Gość: antares IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.06, 16:30 wiwat Król wiwat Sejm wiwat wszystkie Stany,wszystkiego dobrego Rodacy:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekroskop88 Re: kocham Cie Polsko!!! 03.05.06, 16:39 Wiwat! ;-) Również wszystkiego dobrego Rodaku :) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: kocham Cie Polsko!!! 05.05.06, 14:33 za co ? krola nie ma ...sejm jaki jest , kazdy widzi... stany maja nas w d... chyba ty , jakis kochas...? Gość portalu: antares napisał(a): > wiwat Król wiwat Sejm wiwat wszystkie Stany,wszystkiego dobrego Rodacy:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: kocham Cie Polsko!!! 05.05.06, 15:21 bogo2 napisał: > za co ? > krola nie ma ...sejm jaki jest , kazdy widzi... > stany maja nas w d... > chyba ty , jakis kochas...? > > > Gość portalu: antares napisał(a): > > > wiwat Król wiwat Sejm wiwat wszystkie Stany,wszystkiego dobrego Rodacy:) ============= Idąc takim rozumowaniem, większość polskich intelektualistów, naukowców, twórców, artystów w kraju i za granicą jest "kochasiami". Patriotyzm winosi się z domu i pomaga w osiągnięciu sukcesu. Ludzie, którzy zostali wychowani w duchu szacunku i miłości do ojczyzny nie mają kompleksów z powodu, że są Polakami. To właśnie zakompleksieni ludzie spostrzegają świat bardziej subiektywnie a wzmianka o kochasiach potwierdza tą subiektywność Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: kocham Cie Polsko!!! 05.05.06, 16:07 to on kocha polske... dlatego,ze ma kompleksy ,czy odwrotnie... ? duch_zenona napisał: >> Ludzie, którzy zostali wychowani w duchu szacunku i miłości do ojczyzny nie maj > ą > kompleksów z powodu, że są Polakami. > > To właśnie zakompleksieni ludzie spostrzegają świat bardziej subiektywnie a > wzmianka o kochasiach potwierdza tą subiektywność > Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: kocham Cie Polsko!!! 05.05.06, 16:43 bogo2 napisał: > to on kocha polske... dlatego,ze ma kompleksy ,czy odwrotnie... ? ================== Robi się coraz ciekawiej. Czy ten, co kocha Polskę, wstydzi się że jest Polakiem i z racji tego ma kompleksy, poczucie małej wartości, niższości i te NEGATYWNE odczucia kaleczą go psychicznie??? Czy ten co kocha Polskę nienawidzi wszystkiego, co z Polską związane a więc i siebie??? Z niecierpliwością oczekuję następnych rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: kocham Cie Polsko!!! 05.05.06, 16:58 nie oczekuj rewelacji , tylko odpowiedz na pytanie... bez zadnych ucieczek na boki.... ;) duch_zenona napisał: > bogo2 napisał: > > > to on kocha polske... dlatego,ze ma kompleksy ,czy odwrotnie... ? > ================== > Robi się coraz ciekawiej. Czy ten, co kocha Polskę, wstydzi się że jest Polakie > m > i z racji tego ma kompleksy, poczucie małej wartości, niższości i te NEGATYWNE > odczucia kaleczą go psychicznie??? > > Czy ten co kocha Polskę nienawidzi wszystkiego, co z Polską związane a więc i > siebie??? > > Z niecierpliwością oczekuję następnych rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: kocham Cie Polsko!!! 05.05.06, 17:34 bogo2 napisał: > nie oczekuj rewelacji , tylko odpowiedz na pytanie... > bez zadnych ucieczek na boki.... ;) > > > bogo2 napisał: > > > > > to on kocha polske... dlatego,ze ma kompleksy ,czy odwrotnie... ? -------------------- Powstrzymując się od złośliwych komentarzy odpowiadam: Gdyby ktoś cie spytał: Czy jesteś głupi bo uważasz, że Ziemia jest płaska czy też Ziemia jest płaska, bo ty jesteś głupi, to co byś odpowiedział? Tak samo twoje pytanie zawiera w sobie błąd, że on kocha Polskę, bo ma kompleksy. Moja odpowiedź: Ponieważ on kocha Polskę nie dlatego, że ma kompleksy, ale dlatego, że miłość do Polski wyniósł z domu, twoje pytanie nie ma sensu. Nie wiem czy on ma komlpeksy czy też nie, ale wiem, że to nie miłość do Polski jest źródłem kompleksów ale niechęć i nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: kocham Cie Polsko!!! 06.05.06, 16:03 skad wiesz? duch_zenona napisał: >(...) ale wiem, że to nie miłość do Polski > jest źródłem kompleksów ale niechęć i nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: kocham Cie Polsko!!! 06.05.06, 16:29 Wiem, bo też Polskę. Tak zostałem wychowany i wdzięczny jestem za to moim rodzicom. Bardzo pomaga mi to w życiu. Nie mam kompleksów w kontaktach z przedstawicielami innych nacji. Często spotkałem się natomiast z zakompleksionymi rodakami, którzy wobec kogoś z bogatszego kraju przyjmują postawę służalczą, co uniemożliwia im osiągnięcie sukcesu. Wystarczyło z nimi chwilę porozmawiać, by się przekonać, że nie lubią Polski, siebie i traktujących ich z góry tubylców. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: kocham Cie Polsko!!! 06.05.06, 17:19 to,ze ty nie masz kompleksow... nie swiadczy o niczym....powtarzam pytanie... skad wiesz? duch_zenona napisał: >(...) ale wiem, że to nie miłość do Polski > jest źródłem kompleksów ale niechęć i nienawiść. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: kocham Cie Polsko!!! 05.05.06, 17:12 duch_zenona napisał: > bogo2 napisał: > > > za co ? > > krola nie ma ...sejm jaki jest , kazdy widzi... > > stany maja nas w d... > > chyba ty , jakis kochas...? > > > > > > Gość portalu: antares napisał(a): > > > > > wiwat Król wiwat Sejm wiwat wszystkie Stany,wszystkiego dobrego Rod > acy:) > ============= > > Idąc takim rozumowaniem, większość polskich intelektualistów, naukowców, > twórców, artystów w kraju i za granicą jest "kochasiami". Patriotyzm winosi się > z domu i pomaga w osiągnięciu sukcesu. > > Ludzie, którzy zostali wychowani w duchu szacunku i miłości do ojczyzny nie maj > ą > kompleksów z powodu, że są Polakami. > > To właśnie zakompleksieni ludzie spostrzegają świat bardziej subiektywnie a > wzmianka o kochasiach potwierdza tą subiektywność > zenus juz zapomniales jak podzieliles na oboz antypolski i patriotyczny? szkoda ze ty nie zostales wychowany w duchu szacunku i milosci do ojczyzny Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: kocham Cie Polsko!!! 05.05.06, 17:37 Musisz mi fiacie przypomnieć, ba mam wrażenie, że jak zwykle coś przekręciłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antares Re: kocham Cie Polsko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:10 "swieta milosci kochanej czują cię tylko umysly poczciwe:)powiedzial kiedys poeta z Warmii ja tylko wyrazam,to co mysle inie ma wtym zadnych kompleskow,nawet ich sladu. zgadzam sie Zenonem,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antares Re: kocham Cie Polsko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.06, 18:11 tam mialo byc swieta milosci kochan OJCZYZNY,tylko gdzies mi wcielo,sorry Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: kocham Cie Polsko!!! 06.05.06, 18:20 nie przepraszaj... rozum takze ,gdzies, czasami wcina...;) Gość portalu: antares napisał(a): > tam mialo byc swieta milosci kochan OJCZYZNY,tylko gdzies mi wcielo,sorry Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: kocham Cie Polsko!!! 07.05.06, 04:03 No właśnie bogo - rozum gdzieś wcina. Dlaczego zaatakowałeś antares? Dlaczego tak emocjonalnie podchodzisz do faktu, że ktoś kocha Polskę? Przestałeś dyskutować merytorycznie. Wydaje ci się, że skoro wyrobiłeś sobie jakąś tam przeciętnie niezłą opinię na tym forum, to w razie konfrontacji forumowicze uwierzą tobie a nie moim logicznym ARGUMENTOM? Mylisz się. Teraz do rzeczy. Ja nie muszę ci udowodnić, że to jest jakieś prawo, bo tak sam tak nie uważam. Jest to reguła potwierdzona przeze mnie i przez moich polskich przyjaciół empirycznie. Poza tym w odróżnieniu od twojej teorii jest spójna logicznie. Oczywiście każda reguła może mieć wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: kocham Cie Polsko!!! 07.05.06, 15:04 wiesz ...ze slowem "kocham" nie mozna dyskutowac... nie mozna dyskutowc ze emocjami... mozna tylko zadac pytanie za co ?... to nie atak , to tylko ciekawosc ... fraze "rozum gdzies wcina" napisalem z przymruzeniem oka... jezeli ktos sie poczul dotkniety, przepraszam.... jestem jak najdalszy od atakowania kogokolwiek... zwlaszcza zakochanych.... ;) co innego,kiedy pojawia sie generalizacja argumentu traktujaca odbiorce jak idote... wtedy trzeba zapytac i pytac do konca ... skad wiesz? duch_zenona napisał: >(...) ale wiem, że to nie miłość do Polski > jest źródłem kompleksów ale niechęć i nienawiść. duch_zenona napisał: > No właśnie bogo - rozum gdzieś wcina. Dlaczego zaatakowałeś antares? Dlaczego > tak emocjonalnie podchodzisz do faktu, że ktoś kocha Polskę? > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Ja nie kocham Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.06, 15:15 Kochać jakiś twór polityczno-urzędniczy, króry za jakiś czas moze przestać istnieć, jak to już nieraz w historii bywało? Większość mieszkańców tego kraju najchetniej by stad wyjechało i zapomniało o tym pełnym nędzy, brudu i nienawiści łez padole. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Ja nie kocham Polski 07.05.06, 15:25 I zamieniło jeden padół na inny, wcale nie lepszy. Stara maksyma: wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma jest bardzo prawdziwa. Może problemem nie jest miejsce, w któym żyjemy, ale my sami i to, co w naszych głowach. P.S. USA i stara 15-stka są za małe by pomieścić całą nedzę świata, więc cieszmy się ,że nie mieszkamy w Turkmenistanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Ja nie kocham Polski 07.05.06, 20:28 Gość portalu: obywatel napisał(a): > Kochać jakiś twór polityczno-urzędniczy, króry za jakiś czas moze przestać > istnieć, jak to już nieraz w historii bywało? Większość mieszkańców tego kraju > najchetniej by stad wyjechało i zapomniało o tym pełnym nędzy, brudu i > nienawiści łez padole. --------------------------- Czyż może być jeszcze lepszy przykład skrajnie nieobiektywnego postrzegania obecnej sytuacji i przyszłości Polski? Czy jest to skutkiem miłości autora do Polski czy też może jego nienawiść i kompleksy zakrzywiają realny obraz i stąd postrzeganie rzeczywistości autora jest skrajnie jednostronne? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Ja nie kocham Polski 19.05.06, 13:44 skad wiesz ? duch_zenona napisał: > (...) nienawiść i kompleksy zakrzywiają realny obraz i stąd postrzeganie > rzeczywistości (...) jest skrajnie jednostronne? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Ja nie kocham Polski 19.05.06, 16:45 bogo2 napisał: > skad wiesz ? > > duch_zenona napisał: > > > (...) nienawiść i kompleksy zakrzywiają realny obraz i stąd postrzeganie > > rzeczywistości (...) jest skrajnie jednostronne? jakies 20 lat jeszcze moglby zrobic jakas kariere, a teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Ja nie kocham Polski 19.05.06, 16:59 Dwadzieścia lat temu karierę robili komunistyczni ateiści, nieprzejednani wrogowie kościoła i polskiej tradycji. Widzę fiacie, że podtrzymujesz tradycję rodzinną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a. Re: kocham Cie Polsko!!! Brzeziński o Kaczyńskim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 16:40 TL – Panie profesorze, na moment chciałbym wrócić do spraw polskich. Lech Kaczyński w swoim ostatnim orędziu mówił o plusach wynikających z zawarcia koalicji PiS – Samoobrona – LPR. Prezydent w zakończeniu tego orędzia wzywał Polaków: ”Proszę państwa, żeby państwo byli optymistami i ten optymizm jest uzasadniony”. Czy patrząc na to, co się dzieje w Polsce pan cały czas jest optymistą? Ile jest tego optymizmu? ZB – Jestem w zasadzie optymistą. Uważam mimo wszystko, że sytuacja Polski obecnie jest absolutnie optymalna, wyjątkowo dla Polski pozytywna. Tylko oczywiście trzeba tę okazję wykorzystać i wykorzystać ją świadomie. W zasadzie jestem optymistą i uważam, że obecny prezydent ma wiele pozytywnych cech. Szczególnie cenię jego absolutnie autentyczny głęboki patriotyzm wynikający w pewnym stopniu z osobistym powiązaniem rodzinnym z Powstaniem Warszawskim i stworzeniem niedawno wspaniałego Muzeum Warszawskiego, które dla narodu jest bardzo ważnym przypomnieniem czym jest historia, co oznacza poświęcenie, odpowiedzialność obywatelska w momencie zagrożenia. To są cechy, na których można budować wtedy pozytywny sposób postępowania, który ma szerszą wizję historyczną i który jest punktem wyjścia pewnego siebie podejścia do reszty świata bez kompleksów, bez przesadnych irytacji, jeżeli nie wszystko idzie w tym kierunku, do którego by się chciało iść. Polska musi być również bardziej cierpliwa nawet w stosunku do sojuszników, do Europy. Ostatecznie to, co się tworzy w Europie to jest coś bardzo skomplikowanego i to jedynie będzie działać, jeżeli będzie się do tego podchodzić z rozumieniem konieczności kompromisu na rzecz większej, szerszej idei. Kilka lat temu byłem całkowicie zaskoczony sloganem politycznym „Nicea albo śmierć”. To było dla mnie mówiąc szczerze całkiem zabawne i podejrzewam, że było więcej niż zabawne dla wielu Europejczyków. To świadczyło o skrajnym podejściu do spraw, które należy rozwiązywać pragmatycznie, ale na podstawie głębokiego historycznego optymizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ccc Re: kocham Cie Polsko!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.06, 17:44 lepper.linuxpl.com/modules/sections/index.php?op=viewarticle&artid=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anfernee Re: kocham Cie Polsko!!! IP: 212.33.95.* 19.05.06, 17:59 W końcu jakiś normalny wątek. Dzięki brachu, wracasz mi wiarę w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: kocham Cie Polsko!!! 20.05.06, 13:20 jak, milosne, patrio-ideo-tyczne, wyznanie, moze wracac wiare w ludzi... ? co ma piernik do wiatraka..;)? Gość portalu: Anfernee napisał(a): > W końcu jakiś normalny wątek. > Dzięki brachu, wracasz mi wiarę w ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś