Dodaj do ulubionych

Lech Kaczyński w Drohiczynie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 00:09
Wielkość Pana Prezydenta i głębia jego refleksji są wprost proporcjonalne do
wielkości miasta Drohiczyna.
Obserwuj wątek
    • Gość: ramzes Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 12.06.06, 09:02
      on juz teraz prawdziwy katolik bo hymn opanowal w calosci
      • palesz Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 12.06.06, 09:42
        OD TYSIACA LAT!!! Jaja sobie robi!
        • Gość: nilko won stąd katolski pomiocie, kaczy chamie IP: *.foebud.org 12.06.06, 11:03
          Pikantne cytaty kaczej kreatury:

"Nie ma w Polsce innego powszechnie przyjętego systemu wartości, jak katolicki"

"prezydent wielokrotnie podkreślał znaczenie religii katolickiej dla kraju"

"podstawowa część tego ludu, który od ponad tysiąca lat zamieszkuje ziemię zwaną
          Polską, to lud katolicki"

won chamie prezydencie katolu!
          • Gość: Stanisław Re: won stąd katolski pomiocie, kaczy chamie IP: *.pools.arcor-ip.net 12.06.06, 11:32
            Napatrzyliśmy się już na te sytemy wartości pasterzy naszych; na systemy
            wartości księży Petza, Jankowskiego i Rydzyka.
          • pyszczak1 Re: won stąd katolski pomiocie, kaczy chamie 23.06.06, 23:33
            Tak przyglądam się tej dyskusji "tych tolerancyjnych" i mam wątpliwości kto jest
            gorszy czy ten prezydent czy "Ci TOLERANCYJNI" i "OśWIECENI". Dobrze że nie
            identyfikuje się z żadną z tych grup.

a propos, ja jestem katlikiem i nie życzę sobie takich przymiotów jak "katloicki
            pomiot"! Tych, którzy się używają takich wyrażeń powinno się leczyć. Dziwie się
            że portal pozwala na takie wyzwiska. Zapomianiałem, że to Wyborcza, najbardziej
            obiektywna gazeta w tym kraju...

nic dodać nic ująć.

pozdrawiam wszystkich katolików, także tych z "katolskiego pomiotu".

W pewnej ksiedze jest napisane: "BłOGOSłAWIENI, KTóRZY CIERPIą PRZEśLADOWANIE,
            ALBOWIEM ... "

NILKO ZA CIEBIE MOżNA SIE JUZ TYLKO MODLIC!
      • Gość: czesiula Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:07
        Do Ramzesa:
        Skąd wiesz, przecież hymn nie był spiewany w całości...
    • Gość: aw Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.06.06, 11:47
      s11.bitefight.pl/c.php?uid=41286
      • Gość: Enola Gay Kaczor.Religia ani kosciol cie nie obroni. IP: 195.187.84.* 12.06.06, 12:44
        I tak poplyniesz...
      • heninsyn Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 13.06.06, 11:05
        ... wstyd być polakiem / bo polaczków mamy już na pęczki / !
        Dyplomata i praw professoro nam sie objawił ! Ten wybitny intelekt nic się nie
        nauczył przebywając tyle czasu na podlasiu !

Schowajcie pisuary swe przerdzewiałe szabelki i mniej piany na ustach
        PLEASE ! / W czasach gdy słowo PiS - znaczy już coś zupełnie innego /.

• Gość: Radecki ohh ahhh IP: *.elpos.net 12.06.06, 15:11
      III rzeszapospolita katolicka - taki napis widniał kiedyś na sądzie przy
      Skłodowskiej, niewiele stacił na aktualności ;-)
    • phylis Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 12.06.06, 15:31

Jestem prawosławna. Jestem obywatelką tego kraju. Kocham Polskę - moją
      ojczyznę, uwielbiam wielowyznaniowe i wielokulturowe Podlasie. Czuję sie
      wyróżniona faktem, iz od wielu pokoleń mieszkam tu -ja i moja rodzina. Mam
      równiez silne postanowienie ,wbrew wszelkim przeciwnosciom - głównie
      ekonomicznym - zostac w Polsce i próbowac (póki co) przeżyc za 1100 zł brutto.
      Nie chcę wyjeżdżać w poszukiwaniu lepszego zycia, swojej szansy "gdzieś do
      Unii" - chociaz moje wykształcenie i umiejetnosci daja mi taka szansę. Jestem
      nieuleczalną patriotka i idealistką. Ale zaczynam sie zastanawiac, czy Ktos
      mnie z tego przypadkiem nie wyleczy. Elektrowstrząsami.
      Czytam oto o innych takich ja ja - słowa Prezydenta:
      "Oni też mogą Polsce służyć, oni też są często polskimi patriotami, tego nie
      wolno negować..." - zaczynam odczuwac niepokój. Jacy oni?!!!!! Jestem jakaś
      podejrzana?, "ona?" bo nie jestem katoliczką? Tylko dlatego? Katolik jest
      obligatoryjnie dobrym Polakiem, a prawosławni bywają, mogą?
      Dziekuję bardzo Panie Prezydencie...
      • Gość: Radecki Można się z tego wyleczyć skutecznie IP: *.elpos.net 12.06.06, 16:20
        w leczeniu bardzo pomagają "prawdziwi" Polacy ;-) a szczególnie tacy co
        podkreślają że zostali wychowani w katolickim domu, dla tekiego prawosławny
        zawsze będzie ruskim i kacapem.
      • Gość: RezRez Wszawy Katol lech kaczyński IP: 62.48.34.* 12.06.06, 16:28
        > Dziekuję bardzo Panie Prezydencie...

Ze też stać Cię na takie słowa...

Ten Wszawy Katol lech kaczyński to polska szowinistyczna menda (wesz łonowa)
    • nekroskop88 Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 12.06.06, 15:52
      Kaczyński, kończ waść wstydu oszczędź, nie przyjeżdzaj tu na Podlasie, bo nam
      katofanatyków nie potrzeba.
    • Gość: czesiula Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:05
      Drohiczyn jest Wielki...
    • Gość: inna Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: 64.132.215.* 12.06.06, 17:27
      Wypowiedi tego typu jak naszego wielkiego:) pana prezydenta sa pozywka dla
      nienwisci i poroznainia ludzi ktorzy sainni pod wzgledem wiary na przyklad.
      Podlasie ktore zawsze bylo miejscem wielu kultur i religgi i stad jego w miare
      tolerancyje spoleczenstwo wlasnie sie dowiedzialo, ze jezeli twoj sasiad to
      prawoslawny, albo tatr to trzeba sprawic, zeby on cicho siedzial albo go
      przechscic. Wlasnie od takich debilizmow, zasiciankwego myslenia i podpierania
      sie religia przy kazdej okazji rodza sie niesczcescia. Dla mnie Bog to sprawa
      bardzo osobista ale dla tego idioty z lupiezem nakolnierzy to slowo wytrych oi
      odpowiedz na wszystkie watlpliowsi.
    • Gość: sprawiedliwy Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.elpos.net 12.06.06, 17:42
      nie bardzo chce mi się komentować ten artykuł ale dajcie spokój moi mili z tymi
      dwoma kretynami z debilem Tadeuszem i no tym kaczorkierm z małej litery
    • Gość: TomaszB Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.06, 17:46
      no tak, ciegle podzialy: My i Oni.
      My jestesmy dobrzy i cacy bez wyjatkow, a Oni czasami bywaja dobrzy, ale nie tak dobrzy jak My.
      A moze by tak jakis zamach stanu?
    • Gość: ja katol Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:46
      Prezydencie, za to, co powiedziałeś nienawidzę cię.
      I mam nadzieję, że "kto się wywyższa, będzie poniżony".
      Bądź przeklęty, wasza wysokość.
    • fiat_lux Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 12.06.06, 19:38
      niezle. z tego wynika ze w IV RP opartych na katolickich czyli skad inad
      judeo-chrzescijanskich wartosciach powinien byc zakaz dotykania swin i krabow,
      kara smierci za onanizm i przyzwolenie na pedofilie
    • ortheus katol. prez. L.Kacz. jątrzy w Drohiczynie 12.06.06, 20:13
      Oto co mówi ta katolicka kanalia, prez. L.Kacz., podczas pobytu w Drohiczynie:

1) "Nie ma w Polsce innego powszechnie przyjętego systemu wartości, jak katolicki"

2) "Oni [mniejszości narodowe] też mogą Polsce służyć, oni też są często
      polskimi patriotami"

3) "podstawowa część tego ludu, który od ponad tysiąca lat zamieszkuje
      ziemię zwaną Polską, to lud katolicki"

serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3409923.html
      --------
      Durniu Kaczyński!!!

Ad 1) Kto i jaki ma system wartości nie jest sprawą jakiegokolwiek
      przygłupa.
      Ad 2) ONI... ONI... ONI... ?!!
      Ad 3) Drohiczyn to gród założony w I połowie XI wieku przez ludność ruską.
      Wskazuje na to chociażby jego nazwa, która pochodzi od ruskiego imienia
      Drohicz. Natomiast w okresie I Rz-plitej na "ziemi zwanej Polską", katolicy
      stanowili ok. 40%.

Wiecie drodzy Forumowicze jak wygląda mutant kaczora i świńskiej lochy z
      katolickiej obory?!! :-)))
      • lubicz68 Re: katol. prez. L.Kacz. jątrzy w Drohiczynie 13.06.06, 09:58
        Gdybyś nie był niedouczonym bucem to byś wiedział, że większość na Podlasiu w
        XVIII w. stanowili katolicy; rzymskiego i greckiego obrządku.
        A prawosławni poza zapyziałymi puszczańskimi wioskami stanowili margines.

A poza tym żeby potomek tych co po Powstaniu Styczniowym stawiali pomniki
        wdzięczności dla cara za uratowanie od "polskiej zarazy", tych którzy zaciągali
        się na ochotnika do armii Tuchaczewskiego, tych którzy strzelali w plecy
        polskim żołnierzom w 1939r. był tak bezczelny to już przesada.
        • Gość: Radecki Re: katol. prez. L.Kacz. jątrzy w Drohiczynie IP: *.elpos.net 13.06.06, 10:49
          Prawdziwy Polak dał głos ;-) w XVI w. sytuacja przedstawiała się zupełnie
          inaczej, potem te "katolickie wartości" trochę namieszały z unią brzeską, ale
          na szczęscie car to naprawił w XIX w. ;-) a o miłości "katolików greckiego
          obrządku" do Polaków to się można było przekonać się na Wołyniu...
    • Gość: ABCD Prezydent RP dyskryminuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 20:55
      Prezydent RP dyskryminuje Polaków innego wyznania niż katolickie oraz
      wszystkich niewierzących i mniejszości narodowe.

Czy jest jakaś instytucja UE zajmująca się takimi przestępstwami?
      • fiat_lux Re: Prezydent RP dyskryminuje 12.06.06, 21:34
        europejski instytut przeciwko dyskryminacji polakow innego wyznania niz
        katolickie oraz wszystkich niewierzacych i mniejszosci narodowych
    • Gość: sfann Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: 213.76.153.* 12.06.06, 21:41
      czuję się obrażony. nikt mi na mojej ziemii nie będzie przyganiał od ONYCH.
      ja tu jestem u siebie, Herr Prezident
      • Gość: bonzo Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neto.pl 12.06.06, 22:59
        Ludzie! Kto mówi do swiojego narodu w ten sposób? To są słowa wspólczesnego
        prezydenta czy może przrobione cytaty hitlera lub stalina? To ten ktoś chce w
        Polakach zaszczepć patriotyzm? Metodami szbelki i kasztanki? A może licząc
        wyłącznie na kolejny cud nad wisłą? Podobnie zachowywał sie lenin. Pojawiał się
        to tu to tam i buntował palantów, którzy potem zdychali nasybirze. Sam w
        przebraniu lub peruce wiał i powracał, kiedy nie było zagrożenia.
        I nasz Pan mówi o katolicyźmie? A gdzie miłość? Zabrakło? Chrystus umierał za
        co?
        Panie prezydencie! Pan został wybrany do reprezentowania wszystkich! Jeżeli Pan
        tego nie rozumie to niech pan wraca na stanowisko działacza partyjnego i lasuje
        mózgi otępiałej, bezmózgowej społeczności. Myślę, że została przebrana miara.
        Zazdroszczę tym dwóm milionom Polaków, ktore uciekły z kraju debilozy.
        • Gość: bonzo rz jeszcze Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neto.pl 12.06.06, 23:04
          Niech zstąpi Duch Twój i odnowi oblicze Ziemi, tej Ziemi!!!
          • nekroskop88 Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 12.06.06, 23:05
            Uważaj! Zaraz oszołomy podadzą Cię do sądu za cytowanie papieża:-)
            • Gość: bonzo Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neto.pl 12.06.06, 23:12
              Oni są za mali żeby zrozumieć o czym Papież mówił przez lata. Do tego trzeba
              miec otwarty umysł a nie zakute łby.
              • Gość: bonzo Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neto.pl 12.06.06, 23:18
                A dla tych Wielkich Polaków, którzy mają problem z hymnem polecam stronę z
                tekstem i melodią: pl.wikipedia.org/wiki/Hymn_Polski. Jka ktoś może
                niech poda linki do "Ojcze nasz" i "Zdrowaś Mario" naszym
                Mężom Stanu. Przydadzą się.
          • Gość: ramzes Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 13.06.06, 07:03
            niech zstapi duch i odnowi oblicze prezydenta i oswieci go bo on juz tak
            zdurnial ze wedlug jego Bóg tez jest katolikiem
    • Gość: Stanisław Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.pools.arcor-ip.net 13.06.06, 08:00
      To chyba najgorsza wpadka naszego prezydenta.
      Zresztą "wpadka" to bardzo na wyrost bo zrobił to celowo i z własnych
      przemyśleń.
      Jeżeli tak ma traktować Polaków innych wyznań niż katolickie to całkowicie
      dyskredytuje go nie tylko jako prezydenta ale polityka.
      Ciekawe, że ten "popis" nie znalazł szerszego rozgłosu medialnego.
      • andrijko Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 13.06.06, 08:52
        Po co te nerwy ? Szczerze wypowiedział, to co myśli on i jego świta,
        poplecznicy, sponsorzy, wyborcy. Czy powiedział coś naprawdę nowego ? Nie
        sądzę. Tylko jeszcze raz potwierdził, że foldery zapraszające do Polski a
        szczególnie na Podlasie, przepełnione tekstami o wielokulturowości i odwiecznej
        tolerancji to zwykła bzdura, pisana pod turystów. Punkt dla Prezia za szczerość
        i odwagę. I wiadro zimnej wody na łeb tym, którzy wierzyli jeszcze do tej pory
        w bajki.
        • zewsi Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 13.06.06, 09:08
          > I wiadro zimnej wody na łeb tym, którzy wierzyli jeszcze do tej pory
          > w bajki.

Według mnie, to te słowa stanowią miód dla uszu tym którzy wierzą w prezydenta.
    • alex.4 Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 13.06.06, 11:09
      Wypowiedz Kaczyńskiego skandaliczna. Ale mamy prezia!
    • Gość: podlasianin Kompleksy w Drohiczynie IP: 217.153.180.* 13.06.06, 11:44
      Ależ mamy zakompleksiałego prezydenta - i chyba ponad połowę narodu, który na
      niego głosował. Jego słowa wypowiedziane w Drohiczynie to wystająca słoma z
      butów, nienawiść, którą okazuje dla "niewiernych" to polski dżihad. Tragedia.
      Zawsze wydawało mi się, że bycie chrześcijaninem (nie mylić z kaczorowym
      katolikiem) to bycie miłosiernym, czyniącym dobro w imię słów papieskich: Bóg
      jest miłością. I gdzie jej szukać? Na pewno nie u prezydenta i jego chorego
      obozu, który chce być świętszym od najświętszych.
      • Gość: Bonzo Re: Kompleksy w Drohiczynie IP: *.neto.pl 13.06.06, 12:53
        Kiedyś był "Folwark zwierzęcy".
        Teraz kacza farma.
        Jest taka anegdota: "Po co blondynka ma wiekszy mózg od kaczki?"
        Odpowiedź: Żeby nie chodziła po podwórku i srała.
    • Gość: muchaniesiada Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 14:14
      A twoja inteligencja jest wprost proporcjonalna do senyszynowej wymiędlonej z
      olejniczkową i z domieszką paradnych "gey-fruitów".
    • lindow1 Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 13.06.06, 17:00
      To jest gościo! Już nikt mu nie zarzuci, że w Drohiczynie u Dydycza nie był.
      Dydycz wygląda jak dobry baćka czyli memlący samogłoski PT Gość będzie mógł lać
      wodą, że w starocerkiewnym rozmawiał z pewnym popem, czym ujmie za serca swój
      lotny elektorat z tamtych sercoszczypatielnych prawdziwych Polaków stron. Tak
      trzymać, to może zanim runie ta chwiejna konstrukcja IV RP JWP 1. obywatel
      pozbędzioe się problemów z porozumiewaniem się z ludem swoim (np."spieprzaj
      dziadu")!
      • Gość: komar do: muchaniesiada IP: *.neto.pl 13.06.06, 20:08
        do: muchaniesiada
        Mucha lubi siadać na kupie. Czyżby w Drohiczynie była zrobiona ciekawa kupa?
        Oho!
        Co za spostrzegawczość. A może tzw. dupowlezność jak to niektórzy określają.
        • bialostoczanin Re: do: muchaniesiada 14.06.06, 00:20
          demokracja jest takim ustrojem w którym dostajemy to na co sobie zasłużyliśmy...

a jak naród tępy to i tak owa władza...

sami sobie tworzycie nie IV RP a IV Rzeszę

ludzie zamiast narzekać sami coś zróbcie, żebym za kilka lat nie musiał Wam
          gratulować obozów zagłady dla Żydów i Prawosławych....z naczelnikiem Tadeuszem
          von Kaczyńskim.

także żeby jak Bóg stwierdzi za kilka lat że jest apokalipsa, sąd boży itp. a
          ojciec inżynier stwierdzi że nie, to się wcale nie zdziwię jak naród pójdzie za
          nim a rząd zakarze apokalipsy twierdząc że jest sprzeczna z jedyną słuszną wiarą...

patrząc na Kaczyńskiego popatrzmy na siebie...
          • Gość: ofaratuma Re: do: muchaniesiada IP: *.neto.pl 14.06.06, 07:45
            Tak tylko mi sie nasunęło:
            Dlaczego co Lech to głupszy?
            Może to imię z klątwą?
            Ale nie Mieszko też jakiś taki był bo pierechryszcz.
            Po co mu było zmieniac wiarę? Może tak chcieli niemiaszkowie?
            Ale zaczynam odchodzic od tematu. Pozdrawiam: ofaratuma
    • pyszczak1 Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 23.06.06, 23:35
      Tak przyglądam się tej dyskusji "tych tolerancyjnych" i mam wątpliwości kto jest
      gorszy czy ten prezydent czy "Ci TOLERANCYJNI" i "OśWIECENI". Dobrze że nie
      identyfikuje się z żadną z tych grup.

a propos, ja jestem katlikiem i nie życzę sobie takich przymiotów jak "katloicki
      pomiot"! Tych, którzy się używają takich wyrażeń powinno się leczyć. Dziwie się
      że portal pozwala na takie wyzwiska. Zapomianiałem, że to Wyborcza, najbardziej
      obiektywna gazeta w tym kraju...

nic dodać nic ująć.

pozdrawiam wszystkich katolików, także tych z "katolskiego pomiotu".

W pewnej ksiedze jest napisane: "BłOGOSłAWIENI, KTóRZY CIERPIą PRZEśLADOWANIE,
      ALBOWIEM ... "

NILKO ZA CIEBIE MOżNA SIE JUZ TYLKO MODLIC!
      • Gość: ja Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.westside.kielce.pl / *.westside.kielce.pl 26.06.06, 01:46
        Pyszczaku, myślę to samo co ty, ale to jest wlaśnie poziom czytelników GW.
        Poczytaj na innych forach, a przekonasz się, że najbardziej obrywa się
        Kaczyńskim, księdzu Rydzykowi, Marcinkiewiczowi, Giertychowi itp.- to jest
        obrzydliwa i bezczelna nagonka pozbawiona argumentów ,a przede wszystkim jej
        poziom sięga dna! Nie warto podejmować dyskusji i zniżać się do tego poziomu
        • Gość: GAGA Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.westside.kielce.pl / *.westside.kielce.pl 26.06.06, 17:19
          ANTYKLERYKAŁÓW, BYLYCH SB-KÓW,STALINOWCÓW I NNE KANALIE KREW I ŻÓŁĆ ZALEWA
          ZE ZŁOŚCI.TO ŚWIADCZY, ŻE CZUJĄ IŻ ZARTY SIĘ SKOŃCZYŁY!
          A SWOJĄ DROGĄ PROPONUJĘ ZIGNOROWAĆ TO FORUM (GW) ZDOMINOWANE PRZEZ CYNIKÓW
          ZIEJĄCYCH NIENAWIŚCIĄ - NIE PODEJMUJCIE WOGÓLE ŻADNYCH DYSKUSJI-
          " NIE RZUCA SIĘ PEREŁ MIĘDZY ŚWINIE "- WSZYSTKIE CZWORONOŻNE ŚWINKI
          PRZEPRASZAM

'
          • zewsi Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie 26.06.06, 18:02
            Znowu ktoś dorwał sie do komputera Edgara i głupoty pisze?
            • bernard46 Re: AjatoLech Kaczynski 26.06.06, 22:48
    • Gość: WIOSKOWY Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 23:04
      A łodpirdultieś łod Naszego Przenajświętrzego Jaśnie Oświeconego Lecha I toć
      Łon Zbawca wszytkiech WIOSKOWYCH ! Niech Bedzie Pochwalony !
    • Gość: kasia Re: Lech Kaczyński w Drohiczynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 08:53
      O kurde, czyli sie dowiedzialam, ze nie jestem tak do konca Polka, gdyz nie
      jestem katoliczka. Tyle lat w nieswiadomosci ... Dziekuje Panie Prezydencie za
      oswiecenie mnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka