Dodaj do ulubionych

WINO teraz pije.

IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 13:28
Ale nie jest to wino marki WINO tylko wloskie Bardolino, rocznik 2002,
Classiko. Pochodzi ze wschodnich wzgorz jeziora Garda. Smaczne, mniam, mniam.
I bylo calkiem niedrogie 2 € czyli 8 zl. Nalac?...:)
Obserwuj wątek
    • Gość: iza Re: WINO teraz pije. IP: *.euro-net.pl 01.02.03, 14:20
      Masz zamiar wypic całą butelke .NIe widzisz ,ze obok stoi drugi kieliszek !!
      miłego popołudnia ..smakoszu win Bardolino classiko
      • Gość: Stanislaw Re: WINO teraz pije. IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 14:35
        Gość portalu: iza napisał(a):

> Masz zamiar wypic całą butelke .NIe widzisz ,ze obok stoi drugi kieliszek !!
        > miłego popołudnia ..smakoszu win Bardolino classiko
        Szkoda ;) juz wypilem ale lece po Tequille!!!
        • Gość: iza Re: WINO teraz pije. IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 01.02.03, 15:11
          Uwazaj skarbie ..pobudzisz wyobraznię wyostrzysz zmysły,,,moze byc goraco
          pozdrowienia -wierna czytelniczka
        • Gość: ....... Re: WINO teraz pije. IP: 212.244.27.* 01.02.03, 15:18
          Jesteś zwyczajny bamber, syn chama,nuworysz, n o w y P o l a k . Na straganie
          nauczyłeś się pić wino? Najlepsze Carmen, albo Issabela no...Czar Pegieeru też
          jak znalazł dla takiego smakosza. A Twoją "Tequille" prawdopodobnie kupujesz w
          dawnym sklepie GS . Bo moja, to po pierwsze: nie po winie (szkoda smaku wina,
          chyba, że zapijałeś śledzia z beczki), a po drugie to nazywa się wieśniaku
          zwyczajnie: " Tequila" i przyjechała wprost z Guadalajary, Jalisco in Mexico.
          Inna ( ta Twoja) jest właśnie dla tych nowopolskich, którzy wino zapijają
          zwyczajnym (chociaż podrabianym)samogonem meksykańskich parobów. A potem
          dorywają się do inetu, i ...oblizujcie się...?! Jeśli masz coś dobrego, to się
          dziel z innymi, a nie chełp przed bliźnimi, człowieku. Zepsułeś mi popołudnie.
          A jeszcze nie daj Boże - Polak Mały. Apage...
          • Gość: Stanislaw Re: WINO teraz pije. IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 15:24
            Gość portalu: ....... napisał(a):

> Jesteś zwyczajny bamber, syn chama,nuworysz, n o w y P o l a k . Na
            straganie
            >
            > nauczyłeś się pić wino? Najlepsze Carmen, albo Issabela no...Czar Pegieeru
            też
            >
            > jak znalazł dla takiego smakosza. A Twoją "Tequille" prawdopodobnie kupujesz
            w
            > dawnym sklepie GS . Bo moja, to po pierwsze: nie po winie (szkoda smaku wina,
            > chyba, że zapijałeś śledzia z beczki), a po drugie to nazywa się wieśniaku
            > zwyczajnie: " Tequila" i przyjechała wprost z Guadalajary, Jalisco in
            Mexico.
            > Inna ( ta Twoja) jest właśnie dla tych nowopolskich, którzy wino zapijają
            > zwyczajnym (chociaż podrabianym)samogonem meksykańskich parobów. A potem
            > dorywają się do inetu, i ...oblizujcie się...?! Jeśli masz coś dobrego, to
            się
            > dziel z innymi, a nie chełp przed bliźnimi, człowieku. Zepsułeś mi
            popołudnie.
            >
            > A jeszcze nie daj Boże - Polak Mały. Apage...
            Moze jednak polac? Mam jeszcze wino.
          • Gość: Stanislaw Re: WINO teraz pije. IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 15:28
            Tobie Tequili nie proponowalem, ale winciem sluze.
    • Gość: iza Re: WINO teraz pije. IP: *.euro-net.pl 01.02.03, 15:24
      Mam propozycje...Stanisławie
      Dołączmy do takiego zestawu ogromna miche truskawek.Ciekawa jestem,czy cie
      zemdli.
      • Gość: iza Re: WINO teraz pije. IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 01.02.03, 15:47
        Nie dopisywał mi humor .Ale po wojnie winowej zdecydowanie się poprawił.Brawo
        jak tutaj jest wesolutko..
        • Gość: ....... Re: WINO teraz pije. IP: 212.244.27.* 01.02.03, 19:06

> Nie dopisywał mi humor .Ale po wojnie winowej zdecydowanie się
          poprawił.Brawo
          > jak tutaj jest wesolutko..

Hej Izo! Wesoło Ci , a tylu wieśniaków dookoła panoszy się, psuje obyczaje,
          smak,a przynajmniej te resztki good manners, które jeszcze tu i ówdzie
          nieśmiało próbują przebić się przez te całe pokłady bylejakości. A Ty tu z
          drugim kieliszkiem wychodzisz. A ponadto : to nie jest wojna; to żal , smutek,
          dążenie do naturalności. A tu - wypiłem rocznik 2000 (k....) czyli jeszcze
          chodzące, wprost z beki wino , i pędze po utrwalacza. Brr..zabieraj swoj
          kieliszek i... do spowiedzi! Pa,pa...
        • Gość: ....... Re: WINO teraz pije. IP: 212.244.27.* 01.02.03, 19:06

> Nie dopisywał mi humor .Ale po wojnie winowej zdecydowanie się
          poprawił.Brawo
          > jak tutaj jest wesolutko..

Hej Izo! Wesoło Ci , a tylu wieśniaków dookoła panoszy się, psuje obyczaje,
          smak,a przynajmniej te resztki good manners, które jeszcze tu i ówdzie
          nieśmiało próbują przebić się przez te całe pokłady bylejakości. A Ty tu z
          drugim kieliszkiem wychodzisz. A ponadto : to nie jest wojna; to żal , smutek,
          dążenie do naturalności. A tu - wypiłem rocznik 2000 (k....) czyli jeszcze
          chodzące, wprost z beki wino , i pędze po utrwalacza. Brr..zabieraj swoj
          kieliszek i... do spowiedzi! Pa,pa...
          • Gość: iza Re: WINO teraz pije. IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 01.02.03, 20:38
            Posłuchaj gosciu miły ...skąd u ciebie tyle niezadowolenia? Uśmiechnij
            się !!
          • Gość: iza Re: WINO teraz pije. IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 01.02.03, 20:40
            Gość portalu: ....... napisał(a):

> Gość portalu: iza napisał(a):
            >
            > > Nie dopisywał mi humor .Ale po wojnie winowej zdecydowanie się
            > poprawił.Brawo
            > > jak tutaj jest wesolutko..
            >
            > Hej Izo! Wesoło Ci , a tylu wieśniaków dookoła panoszy się, psuje obyczaje,
            > smak,a przynajmniej te resztki good manners, które jeszcze tu i ówdzie
            > nieśmiało próbują przebić się przez te całe pokłady bylejakości. A Ty tu z
            > drugim kieliszkiem wychodzisz. A ponadto : to nie jest wojna; to żal ,
            smutek,
            > dążenie do naturalności. A tu - wypiłem rocznik 2000 (k....) czyli jeszcze
            > chodzące, wprost z beki wino , i pędze po utrwalacza. Brr..zabieraj swoj
            > kieliszek i... do spowiedzi! Pa,pa...
            wiesz co łobuziaku ...rozbiłes mój kieliszek ...jestes okropny..
            • Gość: Stanislaw Re: WINO teraz pije. IP: *.dip.t-dialin.net 01.02.03, 22:59
              A to sie porobilo, nie bylo mnie pare godzin a tu taka draka. Kiedys gdy
              studiowalem na PB pilo sie duzo tego szlachetnego trunku - w Herkulesach,
              Feniksie czy w ACK Sepularium. "Modny" byl wtedy Egri Bikawer a do tego krem
              Sultanski. Wspomnienia... Czy dzis wino jest "w modzie"? Czy zna ktos jakas
              winiarnie w Bialymstoku?
            • Gość: ....... Re: WINO teraz pije.- bez Izy IP: 212.244.27.* 02.02.03, 11:59
              Ooo....nareszcie. Trochę szkoda kieliszka. Ale taaakie wina nie wyłączając
              różnych egri, hemusików, itepe, itede smakują nieźle z gwinta. Popróbuj,
              najlepiej w plenerze, chyba że leżąc na kanapie we własnym pokoju masz butelkę
              w zasięgu ręki, chce Ci się pić, a stakańczyki daleko, w kredensie (jakimś),
              masz domyślnych rodziców (ciotki, braci, siostrzyczki, wujków kopę), którzy
              zechcą dziubki swoje umoczyć przy okazji, więc Ty rezygnujesz ze spółek, i
              delikatnie, bez bulgotania, głośnego przełykania, gwałtownych haustów,
              dyskretnie, bez pośpiechu obciągasz łyk po łyczku,smakujesz, oblizujesz się,
              cieszysz. I tu uważaj:kiedy poczujesz się jak młody Bóg, to będzie oznaczało,
              że butelka pusta. Więc nie przesadzaj. A ponieważ mój ten smakosz tekili wypił
              zapewne wszystko, co miał w zasięgu ręki, a jest miłym rozmówcą , to pozostaje
              mi powiedzieć: "pardon" (co złego to nie ja)i... do następnej butelki.
              Pozdrawiam ...
              • Gość: Stanislaw Re: WINO teraz pije.- bez Izy IP: *.dip.t-dialin.net 02.02.03, 13:01
                Smacznego!
    • ormond Re: WINO teraz pije. 02.02.03, 07:18
      Ja tez: Wolf Blass, Cabernet Sauvignon, Yellow Label.
      Australijskie wino, bo jak wiadomo, australijskie sa najlepsze ;)))
      • Gość: Stanislaw Re: WINO teraz pije. IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.03, 20:44
        Znowu wino. Los Chaclos z Chile - 2001 r. Nalezy do gat. Cabernet Sauvignon,
        jest czerwone, wytrawne i dobrze smakuje po sutym obiedzie. Nie pije z butelki
        tylko przy stole z kieliszka do win czerwonych. Przed polknieciem trzymam
        chwile na jezyku i probuje sobie wyobrazic nagrzane zbocza Andow. I znowu bede
        brutalny: kto za tym stoi, ze nie moge tych wszystkich wspanialosci smakowac
        jak od czasu do czasu jestem w Bialymstoku.
      • ogabiniak Re: WINO teraz pije. 04.05.03, 20:30
        ormond napisał:

> Ja tez: Wolf Blass, Cabernet Sauvignon, Yellow Label.
        > Australijskie wino, bo jak wiadomo, australijskie sa najlepsze ;)))

Wiem, ze australijskie sa super ale na dzis zawitalo mi tu
        Western Cellars z Kaliforni - tez mniam, mniam.
        Po tygodniu orki dzis pelen luz i jednodniowy weekend;
        trzygodznne plawienie sie na basenie, sauna i odprezajace
        bombelki. A na wieczor WINO.
    • Gość: Witek Re: WINO teraz pije. IP: 212.244.27.* 04.05.03, 22:05
      Gość portalu: Stanislaw napisał(a):

> Ale nie jest to wino marki WINO tylko wloskie Bardolino, rocznik 2002,
      > Classiko. Pochodzi ze wschodnich wzgorz jeziora Garda. Smaczne, mniam, mniam.
      > I bylo calkiem niedrogie 2 € czyli 8 zl. Nalac?...:)

Tak poprosze mala szklaneczke :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka