Dodaj do ulubionych

Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że...

IP: 63.223.98.* 13.12.06, 10:27
...wyłapał i pozamykał polskich, katolickich, "solidarnościowych" przestępców.
Miała polać się krew.
W Białymstoku ośrodkiem koncentracji dla działaczy partyjnych i innych
"wrogów" miała być Kawaleryjska. W akademikach, na drzwiach pokoi
zamieszkiwanych przez "wrogów" (prawosławnych) stawiano krzyżyki (widziałem,
mówię to jako świadek).
I ostatnie odkryte fakty (są świadkowie). W tzw. terenie sporządzane były
listy osób do zgładzenia. Na listach tych byli zarówno partyjni działacze jak
i mniejszości narodowe (Białorusini), czy inni nie-katolicy. Przez struktury
wyznaczeni byli "sędziowie" i "kaci" - mieli "sądzić" i mordować.
Znam takich ludzi. Oni mnie jeszcze nie...
Obserwuj wątek
    • Gość: Zeb Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: *.chello.pl 13.12.06, 10:29
      A świstak siedzi i zawija sreberka...
    • makbrajd Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... 13.12.06, 10:31
      Gość portalu: leśny kwiatek napisał(a):

> ...wyłapał i pozamykał polskich, katolickich, "solidarnościowych"
      przestępców.
      > Miała polać się krew.
      > W Białymstoku ośrodkiem koncentracji dla działaczy partyjnych i innych
      > "wrogów" miała być Kawaleryjska. W akademikach, na drzwiach pokoi
      > zamieszkiwanych przez "wrogów" (prawosławnych) stawiano krzyżyki (widziałem,
      > mówię to jako świadek).
      > I ostatnie odkryte fakty (są świadkowie). W tzw. terenie sporządzane były
      > listy osób do zgładzenia. Na listach tych byli zarówno partyjni działacze jak
      > i mniejszości narodowe (Białorusini), czy inni nie-katolicy. Przez struktury
      > wyznaczeni byli "sędziowie" i "kaci" - mieli "sądzić" i mordować.
      > Znam takich ludzi. Oni mnie jeszcze nie..

no szkoda, ze nikt ciebie do tej pory nie wyłapał:/
      • Gość: Rar Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 10:50
        Poczekajcie z 10 lat, kiedy będzie (moze) mniej już pseudohistorycznych
        publicystów, a naukowców pełną gebą. Oni dopiero z perspektywy czasu i bez
        nacisków "opiniotwórczych" osrodków, w których sami pracują/mogą pracować, jak
        rządzony przez prawicę IPN, będą mogli obiektywnie ocenić: czy interwencja
        radziecka była prawdopodobna.
        Teraz zaś nie błaźnijcie się tymi swymi "sądami"; nie wiecie wszystkiego, to
        weżcie na wstrzymanie
        • Gość: jewgien Do teraz - historia osądza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.06, 23:38
          Prezydenta Jaruzelskiego pozytywnie (na to żeby to się odwróciło - są coraz mniejsze szanse). Niektórzy po prostu (zamiast zająć się pracą) bawią się w "Sentymentalną pannę S" (była taka piosenka), ale już widać że to do niczego dobrego nie prowadzi.
    • Gość: pamietam... Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: 83.2.103.* 13.12.06, 10:32
      Na drzewach zamiast liści mieli wisieć komuniści.

Albo: Robić pałki z kabli i prać komunistów.
    • busiokiller Spi....eprzaj dziadu 13.12.06, 11:41
      Gość portalu: leśny kwiatek napisał(a):

> ...wyłapał i pozamykał polskich, katolickich, "solidarnościowych"
      przestępców.
      > Miała polać się krew...

Dyskusji się zachciało, he he he, a to coś po prostu leczyć trzeba.
      • Gość: swiniopas Re: Spi....eprzaj dziadu IP: *.asfd.broadband.ntl.com 13.12.06, 11:54

Po porownaniu z Wegrami 1956r dochodze do wniosku, ze
        gdyby nie rozsadek, nadzwyczajna cierpliwosc i patriotyzm
        Generala Jaruzelskiego to w wykonaniu innych macherow na
        owczesnej politycznej scenie, Polska zostalaby spacyfikowana
        przy stracie ok 5 do 7 tys powieszonych i rozstrzelanych,
        300 do 500 tys dlugoterminowo uwiezionych, cofnieta ekonomicznie
        o 25 lat a wy byscie pewnie dzis szczekali po rosyjsku.

• busiokiller Re: Spi....eprzaj dziadu 13.12.06, 12:16
          Gość portalu: swiniopas napisał(a):

>
          > Po porownaniu z Wegrami 1956r dochodze do wniosku, ze
          > gdyby nie rozsadek, nadzwyczajna cierpliwosc i patriotyzm
          > Generala Jaruzelskiego to w wykonaniu innych macherow na
          > owczesnej politycznej scenie, Polska zostalaby spacyfikowana
          > przy stracie ok 5 do 7 tys powieszonych i rozstrzelanych,
          > 300 do 500 tys dlugoterminowo uwiezionych, cofnieta ekonomicznie
          > o 25 lat a wy byscie pewnie dzis szczekali po rosyjsku.

Ograniczyć czytanie Wybiórczej do wyników losowania Toto Lotka. Przed snem
          czytać książkę Rafała Ziemkiewicza "Michnikowszczyzna. Zapis choroby." Więcej
          spacerów na świeżym powietrzu.;_))))))
          Doktor Busiokiller
    • Gość: pogromca idiotów następny oszołom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:01
      a żydzi dodaja krew do macy...stuknij się w głowę
      • Gość: drwal w berecie Re: następny oszołom IP: *.datacomm.ch 13.12.06, 12:17
        za ten sowiecki patriotyzm dostał jaruzel w nagrodę najwyższe odznaczenie
        państwowe od komunistów z Moskwy. na szczęście to ty gruba świnio fatso piszesz
        językiem swoich panów na polskim forum a nie ja bukwami na ruskim. i tak już
        zostanie. zapamiętaj to sobie śmierdzący grubasie świniopasie.
        • Gość: pogromca idiotów do mnie pijesz? to przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:22
          jak ma mnie nie irytować bredzenie o tym, że rzekomo polacy mieli wycinać w
          pień prawosławnych a jaruzel rzekomo miał temu zapobiec. w jakim chorym mózgu
          taki pomysł mógł się narodzić? niech sobie ten ktoś, kto chce dziękować
          jaruzelowi jedzie razem z nim do moskwy i niech nie wracają. pozdrawiam, bo
          chyba mnie nie zrozumialeś, więc wyjaśniam- jesteśmy po tej samej stronie
          • Gość: Sru... Re: do mnie pijesz? to przeczytaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:50
            Ty posrany jesteś razem ze swoim koleżką w berecie, a to że nawet się nie
            rozumiecie to wymownie świadczy że jesteście po tej samej stronie, raso panów...
            • Gość: pogromca idiotów no faktycznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:57
              ale wyprowadziły mnie z równowagi te bzdury o krwawych porachunkach między
              katolikami i prawoslawnymi. nie należę do żadnej rasy panów. po prostu
              usprawiedliwiając wyczyny jaruzelskiego można sięgnąc po rozsądiejsze argumenty
              niż science-fiction o oznaczaniu drzwi. myślę że leśny kwiatek, a pewne i
              większość tu piszących nie bardzo pamięta, co się wtedy działo. ja pamiętam
              • Gość: pamiętam... Re: no faktycznie IP: 83.2.103.* 13.12.06, 13:51
                zarozumiały to ty jesteś
                • Gość: pogromca idiotów jestem po prostu najmądrzejszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:18
                  na tym forum;) poza tym słabą mam konkurencję. taki zenon vel pogromca kojotów
                  z kim się porównywać...
                  • kotwicz69 Re: jestem po prostu najmądrzejszy 13.12.06, 22:03
                    a jednak "rasa panow" sie odzywa....;)
        • Gość: fatso Re: następny oszołom IP: *.asfd.broadband.ntl.com 13.12.06, 13:22
          Zenek, ty jestes jak mucha gnojarka.
          Ksywy zmieniasz a ja i tak ciebie rozpoznam
          jak ta muche co chodzi po obrazie
          i po sobie pozostawia male kupki. Co nie czyni
          z ciebie Pabla Picassa. Ja po prostu twoje gnojniki
          omijam.
          • Gość: poskramiacz nie omijasz bo odpowiexiałeś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:02
          • Gość: fanfatso gruby pastuchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:10
            jestes tak obleśny że nawet nacw..a się nie nadajesz. nie wiem jak cię ktoś
            może posuwać
    • Gość: żniwiarz Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: 149.9.0.* 13.12.06, 12:14
      Jest bardzo prawdopodobne, że dokumentacja dot. przestępczej działalności "S"
      znajduje się także w Moskwie. Przyjdzie czas, że Polska zostanie obnażona przed
      światem. A widok to będzie żałosny, oj żałosny... :)))))
      • Gość: drwal w berecie Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: *.datacomm.ch 13.12.06, 12:21
        ale póki co to ty jesteś żałosny i jest bardzo prawdopodobne że uciekłeś z domu
        wariatów
      • Gość: edward Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 12:23
        25 lat po ogłoszeniu stanu wojennego a aparatczycy PZPR , współpracownicy UB ,
        SB nadal mają się nieżle. Ludzie którzy aktywnie uczestniczyli w tworzeniu
        systemu stalinowskiego ,donosili na swoich kolegów nadal nauczaja naszą
        młodzież i to jest skandaliczne.
        • pogromca_kojotow Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... 13.12.06, 12:59
          miejsce zbrodniarzy na narodzie takich jak jaruzel jest w więzieniu
          • Gość: pogromca idiotów a Pinochet się wymigał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 13:03
            mimo że ma wiele więcej krwi na rękach
            • Gość: swiniopas Re: a Pinochet się wymigał IP: *.asfd.broadband.ntl.com 13.12.06, 13:17
              gen.Pinochet kazal wymordowac jakies 3 do 4 tys komunistow
              i wichrzycieli. Glownie zreszta litwakow z pochodzenia czyli
              zydowskich emigrantow z waszych okolic. Jeden taki wydostal sie
              zywy z chilijskiej katowni i mocno sie uzalal na swoje traktowanie.
              Bez sukcesu zreszta jako ze swiat juz dobrze wiedzial ze sprawozdan
              Solzenicyna do czego komuna jest naprawde zdolna.

Ja w tym czasie spotkalem chilijska emigrantke, zamezna za Anglikiem
              o nazwisku Drake. Drake to bylo kiedys nazwisko jak czerwona muleta
              dla hiszpanskiego byka(niechaj mlodziez doczyta sobie w Guglu). Otoz
              owa Mrs Drake bardzo usilowala sobie zaskarbic zyczliwosc wokolo jako
              ofiara Pinocheta. Ja jej na to publicznie, ze chetnie bym Generalowi
              dopomogl w jego zboznym dziele a wina chiliskie uwielbiam. Kobitka juz
              nigdy sie do mnie nie usmiechnela.

Warto dzis porownac sobie spokojnie Jaruzela do Pinocheta jako ze to
              ludzie z tej samej epoki. Ile tysiecy przeciwnikow politycznych kazal
              Jaruzel oszolomic zastrzykiem, odziac w buciki z betonu i z helikoptera
              zrzucic do morza?
              Noblesse oblige- Generale Jaruzelski. Ja Pana Generala salutuje.
              • pogromca_kojotow Re: a Pinochet się wymigał 13.12.06, 13:46
                To lepiej nie salutuj jaruzelowi tylko zrób mu laskę. Pinochet zapobiegł
                krwawej i wieloletniej wojnie domowej. W Polsce nikt nie strzelał do
                czerwonych tylko oni strzelali do bezbronnych górników. W Chile komuniści
                strzelali a więc tam była prawdziwa wojna a nie jak u nas egzekucja bezbronnych
                zudzi.
                • Gość: drwal w berecie Re: a Pinochet się wymigał IP: *.datacomm.ch 13.12.06, 13:51
                  tylko przed spotkaniem z jaruzelem zmień bieliznę i umyj się pod pachami ty
                  gruba rozpasana świnio
                  • Gość: dd a ty jedź na grób pinocheta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 14:04
                    i złóż mu kwiatki
                  • Gość: swiniopas Re: a Pinochet się wymigał IP: *.asfd.broadband.ntl.com 13.12.06, 14:04
                    zenek, laske to mozesz mnie zrobic jako ze
                    z racji tej ze ja naleze do klasy Panow, to ja
                    bede stac. Ty, jako Cham, masz kleczec porecznie
                    w poblizu.
                    • Gość: fanfatso ty gruby knurze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:07
                      wsadź sobie swoje pseudomądrości w swój tłusty odbyt
          • Gość: :i Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 20:14
            A ja uważam, że może i dobrze, że skończyło się to tylko stanem wojennym takim
            jak w Polsce. Za cenę kilkunastu zabitych a nie kilku tysięcy warto było
            poczekać z demokracją kilka lat.
            Też jestem zdania, żę za kilka lat wyjdą bardziej miarodajne dane na temat tego
            czy i jak nam zagrażała interwencja z ZSRR. Moim zdaniem to było najlepsze
            rowiązanie. A też pamiętam, żę co niektórzy o wieszaniu komunistów głośno
            gadali. W kontekście wydażeń z Węgier i Czech czy nawet Poznania nie dziwię
            się, że można było spodziewać się takiego scenariusza. Komunistyczne władze też
            były pewnie pod wrażeniem tego, że ich czas może się skończyć (tylko czy
            bezkrwawo) to działa na psychikę. Innym aspektem jest też, żę jak by ruskie
            weszli to zjeli by ze stołka i Jaruzelskiego (bo nie zapanował nad sytuacją) i
            jego popleczników (bo sobie nie radzą - jak w firmie) a postawili by swoich
            któży by realizowali politykę ZSRR. Za polską nikt by się nie postawił bo
            musiał by wejść w konfrontację z ZSRR a to mogło by doprowadzić do eskalacji
            włacznie z użyciem ATOMU. Strona przegrywająca a posiadająca taką broń mogła
            by to zrobić. A wyższą ceną było bezpieczeństwo śwata a nie siłowe rozwiązania.
            Nie jestem historykiem więc nie opieram się na obecnie podawanych i
            nieobiektywnych informacjach. Dla mnie Jaruzel nie jest zbrodniarzem.
    • Gość: MON (amerykańskie) Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: 69.13.8.* 13.12.06, 14:47
      Minister Sikorski pozytywnie o Generale Jaruzelskim:
      "Nie ma potrzeby degradować Jaruzelskiego"

wiadomosci.onet.pl/1449741,11,item.html
      • Gość: MON (polskie) Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: *.datacomm.ch 13.12.06, 14:59
        Minister Sikorski
        "Niewykluczone, że w przyszłym roku Instytut Pamięci Narodowej postawi
        generałowi Jaruzelskiemu zarzuty w sprawie wprowadzenia stanu wojennego."
        wiadomosci.onet.pl/1449741,11,item.html
        he he he
        • drzazgarz Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... 13.12.06, 15:04
          Czyżby świniopas to znowu ta gruba świnia fatso? Ten parobek udający polskiego
          pana?
          • Gość: fatso Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: *.dynamic.dial.as9105.com 13.12.06, 15:55
            zenek, ty nadal robisz na zmywaku w koszernej
            knajpie na Greenpoint'cie?
            Bede musial cie zakapowac u Zyda aby ci wiecej
            garow dolozyl
            • Gość: fanfatso ty gruba świnio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:05
              poszła woncw..u jedna
            • Gość: czytelnik Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: *.de 13.12.06, 16:43
              a co ten gruby cham panszczyzniany fatso ciągle o tym zenku pisze. chyba ta
              swinia sie w nim zakochala
    • Gość: hajnowianin Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:04
      uratował Polaków i katolików przed morderstwami mniejszości białoruskiej która
      w Hajnówce i okoloicach oznaczała polskie i katolickie domy krzyżami
    • Gość: tak tak za co mamy dziękować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:16
      Pierniczysz z tym oznaczaniem. akurat było odwrotnie. Tam gdzie tzw. mniejszość
      białoruska stanowiła większość to wyście nas szykanowali. Mieliście wszelkie
      resorty w swoich bialoruskich łapach. SB, prokuraturę i milicję.
      Posłuchiwaliście w kościołach i gdzie się tylko dało. Nasze drzwi na klatkach
      schodowych były ciągle znaczone czerwoną farbą. Nawet mój prawosławny szwagier
      może poswiadczyć, że powodem oznaczenia jego drzwi w bloku był slub z
      katoliczką. Nawet nazwisko kończące się na -uk nie pomogło.
    • Gość: dziękczynna dziękuję panie generale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:17
      "Anonim"

Synku, kto Cie zastrzelil?
      Jak to sie wszystko stalo?
      W kopalni nie powiedzieli,
      chociaz chodzilam, pytalam...

Sasiadki wpadna na chwile,
      posiedza, troche poplacza -
      Synku, gdybym tam byla...
      Za co?
    • Gość: dziękczynna dziękuję panie generale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:18
      POZBAWIENI ZYCIA PRZEZ MILICJE W CZASIE STRAJKOW I MANIFESTACJI

UWAGA!: zmodyfikowana strona (ok. 100 nazwisk, zdjecia) znajduje sie TUTAJ.
      ZAPRASZAM.

Michal Adamowicz - lat 26, zmarl w Lubinie od rany postrzalowej zadanej przez
      milicje 31 sierpnia 1982.

Antoni Browarczyk - lat 23, zginal w Gdansku 17 grudnia 1981 od postrzalu w
      glowe.

Wojciech Cieslewicz - lat 29, zmarl w wyniku pobicia 13 lutego 1982 podczas
      manifestacji w Poznaniu.

Jozef Czekalski - lat 48, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981.

Wladyslaw Durda - zmarl w nocy z 3/4 maja 1982 w wyniku zatrucia gazami
      lzawiacymi uzytymi przez ZOMO w Szczecinie.

Jozef Giza - lat 24, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981.

Joachim Gnida - lat 28, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981.

Ryszard Gzik - lat 35, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981.

Waclaw Kaminski - lat 32, zmarl w wyniku uszkodzenia czaszki petarda gazowa i
      pobicia 11 listopada w Gdansku

Tadeusz Kosecki - zmarl pobity w czasie pacyfikacji Politechniki Wroclawskiej 17
      (?)grudnia 1981.

Stanislaw Krolik - lat 39, zmarl w wyniku pobicia 10 listopada 1982 w Warszawie
      przez funkcj. ZOMO.

Boguslaw Kopczak - lat 28, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981.

Jolanta Lenartowicz - lat 19, zmarla w wyniku obrazen odniesionych 3 maja 1982
      w Warszawie.

Wlodzimierz Lisowski - lat 67, zmarl 13 lipca 1982 w wyniku pobicia przez
      funkcj. milicji na Rynku Krakowskim.

Bernard Lyskawa - lat 56, zmarl 1 maja 1983 w Krakowie na zawal serca podczas
      ucieczki przed funkcj. milicji.

Piotr Majchrzak - lat 19, zmarl w wyniku pobicia 13 maja 1982 w Poznaniu, przez
      funkcj. ZOMO.

Kazimierz Michalczyk - lat 27, zmarl we Wroclawiu w wyniku ran odniesionych 31
      sierpnia 1982.

Andrzej Pelka - lat 20, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981.

Mieczyslaw Pozniak - lat 26, zmarl 31 sierpnia 1982 w Lubinie od rany
      postrzalowej brzucha.

Stanislaw Raczek - lat 36, z Kielc, zmarl w wyniku pobicia 31 sierpnia 1982
      przez funkcj. milicji.

Mieczyslaw Radomski - zginal w Warszawie podczas manifestacji 3 maja 1982.

Piotr Sadowski - lat 22, zmarl 31 sierpnia 1982 w Gdansku wskutek niewydolnosci
      ukladu oddechowego spowodowanego duzym stezeniem gazow lzawiacych.

Ryszard Smagur - lat 29, zginal 1 maja 1983 w Nowej Hucie ugodzony w szyje
      pociskiem gazowym.

Jan Stawisinski - lat 22, KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981.

Adam Szulecki - zmarl w wyniku pobicia 3 maja 1982 w Warszawie przez funkcj.
      ZOMO.

Andrzej Trajkowski - lat 32, zginal 31 sierpnia 1982 w Lubinie od rany
      postrzalowej w glowe.

Zbigniew Wilk - lat 30, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981.

Eugeniusz Wilkomirski - lat 54, z Czestochowy, zmarl w wyniku pobicia 1
      wrzesnia 1982 przez funkcj. ZOMO.

Bogdan Wlosik - lat 20, zginal 13 pazdziernika 1982 zastrzelony przez funkcj.
      MO (w cywilu) podczas demonstracji w Nowej Hucie.

Tadeusz Wozniak - lat 49, zmarl w wyniku pobicia 31 sierpnia 1982 we Wroclawiu
      przez funkcj. ZOMO.

Zenon Zajac - lat 22, z KWK "Wujek", zginal 16 grudnia 1981.
    • Gość: dziękczynna dziękuję panie generale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:19
      expage.com/page/wojnaznarodem
    • Gość: kwietuszka obleśny kwiatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:24
      Posłuchaj, ilu twoim zdaniem studentów pochodzenia białoruskiego studiowało na
      UW filia w Białymstoku? Nie przesadzaj więc. Część z nich, a była to mała
      grupka-zapytaj Wappę Gienka, była związana z Solidarnością i niezaleznym
      ruchem studenckim. Ta grupa zasługuje z tego czasu na szacunek i taki miała
      również wtedy. Była też grupa SBeków wśród studentów i tutaj niestety
      przodowali przedstawiciele mniejszości bialoruskiej- tez pytaj działaczy
      bialoruskich o potwierdzenie. Na ich drzwiach ze względu na współpracę z
      reżimem mogły pojawiać się jakies ostrzeżenia, ale tylko ze względu na
      kolaborację. Tak samo traktowano kolaborujących Polaków. Jestes zbyt młody żeby
      to pamiętac więc popytaj starszych kolegów z BASu
      • Gość: polny kwiatek Re: leśny kwiatek IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.12.06, 17:24
        Gość portalu: kwietuszka napisał(a):

> Posłuchaj, ilu twoim zdaniem studentów pochodzenia białoruskiego studiowało na
        > UW filia w Białymstoku? Nie przesadzaj więc. Część z nich, a była to mała
        > grupka-zapytaj Wappę Gienka, była związana z Solidarnością i niezaleznym
        > ruchem studenckim. Ta grupa zasługuje z tego czasu na szacunek i taki miała
        > również wtedy. Była też grupa SBeków wśród studentów i tutaj niestety
        > przodowali przedstawiciele mniejszości bialoruskiej- tez pytaj działaczy
        > bialoruskich o potwierdzenie. Na ich drzwiach ze względu na współpracę z
        > reżimem mogły pojawiać się jakies ostrzeżenia, ale tylko ze względu na
        > kolaborację. Tak samo traktowano kolaborujących Polaków. Jestes zbyt młody żeby
        >
        > to pamiętac więc popytaj starszych kolegów z BASu

Studiowałem w owym czasie na PB, nie byłem związany z żadnym ruchem, ani z żadną
        partią polityczną czy tajną służbą, byłem (i jestem) prawosławnym Białorusinem.
        Podobnie jak mój kolega. Mój pokój w akademiku (podobnie jak i mojego kolegi)
        były "naznaczone" - krzyżykiem. Mieliśmy zginąć z rąk katolickich, polskich
        złoczyńców, solidaruchów...
        Leśny kwiatek ma rację.

P.S. BAS powinien teraz odciąć się od "Solidarności" i wyrzucić jak zużytą szmatę
        • Gość: kwietuszka obleśny kwiatek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 17:31
          Czyli, że byliście niezrzeszeni w tamtym czasie z kolegą? No no! Baczysz ty? Ja
          znaju skul wział sia hetyj kreścik u was na dwierach. No można skazać szto i ja
          jeho tam napisał. A może u was nie można było hawarit' o niekakich diełach? A
          skul znajesz szto twoi drug nie był kolaborontam? Paczemu won toże nikagda nie
          był? dawaj pohoworim. Mogut heto byt' oczeń horoszyje rozhowory ob istorii
          podlaszia.
        • Gość: pogromca idiotów polny kwiatku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:20
          co ty opowiadasz...pewnie byłeś w SB to cię oznaczyli
        • Gość: złośliwy żydek Re: leśny kwiatek IP: *.chilan.net 13.12.06, 18:53
          ...mija kilkadziesiąt lat od wprowadzenia w PRL stanu wojennego a samobieżny
          ,przewód pokarmowy o ksywie Leśny kwiatek powtarza koszmarne bzdury , których
          pierwocin należy szukać w ,,słynnym " sejmowym przemówieniu płk. Przymanowskiego
          ( twórcy mega przeboju o Czterech pancernych ..itd ) .....bełkotał ,,wielki "
          literat o listach proskrypcyjnych ...o składach broni ..ba ...mówił o stryczkach
          i gotowych mogiłach dla komunistów ...
          ...w Wielkim Mieście Białystok byli tacy , którzy widzieli pracującą za
          Kościołem Rocha koparkę , która wykopywała ogromną , zbiorową mogiłę ....wiadomo
          dla kogo !
          ....szczyny mojego kota Bolesława to przy internaucie o imieniu Polny kwiatek
          pachną jak francuskie perfumy ...
          • Gość: pogromca idiotów kolega o ksywie złośliwy żydek mówi prawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:50
            ale baranów któzy dają się nabierać na propagandę SB jeszcze dziś nie brakuje
    • Gość: wklejka i ja ci dziękuję panie generale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:29
      Tadeusz Lomnicki

...nagle przed Palacem Staszica zobaczylem "suki", do ktorych ladowano
      wyciagnietych sila, wynoszonych za rece i nogi profesorow i naukowcow Polskiej
      Akademii Nauk. Byl to widok okropny i zalosny, niewiarygodny. Obok, z dlugimi
      palami, przebiegali rozwscieczeni funkcjonariusze ZOMO. Na ulicy gromadzili sie
      ludzie, otwierano okna mieszkan, zaczeto krzyczec i skandowac: "Gestapo!
      gestapo!".

Warszawa, 15 grudnia
    • Gość: wklejka i ja ci dziękuję panie generale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:30
      Gornik I z "Wujka"

Uslyszalem (...) serie z karabinu maszynowego. Myslalem, ze to z czolgu, ale
      nie, bo czolg ma wiekszy kaliber. To byl uliczny k-m (...). Z tej broni zostaly
      oddane (...) serie i szesciu ludzi padlo trupem.

"Wujek", 16 grudnia
    • Gość: wklejka i ja ci dziękuję panie generale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 16:31
      Uczestnik demonstracji

(...) Gdy sie obejrzalem - zobaczylem, ze (milicyjna) nyska jezdzi w kolko za
      uciekajacym mlodym czlowiekiem. W pewny momencie w okienku samochodu pojawila
      sie reka - padl strzal. Chlopiec wyrzucil rece w gore i padl, jeszcze probowal
      na czworakach uciekac przed oprawcami, lecz samochod byl szybszy. Przejechal
      czlowieka.

Lubin, 31 sierpnia
      • Gość: drwal w berecie Re: i ja ci dziękuję panie generale IP: *.datacomm.ch 13.12.06, 16:37
        trzeba jaruzelowi zabrać paszport żeby nie uciekł przed odpowiedzialnością do
        tych którym służył czyli do ruskich
    • Gość: wklejka Re: Podziękujmy Jaruzelskiemu za to, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:03
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=53886347
    • Gość: pogromca idiotów a łyżka na to niemożliwe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 18:21
    • Gość: Polski Polak Jaruzelskiego popiera większość Polaków IP: *.static.qsc.de 13.12.06, 18:48
      Jaruzelski polski szlachcic i człowiek honoru Sybirak
      "solidarność" to wymysł żydów żeby teraz okradać Polskę
      Nie jest tak? Ponad 500 miliardów długów, banki, media, fabryki w obcych rękach,
      czyich???
      Kaczyński - Kilkstein
      Dorn - Dornbaum
      Waltz - Hajka Grundbaum
      Wasserman - Wasserman
      Lepper - Lepper
      itd itd itd
      • Gość: pogromca idiotów polski polak- mosze biustonosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 19:40
        • Gość: Polak lista ZOMO i SB B-stok wpisujcie IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 13.12.06, 20:48
          nie mozna o nich zapomniec
          • Gość: pogromca idotów kotwicz69 i pogromca kojotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 21:08
            • kotwicz69 Re: oj lowczy idioto...... 13.12.06, 21:24
              oj....pracowalo sie na Sienkiewicza, pracowalo.....;)?
              • Gość: pogromca idiotów zdradziłeś się po wymienieniu adresu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 21:57
                ja na przykład nie widziałem gdzie sb miało siedzibę ale ty mi powiedziałeś SBku
                • kotwicz69 Re:tylko idioci pogromieni nie wiedzieli, badz.... 13.12.06, 22:02
                  funkcjonariusze udawali, ze nie wiedza....
                  dziecinko.....idiotow nie sieja....idioci sie rodza.....
                  nie wiedziales misiu gdzie byla KW MO......oj biednys idioto
                  pogromiony...niczym kpt.Borewicz......
                  • pogromca_kojotow Re:tylko idioci pogromieni nie wiedzieli, badz... 13.12.06, 22:04
                    Ja od razu wiedziałem że ten pogromca idiotów czyli samogromca to kapuś albo
                    esbeka
                    • Gość: pogromca idiotów uderz w stół a nożyce się odezwą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:18
                      panowie konfidenci. przepraszam towarzysze konfidenci
                      • pogromca_kojotow Re: uderz w stół a nożyce się odezwą 13.12.06, 22:19
                        olewam cię ciepłym moczem komuchu
                        • Gość: gżdacz Pogromco, odpowiedz! IP: *.bsk.vectranet.pl 13.12.06, 22:22
                          a dlaczego Twój mocz jest ciepły?
                          Co się stało się?
                          Znowu to robiłeś!!!
                          Łobuziak!!!
                          Pewnie z młodym komuchem!!!
                          A może z kosodrzewiną?
                          Dendrofilku?
                          • Gość: pogromca idiotów on ma naprawdę problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:23
                        • Gość: pogromca idiotów u, straciliśmy nerwy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:23
                          no no, ale niestety, już nie wrócą czasy pałowania opozycji
                          • Gość: Pogromca idiotów Do kotwicza i pogromcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:29
                            no dobrze, nawrzucaliśmy sobie, teraz skończmy tę głupią zabawę. Pozdrawiam.
                            Nasza "dyskusja" nie ma sensu. Zaczęły się wzajemne obelgi. Nikt nikogo tu nie
                            przekona do niczego. Życzę wesołych świąt. Serio
                            • pogromca_kojotow Re: Do kotwicza i pogromcy 13.12.06, 22:34
                              Precz z kapusiami i komuchowskim ścierwem
                              • Gość: pogromca idiotów sam sobie daleś świadectwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 22:35
                                nie zapomnij zmienić pieluszki przed snem
                                • Gość: gżdacz Re: sam sobie daleś świadectwo IP: *.bsk.vectranet.pl 13.12.06, 22:36
                                  albo poproś kolegę
                                  • pogromca_kojotow Re: sam sobie daleś świadectwo 13.12.06, 22:43
                                    Najbardziej lubię jak komuchowskie ścierwo zapiera się że jest czerwone. Zawsze
                                    z lubością wyobrażam sobie jak podle muszą się z tym czuć wypierając się samego
                                    siebie czy swego ojca.
    • Gość: fatso Moja odpowiedz dzisiaj pewnemu sprzedawczykowi IP: *.asfd.broadband.ntl.com 14.12.06, 11:33
      ...puszczona na emigracyjne3j sciepie. Tam pisuja lepsi emigranci, holote
      i pomywaczy garow jak wasz bialostocki zenek tam sie goni won k'czortu i jewo
      matieri.

Czesiu, ty sluzyles w US Air Force- pojecie honoru jest tobie obce.
      RAF- zapewne tez bo to wszystko sa anglosaskie sprzedajne qrwy.
      Popatrz sam co sie wczoraj stalo:

cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&ih=009&sspagename=STRK%3AMEWN%3AIT&viewitem=&item=190060012989&rd=1&rd=1

to ja, w imieniu mojego przyszywanego wujka, Stanislawa Lewek, pilota nocnych
      bombowcow RAF w czasie wojny, dwukrotnie z nieba zbitego i ocalonego cudem,
      musialem teraz ratowac honor RAF. Dlaczego? Bo szef sztabu RAF
      nagrodzony przed 2 laty cudownym tym srebrnym talerzem przez sojusznicze sily
      powietrzne Krolestwa Hiszpanii
      postanowil sobie wczoraj podarunkiem podetrzec dupe.

Zawioze pewnie teraz ten talerz Czlowiekowi Honoru, Generalowi Jaruzelskiemu.
      A swoja droga najwyzszy juz czas aby Putin dal naszemu Wojtkowi bulawe
      Marszalka Rosji. No i podwoil cene gazu dla Polski, tak aby kacze Qrwy zawyly. I
      dochod z podwyzki przyznal do osobistego uzytku Jaruzelowi.

fatso
      • Gość: fanfatso ty gruba qrwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 16:58
        nastaw swój tłusty tyłek to dostaniesz takiego kpa że zobaczysz nie tylko putina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka