Dodaj do ulubionych

Kochane Wy moje robaczki "ekolodzy", dlaczegóż to

17.01.07, 16:14
nie protestowaliście przeciw spuszczaniu wody ze stawu koło Mickiewicza w
porze zimowej?
Ryby podobno zostały przeniesione, ale robiąc to w taką pogodę, znaczna część
z nich może nie przeżyć!
A co z żabami, które zimują w mule?
Przecież praktycznie wszystkie zginęły, bo w takich temperaturach wybudzone z
letargu mają nikłe szanse na przeżycie!
Dlaczego nie było protestów i nie zahamowaliście tego aż do wiosny?

Domyślam się!
Nie warto, bo pozwolenia wydane, to po co protestować, wszak kasiory wyrwać
się nie da, nieprawdaż?:)
Obserwuj wątek
    • natt O, patrzę że neostradę ci naprawili 17.01.07, 16:18
      ;)
      • koczisss Re: O, patrzę że neostradę ci naprawili 17.01.07, 16:38
        Nie zmieniaj tematu:)
        Żabki miejskie nic nie znaczą?
        Czym się różnią od tych wiejskich?

Przypominam, że niezależnie od miejsca zamieszkania, wszystkie gatunki płazów w
        Polsce są pod ochroną, nie można ich łapać, zabijać, a nawet przenosić (przewozić)!
        Czyli zostało tam popełnione przestępstwo, a Wy nie protestowaliście przeciw temu?

Dorosłe żaby zielone zimują zagrzebane w mule zbiorników wodnych, a tu została
        spuszczona woda, a muł wyciąga się na brzeg w celu pogłębienia, czyli można
        założyć, że znaczna większość, a może i wszystkie żaby zginęły!

Bądźcie konsekwentni, a nie działacie wybiórczo i protestujecie tam, gdzie macie
        w tym jakiś interes!
    • Gość: dd Kochany mój robaczku kieruj to do Kosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 16:36
      bo to on ma takie zwyczaje. a Kosno to nie wszyscy ekolodzy
      • koczisss Re: Kochany mój robaczku kieruj to do Kosno 17.01.07, 16:40
        Nie wnikam, kto ma jakie zwyczaje, ale to nie zmienia faktu, ze nikt z Was nie
        wstawił się za biednymi zahibernowanymi płazami!
        Gdy je się zimą wybudzi, to szanse są marne na to, aby dotrwały wiosny!
        • www.zieloni-bialystok.w.pl ww.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 tys. 17.01.07, 17:34
          jeśli to prawda to słusznie piszesz :)

tylko najlepiej sam coś z tym zrób - masz takie same prawa jak ja

jesli szczerze ci na tym zalezy, nie bedziesz sie wyreczał innymi :)

my i tak mamy za duzo pracy

a uwagi kieruj do prowadzacych prace - z tego co wiem Urzad Miasta, Wydział
          Gospodarki Komunalnej, Branickiego 9

ze swojej strony dodam ,że tak samo jak wykaszanie trawy na brzegach bialii,
          niszczenie siedlisk kaczek, niszczenie brzegów rzeki, brak segergacji odpadów i
          wiele innych zagadnien jak brak deptaka, zasuszenie lip na lipowej itd.
          (www.zieloni-bialystok.w.pl) potwierdza to moje wnioski do prokuratury i
          prezydenta o wymiane polowy niekompetentnych pracowników w tym miejscu

www.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 tys. mieszkańców) od 10
          lat miał tylko 1 monopolistyczny hipermarket, a w ciągu 2 miesięcy przed
          wyborami władze wydały pozwolenia na budowę ...4 innych, z rażącym naruszeniem
          prawa !?
          • morfeusz_1 Re: ww.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 21.01.07, 01:23

Właśnie,nie kłóćcie się dziewczyny
        • Gość: sarmat Re: Kochany mój robaczku kieruj to do Kosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 21:33
          nikt z Was nie
          > wstawił się za biednymi zahibernowanymi płazami!
          Ty się znowu zwyczajnie przychrzaniasz Palancie.
          Rusz własne otyłe dupsko, wkońcu coś tam studiowałeś. I nie pajacuj.
          • Gość: dd Dziubeczku indianinie koczisss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 21:39
            (nawiasem mówiąc mój ulubiony bohater z dzieciństwa), skoro wiedziałeś o
            tym,dlaczego popełniłeś grzech zaniechania? oj coś mi się zdaje, że próbujesz
            podpuścić rozmówców :) nie uda ci się. Kosno jest niezastąpiony we wk... ludzi.
            pozdrawiam serdecznie
            • koczisss Re: Dziubeczku indianinie koczisss 17.01.07, 23:43
              Dowiedziałem się o tym dziś, a to już troszkę za późno, aby coś zrobić!
              Fakt, chcę podpuścić, ale jak widać prawie nikt się nie odezwał, ciekawe dlaczego?
              Wstyd im?
              Nie wiedzą co powiedzieć?
              • Gość: dd A wiesz, trochę w tym racji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:41
                ja też się dowiedziałem poniewczasie. pozdrawiam
          • koczisss Re: Kochany mój robaczku kieruj to do Kosno 17.01.07, 23:39
            Ja nie jestem w organizacji ekologicznej, a to one zajmują się ochroną przyrody
            za "darmo", więc zapytowuję się, dlaczego nic nie zrobili?
            • Gość: sarmat Re: Kochany mój robaczku kieruj to do Kosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 00:45
              koczisss napisał:
              > Ja nie jestem w organizacji ekologicznej,a to one zajmują się ochroną przyrody

W miarę możliwości.
              Spytaj WFOS i Urząd Marszałkowski - te DwiE znane organizacje ekologiczne
              sławne ze swych świetlanych decyzji i działań. Mogą coś robić, bo kasy mają w
              bród i tak zaraz z niej nie muszą się rozliczać.. A jak org. eko. dostanie
              dotację - skądyś - to ma co się uwijać by spełnić umowę. Pracy jest od rana
              do .... Ciekawe co ty o tym wiesz, plamisz się jakąś pracą. Czy tylko klepiesz
              w klawisze.
              A co do jednoosobowości to nie martw się. Sa podobno i 1 osobówki znasz
              przejawy jej działania.
              Jak jesteś jeden, to wcale ciebie nie usprawiedliwia. Możesz wyskoczyć z takimi
              akcjami że Owsiak przy tobie wysiądzie. Gdzieś tam w polsce jest "król żabi"
              kiedyś kierowca - rozjeżdzał żaby. A w końcu je ratuje.
              Ty też możesz ...
              • zewsi Re: Kochany mój robaczku kieruj to do Kosno 18.01.07, 08:29
                Gdzie kasssy wyrwać nie można, tam się liczy na inicjatywę pojedynczych
                mieszkańców. :-)
                • Gość: mar Re: Kochany mój robaczku kieruj to do Kosno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:05
                  odpowiedź jest przeciez taka prosta.... "Zieloni" białostoccy, czyli Pan Kosno,
                  nie zainteresowali się tą sprawą, bo na protestach z nią związanych nie da się
                  nic zarobić. Takie "proste"akcje Pan Kosno pozostawia inym białostoczanom,
                  którzy to przecież "majątakie same prawa, zeby protestować, jak On...
                  Mam nadzieję, że niebawem powstanie qw Białysmtoku inna organizacja
                  Zielonych... Może Red. Koronkiewicz w kjońcu zastąpi zniesławionego Pana Kosno
                  na tym "odcinku"??? I hope so
                  • Gość: sarmat Re: Kochany mój robaczku kieruj to do Kosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 09:20
                    mar napisał(a):Może Red. Koronkiewicz w kjońcu zastąpi zniesławionego Pana
                    Kosno
                    > na tym "odcinku"??? I hope so
                    EEE Koczis jest najlepszy / on wszystko dostrzega. Koczisa na Zielonego.
                    yes yes yes !
                  • www.zieloni-bialystok.w.pl sam wez sie do roboty, co nie umiesz ? 18.01.07, 11:38
                    Gość portalu: mar napisał(a):

> odpowiedź jest przeciez taka prosta.... "Zieloni" białostoccy, czyli Pan
                    Kosno,
                    >
                    > nie zainteresowali się tą sprawą, bo na protestach z nią związanych nie da
                    się
                    > nic zarobić. Takie "proste"akcje Pan Kosno pozostawia inym białostoczanom,
                    > którzy to przecież "majątakie same prawa, zeby protestować, jak On...
                    > Mam nadzieję, że niebawem powstanie qw Białysmtoku inna organizacja
                    > Zielonych... Może Red. Koronkiewicz w kjońcu zastąpi zniesławionego Pana
                    Kosno
                    > na tym "odcinku"??? I hope so

sam wez sie do roboty, zobaczymy wtedy co potrafisz :)

jak napisalem juz dawno internweniowalem, niestety nie jestem prezydentem by
                    zwolnic odpowiedzialne za to osoby z Uzredu Miasta czy sądem prokuraturą by
                    ich ukarac
                    • Gość: r.... Re: sam wez sie do roboty, co nie umiesz ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 20:58
                      portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html
                      KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE
                      ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO
                      ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ

slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...za to ty znasz swoją "robotę"...
            • www.zieloni-bialystok.w.pl koczis to pozer i impotent 18.01.07, 11:36
              koczisss napisał:

> Ja nie jestem w organizacji ekologicznej, a to one zajmują się ochroną
              przyrody
              > za "darmo", więc zapytowuję się, dlaczego nic nie zrobili?
              >

ZALOZ WLASNA ORGANZIACJE EKOLOGICZNA

ZOBACZYSZ JAKIE TO LATWE

NIKT CI NIE POMAGA, MUSISZ SAM ZDOBYC PIENIADZE NA JEJ DZIALANOSC

A DO TEGO WCIAZ SA GOSCIE JAK KOCISZ KTORYM KTOS CHYBA PLACI ZA DEBILNE
              PROWOKACJE W INTERNECIE

DAJ MI PRZYKLAD POKAZ ZE COS ZROBILES LEPIEJ

BO JA JUZ PISALEM - DAWNO TZREBA WYMIENIC SZKODNIKOW Z URZEDU MIEJSKIEGO

BO TO CO PODALES TO ZALEDWIE SZCZYT GÓRY LODOWEJ

tak samo jak wykaszanie trawy na brzegach RZEKI bIAŁKI,
              niszczenie siedlisk kaczek, niszczenie brzegów rzeki, brak segergacji odpadów i
              wiele innych zagadnien jak brak deptaka, zasuszenie lip na lipowej itd.
              (HTTP://www.zieloni-bialystok.w.pl) potwierdza to moje wnioski do
              prokuratury i
              prezydenta o wymiane polowy niekompetentnych pracowników w tym miejscu

www.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 tys. mieszkańców) od 10
              lat miał tylko 1 monopolistyczny hipermarket, a w ciągu 2 miesięcy przed
              wyborami władze wydały pozwolenia na budowę ...4 innych, z rażącym naruszeniem
              prawa !?

A TY CO ZROBILES NIC?

BO JA BARDZO DUZO, a na pewno wiecej od ciebie

wiec albo zrob cos sam lepiej albo nie lecz na forum swoich kompleksów
              nizszosci i zyciowego niespelnienia
              • robert_c Re: koczis to pozer i impotent 18.01.07, 14:16
                www.zieloni-bialystok.w.pl napisał:

>
                > A TY CO ZROBILES NIC?
                >
                > BO JA BARDZO DUZO, a na pewno wiecej od ciebie

Koczisss. Posłuchaj się Kosno i zacznij coś robić.
                na przykład coś takiego jak Federacja Zielonych Białystok:
                www.nowy-swiat.pl/dziekuje/aso/wkladki/wklad800.html

PS. Koczisss. Znam wielu ekologów i ręcze, że zdecydowana większośc to są
                ludzie uczciwi.
                Nie zwracaj więc uwagi na jednego, co tylko psuje opinie całej reszcie.
                Czarne owce są wszędzie. Niestety.
                • www.zieloni-bialystok.w.pl a co zrobił robert c? 18.01.07, 20:16
                  anonimowy kłamliwy oszust ?
              • koczisss Re: koczis to pozer i impotent 18.01.07, 15:21

> koczisss napisał:
                >
                > > Ja nie jestem w organizacji ekologicznej, a to one zajmują się ochroną
                > przyrody
                > > za "darmo", więc zapytowuję się, dlaczego nic nie zrobili?
                > >
                >
                > ZALOZ WLASNA ORGANZIACJE EKOLOGICZNA
                >
                > ZOBACZYSZ JAKIE TO LATWE
                >
                > NIKT CI NIE POMAGA, MUSISZ SAM ZDOBYC PIENIADZE NA JEJ DZIALANOSC
                >
                > A DO TEGO WCIAZ SA GOSCIE JAK KOCISZ KTORYM KTOS CHYBA PLACI ZA DEBILNE
                > PROWOKACJE W INTERNECIE
                >
                > DAJ MI PRZYKLAD POKAZ ZE COS ZROBILES LEPIEJ
                >
                > BO JA JUZ PISALEM - DAWNO TZREBA WYMIENIC SZKODNIKOW Z URZEDU MIEJSKIEGO
                >
                > BO TO CO PODALES TO ZALEDWIE SZCZYT GÓRY LODOWEJ
                >
                > tak samo jak wykaszanie trawy na brzegach RZEKI bIAŁKI,
                > niszczenie siedlisk kaczek, niszczenie brzegów rzeki, brak segergacji odpadów i
                >
                > wiele innych zagadnien jak brak deptaka, zasuszenie lip na lipowej itd.
                > (HTTP://www.zieloni-bialystok.w.pl) potwierdza to moje wnioski do
                > prokuratury i
                > prezydenta o wymiane polowy niekompetentnych pracowników w tym miejscu
                >
                > www.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 tys. mieszkańców) od 10
                > lat miał tylko 1 monopolistyczny hipermarket, a w ciągu 2 miesięcy przed
                > wyborami władze wydały pozwolenia na budowę ...4 innych, z rażącym naruszeniem
                > prawa !?
                >
                > A TY CO ZROBILES NIC?
                >
                > BO JA BARDZO DUZO, a na pewno wiecej od ciebie
                >
                > wiec albo zrob cos sam lepiej albo nie lecz na forum swoich kompleksów
                > nizszosci i zyciowego niespelnienia
                >
                >
                >
                >
                >

Lepiej nic nie robić, niż np. blokować bardzo ważna budowę drogi do Warszawy,
                kluczową dla rozwoju naszego województwa!
                W tym przypadku nic nie robienie jest 10000 razy lepsze, niż robienie zła!
                A co Ty takiego robisz?
                Blokowanie budowy stacji paliw, to robienie czegoś pozytywnego?
                Blokowanie budowy hipermarketu, to chwalebna rzecz?
                Zajmujesz się wszystkim tym, czym nie powinieneś!
                Tam gdzie powinieneś się wykazać, to nawet nie kiwnąłeś palcem w śmierdzącym
                przechodzonym bucie!
                Wiem, że czasy są trudne, każdy orze jak może, a Ty wziąłeś się za "ekologiczne"
                haracze, jako pewne i dość dochodowe źródło zarobków. Ale nie zdziw się, jak
                któregoś pięknego dnia zapukają do drzwi panowie ze smutnymi twarzami, może w
                granatowych, bądź czarnych mundurkach i zaprowadzą do pana proroka, a później do
                hotelu na Hetmańskiej!
                • robert_c koczis masz u mnie piwo. 18.01.07, 17:15
                  koczisss napisał:

> Wiem, że czasy są trudne, każdy orze jak może, a Ty wziąłeś się
                  za "ekologiczne
                  > "
                  > haracze, jako pewne i dość dochodowe źródło zarobków. Ale nie zdziw się, jak
                  > któregoś pięknego dnia zapukają do drzwi panowie ze smutnymi twarzami, może w
                  > granatowych, bądź czarnych mundurkach i zaprowadzą do pana proroka, a później
                  d
                  > o
                  > hotelu na Hetmańskiej!

Kocziss. Święte słowa.
                  Masz u mnie piwo.

Prędzej, czy później ten człowiek zniknie na kilka lat i chodził będzie w
                  pasiakach. Lepiej prędzej, niż później.
                  • www.zieloni-bialystok.w.pl prorocze slowa w stosunku do roberta c, i dd 18.01.07, 20:17
                    prorocze slowa

ale w stosunku do roberta c, i dd

anonimowych internetowych klamców

dobrze wiecie ze wasz czas dobiegł konca
                    • Gość: dd Truskolaski prezydentem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 20:22
                      ciekawe czyj koniec to zapowiada kolego Rafale?
                      • www.zieloni-bialystok.w.pl zalatwilismy już Tura, wojewode, mozemy i 18.01.07, 21:14
                        zalatwilismy już Tura, wojewode, mozemy i nowego prezydenta

a ile na to zasłuzy :)
                        • www.zieloni-bialystok.w.pl sio z zasciankowym wojewoda"entuzjasta" dróg 18.01.07, 21:18
                          18.01.2007 r. premier Jarosław Kaczyński odwołał ze stanowiska wojewodę
                          podlaskiego Jana Dobrzyńskiego (PiS). Dobrzyński oprócz niekompetencji,
                          chamstwa i prostactwa wsławił sie m.in. obietnicami, że "jest pewien, że w
                          lutym podpisze decyzję pozwolenia na budowe obwodnicy Augustowa i Wasilkowa"
                          a opinie UE jako zaściankowego wroga UE nie robiły na nim żadnego wrażenia.
                          www.bialystokonline.pl/artykul.php?ida=17823
                          Według nieoficjalnych informacji (Wiadomości TVP1 godz.15 15.01.2007 r.
                          prawdopodobna jest dymisja ministra Transportu Polaczka za brak umiejętnego
                          wykorzystywania środków Unii Europejskiej przy budowie, modernizacji
                          polskich dróg. Podlasie jest sztandarowym tego przykładem, a wraz z
                          Polaczkiem powinni zostać ukarani wszyscy wyżej wymienieni drogowi i
                          urzędowi, oraz polityczni dyletanci.
                          • koczisss Re: sio z zasciankowym wojewoda"entuzjasta" dróg 18.01.07, 21:23
                            I TY z nimi na czele!
                            Może wspólny proces, coby nie marnować pieniędzy podatników?
                            • www.zieloni-bialystok.w.pl bez koczisa zasciankowosc zniknie? 19.01.07, 00:11
                              ale zaczniemy od ciebie koczis ?

i problem zascianbkowsci zniknie ?

www.zasciankowosc.w.pl
                              • koczisss Re: bez koczisa zasciankowosc zniknie? 19.01.07, 00:16
                                Ja może nic dobrego dla dobra regionu nie zrobiłem, ale przede wszystkim nic
                                złego, w przeciwieństwie do Ciebie, więc odzajączuj się ode mnie!
                                • Gość: hehe Re: bez koczisa zasciankowosc zniknie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 00:26
                                  koczisss napisał:
                                  > Ja może nic dobrego dla dobra regionu nie zrobiłem,

Ale możesz zrobić. Zamknij się poprostu.
                                  Jak widzę, to pleciesz jak twój adwersarz. Czy za, czy przeciw ekologii, -
                                  pleciesz brednie. Czyli robisz zło dla regionu.
                                  • koczisss Re: bez koczisa zasciankowosc zniknie? 19.01.07, 00:28
                                    Skoro region to Forum Białystok:)

Plotę?
                                    Tylko spytałem się kochanych zielonych, dlaczego nic nie zrobili i nie uratowali
                                    tych biednych żabek?
                                    • www.zieloni-bialystok.w.pl a co ty zrobiles oprocz przeszkadzania zielonym? 19.01.07, 00:32
                                      nie pytaj co kraj moze zrobic dla ciebie

zastanów sie co ty mozesz zrobic dla kraju !
                                      • koczisss Re: a co ty zrobiles oprocz przeszkadzania zielon 19.01.07, 00:34
                                        Powtarzam, wolę nic nie robić niż być takim pasożytem i szkodnikiem jak TY!
                                        • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: a co ty zrobiles oprocz przeszkadzania zielon 19.01.07, 02:00
                                          > Powtarzam, wolę nic nie robić

w końcu szczerze :)

niż być takim pasożytem i szkodnikiem jak TY!

kazde zero jakos sie musi dowartosciowac
                                          • Gość: bromden Ty to robisz oprotestowując co się da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 15:57
                                            bo jak sam napisałeś "kazde zero jakos sie musi dowartosciowac"
                                            a ja jak sam napisałeś:
                                            "wolę nic nie robić (..)
                                            niż być takim pasożytem i szkodnikiem jak TY! " studencie Kosno
                                            • www.zieloni-bialystok.w.pl 20.01.2007r.sobota TVP1 godz.12.20-13.00 20.01.07, 17:21
                                              20.01.2007r.sobota TVP1 godz.12.20-13.00 "Wyrok na dolinę Rospudy"

MIESZKACY AUGUSTOWA, KTÓRZY PROTESTOWALI PRZECIWKO EKOLOGOM WYSZLI NA WSIOKÓW,
                                              CIEMNIAKÓW (SAMI STARSI LUDZIE W WIEKU I O WYGLADZIE FANÓW RADIA MARYJA)
                                              MANIPULOWANYCH PRZEZ BURMISTRZA, KTÓRZY NIE POTRAFIA NAWET CZYTAĆ ULOTEK:)

SAM BURMISTRZ ZE STRACHU (TAKŻE PRZED OSZUKIWANYM PRZEZ SIEBIE OD 15 LAT
                                              MIESZKANCAMI AUGUSTOWA) SCHOWĄŁ SIĘ DO RATUSZA, GDZIE ZE STRACHEM (JAKANIE SIĘ)
                                              I CYNIZMEM DAŁ DO ZROZUMIENIA, NIE PRZEJMUJE SIĘ LUDZMI KTÓRZY GINIĄ Z POWODU
                                              TIRÓW W AUGUSTOWIE.
                                              • Gość: bromden nie jestem sam wśród obrażanych teraz Kosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 17:29
                                                obraża już całe miasta
                                                MIESZKACY AUGUSTOWA, KTÓRZY PROTESTOWALI PRZECIWKO EKOLOGOM WYSZLI NA WSIOKÓW,
                                                CIEMNIAKÓW (SAMI STARSI LUDZIE W WIEKU I O WYGLADZIE FANÓW RADIA MARYJA)
                                                MANIPULOWANYCH PRZEZ BURMISTRZA, KTÓRZY NIE POTRAFIA NAWET CZYTAĆ ULOTEK:)
                                                --------
                                                jak są tak zredagowane jak twoje linki, które z uporem wklejsza to nie dziwię
                                                się, że nie potrafią się w tym zorientować
                                                • www.zieloni-bialystok.w.pl prawda dla wielu jest niewygodna 21.01.07, 14:08

> obraża już całe miasta
                                                  > MIESZKACY AUGUSTOWA, KTÓRZY PROTESTOWALI PRZECIWKO EKOLOGOM WYSZLI NA
                                                  WSIOKÓW,
                                                  > CIEMNIAKÓW (SAMI STARSI LUDZIE W WIEKU I O WYGLADZIE FANÓW RADIA MARYJA)
                                                  > MANIPULOWANYCH PRZEZ BURMISTRZA, KTÓRZY NIE POTRAFIA NAWET CZYTAĆ ULOTEK:)

to nie obraza , stwierdzenie faktu a prawda dla wielu jest niewygodna

> --------
                                                  > jak są tak zredagowane jak twoje linki, które z uporem wklejsza to nie dziwię
                                                  > się, że nie potrafią się w tym zorientować

już zauważyłem bromden że nie potrafisz czytac ze zrozumieniem
                                                  • Gość: r.... Re: prawda dla wielu jest niewygodna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 20:02

slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...ale to to prawda, prawda?
                                • www.zieloni-bialystok.w.pl potrafisz pisac klamstwa a poza tym ? 19.01.07, 00:29
                                  koczis pokazałes ze potrafisz tylko prowokowac i posiac klamstw ai pomowienia
                                  na forum

co poza tym ?
                                  • koczisss Re: potrafisz pisac klamstwa a poza tym ? 19.01.07, 00:33
                                    Gdzie tu skłamałem?
                  • www.zieloni-bialystok.w.pl czego sie boi robert c i jego koledzy drogowcy ? 19.01.07, 00:25
                    boją sie Rafała Kosno :)

Tytuł: ŻYCIE WARSZAWY - WARSZAWA
                    Data: 17.01.2007
                    Ekolodzy zakładają teczki decydentom
                    Dość bezkarności urzędników. Pasjonaci związani z Zielonym Mazowszem będą
                    gromadzić dokumentację świadczącą
                    o niegospodarności decydentów.
                    Minister transportu Jerzy Polaczek, Zbigniew Kotlarek i Tadeusz Topczewski z
                    Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad
                    oraz minister środowiska Jan Szyszko są odpowiedzialni za wytyczenie trasy
                    ekspresowej Via Baltica (z Warszawy
                    do Helsinek) przez chroniony obszar Doliny Rospudy. Za to ze strony Unii
                    Europejskiej grożą nam wielomilionowe kary.
                    Społecznicy z Koalicji Lanckorońskiej, skupiającej 15 organizacji
                    ekologicznych, m.in. Zielone Mazowsze, nie chcą trasy,
                    uważając, że jest zabójcza dla przyrody. Zdecydowali, że urzędnikom winnym
                    takich paradoksalnych decyzji jak ta będą
                    patrzeć na ręce... zakładając teczki.
                    - Każdy z wymienionych już taką teczkę ma. Będziemy gromadzić w nich
                    dokumentację świadczącą o złych, niegospodarnych
                    działaniach - mówi Krzysztof Rytel z Zielonego Mazowsza.
                    Spornym fragmentem trasy jest obwodnica Augustowa. Przebiega przez tereny
                    chronione unijnymi dyrektywami - tzw.
                    ptasią i siedliskową. W grudniu Komisja Europejska upomniała nasz rząd, by
                    zaczął przestrzegać unijnych przepisów. Jeśli
                    urzędnicy mimo tego zdecydują się budować drogę w jej obecnym kształcie, narażą
                    Polskę na wysokie kary. Stanie się
                    tak, jeśli sprawa z KE trafi do Trybunału Sprawiedliwości.
                    Na razie wszystko na to wskazuje. Rozpoczął się bowiem przetarg na budowę
                    trasy. Jeśli droga powstanie wbrew unijnym
                    zaleceniom na terenach chronionych, to za kilka lat być może nie dość, że
                    będzie ją trzeba rozebrać, to jeszcze wpłacić
                    do unijnej kasy horrendalne odszkodowanie za nieprzestrzeganie wspólnotowych
                    zaleceń.
                    - To będzie marnotrawstwo publicznych pieniędzy. Ostrzegamy, jeśli tak się
                    stanie, skierujemy sprawę do prokuratury
                    - zapowiadają ekolodzy.
                    I wzywają do unieważnienia przetargu i wyboru alternatywnej trasy, która ominie
                    Dolinę Rospudy. A co na to urzędnicy?
                    - Żadne happeningi nie są w stanie nas przestraszyć. Działamy zgodnie z polskim
                    prawem. Na razie żadne pismo z KE
                    do nas nie dotarło - mówi Życiu Warszawy Andrzej Maciejewski, rzecznik GDDKiA.
              • koczisss Acha, jeszzce jedno, a Cię nie obraziłem, a Ty 18.01.07, 15:25
                nie mając argumentów na swoją obronę to czynisz.
                A fe, wstydź się Panie Kosno, nie ładnie tak rzucać się na ludzi bez powodu!
                A, żeś jest impotent, to nie oznacza, że wszyscy nimi są:)!
                • Gość: dd Koczisss, nawe nie wiesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 19:43
                  le obelg pod moim adresem kolega Kosno rzucił. możesz się pobawić w liczenie (o
                  ilenie masz ciekawszych zajęć oczywiście :)
                • www.zieloni-bialystok.w.pl obraziles a ja napisalem,co zrobilem-wiecej od cie 18.01.07, 21:17
                  jak to mnie nie obraziles ?

zamiast sam cos zrobic

chcesz zrobic cos moimi rekami

i sugerujez ze nic nie zrobilem

chociaz jak pisalem - zrobilem
                  • koczisss Re: obraziles a ja napisalem,co zrobilem-wiecej o 18.01.07, 21:21
                    Tak, zrobiłeś, tylko nie to co trzeba, a mieszasz się tam, gdzie nie powinieneś
                    vide Droga Białystok - Jeżewo!!!
                    • www.zieloni-bialystok.w.pl przykład niekompetencji wojewody 19.01.07, 00:05
                      koczisss napisał:

> Tak, zrobiłeś, tylko nie to co trzeba, a mieszasz się tam, gdzie nie
                      powinieneś
                      > vide Droga Białystok - Jeżewo!!!

to własnie przykład niekompetencji byłego wojewody

gdyby nie naruszył z sposób żenujacy prawa sprawa nie trafiłaby do Ministerstwa
                      Srodowiska -to nie moje widizmisie,
                      • koczisss Re: przykład niekompetencji wojewody 19.01.07, 00:11
                        Tylko ciekawe dlaczego nikomu innemu nic nie przeszkadzało, no i dlaczego
                        protest złożyłeś w ostatniej chwili?
                        Czy to nie jest udupianie inwestycji dla samego udupiania?

To tu wojewoda winny?
                        Już nie Topczewski?
                        • Gość: dd Kosno zadał cios w plecy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 15:32
                          wszystkim, którzy rozsądnie i bez emocji starają się zmusić inwestorow do
                          przestrzegania zasad zrównoważonego rozwoju w realizowanych inwestycjach. Ten
                          ostatni protest to triumf wszystkich przeciwników ekologów, którzy będą się
                          powoływać na przykład tego protestu jako na dowód braku rozsądku ekologów. Tym
                          protestem kolega Kosno pogrzebał i sprawę Via Baltica i Rospudę za jednym
                          zamachem, ponieważ skopmromitował ruch ekologiczny w województwie na bardzo
                          długo.
                          Poza tym wygląda na to, że jedynym powodem tego protestu jest brak odpowiedzi
                          na kolejne bełkotliwe pismo tego pana. taki się chyba dzięki tym protestom
                          ważny czuje jakby skwarke lizał, że użyję języka pana Redlińskiego.
                          ------------
                          Kosno protestuje na zlecenie drogowców? Zastanówmy się, kto skorzystał na tym
                          proteście
                          • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: Kosno zadał cios w plecy 20.01.07, 17:29
                            jak pisałem wrecz przeciwnie wykazuje niekompetencje GDDKIA i wojewody

wojewode juz zwolnili, zwolnia podobno tez ministra Transportu
    • Gość: ...m@tHew... WARA...! IP: *.chilan.net 18.01.07, 21:52
      WARA od ludzi którzy robią coś by chronić Przyrodę...!

• Gość: dd FZ chroni przyrodę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 22:27
        ja bym powiedział, że organizacja pana Kosno raczej kwalifikuje się do
        kategorii tajnej broni pana Topczewskiego. Wyczyny pana Kosno utwierdzają
        bowiem opinię publiczną, że ekolodzy mają cokolwiek nierówno pod sufitem i że
        ich intencje są podejrzane
        • Gość: wkoronkiewicz Re: FZ chroni przyrodę? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.01.07, 23:37
          szanowny pan koczis już po raz kolejny stara się podpowiadać ekologom - co mają
          robić. nie wynika to bynajmniej z troski o srodowisko naturalne, ale ze zwykłej
          potrzeby dokopania paru osobom, do których i ja mam okazje sie zaliczac.

smiem przypuszczac, ze gdybysmy zainteresowali sie zabkami w stawie, z którego
          spuszczono wode - to wlasnie pan koczis bylby wsród pierwszych którzy
          wyskoczyliby z tekstem "k...wa! znowu blokuja i nie pozwalaja sie miastu
          rozwijac! a tam przeciez galeria handlowa, tam przeciez most przez bialke i
          trasa kopernikanska! pewnie znowu chca kasy"
          po raz kolejny wiec pragne powtórzyc, jesli ma pan dowody panie koczis, ze
          kiedykolwiek od kogokolwiek przyjalem pieniadze - niech pan poda to do
          wiadomosci publicznej. malo tego! niech pan zaniesie te dowody do prokuratury!

i niech pan nie opowiada bajek o wodzie spuszczanej ze stawów. dowodzi to tylko
          calkowitej pana indolencji jesli idzie o sprawy ekologii.
          • www.zieloni-bialystok.w.pl koczis=pozer,klamca,leczy swoj kompleks nizszosci 19.01.07, 00:10
            DOKŁADNIE -koczis POZER I KŁAMCA LECZY SWOJE KOMPLEKSY NIZSZOSCI I
            NIESPELNIENIA NA FORUM

zalosny, zrob cos pozytecznego
            • koczisss Re: koczis=pozer,klamca,leczy swoj kompleks nizsz 19.01.07, 00:17
              Pozytywnego, czyli?
              Który projekt budowy drogi mam uwalić?
              A może zablokuje budowę galerii przy Monte Cassino?
              To są te pożyteczne rzeczy?
              Bo jak wszyscy tu czytający wiedzą, Ty tylko potrafisz to robić!
              • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: koczis=pozer,klamca,leczy swoj kompleks nizsz 19.01.07, 00:30
                jak ci sie tutaj nie podoba jedz to czarnobyla albo do usa

dróg mnostwo bedziesz zadowolony
                • koczisss Re: koczis=pozer,klamca,leczy swoj kompleks nizsz 19.01.07, 00:36
                  Tak się zastanawiam, czy Ty przypadkiem w tym Czarnobylu nie rodzony?
                  Często go przytaczasz, czyżby jakiś sentyment?

Widać po Twoim postępowaniu i rozmowie, że mózg masz zlasowany, może to od
                  promieniowania?
                  • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: koczis=pozer,klamca,leczy swoj kompleks nizsz 19.01.07, 02:03

koczisss napisał:

> Tak się zastanawiam, czy Ty przypadkiem w tym Czarnobylu nie rodzony?
                    > Często go przytaczasz, czyżby jakiś sentyment?

to przeciez ideal postepu i technologii do ktorego dążą technokraci

i propagandzisci, ktorych pelno wsrodf podlaskich drogowców i politykow o
                    socrealistycznych zwyczajach - klamstwa, manipulacja, propaganda sukcesu,
                    okradanie ludzi, inwestycje na kredyt jak za Gierka

>
                    > Widać po Twoim postępowaniu i rozmowie, że mózg masz zlasowany, może to od
                    > promieniowania?

przypisujesz innym swoje wady :)
                    a pytales się gdzie mnie obraziles :)?
          • koczisss Re: FZ chroni przyrodę? 19.01.07, 00:13
            A co, woda wyparowała?
            A jaka to bajka, skoro to jest fakt dokonany?
            Nie prawdą jest, ze żaby zimują w mule zbiorników wodnych?
            Czy wybudzone ze snu zimowego przeżyją?
            A może te żabki są inne od innych i poradzą sobie?
            • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: FZ chroni przyrodę? 19.01.07, 00:28
              jest jeszcze taka opcja ze ten staw byl tak brudny i zamulony ze tam zab nie
              bylo :)
              • koczisss Re: FZ chroni przyrodę? 19.01.07, 00:32
                Skoro ryby były, to żaby na 1000% też!

Jeśli tego nie wiesz zielony oszołomie, to powiem Ci, że żabki czasem bywają w
                Białej, np. na Włókniarzu, gdzie woda jest zanieczyszczona i to mocno zwłaszcza
                podczas opadów, woda tu płynąca najpierw płynęła przez całe miasto!
                Żabki jakoś se radzą, to i tam były!

Widziałem też żaby żyjące w kanałach do naprawy samochodów, a tam ciecz tylko
                podobna jest do wody, czyli te stworzonka mogą wiele przetrzymać, ale wybudzenia
                z zimowej hibernacji niestety nie!
                • www.zieloni-bialystok.w.pl spedzasz czas z zabami? 19.01.07, 01:59
                  ACH JAK TY DOBRZE ZNASZ ZWYCZAJE ŻABY

DUZO Z NIMI SPEDZASZ CZASU ?
                  • koczisss Re: spedzasz czas z zabami? 19.01.07, 02:42
                    W przeciwieństwie do Ciebie wiem co nie co o zwyczajach i życiu płazów!
                    Zresztą mam takowe na swoim podwórzu!
                    Ty za to tylko wiesz jak to skutecznie zablokować wszystko co ma powstać w okolicy!

Dobra Kosno, człeku idę spać, bo już mi zbrzydła dyskusja z Tobą.
                    W sumie szkoda na takie indywiduum czasu, prądu, oczu i klawiatury!
                    • www.zieloni-bialystok.w.pl bagno w głowie 19.01.07, 12:44
                      > W przeciwieństwie do Ciebie wiem co nie co o zwyczajach i życiu płazów!
                      > Zresztą mam takowe na swoim podwórzu!

MASZ BAGNO MA PODWÓRKU ?
                      • Gość: bromden Oto kolejny dowód kultury i grzeczności FZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 15:55
                        gratuluję "błyskotliwości"
          • Gość: dd Pan Wojciech Koronkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 17:39
            jest przykładem osoby zaangażowanej w ochronę środowiska, która robi wiele w
            tej dziedzinie, protestuje często, ale zawsze robi to z elegancją i
            wiarygodnością, jaką cechuje generalnie ludzi uczciwych. Tu chodzi o sposoby
            działania kolegi Kosno, które są moralnie nie do przyjęcia, a i zdrowego
            rozsądku jest w nich coraz mniej.
            Jak sprawa cmentarza w Turczynie?
            • www.zieloni-bialystok.w.pl kto placi za anonimowe klamstwa dd 21.01.07, 14:09
              Gość portalu: dd napisał(a):

> jest przykładem osoby zaangażowanej w ochronę środowiska, która robi wiele w
              > tej dziedzinie, protestuje często, ale zawsze robi to z elegancją i
              > wiarygodnością, jaką cechuje generalnie ludzi uczciwych. Tu chodzi o sposoby
              > działania kolegi Kosno, które są moralnie nie do przyjęcia, a i zdrowego
              > rozsądku jest w nich coraz mniej.
              > Jak sprawa cmentarza w Turczynie?

dd twoje anonimowe pomówienia i kłamstwa są "moralnie nie do przyjęcia"

kiedy się przyznasz kto i ile ci za nie płaci ?
        • www.zieloni-bialystok.w.pl dd, przeciez to ty bierzesz kase za kłamanie 19.01.07, 00:06

> ja bym powiedział, że organizacja pana Kosno raczej kwalifikuje się do
          > kategorii tajnej broni pana Topczewskiego. Wyczyny pana Kosno utwierdzają
          > bowiem opinię publiczną, że ekolodzy mają cokolwiek nierówno pod sufitem i że
          > ich intencje są podejrzane

dd, przeciez to ty i chyba robert c - bierzecie kase za anonimowe kłamstwa i
          pomówienia ekologów - i od kogo i ile? od drogowców ?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=55220192
          • Gość: bromden Uważaj, bo będziesz tym razem ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 17:40
            musiał swoje pomówienia udowadniać i odpowiadać za obelgi. Ostrzegam cię
    • Gość: Karol Re: Kochane Wy moje robaczki "ekolodzy", dlaczegó IP: *.koba.pl 19.01.07, 00:11
      Zieloni tylko umieją gadać , a nic nie robią ,
      tak samo jak gawędziarze erotomani
      • Gość: hehe Re: Kochany karolku", dlaczegó atrament marnujesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 00:21
        portalu: Karol > tak samo jak gawędziarze erotomani
        Się tu zachwałeś. Idź pośpij.
    • Gość: jewgien Teraz to i żaba nie zakuma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 15:20
      porobiło się
      • www.zieloni-bialystok.w.pl ale"żabki nie sa wazniejsze od ludzi":) 20.01.07, 17:27
        przeciez sam koczis zarzucał ekologom że "żabki nie sa wazniejsze od ludzi"

czyz nie?:)
        • Gość: wkoronkiewicz Re: ale"żabki nie sa wazniejsze od ludzi":) IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 20.01.07, 19:34
          podobno w temacie "parku dziekońskiej" nabrałem wody w usta. a tymczasem jest
          to podobno wspaniały przykład, jak to miasto zakłada parki. hm!
          oto co znajdujemy na oficjalnej stronie urzędu miejskiego: "Park im.
          Dziekońskiej położony w pobliżu wzgórza Św. Rocha charakteryzuje się
          występowaniem dużych powierzchni trawników."
          i tyle w temacie parku.
          od siebie dodam, że miała tam powstać aleja drzew zasadzonych przez różne znane
          w regionie postaci. i rzeczywiście kilka drzew posadzono...po czym przyszedł
          właściciel salonu ślubnego (czy innego salonu) znajdującego sie w pobliskim
          rzemieślniku i drzewa przesadził "gdzieś dalej". jak się okazało teren nie
          należał do miasta, czy gościu miał tam reklamę wykupioną i mu drzewko
          zasłaniało, w każdym będź razie urzędnicy miejscy wzruszyli ramionami.

nadal więc pan utrzymuje, że park dziekońskiej jest rzeczywiście szczytowym
          osiągnięciem magistratu jeśli idzie o zieleń miejską?
        • Gość: jewgien Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 00:22
          a dojdziemy do porozumienia (pewnie wpadnę kiedyś do Was; jak będę miał czas).
          Możliwe że jeden się wszystkim zajmuje, a nikt nie da rady sam. Podzielcie się pracą, a będzie i łatwiej, i skuteczniej (jeden - to może jedynie zarządzać; nawet powinien, ale słuchając tych co mają dochuchane na poszczególne tematy).
          • jagiellonczyk1920 Re: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, 21.01.07, 14:32
            Ekolodzy ostro działają tylko tam, gdzie od inwestora można wyrwać trochę
            pieniędzy. Owszem, zdarza się kilku zapaleńców, którzy naprawdę wierzą w to co
            robią. Ale to fantaści. W Polsce "prawdziwi" obrońcy przyrody liczą szmal, który
            dostaną od różnych firm, w zamian za siedzenie cicho.
            • www.zieloni-bialystok.w.pl kradna biznesmeni i urzednicy a nie ekolodzy 21.01.07, 15:08
              www.zieloni.osiedle.net.pl/ekoharacze.htm - prawda o ekoharaczach, czyli
              komu "przeszkadzają" "zieloni"

KTO DZIAŁA DLA ZYSKU=BIZNES!EKOLODZY PRZESZKADZAJĄ KRAŚĆ,NISZCZYĆ,OSIAGAĆ ZYSK-
              GMO,CZARNOBYL,ODPADY NUKLEARNE ZATAPIANE W MORZACH,WOJNA O
              ROPĘ,NEOKOLONIALIZM,WYCINANIE LASÓW AMAZONII TO EFEKTY ZYSKU KOSZTEM
              ZDROWIA,ZYCIA I ZNISZCZENIA SRODOWISKA.

PROBLEM TO ZŁODZIEJSKI BIZNES I SKORUMPOWANI POLITYCY,URZĘDNICY OMIJAJACY
              PZEPISY,PRZEKUPIENI DZIENNIKARZE PISZĄCY ARTYKUŁY NA ZAMÓWIENIE FIRM
              NISZCZACYCH SRODOWISKO

BIZNESMENI DĄŻĄ DO ZYSKU ZA WSZELKA CENE KOSZTEM SRODOWISKA,WYZYSKU
              PRACOWNIKÓW,OMIJAJA PRZEPISY PRZEKUPUJAC URZEDNIKÓW I POLITYKÓW

EKOLODZY PROMUJA ENERGIE ODNAWIALNA. A NP.LOBBY ATOMOWE PLACI ZA KLAMLIWE
              INFORMACJE PRZECIWKO DARMOWEJ ODNAWIALNEJ ENERGII=UPADEK WSZYSTKICH KONCERNÓW!

KWOTA I POCHODZENIE DOTACJI DLA STOWARZYSZEN,FUNDACJI SA JAWNE,A ICH PUBLIKACJA
              OBOWIAZKOWA. ORGANIZACJE POZYTKU PUBLICZNEGO MAJA OBOWIAZEK UMIESZCZAC TAKIE
              INFORMACJE W INTERNECIE

EKOLODZY PRZESZKADZAJA ZARABIAC PIENIADZE KOSZTEM LUDZI I SRODOWISKA.TO
              NIEKTÓRYM BARDZO PRZESZKADZA=DLATEGO POWSTAJA FALSZYWE INFORMACJE Z GAZET,TV
              UTRZYMYWANYCH PRZEZ REKLAMY FIRM NISZCZACYCH SRODOWISKO

TYPOWY PRZYKŁAD:DZIAŁANOSC BYŁEGO SENATORA STOKŁOSY(PSL),KTÓRY ZYSKIWAŁ NA
              BRAKU W POLSCE NORMY NA SMRÓD(ODOROWEJ)BEZKARNIE ZASMRADZAJĄC OKOLICE SWOICH
              ZAKŁADÓW
              • Gość: r.... Re: kradna biznesmeni i urzednicy a nie ekolodzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.07, 20:05

slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...jakoś zapomniałeś o tym tekście,
                bardzo tu pasuje
                • skoropis Re: kradna biznesmeni i urzednicy a nie ekolodzy 22.01.07, 00:36
                  > KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE
                  ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ <
                  Bardzo ciekawa filozofia. To z "Ojca chrzestnego"?
                  • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: kradna biznesmeni i urzednicy a nie ekolodzy 22.01.07, 15:24
                    SKUTECZNOSC RADZI ZAZDROSC I ZAWISC ?
                  • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: kradna biznesmeni i urzednicy a nie ekolodzy 22.01.07, 15:27
                    A TY Z CZEGO ZYJESZ I CO ROBISZ ?
                    • Gość: r.... Re: kradna biznesmeni i urzednicy a nie ekolodzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 21:04
                      no to kim są ci PLACACY od których bierzesz kasę a później wydajesz ją
                      niezgodnie z ich życzeniem?
                      • www.zieloni-bialystok.w.pl kto ci i ile r.... płaci ? 23.01.07, 17:00

Gość portalu: r.... napisał(a):

> no to kim są ci PLACACY od których bierzesz kasę a później wydajesz ją
                        > niezgodnie z ich życzeniem?

no własnie kto ci i ile r.... płaci ?
                        podobno już miales anonimowych kłamstw nie pisac?
                        • Gość: r.... Re: kto ci i ile r.... płaci ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.07, 20:55
                          znowu swoje własne słowa nazywasz kłamstwami, może wraca ci zdrowie, zapytam
                          jeszcze raz, kim są ci PLACACY od których bierzesz kasę a później wydajesz ją
                          niezgodnie z ich życzeniem?
                          • www.zieloni-bialystok.w.pl anonimowe kłasmtwa r...na zlecenie? 24.01.07, 16:46
                            Gość portalu: r.... napisał(a):

> znowu swoje własne słowa nazywasz kłamstwami, może wraca ci zdrowie, zapytam
                            > jeszcze raz, kim są ci PLACACY od których bierzesz kasę a później wydajesz ją
                            > niezgodnie z ich życzeniem?

a gdzie kłamię? jak nie ukrywam ani swojego nazwiska, adresu , ani skad i ile
                            kto mi płaci

a dalej nie wiem kto tobie i ile płaci za anonimowe kłamstwa

STOP ANONIMOWYM INTERNETOWYM KŁAMSTWOM SKORUMPOWANYCH BIZNESMENÓW, URZEDNIKÓW I
                            POLITYKÓW, KTÓRYM EKOLODZY PRZESZKADZAJA ROBIC CIEMNE INTERESY KOSZTEM
                            SPOŁECZŃSTWA

www.zieloni.osiedle.net.pl/ekoharacze.htm - prawda o ekoharaczach, czyli
                            komu "przeszkadzają" "zieloni"
                            • Gość: r.... Re: anonimowe kłasmtwa r...na zlecenie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:04
                              twoje uniki są po prostu śmieszne a zabiegi w celu ustalenia, kim jestem, też...
                              napisz, kim są ci PLACACY od których bierzesz kasę a później wydajesz niezgodnie
                              z ich życzeniem czyli właściwie jak?...przy okazji, co to takiego "kłasmtwa"?
                  • Gość: r.... Re: kradna biznesmeni i urzednicy a nie ekolodzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 21:06
                    pytaj pana K, to w końcu jego słowa;)
                  • Gość: dd To nie z ojca chrzestnego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 23:36
                    KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA N
                    > IE
                    > ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA
                    TO
                    > ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ <
                    -------
                    to z rafała kosno, który nsam nie wie skąd i jak bierze pieniądze, bo nie umie
                    tego wytłumaczyc
            • Gość: Acro Re: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, IP: *.eranet.pl 21.01.07, 23:59
              jagiellonczyk1920 napisał:

> Ekolodzy ostro działają tylko tam, gdzie od inwestora można wyrwać trochę
              > pieniędzy. Owszem, zdarza się kilku zapaleńców, którzy naprawdę wierzą w to co
              > robią. Ale to fantaści. W Polsce "prawdziwi" obrońcy przyrody liczą szmal,
              któr
              > y
              > dostaną od różnych firm, w zamian za siedzenie cicho.

Ludzie, nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka! proporcje są akurat
              odwrotne: przytłaczająca wiekszość pracuje skutecznie, czesto za darmo,
              realizując konkretne, mozolne projekty. Przykład z naszego podwórka: kto wie o
              renaturalizacji w strefie buforowej Parku narwianskiego - najwiekszeogo takeigo
              projektu w Europie? Bagienny charakter odtworzono na blisko 400 ha wykupionej
              ziemi, przy (osiągniętej róznymi środkami) aprobacie rolników. I kolejne takie
              prace się wykonuje - siłami różnych stowarzyszeń. Tylko że tu nie ma afer, więc
              nie ma o czym pisać, bo my w Polsce sukcesów nie lubimy. A że gdzieś trafi się
              czarna owca - wskażcie mi grupę większą niż 100 osób, gdzie takich nie będzie!
              Nazywajmy i likwidujmy patologie ale i pomagajmy w porzytecznych akcjach - na
              których skorzystamy my i nasze dzieci.
              • skoropis Re: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, 22.01.07, 00:33
                > kto wie o renaturalizacji w strefie buforowej Parku narwianskiego
                Ja wiem i chwała tym, którzy to robią!
                • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, 22.01.07, 15:26
                  TYLKO LEPIEJ ZAPOBIEGAC NIZ POTEM BEZSKUTECZNIE LECZYC

TRZEBA PROTESTOWAC PRZECIWKO NP. ZNISZCZENIU ROSPUDY

TAK JAK TZREBA BYLO PROTESTOWAC PRZECIWKO UTWORZENIU SZTUCZNEGO ZBIORNIKA
                  SIEMIANÓWKI

DOPOKI SZTUCZNY ZBIORNIK SIEMANÓWKA BEDZIE OSUSZAC I ZANIECZYSZCZAC NAREW

RENATURALIZACJA NARWIANSKIEGO PARKU TO JAK ZAWRACANIE WISLY KIJKIEM :)
                  • Gość: wkoronkiewicz Re: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.01.07, 18:24
                    mylisz się szanowny panie. renaturalizacja rzeki pozwoli odtworzyć jej
                    pierwotne piękno. sprawi, że coraz więcej będzie tu żyło ryb i ptaków. że
                    obszar ten stanie się bardziej atrakcyjny turystycznie. że coraz coraz więcej
                    przybywać będzie turystów. że miejscoaw ludnośc będzie czerpać z rzeki coraz
                    więcej bogactw - poprzez budowę bazy turystycznej i obsługę gości.
                    wtedy właśnie stworzy się poteżne lobby, które powie - no dobrze, a przecież
                    możemy zrobić jeszcze więcej. woda może byc jeszcze czystsza. bo to oznaczać
                    będzie dla nas wszystkich wiecej turystów, więcej miejsc pracy i więcej
                    pieniędzy.
                    tylko, że panie rafale do tego trzeba dużo dużo pracy. nie tylko pism
                    informacyjnych, skarg czy protestów.
                    dlatego, skoro nam nie pomagasz, to przynajmniej nie siej defetyzmu.
                    • koczisss Re: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, 22.01.07, 19:05
                      Tutaj Pan Kosno ma w jednej sprawie rację.
                      Otóż, co by się nie robiło z Narwią, odtwarzało starorzecza itp., to i tak woda
                      będzie brudna, a to oznacza, że życie aż tak szybko nie wróci do tejże rzeki.
                      Siemianówka, nie dość, że zanieczyszcza rzekę sinicami, to jeszcze zaburza
                      naturalne niegdysiejsze wezbrania wody, zatrzymywana jest w zalewie.
                      Nie mówię, że działania renaturalizacyjne są, złe, a wręcz przeciwnie, są
                      potrzebne, ale dopóki Siemianówka nie będzie czysta, dopóty te działania mało
                      dobrego zrobią. Fakt, będzie następowało samooczyszczenie wody, która wolniej
                      płynąc, wieloma korytami, z pomocą większej ilości roślin szybciej zbliży się do
                      parametrów czystej wody, ale pozostaje te ale...
                      Narew ma bardzo małą przejrzystość wody, niesie bardzo dużo zanieczyszczeń
                      biologicznych, woda jest ciepła, i zawiera bardzo mało tlenu.
                      Rośliny wodne (podwodne) w wielu miejscach wyginęły, nie ma warunków dla ich
                      funkcjonowania, przez to jest bardzo mało ryb.
                      Niestety, Narew to nie Biebrza i nigdy już nią nie będzie, a to wielka szkoda:(
                      Narew jest, a raczej była jedynym w Europie i jednym z trzech na świecie
                      przykładem rzeki anastomozującej, czasami zwanej rzeką warkoczową (płynie siecią
                      rozgałęziających się i łączących się koryt). Biebrza ma inny charakter, obie
                      rzeki bardzo się różnią.

Jedynym rozwiązaniem na poprawę, jest oczyszczenie zalewu i kontrolowane
                      spuszczanie większej ilości wody, które będzie symulowało naturalne przybory i
                      obniżenie lustra wody. Wtedy to Narew zacznie znów funkcjonować w miarę
                      naturalnie, bo teraz tak nie jest:(
                      • Gość: wkoronkiewicz Re: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.01.07, 19:51
                        ja o chlebie, pan o niebie.
                        nikt z ekologów nie neguje złego wpływu zalewu siemianówka.
                        ale obecna renaturalizacja rzeki i działania ekologów wokół naarwi, nie jest
                        bynajmniej jak twierdzi pan kosno - zawracaniem kijkiem wisły. pan również
                        twierdzi, że takie działania mało dobrego zrobią.
                        zatem raz jeszcze - działania renaturalizacyjne przywracają własnie ów
                        unikatowy charakter rzeki.
                        ponadto w dolinie narwi prowadzonych jest szereg innych działań - powstają
                        wieże widokowe, mostki, kładki, ścieżki edukacyjne. w miejscu nieszczelnych
                        szamb budowane są przydomowe oczyszczalnie ścieków. za pieniądze unijne
                        powstały dwie prywatne serowarnie. rolnicy wyjeżdżają na szkolenia do
                        spreewaldu, gdzie podpatrują sposób w jaki niemcy wykorzystali rzekę -
                        obserwują gospodarstwa agroturystyczne i producentów słynnych na całe niemcy
                        kiszonych ogórków.
                        to wszystko służy temu, aby zbudować społeczną świadomość - że czysta rzeka, to
                        nie tylko "żabki" i "krzaczki", ale też nowe miejsca pracy i całkiem pokaźne
                        dochody z turystyki.
                        skoro o kasie mowa. od nikogo nie bierzemy żadnych łapówek. pieniądze pochodzą
                        z dotacji unijnych. nie dość zatem, że nikomu nie zabieramy kasy - ale wręcz ją
                        tutaj ściągamy. myśli pan, że to takie łatwe? no to niech pan napisze projekt,
                        który zostanie pozytywnie rozpatrzony. niech pan potem dopilnuje jego
                        realizacji i rozliczy się pan ze wszystkich wydatków. może wtedy skończą się te
                        brednie o haraczach.
                        o wpływie zalewu siemianówka na rzekę narew ekolodzy mówią od dawna. no i co?
                        przeciez to właśnie pan jesteś jednym z tych co wołają - dla was tylko "kwiatki
                        i ptaszki w głowach! życie ludzkie macie za nic!"
                        nam panie kocziss i panie kosno chodzi o to, by sami mieszkańcy okolicznych
                        gmin zrozumieli - jak wiele tracą, przez to że woda w rzece jest brudna.
                        upomniec o czystą rzekę muszą się też turyści, którzy coraz liczniej będą
                        odwiedzac ten region. im więcej będzie głosów, tym bardzie problem rzeki
                        przestanie być problemem marginalnym "bo są ważniejsze rzeczy niż jakieś żabki
                        i krzaczki".
                        temu własnie służą nasze prace.
                        chętnych odsyłam na naszą stronę: www.pspnarew.org.pl/projekty.htm
                        • koczisss Re: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, 22.01.07, 20:59
                          Akurat tutaj nic nie pisałem o pieniądzach, do niczego nie czepiałem się, nie
                          neguję prac z tym związanych, mało tego, kibicuję, aby wszystko się udało. Mówię
                          tylko, że jeśli nadal będzie zamiast wody płynęła bura ciecz, to te działania
                          tymfa warte będą. Bo cóż z tego, że będą wieże widokowe, odbudowane, naturalne
                          (prawie) starorzecza, jak życie będzie ubogie za sprawą brudnej wody. Zalew
                          Siemianówka był jednym wielkim nieporozumieniem, ale skoro jest, to trudno.
                          Jest brudno, zalane szamba, mała głębokość, nieszczelne szamba we wsiach
                          okolicznych, a do tego jeszcze wędkarze-mięsiarze, którzy sypią tony zanęty,
                          której ryby nie jedzą i skutecznie ta karma zanieczyszcza akwen.
                          Powinno się zakazać takich praktyk, zimą wycinać jak największe połacie
                          szuwarów, trzcinowisk, aby zaabsorbowane przez rośliny biogeny podczas gnicia
                          nie powróciły do wody.
                          Wiem, gadam tylko, ale to powinno się robić, czyż nie tak Panie Wojciechu?
                          Oczywiście rolnicy tu też mają dużo do zrobienia.
                          Niestety, jak powszechnie wiadomo, chłopstwo, zwłaszcza te stare ma nikłą wiedzę
                          i robią tak, jak im się podoba.
                          Osobiście widziałem w okolicy miejscowości Narew, gospodarstwa, gdzie jest
                          trzymany obornik, bez żadnego zabezpieczenia, przykrycia, gdzie woda opadowa
                          wymywa związki biologiczne do gruntu, a nawet bezpośrednio do rzeki.
                          To jest wielki problem, z którym trzeba zrobić porządek.
                          Ostatnio bywa tak, że Supraśl jest mocno zanieczyszczona składnikami humusowymi
                          i innymi organicznymi.
                          Mądre głowy twierdzą, że to przez rzekę, która jest nadmiernie zarośnięta
                          roślinnością wodną, rzekomo przez to woda robi się brudna, a to jest bzdura, bo
                          zwyczajnie w górnym biegu rzeki znajdują się hodowle bydła, z których to
                          wszystko wpływa do wody.
                          Rolnik nie myśli, urzędnik też, a może nie chce i skutki każdej wiosny wszyscy
                          widzą.
                          Trochę odszedłem od tematu, ale w obu przypadkach, po części winni są rolnicy,
                          którzy wszystko mają gdzieś.
                          Swego czasu często bywałem na Biebrzą w Goniądzu i obserwowałem jak to miejscowa
                          ludność dba o rzekę, zdarzało się, że prano dywany w rzece, a nawet raz
                          widziałem jak autochton mył sobie samochód.
                          Takie jest podejście wielu osób do problemu ochrony środowiska + zaniedbania z
                          przed lat i mamy takie kwiatki jak mamy.
                          To, że Was krytykuję, czasem może zbyt mocno, nie oznacza, że stan środowiska
                          jest mi obojętny, że nie chcę, aby było ono w jak najlepszej formie itd., ale
                          niestety w wielu kwestiach się nie zgadzam z "ekologami". Może częściowo to jest
                          spowodowane tym, że spotkałem się z ludźmi takimi jak Pan Rafał Kosno, albo z
                          Greenpeace i nastawienie mam anty.
                          Kiedyś była pikieta pod UW w Białymstoku, przypadkiem tam się znalazłem, ale jak
                          już byłem, to pogadałem trochę, była to akcja Greenpeace i Stowarzyszenia na
                          rzecz wszystkich istot.
                          Przyciągnęli ze sobą rolników z okolic Rospudy, którzy to protestowali, ale tak
                          na prawdę sami nie wiedzieli o co.
                          Byli to tacy Konowicze, którzy niby coś robili, ale tak naprawdę byli tylko
                          narzędziem w ich rękach. To mnie trochę zraziło, bo posługiwali się w gruncie
                          rzeczy ciemnymi ludźmi, którzy tak jak Kononowicz, nie wiedzieli o co ta walka:)
                          Wiadomo, każdy chwyta się różnych forteli, broni, aby ugrać swoje, tak było w
                          tym przypadku.
                          A lobbowanie za Via, która to miała by biec przez Łomżę?
                          Czymże jest?
                          Ale to nie ważne, już nie wnikam, każdy orze jak może:)
                          • Gość: wkoronkiewicz Re: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.01.07, 23:19
                            doskonale pana rozumiem. o pieniądzach wspomniałem tylko dlatego, gdyż dosyć
                            mam juz bzdur o rzekomym braniu łapówek i ekoharaczach.
                            sam pan widzi, że zadań jest od groma i ciut ciut. narew, siemianówka, biebrza,
                            rospuda, zbiorniki z obornikiem, świadomość ekologiczna. z tym ostatnim właśnie
                            najgorzej. trujemy i niszczymy - bo nie jesteśmy świadomi jak szybko i jak
                            mocno się to na nas odbije.
                            niech nam pan zatem daruje, że nie udało nam sie dotrzeć do każdego stawu,
                            gdzie spuszczono wodę i wypatrzeć każdą żabke pozostawioną w mule.

• morfeusz_1 Popieram Koczisssa bo jest moim przyjacielem :) 22.01.07, 23:55

• Gość: Wilon serdeczny Re: Popieram Koczisssa bo jest moim przyjacielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 00:10
                                >Popieram Koczisssa bo jest moim przyjacielem
                                Jakich ty masz przyjacół. Gdyby był pokorniejszy, mniej zaciekły i roztropnie
                                szukający sprawiedliwości. Ale nie jest taki NIESTETY, szkoda nie jest.
                                • Gość: dd A ja myślę tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 00:18
                                  1. koczisss chciał sprowokować tę dyskusję, do czego się przyznał
                                  2. było tu kilka postów sprzeczających się z nim, ale było też kilka
                                  zgadzających się
                                  3. niektóre posty pociągnęły sensownie wątki tu podjęte (ze wskazaniem na
                                  koronkiewicza na przykład)
                                  4. post koczisssa o renaturalizacji narwi świadczy, że wie on o sprawach
                                  hydrologii znacznie więcej, niż ci się kolego wilon wydaje
                                  5. koczisss obiektywnie przyznał,że kosno w jednym momencie miał ewidentnie
                                  rację (bo miał), co jest dowodem wyjątkowej dobroduszności gdyż kosno mu z tym
                                  wątku i paru innych naubliżał
                                  6. chciałbym, żeby ta dyskusja była w "realu" i wiodła do sensownych
                                  praktycznych wniosków (pomarzyć zawsze można)
                                  pozdrawiam
                                  • Gość: Wilon serdeczny Re: A ja myślę tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 01:19
                                    > pomarzyć zawsze można
                                    No to marzymy!!!
                                    > ze wskazaniem na
                                    > koronkiewicza
                                    / na wojewodę / ale byśmy mieli wodę / (rolfi)
                                    że nie wspomnę inne K kurna. jażysz ......
                                    Ale gdzie wcięło moje posty. Sorry oczywiście nie ciebie pytam.

wie on o sprawach
                                    > hydrologii znacznie więcej,
                                    Jak wie to niech wykorzystuje nie tyko do się wymądrzania. Niech tyłek ruszy i
                                    coś zrobi a nie przygania ....
                                    Kończąc Pozdrawiam
                                    • Gość: dd To uwaga trafna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:03
                                      "Jak wie to niech wykorzystuje nie tyko do się wymądrzania. Niech tyłek ruszy i
                                      coś zrobi a nie przygania ...."
                                      ----
                                      to ja mogę z czystym sumieniem tu dyskutować, bo conieco robię :)
                                      pozdrawiam
                                • morfeusz_1 Re: Popieram Koczisssa bo jest moim przyjacielem 23.01.07, 00:31
                                  Gość portalu: Wilon serdeczny napisał(a):

> >Popieram Koczisssa bo jest moim przyjacielem
                                  > Jakich ty masz przyjacół. Gdyby był pokorniejszy, mniej zaciekły i roztropnie
                                  > szukający sprawiedliwości. Ale nie jest taki NIESTETY, szkoda nie jest.

Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał
                                  Wrogów poszukam sobie sam
                                  Dlaczego ku.. mać bez przerwy,poucza "ktoś" w co wierzyć mam!
                                  • Gość: dd Ty jesteś "morfi" wędkarz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 00:37
                                    co czasem wspiera nas "ochroniarzy przyrody"?
                                    • morfeusz_1 Re: Ty jesteś "morfi" wędkarz? 23.01.07, 00:40

> co czasem wspiera nas "ochroniarzy przyrody"?

jam ci jest a oto moje ryby!

>>>>>>*) *(<<<<<<
                                      • Gość: dd Mam wiele związków z PZW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 00:44
                                        i wiem, że wielokrotnie protestowali przeciwko regulacji rzek, prostowaniu
                                        koryt, budowaniu zapór bez przejśc dla ryb, hodowlom ryb takch jak w Norwegii
                                        (spieprzy się program komputerowy i wcodzi partia łososi z uszkodzoną wątrobą
                                        nie nadających się do smaku). dlatego tak strasznie denerwuje mnie nasz wspólny
                                        znajomy od ekologii nie mający o niej najwyraźniej pjęcia którego imienia nie
                                        powiem, bo kolega na w zabronił o nim wspominać
                                        • Gość: dd Re: Mam wiele związków z PZW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 00:44
                                          choć sam nie wędkuję
                                        • morfeusz_1 Re: Mam wiele związków z PZW 23.01.07, 00:50
                                          na pochybel,nie należy nim sobie dupy zawracać,tak naprawdę to ważne jest to
                                          żeby się nie zatracić,nie niszczyć,a przy okazji nie ulec nowomowie i
                                          koniunkturalizmowi sloganów bo z tego nic i tak nie wynika
                                  • Gość: Wilon serdeczny Re: Popieram Koczisssa bo jest moim przyjacielem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 01:10
                                    > Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał
                                    A w sumie - przyjaciel to przyjaciel. W zasadzie tak. Serdecznie !
                            • Gość: Wilon serdeczny Re: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 00:15
                              > niech nam pan zatem daruje, że nie udało nam sie dotrzeć do każdego stawu,
                              > gdzie spuszczono wodę i wypatrzeć każdą żabke pozostawioną w mule.
                              On nie daruje, jest jak buldok co jak kły zaciśnie to szczęk nie potrafi
                              rozewrzeć. Nie myśli, tylko wali bo racje to ma zawsze . zawodowo.
                          • Gość: Wilon serdeczny Łe: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 00:07
                            > Kiedyś była pikieta pod UW w Białymstoku, .... była to akcja Greenpeace i
                            > Stowarzyszenia na rzecz wszystkich istot.
                            > Przyciągnęli ze sobą rolników z okolic Rospudy, którzy to protestowali, ale
                            tak
                            > na prawdę sami nie wiedzieli o co.
                            > Byli to tacy Konowicze,
                            Kolego czy ty ich znasz i wiesz co robią. Zacni ludzie, w stosunku do
                            środowiska zachowujący się bardzo przyzwoicie.
                            Ty w... ty sam wystawiasz sobie świadectwo pisząc takie bzdury i licząc na to
                            że prawdy nikt nie zna. Ty jesteś b…. ja Kononowicz. Zostaw tych ludzi z nad
                            Rospudy, bo oni wiedzą już nie jedno i to znacznie lepiej od ciebie. 10- letnia
                            lekcja - oglądania konfliktu wokół Doliny Rospudy to prawie jak uniwersytet
                            społeczny.
                            Przy okazji odniosę się do jeszcze jednego - twojej arogancji – widocznej w tym
                            uogólnieniu „Kochane Wy moje robaczki "ekolodzy". Co za wykwintny dworski ton.
                            Protekcjonalnie jak by w ustach możnowładcy. Kim się ty czujesz … A kim
                            naprawdę jesteś. Burkiem wioskowym obszczekującym karawany …
                            • Gość: Wilon serdeczny Re: Łe: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 00:17
                              Kosny i antykosny, tylko mi tu w wątek nie wpełzajcie. WON !!!
                              • Gość: dd I tak powoli wchodzimy w merytoryczną dyskusję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 00:19
                                czekam więc na rozwinięcie zaczętych wątków. pozdrawiam
                            • koczisss Re: Łe: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, 23.01.07, 00:49
                              Jeśli kolego Wilonie, wszystko co przeczytasz bierzesz bezkrytycznie, we
                              wszystko wierzysz, nie masz krzty poczucia humoru, to już Twój problem, robaku
                              Ty mój!:)

Co do ludzi z nad Rospudy, czy ja ich trącam?
                              Tylko napisałem jak oni wyglądali!
                              Wywieźli ich w środku zimy, do "wielkiego" miasta i kazali protestować!~
                              Tyle, że oni nie walczyli o rzekę, bo ją mięli serdecznie gdzieś, a tylko o
                              ziemię, której nie chcieli sprzedać!

> Kolego czy ty ich znasz i wiesz co robią. Zacni ludzie, w stosunku do
                              > środowiska zachowujący się bardzo przyzwoicie.

O Kononowiczu też niektórzy mówią, iż to jest zacny, poczciwy człek:)

> Przy okazji odniosę się do jeszcze jednego - twojej arogancji – widocznej
                              > w tym
                              > uogólnieniu „Kochane Wy moje robaczki "ekolodzy". Co za wykwintny dworski
                              > ton.
                              > Protekcjonalnie jak by w ustach możnowładcy. Kim się ty czujesz … A kim
                              > naprawdę jesteś. Burkiem wioskowym obszczekującym karawany …

Widzisz, wykwintny dworski ton, cóż, wolę tak mówić, niż szczekać tak jak Ty!:)
                              A, ze trochę arogancki?
                              Z założenia miał taki być:)
                              Wiesz co to jest prowokacja?
                              Nie kryję się z tym, to miał być wątek prowokacyjni, nie inny, tak miał być,
                              taki być miał, taki miał być:)
                              Uraziłem Cię tym stwierdzeniem?
                              A, to przepraszam, wolałbyś, "głupie zielone oszołomy", a może "zielone
                              kanalie", tak lepiej?
                              Nie, nie jest tak lepiej, ale w sumie niektórzy tak lubią, jak widzę, jesteś
                              jednym z nich:)

Tak, burkiem może i jestem, ale nie wioskowym!:)
                              • Gość: Wilon serdeczny Re: Łe: Nie wiem co mówił, ale nie kłóćmy się, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 01:33
                                > Z założenia miał taki być:)
                                > Wiesz co to jest prowokacja?
                                Ok., spoko przyznaje się przyganiał kocioł garkowi.
                                Sam prowokuje. Wybacz jednak –
                                Kto jak kto ale zieloni - ekolodzy i wszystkie pochodne od tego stanu ducha
                                mają na tym i nie tylko tym forum – bo i w mediach podlaskich dosyć jadu.
                                Nie każdy się nazywa K.. i nie każdy jest z Łomży.
                                Jadu za dużo i to wkurza. Wybacz czytuje, co pisujesz, i nie jest to takie
                                całkiem niewinne. A w Augustowie taki prowokacyjny ton - objawia już całkiem
                                obrzydliwą mordę. I to już nie są dworski żarty.
        • koczisss Re: ale"żabki nie sa wazniejsze od ludzi":) 23.01.07, 00:55
          W którym miejscu?
        • koczisss Re: ale"żabki nie sa wazniejsze od ludzi":) 23.01.07, 00:57

> przeciez sam koczis zarzucał ekologom że "żabki nie sa wazniejsze od ludzi"
          >
          > czyz nie?:)

W którym miejscu?
          • Gość: dd Oj koczisss coś ty narobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 10:18
            zaraz będzie tu powódź kosnografii
            • Gość: Wilon serdeczny Re: Oj koczisss coś ty narobił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 11:38
              dd napisał: > zaraz będzie tu powódź kosnografii
              Na boga - co to ksenografia - ma być powódź. Trzeba się przygotować. ALE na Co.
              Wyjaw, a może już teniemy i nic o tym nie wiemy. Ot za gatka.
              • Gość: dd Wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 12:39
                "kosnografia": twórczość prezesa Federacji Zielonych
                "powódź konsografii": powódz twórczości prezesa Federacji Zielonych, czyli
                długaśne posty mówiące o tym, że wszyscy dokoła kłamią wspierane zawierającymi
                identyczne treści linkami
                • www.zieloni-bialystok.w.pl a podobno już miales anonimowych kłamstw nie pisac 23.01.07, 16:59
                  a podobno już miales anonimowych kłamstw nie pisac?
                  • Gość: dd W tym poście jest jakieś moje kłamstwo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 17:02
                    czyżbyś nie pisywał tu nic a nic ani nie umieszczał swoich linków? Lepiej zrób
                    coś pożytecznego i skontaktuj się z tą osobą, która pyta o lekarza dla
                    wegetarian
                    • www.zieloni-bialystok.w.pl najglupszy tekst dd 24.01.07, 16:44
                      dna zawisci, zazdrosci i kompleksu nizszosci to siegnąłes dd w tym tekscie:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=55797672&a=55826956
                      Z Łomży? A już myślałem, że to Kosno
                      Autor: Gość: dd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                      Data: 19.01.07, 21:35
                      tak protestuje przeciwko zabójczemu promieniowaniu emitowanemu przez radary
                      wbrew wiedzy kierowców (a radary zostały powieszone przez policję kłamiącą i
                      dyciącą na kierowców na zlecenie drogowców i kuriera porannego)
                      • Gość: dd Ale tobie nie dorównałem- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:05
                        nie potrafiłbym tak umiejętnie jak ty unikać konkretnych pytań o mechanizmy
                        finansowania twojego stowarzyszenia. a tamto był komentarzem wobec
                        racjonalności niektórych twoich blokad i protestów
                        • Gość: dd Poza tym musiałbym mieć czego ci zazdrościć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:06
                          a nie mam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka