Gość: MARTM! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.01.07, 10:17 bloki nie najgorszej architektury, jak na nasze miasto szkoda, że ulica tam 1x1... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koczisss Re: Górą bloki 27.01.07, 11:04 Będzie więcej mieszkań, więcej aut, to i ulica się poszerzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTM! Re: Górą bloki IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.01.07, 11:28 przed skomentowaniem nie doczytałem - do świerkowej mają zrobić 2x2! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: To ja Re: Górą bloki IP: *.bsk.vectranet.pl 27.01.07, 17:46 Koczisss debilu, to ty jeszcze zyjesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Górą bloki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.07, 12:35 tragicznej discopolowej architektury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTM! Re: Górą bloki IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.01.07, 14:46 Gość portalu: oko napisał(a): > tragicznej discopolowej architektury wyświechtane hasło, zazwyczaj użyte tam, gdzie nie trzeba ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Górą bloki 27.01.07, 14:57 > tragicznej discopolowej architektury ciekawy jestem czy autor tego postu widział chociaż te nowe bloki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Górą bloki IP: *.euro-net.pl 27.01.07, 17:26 nie wiem nad czym autorka tego tekstu tak rozpacza, czy Białystok zawsze ma się kojarzyć z małymi rozpadającymi się domkami przy głównych ulicach miasta ,zwłaszcza ze po drugiej stronie ulicy stoją czteropiętrowe bloki, a powstające o których mowa w tekście są niczego sobie. Pierwotnie te tereny były przeznaczone pod rozbudowę bazy naukowo-dydaktycznej polibudy i uniwerku, a skoro nie wyraziły nimi zainteresowania,więc zostało przeznaczone na budownictwo,wielorodzinne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ggg Re: Górą bloki IP: *.pb.bialystok.pl 29.01.07, 13:52 Uniwerek ma budować kampus przy ul. Ciołkowskiego, zaś PB ma kilka terenów na których się może budować (i na których musi bo je straci). Pozatym w walce o tereny uczelnie przegrają, przy takim boom-e jaki jest obecnie na nieruchomości nie będą w stanie zapłacić tyle ile firmy prywatne. A do budowy obiektu dydaktycznego potrzeba dużego terenu nie mówiąc o finansach (a te załatwia się czasem b. długo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTM! Re: Górą bloki IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 27.01.07, 22:31 nekroskop88 napisał: > > tragicznej discopolowej architektury > > ciekawy jestem czy autor tego postu widział chociaż te nowe bloki nawet je jeśli widział, to powinien wziąć granice błędu i porównać z dotychczasowymi realizacjami w mieście, do disco-polo na szczęście bloki te mają lata świetlne, aczkolwiek nie jest to też pracownia JEMSów, ale źle nie jest! może ku potomności budynek zrealizowany: www.markbud.com.pl/mieszkania/wiejska1.jpg oraz obecnie budowany: www.markbud.com.pl/mieszkania/w1.jpg www.markbud.com.pl/mieszkania/w2.jpg Odpowiedz Link Zgłoś