Dodaj do ulubionych

problem z Tele2

IP: *.koba.pl / *.koba.pl 19.05.06, 18:55
mam umowę z Tele2 od 2 lat o której nic nie wiedziałem, a podpisała ją osoba z rodziny bez mojej wiedzy, do tej pory nie przychodziły żadne rachunki i takie tam, a dziś dostałem 1 raz rachunek mimo że nie dzwoniłem przez ich numery, i teraz mam pytanie, czy mam opłacić tą złodziejską fakturę, i jak zrezygnować z umowy z Tele2 ?? czy ktoś miał podobny problem ?? za info, dzięki.
Obserwuj wątek
    • koczisss Re: problem z Tele2 19.05.06, 21:18
      Niestety, po zmianie sposobu wybierania numeru, na 085 i podobne, dzwoniłeś
      przez Tele2.
      Umowa była podpisana na preselakcję, czyli wykręcając wcześniej 061 xxxxxxx
      dzwoniłeś na jakiś numer w Poznaniu, przez Tele2, a teraz, gdy przy rozmowach
      lokalnycgh trzeba wykręcać kierunek 085 też dzwonisz przez Tele2. I zagadka
      rozwiązana!
    • Gość: all Re: problem z Tele2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 23:10
      Problem masz nie z Tele2 tylko z rodziną. Masz podpisaną umowę, więc dlaczego
      mówisz, że jest złodziejska? Nie masz szans wygrania z Tele 2 bo nie masz
      żadnych argumentów. Mają twoją umowę i dzwoniłeś. Podaj do sądu członka swojej
      rodziny.
      • Gość: Z.P. Re: problem z Tele2 IP: *.elpos.net 20.05.06, 23:55
        Zjawił się u mnie kiedyś akwizytor z Tele2 i nie podobało się mu, że nie chcę
        podpisać z nim umowy, więc zrobił to za mnie. W Tele2 nie mogłem tego wyjaśnić,
        bo nikt nie podnosił słuchawki. Zrobił to więc prokurator. Akwizytor dostał
        grzywnę i jakieś zawiasy.
        • Gość: |andy| Re: problem z Tele2 IP: *.koba.pl / *.koba.pl 21.05.06, 14:20
          Gość portalu: Z.P. napisał(a):

> Zjawił się u mnie kiedyś akwizytor z Tele2 i nie podobało się mu, że nie chcę
          > podpisać z nim umowy, więc zrobił to za mnie. W Tele2 nie mogłem tego wyjaśnić,
          >
          > bo nikt nie podnosił słuchawki. Zrobił to więc prokurator. Akwizytor dostał
          > grzywnę i jakieś zawiasy.

Była u mnie babka z Tele2 i zachwalała tą ich ofertę. Powiedziałem jej, że
          zastanowię się (słyszałem dużo niepochlebnych opinii nt. Tele2, więc chciałem
          szerzej zasięgnąć języka wśród użytkowników) i zadzwonię. Na to babka
          powiedziała, że nie może zostawić żadnego numeru kontaktowego do firmy. Dziwne
          trochę, co? Ten fakt zdecydował o tym, że jednak nie jeste klientem Tele2. Bo co
          to za firma, która nie zostawia potencjalnemy klientowi namiarów na siebie.
          • koczisss Re: problem z Tele2 21.05.06, 16:11
            Bo ona była akwizytorką, która za podpisaną umowę miała 30 zł, lub coś w
            okolicach tej wartości. Nie zostawiła namiarów, bo nie miała w tym zadnego
            interesu:)
            • Gość: |andy| Re: problem z Tele2 IP: *.koba.pl / *.koba.pl 21.05.06, 17:15
              koczisss napisał:

> Bo ona była akwizytorką, która za podpisaną umowę miała 30 zł, lub coś w
              > okolicach tej wartości. Nie zostawiła namiarów, bo nie miała w tym zadnego
              > interesu:)

Czyli co? Nie zależy jej na tych ewentualnych 30 zł?
              • koczisss Re: problem z Tele2 21.05.06, 18:09
                Jak załatwisz umowę sam z Tele2, to ona dostanie, ale figę z makiem!
              • koczisss Re: problem z Tele2 21.05.06, 18:10
                Pomyliłem się, jak podpisuje umowę z firmą to dostaje 30 zł, a jak z prywatną
                osobą, to 15 zł. Przynajmniej ja tak miałem podczas mojej krótkiej przygody z Tele2!
    • otai_oi Re: problem z Tele2 21.05.06, 16:32
      Moja mama podpisała umowę z tele2,bo wszystko wyglądało tak zachęcająco...
      Zgłosiłam rezygnację telefonicznie tego samego dnia,ale trzeba było wysłac
      krótką notkę na piśmie. Papier wysłany sprawa załatwiona,nie ma za to kary
      pienięznej czy czegoś takiego. Jeśli masz tę umowę, to na końcu jest informacja
      jakie dane powinny się znajdować w takiej rezygnacji.Co do rachunku,to chyba
      nie ma rady...Pozdr.
      • otai_oi Re: problem z Tele2 22.05.06, 18:57
        Małe sprostowanie,rozwiązanie umowy nic mnie nie kosztowało,bo było zgłoszone
        natychmiastowo,zanim usługa zaczęła działać. Natomiast jeśli zrywasz ją przed
        upływem okresu na jaki została zawarta, to bulisz 100kę.Jeśli u Ciebie minęły 2
        lata,to pewnie została już dawno przekształcona na czas nieokreślony,czyli
        możesz z nią zrobić co zechcesz i nie powinno kosztować .Zawsze można zadzwonić
        i dowiedzieć się u źródła;) pozdr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka