Dodaj do ulubionych

kajakiem po bialce

IP: *.elpos.net 10.08.06, 23:29
wczoraj spacerujac po parku przy wierzbowej zauwazylem plynacy po bialce
kajak w srodku byli owaj ludzie jeden z nich mial kowbojski kapelusz bez kitu
.wiec moze nie dlugo jakis splyw kajakowy urzadza.
Obserwuj wątek
    • Gość: Z.P. Re: kajakiem po bialce IP: *.elpos.net 10.08.06, 23:30
      To Koro nie żartował?!
      • Gość: spacerowicz Re: kajakiem po bialce IP: *.elpos.net 10.08.06, 23:40
        nie wiem czy koro mowil o tym samym kajaku ale wczoraj kajak w godzinach mniej
        wiecej 18 - 19 plywal po bialce na 100 procent .tylko co to za przyjemnosc z
        plywania po tej plytkiej rzece:)
        • Gość: wkoronkiewicz Re: kajakiem po bialce IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 11.08.06, 15:24
          nie wiem co to za przyjemność, gdyż nigdy nie płynąłem. ten kowbojski lkapelusz
          nie należał do mnie.
          ale jak zapowiadałem wcześniej - bardzo chętnie bym spłynął rzeka Białką. i to
          wcale niekoniecznie kajakiem. pamiętam za czasów mej młodości, były
          organziowane podobne spływy na byle czym właśnie Białką. nazywałao się
          to "Kochamy ścieki naszej rzeki". płynęły balie, pontony, kajaki, a raz nawet
          wanna.
          teraz tradycja przeniosła się do Augustowa.
          ale może urządzimy spływ?
          powiedzmy na pozegnanie wakacji, w ostatni weekend sierpnia. start od ulicy
          plażowej przy dojlidzkich stawach. meta przy ujściu do supraśli w miejscowości
          fasty. ale można też skrócić trasę. zacząć i skończyć ją w dowolnym miejscu.
          na odcinku od ulicy elektrycznej, do pałacowej odcinek specjalny, gdzie
          oceniana będzie oryginalnośc obiektów pływających. powołamy specjalne jury i
          postaramy się o nagrody. ja sam ufundowałem nagrodę specjalną dla zdobywcy 4
          miejsca (nie nagradzanego) będzie mógł mianowicie pocałowac mnie w nos. im
          więcej będzie chętnych, tym tańszy będzie koszt kajaków.
          czy redakcja może nas objąc patronatem i przyjmowac zgłoszenia?
          • Gość: Acro Re: kajakiem po bialce IP: *.eranet.pl 11.08.06, 20:39
            Tylko czy aby Białka kajaków nie rozpuści?...
            • duch_zenona Re: kajakiem po bialce 12.08.06, 08:41
              Przed wejściem do wody, ze względów bezpieczeństwa, wskazane jest założyć
              prezerwatywę.
              • max39 Re: kajakiem po bialce 13.08.06, 13:43
                Splyw mozna urzadzic ,tylko trzeba wybrac taki moment aby w Bialce byla
                dostateczna ilosc wody ,aby mogl poplynnac kajak .Z pewnoscia by to byla duza
                atrakcja .Wszyscy pamietamy smierdzaca bialke z lat 80 tych , ale ostatnio sie
                ona oczyscila(mniej przemyslu) i obecnie sa w niej nawet bobry .Wiec od wlozenia
                reki do rzeki nic nikomu sie nie stanie.
          • Gość: vlad79 Re: kajakiem po bialce IP: 195.177.196.* 13.08.06, 18:27
            Koro Biała koło Plażowej jest za wąska i za płytka ,jesli już gdzies zacząć
            spływ to za rondem u zbiegu ulic Branickiego i Piastowskiej , gdzie wody Bialki
            zasilają wody rzeczki Dolistówki(tam śmiało można juz płynąć ).A za mostem na
            ulicy Sikorskiego gdzie wpada rzeczka Bażantarka śmiało mogą sie już wyminąć dwa
            kajaki hehe
    • bogo2 Re: kajakiem po bialce 13.08.06, 15:15
      wojtek zalewski splynal bialke " baczkiem" jakies 30-kilka lat temu...
      juz nie pamietam , o co byl zaklad...:)
      chyba o honor "blekitnej dziewiatki" ..;)?

Gość portalu: spacerowicz napisał(a):

> wczoraj spacerujac po parku przy wierzbowej zauwazylem plynacy po bialce
      > kajak w srodku byli owaj ludzie jeden z nich mial kowbojski kapelusz bez kitu
      > .wiec moze nie dlugo jakis splyw kajakowy urzadza.
      • Gość: ekoskop Re: kajakiem po bialce IP: *.neto.pl 13.08.06, 15:42
        Spływ białką uważam za wspaniały pomysł. Ale rzeczywiście poczekajmy
        na "przypływ" bo teraz nie ma stopy wody pod kilem.
        • duch_zenona Re: kajakiem po bialce 13.08.06, 17:25
          Życzę wam takich spływów po Białce!

www.fazed.org/video/view/?id=138
          (niezły filmik, morfi)
        • mvito Re: kajakiem po bialce 13.08.06, 23:39
          dzis jechalem rowerem kawalek wzdluz Bialej przy ogrodkach w okolicach ul.
          Berlinga - az do mostu kolejowego. Z tego co tam widac to wiekszosc tego kawalka
          trzeba by kajaczek na pieszo ciagnac. Jest i pare przenosek - bo sa "niby" progi
          - nie przeplynie sie. Drugi kawalek, w okolicach ul.Branickiego - podobnie,
          plycizny. Nic tylko zostaje nam czekac na przyplyw, np po zdrowej ulewie jakiejs
          ;). Pomysl mi sie bardzo spodobal i sie wstepnie na niego pisze :)

Michal

ps. a jak bysmy przeplyneli miedzy ul.Jurowiecką a Białostoczkiem - tak jakimis
          rurami zdaje sie rzeczka płynie
          • Gość: wkoronkiewicz Re: kajakiem po bialce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 14:28
            pogoda nam sprzyja. wody przybywa. uwagi wziąlem do serca. może rzeczywiście
            splyw zrobimy na krótszej trasie... a ze będą przenoski? każdy kajakarz wie, że
            takie rzeczy są na splywach rzeczą normalną
            pzdrw
            • mvito Re: kajakiem po bialce 14.08.06, 15:41
              No przeciez ze przenoski to nic obcego. Na Krutynii czy Rospudzie to norma. A
              juz widze miny ludzi widzacych nas niosacych kajaczki przez rondo przy
              jurowieckiej.

Michal
          • Gość: vlad79 Re: kajakiem po bialce IP: 195.177.196.* 14.08.06, 15:43
            dzisiaj mozemy nawet popłynąć od samego zródła niedaleko Protas -tyle wody
            • koczisss Re: kajakiem po bialce 14.08.06, 16:36
              To do roboty, tylko spieszcie się, bo jak przestanie padać, to nici ze spływu.
              Tylko nie zapomnijcie wziąć kajaków górskich, bo te normalne chyba dziś się nie
              nadają:)
              Powodzenia życzę:)

ps.
              I tak wiem, ze to tylko taka paplanina z Waszej strony i nikt nigdzie nie popłynie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka