chatka_ 07.02.03, 13:46 zajadam sie wlasnie rzepakowym, kupilam dzis w zaprzyjaznionym biurze podrozy :) Jaki miodzik i z czym go lubicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koro Re: Jaki miod? IP: 195.205.214.* 07.02.03, 13:51 ja to lubię cud miód. niezły sklep jest na ulicy brukowej. tylko miody i produkty pszczelarskie. przed zakupem mozna dokonać degustacji.ostatnio z córką wzielismy malinowy i jeszcze tego samego dnia zjedlismy pół słoika. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jaki miod? 07.02.03, 14:02 Najsmaczniejszy jaki kiedykolwiek jadłem pochodził z pasieki mojej ś.p. ciotki. Po wyrdylowaniu wiśni do jakichś przetworów, pestki zostały wyrzucone do sadu, w którym znajdowała się pasieka. Miodek był potem pierwsza klasa. Jedzony z chlebem własnego wypieku i własnej roboty masłem... Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jaki miod? 07.02.03, 14:04 i pewnie z mleczkiem od wlasnej krowki! mniam mniam Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jaki miod? 07.02.03, 14:15 no a teraz gdzie sie zaopatrujesz? moge polecic adresik w Bialym... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jaki miod? 07.02.03, 14:16 A teraz to małżonka dokonuje zakupu na którymś z dwóch pobliskich bazarów. A w Białym oprócz wspomnianego sklepu na Brukowej, to gdzie jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jaki miod? 07.02.03, 14:17 Miś uszatek lubił miód i Kubuś Puchatek lubił miut. A ja nie przepadam. W końcu nikt nie jest doskonały .... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Jaki miod? 07.02.03, 14:20 alex.4 napisał: > Miś uszatek lubił miód i Kubuś Puchatek lubił miut. A ja nie przepadam. W końcu > > nikt nie jest doskonały .... > Pozdr Poprawka. Puchatek lubił mjut. Cytuję: "a na garnku tym jak drut - napisane było mjut" :) Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Jaki miod? 07.02.03, 14:25 Jeżeli miód to musi byc rozcieńczony. Może być Trójniak lub Krupnik mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Jaki miod? IP: *.dip.t-dialin.net 07.02.03, 15:48 U mnie Michal tym sie zajmuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Jaki miod? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 21:57 Herbata zielona z miodem :) albo grzane piwo z miodem i gozdzikami :) miod pomaga na popekane usta - wystarczy posmarowac i troche wstrzymac sie ze zlizaniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hmc1 Re: Jaki miod? 07.02.03, 23:19 Gość portalu: saunne napisał(a): > miod pomaga na popekane usta - wystarczy posmarowac i troche wstrzymac sie ze > zlizaniem ;) To trudne, cty nie ma jakichś mniej smacznych metod ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Jaki miod? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 23:49 hmc1 napisał: > Gość portalu: saunne napisał(a): > > > > miod pomaga na popekane usta - wystarczy posmarowac i troche wstrzymac sie > > ze > > zlizaniem ;) > > To trudne, cty nie ma jakichś mniej smacznych metod ? > krem nivea - mi pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jaki miod? 10.02.03, 12:35 Gość portalu: Stanislaw napisał(a): > U mnie Michal tym sie zajmuje. ale w zjadaniu miodku chyba mu troszke pomagasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stanislaw Re: Jaki miod? IP: *.dip.t-dialin.net 10.02.03, 22:18 Nie - nie. Chodzi o Michala co mu wolam "miodu Michale!" Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Jaki miod? 07.02.03, 23:32 ralston napisał: > A teraz to małżonka dokonuje zakupu na którymś z dwóch pobliskich bazarów. A w > Białym oprócz wspomnianego sklepu na Brukowej, to gdzie jeszcze? no wlasnie w tym biurze podrozy, kolezanka spod lady sprzedaje dla znajomych...:) Ale zdarzylo sie ze przyszedl po miod ktos z zewnatrz, dziadek, raczej dziad w szubie, nie wygladal na takiego co by na Kanary chcial wycieczke wykupic, rozglada sie nieswojo i pyta: - Czy to jest biuro podrozy? - Tak - Ale czy to jet jedyne biuro podrozy w tym budynku? - Tak, z pewnoscia! - to poprosze miod! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Jaki miod? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 07.02.03, 23:51 Ale zdarzylo sie ze przyszedl po miod ktos z zewnatrz, dziadek, > raczej dziad w szubie, nie wygladal na takiego co by na Kanary chcial wycieczke > > wykupic, rozglada sie nieswojo i pyta: > - Czy to jest biuro podrozy? > - Tak > - Ale czy to jet jedyne biuro podrozy w tym budynku? > - Tak, z pewnoscia! > - to poprosze miod! > :))) a moze... to byl miod... importowany?!??? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Jaki miod? IP: 195.205.214.* 10.02.03, 15:14 swego czasu national geographic zamieścił fotoreportaż o zbieraniu miodu dzikich pszczół w himalajach. ponoć barwa tego miodu jest czerwona. ale juz nie pamiętam czy to od krwi himalaistów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio_m Re: Jaki miod? 10.02.03, 19:49 Ja bym stawiał na: 1. Spadziowy (najlepiej z iglastej) 2. Lipowy (w tym roku mozna dostać bez większych problemów) 3. Wrzosowy (bardzo charakterystyczny - galaretka miodowa) Najlepszy jaki jadłem wyszedł kiedyś w naszej pasiece - nie mam do dziś pojęcia z czego go te złośliwe @@ zrobiły, ale był bezkonkurencyjny (hm... było to jakieś 25 lat temu :-( ) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysio_m Re: Jaki miod? 10.02.03, 19:51 A na drugie pytanie: na bardzo ciemnym chlebie (np. wileńskim) z masłem i białym, wiejskim serem. Właśnie doznaję Nirwany zwykłej!!! Cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oka Re: Jaki miod? IP: *.17.79.204.lifespan.org 11.02.03, 00:11 Kiedys przemycalam miod z Polski, ale juz od paru lat moi znajomi, ktorzy maja pasieke na Florydzie przywoza mi galony miodu z kwiatow...z drzewek pomaranczowych. Oczywiscie sama nigdy nie dalabym rady tego zjesc, ale moja rodzina i przyjaciele dzielnie mi w tym pomagaja. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klapouchy Re: Jaki miod? IP: *.MTON.splitrock.net 11.02.03, 00:50 Ano wlasnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Jaki miod? IP: 195.205.214.* 11.02.03, 08:39 o prosiaczka najlepiej zapytać w sklepie mięsnym. najciekawszą nazwę ma sklep przy ulicy grochowej. "świnki trzy". zas w cieliczance o której tak ładnie wspominasz rok temu widziałem lamę. poszedłem ze znajomymi na grzyby, a tu nagle sposrod drzew wybiega biała lama. poczatkowo myslałem ze to fatamrugana albo inna delirka. wiadomo białe myszki w stadzie za lame się przebierajom. ale kolega tez widział i koleżanka. a potem żesmy uczestniczyli z zaganianiu lamy do zagrody. pół wioski sie zebrało przy tym. zza płotu obserwowały nas trzy kozy (moze nawet były to i kozy nostry) i zasmiewały sie z naszych wysiłów, bo lama robiła nas w konia jak chciała. Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jaki miod? 11.02.03, 09:21 Spadziowy. Zdecydowanie. Ostatnio spadziowy z kotem, bo ta moja niebieska malpa o malo nie wpakowala sie do sloika... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Jaki miod? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 11:27 aand napisał: > Spadziowy. Zdecydowanie. Ostatnio spadziowy z kotem, bo ta moja niebieska malpa > > o malo nie wpakowala sie do sloika... :) moj wczoraj w swojej laskawosci pomogl mi wydatnie zjesc obiad, a potem bezczenie spal na lozku do wieczora Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jaki miod? 11.02.03, 12:06 Gos´c´ portalu: saunne napisa?(a): > :) moj wczoraj w swojej laskawosci pomogl mi wydatnie zjesc obiad, a potem > bezczenie spal na lozku do wieczora :) I tak jest grzeczny. Moja pcha sie pod koldre. Z dziwniejszych miodow: miod aloesowy z aronia. Czy ktos probowal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Jaki miod? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 13:27 aand napisał: > :) I tak jest grzeczny. Moja pcha sie pod koldre. :)) ostatnio zainteresowal sie wnetrzem komputera (jedna sciana obudowy jest zdjeta). Na szczescie w pore zauwazylam. > Z dziwniejszych miodow: miod aloesowy z aronia. Czy ktos probowal? musi ciekawie smakowac (kwasny?) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jaki miod? 11.02.03, 13:39 Gos´c´ portalu: saunne napisa?(a): > ostatnio zainteresowal sie wnetrzem komputera (jedna sciana obudowy jest > zdjeta). Na szczescie w pore zauwazylam. Sprawdzaj czy nie surfuje w necie pod Twoja nieobecnosc... > > Z dziwniejszych miodow: miod aloesowy z aronia. Czy ktos probowal? > > musi ciekawie smakowac (kwasny?) No wlasnie nie wiem. Nie wiem. :) PS. Mialo byc nie eufemizm ale pleonazm. Albo tautologia. Pardonsik Saunne za wprowadzenie w blad. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saunne Re: Jaki miod? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 11.02.03, 13:52 aand napisał: > Sprawdzaj czy nie surfuje w necie pod Twoja nieobecnosc... :) surfuje po winogronach w pogoni za wroblami :) > PS. > Mialo byc nie eufemizm ale pleonazm. Albo tautologia. Pardonsik Saunne za wprow > adzenie w blad. :) OK :) chyba juz do mnie dotarlo o co chodzilo :))) Sozniony zaplon co prawda, ale zawsze... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Jaki miod? 11.02.03, 17:27 Gość portalu: saunne napisał(a): > aand napisał: > :) surfuje po winogronach w pogoni za wroblami :) > Kot tak niesamowity jak miod z alosem...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zaklinacz_koni Koniecznie dwójniaczek... 12.02.03, 09:55 ..., koniecznie nidzicki, koniecznie w ilościach przemysłowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Jaki miod? IP: 212.244.27.* 12.02.03, 10:23 Najzdrowszy jest podobno miód gryczany. Jest ciemny i dosyć ostry w smaku (szczypie w gardło). A ja lubię wielokwiatowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Jaki miod? IP: 195.205.214.* 12.02.03, 17:13 ktos tu wczesniej wspomniał o miodzie wrzosowym, który wyglada jak galaretka. jest to ponoc jeden z droższych i trudniej dostepnych miodów. przyznac musze iz nigdy go nie próbowałem, a chętnie bym skosztował. gdzie można znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
nxa Re: Jaki miod? 13.02.03, 06:55 Temat chyba na czasie : www2.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=72&w=4611682&a=4611682&v=2&strona=0 Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś