Gość: neron IP: *.chilan.net 08.03.07, 09:23 wszystkim kobietom pracy, wszelkiej pomyślności i spełnienia marzeń !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bialostoczanin Re: Da Zdrawstwuj 8-moj marta !!! 08.03.07, 11:07 ino wszytkim pięknym mieszkankom naszego pięknego miasta ...najlepszego .... życia prawdziwego, szczerego, szalonego :) Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Da Zdrawstwuj 8-moj marta !!! 08.03.07, 13:53 A po jakiemu to? Chyba miało być Da zdrawstwujtiet wos'moje marta (Да здравствуйтет восьмое марта). Pardon Frau, kuda Centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Da Zdrawstwuj 8-moj marta !!! 08.03.07, 14:29 potem maja pretensje ze Bialystok to Bialorus.... Odpowiedz Link Zgłoś
prostowicz Re: Da Zdrawstwuj 8-moj marta !!! 09.03.07, 16:42 poziomk napisał: > potem maja pretensje ze Bialystok to Bialorus.... Całkiem słusznie tak mówią, bo Podlasze jest w granicach Białoruskiej Republiki Ludowej, której kolejna rocznica powstania będzie odchodzona 25 marca. Mogłaby Polska dać przykład (jak chlubi się swą wolnościową itp. postawą na arenie międzynarodowej) i przekazać oderwaną od białoruskiej ojczyzny ziemię dla Białorusi, by któraś z kolei rocznica utworzenia BRL miała jeszcze silniejszy związek z ideami i dążeniami pierwszego w historii białoruskiego państwa. Ale może czeka Polska z tym wiekopomnym, dobrosąsiedzkim aktem do upadku "reżimu" Łukaszenki, by nie spadło na obecnych obywateli polskich, mieszkających na Podlaszu, jego "ciężkie jarzmo"? Pożyjemy - zobaczymy. bnr.belinter.net/mapabnr.gif Odpowiedz Link Zgłoś
prostowicz Re: Da Zdrawstwuj 8-moj marta !!! 08.03.07, 14:39 Dobrze napisał, zdrawstwuj, posmotri: Да здравствуй, тишина. Да здравствуй, шум и бред. www.romankaraev.com/hbook.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarna Manka Re: Da Zdrawstwuj 8-moj marta !!! IP: *.asfd.broadband.ntl.com 08.03.07, 14:59 Spasibo, towariszczi. U kacapow tak zawsze: bije kobiete w rozhu na odlew, ot tak na dzien dobry albo dlatego ze mu samogonu w pore do musztardowki nie dolala. Ale 8 marta- obowiazkowo kwiatek no i cmok w reke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neron Re: Da Zdrawstwuj 8-moj marta !!! IP: *.chilan.net 08.03.07, 16:30 Gość portalu: Czarna Manka napisał(a): > Spasibo, towariszczi. > > U kacapow tak zawsze: bije kobiete w rozhu na odlew, > ot tak na dzien dobry albo dlatego ze mu samogonu w pore > do musztardowki nie dolala. Ale 8 marta- obowiazkowo kwiatek > no i cmok w reke. no coś podobnego, hmmm, a skąd takie newsy ?? takie chamstwo to tylko z mlekiem matki idzie wyssać, bo nawet z wojny w Afganistanie można wrócić w lepszej kondycji emocjonalnej Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Licencia poetica 08.03.07, 16:28 Mickiewicz też pisał "patrząc - serce boli". Odpowiedz Link Zgłoś
prostowicz Re: Licencia poetica 08.03.07, 20:22 Sprawdziłem w słowniku i jest forma jakby posrednia, czyli "da zdrawstwujet" niech żyje, bez jednego "t". Przyznam, ze "zdrawstwujtet" pierwszy raz od Ciebie usłyszałem. W internecie znalazłem i są to jakieś pozdrowienia, przywitania itp. w formie raczej rzeczownika. Odpowiedz Link Zgłoś
wuk4 Re: Licencia poetica 08.03.07, 20:40 Masz rację, popelniłem koszmarną literówkę. Oczywiście Da zdrawstwujet. Zdrawstwuj mówi się do kolegi. Zdrawstwujtie - pre pan/pani. Da zdrawstwujet - to po prostu "niech żyje" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Da Zdrawstwuj 8-moj marta !!! IP: *.elpos.net 08.03.07, 16:51 wszystkiego najlepszego polskim przodowniczkom pracy miast i wsi Odpowiedz Link Zgłoś