Dodaj do ulubionych

Uciążliwy klient

31.07.26, 10:56
… czyli ja. Kiedy proszę sprzedawczynię w spożywczym, aby nie kładła mi jedzenia na tackę na pieniądze, zostaję obdarowana taką miną, jakbym conajmniej zażyczyła sobie zrobienia fikołka przez sprzedającą. Też Was denerwuje położenie jabłek czy pieczywa na tackę, na której kładzie się pieniądze , czy ja jestem dziwakiem?
Obserwuj wątek
    • cudko1 Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:03
      zapomnialam ze cos takiego jak tacka na pieniadze w ogole istnieje tongue_out w UK chyba w ogole nie funkcjonuje, kasa przechodzi z rak do rak smile

pieczywo jest bez opakaowania? w sensie nie w papierze czy tam foli?
      • amsterdama Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:05
        Pieczywo raczej w papierze, ale owoce często „ luzem”.
        • cudko1 Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:13
          to ja bym sie nie czepiala, a owoce i warzywa zawsze myje, bo wiem ile brudnych lapek ich dotykalo

zaraz po przyjezdzie do uk, pracowalam w fabryce pakujacej owoce i warzywa, nawet nie wiesz i nie chcesz widziec ile osob nie myje rak po wyjsciu z toalety uncertain albo drapie sie po roznych czesciach ciala, a potem dalej sprawdza te owoce i warzywa tongue_out masakra brrrr
    • bowemniejest_6 Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:04
      Troche jestes, chociaz nie przytyk a nie krytyka. Gdybys pomyslala przez ile rak i w jakim stanie przechodzilo jedzenie zanim trafilo do spozywczego, to tacka na pieniadze przestalaby miec znaczenie. Chcesz miec 100% pewnosc warunkow transportu, przechowywania, higienicznego obchodzenia sie z towarem? Coz, zostaje produkowac samemu. Ale oczywiscie mozesz sobie zyczyc, by kladla w akceptowalnym dla Ciebie miejscu.
      • bowemniejest_6 Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:04
        Ani nie krytyka mialo byc.
    • rb_111222333 Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:06
      Nie kojarzę, żeby ktoś tak w ogóle robił. Mam taki jeden sklep mięsny, tuż przy domu, który omijam że względu na sprzedawczynie. Co ciekawe, kilka razy zmieniał się tam właściciel, ale sprzedawczynie
      • rb_111222333 Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:07
        * ale sprzedawczynie zostały te same
    • magdulecp Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:13
      Ale ty pieczywo bez opakowania tak kładziesz? I co za różnica gdzie położy jabłka jak i tak te jabłka leżały luzem w sklepie, potem u ciebie w koszyku.
      • amsterdama Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:20
        Piszę o małych sklepikach, gdzie sprzedawczyni sięga po produkt i kładzie na ladzie ( na tacce😼).
        • magdulecp Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:26
          Nadal bez znaczenia gdzie położy jabłka. A pieczywo powinno być zapakowane.
    • maly_fiolek Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:19
      U mnie nikt nie kładzie żywności na tackę na pieniądze...
    • alexis1121 Re: Uciążliwy klient 31.07.26, 11:23
      Nie, nie jesteś uciążliwa. Niestety w Polsce kultura osób ‚za ladą’ odbiega poziomem od kultury zachodniej Europy. Przewracanie oczami i inne miny są niestety tutaj w normie. Wyjątek to amerykańskie korporacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka