elity czy też zacząć bronić ginący
        naród.

z jednej strony ich irracjonalna masochistyczna prorosyjskość, hamująca postęp
        i rozwój społeczeństwa obywatelskiego w regionie protekcyjna kultura swajoków,
        z drugiej strony śmierć narodu białoruskiego nie jest w interesie Polski i
        regionu.

najzdolniejsi młodzi polscy Białorusini wyjadą jak najdalej od Białegostoku -
        do Warszawy, Gdańska, za granicę. większośc pozostanie w regionie i pogrązy się
        w maraźmie, alkoholu, wspominając ginący świat ich dzieciństwa, obserwując
        wstydzące się białoruskości dzieci i wyniki następnego spisu powszechnego.

na szczęście nieduży odsetek Białorusinów zareaguje nienawiścią do Polski,
        katolicyzmu. staną się pożywką dla służb specjalnych imperialistycznej Rosji
        lub jak ortheus będa zakładać groteskowo-prowokacyjne wątki o wyższości
        prawosławia nad katolicyzmem.

sam już nie wiem, co mam robić

--------------------
        Zenon S. już nic nie napisze.
        • Gość: Ja z Bojar Re: zbiorowe harakiri ? IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 11.04.06, 20:56
          Wstań Zenek, zostań, nie odchodź!Przecież jest wesoło, a Ty tak na
          poważnie.Przecież dzieje się cyrk, a ten instruktor Wawrzyniak jest zwykłym
          pionkiem w tej partii szachów politycznych. Pionki się bije, a ten nie ma szans
          na bycie figurą. A na pewno chce się przypodobać rozstawiającym figury w tym
          białostockim grajdole. Mówię Ci nie odchodź. Jeszcze będzie wesoło...
    • ortheus Re: Zwolniony za grochówkę? 08.04.06, 19:35
      Pod byle pretekstem wywalić resztę Polaków (jeśli tacy są :-))), rozrabiaków i
      wichrzycieli w naszym białoruskim domu! Każdy, kto podnosi rękę i knuje przeciw
      Białorusinom - to nasz wróg!
    • Gość: aaa Zwolniony za grochówkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 20:16
      Słusznie, że go wypierd....li, dlaczego ma karmić za czynsz spółdzielców
      białoruskich opozycjonistów ? Ja na miejscu prezesów Spółdzielni złożyłbym na
      tego durnia zawiadomienie do prokuratury !!!
      • ortheus Re: Zwolniony za grochówkę? 08.04.06, 20:22
        Gość portalu: aaa napisał(a):

> Słusznie, że go wypierd....li, dlaczego ma karmić za czynsz spółdzielców
        > białoruskich opozycjonistów ? Ja na miejscu prezesów Spółdzielni złożyłbym na
        > tego durnia zawiadomienie do prokuratury !!!

Głodnych Polaków niech karmi Różowa Prezerwatywa (C.R.).
        Na balony i wstążeczki starczyło, a na grochówkę zabrakło? :-)))

Głodni Polacy precz od białoruskiego stołu!
        • duch_zenona Re: Zwolniony za grochówkę? 08.04.06, 20:45
          widzę, że mój post dotknął ortheusa i teraz chce zamienić ten wątek w
          prymitywną pyskówkę, zeby kamiar ten wątek skasował.
          =============

Zenon S. nic już więcej nie napisze........
        • Gość: Stanisław Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.pools.arcor-ip.net 08.04.06, 22:53
          Tu takich nie ma.
          Nie ma białoruskich opozycjonistów i nie ma białostockich nacjonalistów z
          białoruskimi korzeniami. Proszę więc nie robić piany.
          Jest natomiast modny akurat temat na którym kanapowe partyjki chciałyby zrobić
          duże wejście w politykę.
          Tu w Białymstoku Auchan, dziury w jezdniach i jeszcze parę pomniejszych spraw
          gwarantują powodzenie, więc powodzenia życzę:)
        • Gość: zibi Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.koba.pl / *.koba.pl 10.04.06, 15:51
          ortheus WALNIJ SIE W LEB TY STARY KOMUCH TY ZNASZ WOGULE WAWRZYNSKIEGO ZE TAK
          PISZESZ A JAK POPIERAL UKRAINSKICH OPOZYCJONISTOW TO BYLO DOBRZE GDZIE TY
          WIDZISZ TEN BIALORUSKI STOŁ CHYBA ZE U CIEBIE W DOMU
    • Gość: trzos Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 08:57
      zdelegalizować BTSK V kolumna Łukaszenki jak tam na Białorusi tak dobrze to
      niech Syczewscy jadą droga wolna.
      • Gość: xyz Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.elpos.net 09.04.06, 10:25
        Niech jadą i nie wracają już! Wstyd mi za takie osoby. Komuszki, ktorzy siedza
        i pasa swoja dupe.

Cholerne komuchy ze Spoldzielni Mieszkaniowej "Zacheta" pasa swoje tluste
        dupska nic nie robiac, a czepiajac sie ludzi, ktorzy dla tej Spoldzielni
        zrobili najwiecej.

Hieronim Wawrzynski, jak i Anna Dabrowska - dyrektor tej placowki zostali
        wyrzuceni, poniewaz domagali sie NORMALNOŚCI! Domagali sie jasnej, dostepnej
        dla wszystkich formy dzialalnosci Zarzadu.

Więc zostali wyrzuceni.

To dopiero poczatek wszelkich niejasnosci zwiazanych ze Spoldzielnia
        Mieszkaniowa "Zacheta" i Zarzadem.

Jest jeszcze sprawa fundacji zalozonych przez Zarzad Spoldzielni - ktorej
        sposob finansowania i dzialalnosci jest "niejasny" - pisal o tym Poranny, a
        takze chociazby ocpielnie blokow, nalezacych do Spoldzielni. Przypomne, iz jest
        cos takiego, jak fundusz remonotowy na ktorego kazdy placac czynsz wplaca pewna
        ilosc pieniedzy. I te pieniadze przeznaczone sa na remonty itp. blokow. Prezes
        natomiast powiedzial, iz jeżeli mieszkancy chca sobie ocieplac bloki - musza
        sie na to "zrzucac"! ABSURD!

Może czas skonczyc z tym cyrkiem?
    • ortheus Re: Zwolniony za grochówkę? 09.04.06, 11:56
      To, że Polacy uważani są za złodziei, wiedzą wszyscy:
      www.youtube.com/watch?v=QMG8Vj3pGd8
      • Gość: xyz Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.elpos.net 09.04.06, 12:10
        Nie uwazasz, ze moze trzeba zacza to zmieniac?
        Pytasz sie jak - odpowiedam: Zaczac od wlasnego siebie i od naszego
        najblizszego srodowiska?

Potrafimy duzo gadac, narzekac. Ale zeby zaczac cos realnie zmieniac... juz nie
        ma chetnych. Czas moze z tym skonczyc?
        • Gość: hrabia Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 12:15
          Gość portalu: xyz napisał(a):
          ...
          > Potrafimy duzo gadac, narzekac. Ale zeby zaczac cos realnie zmieniac... juz
          nie

ja tam wolę pisać,

ust boję się otwierać...
          ...bo mam złotą koronkę
        • ortheus Re: Zwolniony za grochówkę? 09.04.06, 12:37
          Gość portalu: xyz napisał(a):

> Nie uwazasz, ze moze trzeba zacza to zmieniac?
          > Pytasz sie jak - odpowiedam: Zaczac od wlasnego siebie i od naszego
          > najblizszego srodowiska?
          >
          > Potrafimy duzo gadac, narzekac. Ale zeby zaczac cos realnie zmieniac... juz
          nie ma chetnych. Czas moze z tym skonczyc?

A więc do dzieła Polacy-katolicy! Poślijcie do diabła swoich "przewodników" i
          zacznijcie żyć jak ludzie!
          • Gość: Zyga Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 20:39
            Głupio wyszło z tą grochówką. Gdyby było jeszcze pół litra. A może było i dla
            Syczewskiej nie starczylo i zemściła się. Na drugi raz Hirek pamiętaj o szefach.
            • Gość: xyx Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.elpos.net 09.04.06, 20:52
              JUTRO O 14:00 POD SPÓŁDZIELNIĄ MIESZKANIOWĄ "ZACHĘTA" (ul. Warszawska, obok
              sklepu "WARS") MANIFESTACJA W OBRONIE DK "ZACHETA" I JEJ PRACOWNIKOW.

PRZYJDZCIE, A INFO PRZEKAZCIE DALEJ!!!
          • Gość: ;( Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.atman.pl / *.atman.pl 09.04.06, 23:45
            typowy troll
    • Gość: xyz Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.elpos.net 09.04.06, 20:54
      W związku z niezrozumiałym zamknięciem Domu Kultury "Zachęta" a także
      zwolnieniem z pracy animatorów życia kulturalno - społecznego - Anny
      Dąbrowskiej i Hieronima Wawrzyńskiego, serdecznie zapraszamy:
      9 kwietnia 2006 roku (poniedziałek)

o godz. 14:00

pod Spółdzielnią Mieszkaniową ZACHĘTA w Białymstoku

przy ul. Warszawskiej (obok sklepu „WARS”)

Podczas spotkania chcemy przekazać słowa poparcia dla byłego kierownictwa Domu
      Kultury Zachęta, wesprzeć w dążeniach powrotu na piastowane stanowiska oraz
      zaapelować do kierownictwa spółdzielni mieszkaniowej o zaprzestanie szkodliwych
      i destabilizacyjnych dla wszystkich działań.
      • Gość: szyderca Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.koba.pl / *.koba.pl 10.04.06, 15:40
        Ty to chyba masz w tym jakiś interes co???
        • Gość: xyz Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.elpos.net 10.04.06, 18:28
          Tak, mam w tym interes. Chce zyc w normalnym kraju, normalnie funkcjonowac,
          normalnie mieszkac i w pelni korzystac z praw, jakie mi przysluguja - Prawo
          Spoldzielcze.
          • Gość: szyderca Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.koba.pl / *.koba.pl 11.04.06, 17:12
            a co prawo spoldzielcze ma do grochowki? jak chcesz wspierac opozycje
            bialoruska wiec moze wspieraj ja wlasnymi pieniedzmi?! mnie bialorus nie
            interesuje i nie chcem zeby za moje pieniadze kupowana byla jakas grochowka!!!
    • Gość: Ika Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 09.04.06, 23:36
      Dlaczego nie zwolnią tej Syczewskiej, przecież ona przynosi wstyd dla naszego
      miasta
      • Gość: Zibi Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.koba.pl / *.koba.pl 10.04.06, 15:45
        Dlaczego Syczewska pracuje jeszcze w Zachęcie majac 64 lata i jest na
        emeryturze przeciez moze ja zastapic mlodsza osoba i to za mniejsza pensje
        • Gość: xyz Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.elpos.net 10.04.06, 18:30
          Dlatego pracuje, poniewaz jest siostra Syczewskiego.

Stara gwardia zyje nadal zasada: Wladzy raz zdobytej nie oddamy nigdy!
    • Gość: Zei Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 10.04.06, 03:12
      Doprawdy jestem bardzo zażenowana czytając wypowiedzi niektórych czytelników.
      Gdyby postępować weług waszej teorii to Polacy nie powinni mieszkać nigdzie poza
      POlską, wszystkie nacje mieszkające od dziada pradziada w Polsce powinny opuScić
      ten kraj. Przepraszam i to tu chodzi. Co zatem wg waszej teorii powinny zrobić
      Stany Zjednoczone, ktore są skupiskiem różnych nacji i narodowości Polaków też.W
      każdej wypowiedzi przewija się nuta nienawiści, szowinizmu, zaściankowości,a
      przede wszystkim płytka głupota i brak wiedzy.Nie sądzę by Polacy białoruskiego
      pochodzenia w Polsce żyli sprawami Białorusi - pewnie gó.. to ich obchodzi.A ty
      jeden z drugim zamiast jechać na saksy zagranicę siedż w Polsce .I to ma być
      społeczność 21 wieku. Co za koszmar. Co za prymityw.
      • Gość: utylizator Hryniewicze IP: *.anon-online.org 10.04.06, 13:55
        Wszystkich Was razem wziętych ( zarząd, prezesi Zachęty, dom kultury i
        Łukasznkę należy natychmiast utylizować !!!....i będze spokój. Zakończą się
        waśnie i spory, a białoruchy wrócą do swoich domów... i znów Polska będzie
        wolnym krajem...hough !
        • Gość: jot Re: Hryniewicze IP: *.stnet.pl 10.04.06, 14:38
          Lokatorzy Zachęty wybrali swoich.Prezesa, szefa do spraw kultury. Gratuluję.
          • Gość: xyz Re: Hryniewicze IP: *.elpos.net 10.04.06, 18:26
            12 maja beda wybory Zarzadu SM "Zacheta"
            • Gość: xyz Re: Hryniewicze IP: *.elpos.net 10.04.06, 18:33
              Jezeli popierasz protest i chcesz, aby kierownictwo Domu Kultury "Zacheta"
              powrocilo do pelnienia swoich obowiazkow - podpisz sie!

Zapraszam wszystkich do sciagania list ze strony www.bialystok.mc.org.pl ,
              zbierania podpisow pod APELEM!

Szczegolowe informacje dostepne sa na stronie: www.bialystok.mc.org.pl
      • Gość: Bialostoczanin Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.hsd1.il.comcast.net 10.04.06, 20:06
        Zei, to teraz powiedz szczeze ile znaczysz tam skad piszesz(USA)?Ilu znasz
        Polakow w zarzadach amerykanskich?W association osiedlowym jezeli sa jacys
        Polacy to na stanowisku janitora.Ja nie mam nic przeciwko innym mniejszosciom
        narodowym mieszkajacym w Polsce, niech sobie zyja...., i tyle.Polacy na
        Bialorusi nawet w swoich polonijnych organizacjach maja G(*^&^ do powiedzenia.
        Uwazam ze Polska powinna byc rzadzona przez Polakow.
        • Gość: xyz Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.elpos.net 10.04.06, 20:34
          Musze nie zgodzic sie z Toba. Dla mnie osobiscie nie jest wazne to, czy ktos
          jest Polakiem czy pochodzi z jakiejs mniejszosci. Priorytetem powinna byc
          wiedza takiego czlowieka, rzetelnosc, przyzwoitosc, uczciwosc, kompetencja - do
          sprawowania odpowiedniej funkcji.
    • Gość: Zei Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 10.04.06, 23:39
      Białostoczanin, mam nadzieję, że chciałeś dodać mądrych Polaków, ale jak sam
      widzisz tak nie jest.
    • Gość: Salem Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.hsd1.nj.comcast.net 11.04.06, 11:11
      PO pierwsze musiał to być wiec bezdomnych skoro raczono ich grochówką / co za
      poziom wiecu/. Po drugie jeśli już każesz wynosić się Białorusinom, tam gdzie
      ich miejsce to jesteś w błędzie i nie znasz sie za krzty na historii. Oni
      znikąd nie przyszli. Oni rodzili się na tej ziemi. Przypomnij sobie rozbiory
      Polski i wojny. A jeśli nie znasz tych faktów to nie zabieraj głosu.Brr co za
      poziom niektórych i jakże maluczkich.
      • duch_zenona Re: Zwolniony za grochówkę? 12.04.06, 04:52
        Gość portalu: Bialostoczanin napisał(a):

> Uwazam ze Polska powinna byc rzadzona przez Polakow.
        ---------------------------

Ja bym to ujął inaczej. Polska powinna być rządzona przez ludzi po pierwsze
        mądrych, po drugie czujących związek z tym krajem, szanującym jego tradycje,
        piękną aczkolwiek tragiczną historię, kulturę. NARODOWOŚĆ I WYZNANIE nie są dla
        mnie istotne.

Komu jednak bliżej do łukaszenkowskiej "demokracji" nie jest godzien nawet
        polskie ulice zamiatać, biorąc pod uwagę obecny polski wskażnik bezrobocia, nie
        mówiąc już o zasiadaniu w zarządzie spółdzielni mieszkaniowej.

===============================================
        Gość portalu: Zei napisał(a):

> Doprawdy jestem bardzo zażenowana czytając wypowiedzi niektórych czytelników.
        > Gdyby postępować weług waszej teorii to Polacy nie powinni mieszkać nigdzie
        poz
        > a
        > POlską, wszystkie nacje mieszkające od dziada pradziada w Polsce powinny
        opuSci
        > ć
        > ten kraj. Przepraszam i to tu chodzi. Co zatem wg waszej teorii powinny zrobić
        > Stany Zjednoczone, ktore są skupiskiem różnych nacji i narodowości Polaków
        też.
        > W
        > każdej wypowiedzi przewija się nuta nienawiści, szowinizmu, zaściankowości,a
        > przede wszystkim płytka głupota i brak wiedzy.Nie sądzę by Polacy
        białoruskiego
        > pochodzenia w Polsce żyli sprawami Białorusi - pewnie gó.. to ich obchodzi.A
        ty
        > jeden z drugim zamiast jechać na saksy zagranicę siedż w Polsce .I to ma być
        > społeczność 21 wieku. Co za koszmar. Co za prymityw.

-----------------------------------------------

KOSZMAR to przeżyli mieszkańcy Nowego Orleanu. Okazało się, że amerykańska
        harmonia ras i narodowości pięknie wygląda na amerykańskich filmach. Z chwilą,
        gdy zabrakło policyjnych luf pojawiły sie uzbrojone bandy murzynów i latynosów.
        Murzyni rabowali, mordowali i gwałcili białe i latynoskie kobiety, latnosi -
        białe i czarne. A tak przy okazji - czy jakaś amerykańska stacja telewizyjna
        raczyła oszacować ile dziesiątek tysięcy kobiet została zgwałcona? A może jest
        to informacja zupełnie nieistotna z punktu widzenia "doskonałej" amerykanskiej
        wolności slowa i demokracji?

U nas są też powodzie. Białka wprawdzie nie zalewa Białegostoku, ale np Odra -
        owszem. Okolice Szczecina zamieszkuje spora grupa polskich Ukraińców
        przesiedlonych tam z Karpat po akcji Wisła. Nie powstały jednak gangi Ukraińców
        mordujących Polaków czy też gangi Polaków mordujących i gwałcacych kobiety
        ukraińskiego pochodzenia.

Amerykańskie wielkie miasta. Rasistowskie gangi czarnych, latynosów
        zwalczających się nawzajem. W nowojorskim Bronxie dochodzi jeszcze podział
        religijny. Spora grupa murzynów i "portoryków" przeszła ongiś na islam.
        Kilkudziesięcioletnia wojna gangów trwa i końca jej nie widać. Tylko na filmach
        biały policjant walczy (oczywiście z sukcesami) z czarnymi czy latynoskimi
        gangami. W praktyce wśród ludności czarnej pracują TYLKO czarni policjanci,
        wśród latynoskiej - hiszpańskojęzyczni.

U nas w Białymstoku, policja nie jest tak wyszkolona, sprawna, dobrze
        wyposażona jak w USA. Nie ma też takich uprawnień jak policja u was. Są grupy
        młodych ludzi wszczynających bójki, zwalczczających się nawzajem, ale podział
        przebiega nie narodowościowo czy też wyznaniowo, ale jest to podział na
        poszczególne dzielnice miasta. Skala zagrożenia jest jednak nieporównywalna i
        dwóch przeciętnych amerykańskich policjantów rozprawiłaby sie w ciągu kilku dni
        z naszymi "gangsta"

Amerykańskie więzienia. Polskie więzienia jawią się jako wzór tolerancji.
        Widziałem bodajże na Discovery świetny film dokumentalny. W USA panuje ścisły
        podział rasowy. Żeby przetrwać musisz "zapisać" się do grupy odpowiedniej ci
        rasowo (białych, czarnych, latynosów) lub spaść do grupy byłych policjantów i
        wyrzutków z innych grup. Samotnie nie masz szans przeżycia.

Chyba udowodniłem, że pod względem tolerancji jesteśmy o szczebel wyżej niż
        pouczające resztę świata USA. Do ideału jednak daleko. Zawsze obcym okupantom
        udawało się nastawić mniejszości przeciwko Polakom lub vice versa. Czas z tym
        skończyć.

To, że ktoś chce wyganiać polskich Białorusinów z Polski to jest PRYMITYWna
        insynuacja.

Przepraszam, że ja, bywalec tego forum tak ostro potraktowałem polska
        nowicjuszkę białoruskiego pochodzenia z dalekiego USA.

Zapraszam do merytorycznej dyskusji, ale bez pouczającego tonu i ostrożnie z
        eitetami typu "koszmar, prymityw". No, chyba, że tzw ekspresja wypowiedzi tak
        wymaga.

Pozdrawiam.

A tak przy okazji. W amerykańskiej demokracji funkcjonuje pojęcie polictically
        correct, zupełnie obce polskiej demokracji?

Czy raczyłabyś dokształcić na ten temat mnie - "koszmarnie prymitywnego
        paliaczka" ?

• duch_zenona Re: Zwolniony za grochówkę? 13.04.06, 19:04
      Może ktoś inny coś wie o funkcjonującym w USA terminie polictically correct. Z
      pozoru wygląda mi to na nonsens i ograniczenie swobód demokratycznych, ale z
      drugiej strony czy jest dopuszczalne, zeby jakaś polska osoba publiczna
      popierała reżim łukaszenki?

Jak to działa w USA?
    • krzyper Re: Zwolniony za grochówkę? 13.04.06, 21:42
      p.Wawrzyniak posiada niespotykany dar pomiaru zawartosci alkoholu u innych
      poprzez uscisk dłoni przy powitaniu /alkomat w łokciu?/
    • Gość: kat- olik Re: Zwolniony za grochówkę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.06, 15:29
      jeżeli ten hieronim mieszka na ul.Składowskieej to kawał nieobrzezanego ch...
      • lewoslawny Re: Wiera to cholera 14.04.06, 15:31

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka