Dodaj do ulubionych

I oni są w naszym województwie?

19.01.07, 13:29
serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3861343.html
Wstyd!
Łomża do Mazowsza!!!
Obserwuj wątek
    • zewsi Re: I oni są w naszym województwie? 19.01.07, 13:49
      Ten kierowca musiał być bardzo... zdesperowany, skoro w ten sposób chciał się
      zemścić na radarze.
      • koczisss Re: I oni są w naszym województwie? 19.01.07, 13:50
        Myślał, że klisza do aparatu droga bardzo, a jak wypstryka się, to policja dużo
        zapłaci:)
    • Gość: bstok Re: I oni są w naszym województwie? IP: *.csk.pl 19.01.07, 13:50
      Koczisss daj na wstrzymanie. Po co zakładasz taki prowokacyjny temat? Zaraz
      będzie tu lawina internetowych krzykaczy z Łomży i Białegostoku.
      • koczisss Re: I oni są w naszym województwie? 19.01.07, 13:54
        Zakładam tak dla jaj!
        Bo forumowi Łomżyniacy tak skutecznie mnie do siebie zniechęcili, że zwyczajnie
        teraz już ich nie lubię!
        Jakiś czas temu byli mi zupełnie obojętni, a teraz już ich nie cierpię!
        Nie mówię tylko o tym forum, ale o ich na 4lomza.pl, swego czasu była tam
        powszechna nagonka na Białystok, czasem słuszna, ale w przeważającej większości nie!
        Wszystkiemu Białystok był winien, a Białostoczanie to najgorsi pod słońcem!
        To ich zasługa, ze ich nie lubię, nikogo więcej!
        Dlatego też, przy kolejnej nadarzającej się okazji będą powstawały wątki tego typu!
        • Gość: sbs Re: I oni są w naszym województwie? IP: *.icm.edu.pl 19.01.07, 14:22
          Ciekawe co na forum Łomża o tym mowia i mysla.
          • Gość: bstok Re: I oni są w naszym województwie? IP: *.csk.pl 19.01.07, 15:15
            Panowie przestańcie pisać w ten sposób o Łomży. To, że oni wieszają na nas psy,
            wyzywają nas itd. to nie znaczy, że my mamy zachowywać się podobnie w stosunku
            do nich. Jak ktoś "wkłada palec w gó.." nie oznacza, że my mamy robić to samo.
            • koczisss Re: I oni są w naszym województwie? 19.01.07, 15:28
              W sumie masz rację, ale jest jakieś ale...:)
      • Gość: uomrzan Re: I oni są w naszym województwie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.07, 20:31
        Nie będzie odzewu intrnetowych krzykaczy z Łomży (mam nadzieję).

Ja często czytam, rzadko piszę. Kiedyś w końcu odpiszę...

Pozdrawiam normalnych (dla jasności - koczisssa nie pozdrawiam).

P.S. Czekamy ze zniecierpliwieniem na wypowiedzi idiotów. Będziemy je notować.
        Może ranking jakiś powstanie ?
    • Gość: marba Re: I oni są w naszym województwie? IP: 195.116.28.* 19.01.07, 15:25
      Nic mu nie zrobią. No zrobią, dadzą jedną karę i nie będzie to kara w wysokości
      37 mandatów, tylko jedna grzywna, może nieco większa od mandatu. Generalnie to
      raczej mogą mu naskoczyć.
      Szcuneczek dla tego gościa :)
      • natt Re: I oni są w naszym województwie? 19.01.07, 18:45
        Gość portalu: marba napisał(a):

> Nic mu nie zrobią. No zrobią, dadzą jedną karę i nie będzie to kara w
        wysokości
        >
        > 37 mandatów, tylko jedna grzywna, może nieco większa od mandatu. Generalnie
        to
        > raczej mogą mu naskoczyć.
        > Szcuneczek dla tego gościa :)

Za 370 pk karnych i ponad 18 tysięcy mandatu wg taryfikatora? Obawiam się że
        wykazujesz się nadmiernym optymizmem.

I szczerze mówiąc mam nadzieję, że mu ta kara w pięty pójdzie i bedzie musiał
        sprzedać tego seacika, żeby ją zapłacić. A prawo jazdy zabiorą mu dożywotnio.
        Bo przez takich własnie debili na naszych drogach ginie tyle osób.
        • Gość: marba Re: I oni są w naszym województwie? IP: 195.116.28.* 22.01.07, 11:20
          Spytajcie pierwszego lepszego prawnika, o zbieg wykroczeń.
          Kara będzie ułamkiem tych wyliczeń, które szumnie ogłaszają media.
    • Gość: bagarmosen Re: I oni są w naszym województwie? IP: 83.16.31.* 19.01.07, 19:51
      koczisss DDDDD ty w odwecie juz powinienes byc w Lomzy i jezdzic na okolo
      ronada ---
      • koczisss Re: I oni są w naszym województwie? 19.01.07, 20:35
        To wy tam w tym wypierdkowie rondo macie? Łał!
        Ja w przeciwieństwie waszego ziomka nie jestem taki popie..ny, aby na własne
        życzenie łapać mandaty na tysiące złotych!
        Trzeba być łomżyńskim jełopem, aby coś takiego zrobić!
        • Gość: dd Z Łomży? A już myślałem, że to Kosno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.07, 21:35
          tak protestuje przeciwko zabójczemu promieniowaniu emitowanemu przez radary
          wbrew wiedzy kierowców (a radary zostały powieszone przez policję kłamiącą i
          dyciącą na kierowców na zlecenie drogowców i kuriera porannego)
          • Gość: kropek Re: Z Łomży? A już myślałem, że to Kosno IP: *.stnet.pl 19.01.07, 21:45
            cos sie wam popieprzyło...
            zamiast wnikkliwie czytac to co napisane kazdy nowy nawiedzony zakłada watek na
            ten sam temat. To juz pewnie piaty o tym przygłupie z łomzy.
            • koczisss Re: Z Łomży? A już myślałem, że to Kosno 19.01.07, 21:49
              Założyłem jako pierwszy, więc nie do mnie pretensje:)
          • Gość: vlad79 Re: Z Łomży? A już myślałem, że to Kosno IP: *.euro-net.pl 22.01.07, 20:33
            aż się prawie popłakałem ze śmiechu dd hehe :)
            • www.zieloni-bialystok.w.pl Re: Z Łomży? A już myślałem, że to Kosno 24.01.07, 15:53

Gość portalu: vlad79 napisał(a):

> aż się prawie popłakałem ze śmiechu dd hehe :)

TAK VLAD TWOJA BEZGRANICZNA GŁUPOTA JEST ROZCZULAJĄCA :)
          • stefan.bialystok Re: Z Łomży? A już myślałem, że to Kosno 22.01.07, 22:47
            Gość portalu: dd napisał(a):

> tak protestuje przeciwko zabójczemu promieniowaniu emitowanemu przez radary
            > wbrew wiedzy kierowców (a radary zostały powieszone przez policję kłamiącą i
            > dyciącą na kierowców na zlecenie drogowców i kuriera porannego)
            Hahaha
          • www.zieloni-bialystok.w.pl jak dd-ebibile zazdroszcza Rafałowi Kosno 24.01.07, 15:54
            DD JESTES ZALOSNY

TEN KOMPLEKS NIZSZOSCI , ZAZDROSC I ZAWISC W STOSUNKU DO MNIE TO JUZ OBSESJA :)
            • Gość: dd Trochę dowcipniej proszę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:23
            • Gość: r.... tu też zapytam... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.07, 18:11
              portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html
              KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE
              ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO
              ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ

slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...czegoś takiego można ci
              zazdrościć? kim są ci PLACACY, których pieniądze wykorzystujesz niezgodnie z ich
              życzeniem? pochwal się...
    • stefan.bialystok Re: I oni są w naszym województwie? 20.01.07, 22:29
      Mówili dziś o tym w Wydarzeniach na Polsacie. Cóż więcej powiedzieć: idiota. I pomyśleć, że chciał w ten sposób "zemścić" się za mandat.
      --
      Brak sygnaturki.
      • dean84 Re: I oni są w naszym województwie? 22.01.07, 15:07
        koczisss mnei tez nie lubisz?:p

ok, chcesz przy kazdej okazji takie tematy naglasniac
        tylko po co i w jakim stylu?
        "co za wstyd, oni w naszym wojewodztwie, trzeba byc przyglupem z Łomzy zeby tak robic" -sorry ale dla mnie to troche na smiesznym poziomie a przeciez stac Cie na duzo wiecej, i inne "to wy tam ronda macie" to juz prawie podchodzi pod zdziwienie jednej mojej zupelnie powaznej rozmowczyni z Bialego "to w lomzy sa salony samochodowe?":D

ja zawsze na forach staram sie wyjasniac skad animozje sie biora miedzy naszymi miastami, i je niszczyc. W prywatnym zyciu rowniez, dla mnie to smieszne, podobnie jak dla moich bialostockich kolegow. bezsens, po co to dalej ciagnac.
        • koczisss Odpowiedź poszła na mail gazetowy:) 22.01.07, 15:31
          Miała być na forum, ale zmieniłem zdanie:)
          • dean84 Re: Odpowiedź poszła na mail gazetowy:) 22.01.07, 15:42
            tak czy inaczej glupie to jest. ciezko nawet dojsc od kiedy sie to zaczelo i ile pokolen temu:p a my jak te glupki ciagniemy animozje dalej zeby przyszle pokolenia tez tak robily, nie wiedzac nawet czemu

zobaczy ze jest kilku krzykaczy z Łomzy, KILKU pojawiaja sie i znikaja. Raczej maly odsetek z normalnych mieszkancow, a czyzby w Bialym nie bylo debili i kretynow? Skonczmy to wreszcie i tyle
            • dean84 Re: Odpowiedź poszła na mail gazetowy:) 22.01.07, 15:42
              ps ide skrzynke sprawdzic ;)
              • pogromca_czerwonych_hien Re: Odpowiedź poszła na mail gazetowy:) 22.01.07, 16:12
                W sumie wydaje mi się, że dotychczas kocziss pisał rozsądnie chociaż oczywiście
                mam inne poglądy polityczne. Tym razem jestem jednak trochę ciekawi mnie jak
                wytłumaczy on deanowi że zastosował wobec łomżyniaków odpowiedzialność
                zbiorową. Ja na przykład nie poczuwam się do odpowiedzialności za małolatę z
                moich okolic, która zadźgała nożem jakiegoś tam gacha.
                • koczisss Re: Odpowiedź poszła na mail gazetowy:) 22.01.07, 21:20
                  Spokojna Twoja rozczochrana, na maila mu odparłem co i jak:)
            • Gość: uomrzan Re: Odpowiedź poszła na mail gazetowy:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 18:59
              100% racji - podpisuję się nie tylko rękami ale także tym wszystkim co mam...

P.S. Zawsze nawoływałem do porozumienia... Może do porozumienia nie dojdzie bo
              za wcześnie - niech porozumienia nie będzie - niech będzie tolerancja,
              zrozumienie i w razie kłopotów wzajemna pomoc. Porozumienie przyjdzie z czasem -
              później.

Pozdrawiam.
              • Gość: bstok Re: Odpowiedź poszła na mail gazetowy:) IP: *.csk.pl 22.01.07, 19:06
                I tym optymistycznym postem Uomrzana, proponuję zakończyć dyskusję w tym wątku o
                dość prowokacyjnym temacie.
                PS. Uomrzan, zachęcony przez Koczczisa, odwiedziłem forum na 4lomza. Może także
                tam należałoby zacząć przekonywać niektóre "gorące głowy" do trochę mniej
                obraźliwych wypowiedzi w stosunku do nas.
                • dean84 Re: Odpowiedź poszła na mail gazetowy:) 22.01.07, 19:10
                  forum 4lomza...przydaloby sie tam uspokoic atmosfere wprowadzana przez niektorych, ale ja sie tego na pewno nie podejme, mam styl prowadzenia tego forum powyzej uszu, zero moderowania

to konczymy duskusje:) we wszystkich tematach o psycholu fotopstryku pedziwiatrze :)
    • www.zieloni-bialystok.w.pl Suwałki 10 osób w golfie 22.01.07, 15:54
      fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/pijany-kierowca-i-9-pasazerow-pedzilo-golfem,861121,2943

10 osób w golfie
      Poniedziałek, 22 stycznia (10:53)

10 osób pędziło nieoświetlonym golfem 150 km/godz. w niedzielny wieczór przez
      centrum Suwałk. Policja dogoniła auto dopiero wtedy, gdy kierowca - choć
      pijany - wykazał się trzeźwością umysłu i zatrzymał się, unikając czołowego
      zderzenia z ciężarówką.

Jak relacjonują policjanci, golf nie zatrzymał się do kontroli i zaczął pędzić
      przez miasto bez świateł, wyprzedzając inne pojazdy. Policjanci doścignęli go
      dopiero, gdy kierowca zatrzymał się, chcąc uniknąć czołowego zderzenia z
      ciężarówką. Okazało się wtedy, że golfem podróżowało aż 10 osób, a kierowca
      miał 2 promile alkoholu w wydychanym powietrzu.

Policja zatrzymała mężczyźnie prawo jazdy oraz samochód; sprawa trafi do sądu.

Źródło informacji: INTERIA.PL/PAP
      • dean84 Re: Suwałki 10 osób w golfie 22.01.07, 16:07
        no i klops, 20 razy wiecej powodow do odlaczenia Suwalk od wojewodztwa

chyba ze
        ...okaze sie ze byli wsrod nich obywatele Bialegostoku, wtedy wnosimy o samorozwiazanie wojewodztwa:D
        • Gość: vlad79 Re: Suwałki 10 osób w golfie IP: *.euro-net.pl 22.01.07, 20:26
          szkoda że jednak nie zrobili czołówki z ciężarówką, 10 kretynów mniej
    • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: I oni są w naszym województwie? 22.01.07, 20:44
      To jest też ich województwo.

Dzisiaj gość z rejestracją BL ustąpił mi pierwszeństwa na pasach. Czy to o czymś
      świadczy?? Tak, o tym że Ten człowiek byl kulturalny, nie konstruuje jednak
      wniosku o wszystkich BL
      • Gość: Krab Re: I oni są w naszym województwie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.07, 22:10
        spiacy_z_otwartymi_oczami napisał:
        > Dzisiaj gość z rejestracją BL ustąpił mi pierwszeństwa na pasach. Czy to o czym
        świadczy??

Pewnie samochód mu zgasł :)))

Ciekawe są wątki co robiła wtedy policja??
        1. Ochraniała Kononowicza ???
        2. Czytała instrukcję obsługi radaru ??
        3. Liczyła okrążenia ???
        4. Odwoziła kogoś do Siedlec ??
        5. Waliła samogonke na komisariacie ???
        6. Rozwoziła hamburgery ???

Ciekawe propozycje nagrodzimy wycieczką po Oddziale Psychiatrycznym.

• Gość: mimarika Re: Do śpiącego z otawrtymi...... IP: 195.47.201.* 23.01.07, 08:58
        Witam,
        Do końca nie wiem , czy jestem Łomżynianką, czy Białostocczanką:))) Urodziłam
        się w B-stoku i tu mieszkałam do 14 roku zycia. Potem wyprowadziłam się do
        Łomży, a po liceum znó mieszkałam 5 lat w B-stoku. Koniec studiów -powrót do
        Łomży, gdzie przez prawie 2 lata mieszkałam. A ostatnie 3 lata-znów zyję,
        mieszkam na stałe w B-stoku. Cały czas jeżdżę na rejestracji łomzyńskiej, jak
        dotąd nie miałam najmniejszej stłuczki, itp. Natomiast w Łomży w otatnie wakacje
        ( w sierpniu) na parkingu pod bankiem walnął w mój samochód (całe szczęście, że
        akurat nie siedziałam w samochodzie-wracałam na parking) gość z b-stoku.
        wezwałam policję, wszystko załatwilismy, jak trzeba.
        Ale do głowy mi nie przeyszło, by na podstawie jednego nieudacznika oceniać
        wszystkich mieszkańców miasta!.
        Cieszę się,że jest ktoś taki, jak dean na forum - zdrowy rozsądek i trzeźwe
        spojrzenie konieczne.
        Pozdrawiam. I mam nadzieje,że nie będzie juz tu więcej takich żenujących i
        ziejących agresja tekstów.
        • Gość: Pabloz4 Łomza Znów Łomza górą IP: *.lomza.mm.pl 23.01.07, 22:47
          Kocziss ty zafajdany śledziu. Was trzeba by jeszcze raz nauczy polskiego
          żebyście mieli taką ułońską fantazję jak ten gostek. Dla wiadomości cobyście
          śledziuchy wiedzieli. Gostek jechał tą trasa około sto razy .Radar złapał go
          tylko 37 razy. Za wywołanie policja zapłaci 2000 zł. Gostek zaplaci nic. Prawka
          mu tez nie zabiorą bo świruje na żólte papiery. Nic od niego nie wyciągną bo
          nigdzie oficjalnie nie pracuje samochód nie jest na niego a pewnie ten wyczyn
          przypieczętuje jego rentę i wpis do księgi rekordów Ginesa,
          Łomża mu dziękuje bo teraz rejestracja BL to jest klasa Tylko ziomale mogą
          taką miec a dzieki niej szacuneczek w kraju .W RMF o tym trombili.

Rejestracja BI to jednak nadal Kononowicz i kupa śmiechu.

Łomza znów lepsza nie mówiąc o piwie
          • koczisss Re: Znów Łomza górą 23.01.07, 22:58
            Nie zabiorą prawka?
            Jednak chyba tak, bo jeśli jest osobą niepoczytalną i stwarza zagrożenie dla
            innych, to nikt nie będzie patrzył na "świrowanie" na żółte papiery!
            Nic nie zapłaci?
            Jak nie zapłaci, to odpracuje swoje!
            Piszesz, że jechał 100 razy, może i tak, ale widocznie 63 razy nie przekroczył
            prędkości, to foty nie zrobiło!
            On zyskał?
            Jeśli zyskiem są żółte papiery, i jak piszesz nie ma pracy, to dzięki żółtemu
            kartonikowi jej nadal mieć nie będzie!
            To jest matołku Twoim zdaniem wygrana?
            Oj, chwalebny czyn, zaprawdę!
            A po co Policja ma to wywoływać?
            Jak ktoś zostanie raz sfotografowany, to może i do domu przyślą, a w tym
            przypadku po co?
            A gdyby nawet, to te 2000 tys. to pikuś, Policja na tym nie zbiednieje!

Chyba to musi być Twój kolega, bo jeśli uważasz, ze to jest super wyczyn, to
            musisz być takim samym głąbem jak on!:)
          • Gość: bstok Re: Znów Łomza górą IP: *.csk.pl 23.01.07, 23:10
            Tego typu posty jak ten Pabloza dominują na forum www.4lomza.pl. Jak ktoś chce
            się pośmiać to zachęcam do czytania tego łomżyńskiego forum.
          • Gość: dd Łomza górą bo znalazł się większy idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.07, 23:18
            niż Kononowicz. Przyznaję wam palmę perwszeństwa odnośnie debilizmu
            mieszkańców. Kononowicz jest przynajmniej naiwnym człowiekiem wykorzystanym
            przez narodowca i ma nawet swoje pięć mnut sławy. Ten człowiek z seata jest
            idiotą na swoją własną odpowiedzialność, a jego "sława" wystarcza na to forum
            najwyżej. Stosowny bohater do miasta do ktorego da się autobusem wjechać, ale
            wyjechać autobusem już nie bardzo oraz w którym kończą się tory. A piwo
            łomżyńskie kiedyś było faktycznie dobre. kiedyś
            • Gość: Krab Re: Łomza górą bo znalazł się większy idiota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 09:32
              Stosowny bohater do miasta do ktorego da się autobusem wjechać, ale
              wyjechać autobusem już nie bardzo oraz w którym kończą się tory. A piwo
              łomżyńskie kiedyś było faktycznie dobre. kiedyś

Jakoś nigdy nie widziałem tych pielgrzymek pasażerów PKS wracających do Białego pieszo. A może zostają ???
              Co do piwa to masz rację, takie same marne jak te wasze z " serca puszczy". Tak pooglądać relamy to w Białym sama dzika przyroda: żubry, łosie , białe niedzwiedzie.
              • zewsi Re: Łomza górą bo znalazł się większy idiota 24.01.07, 11:17
                W których reklamach zauważyłeś łosie i białe niedźwiedzie w Białymstoku??
                • Gość: sarmat znalazł się większy idiota IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:54
                  zewsi napisał:
                  > W których reklamach zauważyłeś łosie i białe niedźwiedzie w Białymstoku??
                  Ej jak to. Łoś Topczewcki i bardzo Biały misiek Kamiński.
                  Nie udawaj że nie wiedziałeś.
                  Chłopaki macie dużo czasu ... by sobie pisać takie gnioty.
                  Do łopat ratować żaby. Bo jak podpadniecie, to wam Koczis w postach jaja
                  pourywa !!!
                • Gość: Krab Re: Łomza górą bo znalazł się większy idiota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 11:59
                  zewsi napisał:
                  W których reklamach zauważyłeś łosie i białe niedźwiedzie w Białymstoku??

Jak rodzice reklamowali Koczissa w szpitalu, po urodzeniu to mówili , że "nie chcą tego łosia" A białe niedzwiedzie to chyba legenda, swoją drogą niedoceniana nie jeden Ślązak dałby się nabrać na spacerujące po ulicach białe niedzwiedzie.Reklama dzwignią handlu :))
                  • koczisss Re: Łomza górą bo znalazł się większy idiota 24.01.07, 14:05
                    Ja może i łoś, ale na Ciebie w szpitalu skunks gadali!
                    • Gość: Krab Re: Łomza górą bo znalazł się większy idiota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 14:58
                      To mnie z kimś pomyliłeś bom w domu urodzony :)))
                      • koczisss Re: Łomza górą bo znalazł się większy idiota 24.01.07, 15:25
                        Nie wiem, może jak pielęgniarka położna przyszła na wizytę, to w progu rzekła,
                        gdzie ten śmierdzący skunks leży?
                        Różnie to ludzie o Tobie gadają!
                        • Gość: dd Nie skunks tylko krab IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 19:29
                          twardogłowy i ze szczypcami, których używa na tym forum. krótka odpowiedź:
                          1. kilka lat temumiałem pecha przyjechać do Łomży z Białegostoku autobusem
                          około 18.30 i okazało się, że jedyne autobusy, którymi mogłem z Łomży wyjechać
                          to z powrotem do Białegostoku albo do okolicznych pipidówek typu Nowogród.
                          2. zgadza się. piwo żubr jest równie złe (szkoda, bo kiedyś łomża była jedenym
                          zmoich ulubionych piw: eksportowe laleczki zwłaszcza)
                          3. szczerze mówiąc to akurat Łomża w ostatnich latach idzie do przodu, co
                          widać. dobry ma samorząd
                          4. a wjazd od strony Narwi należy do najładniejszych w Polsce
                          chętnie bym pokomplementował Łomżę dalej, ale twoje posty krabie skutecznie
                          zabijają pozytywne myślenie o tym mieście
                          • Gość: Krab Re: Nie skunks tylko krab IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:43
                            twardogłowy i ze szczypcami, których używa na tym forum. krótka odpowiedź:

Jakbym miał trochę milszy charakter to wybrałbym sobie nick Stokrotka. Ale do dzieła :)
                            Ad1.Takie są uroki małych miasteczek. Trzeba było zadzwonić to bym cię podrzucił .
                            Ad2.Jak pamiętasz "laleczki" to masz już swoje lata, albo wcześnie zaczynałeś.
                            Ad3. Nie uważam by Łomża miała dobry samorząd, to raczej białostocki w ostatnich latach był kiepski i w porównaniu z nim łomżyński wypadał dobrze. Miejmy nadzieję , że to się zmieni.
                            Ad4.Równie ładnie wygląda Łomża nocą, jadąc DK61 od strony Marianowa. Z góry widać całe miasto.

A tak z ręką na sercu, nudno czasami by było na tym forum gdyby gość "Łomża" nie walnął jakiegoś durnego tekstu.
                            Walkę zaczął Koczisss judząc na 4lomza.pl, ale i jego mogę zrozumiec. W koncu wyrzuculi go z roboty, z łomżyńskiej firmy, tej co to w Łomży nikt w niej nie chce pracować. Uraz do końca życia, psycholog, a może i psychiatra by się przydał. Biedny chłopiec.
                            Pozdrawiam i jak Heineken wykupi browar to na piwo zaproszę :))
                            • Gość: dd mam swoje lata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:47
                              pamiętam wyborne piwo o nazwie kameralne upiłem się nim w akademiku oblewając
                              pierwszą zdaną sesję egzaminacyjną. a co do zaradności samorządu omży to się
                              ztobą nie zgadzam. porównaj lepiej swoje miasto z sąsiednią ostrołęką. w łomży
                              czuć że coś się dzieje lepiej albo gorzej ale dzieje, a ostrołęka powoli umiera
                              (widok od strony Marianowa znam. i widok na drozdowo w siemieniu
                              • Gość: x a czy w Lomzy sa fotoradary ? IP: *.elpos.net 24.01.07, 22:59
                                czy sa one raczej atrakcja dla Lomzyniakow ?
                                i dlaczego on wybral nasze miasto a nie Warszawe do ktorej Lomzyniakow bardziej
                                ciagnie?
                                • Gość: Krab Re: a czy w Lomzy sa fotoradary ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:08
                                  Gość portalu: x napisał(a):
                                  > czy sa one raczej atrakcja dla Lomzyniakow ?
                                  > i dlaczego on wybral nasze miasto a nie Warszawe do ktorej Lomzyniakow bardziej
                                  > ciagnie?
                                  Radarów mamy 5 czy 6 i jeszcze przenośny i kamery. Atrakcja żadna,szczególnie przy płaceniu.
                                  Diabeł go wie, może na Warszawę był za cienki. Psychola nie zrozumiesz.
                                  • Gość: uomrzan Re: a czy w Lomzy sa fotoradary ? IP: 212.33.75.* 25.01.07, 10:00
                                    6 stacjonarnych +2 przenośne +1 Straży Miejskiej.
                            • zewsi Re: Nie skunks tylko krab 24.01.07, 22:52
                              Gość portalu: Krab napisał(a):
                              > Walkę zaczął Koczisss judząc na 4lomza.pl,

Tiaaaaa, niezła ściema. :-)
                              • Gość: dd Bądźmy obiektywni kolego "zewsi" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 22:57
                                koczisss rzeczywiście zaczął (jak zwykle) prowokacyjnie, co łatwo sprawdzić.
                                kraba posty są przytomne i osobiście mi się z nim dość przyjemnie gawędzi. Za
                                to pablo czy jak go tam...ojejej
                                • zewsi Re: Bądźmy obiektywni kolego "zewsi" 24.01.07, 22:59
                                  Jestem obiektywny. Krab napisał, że Koczisss zaczął judząc na 4lomzy. A to jest
                                  nieprawda.
                                  Na 4lomza pisali o Białymstoku głupoty na długo zanim z krucjatą pojawił się tam
                                  Koczisss.
                                  • Gość: Krab Re: Bądźmy obiektywni kolego "zewsi" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:05
                                    zewsi napisał:
                                    > Na 4lomza pisali o Białymstoku głupoty na długo zanim z krucjatą pojawił się tam Koczisss.

Pewnie walka była jescze przed wojną, w kwietniu 1939 Łomża przeszła do woj. warszawskiego. Dopóki było woj. łomżyńskie zgrzytów nie było.
                                    Zresztą Łomżanie (dziwne słowo) to nieciekawy naród. pamiętam jak tu przybyłem po studiach ( z Białego) wydali mi się strasznie wredni :)))
                                • koczisss Re: Bądźmy obiektywni kolego "zewsi" 24.01.07, 23:03
                                  Jest mowa o 4lomza.pl, niestety, muszę Cię zmartwić, ale tam nie zacząłem!
                                  Trafiłem tam przez przypadek, już nie pamiętam jak, ale gdzieś był zamieszczony
                                  link do tego forum i z czystej ciekawości tam zajrzałem. Po tym co zobaczyłem,
                                  przeczytałem, to otworzył mi się przysłowiowy nóż w kieszeni.
                                  Co drugi post to jechanie na Białystok i mieszkańców!
                                  Od tamtej pory zacząłem mieć coraz gorsze zdanie o mieszkańcach tegoż
                                  miasteczka, później kłutnie na tym forum i teraz zwyczajnie nie lubię tych
                                  szlachciur zagrodowych!
                                  Wcześniej do tamtego miasteczka i jego mieszkańców nic nie miałem, Łomża była mi
                                  obojętna, była sobie tam gdzie była od dawna, i było dobrze.
                                  Teraz niestety nie mogę powiedzieć, że Łomżę lubię, czy jest mi obojętna, bo bym
                                  skłamał!
                                  • Gość: dd A to w takim razie pomyłka, ja mówię o tym wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:11
                                    tutaj. aż zajrzę z ciekawości. ale właścwie po co?. każde forum ma swoje zady i
                                    walety :)
                                    ja znam trochę ludzi z łomży i poziom ich wredności nie odbiega od średniej
                                    krajowej
                                    a że najwięcej narzekają na Białystok? widocznie to największe miasto (a może
                                    jedyne?),w jakim byli ci narzekający, więc o innych miejscach niewiele wiedzą
                                    a poza tym jak to w show biznesie:
                                    dobrze, źle, byle po nazwisku
                                    • Gość: Krab Re: A to w takim razie pomyłka, ja mówię o tym wą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 23:21
                                      Nie jest to oczywiście regułą, ale rodowity Łomżan jest miły, uczynny i spokojny. Przybysze jak tu nazywa się przyjezdnych to cały zlepek wad i problemów.
                                      Myślę, że duży wpływ mają na to wyjazdy do USA i Zachód Europy. Gdzieś był coś widział i nie będzie mu tu żaden ciemniak podskakiwał.
                                      Białystok rządzi się swoimi prawami, piszcie co chcecie , ale różnica kultur jednak istnieje. Nie można wszystkich wrzucić do jednego worka, ale jednak coś w tym jest.
                                      • dean84 Re: A to w takim razie pomyłka, ja mówię o tym wą 24.01.07, 23:58
                                        ps odnosnie transportu to tylko powiem ze akurat na miejscu Bialostoczan nie nasmiewalbym sie z mozliwosci utkniecia w Łomzy, 300 tysieczna metropolia tez nie jest wiecznie on-line ;)

hehe co on robil w Bialym skoro nas do Warszawy ciagnie? ;) nas wszedzie ciagnie, do Bialego tez:) mili ludzie:)
                                        nawiasem mowiac ludzie z warszawy po lomzy tez sie kreca, nie tylko odwrotnie;)

generalnie to pozdrawiam dyskutujacych bo sie znow ciekawie robi, jesli juz robimy autoanalize 'kto zaczal' to do pojednania przez kargulowy plot krok blizej:p
                          • Gość: uomrzan Re: Nie skunks tylko krab IP: 212.33.75.* 25.01.07, 10:19
                            www.4lomza.pl/index.php?wiad=667
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka