06.05.07, 18:37
Cześć dziewczyny!Moze jako doświadczone mamy podpowiecie, jaki laktator warto
kupic? Jest tyle firm na rynku. Czy warto inwestowac w laktator elektryczny?
Może któraś z was ma coś do sprzedania? Pozdrowionka
Obserwuj wątek
    • oro28 Re: Laktator 06.05.07, 21:22
      Nie uzywalam i nie jestem w stanie poradzic, ale chodzilam do szkoly rodzenia
      na Bacieczkach i wiem, ze tam mozna wypozyczyc. Moze warto przed zakupem
      wyprobowac... A jestes pewna, ze bedzie Ci potrzebny? To w koncu spory
      wydatek...
      • figamarta Re: Laktator 06.05.07, 22:28
        Kupilam przed porodem Avent Isis. Niesety nie dam rady sciagnac nim
        anikropelki. NIe wiem czyja to wina, czy laktatora czy moich piersi :(

Obawiajac sie slynnego nawalu (ktorego nie mialam) wypozyczylam na pare dni
        laktator elektryczny Medela (taki wielki szpitlany kombajn:) ) I ten moge
        polecic. Szybko, sprawnie i bezbolesnie odciaga.

Wstrzymaj sie z kupowanem, w zamian spisz na kartce numery do wypozyczalni
        laktatorow, zeby maz w razie potrzeby mogl podjechac i wypozyzyc, jak bedzie
        taka potrzeba (mi sie przydal do pobudzenia laktacji, bo mialam malo pokarmu).
        Koszt niewielki, np na Wojskowej, (Szkola rodzenia DAR), kosztuje 7 zł/dobe
        plus 10 zl )za sterylizacje koncowek.
        • anet77 Re: Laktator 06.05.07, 23:26
          Ja miałam laktator Aventu reczny o bardzo dobrze mi sie z niego sciagało. jak z
          każdym trzeba nabrać wprawy ale dla mnie był on dobry.
    • karolka02 Re: Laktator 07.05.07, 07:40
      Dzięki za rady. Chyba zrobię tak jak mówiłyscie. Poczekam do porodu i zobaczę,
      co się będzie działo. Może później kupie laktator ręczny, w razie czego jak
      bedzie potrzeba ściągnięcia mleka dla dziecka.Pozdrowionka
      • kokardka_80 Re: Laktator 08.05.07, 09:25
        Ja również miałam avent isis, kupiłam przed porodem i jak dla mnie to sprawdził
        się idealnie. Zakup "przed" czy "po" porodzie może się też wiązać niekoniecznie
        z ewentualnym nawałem, ale też "planami" co do np. pozostawiania dziecka od
        czasu do czasu pod innymi skrzydłami, wychodzeniem z dzieckiem tu i tam, a
        niekoniecznie lubienie publicznego karmienia itd. Co do wypożyczenia to na
        jednorazowe wypadki moze i tak, ale na dłuższą metę nie opłaca się. Pozdrawiam.
    • lanolinek Re: Laktator 08.05.07, 21:30
      jeśli chodzi o laktator to polecam elektryczny(jeśli będzie się używało często)
      do sporadycznych wystarczy ręczny.Jeśli miałby być potrzebny tylko na nawał to
      tak jak radzą dziewczyny taniej wypożyczyć.Ja za pierwszym razem miałam medele -
      super działała-a ja wpadłamw nałóg odciąganoa ;-)karmiłam i ściągałam na tzw
      zapas-efekt był taki że do końca prawie karmienia (prawie 9 mcy)miałam
      nadprodukcję ;-)czego nie polecam.Za drugim razem pierwszą rzeczą jaką kupiłam
      był oczywiście laktator ;-)ale nie użyłam go jeszcze ani razu ;-) i mam
      nadzieję że szybko nie użyję ;-)
    • wuszka85 Re: Laktator 03.11.14, 07:57
      Moim zdaniem laktator to przydanty sprzęt dla mamy. Polecam laktator lovi prolactis. Zacznę od mniej ważnych zalet: estetyczny, w poręcznym etui, rączka do zmainy laktatora z trybu elektrycznego na ręczny, w zestawie butelka, wyświetlacz i odmierza czas ściągania, można regulować sobie moc ssania, a dzięki guzikowi memory, laktator zapamiętuje Twoje ustawienia na kolejny raz, szybko i łatwo się składa i myje. Dodatkowo w zestawie jest zapas części na wymianę- bardzo duży plus za to, że firma nie chce na tym dodatkowo zarabiać.
      Jest dwufazowy, czyli naśladuje sposób ssania dziecka, najpierw pobudza potem ściągą pokarm.
      Bardzo wygodny w użyciu. polecam, wart swojej ceny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka