Dodaj do ulubionych

Bandycka Litwa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 01:51
Za każdym razem gdy tam jestem: a to śledzi cię białe BMW w Kownie w biały dzień na ulicy, a to spozierają na ciebie bandziory z szarego BMW na Starym Mieście w Wilnie, a to w Poniewieżu na stacji benzynowej robią ci śledztwo skąd jesteś - nie, Litwę należy tylko przejeżdżać. Łotwa i Estonia to natomiast zupełnie inny świat - bezpiecznie i spokoejnie
Aha, znam jednego faceta, którego obrabowali na dworcu autobusowym w Wilnie, a następnego dnia banda skinów go skopała koło Kościoła Św. Anny.
Piszcie co myślicie o Litwie. Ja tego kraju się po prostu boję, to jest normalny bandytyzm!!!
PS. Chcę przypomnieć że bywam też na Ukrainie i nigdy nic nieprzyjemnego mnie tam jeszcze nie spotkało.
Obserwuj wątek
    • duch_zenona kolejna chamska prowokacja 07.11.06, 02:03
      Uważam, że 2-3 przydupasów łysego baćki typu mikkelson chcą skłócić bratnie
      narody Polaków i Litwinów. Ponieważ brakuje im zarówno polotu jak inteligencji,
      to nie trzeba być nawet bardzo lotnym, żeby to odkryć.

Zżera ich zawiść i nienawiść, że my Polacy lubimy Litwinów i że coraz więcej
      prawosławnych czuje się Polakami, utożsamia się z tym krajem, jednocześnie
      zachowując wiarę przodków.

Garstka komuchowskich białoruskich przegranych dinozaurów z obozu tow.
      Syczewskiego rzuca się miota i wkrótce pęknie. Ze złości.
      • Gość: Aha? Przecież ja nie mam nic przeciwko Litwinom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:34
        Co to, to już prawdy napisać nie wolno? Czy stwierdzenie faktu, że Litwa to Wielkie Księstwo Bezprawia rządzone przez gangi, przy którym Ukraina to miód jest jakimś nawoływaniem do nienawiści?
        Po prostu jest tam niebezpiecznie i kropka! Nikomu nie radzę jechać tam indywidualnie!
        • Gość: Turysta Re: Przecież ja nie mam nic przeciwko Litwinom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 15:45
          Ja byłem tam na indywidualnej wycieczce rowerowej i nic mi nie stało się.
          Żadnych nieprzyjemności, strachu, życzliwi i mili ludzie, z którymi dogadywałem
          się w trzech językach, zależnie od tego, jaki oni znali - polski, rosyjski czy
          angielski. Bardzo miłe wrażenia.
        • duch_zenona Re: Przecież ja nie mam nic przeciwko Litwinom 07.11.06, 16:32
          Gość portalu: Aha? napisał(a):

> Co to, to już prawdy napisać nie wolno? Czy stwierdzenie faktu, że Litwa to Wie
          > lkie Księstwo Bezprawia rządzone przez gangi, przy którym Ukraina to miód jest
          > jakimś nawoływaniem do nienawiści?
          > Po prostu jest tam niebezpiecznie i kropka! Nikomu nie radzę jechać tam indywid
          > ualnie!
          -----------------
          Tam jest bezpiecznie, ludzie serdeczni Polsce przychylni. Trzeba tylko uważać na
          białe i szare BMW z rosyjska czy białoruska rejestracją.
          • Gość: ruski Re: Przecież ja nie mam nic przeciwko Litwinom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:42
            zenek, antyruski maniaku, twoi ruscy przodkowie w grobie się przewracją
    • Gość: rekotr Re: Bandycka Litwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:37
      Słyszałem że napadają bandy kierowców w lesie. Więc nawet przejazd po Litwie nie
      jest ciekawy.
      • Gość: rektor Re: Bandycka Litwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 16:38
        słyszałem tez że Estonia jest bardzo szowinistycznym krajem. Łotwa wydaje się
        być takim krajem trochę podobnym do Czech
        • Gość: Aha? Z tym komediowaniem "ja po rusku nie będę mówić" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 22:25
          To rzeczywiście jest prawda, że Estonia jest szowinistyczna no i że zdążyli sobie wychować młode pokolenie, które nie zna już rosyjskiego, a angielskiego nie może się nauczyć, bo nie jest, tak jak niegdyś rosyjski, językiem wykładowym w szkołach. Mimo to Estonia pod względem rusofobii jest mniej szowinistyczna niż Polska.
          • Gość: Turysta Re: Z tym komediowaniem "ja po rusku nie będę mów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:34
            Gdyby Estonia była bardziej rusofobijna od Polski, przy
            kilkudziesięcioprocentowym udziale ruskiej ludności w swym kraju, chyba by
            Estońcy powybijali ruskich w jakiejś "nocy Bartłomieja" ze strachu przed nimi.
            Ale nie ma obaw, to cywilizowany, Europejski i protestancki głównie kraj, a nie
            katolicki, jak Polska.
          • Gość: Nikt Litwa - piękny kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.06, 23:42
            Byłem ostatnio na Litwie. Nie zauważyłem przejawów szowinizmu. Ale pewna niechęć do Polaków i innych Słowian istnieje - wiadomo, zaszłości historyczne.
            Jedynie w Wilnie na starówce pewna starsza pani (może mama Mikkelsona ?) słysząc polską mowę powiedziała: " Wy Poliaki, was bić, wy niedobre, bić was !"
            Ale że nie wcieliła słów w życie to ją zignorowaliśmy. W Wilnie i Trokach można poruszać się nie znając żadnych obcych języków. W Kownie już nie - trzeba znać np angielski ale po rosyjsku też się idzie dogadać, choć Litwini udają, że nie znają. Młodzi mogą faktycznie nie znać. Nie słyszałem o bandytach napadających na drogach. Może są, tak jak i u nas.
            Młodzi Litwini już nie mają fobii i kompleksów wobec sąsiadów. I słusznie, bo w niczym nie są gorsi. A skini są w każdym narodzie.
            Mikkelson należyy do pokolenia odchodzącego w przeszłość.
            • Gość: Turysta Re: Litwa - piękny kraj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 00:03
              > Mikkelson należyy do pokolenia odchodzącego w przeszłość.

Nasępcy Mikkelsona nie będa mieli roszczeń terytorialnych wobec Polski, ale ich
              stosunek do Polski, jako zaborcy i okupanta ziem litewskich nie zmieni się, bo
              tak nauczają litweskie szkoły i mają w tym zupełną rację.
              • 999s Re: Litwa - piękny kraj 08.11.06, 01:37
                polonizacja Litwy i Litwinów była świadomym wyborem ich elit swego czasu. Do
                nich niech mają pretensję. Wyjątkiem tu może być tylko XX-lecie międzywojenne,
                ale i jedno i drugie jest już przeszłością.
              • duch_zenona Re: Litwa - piękny kraj 08.11.06, 01:42
                Gość portalu: Turysta napisał(a):

> > Mikkelson należyy do pokolenia odchodzącego w przeszłość.
                >
                > Nasępcy Mikkelsona nie będa mieli roszczeń terytorialnych wobec Polski, ale ich
                >
                > stosunek do Polski, jako zaborcy i okupanta ziem litewskich nie zmieni się, bo
                > tak nauczają litweskie szkoły i mają w tym zupełną rację.
                ---------------
                A dzielny ruski car ich wyzwolił?

Później zaś jeszcze raz wyzwoliły Litwę bolszewickie sołdaty?

Co za niewdzięczny naród. Lubią Polaków a nie cierpią swoich oswaboditieli !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka