Dodaj do ulubionych

pare pytan o ulice w miescie

IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 04.03.03, 02:43
Czy wiadomo co dalej, z budowo Trasy Kopernikanskiej, a dokladnie
przedluzeniem ul Piastowskiej do Zwierzynieckiej?
Pomiedzy ulica Bema, a Mazowiecka sa wyburzane domy. Czyzby ruszyly prace
nad przedluzeniem ul Wyszynskiego i polaczeniem z Mazowiecka? Czy to troche
nie w tym miejscu, bo nie jestem pewny, czy dobrze widzialem.
Czy wiadomo cos o remoncie ul Elewatroskiej? Ma byc? Kiedy i co maja zrobic?
Ma byc przebudowywane skrzyzowanie ulicy Kawaleryjskiej i Ciolkowskiego. Czy
sa juz jakies postepy? Jak to ma wygladac?
Czy mozna gdzies w necie zobaczyc plany tych i nie tylko tych, miejskich
inwestycji, czy mozna to zrobic jedynie w wydziale geodezji?
Wzdluz ul Kopernika, od skrzyzowania z B.M. Cassino do pawilonu przy
Kopernika 5 jest pas zaasfaltowanego trawnika, ktorym mial sie stac sciezka
dla rowerow. Sciezki nie widac, a miejsce to coraz czesciej slozy za parking.
Czy w koncu bedzie ta sciezka, czy nie bedzie?
Czy estakada nad torami w okolicach dworca pkp to jakies realne plany?
To narazie tyle pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Janusz_2 Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.osiedle.net.pl 04.03.03, 14:53
      Gość portalu: rowerzyk napisał(a):

> Czy wiadomo co dalej, z budowo Trasy Kopernikanskiej, a dokladnie
      > przedluzeniem ul Piastowskiej do Zwierzynieckiej?
      Podobno w przyszlym roku ma sie zaczac budowa odcinka trasy od Branickiego
      do mickiewicza ale jak to bedzie tego nie wiem były plany budowy wielkiego ch
      przy augustowskiej na terenach polpedu, inwestor miałby przy okzaji
      współfinansowac budowe odcinka trasy ale jak widac z tych ostatnich badan
      prowadzonych przez wladze miasta na temat odzzialywania hipermarketow w
      srodmiesciu to jednak chygba nrazie nic tam nie powstanie.
      > Pomiedzy ulica Bema, a Mazowiecka sa wyburzane domy. Czyzby ruszyly prace
      > nad przedluzeniem ul Wyszynskiego i polaczeniem z Mazowiecka? Czy to troche
      > nie w tym miejscu, bo nie jestem pewny, czy dobrze widzialem.
      Szczerze mowiac nie wiem wiecej niz ty na ten temat ale dobrze by bylo jakby ta
      juz i tak od wielu lat przeciagana inwestycja ruszyla, jednak wydaje mi sie ze
      jesacze nie w tym roku, bo nic mi sie nawet o uszy nie obilo na ten temat :(
      > Czy wiadomo cos o remoncie ul Elewatroskiej? Ma byc? Kiedy i co maja zrobic?
      O tym mozesz sobie przeczytac na stronie UM bialegostoku cos tam kiedys bylo
      ale musisz poszukac
      > Ma byc przebudowywane skrzyzowanie ulicy Kawaleryjskiej i Ciolkowskiego. Czy
      > sa juz jakies postepy? Jak to ma wygladac?
      O tym juz chyba pisalem w watku na temat remontów ulic w bialym
      > Czy mozna gdzies w necie zobaczyc plany tych i nie tylko tych, miejskich
      > inwestycji, czy mozna to zrobic jedynie w wydziale geodezji?
      Tez chcialbym sie tego dowiedziec
      > Wzdluz ul Kopernika, od skrzyzowania z B.M. Cassino do pawilonu przy
      > Kopernika 5 jest pas zaasfaltowanego trawnika, ktorym mial sie stac sciezka
      > dla rowerow. Sciezki nie widac, a miejsce to coraz czesciej slozy za parking.
      > Czy w koncu bedzie ta sciezka, czy nie bedzie?
      > Czy estakada nad torami w okolicach dworca pkp to jakies realne plany?
      Narazie niestety nie czytalem kiedys w porannym ze wedlug architekta miejskiego
      budowa jej mogla by sie juz rozpaczac po zakonczeniu inwestycji 'tunelowych'
      przy hetmanskiej, ale realnie to chyba gdzies kolo 2010r. Jesli jednak znalazl
      by sie inwestor który zbudowalby wielkie centrum handlowe nad dworcami, a takie
      plany wladze snuja; to napewno dozucilby sie do estakady, mam nadzieje ze np.
      takie targi jak juz niedlugo beda w Cannes na ktore mmam nadzieje wladze
      bialego pojada tak jak rok temu, pomoga w nalezieniu powaznego inwestora.,
      > To narazie tyle pozdrawiam.
      PS: Ciesze sie ze takie podforum powstalo, moznaby rzec nareszcie! mam nadzieje
      ze powoli bedzie sie rozwijac...
      Pozdr.
      • Gość: rowerzyk Re: pare pytan o ulice w miescie IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 04.03.03, 16:45
        Gość portalu: Janusz_2 napisał(a):

> plany wladze snuja; to napewno dozucilby sie do estakady, mam nadzieje ze np.
        > takie targi jak juz niedlugo beda w Cannes na ktore mmam nadzieje wladze
        > bialego pojada tak jak rok temu, pomoga w nalezieniu powaznego inwestora.,
        > > To narazie tyle pozdrawiam.

wszystko super tylko jeszcze, wycinaj zbedne fragmenty cytowanego listu.
        • Gość: Janusz_2 Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.osiedle.net.pl 04.03.03, 21:48
          Ehh, ok skoro ci to przeszkadza to postaram sie tego wiecej nie robic ...
          • Gość: rowerzyk Re: pare pytan o ulice w miescie IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 04.03.03, 22:09

> Ehh, ok skoro ci to przeszkadza to postaram sie tego wiecej nie robic ...

Tak tylko sobie pomyslalem ze moze dzieki temu to forum stanie sie troche
            lepsze. Bo jak kazdy bedzie wszystko olewal...
            Pozdrawiam.
            • Gość: Janusz_2 Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.osiedle.net.pl 05.03.03, 20:35

>
              > Tak tylko sobie pomyslalem ze moze dzieki temu to forum stanie sie troche
              > lepsze. Bo jak kazdy bedzie wszystko olewal...
              > Pozdrawiam.

Nie nazywalbym tego olewaniem... Myslalem ze najwazniejsze sa informacje ktore
              ci podalem, akurat troche sie spieszylem i nie chcialo mi sie tego wszystkiego
              usuwac bo w sumie po co, przeciez liczy sie tresc, mam nadzieje ze
              odpowiedzialem dosc wyczerpujaco na twoje pytania (jesli nie to napisz).Wiesz
              na innych forach czesto ludzie dziekuja za otrzymane informacje... E tam
              szczegol ;)
              Pozdr.
              PS: mimo wszystko nie chcialbym sie sprzeczac gdyz wydaje mi sie ze na tym
              forum chyba tylko my dwaj choc troche interesujemy sie inwestycjami w Białym (
              jak narazie liczba postow na tym podforum jest bardzo niewielka) i moglibysmy
              wymieniac sie przynajmniej miedzy soba jakimis informacjami na te tematy, byc
              moze niedlugo ktos do nas dolaczy .

• Gość: rowerzyk Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.euro-net.pl 06.03.03, 14:28

> Nie nazywalbym tego olewaniem...

Nawet osoby znane i powazane na tym forum nie stosuja sie do netykiety, wiec
                obawiam sie, ze probojac z tym walczyc porywam sie z motyka na slonce.

Myslalem ze najwazniejsze sa informacje ktore
                > ci podalem, akurat troche sie spieszylem i nie chcialo mi sie tego
                wszystkiego
                > usuwac bo w sumie po co, przeciez liczy sie tresc,

Nie do konca. O ile przyjemniej korzysta sie z informacji podanej "na tacy",
                takiej ktorej nie trzeba wyszukiwac w potoku slow nieistotnych, polemik, zartow
                itp.

mam nadzieje ze
                > odpowiedzialem dosc wyczerpujaco na twoje pytania (jesli nie to napisz).

Szczerze? Nie do konca. ale dobre i to.

Wiesz
                > na innych forach czesto ludzie dziekuja za otrzymane informacje... E tam
                > szczegol ;)

Mysle ze to dobry pomysl, ale niewiem, czy chcialbym, zeby co druga czytana
                przeze mnie wiadomosc zawierala podziekowania.

> PS: mimo wszystko nie chcialbym sie sprzeczac gdyz wydaje mi sie ze na tym
                > forum chyba tylko my dwaj choc troche interesujemy sie inwestycjami w Białym
                (
                > jak narazie liczba postow na tym podforum jest bardzo niewielka) i moglibysmy
                > wymieniac sie przynajmniej miedzy soba jakimis informacjami na te tematy, byc
                > moze niedlugo ktos do nas dolaczy .

Jestem za.
                Pomimo niewatpliwie ciezkiego charakteru postaram sie niewywolywac klotni :)
                Jezeli cos wypatrze, lub dowiem sie, obiecuje ze napisze.

Pozdrawiam w ten sloneczny dzien.
                • Gość: Janusz_2 Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.osiedle.net.pl 06.03.03, 16:28

>

>
                  >

>

>
                  > mam nadzieje ze
                  > > odpowiedzialem dosc wyczerpujaco na twoje pytania (jesli nie to napisz).
                  >
                  > Szczerze? Nie do konca. ale dobre i to.
                  >
                  Napisz o co ci konkretnie chodzi, czegos moze nie powiedzialem przypadkiem z
                  pospiechu, jesli bede wiedzial to chetnie napisze.
                  >
                  Wiesz
                  > > na innych forach czesto ludzie dziekuja za otrzymane informacje... E tam
                  > > szczegol ;)
                  >
                  > Mysle ze to dobry pomysl, ale niewiem, czy chcialbym, zeby co druga czytana
                  > przeze mnie wiadomosc zawierala podziekowania.

Nie chodzilo mi tu o jakies rozbudowane podziekowania tylko zwykle 'dzięki'.
                  >
                  > > PS: mimo wszystko nie chcialbym sie sprzeczac gdyz wydaje mi sie ze na tym
                  >
                  > > forum chyba tylko my dwaj choc troche interesujemy sie inwestycjami w Biał
                  > ym
                  > (
                  > > jak narazie liczba postow na tym podforum jest bardzo niewielka) i mogliby
                  > smy
                  > > wymieniac sie przynajmniej miedzy soba jakimis informacjami na te tematy,
                  > byc
                  > > moze niedlugo ktos do nas dolaczy .
                  >
                  > Jestem za.
                  > Pomimo niewatpliwie ciezkiego charakteru postaram sie niewywolywac klotni :)
                  > Jezeli cos wypatrze, lub dowiem sie, obiecuje ze napisze.
                  >
                  Fajnie.

Pozdr.

PS:MAm nadzieje ze w miare odpowiednio wycialem zbedny tekst, wiesz nie bardzo
                  mma doswiadczenie w tej materii.. :)
                  • Gość: rowerzyk Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.euro-net.pl 06.03.03, 19:31

> Napisz o co ci konkretnie chodzi, czegos moze nie powiedzialem przypadkiem z
                    > pospiechu, jesli bede wiedzial to chetnie napisze.

Interesuje mnie wszystko, o co pytalem na poczatku watku, ale nie ogrniczam sie
                    tylko takiej tematyki. Wiec jak uznasz ze warto sie czyms podzielic z innymi
                    czytelnikami to pisz.

> Nie chodzilo mi tu o jakies rozbudowane podziekowania tylko zwykle 'dzięki'.

Ale byla by to kolejna wiadomosc w watku. O niczym.
                    A moze przyjac, ze dziekowanie jest "domysle" :)
                    Albo pytajac o prosta rzecz i nieoczekujac polemiki dziekowac z gory?

> PS:MAm nadzieje ze w miare odpowiednio wycialem zbedny tekst, wiesz nie
                    bardzo
                    > mma doswiadczenie w tej materii.. :)

A ja mam? :) Tylko czekam, kiedy wtraci sie tu ktos ze stalych bywlacow, albo
                    np redakcja i opieprzy mnie od stop do glow :)

Ale naprawde dosc tego, bo ta dyskusja ma sie nijak do tematu zarowno watku
                    jak i podforum.

Pozdrawiam Krzysztof

Ps. Ile pali przegubowy man i ile dziennie/miesiecznie przejezdza kilometrow?
                    • saunne Re: pare pytan o ulice w miescie 06.03.03, 20:18
                      Janusz a moze wiesz kiedy ruszy gruntowny remont Produkcyjnej? Ostre mrozy
                      sprawily, ze ulica ta to same dziury.

Poza tym kiedy wreszcie zostanie polaczona Kollataja (TBS-y z Wysokim
                      Stoczkiem, po drodze jest Bialka)?

pozdrawiam.
                      • Gość: rowerzyk Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.euro-net.pl 06.03.03, 21:59
                        saunne napisała:

> Janusz a moze wiesz

Witaj saunne.
                        Ty to specjalnie robisz?
                        Odpisalas na moj list, ale nie dla mnie, a dla mojego rozmowcy. Chcesz mi cos
                        przez to powiedziec?

pozdrawiam
                        • Gość: saunne Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 06.03.03, 23:28

> Witaj saunne.

Witaj!

> Ty to specjalnie robisz?
                          > Odpisalas na moj list, ale nie dla mnie, a dla mojego rozmowcy. Chcesz mi cos
                          > przez to powiedziec?

Na pewno nic na co moglbys sie obrazic. Po prostu z rozmowy na watku
                          wywnioskowalam, ze Janusz orientuje sie w planach inwestycyjno - drogowych
                          miasta, wiec zapytalam. Nie bierz wszystkiego do siebie Rowerzyku.

> pozdrawiam

ja rowniez :)

• Gość: rowerzyk Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.euro-net.pl 07.03.03, 00:00
                            Gość portalu: saunne napisał(a):

Odpisalas na mojego posta, wiec myslalem, ze cos do mnie. Otwieram, a tu... :(

rowerzyk
                            • saunne Re: pare pytan o ulice w miescie 07.03.03, 10:53

> Odpisalas na mojego posta, wiec myslalem, ze cos do mnie. Otwieram, a tu...

Fakt watek zalozyles Ty, ale to nie znaczy, ze mam w nim kierowac pytania tylko
                              do Ciebie (byloby to nielogiczne, poniewaz sam zadales tych pytan sporo, po
                              czym mozna wnioskowac, ze raczej nie orientujesz sie w planach miasta). Jesli
                              decydujesz sie na publiczna rozmowe musisz liczyc sie z tym, ze ktos trzeci
                              takze bedzie chcial wziac w niej udzial. Odpisalam na post Janusza. A zrobilam
                              tak, poniewaz, jak juz pisalam, wydal mi sie osoba orientujaca w rzeczonych
                              sprawach. Nie bardzo rozumiem o co masz pretensje.

Jak zauwazyles nie wspomnialam nawet o tym, ze pozwoliles sobie, w ktoryms
                              poscie na uszczypliwosc wzgledem starych Forumowiczow. W sumie wiec to ja
                              moglabym sie obrazic. Zwlaszcza, ze nie poczuwam sie do przedstawionego przez
                              Ciebie zarzutu (powiedzialabym, ze jest akurat odwrotnie).

Mam wrazenie, ze cala ta dyskusja jest zbedna. Masz nieuzasadnione pretensje, a
                              jak chcesz miec wylacznosc na Forum to zaloz sobie prywatne (Gazeta to
                              umozliwia).

pozdrawiam.
                              • rowerzyk Re: pare pytan o ulice w miescie 07.03.03, 17:01
                                saunne napisała:

Obszerna odpowiedz poszla na priv.

serdecznosci
                      • Gość: Janusz_2 Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.osiedle.net.pl 07.03.03, 16:29
                        saunne napisała:

> Janusz a moze wiesz kiedy ruszy gruntowny remont Produkcyjnej? Ostre mrozy
                        > sprawily, ze ulica ta to same dziury.

Przez te okolo 2 lata jak interesuje sie tymi sprawami chyba tylko raz czytalem
                        jakis artykul wlasnie o Produkcyjnej, bylo to z rok temu i dokladnie nie
                        pamietam co tam pisalo, jednak wydaje mi sie ze byla tam mowa o 2004-2005r ale
                        no coz to chyba nic pewnego niestety, bo rzeczywiscie ta ulica jest w fatalnym
                        stanie, jak ostatni raz tam jechalem jescze na jesieni 2002 ( rzadko bywam w
                        tej czesci miasta zwlaszcza zima) to widzialem niezle koleiny i sporo dziur,
                        łat... Ale na pewno w tym a prawie na pewno tez w przyszlym roku nie ma co
                        liczyc na jej modernizacje. :(
                        >
                        > Poza tym kiedy wreszcie zostanie polaczona Kollataja (TBS-y z Wysokim
                        > Stoczkiem, po drodze jest Bialka)?

Tak przydalby sie ten ostatni odcinek zwlaszcza mieszkancom TBS-ów które jak
                        ostatnio zauwazylem sa chyba najszybciej powiekszajacym sie osiedlem w Białym.
                        Jednak o tej ulicy nie wiem w sumie nic konkretnego moge ci tylko powiedziec ze
                        nie bedzie ona budowana w tym roku prawie na pewno, bo gdyby miala byc to bym o
                        tym wiedzial :),ale chyba w tym roku skoncza ul. KEN do ul. Bacieczki to tak
                        nawiasem mowiac bo akurat jestesmy w poblizu :)
                        >
                        Pozdr.

• saunne Re: pare pytan o ulice w miescie 07.03.03, 17:20

>Ale na pewno w tym a prawie na pewno tez w przyszlym roku nie ma co
                          > liczyc na jej modernizacje. :(

za 2 lata trzeba bedzie Produkcyjna ukladac/wylewac/robic (?) od nowa, bo nic z
                          niej nie bedzie. Po tegorocznej zimie pozostalo bardzo duzo dziur, co sprawia,
                          ze jezdzenie staje sie bardzo niebezpieczne.

> Tak przydalby sie ten ostatni odcinek zwlaszcza mieszkancom TBS-ów które
                          jak
                          > ostatnio zauwazylem sa chyba najszybciej powiekszajacym sie osiedlem w Białym.

Szkoda. Polaczenie to znacznie ulatwiloby przejazd z TBSów i Bacieczek na
                          Wysoki Stoczek i Sloneczny Stok.

>ale chyba w tym roku skoncza ul. KEN do ul. Bacieczki to tak
                          > nawiasem mowiac bo akurat jestesmy w poblizu :)

Swietnie. Dzieciaki beda mialy dobra droge na dojscie do szkoly.

Dziekuje za informacje! :)

saunne

ps. ulica Bacieczki tez wymaga remontu
                          • Gość: Janusz_2 Re: pare pytan o ulice w miescie IP: *.osiedle.net.pl 07.03.03, 21:47
                            saunne napisała:

za 2 lata trzeba bedzie Produkcyjna ukladac/wylewac/robic (?) od nowa, bo nic
                            z niej nie bedzie. Po tegorocznej zimie pozostalo bardzo duzo dziur, co
                            sprawia, ze jezdzenie staje sie bardzo niebezpieczne.

Wiesz byc moze bedzie remont w tym roku ale polegajacy raczej na łataniu niz na
                            zrywaniu i ukladaniu nowej nawierzchni.
                            >
                            ps. ulica Bacieczki tez wymaga remontu
                            No i juz jest w wiekszosci zmodernizowana zostal tylko kawalek najblizszy
                            Produkcyjnej chyba w tym roku bedzie budowany ale nie jestem co do tego pewny.
                            Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka