Dodaj do ulubionych

Panie Orpik....jest Pan zerem....

IP: *.elpos.net 04.09.06, 12:17
Taką satysfakcję sprawiło Panu wywlekanie na pierwszą stronę informacji o
Tośku?Jescze dodałeś pan tlo polityczne do tego....Trzeba było jeszcze podać
adres zamieszkania i pesel.A wiesz Pan czym się różnice?Ten chlopak wie co
znaczy przywiązanie do klubu i barw klubowych.Ten chłopak wie,ze kibicem jest
sie zawsze, nawet wtedy gdy biega się w kamizelce FOTO.Pan tego nie wiesz bo
nie jest Pan żadnym kibicem.Ot, pisze Pan byle dostac kasę za wierszówkę.Pisz
Pan dalej tylko moze teraz wywlecz Pan na wierzch cały syf który jest wśrod
naszych politykow w Białymstoku.Ale nie, Pan jest dziennikarzem sportowym,
chociaż nie..sam już nie wiem, to dla Pana przecież ważne było napisac o
Tośku,że działa w PO.....

Nie jest Pan, kibice, nie jest Pan dziennikarzem sportowym jest Pan jednak zerem.

Bez pozdrowień.
Obserwuj wątek
    • Gość: SantaMaria Przecież to chuligan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:21
      Mógłby działać w Samoobronie, przyjęliby go chetnie, sam Szef jest bokserem
      • Gość: p Re: Przecież to chuligan IP: *.elpos.net 04.09.06, 12:23
        SantaMaria:bredzisz jak potluczony, a z kim się on boksował?Nie wiesz nie pisz
        głupot.Zabrał szaliki, które miały być spalone.No, zbrodnia straszna.
        • Gość: SantaMaria Re: Przecież to chuligan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:26
          a ty kim jesteś, może samym Bohaterem Dnia Dzisiejszego?
      • zewsi Re: Przecież to chuligan 04.09.06, 12:24
        Od dawna wiadomo, że Santa Maria to idiota i nic więcej.
      • Gość: Jasne Re: Przecież to chuligan IP: *.bsk.vectranet.pl 04.09.06, 13:05
        > Mógłby działać w Samoobronie, przyjęliby go chetnie, sam Szef jest bokserem

Chłopak zerwał z płotu szalik Jagiellonii, który Łomżyniacy przygotowali do
        spalenia. Nieprawdopodobny wybryk chuligański.
        • Gość: j24 Chłopak zerwał z płotu szalik Jagiellonii, który Ł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:14
          ...Chłopak zerwał z płotu szalik Jagiellonii, który Łomżyniacy przygotowali do
          spalenia. Nieprawdopodobny wybryk chuligański.....

kucze bohater, powinien jeszcze zginąc jak Gawrosz na barykadzie.... za
          szalik ... wszystkim wam kibole odwala

• zewsi Re: Chłopak zerwał z płotu szalik Jagiellonii, kt 04.09.06, 18:16
            Gość portalu: j24 napisał(a):

> ...Chłopak zerwał z płotu szalik Jagiellonii, który Łomżyniacy przygotowali do
            > spalenia. Nieprawdopodobny wybryk chuligański.....
            >
            > kucze bohater, powinien jeszcze zginąc jak Gawrosz na barykadzie.... za
            > szalik ... wszystkim wam kibole odwala

Hmm. Zauważyłeś, ze to Ty pierwszy w tym wątku zacząłeś pisać o śmierci? Czy to
            na pewno innym "odwala"?
          • Gość: Wkur... Re: Chłopak zerwał z płotu szalik Jagiellonii, kt IP: *.osiedle.net.pl 28.09.06, 15:27
            jeśli nie wiesz o co chodzi nie udzielaj sie prostaku jeden (Barwy są wszystkim
            Tosiek o tym wiedzał :( )
    • Gość: marcinek Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 12:48
      bardzo denny tekst... kim ty jesteś? drugi Giertych?

dupa a nie dziennikarz z ciebie, jesteś szarym piśmakiem... bez pozdrowien
    • Gość: MaNiUrEx Kij mu w ryj!!! IP: *.osiedle.net.pl 04.09.06, 12:54
      Co za szmaty sie u nas uchowaly;/
    • Gość: jan Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.elpos.net 04.09.06, 12:58
      Orpik jesteś zerem ! Przywiązanie do barw to pojęcie dla Ciebie nie znane. DNOOO !
    • Gość: Ja ? Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.csk.pl 04.09.06, 13:00
      1oo% poparcia jestes juz teraz poprostu frajerem ! zero szacunku !!
    • Gość: PiS Do więzienia chuliganów!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:10
      Gdzie się podział min. Ziobro?
    • zewsi Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 04.09.06, 13:23
      Panie redaktorze.

Załóżmy że na jakimś meczu międzypaństwowym, grupa kibiców zza granicy
      wywiesiła flagę Polski z orłem do góry nogami. Załóżmy że Ci kibice chcieli
      pociąć tę flagę, albo przymierzali się do napisania na niej obraźliwych
      tekstów. Załóżmy że wszystko dzieje się na oczach kibiców. Załóżmy że pewnemu
      Polakowi udało się w pojedynkę uratować polską flagę przed znieważeniem.
      Czy ktoś taki zasługuje na umieszczenie informacji o nim na pierwszej stronie?
      Z pewnością tak.
      Czy ktoś taki zasługuje na napiętnowanie?
      Hmm, to byłaby wielka niedorzeczność!!
      Prawda panie redaktorze?
      • Gość: Anty Orpik Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 13:45
        Panie Orpik ile Panu zapłacili za ten artykuł....ile Pan dostal podwyżki?????
        Oczerniac chlopaka ktory nie chcial aby barwy jego klubu zostały spalone!!!!!!

Orpik = prawie jak dzinnikarz sportowy!!!!!!!!
        Orpik = prawie jak kibic!!!!!!
        Orpik = prawie jak dziennikarz!!!

• rado79 Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 04.09.06, 14:21
          Artykuł Pana Orpika jest, w jego mniemaniu, żałosną próbą zabłyśnięcia.Wstyd i
          kompromitacja Panie "Redaktorze".Udowodnił Pan że w Białymstoku długo
          będziemy mieli deficyt na prawdziwych dziennikarzy, którzy potrafią pracować
          uczciwie.Wielka szkoda...
      • Gość: K. Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:23
        Ryzykuję skasowaniem postu, ale może parę osób to przeczyta, póki cenzura się nie dorwie...
        Sądzę iż jest to złe porównanie. GW, jak wiadomo, jest medium kosmopoliycznym i liberalnym (żeby nie użyć rydzykowego polskojęzycznym). Dla ludzi tam pracujących zbeszczeszczenie polskiego godła wielkiego wrażenia nie powinno robić. Ale może się mylę. To tak jakby ateista irytował się, ze ktoś znieważa jakieś symbole religijne.
        PS. Też na meczu wczoraj byłem. Tosiek to mój dobry kumpel i oskarżanie go o chuligaństwo to wielkie nieporozumienie. Znam go od 4 lat właśnie ze stadionu. Do żadnej bojówki nigdy nie należał. Z żadnym policjantem się wczoraj nie bił (z kibicem z Łomży też chyba nie), żadnego płotu nie przeskakiwał, żadnego niebezpiecznego narzędzia też nie miał, chyba że mowa o aparacie. Widać tęgie głowy z policji nie potrafią odróżnić chuligana od reportera. Ale cóż, Waldemar Milewicz też na wojnie zginął 2 lata temu, mimo iż był reporterem.
      • Gość: J24 Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:16
        może w łysych łepetynach opakowanych w dresy się nie mieści że flaga Państwowa
        i Godło to nie to co szalik, ale warto to sobie do łba wbić
        • Gość: Jasne Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: 194.246.108.* 04.09.06, 17:32
          > może w łysych łepetynach opakowanych w dresy się nie mieści że flaga
          Państwowa
          > i Godło to nie to co szalik, ale warto to sobie do łba wbić

A jeżeli na szaliku jest godło i flaga państwowa ? :-)
        • zewsi Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 04.09.06, 18:17
          A czym się różni godło na fladze od godła na szaliku???
          • kamilar Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 05.09.06, 15:31
            A od kiedy na szaliku jagi jest godło państwowe?
            Godło nie jest znakiem towarowym zastrzezonym, herb klubu (jak pokazują ostatnie
            wydarzenia wokól "jotki") jest.
            • Gość: xxx Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.csk.pl 05.09.06, 15:34
              Na niektórych szalikach jest godło państwowe.
            • Gość: KarwaJegoMac Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: 212.160.172.* 07.09.06, 13:28
              Panie moderatorze kamilar piszemy Jagi a nie jagi, to tak jak Polska i polska.
              Różnica zauważalna przynajmniej moim skromny zdaniem
              • kamilar Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 07.09.06, 14:00
                Gość portalu: KarwaJegoMac napisał(a):

> Panie moderatorze kamilar piszemy Jagi a nie jagi, to tak jak Polska i polska.
                > Różnica zauważalna przynajmniej moim skromny zdaniem

Twój post, zawiera jedną nieprawdę. Moze kotś Ci wytłumaczy jaką.
                nazwę kraju miedzy Bugiem a Odrą również pisywałem z małej litery.
      • duch_zenona Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 06.09.06, 02:24
        zewsi napisał:

> Panie redaktorze.
        >
        > Załóżmy że na jakimś meczu międzypaństwowym, grupa kibiców zza granicy
        > wywiesiła flagę Polski z orłem do góry nogami.
        --------------
        Całkiem niegłupi pomysł by wreszcie umieścić na naszej fladze białego, dumnego
        orła w złotej koronie. Oj, zewsi, zewsi - nie znasz flagi kraju w którym
        mieszkasz? A może ty jesteś marynarz?
        • zewsi Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 06.09.06, 07:31
          Ja tych flag, Duchu, nie wymyśliłem.
        • zewsi Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 06.09.06, 07:48
          i.wp.pl/a/f/pjpeg/7453/zakopane_polska_flaga_duza_kibice_duze.jpg
          www.whiteeagles.ca/omkdp/2005_kibice.jpg
          www.swietokrzyskie.zhr.pl/pictures/wykus_flaga.jpg
          www.zwolenpowiat.pl/upload/flaga.jpg
          • Gość: urz. Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:34
            www.butik.home.pl/jagiellonia/forum/viewtopic.php?t=4403&start=100
            To chyba byłoby podsumowanie i tyle.
            Pozdrawiam
    • Gość: vlad79 Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: 195.177.196.* 04.09.06, 14:34
      hmmm ,niestety poziom dziennikarzy Gazety Wyborczej jest coraz nizszy
    • Gość: serowablondynka Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 15:04
      Zawsze obiektywnie pisałeś o kibicach i Jagiellonii. Jak był sukces to pisałeś
      o sukcesie, jak porażka to o parażce, jak był wybryk chuligański to
      niezapominałeś o tym wspomnieć. Wszystko OK. Ale ten artykuł....żenada. Na
      równi z Kurierem. POdawać nazwisko??? Za co?? Co on kogoś zabił, zgwałcił czy
      biegał z nożem??? KAŻDY popełnia błędy. To ludzkie.Ty właśnie popełniłeś.
      Sztuką jest umieć przeprosić....
      • Gość: s. Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: 80.50.228.* 04.09.06, 15:11
        A czemu waść nic nienapisał o tym co stowrzyli kibice podczas mecz czyli oprawa? świetny doping? co to by sie gorzej sprzedało? PAJACU!!
    • Gość: fan Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.koba.pl 04.09.06, 15:13
      Ten pukiel to niby taki pismak-profesjonalista, ale z osoba, którą wymienia w artykule z nazwiska nie raczył chyba porozmawiać. Nawet o tym nie wspomina.
      • poczta_magda Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 04.09.06, 15:52
        To, że dziennikarz nieprawdziwie opisał wydarzenia na stadionie Hetmana jest
        ośmieszeniem jego zawodu, ale mogłabym to wybaczyć. Ale nie mogę uwierzyć ani
        wybaczyć tego, że pseudodziennikarz Orpik podał imię i nazwisko kibica, którego
        jedyną winą było to, że bronił barw klubowych. Wstyd! Najgorsi przestępcy
        występują w mediach pod inicjałem, ale nazwisko Kamila w kłamliwym kontekście
        poznali wszyscy. I to opisywanie całego jego życiorysu... Czy to jest
        dziennikarstwo? Wstyd mi za redaktora dzisiejszego wydania, ktokolwiek nim
        jest. Jak mozna było taki tekst dopuścić do druku?!?
        • Gość: beret Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:04
          Panie orpik (celowo z małej litery) od dziś jest pan dla mnie kompletnym zerem.
          Mam nadzieje że kolega Tosiek wejdzie na drogę sądową i odwdzięczy się tym
          samym co pan zrobił mu .
          Tosiek trzymaj się! Jeżeli będzie potrzeba nie poskąpie grosza aby ten
          pisarzyna dostał za swoje i musiał Ciebie publicznie przepraszać!
          • Gość: PiS Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:14
            Na drogę sądową, właśnie, za wzniecanie burd na stadionach! Niech PiS pokaże
            swoją politykę "zera tolerancji"
    • Gość: jasio nie nie jest Pan zerem - jest ok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 17:11
      choć kibole powieszą na Panu wszystkie mozliwe PSY bo .... NAPISAŁ PAN PRAWDĘ a
      to nie do strawienia przez kibolskie mózgi, oni są jak rasowy moher mozna tylko
      pisac dobrze albo bardzo dobrze jak o O. Rydzyku wszystko inne to ZDRADA -
      karana śmiercią ....
      • Gość: p Re: nie nie jest Pan zerem - jest ok IP: *.elpos.net 04.09.06, 18:17
        jasio:
        nie nadużywaj klawiatury jak nie wiesz o czym jest dyskusja i w czym problem.
        Pan "dziennikarz" Orpik mienił sie do tej pory jakimś kibicem, mniejszym czy
        większym, ale jednak.Po tym jak wywlukl na światło dzienne nazwisko chłopaka,
        którego całym "przestępstwem" było zabranie szalików Jagiellonii co miało
        uchronić je przed spaleniem stał się ostatnim chamem.Malo tego, postanowił
        jeszcze rozszerzyć wątek o prace Tośka w PO...Co ta ma ku.rwa w ogóle do rzeczy?
        I wiesz co Jasiu, nikt nie wymaga od Orpika pisania dobrze albo bardzo
        dobrze(tak na marginesie to i tak słabo mu to wychodzi), ale wymaga się od tego
        człowieka aby był OBIEKTYWNY!!!!A tak zachowal się jak prostak dla , ktorego
        wyciągnięcie "Taaakiego przestępstwa" na światlo dzienne i napisanie o nim na
        pierwszej stronie to najpewniej jedyne źródło przezycia orgazmu.....
        Facet nie jest kibicem, nie jest dziennikarzem , kim jest pisalem powyżej.

ps...Zadbaj jasiu o swój mózg a nie martw się o sympatyków Jagiellonii.Dzięki
        nim to miasto jest przynajmniej trochę bardziej kolorowe wśród szarości tego
        miejsca.
        • Gość: jasio do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:11
          to młotki łysawe napiszcie
          1. czyj był szalik
          2. jeśli nie Pana Tośka
          3. To go ukradł
          4. Tosiek jest zodziejem
          5. Powinien iśc do pierdla
          6. mogę sobie kupis / uszyć 50 szalików jagi i palic kiedy mi się zechce bo są
          moje wszystkim zapitym kibolom g. do tego

jasne ?
          • Gość: serowablondynka Re: do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 11:54
            do jasia głąba

1.widać że nigdy nie byłeś na stadionie i mecze piłki nożnej to dla ciebie
            abstrakcja albo co najwyżej kilka migawek w wiadomościach
            2.młotków łysawych to szukaj w swojej rodzinie
            3.jeśli szkopy by ukradły POLSKI sztandar z godłem to było by nie w porządku
            jakbyś chciał go odzyskać????? według cibie byłaby to kradzież???
            4.Do pierdla powinni iść przestępcy, a ty powinienes skończyć podstawówkę
            (chociaż z takim tokiem rozumowania sie sądze żeby ci sie cokolwiek polepszyło)
            5.Nie możesz. Banknotów też nie możesz sobie spalić, pommo że (załóżmy)
            trzymasz jakies w portfelu.Flagi państwowej też nie możesz spalić.itd
            6.A zapitych to szukaj u siebie na wiosce albo najlepiej wśród kolegów
            partyjnych z Samoobrony!
            7.jasne jest tylko to że ty i wiele tobie podobnych tego nigdy nie zrozumie.
            Dla ciebie kibic to łysy koleś w dresach z kijem bejsbolowym i naciągniętą
            kominiarką walący stare babcie po łbie kijem kradnący jej torebkę.
            • Gość: jasio łysole niedoczytane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:03
              dlaczego łysole niedoczytane ciągle porównujecie szalik do Flagi Państwowej i
              Godła (sa pod prawna ochroną) jak mi się zechce to zorganizuje na swojej
              działce palenie szalików jagielloni i mozecie mi łysole poskakac za
              płotkiem....
              • zewsi Re: łysole niedoczytane 05.09.06, 15:10
                Może dlatego, że na części szalików, które spalili kibice Łomży, było godło
                państwowe?
                • kamilar Re: łysole niedoczytane 05.09.06, 15:36
                  zewsi napisał:

> Może dlatego, że na części szalików, które spalili kibice Łomży, było godło
                  > państwowe?

Czy umieszczenie godła na klubowym szaliku nie jest nadużyciem. Widziałem ja
                  zreszta te "godła" na szalikach. Orzeł z czarnymi pazurami i czarną koroną, albo
                  złotą koroną, do tego jakiś w ksztalcie nieudany. To nie bylo godło, godło to
                  biały orzeł na czerwonej tarczy.
                  • Gość: xxx Re: łysole niedoczytane IP: *.csk.pl 05.09.06, 15:44
                    Kamilar uwierz mi, że na niektórych szalikach jest godło państwowe. Nie ma za to
                    jakiegoś czarnego orła itp.
                    A co do wyczynu Tośka to nikt nie pisze, że dobrze postąpił. Jednak podanie jego
                    danych, życiorysu jeszcze przed wyrokiem sądu jest przestępstwem, którego
                    dopuścił się pan Orpik. Boli to jeszcze bardziej z tego względu, że Orpik
                    jest(był) Tośka kolegą.
                  • Gość: KarwaJegoMac Re: łysole niedoczytane IP: 212.160.172.* 07.09.06, 13:34
                    Zrób lepszy szalik mądralo po cenie która pozwoli sprzedać całą serię.
                  • zewsi Re: łysole niedoczytane 07.09.06, 13:42
                    Mój orzeł jest biały, ma właściwą koronę i jest na czerwonym tle.
                • Gość: jasio Re: łysole niedoczytane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:44
                  i oczywiście bohaterowie z Jagi musieli go bronić, mi sie wydawało że od tego
                  jest policja - chyba nie brakowało ich tam, wam osle łby - pretorianie,
                  burakorianie i łysole wełbie sie przewraca i zasady z piaskownicy przenosicie
                  na stadion
                  • Gość: kibic Re: łysole niedoczytane IP: 217.97.164.* 17.09.06, 11:00
                    co wy wiecie na ten temat to sa barwy klubowe a nie byle co tosiek trzymaj sie
              • Gość: vlad79 Re: łysole niedoczytane IP: 195.177.196.* 05.09.06, 15:35
                Gość portalu: jasio napisał(a):

> dlaczego łysole niedoczytane ciągle porównujecie szalik do Flagi Państwowej i
                > Godła (sa pod prawna ochroną) jak mi się zechce to zorganizuje na swojej
                > działce palenie szalików jagielloni i mozecie mi łysole poskakac za
                > płotkiem....

co za niedopieszczony maly człowieczek...nie karmcie trola a sam zniknie
                • Gość: jasio Re: łysole niedoczytane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:45
                  mały jak mały, ale bez karczycha i łysego łba - oustego jak dyńka kibica
                  jagiellonii
                  • Gość: vlad79 Re: łysole niedoczytane IP: 195.177.196.* 05.09.06, 16:21

> mały jak mały, ale bez karczycha i łysego łba - oustego jak dyńka kibica
                    > jagiellonii

coż uważam że jesteś cienkim prowokatorem ...albo zyjesz w świecie stereotypów i
                    nie potrafisz sie bez nich obejść, ale to juz twój problem
                    • Gość: jasio Re: łysole niedoczytane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:24
                      dziekuję za opis moich problemów ale myślę że są tacy co maja zanacznie wieksze
                      i daj swoją pomoc tam :)
                      • Gość: Lewy007 Re: łysole niedoczytane IP: *.euro-net.pl 05.09.06, 18:41
                        jestem kibicem, nie jestem łysy, nie jestem karkiem, studiuje i nie pozwole zeby
                        jakiś koles obrazal mnie i wielu innych ludzi, którzy kibicuja dla Jagi. Koleś,
                        który w zyciu nie był na stadionie, a słowo honor to słowo puste i nic nie
                        znaczące. Nie rozumiesz tematu, nie znasz dokładnie przebiegu zajścia nie
                        pier.dol bo się słabo robi!
                  • Gość: Kracho Polska Re: łysole niedoczytane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:44
                    Skończyłem I LO w Białymstoku. Zawsze średnia powyżej 4.0. Aktualnie kończę pewien wydział Politechniki Białostockiej. Na mój wydział było 10 chętnych na jedno miejsce. Kiedyś zrobiłem sobie test na inteligencję jak Onet robił ogólnopolską akcję - miałem wynik 134. W dresie nie chodzę bo mi się on nie podoba. Nigdy się nie strzygę krócej niż 1.5 cm. Pozdrawiam, pustogłowy kibic, a także w miarę regularny wyjazdowicz Jagiellonii.
          • zewsi Re: do p 05.09.06, 12:03
            Szanowny Panie Jasiu

Informuję Pana, że o tym czy dany czyn jest przestępstwem czy nie, decydują
            przepisy Kodeksu Karnego (Dz. U. z 1997r. Nr 88, poz.553 z późn. zm.) a nie
            chora wyobraźnia chorego z nienawiści Jasia.
            • Gość: jasio Re: do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:00
              zewsi napisał:

> Szanowny Panie Jasiu
              >
              > Informuję Pana, że o tym czy dany czyn jest przestępstwem czy nie, decydują
              > przepisy Kodeksu Karnego (Dz. U. z 1997r. Nr 88, poz.553 z późn. zm.) a nie
              > chora wyobraźnia chorego z nienawiści Jasia.

tak a mamy jeszcze coś czy tylko na KK prawo sie kończy niedouczony głabie?
              zobacz sobie co to jest przestepstwo a potem poczytaj o innych np.
              wykroczeniach, działaniach itp.
              • zewsi Re: do p 05.09.06, 15:08
                Drogi i jakże mądry Jasiu

Przypominam, że to Pan pierwszy użył sformułoania kradzież, złodziej i "pójść
                do pierdla". Być może Pan się nie orientuje w materii o której pisze, ale
                powyższe sformułowania używane są tylko w przepisach prawa karnego.
                Odnośnie pana sformułowania "działania"; doprawdy nie mam pojęcia co Pan ma na
                myśli, gdzie mam szukać informacji o nich i dlaczego "działania" mają być
                zdelegalizowane.
                • Gość: jasio Re: do p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:42
                  "pójść do pierdla" występuje w KK non stop ma Pan rację
                  złodziej to złodziej nawet jesli w prawnej nomenklaturze nazywa sie to
                  przywłaszczeniem, wyrządzeniem szkody polecam poszerzenie horyzontów
                  prawniczych
                  • zewsi Re: do p 05.09.06, 18:40
                    Nie rozumie pan Panie Jasiu.
                    Czyny nazywane kradzieżą, przywłaszczeniem itp. mają miejsca tylko w przypadku
                    naruszenia przepisów karnych.
                    Tosiek nic nie ukradł, nic nie przywłaszczył itp. Gdyby coś takiego zaszło sąd
                    wymierzyłby mu odpowiednią karę, nie uważa Pan?
                    Nazywanie Toska złodziejem jest naruszeniem prawa.
                    Natomiast wzywanie, żeby "zamknąć go w pierdlu" jest po prostu dowodem na Pana
                    ignorancję jeśli chodzi o prawo i zamknięte horyzonty myślowe.
                    Bardzo mi przykro, ale prawnik z Pana jest do ...
          • Gość: fan Re: do p IP: *.koba.pl 05.09.06, 13:12

> to młotki łysawe napiszcie
            > 1. czyj był szalik
            > 2. jeśli nie Pana Tośka
            > 3. To go ukradł
            > 4. Tosiek jest zodziejem
            > 5. Powinien iśc do pierdla
            > 6. mogę sobie kupis / uszyć 50 szalików jagi i palic kiedy mi się zechce bo są
            > moje wszystkim zapitym kibolom g. do tego
            >
            > jasne ?

Następnym razem od takiego zapitego kibola dostaniesz po ryju, bo obrażać nie wypada. Jeśli robisz coś takiego, to wiesz co może cię spotkać. Jasne?
          • Gość: KarwaJegoMac Re: do p IP: 212.160.172.* 07.09.06, 13:42
            Jasiu, parówko wysokotłuszczowa:
            Czy temat jest o zrywaniu szalików czy o artykule orpika, który był złamaniem
            prawa i naruszeniem dóbr osobitych kolego Tośka? hehe
            zapomiało się czego dotyczy powyższy wątek...
            lepiej jednak powtarzać wyświechtane slogany o kibicach zaczerpnięte z TVN czy
            gazet.

PS. Jestem kibicem, nie jestem łysy i mam mgr. przed nazwiskiem. Obrażając
            kibiców obrażasz mnie. Nie zdziw się jak ktoś da ci po mordzie.
    • Gość: PiS Tosiek to zadymiarz i chuligan stadionowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 18:20
      Gdzie są sądy 24-godzinne ?
      • Gość: p Re: Tosiek to zadymiarz i chuligan stadionowy IP: *.elpos.net 04.09.06, 18:37
        Sam sie zgłoś na prokuraturę jak szukasz sądow 24 godzinnych....
      • Gość: ble Re: Tosiek to zadymiarz i chuligan stadionowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:13
        Ten artykół to był pisany na zamówienie Pisu? Po co te wywlekanie Platformy?
        • Gość: Kracho Polska Re: Tosiek to zadymiarz i chuligan stadionowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 19:48
          Gazeta Wyborcza nie lubi PiSu, czego dowód możemy znaleźć praktycznie w każdym centralnym wydaniu tej gazety - na każdym kroku do Kaczyńskich i spółki się czepiają. A kontakt z tym dziennikem mam.
    • Gość: GUCYOO Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.elpos.net 04.09.06, 19:03
      mnjej niż zero!!! choc to i tak za mało powiedziane!!! jak można zrobić cos
      takiego dla swoich ludzi!!! biez line i do lasu!!!
      • Gość: ŻydMosiek Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 19:05
        Nie powtarzaj się, i nie zmieniaj nicków
        • Gość: p Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.elpos.net 04.09.06, 19:23
          Nie zmieniam nicków, ciągle używam "p", rownie dobrze moze być tak,że ty to
          mosiek, PISuar itd...to raz

A dwa, temat jest nie o tym, o obrońco Orpika....
    • Gość: TT Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.bsk.vectranet.pl 04.09.06, 21:02
      Kolega p dokładnie wyraził moje odczucia jakie miałem po przeczytaniu
      tego "czegoś", bo nie wiem jak to nazwać. I wiem, że nie tylko ja tak myślę. A
      wywlekanie nazwiska i dodawnie wątku politycznego to już jawne sk...
      Bez pozdrowień
      • Gość: kibiccc Podziękować ze stadionu!!! IP: 194.246.108.* 04.09.06, 21:13
        A może by tak podziękować na najbliższym meczy z trybun dla Pana Orpiuka za
        swoja pracę i powiedzieć wprost co kibice myślą o nim za taki artykół?!!!
        • Gość: l Re: Podziękować ze stadionu!!! IP: *.euro-net.pl 05.09.06, 18:46
          naucz się gramatyki potem udzielaj się na forum
      • Gość: PiS Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:15
        Jakoś przy radiu sportowym wywlekanie nazwiska nikomu nie przeszkadzało
        • Gość: Jasne Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.bsk.vectranet.pl 04.09.06, 21:20
          > Jakoś przy radiu sportowym wywlekanie nazwiska nikomu nie przeszkadzało

Słyszałeś kiedyś o autoryzacji artykułów ?
        • Gość: TT Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.bsk.vectranet.pl 04.09.06, 21:33
          Nie słyszałeś (jak ktoś wyżej napisał) o autoryzacji artykułu, gdzie trzeba
          mieć zgodę osoby, którą sie wymienia z imienia i nazwiska. Nie słyszałeś też
          pewnie o zniesławieniu, bo z tego co wiem czyn chłopaka, który zerwał szalik w
          rozumieniu Kodeksu Karnego nie było przestępstwem. A jak nawet znaleźliby na
          niego jakiś paragraf to jest mała szkodliwość czynu, a nawet najgroźniejszych
          podejrzanych o przestępstwo przedstawia się z inicjałów.
          • Gość: PiS Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:20
            Zerwał czyjś szalik, to znaczy przywłaszczył sobie cudzą własność, czyli jest
            to przestepstwo. Zniszczył szalik tak jakby ci kto koła w samochodzie zniszczył.
            • Gość: Na Pochybel Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 22:24
              Gosciu- skończ pier-do-lić. ten szalik (zakładając że Łomża go nie kupiła) stanowił własnośc kibica Jagi- on został z tego szalika okradziony a bohater artykułu chciał go odzyskać. J-e-b-ni-j się w łeb i idź spać albo zajmij się lustracją =- to potwory i Spółka lubią najbardziej
            • Gość: vlad79 Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: 195.177.196.* 05.09.06, 15:45
              Gość portalu: PiS napisał(a):

> Zerwał czyjś szalik, to znaczy przywłaszczył sobie cudzą własność, czyli jest
              > to przestepstwo. Zniszczył szalik tak jakby ci kto koła w samochodzie zniszczył
              > .

eh mialem już więcej nie odpowiadać na te brednie
              panie pis(uar) może pan sobie odpowiedzieć ,skąd kibice z Łomzy mieli te szaliki
              Jagielloni?. Zapewne tak kochaja klub z Białegostoku że sobie je zakupili na
              stoiskach Jagielloni przed meczem. Czy może jednak przywłaszczyli(pożyczyli)
              sobie oczywiście po dobroci w kilku od jakiegoś dzieciaka- a to już w żadnym
              wypadku przestępstwem czy też wykroczeniem nie jest. Prawda panie pis(uar)?
          • Gość: jasio TT nie kompromituj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 12:36
            Gość portalu: TT napisał(a):

> Nie słyszałeś (jak ktoś wyżej napisał) o autoryzacji artykułu, gdzie trzeba
            > mieć zgodę osoby, którą sie wymienia z imienia i nazwiska. Nie słyszałeś też
            > pewnie o zniesławieniu, bo z tego co wiem czyn chłopaka, który zerwał szalik
            w
            > rozumieniu Kodeksu Karnego nie było przestępstwem. A jak nawet znaleźliby na
            > niego jakiś paragraf to jest mała szkodliwość czynu, a nawet najgroźniejszych
            > podejrzanych o przestępstwo przedstawia się z inicjałów.

TWOJA WIEDZA Z ZAKRESU PRAWA JEST UJEMNA totalne bzdety piszesz, daruj sobie :)
            dlaczego akurat Kodeks Karny? to jedyne co znasz ? doczytaj sobie o innych
            potem wylewaj swoją głupotę na forum

• kamilar Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 05.09.06, 15:41
            Gość portalu: TT napisał(a):

> Nie słyszałeś (jak ktoś wyżej napisał) o autoryzacji artykułu, gdzie trzeba
            > mieć zgodę osoby, którą sie wymienia z imienia i nazwiska. Nie słyszałeś też
            > pewnie o zniesławieniu, bo z tego co wiem czyn chłopaka, który zerwał szalik w
            > rozumieniu Kodeksu Karnego nie było przestępstwem. A jak nawet znaleźliby na
            > niego jakiś paragraf to jest mała szkodliwość czynu, a nawet najgroźniejszych
            > podejrzanych o przestępstwo przedstawia się z inicjałów.

Chyba można to podpiąć do kradzieży, jakkolwiek wartosc szalika mała, wiec to
            tylko wykroczenie.
            Wiem, ze zaraz mi napiszecie, że Łomża wpierw ten szalik sama ukradla, ale
            dowodów nie macie, mogła kupić na bazarze:)
        • Gość: jam to Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:48
          Panom z PISu i spółki juz podziękujemy. I na forum i we władzach.
    • Gość: Orpik konfident Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:31
      Orpik jestes dla mnie zerem. Chlopak nic nie zrobil takiego, zeby go tak
      traktowac. Zamiast sie napier... sprytem cos osiagnal. Ale dla ciebie to
      nieosiagalne - ty nie masz mozgu. Trzymaj swoje brudne lapy z daleka od Jagi i
      Bialegostoku.
    • Gość: hehe Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.06, 21:42
      oj icku icku, nie miałeś żadnej PODSTAWY PRAWNEJ, aby umieścić dane osobowe tego
      fotografa.

Oby sprawa trafiła do sądu.

leszczu.
      • Gość: ja Re: Panie Orpik....jest Pan zerem....popieram IP: *.euro-net.pl 04.09.06, 21:49
        ZERO ŚMIEĆ !!
      • Gość: jasio gupi leszczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 10:13
        Gość portalu: hehe napisał(a):

> oj icku icku, nie miałeś żadnej PODSTAWY PRAWNEJ, aby umieścić dane osobowe
        teg
        > o
        > fotografa.
        >
        > Oby sprawa trafiła do sądu.
        >
        > leszczu.

własnie jakby sprawa była w sądzie to by dziennikarz nie mógł
        • Gość: wkoronkiewicz dziennikarz ma prawo? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.09.06, 15:20
          skoro pan redaktor Orpik rzeczywiście złamał prawo - to przezcież możecie go
          podać do sądu. po co zatem to wylewanie pomyj? po co to obrażanie i straszenie?
          co się zaś tyczy chłopaka zrywającego szalik z trybun. to choćby działał w
          najlepszej wierze i choćby bronił barw ukochanego klubu - nie może tego robić w
          kamizelce prasowej. dziennikarze powinni być obiektywni i neutralni.
          chcesz walczyć o szalik? OK! ale zdejmij kamizelkę z napisem prasa.
          skoro zaś działasz w jakiejkolwiek partii - nie dziw się, że jesteś pod lupą.
          chcesz rządzić? ok! ale rób to zgodnie z prawem.
        • Gość: hehe Re: gupi leszczu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:43
          cześć (wita ciebie głupi, łysy kibol)
          Chyba nie zrozumiałeś o czym pisze. Prawo karne mam dopiero w tym roku, ale dla
          takiego LESZCZA jak TY umiem odpowiedzieć bez głębszej wiedzy.

Źle mnie zrozumiałeś. Gdy sprawa jest w sądzie, gazety nie mogą umieszczać
          danych osobowych, chyba że pozwoli na to sędzia (patrz zamieszki przed
          Jagiellonia-Widzew).

Chodziło mi o to jakim prawem orpik umieścił dane kolegi T. w gazecie?
          Mówi ci coś ustawa o ochronie danych osobowych?

Odsyłam => Ustawa z dnia 29.08.1997 r. o ochronie danych osobowych Dz.U. nr 133,
          poz. 883.

Pozdrawiam, łysy kibol.

gupi leszczu.
          • Gość: jasio gupi leszczu - ucz sie lepiej i mniej pisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:55
            gupi leszczu - ucz sie lepiej i mniej pisz,
            bo piszesz bzdury ale uwielbiam Twoje profesjonalne określenia typu:
            "sprawa jest w sądzie", " pozwoli na to sędzia" odrazu czuć profesjonalistę o
            nieprzebranej wręcz wiedzy...
            • Gość: Lewy007 Re: gupi leszczu - ucz sie lepiej i mniej pisz IP: *.euro-net.pl 05.09.06, 18:52
              za to twoje profesjonalne wypowidzi typu : powinien trafić do pirdla to sa ok,
              zastanów się pomyśl a potem napisz
      • kamilar Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 05.09.06, 15:43
        A czy teraz nie jest tak, ze personalia stadionowych huliganow, są podawane do
        publicznej wiadomości, nie trzeba na to zgody sądu?

Zaraz mi wyskoczycie, ze to nie huligan, jednak przepisy złamał.
        • Gość: jasio popatrz kolego z boku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 15:58
          cała dyskusja nie idzie o potępienie chuligana co bierze nie swoje i wywołuje
          zamieszki nadużywając akredytacji o o to że opisano to w gazecie !
          takie rzeczy tylko w Erze.... szok, dobrze że dostał zakaz
          stadionowy...."reporter"
          • Gość: xxx Re: popatrz kolego z boku IP: *.csk.pl 05.09.06, 16:05
            Jasiu dobrze, że opisano to w Gazecie. Jednak sposób w jaki to zrobiono jest
            niezgodny z prawem.
            • Gość: jasio Re: popatrz kolego z boku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:09
              jak cos jest zrobione niezgodnie z prawem to dochodzi sie prawa zgodnie z
              prawem a nie PUBLICZNIE lżąc autora i grożąc mu, Była wina będzie kara i koniec
              • Gość: robson 1981 Re: popatrz kolego z boku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 16:45
                A kto kazał kibicom Łks-u palić szaliki? Może kolega fotograf chciał dopomóc
                ochroniarzom i policji i zapobiec wznieceniu ognia na stadionie? :-) O tym nie
                pomyślałeś, o "wielki" jasiu, który, tak wnioskuję, nie orientujesz się zbytnio
                w sprawach kibiców, ale ekspert prawa z ciebie wielki że ho ho. A, robisz błąd
                jeśli kierujesz się jedynie wpojonym tobie stereotypem łysego kibola, bo pewnie
                nie znasz ludzi, którzy chodzą na mecze. Zresztą z takim spaczonym podejściem
                do tematu to wątpię czy ktoś chciałby ciebie dłużej poznawać... bez odbioru
                (jak chcesz to na pw na forum jagiellonii pogadamy, nick taki sam jak tu, jeśli
                odważysz się wejść...aha i poczytaj sobie najpierw, może czegoś się dowiesz...)
                • Gość: osa Re: popatrz kolego z boku IP: *.elpos.net 05.09.06, 18:35
                  poprostu szok, darujcie sobie te głupawe wywody, wiadomo że to wasz kumpel ale
                  zrobił źle i lepiej olać sobie akcje szalikowe na meczach , a przedewszystkim
                  kompromitujecie się jako kibice tymi txt na forum
                  • Gość: Lewy007 Re: popatrz kolego z boku IP: *.euro-net.pl 05.09.06, 18:57
                    nie chodzi o to ze sytuacja została opisana tylko o to, że zostały podane dane
                    osobowe, które nie mogły byc podane. przeczytaj nową gazetę, nawet tam jest
                    jasno napisane że po wydaniu wyroku nie mozna podawac danych osobowych.
                    • Gość: piks Re: popatrz kolego z boku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:37
                      ale wam sie merda "po wyroku" przed itp, po napewno nie można jek sad nie
                      zezwoli, mnie szczerze mówiąc bardziej interesuje by kibice jagi w końcu
                      znormalnieli a mecze były bez zadym, niż ganianie redaktorka że prawde napisał -
                      jak podał za duż oto go do sadu i spoko ale to nie jest głownym problemem
                      • Gość: as Re: popatrz kolego z boku IP: *.elpos.net 06.09.06, 20:50
                        popieram w 100%
        • zewsi Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 05.09.06, 18:42
          Nazwiska stadionowych chuliganów nie można wyjawić bez zgody odpowiednich organów.
    • Gość: 69 fotograf zrobił tylko zdjęcie szala a taki ambaras IP: *.chilan.net 05.09.06, 18:17
      j.w.
    • Gość: p Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.elpos.net 06.09.06, 10:12
      No, to Orpik przepraszaj Tośka.
      Chlopak już podał ci co masz zrobić.Czekamy kanalio na przeprosiny!!!!!
      Zaiteresowanych odsyłam na form Jagiellonii...tam sobie poczytacie za co Orpik
      przeprosic musi.....
      • Gość: lol Czekamy kanalio na przeprosiny!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:26
        "Czekamy kanalio na przeprosiny!!!!!" szok ot wezwania do przeprosin, kiboli
        trzeba odseparować od społeczeństwa a jagiellonię zaorać
        • Gość: kolega marchewki Re: Czekamy kanalio na przeprosiny!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 17:38
          Ciebie odseparować, przerobić na cukier i następnie przeorać buraku cukrowy :-)
          • Gość: lol Re: Czekamy kanalio na przeprosiny!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:10
            poziom docinek na poziomie meczowych przyspiewek kiboli:)
            • Gość: kolega marchewki Re: Czekamy kanalio na przeprosiny!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 01:32
              To właśnie była wypowiedź w Twoim stylu, spójrz na swoją wypowiedź:

"kiboli trzeba odseparować od społeczeństwa a jagiellonię zaorać"

Tak jakby wszyscy kibice byli burakami, a stadion Hetmana polem do zaorania. No
              comment...
    • Gość: Homeboy Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: 83.151.32.* 07.09.06, 14:04
      Czytałem wpisy na forum kibiców Jagiellonii, czytam tutaj i utwierdzam się w
      przekonaniu, że głupota ludzka nie zna granic. Dziennikarz napiętnował jednego
      kretyna, a inni kretyni go bronią. Ot i cała prawda. Ale jest też i inna strona
      tego medalu- mam 2 dzieci , chciałem zabrać je na mecz, wcześniej kupić koszulki
      i szaliki( byłem nawet w sklepie na Wyszyńskiego) ale chyba im daruję tych
      "emocji". Jeszcze zdążą w swoim życiu naoglądać się chamstwa, burd, wyzwisk itp.
      Dopóki tacy- pożal się Boże- "kibice" będą dominować na trybunach, to
      Jagiellonia nie ma co liczyć na większe wpływy z biletów. Ja w każdym razie nie
      zamierzam wydawać pieniędzy na bilety, a tym bardziej na wspomniane "gadżety" i
      jestem przekonany, że wielu ludzi myśli bardzo podobnie.

Zdecydowanie pozostanę przy słuchaniu transmisji w Radiu Białystok. Jurek
      Kułakowski rzetelnie relacjonuje to co dzieje się na boisku, nazywając rzeczy(
      tzn głupotę i chamstwo) po imieniu.

Pozdrawiam Pawła Orpika.
      • zewsi Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 07.09.06, 14:14
        Dzięki homeboy za nazwanie adwersarzy Pana Jasia kretynami. Myślę, że to było
        trochę nie na miejscu. Wybaczę Ci jednak, bo wiem, że stworzyłeś ten post tylko
        po to, byś mógł w finale pozdrowić red. Orpika.
        • Gość: SantaMaria Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 14:25
          pozdrawiam Orpika również bo Tośkowym chuligaństwem zachwycać się - to chore
          • zewsi Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... 07.09.06, 14:27
            Chuligaństwo to zwrot z prawa wykroczeń, prawda?
            Jakie wykroczeńie, według Ciebie, popełnił Pan Tosiek?
      • Gość: Kracho Polska Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 20:08
        Ja natomiast swoje dzieci od małego będę na Jagę zabierał (o ile w Białym będziemy), bo w przeciwieństwie do Ciebie wiem jak bezpiecznie jest na stadionie, gdyż sam w imprezach sportowych biorę udział). A że czasem są bójki to nie przeszkadza w bezpieczeństwie mojej rodziny. Jeszcze nigdy postronni ludzie nie ucierpieli od bijatyk. Ale skoro Ty się boisz, co wynika z Twojej niewiedzy oraz ze stereotypów którym się poddałeś, to już jest Twój problem i problem tej dwójki maluchów.
        Proszę nie nazywać Tośka kretynem. To bardzo spokojny i ułożony chłopak.
      • Gość: ubies Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: 209.130.141.* 07.09.06, 22:15
        Dobrze, ze wspomniales Pana Kulakowskiego. Jak sam zauwazyles nazywa on rzeczy
        po imieniu, rowniez w niedziele nie szczedzil gorzkich slow kibicom, gdy
        prezentowali chamstwo.

W przeciwienstwie do Pana Orpiuka, Pan Kulakowski jest jednak szanowany za swoja
        i nikt na Jadze nie ma mu za zle mowienia prawdy. Roznica w jakosci kunsztu
        dziennikarskiej.

To dla tych, ktorzy uwazaja, ze Pan Orpik dorobil sie 100 postow za to, ze
        zaatakowal chamstwo na trybunach. Nie. Dorobil sie 100 postow, bo jego artykul
        byl po prostu zenujacy.
      • Gość: ubies Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: 209.130.141.* 07.09.06, 22:22
        Drogi Homeboy'u,

Ja z tych co na Jadze od 1986. Nie oszukujmy sie, w tamtych czasach tez nie bylo
        rozowo. Nawet 20 tysiecy osob potrafilo skandowac co sadzi o sedziach i ich
        sedziowaniu. Uzywajac slowa konczacego sie na 'uj'.
        Mimo to, moj ojciec bral mnie na mecze i nic mi sie z tego powodu nie stalo. Ja
        osobiscie nigdy na sedziego/przeciwnika nie krzycze i nie krzyczalem. Bo jesli
        pojdziesz na mecz ze swoimi dziecmi, to jedyne co beda one obserwowaly, to TWOJE
        zachowanie. I do konca zycia zapamiataja, ze zabierales je na te spektakle
        (pisze tak swiadomie). To, jak z nimi po meczu porozmawiasz, jak opiszesz im
        swoje przezycia, pozostanie w nich do konca i tak zapamiataja mecz.

Jesli u Ciebie w domu nie ma przeklenstw, to nie masz sie czego bac. To TY
        wychowujesz swoje dzieci i to, ze uslysza kilka przeklenstw, ich nie zabije.
        Jesli Ty im pokazesz, ze nie trzeba sie choru przeklenstw dolaczac, nauczysz ich
        tego i pokazesz jak byc soba w tlumie.

Tego przynajmniej nauczyly mnie wizyty na Slonecznej w latach 80-tych z moim Tata.
        • Gość: Homeboy Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: 83.151.32.* 08.09.06, 01:27
          Wygląda na to, że jestem chyba starszy, bo ja WTEDY na mecze Jagi chodziłem już
          sam. Nie zmienia to jednak faktu, iż zgadzam sie z Tobą w sprawach
          pedagogicznych- najwazniejsze wzorce wynosi się z domu. Mnie rodzice nauczyli
          szacunku dla ludzi i tego samego chcę nauczyć swoje dzieci. Jednak to- jak to
          określasz- "widowisko" z meczu z ŁKS-em jest zaprzeczeniem elementarnych zasad
          szacunku.

Nie muszę chodzić na takie widowiska, żeby moje dzieci miały co wspominać w
          przyszłości z dzieciństwa.

Jeżeli Paweł Orpik swoim artykułem przekroczył normy dziennikarskiej
          rzetelności, to z pewnościa poniesie tego konsekwencje- i on i wydawca gazety.
          Powiedz mi jednak- jakie konsekwencje poniosą ci, którzy na forum kibiców Jagi
          wypisują pod jego adresem wyzwiska i groźby? To chyba jest pytanie retoryczne.
          Niestety.

Mogę zrozumieć dziennikarza, który rozczarowany postawą "kibiców" pisze taki
          artykuł. Z jego strony jest to akt desperacji i bezsilności. Nie potrafię
          zrozumieć natomiast postawy "fanów Jagi", dla których mecz powinien być świętem
          a ciągle jest pretekstem do "widowiska".

pozdrawiam i również życzę sukcesów na niwie wychowywania dzieci.
          • Gość: ubies Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.mynow.co.uk 08.09.06, 03:22
            Nie sposob chyba przeoczyc, ze mecz z LKSem byl dosc wyjatkowy, szczegolnie
            jesli o chodzi o ilosc wyzwisk pod adresem druzyny przeciwnej. Nie jest to norma
            w Bialymstoku, ostatnio kibicow Podbeskidzia powitano brawami doceniajac ich
            podroz przez caly kraj. Do derbow tez trzeba dorosnac, tylko czy bedzie na to
            czas - czy LKS sie utrzyma, jesli Jaga nie awansuje.
            Na pewno na stadionie jest barwniej niz w dawnych czasach, doping jest bardziej
            urozmaicony. Nie dajmy sie tez nabrac propagandzie prasowej - ten problem co w
            Polsce, maja w calej Europie, ale ze wzgledu na inne stadiony i frekwencje
            czesto tego nie widac. Tam mniej kulturalni siedza daleko od sektora rodzinnego
            i jedni nie wchodza drugim w droge. Miejmy nadzieje, ze i ty bedziesz mial
            kiedys taki sektor na Jagiellonii i usiadziesz w nim calkowicie bezpiecznie w
            otoczeniu innych dzieci. Moze nawet uda sie kupic dzieciom lody.

Nie wydaje mi sie, zebys mogl porownywac Orpika i kibicow na forum. Roznica jest
            kolosalna. Kibice to osoby prywatne wyglaszajace swoje opinie dokladnie tak jak
            Ty wyglaszasz swoje opinie na imieninach u cioci i nikt nie robi z tego afery.
            Sila Internetu pozwala kibicom swoje opinie propagowac szerzej niz mogliby to
            robic kilka lat temu. Orpik natomiast jest dziennikarzem, nawet jesli tylko
            sportowym. Nie tylko obowiazuje go prawo prasowe, ale takze jakis kodeks
            honorowy (jakkolwiek jest to w dzienikarstwie zwane), gdzie na pewno jest sporo
            o bezstronnosci. Gdybalbym czy Orpik byl bezstronny, gdyby nie fragment o PO, po
            tym to juz wyszedl pasztet. A po tym fragmencie wyglada mi to, po prostu, na
            prywate.

Notabene, Tosiek zaprzecza, ze 'dziala' w PO i domaga sie sprostowania na
            pierwszej stronie. Orpik ma 7 (chyba juz 5) dni na odpowiedz. Jakie beda dalsze
            konsekwencje tego artykulu na pewno sie wkrotce dowiemy.

Bilet rodzinny na Polonie juz masz? :)
            • Gość: oo Re: Panie Orpik....jest Pan zerem.... IP: *.elpos.net 10.09.06, 00:17
              ubies masz rację.
              Niestety, niektórzy patrza tylko przez pryzmat doniesień prasowych...

Ciekawe ile bedzie w prasie na temat dzisiejszej pomocy kibgiców dla dzieciakow??

Pewnie nic, bo burdy są lepiej chodliwe....
              • Gość: Emtuu Dobrze macie narąbane! Orpik na czele ! IP: *.cnb.com.pl 25.09.06, 00:58
                Nie rozumiem ludzi, którzy piszą, że to był wybryk chuligański. Gdybym był na
                jego miejscu pewnie bardziej by mnie poniosło. Wasze poważne miny phi! Człowiek
                zachował sie honorowo! Pewnie każdy z was stałby cicho i patrzyłby się jak płoną
                szaliki z barwami Białegostoku. Zero w was honoru. Dajecie sraki jak możecie.
                Zapraszam na Warszawianke! Tam ubiejecie dobry interes na oddawaniu się.. Ja
                niemógłbym patrzeć na to tak spokojnie.Szacunek Tosiek!
                • kamilar Re: Dobrze macie narąbane! Orpik na czele ! 25.09.06, 01:00
                  To już Twój problem, jeżeli nie dostrzegasz w tym nic złego. Tylko, czemu zrobil
                  to w kamizelce
                  reportera??????????????????????????????????????????????????????????????????
                  • Gość: fan Re: Dobrze macie narąbane! Orpik na czele ! IP: 212.33.92.* 25.09.06, 20:02
                    Bo ma łeb i jaja. Kamizelkę miał najpierw zdjąć??? Puknij sie w łeb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka