Dodaj do ulubionych

Drugi hipermarket czas zacząć

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:09
No tak, drugie Auchan=OK, a innych wstrzymac!!!!!
Czy to prawda,że w tej sprawie radni nie mieli nic do powiedzenia a decyzje
wydał zarzad miasta z obecnym wojewoda w składzie??
Obserwuj wątek
    • Gość: ???? monopol IP: *.koba.pl / *.koba.pl 20.06.06, 21:51
      Nie jestem ekonomistą, ale wydaje mi się, ze jedyne dwa hipermarkety w mieście
      tej samej firmy, to chyba totalne nieporozumienie, gdyż powoduje monopol
      zamiast konkurencji.
      • Gość: biggin Re: monopol IP: *.elpos.net 20.06.06, 21:57
        dobrze ci się wydaje. Jeśli bedzie to drugi auchan to... dno dno i jeszcze raz dno.
        • zigzaur Re: monopol 21.06.06, 22:02
          Piszę z Lublina. W Lublinie są dwa markety E.Leclerc ale są położone na 2
          przeciwległych krańcach miasta. Asortyment towarów jest zróżnicowany, pod
          względem prawnym są to dwa różne przedsiębiorstwa.
      • mvito Re: monopol 21.06.06, 05:28
        Doklanie - dwa Auchany to bedzie lipa. I tak bialostocki auchan jest podobno
        najdrozszy w PL.
        Caly czas pozostaje miec nadzieje, ze udadza sie plany w Choroszczy, Wasilkowie.
        Maja przeciez spore tereny przy samej granicy adm Bstoku, a inwestor sie w
        gminie jednej czy drugiej przyda. Moze wiec za pare lat bedziemy mieli tak jak w
        wawie - Marki i Janki urosly.

Michal
    • Gość: hans Re: Drugi hipermarket czas zacząć IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 10:53
      No tak, paranoja, jeśli to będzie drugie Auchan...
      coś jest nie tak (już od dawna) z białostockimi władzami.
      • zewsi Re: Drugi hipermarket czas zacząć 21.06.06, 12:12
        A co władze mają wspólnego z wyborem operatora hipermarketu?
        • Gość: MARTM! Re: Drugi hipermarket czas zacząć IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 21.06.06, 13:44
          życie uczy, że w naszym mieście mają one wieszy lub mniejszy wpływ na znakomitą większość decyzji
          • zewsi Re: Drugi hipermarket czas zacząć 21.06.06, 14:20
            Życie, życie jest nowelą. :-)
            Operatora wybiera inwestor, takiego, jakiego mu się najbardziej opłaca, albo z
            którym współpracuje.
            • Gość: J Re: Drugi hipermarket czas zacząć IP: *.elpos.net 22.06.06, 19:19
              ale jeśli operator się nie podoba to władze miejskie mogą skutecznie
              uniemożliwiać rozpoczęcie budowy. jak widać dopóki były mowy o innych sklepach
              to ciągle coś było nie tak. a teraz w końcu operator przypasił to i mogą zacząć
              budować :]

myślę że gdyby na zielonych też próbowali zrobić auchana to by nie przeszkadzał
              ani blaszakowy charakter sklepu, ani kościół by wtedy nie musiał tak górować.

ech durne miasto...
    • Gość: Kowalski Protest przeciwko jawnemu wyzyskowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:36
      Ludzi, chyba powinniśmy w końcu wyjść na ulice, bo to co się dzieje w naszym
      mieście przechodzi pojęcie zdrowej rynkowej gospodarki. Auchan zdobędzie
      całkowity monopol na białostockim rynku na wiele lat, bo więcej hipermarketów u
      nas nie będzie (oprócz tego w Białej)! Ja jako pan Kowalski robiący zakupy w
      hipermarlketach także stanowczo protestuję przeciwko budowie kolejnego oszołoma
      w moim mieście Białymstoku. Ponhieważ powstaje kolejne centrum handlowe,
      domagam się mieć wyboru miejsc i firm w jakich robię zakupy.
      PROTESTUJĘ przeciwko monopolistycznej polityce firmy Auchan prowadzonej w moim
      mieście, osobiście zobowiązuję się do jawnego bojkotu otwarcia tegoż centrum
      handlowego. Kto jest ze mną ???
      • Gość: ANIA Re: Protest przeciwko jawnemu wyzyskowi IP: *.customer.be.colt.net 22.06.06, 13:28
        Ja jestem z Toba! Ale co z tego? Jest nas tylko dwie osoby. Bo cala reszta
        Bialegostoku i tak ma wszystko w dupie. Nawet samych siebie.
      • Gość: ANIA Re: Protest przeciwko jawnemu wyzyskowi IP: *.customer.be.colt.net 22.06.06, 13:42
        I jeszcze jedno. W takim Gent w Belgii, gdzie mieszka tyle samo ludzi co w
        Bialymstoku jest jeden hipermarket (NA OBRZEZACH MIASTA!!!) i jedno Macro, z
        wstepem tylko dla firm.
    • Gość: Andrzej Re: Drugi hipermarket czas zacząć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 18:16
      Białystok jest mi bliski jestem ślązakiem mieszkam w Rybniku 145 tyś ludności,w
      zasięgu 8 km mamy 5 hipermarketów dotego są plany na 3 hipermarkety a w budowie
      są Fokus i Plaza,uważajcie żeby nie robić tych samych Błędów moi drodzy.
      Pozdrawiam Białystok.
      • Gość: booh Re: Drugi hipermarket czas zacząć IP: *.elpos.net / *.elpos.net 21.06.06, 20:34
        to jest prawda: mam rodzinę na Śląsku, tam jest to już tragedia ludzi. centra
        miast są puste, nie ma sklepów, jest szaro, a ludzie coraz biedniejsi..

zamiast tego wyrastają dookoła centra handlowe, co w za dużych ilościach zaczyna
        bezpośrednio wpływać na coraz większą biedę mieszkańców. dla Białegostoku dwa
        hipermarkety to maksimum.
        • koczisss Re: Drugi hipermarket czas zacząć 21.06.06, 22:36
          Tak, dwa Auchan to maksimum i nic nam więcej nie potrzeba, oprócz błękitengo
          nieba...
          • alex.4 Re: Drugi hipermarket czas zacząć 22.06.06, 13:44
            Potrzeba hipermarketów i to nie tej samej firmy... 2 auchan to nadal będzie
            monopol...
            • koczisss Re: Drugi hipermarket czas zacząć 22.06.06, 19:50
              Przecież ja to wiem Alex, a stwierdzenie moje było IRONIĄ!
        • Gość: mm Re: Drugi hipermarket czas zacząć IP: *.c29.msk.pl 22.06.06, 16:17
          W Bielsku-Białej (180 tys.) funkcjonuje dużo hipermarketów i jakoś nie ma
          tragedii (małe sklepy masowo nie bankrutują, o pustkach w centrum też nie można
          mówić):
          Auchan, Leroy Merlin, Makro, Castorama, Tesco (duże i małe), Kaufland, CH Sarni
          Stok (Carrefour, Media Markt, galeria), CHR Sfera (z Kinopleksem) -
          www.sfera.com.pl - ma być połączone z centrum powstającym naprzeciwko.
          W planach jest CHR Gemini Park (Geant, Multikino, galeria) - i na tym pewnie na
          długo koniec.

Co do Rybnika (i np. Gliwic) - budowa w ścisłym centrum dwóch konkurencyjnych
          galerii z multipleksami nie jest najlepszym pomysłem.
    • gain1974 Re: Drugi hipermarket czas zacząć 22.06.06, 09:08
      cytuję gazete :"Inwestor do tej pory nie ma pozwolenia na przebudowę al. Jana
      Pawła II, bo sprawę zablokował wojewoda (al. Jana Pawła jest drogą wojewódzką"
      no i co z tego, za drogi wojewódzkie odpowiadają w Polsce Marszałkowie
      województwa a nie wojewoda, a więc argumentacja jest dziwna...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka