Gość: angrusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 09:39 Czy niskie emerytury są skutkiem głównie niskich zarobków i krótkiego stażu pracy czy jakiejś niesprecyzowanej i niezależnej od pracownika siły ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waldek58 Re: Emerytury 21.02.07, 09:48 Wysokość emerytury zależy wyłącznie od zarobków i ilości przepracowanych lat. Jedyną rzeczą która ją ogranicza jest przepis mówiacy że nie może być wyższa niz 250% średniej krajowej. Emerytury tzw.mundurowe "rządzą " się innymi prawami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 12:36 No właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Stąd wniosek, że jak ktoś ma " głodową " emeryturę to najpierw powinien spojrzeć wstecz i przypomnieć sobie co robił , nawet w szkole jak się uczył . A dopiero potem winę za swój mizerny los zwalać na władze i wszystkich w koło. Emerytura nie jest gwarancją dostatniego życia tylko odpłata za to , co się zaoszczędziło. Owszem zdarzają się przypadki losowe niskich emerytur chociaż ktoś się starał a nawet dobrze pracował taki to już los. Ale też są i " emeryturki " tych co wiatr historii wywiał wysoko jak spawacza ze stoczni czy jego kolegę kierowcę , albo inni kolesie którzy postawili Jaśka na stołku a teraz on twierdzi jak to ciężko harował i jakie wyjątkowe ma kwalifikacje . Taki to los . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.a Re: Emerytury 21.02.07, 09:53 A ja nie mam wcale emerytury po 20-tu latach harowki w peerelu. Mialem 16 jak zaczalem w monopolu na Jurowieckiej. PZU w Szczecinie ... usmiecha sie na moje roszczenie. Jaruzelski "patieral" moje papiery. Za to on ma ! - i to suta ... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
cynik.a Re: Emerytury 21.02.07, 10:27 waldek58 napisał: > A co ma PZU do emerytur? ... przeciez ustanawia wysokosc i wyplaca ! ... myle sie ? PS. Tak to funkcjonuje (bezblednie!) w Szwecji. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek58 Re: Emerytury 21.02.07, 10:47 Emerytury oblicza i wypłaca ZUS a nie PZU. PZU wypłaca ubezpieczenia Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Emerytury 21.02.07, 22:25 zlej baletnicy to i rabek u spodnicy przeszkadza. a jak nie rabek to komuchy zgubili dokumenty. zastanawiam sie za co konkretnie taki kaczorowski pobiera emeryture w polsce i dlaczego cynikowi to nie przeskadza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 11:22 Odpowiedź do fiat_lux Kaczorowski , to ten prezydent na uchodźctwie ? No własnie za to , za to , ze przechowywał ciągłość władz , że miał ciągle nadzieję , że komuna upadnie i wspomagał Polonię i Polaków wyjeżdżających do Anglii - oczywiście nie jako agenci WSI. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Emerytury 22.02.07, 15:58 Gość portalu: angrusz napisał(a): > > > Odpowiedź do fiat_lux > Kaczorowski , to ten prezydent na uchodźctwie ? > No własnie za to , za to , ze przechowywał ciągłość władz , że miał ciągle > nadzieję , że komuna upadnie i wspomagał Polonię i Polaków wyjeżdżających do > Anglii - oczywiście nie jako agenci WSI. > > pozdrawiam ta.... a powiedz mi kto reprezentowal ta ciaglosc polski na uchodzctwie np w onz? albo jakie panstwa utrzymywaly stosunki dyplomatyczne z ta ciagloscia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 18:01 Wszystko to zawiłe, ale nie przkonasz mnie do komuny . Była i lepiej ,żeby śladu po niej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Emerytury 22.02.07, 18:09 alez ja nie przekonuje do komuny. to miedzy innymi anglia zafundowala nam komune poprzez przystanie na warunki stalina, wiec nawet oni nie wierzyli ze rzad kaczorowskiego (w ich wlasnym kraju) jest ciagloscia panstwa polskiego. polska byla taka jaka byla ale przynajmniej nie bylismy republika radziecka, a rzad na uchodzctwie to nic innego jak kolko wzajemnej adoracji, przy tym jak widac na przykladzie kaczorowskiego chciwe i zachlanne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 11:03 Do fiat _ lux : Masz sporo racji ale nie wiem czy i jaką on bieże. A ja dałbym mu za to , że przypominał tym Anglikom wrednym , że nas sprzedali Stalinowi , że byli tacy głupi, ze uwierzyli w Stalina demokratyczne motywacje . itp Odpowiedz Link Zgłoś
persona10 Kaczorowski 23.02.07, 12:04 Nie wiesz, ile Kaczorowski bierze emerytury. Zapewne nie wiesz też, że ma honorowe obywatelstwo szesnastu miast w Polsce, w tym Częstochowy. Nie wiesz też pewnie, jakie są z tego profity. Że np. miasto musi dać mieszkanie temu panu. Ot, obłuda angrusza. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Kaczorowski 23.02.07, 17:06 nie do konca popieram ten glos. po prostu sytuacja budzi lekki niesmak w chwili gdy jaruzel ktory jako prezydent iii rp nie byl zbyt popularny honorowo zrzekl sie tych profitow, a bogaty facet, szef kolka wzajemnej adoracji w anglii (gdzie pewnie bedzie zyl do smierci mimo ze polska jest wolna) nie ma wstydu z tych profitow takze korzystac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: Kaczorowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.07, 19:12 Ty nie musisz go cenic a ja mogę . A z tym mieszkaniem to chyba przesadzasz . Ale sprawdzę . Różnimy się wartościami ot co i chyba bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
stefan.bialystok Re: Emerytury 23.02.07, 12:05 Spokojnie, będziemy mieli Świątynię Opatrzności Bożej i zrelaksowanych pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
persona10 Angrusz contra emeryci 23.02.07, 18:02 Kto to jest angrusz? Angrusz za wszelką cenę chce wygrać następne wybory i ciąć, ciąć emerytury, bo jego zdaniem emerytom jest zbyt dobrze. Emeryci powinni codziennie przepraszać angrusza za to, że jeszcze żyją! Angrusz "przeputał" wybory samorządowe w Częstochowie i truje na wszystkich forach, zaśmieca je swoimi chorymi twierdzeniami. Zarzuca emerytom, że: 1. niezasłużenie pobierają emeryturę, 2. domagają się coraz to większych pieniędzy, 3. narzekają na głodowe emerytury, 4. "przeżerają" (w cudzysłowie są określenia angrusza) pieniądze podatników. Sam angrusz, występujący pod różnymi nickami (angrusz2, poraj1, więcejmiłości, unsatisfied6) nie może być zatrudniony w szkole, bo nie ma odpowiednich kwalifikacji, skarży się senatorowi Ryszce na swą dolę i prosi o interwencję, zob.: www.senat.gov.pl/k6/dok/diar/26/2606b.htm narzeka na małą nauczycielską pensję. Czyżby chciał za paręnaście latek otrzymywać wysoką emeryturę i narażać obecne młode pokolenie na spłacanie długów? (według jego mniemania). A może to sposób na wygranie następnych wyborów samorządowych, bo ostatnie przegrał? A brak kasy spowodował, że nie dostał się do Europarlamentu? I dlatego taki zgorzkniały? zob.: www.sd.org.pl/bb/search.php?search_id=1090734844&start=30 Kiedy uwolnimy się od jego chorych opinii? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz2 Persona 10 -esbeckie metody 24.02.07, 14:47 Odpowiedź dla : persona 10 Spore dossier zebrałeś , teczka jak w SB. Pracowałeś tam ?? Masz takie same metody dyskutowania . Mnie to nie przestraszy - przywykłem . Odpowiedz Link Zgłoś