Dodaj do ulubionych

Co sie stało z Forum Łapy?

17.11.06, 14:02
Hej gdzie jestescie?
Obserwuj wątek
    • cayetan Re: Co sie stało z Forum Łapy? 17.11.06, 14:08
      To co widać, zostało ocenzurowane, wyklęte i zamkniete.
      • hansgrubber Re: Co sie stało z Forum Łapy? 18.11.06, 02:56
        Skandal.
        • cayetan Re: Co sie stało z Forum Łapy? 18.11.06, 08:00
          Racja, ale w Łapach to normalne. Kiedyś ktoś już robił zakusy na forum, nie
          udało się, dopiero "najwięksi demokraci" jakich kiedykolwiek widziało to
          miasto, załatwili sprawę raz-dwa. Aż strach mysleć, co będzie się u nas działo
          gdy wezmą całą władzę w swoje ręce. Jedno jest pewne, tematów do komentowania
          nie zabraknie, dostarczą ich sami w ilości tak wielkiej, ze nie nadążymy z
          pisaniem.
          • ha14 Dla wszystkich czytających ze zrozumieniem... 18.11.06, 09:05
            ...wyjaśnienie znajduje się w wątku
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=44376&w=52374206
            Widzę, żę dalej wierzą niektórzy w spiskową teorię dziejów, bo tak pewnie wygodniej. Nie będę udowadniać, że nie jestem wielbłądem

• cayetan Re: Dla wszystkich czytających ze zrozumieniem... 18.11.06, 09:22
              Drobne wyjaśnienie szanowna ha14. Nie twierdzę, ze zlikwidowalas forum bo ktoś
              Ci to nakazał. Sama jednak przyznajesz, ze "Galimatias jaki powstał w mojej
              ocenie był nie do opanowania." Nie wymagam żebyś zgodziła sie z moim zdaniem co
              do przyczyn i ludzi ów galimatias tworzacych. Każdy uważny czytelnik czy
              uczestnik Forum Łapy, widział doskonale, kto i w jaki sposób się na nim
              zachowywał. W wiekszosci przypadków to sympatycy PiS-u, posługująć sie
              niewybrednymi epitetami, obrzucali błotem wszystkich nie podzielajacych ich
              pogladów forumowiczów. Padały też oskarżenia o faszyzm, co samo w sobie było
              wstrętnym nadużyciem. Chyba nie zaprzeczysz, ze to jest tylko wytwór mojej
              wyobraźni.
              • ha14 Re: Dla wszystkich czytających ze zrozumieniem... 18.11.06, 09:36
                "... Kiedyś ktoś już robił zakusy na forum, nie
                udało się, dopiero "najwięksi demokraci" jakich kiedykolwiek widziało to
                miasto, załatwili sprawę raz-dwa. Aż strach mysleć, co będzie się u nas działo
                gdy wezmą całą władzę w swoje ręce..."

Jeśli za "największych demokratów" uważasz tych co pisali bluzgi i bzdury na forum to masz rację: oni zamknęli forum.
                • cayetan Re: Dla wszystkich czytających ze zrozumieniem... 18.11.06, 09:41
                  ha14 napisała:

>
                  > Jeśli za "największych demokratów" uważasz tych co pisali bluzgi i bzdury na
                  fo
                  > rum to masz rację: oni zamknęli forum.

Tak jest, tu sie zgadzamy. Bluzgajacy zamknęli forum, dziwnym trafem bluzgali
                  najmocniej zwolennich jedynej słusznej opcji.
                  • bigbr7 Re: Dla wszystkich czytających ze zrozumieniem... 07.02.07, 18:17
                    Przeważnie najmocniej bluzga opozycja. To jej wilcze prawo.
              • rakieta70 Re: Dla wszystkich czytających ze zrozumieniem... 18.11.06, 13:00
                cayetan napisał:

> Padały też oskarżenia o faszyzm

ciesz sie, ze o komunizm nikt cie nie oskarżal :D
                • cayetan Re: Dla wszystkich czytających ze zrozumieniem... 18.11.06, 13:07
                  naprawdę? Jakoś nie umiem sie tym cieszyć, z gory zalożyliście, ze ktoś nie
                  kochający PiS-u musi być komunistą, co zresztą widac było w kazdym nieomal
                  poscie zwolenników partii Kaczyńskich.
                  • rakieta70 Re: Dla wszystkich czytających ze zrozumieniem... 18.11.06, 13:27
                    cayetan napisał:

> z gory zalożyliście,
                    "my" czyli kto? bo ja sie w swoim imieniu tylko wypowiadam i nikogo nie
                    reprezentuje oprocz siebie

> ze ktoś nie kochający PiS-u musi być komunistą
                    "kochajacych inaczej" tez szanuję

• cayetan Re: Dla wszystkich czytających ze zrozumieniem... 18.11.06, 13:46
                      ok, nie bede uogólniał, co nie zmienia faktu, ze zwolennicy PiS-u atakowali
                      wszystkich majacych inne niz oni poglady w sposób, powiedzmy, niezby
                      parlamentarny.
            • cayetan Re: Dla wszystkich czytających ze zrozumieniem... 18.11.06, 09:39
              Chyba teraz widzisz komu zalezało na zamknieciu forum i jakich sposobów użyto
              by do tego doprowadzić. Nie dziwię sie, ze mogłas nie wytrzymac "cisnienia" i
              poniekad rozumiem Twoją decyzję, ale nie do końca. Przez kilka lat czytalem FŁ,
              widzialem jakie tematy były tam poruszane, jakimś dziwnym trafem nie
              bulwersowalo to prawie nikogo. Opisy łapskiej rzeczywistości, szczególnie te
              traktujace o osobie Wróblewskiego, niewele różniły się od tego, co przez
              ostatnie tygodnie pojawialo się w postach. Mało kto protestował i nikt, nawet
              opisywany burmistrz, nie wazył się apelowac o jego zamknięcie. Nie sadzę by
              doszło do tego gdyby, zakładam teoretycznie, na forum atakowano czy opisywano
              by tylko i wyłącznie politycznych przeciwników PiS-u. Z załozenia powinno ono
              być otwarte na wszelkie opcje, w pewnych oczywiscie granicach, które czesto
              były przekraczane przez wszystkich, bez wyjatku, wyrażajacych tam swoje
              poglady. Mogę zgodzić sie z Twoją argumentacją, ale nadal nie do końca
              przekonany jestem, ze nie zadziałaly tu Twoje polityczne sympatie.
    • bodziool Re: Co sie stało z Forum Łapy? 18.11.06, 11:22
      proponuje przeniść się na www.serwislapski.boo.pl/forum i wspierać tą stronę
      informacyjną która zaczęła się rozwijać. Im więcej osób będzie ja odwiedzało i
      im wiecej będzie osób chętnych do pomocy tym ta strona będzie lepsza i bardziej
      przydatna łapiakom. Juz teraz można sprawdzić dyżury aptek, repertuar kina
      obejrzeć zdjecia z imprez, przeczytać wiadomości z miasta i okolic oraz znaleźć
      wiele innych informacji o naszym mieście. Serdecznie zapraszam!

www.serwislapski.boo.pl/
    • kopacz.maly Re: Co sie stało z Forum Łapy? 18.11.06, 11:48
      Serwis łapski to flaki w oleju jak Twoje Łapy co to ma byc tuba czepopawianow
      jak ich nazywaja sterowane przez moze jeszcze karambe z krainy PISUAROW
      • bodziool Re: Co sie stało z Forum Łapy? 18.11.06, 13:24
        kopacz.maly napisał:

> Serwis łapski to flaki w oleju jak Twoje Łapy co to ma byc tuba czepopawianow
        > jak ich nazywaja sterowane przez moze jeszcze karambe z krainy PISUAROW

rąbnij się w drzewo
        Serwis Łapski ma się tak do polityki jak tuńczyk do fryzjera!
        Jest apolityczny. Czysto infromacyjny.
        • hansgrubber Droga ha! 18.11.06, 22:18
          To co napisalas zupelnie mnie nie przekonuje - bylas wlascicielka tego forum,
          prawda ale wyrzucic ponad 26 tysiecy wpisow do kosza ot tak, zlikwidowac forum
          ktore stalo sie miejscem spotkan ludzi i dyskusji, a takze w jakies mierze
          wizytowka Lap - to dosyc osobliwy pomysl.
          • miejscowy7 Re: Droga ha! 19.11.06, 16:36
            hansgrubber napisał:

> To co napisalas zupelnie mnie nie przekonuje - bylas wlascicielka tego forum,
            > prawda ale wyrzucic ponad 26 tysiecy wpisow do kosza ot tak, zlikwidowac
            > forum ktore stalo sie miejscem spotkan ludzi i dyskusji, a takze w jakies
            > mierze wizytowka Lap - to dosyc osobliwy pomysl.

Dobre podsumowanie. Ja jednak wsztrzymam się z oceną jeszcze tydzień-dwa i
            wtedy wszystko będzie jasne. Są 2 mozliwości rozwoju wypadków
            1- Forum Łapy zostało zamknięte TYLKO na czas wyborów, żeby zakneblować
            niePISmiennych i jeśli po wyborach zostanie odblokowane, bedzie to jasny dowód
            na upolitycznienie i stronniczość Forum Łapy.
            2- Ha14 naprawdę puściły nerwy i rzeczywiście "wylała dziecko z kąpielą".

Ha14 - jeśli masz zamiar przywrócić Forum Łapy, zrób to dziś, a najpóźniej
            jutro - oby PRZED końcem wyborów. Jeśli zrobisz to PO wyborach, nigdy nie
            uwolnisz się od zarzutu stronniczości.
            • rany_boskie stare forum... 19.11.06, 17:09
              Po pierwsze to ha14 nie była "właścicielką" forum - "zarządzała " nim tylko
              (nieudolnie). Po drugie - istnieje tutaj jeszcze takie miejsce jak "forum o
              forum" - gdzie można zgłaszać swoje uwagi i spostrzeżenia dotyczące samej
              działalności forum. Myślę, że takich negatywnych uwag o łapskim forum było
              mnóstwo (sama byłam autorką jednego z nich)...
              I chyba to właśnie było główną przyczyną zawieszenia forum, które w takim jak
              ostatnio kształcie nie miało zupełnie racji bytu - pisałam o tym w
              wątku "Porządek!..."
              Niedopuszczalną sprawą jest - by administrator (kobieta!!!)...wyganiała z forum
              kogokolwiek i w takim stylu jak pokazała to ha14. Nie przystoi to
              administratorowi, a tym bardziej damie.
              Nie róbmy więc lamentu nad czymś, o czym i tak wiadomo było, że prędzej czy
              później bedzie miało miejsce (zmiana administratora). A o stare wpisy można
              zapytać "główna obsługę")...
              Pozdrawiam
            • pablo.el Re: Droga ha! 19.11.06, 17:40
              Dobre podsumowanie. Ja jednak wsztrzymam się z oceną jeszcze tydzień-dwa i
              wtedy wszystko będzie jasne. Są 2 mozliwości rozwoju wypadków
              miejscowy7 napisał:
              1- Forum Łapy zostało zamknięte TYLKO na czas wyborów, żeby zakneblować
              niePISmiennych i jeśli po wyborach zostanie odblokowane, bedzie to jasny dowód
              na upolitycznienie i stronniczość Forum Łapy.
              2- Ha14 naprawdę puściły nerwy i rzeczywiście "wylała dziecko z kąpielą".

Ha14 - jeśli masz zamiar przywrócić Forum Łapy, zrób to dziś, a najpóźniej
              jutro - oby PRZED końcem wyborów. Jeśli zrobisz to PO wyborach, nigdy nie
              uwolnisz się od zarzutu stronniczości."

jeżeli miałbym wybierać to stawiam na 1 i 2 opcję :)
              tyle , że nie chodziło tu chyba o kneblowanie "niePISmiennych" ( a czemu nie
              POje...ch? ) a zwykłego chamstwa . Mało zaglądałem na forum przed wyborami , ale
              to co przeczytałem włos jeżyło na głowie , a przeczytałem tylko tytuły wątków...
              dalej nie brnąłem ...
              • miejscowy7 Re: Droga ha! 19.11.06, 18:56
                pablo.el napisał:

> Mało zaglądałem na forum przed wyborami , ale
                > to co przeczytałem włos jeżyło na głowie , a przeczytałem tylko tytuły wątków.
                > ..
                > dalej nie brnąłem ...

Widocznie zaglądałeś za mało. :) Mogę Ci przesłać na skrzynkę usunięte posty
                wraz z autorami. Są tam wulgarne teksty pod moim adresem. Moje odpowiedzi
                pozostawiano...
                Kopiowałem je prze 3 ostatnie dni działalności forum właśnie po to, żeby nikt
                nie stawiał znaku równości pomiędzy mną, a ujadaczami nasłanymi na mnie (i nie
                tylko na mnie).
                • srutnakaczki Re: Droga ha! 19.11.06, 19:02
                  Hej, hej. Nie bądź taki święty. I Ty też potrafiłeś pojechać po niektórych
                  głowach, jak po łysej kobyle:)
                  • miejscowy7 Re: Droga ha! 19.11.06, 19:30
                    srutnakaczki napisała:

> Hej, hej. Nie bądź taki święty. I Ty też potrafiłeś pojechać po niektórych
                    > głowach, jak po łysej kobyle:)

Nie przeczę. :)
                    Uwierało mnie jednak, kiedy po pyskówce wycinano tylko ataki na mnie.

Ps. Niech każdy sam to oceni, ja powiedziałem już wystarczająco dużo.
        • perkow Re: Co sie stało z Forum Łapy? 20.11.06, 08:21
          Jeśli jest apolityczny to czemu tylko reklamuje "Twoje Łapay",a" Gazeta Łapska"
          to be....
          • bodziool Re: Co sie stało z Forum Łapy? 20.11.06, 09:25
            perkow napisał:

> Jeśli jest apolityczny to czemu tylko reklamuje "Twoje Łapay",a" Gazeta Łapska"
            >
            > to be....

Po pierwsze co ma współpraca 2 portali do polityki?
            A poza tym z Twoich Łap dostajemy gotowca a z gazety Łapskiej sami musielibyśmy
            za tym chodzić i przepisywać.
    • fferrari Re: Co sie stało z Forum Łapy? 21.02.07, 13:33
      Ten wątek jest dobry
      na rozważania wielkopostne :-/

;-)
    • jagustynka1 Re: Co sie stało z Forum Łapy? 22.02.07, 09:50
      A może otworzyć to forum. Wybory minęły i będzie więcej kultury. Zamykać je po
      prostu okresowo na kampanie przedwyborcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka