Dodaj do ulubionych

Sylwester od prezydenta

IP: *.elpos.net 07.12.06, 00:31
Nie chcę być malkontentem, bo lepszy rydz niż nic, ale mogli postarać się o
lepszą "gwiazdę wieczoru"...
Obserwuj wątek
    • Gość: Bandycki_RYJ Re: Sylwester od prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.06, 01:05
      jasne, Ich troje, Doda, i Backstreet Boys. A to wszystko da se zalatwic 3
      tygodnie przed sylwestra. Bo Truskolaski to wszystko może prawda? 2 dzień
      prezydentem a już sie nie stara. Och jaki zly prezydent.
      Ja mysle ze to bedzie pierwszy prezydent Białegostoku, ktory na sylwestrze
      miejskim nie zostanie wygwizdany, a wrecz przeciwnie dostanie ogromne owacje.
      • Gość: czytelnik Re: Sylwester od prezydenta IP: 212.244.128.* 07.12.06, 07:41
        gdyby przyjechały w/w "gwiazdy" to ja bym nawet okna nie otworzył żeby ich
        posłuchać, a wokalistka Lombardu jest OK
      • Gość: Angel Re: Sylwester od prezydenta IP: *.koba.pl 07.12.06, 08:07
        Myślę, że nie chodziło o to, że prezydent jest "zły", bo wkońcu popiera pomysł
        Sylwestra, ale BOK też mógł się postarać, skoro przyjął zlecenie organizacji
        imprezy. Fakt, zespoły są dużo wcześniej zakontraktowane, co może utrudniać
        rozmowy takiemu organizatorowi, w końcu już jest mniejszy wybór. No ale
        szanowni "forumowicze" 89.550? Za co? Za ex-wokalistkę Lombardu? Wiem wiem,
        scena, ochrona, nagłośnienie... 10 pewnie na fajerwerki, z 1o-15 weźmie
        akustyk, ochrona ze 20 no i Ostrowska która na ogół bierze 3 kawałki potroi
        pewnie stawkę. Aaa, scenę doliczyć trzeba... no, to ok. 50 kawałków / czy
        trochę ponad. Ale prawie 90? To nie jest moja złośliwość, ale czysta ciekawość,
        gdzie reszta? Zwłaszcza, że BOK potrafi ;)
        • Gość: sbs Re: Sylwester od prezydenta IP: 80.50.104.* 07.12.06, 08:15
          Zgadzam sie, puscic ot tak sobie 90 000 zeta - zajebiscie.
    • Gość: ja abyśmy się nie zdziwili IP: *.csk.pl 07.12.06, 02:20
      bo czytam teraz ,że w Warszawie nie można zorganizować imprezy bo "Przepisy
      przewidują m.in. 30 dni na uzyskanie zgody na organizację imprezy masowej, 30
      dni na uzyskanie zezwolenia na budowę tymczasowego obiektu budowlanego, co
      najmniej 14 dni na przygotowanie projektu zmiany organizacji ruchu w
      mieście"....to jakiś obłęd , ale prawo jest prawem .
      • Gość: Angel Re: abyśmy się nie zdziwili IP: *.koba.pl 07.12.06, 08:18
        Nie trzeba się dziwić, Sylwester się odbędzie na bank.
        Przecież ogólnie wiadomo, ustawa o bezpieczeństwie imprez masowych mówi o tym w
        rozdz. 2, Art. 6. "Organizator imprezy masowej, nie później niż na 30 dni przed
        planowanym terminem rozpoczęcia imprezy, jest obowiązany wystąpić do wójta,
        burmistrza albo prezydenta miasta, właściwego ze względu na miejsce
        przeprowadzenia imprezy, z wnioskiem o wydanie zezwolenia na przeprowadzenie
        imprezy masowej." Także to są normalne procedury, ale wiadomym jest, że w
        takich sytuacjach - choćby jak Sylwester o którego organizacji zadecydowano
        późno - miasto, policja, straż wydadzą wszyscy zgodę. Szybko pójdzie. A do
        wydziału dróg też zdążą organizatorzy złożyć wniosek aby odcinek drogi pewnie
        zablokować. Spokojna głowa :)) Jest trochę zachodu, ale nie jest tak
        tragicznie. Zdążą :]
    • Gość: msnbetterthan Sylwester od prezydenta IP: *.chello.pl 07.12.06, 09:23
      kapitalnie!
      ______
      Sylwester
      • Gość: vlad79 Re: Sylwester od prezydenta IP: 195.177.196.* 07.12.06, 10:16
        drugi dzień po zaprzysiężeniu a już szybki decyzje w sprawie miasta: organizacji
        sylwestra, interwencja w odnośnie Galerii Jagielloni.Brawo Panie Truskolaski.Tur
        potrzebowałby do tego kilku miesięcy dumania i konsultacji ze wszystkimi
        "zausznikami". Po owocach ich poznacie... ;)
        • koczisss Re: Sylwester od prezydenta 07.12.06, 16:23
          Żeby to nie był tylko objaw "słomianego zapału" i zaraz nasz nowy prezydent nie
          osiadł na laurach:)
    • Gość: MARTM! Re: Sylwester od prezydenta IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.12.06, 11:32
      www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061206/REG00/61205034
      cieszyć się trzeba z tego co mamy
      tur nie raczył przeznaczyć żadnej kwoty ku uciesze mieszkańców, których nie stać na wydanie na zabawę kilkuset złotych w lokalu, ale miał czelnosć wpomóc parafię
      co za tupet!
    • sceptyk31 Sylwester od prezydenta 07.12.06, 16:18
      Dokladniej - to nie prezydent da m9ieszkancom Białegostoku prezent, oni sobie
      sami go dadza bo to bedzie za ich pieniądze. Ale to i tak lepiej niz gdyby te
      pieniądze poszły np. na podniesienie diet radnym Milej zabawy !

www.rdomin.com/
    • wioskowy Re: Sylwester od prezydenta 07.12.06, 16:47
      Widać że z Niego moze być równy chłop człek w sylwestra coś wypije i jeszcze
      może por.cha ! Hej !
      • Gość: MARTM! Re: Sylwester od prezydenta IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 07.12.06, 22:55
        wioskowy napisał:

> Widać że z Niego moze być równy chłop człek w sylwestra coś wypije i jeszcze
        > może por.cha ! Hej !

buahahaa
    • Gość: a.R.B. będą ujawnione koszta imprezy IP: *.koba.pl 08.12.06, 08:19
      Będą ujawnione - co do grosza - wydatki na Sylwestra. Sam prezydent nawet nie
      wiedział , jakie to koszta i że ktoś będzie próbował sfałszować faktury...
      • Gość: Angel Re: będą ujawnione koszta imprezy IP: *.koba.pl 08.12.06, 09:15
        Ja jestem ZA!!! Nic przeciwko Prezydentowi, ale BOK to kasę niezłą ciągnie z
        UM. Ośrodek miejski a w ogóle nie wykazujący inicjatywy i chęci współpracy z
        mieszkańcami.
    • wioskowy Re: Sylwester od prezydenta 08.12.06, 17:29
      Bo tam siedzom śwagry iłone tam som do brania kasiory a nie do roboty ! Hej !
      • Gość: Angel Re: Sylwester od prezydenta IP: *.koba.pl 08.12.06, 21:00
        Pewnie i siedzą tam kuzyni itp. choć dopóki nie wiem, nie będę oskarżać,
        najgorsze w tym wszystkim jest to, że budżet BOK-u na rok kalendarzowy jest
        ogromny, co wcale nie przekłada się na ilość a przde wszystkim jakośc imprez...
        i to jest przykre! Są organizowane raz na jakiś czas na prawde dobre koncerty,
        ale w skali roku to jest NIC. Kto w ogóle sie tym zajmuje?
        • lindow1 Re: Sylwester od prezydenta 09.12.06, 17:22
          Mów na temat Angel: ma być Sylwester w mieście i to jest ważne. A tu jak zwykle
          w tym grajdole przybiałóruskim - bezinteresowna nieżyczliwość, zawiść, te
          polskie, porąbane ciężarki u nóg Pogoni ( litewsko-białoruskiej !?)
          białóstockiej. Kilka tysięcy ludzi wyjdzie z domów, kilka setek będzie czuwać
          nad organizacją i bezpieczeństwem imprezy a tu jedna z drugą (jak po białostocku
          brzmi to słówko? bredzi poprostu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka