-
robić?
Taki zwykły pasztet: wątrobka wieprzowa i drobiowa, filet z kurczaka, wieprzowina, nieco wołowiny i cielęciny , Całość : strasznie jakas słodka.
Czy da się to uratować?
-
A ja [b]mak biały[/b] słodki i pachnący kupiłam tutaj:
allegro.pl/mak-bialy-0-9kg-hit-najtaniej-na-rogale-sw-marcin-i1924114323.html
i rogale upiekę sama, zresztą nie pierwszy raz. POLECAM
-
Czy ktoś orientuje się czy glutaminian sodu ma wpływ na słodki smak? Że wzmacnia smak dań i przy częstym używaniu nic juz nie smakuje bez glutaminianu to zarówno czytałam, jak i niestety wiem z doświadczenia. Od kilku miesięcy jestem na odwyku od glutaminianu i ostatnio zauwazyłam, że wszystko jest dla mnie za słodkie. Czy odwyk od glutaminianu może być tego przyczyną czy raczej nalezy szukać gdzie indziej?
-
Robię sałatkę ze świeżego szpinaku, grillowanych bakłażanów, pomidorów, parmezanu i marynowanej czerwonej cebuli. Pierwsze skrzypce gra tutaj cebula, którą gotuję z wodzie z octe winnym, cukrem, goździkami i chilli, ma więc wyrazisty, ostro-słodki smak. Parmezan też nadaje słodkiego smaku całej sałatce, ale ten szpinak taki sam suchy... Pasowałby mi tu jakiś lekki, słodki sos, dosłownie żeby skropić sam szpiank wszystko układam arstwowo, szpinak jest pierwszy). Jak, z czego? Może odrobina oli...
-
Nie moge znalezc swojego watku zalozonego dzis rano... Czy to możliwe że tzw. słodkie zioło (stewia?) w formie świeżej utrudnia zamarzanie? Czy ktos sie spotkal z czyms takim?
Dodam, ze lody z jej dodatkiem od soboty leza w zamrazalniku w formie polplynnej... :/
-
Bardzo proszę o odp :)