Dodaj do ulubionych

Rudnicki, złodziej publicznych pieniędzy

IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.04.07, 10:55
Juz się całkiem pier doli w główkach PIS-iorom. Już nawet takie chłystki jak
Rudnicki nie boją się okradać społeczeństwa. Służbowe - prywatne ? Nie ważne.
Ja Rudnicki wszystko moge...
www.bialystokonline.pl/artykul.php?ida=20406
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabia czy tylko urzędnicy ?? IP: *.chilan.net 28.04.07, 11:24
      a który właściciel firmy ma dzisiaj prywatne autko? no pokaż mi jednego,
      wszystkie autka "na firmę" i "w koszta"
      czy to nie jest okradanie pracowników tej firmy ??
      zrobili chociaż jednemu sprawę za to ?
      jeśli tak to napisz gdzie i kiedy
      • Gość: jacko Re: czy tylko urzędnicy ?? IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.04.07, 12:32
        A jakiej firmy właścicielem jest Rudnicki ? Urzędu Marszałkowskiego ?
      • Gość: kolo hrabie - głupolu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 18:39
        jeśli jest "włascicielem" to jego jest firma i nikogo nie okrada - łomie głupi,
        ja mam wirmę i wszystkie samochody w rodzinie są "na nazwisko" nie na firmę
    • Gość: czesio co ma prywatnego? IP: *.elpos.net 28.04.07, 13:43
      co w tym prywatnego że z jednego urzedu pojechał do drugiego?
      ja to bym im wszystkie samochody zagrał niech jezdzą swoimi i rozliczają
      konkretne delegacje
    • bromden1 Jeśli się już wyzywa postaci publiczne 28.04.07, 17:03
      od złodzie to wypadałoby się podpisać własnym imieniem i nazwiskiem, by wiadamo
      było, że est się odpowiedzialnym za słowo
      • Gość: wkoronkiewicz Re: Jeśli się już wyzywa postaci publiczne IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.04.07, 17:20
        to prawda. wymieniając kogoś z nazwiska - ujawnijcie też swoje.

bardzo mnie też zaciekawiło, że o prawie czterdziestoletnim facecie mówi się
        per "chłystek". facet jest radnym miejskim i doradcą marszałka, a tu
        nagle "chłystek"?
        ilez zatem lat ma osoba, która mu to wytyka? i jakież ona pełni funkcje?
        • bromden1 Ja myślę, że z dziewięć ma 28.04.07, 17:21
          bo pisać już umie...
          • pijany_latarnik admini z warsiawki są "bezbłędni" 28.04.07, 18:21
            Panowie cenzorzy z warsiawki! Śpicie? Jakąś dziwną wybiórczość widzę w waszym
            działaniu. Wczoraj dziwna nadgorliwość a dzisiaj totalne olewanie?

To ja mam takie pytania - czy Drzazgarz również może wyzywać od złodziei kogo mu
            się zechce? Czy tylko niektórzy wybrani? A może liczy sie u was kogo się wyzywa?

Oj nieładnie, nieładnie.
            • bromden1 A zgłosiłeś do skasowania? 28.04.07, 18:30
              • bromden1 Moderator pewnie wyjechał 28.04.07, 18:31
                • jdbad Re: Moderator pewnie wyjechał 28.04.07, 19:37
                  Ja słowa chłystek i g...wniarz używam w kontekście ludzi ' małych ' i nie jest
                  to związane z wiekiem.
        • Gość: Jacko Re: Jeśli się już wyzywa postaci publiczne IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 28.04.07, 20:33
          Jak więc nazywać się powinno według Koronkiewicza takie osoby i zachowania ?
          Jurgiel urzyczył auta Rydzykowi - dobrze. Rudnicki wozi dupę służbówką -
          dobrze. Ci się Koro pier doli w główce także. Facet ma 40 lat i jest
          chłystkiem. A że kumpel twój ?
        • azp11 Re: Jeśli się już wyzywa postaci publiczne 28.04.07, 21:33
          może Jacko to nazwisko?
          • Gość: wkoronkiewicz Re: Jeśli się już wyzywa postaci publiczne IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 29.04.07, 08:48
            z niesmakiem patrzę na wykorzystrywanie aut służbowych w celach prywatnych. tym
            bardziej, że zdarza się to nagminnie i pozostaje niemal bez konsekwencji.
            przykład ministra jurgiela dowodzi tego dobitnie, ale jeszcze lepszy jest były
            wicemarszałek tołwiński, który jeździł z panią dondziło na nocleg do jej domu w
            Jasionówce, 40 km w jedną stronę. w obu przypadkach (Jurgiel I ToŁwiński)
            sprawa została opisana przez media, ale bynajmniej nie zaowocowało to ani
            zwolnienem, ani dymisją.przykłady można zresztą mnożyć- poseł Łyżwiński dostał
            w sejmie kilkaset tysięcy złotych zwrotu za benzynę, choć oficjalnie nie ma
            samochodu. poseł Wójcik wypala miesięcznie tyle, że jeździ chyba codziennie na
            trasie Białystok Warszawa i z powrotem.
            niestety wsyztskie te dane wskazują, że publiczne pieniądze są traktowane przez
            pzredstawicieli władz dość lekko.
            duże wrażenie zrobiła na mnie wypowiedź posła Tyszkiewicza, który powiedział,
            że samochodem często wozi do Warszawy materiały związane z działalnością jego
            firmy. dlatego nie zdecydował się na branie dofinansowania z biura poselskiego.
            taki przykład jest jednak rzadkością.
            teraz zajmijmy się konkretnym przypadkiem pana Rudnickiego. nie pochwalam
            bynajmniej jego zachowania. uważam, że samochody służbowe są zbędnym wydatkiem
            i ludzie w urzędach administracji są na tyle dobrze opłacani, że stać ich na
            korzystanie z samochodów prywatnych czy taksówek. słusznie zatem wytknięto panu
            Rudnickiemu ową podróż. za dziennikarce należą się brawa. ona tą sprawę
            zauważyła, konsekwentnie przeprowadziła dochodzenie, ona jedna się pod swoim
            tekstem podpisała.
            i oto pod wpływem znakomitego artykułu wyskakuje grupa "odważnych" co krzyczą -
            złodziej! złodziej!
            panowie i panie, jeśli macie rację oraz potraficie udowodnić, że ktoś jest
            rzeczywiście złodziejem, to idźcie z tym do prokuratury. zapewniam, że jeden
            proces zaboli znacznie bardziej, niż setki anonimowych wypowiedzi na
            internetowym forum.
            bo anonimami posługują się tylko tchórze.
            • domine-canes Rudnicki wyrwikufel! 30.04.07, 16:17
              Koronka znajdź sobie kogoś innego do obrony, bo Rudnicki nie wygląda na biedną
              ofiarę. Już bardziej byłeś wiarygodny, kiedy broniłeś drzewek i ptaszków.
              Oburzasz się na określenie "złodziejstwo". Jak zatem określisz fakt, że ktoś w
              sposób niezgodny z przepisami wykorzystuje służbowę brykę. Czy nie jest to
              przywłaszczenie. A czy złodziejem jest koleś, który wpada do knajpy żre i chla,
              a później wychodzi nie płacąc rachunku. Obydwa te przypadki niczym się nie
              różnią.Rudnicki traktuje władzę właśnie jak knajpiany wyrwikufel.
              • Gość: pysio Re: Rudnicki wyrwikufel! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.07, 20:55
                A kogo obchodzi ten dupek. Ludzie dajcie sobie spokój!
                • Gość: lecho Re: Rudnicki wyrwikufel! IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.05.07, 10:48
                  Czy to wąsaty chlebodawca zlecił takie zachowania ?
    • www.zieloni-bialystok.w.pl PIS=Prywata i Szwindel? 03.05.07, 13:38

"Jaką sprawę załatwiał w magistracie Rafał Rudnicki?
      - Nie powiem. Nie mogę powiedzieć - zasłania się tajemnicą. "

Ustawa o dostepie do inforamcji publicznej. Rudnicki jako pracownik uzredu ma
      obowiazek udzielic wszelkich informacji czym sie zajmuje jako urzednik, ile
      czasu , brak tajemnic to sposobna walke z korupjca i prywata

co do Wojtka: problem w tym ze prokuratura i sady w Bialymstoku od wielu lat
      gwarantuja bezklarnosc bandytom przy wladzy - przyklad niedzialajacej
      oczyszczalni sciekowi odpowiedzilnago za to Putry chodzacego na wolnosci to
      jeden z wielu przykladów

www.zaciankowosc.w.pl www.hipermarkety.w.pl
      wybory,łapowki,hipermarkety-prawda o wszystkich partiach,politykach

www.referendum-bialystok.w.pl - propozycja referendum w Białymstoku -
      mieszkańcy Białegostoku mają szansę powiedzieć, w jakim mieście i regionie
      chcieliby żyć i mieszkać - ZMIENIĆ BIAŁYSTOK I PODLASIE ! DOŚĆ ZAŚCIANKOWOŚCI !
      Spis podlaskich i białostockich afer = dlaczego rządzący kryminaliści pozostają
      bezkarni ?

www.hipermarkety.w.pl -dlaczego Białystok (300 tys. mieszkańców) od 10
      lat miał tylko 1 monopolistyczny hipermarket = Auchan, który dzięki
      monopolistycznej pozycji zbijał kokosy, władze twierdziły ze w "interesie
      mieszkańców" blokują budowę innych, a w ciągu 2 miesięcy przed wyborami władze
      wydały pozwolenia na budowę ...4 innych, z rażącym naruszeniem prawa !? Czy
      chodzi o gigantyczna aferę korupcyjną ? jaki udział mają w tym lokalni
      politycy, kandydaci na prezydenta Białegostoku - Marek Kozłowski z PIS,
      Krzysztof Sawicki z ChrS/PO, Tadeusz Truskolawski z PO i Janusz Kochan z SLD ?
      • Gość: r... kiedy zielony napisze sprawozdanie za 2006? IP: 80.54.13.* 03.05.07, 14:34
        www.pozytek.gov.pl/OPP,-,obowiazki,sprawozdawcze,724.html
        portalwiedzy.onet.pl/4868,17230,1382280,czasopisma.html
        KAŻDA KASA JEST DOBRA O ILE JA UMIEJĘTNIE WYKOZYSTASZ I W ZAMIAN ZA NIA NIE
        ROBISZ TEGO CZEGO SOBIE ZYCZY PLACACY LECZ ROBISZ TO CO TY CHCESZ-TAK JAK JA TO
        ROBIE A CZEGO TY NIGDY NIE BEDZIESZ UMIAŁ

slawni.wegetarianie@op.pl, 03.01.2007 22:35...kiedy wyjaśni, czemu kasę od
        płacących mu traktuje inaczej niż płacący sobie życzą?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka