Dodaj do ulubionych

CZY U NAS NIE MA BIOTECHNOLOGII?????

18.04.03, 22:06
czy rzeczywiscie w Białymstoku nie ma nigdzie takiego kierunku jak
biotechnologia? dlaczego tak jest? może to niedługo się zmieni, oby.....
Obserwuj wątek
    • Gość: Acro Re: CZY U NAS NIE MA BIOTECHNOLOGII????? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 19.04.03, 18:38
      Najlepsi biotechnolodzy pracuja w okresie przedswiątecznym w swoich
      laboratoriach w Puszczy Knyszyńskiej. A jakie delicje tam po nocach
      produkują... :)
      • ralston Re: CZY U NAS NIE MA BIOTECHNOLOGII????? 23.04.03, 10:50
        Gość portalu: Acro napisał(a):

> Najlepsi biotechnolodzy pracuja w okresie przedswiątecznym w swoich
        > laboratoriach w Puszczy Knyszyńskiej. A jakie delicje tam po nocach
        > produkują... :)

Brat kiedyś się podczas włóczenia po lesie na takie laboratorium przypadkiem
        napatoczył. I na laboranta z czerwonym nosem (po tym ich poznać - najwyższej
        klasy biotechnologów). Laborant oświadczył, że technologie są supertajne i na
        terenie ośrodka osobom nieupoważnionym przebywać się zabrania. (Dokładnych słów
        brat nie zapamiętał) Po czym (laborant) wykazał swą gotowość stania na straży
        tajemnic nowoczesnej nauki, i odchylił do góry dół wełnianego skafandra,
        ukazując podręczny miotacz ołowiu, domowej roboty. Na zakończenie użył broni
        biologicznej w postaci owczarka alzackiego...
        Czapki brat nie odnalazł do dzisiaj...
        • milimaniak Re: CZY U NAS NIE MA BIOTECHNOLOGII????? 23.04.03, 15:58
          ralston napisał:

> Gość portalu: Acro napisał(a):
          >
          > > Najlepsi biotechnolodzy pracuja w okresie przedswiątecznym w swoich
          > > laboratoriach w Puszczy Knyszyńskiej. A jakie delicje tam po nocach
          > > produkują... :)
          >
          >
          > Brat kiedyś się podczas włóczenia po lesie na takie laboratorium przypadkiem
          > napatoczył. I na laboranta z czerwonym nosem (po tym ich poznać - najwyższej
          > klasy biotechnologów). Laborant oświadczył, że technologie są supertajne i na
          > terenie ośrodka osobom nieupoważnionym przebywać się zabrania. (Dokładnych
          słów
          >
          > brat nie zapamiętał) Po czym (laborant) wykazał swą gotowość stania na straży
          > tajemnic nowoczesnej nauki, i odchylił do góry dół wełnianego skafandra,
          > ukazując podręczny miotacz ołowiu, domowej roboty. Na zakończenie użył broni
          > biologicznej w postaci owczarka alzackiego...
          > Czapki brat nie odnalazł do dzisiaj...

fajnie, troche sie dowiedzialam o ,,urokach" tego zawodu, ale nie zachęciliście
          mnie do niego za bardzo ... ;)
          • ralston Re: CZY U NAS NIE MA BIOTECHNOLOGII????? 23.04.03, 18:20
            Zalety są liczne:
            - praca na świeżym powietrzu
            - piękne otoczenie Puszczy Knyszyńskiej
            - czasami harcerka jakaś zabłądzi
            - destylator szumi do snu...
            :)))
            • milimaniak Re: CZY U NAS NIE MA BIOTECHNOLOGII????? 23.04.03, 19:21
              ale wiesz co, ja nie chcę harcerek, wolę harcerzy, bo taka juz jestem, ze wolę
              płeć przeciwną, hehehehe, poza tym, czy to tak pieknie wygląda ten zawód ze
              strony fanansowej? bo ja jestem tym zainteresowana, lubie rozne eksperymenty :D
              • ralston Re: CZY U NAS NIE MA BIOTECHNOLOGII????? 23.04.03, 19:26
                milimaniak napisała:

> ale wiesz co, ja nie chcę harcerek, wolę harcerzy, bo taka juz jestem, ze
                wolę
                > płeć przeciwną, hehehehe, poza tym, czy to tak pieknie wygląda ten zawód ze
                > strony fanansowej? bo ja jestem tym zainteresowana, lubie rozne
                eksperymenty :D

No - o harcerzach to już wcześniej pisałem. Bo mój brat był tam w charakterze
                druha łazika... A od strony finansowej - musi się to opłacać, skoro w Puszczy
                ciągle dymi :)))
                • milimaniak Re: CZY U NAS NIE MA BIOTECHNOLOGII????? 24.04.03, 17:38
                  ralston napisał:

> milimaniak napisała:
                  >
                  > > ale wiesz co, ja nie chcę harcerek, wolę harcerzy, bo taka juz jestem, ze
                  > wolę
                  > > płeć przeciwną, hehehehe, poza tym, czy to tak pieknie wygląda ten zawód z
                  > e
                  > > strony fanansowej? bo ja jestem tym zainteresowana, lubie rozne
                  > eksperymenty :D
                  >
                  > No - o harcerzach to już wcześniej pisałem. Bo mój brat był tam w charakterze
                  > druha łazika... A od strony finansowej - musi się to opłacać, skoro w Puszczy
                  > ciągle dymi

i tak super jest pracować wśród dymu???:):):):)
                  • kuala_lumpur Re: CZY U NAS NIE MA BIOTECHNOLOGII????? 28.04.03, 23:36
                    Jeśli myślisz, że po ukończeniu tych studiów masz luz z pracą, to się raczej
                    mylisz. Takie texty to możesz poczytać np. w Cogito. Pogadaj z absolwentami z
                    Wwy, lub Poznania. Albo napisz do mnie.

pzdrw
                    • Gość: habitus Re: CZY U NAS NIE MA BIOTECHNOLOGII????? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.04.03, 02:54
                      kuala_lumpur napisał:

> Jeśli myślisz, że po ukończeniu tych studiów masz luz z pracą, to się raczej
                      > mylisz. Takie texty to możesz poczytać np. w Cogito. Pogadaj z absolwentami z
                      > Wwy, lub Poznania. Albo napisz do mnie.
                      >
                      > pzdrw
                      W Polsce może nie. A jak jest na Zachodzie (a może na Wschodzie też)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka