Dodaj do ulubionych

Kręgi w zbożu w Waliłach

19.07.06, 13:36
www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060719/BIALYSTOK/60718018
Obserwuj wątek
    • Gość: waniusza Re: Kręgi w zbożu w Waliłach IP: *.neto.pl 19.07.06, 21:52
      a jak ja z Maruśką pokłębimy się w życie to też będą kęgi. i nie tylko kręgi
      ale i inne figury geometryczne.
      poszalejmy w zbożu kochani!
      Po co gzić się w chałupach?
      Wylegnijmy nałany zbóż.
      • Gość: idzikczortu Re: Kręgi w zbożu w Waliłach IP: *.dyn.optonline.net 20.07.06, 07:01
        Dotychczas o takich "nawalonych" kregach jak te w Walilach to moglem czytac
        jedynie jako o czyms wyjatkowo dziwacznym, dziejacym sie gdzies na bezdrozach
        swiata, wartym specjalnego artykulu, a dotego bogato ilustrowanego, np:, w New
        York Times'ie.
        A tu masz! Taki wybryk(?) natury tuz pod nosem. Ja, gdybym byl tylko w poblizu,
        to bym to zjawisko bogato udokumentowal.
        • stefan.bialystok Re: Kręgi w zbożu w Waliłach 20.07.06, 07:58
          Gdy czytałem ten tekst w wesji papierowej, to myślałem, że pomyliłem się i kupiłem Fakt.
        • Gość: fiat_lux Re: Kręgi w zbożu w Waliłach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 08:56
          idzik
          kolejny przyklad ze siedzac z dala od kraju nie masz pojecia zielonego
          takie kregi sa juz od lat w wylatowie
          www.wylatowo.pl/
          piktogramy masz po prawej na dole
          • Gość: idzikczortu Re: Kręgi w zbożu w Waliłach IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 21.07.06, 19:51
            Co to znaczy nie doinformowanie. Gdzies tam po zakamarkach mojej pamieci kolatal
            mi sie artykul z New York Times'a z przed, bodaj dwoch lat, o takich kregach w
            zbozu gdzies na polnocy Anglii (moze Szkocji), z konkluzja, iz to nalezaloby
            sprawdzic naukowo co to jest tak naprawde. Europa, ciagle jest zafascynowana
            teoria Niemca Daenikena, iz to sa slady pozostawiane przez jakies stwory z
            zaswiatow "wizytujace" ziemie. W Polsce tego czegos nie bylo jak dotad bo Polacy
            sa z natury bardzo krytyczni. A tu prosze, dzisiaj, wyglada mi to na inwazje sil
            UFO na Polske!
            • Gość: fiat_lux Re: Kręgi w zbożu w Waliłach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 14:21
              Gość portalu: idzikczortu napisał(a):

> Co to znaczy nie doinformowanie. Gdzies tam po zakamarkach mojej pamieci kolata
              > l
              > mi sie artykul z New York Times'a z przed, bodaj dwoch lat, o takich kregach w
              > zbozu gdzies na polnocy Anglii (moze Szkocji), z konkluzja, iz to nalezaloby
              > sprawdzic naukowo co to jest tak naprawde. Europa, ciagle jest zafascynowana
              > teoria Niemca Daenikena, iz to sa slady pozostawiane przez jakies stwory z
              > zaswiatow "wizytujace" ziemie. W Polsce tego czegos nie bylo jak dotad bo Polac
              > y
              > sa z natury bardzo krytyczni. A tu prosze, dzisiaj, wyglada mi to na inwazje si
              > l
              > UFO na Polske!

daniken nie jest niemcem
              en.wikipedia.org/wiki/Daniken
              wczoraj padal deszcze wiec polacy traca ta krytycznosc ktora wyksztaltowal
              komunizm. obecny system ksztaltuje latwowiernosc
              • Gość: idzikczortu Re: Kręgi w zbożu w Waliłach IP: *.dyn.optonline.net 22.07.06, 20:54
                Ha, skoro sam lubie precyzje w wypowiedziach to widze, iz powinienem coraz mniej
                polegac na wlasnej pamieci albo zrodlach powszechnie dostepnych takich jak np.
                polskie gazety. Przysiagl bym, zem czytal w polskich gazetach referencje o
                Daenikenie jako o Niemcu tymbardziej, ze on uzywal przy nazwisku z niemiecka
                swego szlacheckiego przedrostka - "von".
                • Gość: fiat_lux Re: Kręgi w zbożu w Waliłach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 21:02
                  zebys lubil precyzje, zrodla i nauke w ogole, nie mialbys pogladow takich jakie masz
                  • stefan.bialystok Re: Kręgi w zbożu w Waliłach 22.07.06, 21:07
                    Gość portalu: fiat_lux napisał(a):

> zebys lubil precyzje, zrodla i nauke w ogole, nie mialbys pogladow takich jakie
                    > masz
                    Wierzysz w UFO?
                    • Gość: fiat_lux Re: Kręgi w zbożu w Waliłach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 21:12
                      nie pisalem o ufo tylko o caloksztalcie idzika
                      w ufo wierze i nie wierze - tzn uwazam ze nie ma dowodu na to ze kiedykolwiek
                      odwiedzili ziemie, a reszta...
                      • Gość: idzikczortu Re: Kręgi w zbożu w Waliłach IP: *.dyn.optonline.net 22.07.06, 22:44
                        Zlapany przez "fiat-luxa" za kiece swoich przestarzalych pogladow gratuluje mu
                        pewnosci siebie!
                        W przeciwienstwie do bialostockiej grupy wojujacych ateistow o niewzruszenie
                        "postepowych" przekonaniach, pod wodza zapewne "fiata-lux'a", ja miewam dnie
                        swoich zwatpien. Ot, przyznaje, taki sobie slabeusz.
                        Majac wiele jeszcze do nauczenia sie wcale nie rzadko ogladam (niegdys bralem
                        udzial), dyskusje filozofow ze specjalistami nauk ktore obecnie poszly hen
                        daleko do przodu - fizyki i biologii, a sa to dyskusje niezmiernie pouczajace.
                        Ciekawe, iz jak zauwazylem, ponad 70 procent dyskutantow uwaza, ze nie da sie
                        zrozumiec najnowszych dziwacznie kojarzacych sie odkryc np:, w fizyce kwantowej
                        z tzw., "czarnymi dziurami" czy "zakrzywionym czasem" badz z teoria pasemek
                        (string theory) bez startu z ksiegi Genesis.
                        Dlugo by tu opisywac wywody ktore sprowadzalyby sie do wskazania jednej sily
                        sprawczej (bo przeciez na tym forum strach napisac - nadprzyrodzonej), motoru
                        kolejnych zaleznosci aby logiczne konsekwencje tych odkryc mialy sens jakis.
                        Tutaj zas bialostocka ateistyczna bojowka nie zawraca sobie glowy jakimis tam
                        wywodami naukowcow o najnowszych odkryciach, a Bogac tam! Im wystarcza juz na
                        zawsze niegdysiejsze ksiazki (jedynie dostepne, bo jedynie slusznne) albo to co
                        im powiedzial spracowany tata, bo wracajacy z wieczorowych kursow na Wojewodzkim
                        Uniwersytecie Marksizmu-Leninizmu. Niech ich nieudolny (bo z biedy, po lebkach
                        kompilujacy innych filozofow) - Marx, blogoslawi.
                        • Gość: fiat_lux Re: Kręgi w zbożu w Waliłach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 05:15
                          to moze ja krotko i na temat: jestes debilem - wykazales to w ostatnim poscie i
                          w tym watku
                          • duch_zenona Re: Kręgi w zbożu w Waliłach 23.07.06, 06:32
                            A cóż to fiata tak z równowagi wyprowadziło w spokojnej wypowiedzi idzkczortu,
                            że wyciągnął harmatę i na oślep zaczął strzelać inwektywami typu debil?

Czyżby przeżarta syfilisem rozkładająca się i podobno lekko cuchnąca mumia
                            tawariszcza Lenina? Bo chyba nie Marks czy Engels, których dziełka wywołują dziś
                            rozbawienie nawet średnio rezolutnego ucznia podstawówki.
    • Gość: to spam nie dwoń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 16:21
      na forum olsztyńskim już o tym wiemy, więc teraz tu się produkuje :(
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=44963760&a=45708722
    • bialostoczanin Re: Kręgi w zbożu w Waliłach 23.07.06, 23:09
      prosiłbym o zmiejszenie dawek wina dla tamtejszych mieszkańców :) bo zaraz
      jeszcze to UFO im odleci :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka