Gość: %%% IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.07, 20:40 proszę o informacje o firmie AQUA POLSKA z Hajnówki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makarena27 Re: czy ktoś zna firmę AQUA POLSKA??? 12.06.07, 21:23 JEDNOOSOBOWA FIRMA KTÓRA NIE WYPŁACA KASY!! uWAŻAJ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia dla osób które kradną lub niszczą sadzonki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 00:27 mój mąż pracuje w tej firmie i regularnie ma wypłate w Szwecji i przelew do Polski na dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia makarena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 00:29 coś mi się wydaję,że długo tam nie pracowałes, skoro jesteś w Polsce. Napisz dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: makarena IP: 213.25.48.* 19.06.07, 17:16 Regularne wypłaty powiadasz... co ile te wypłaty i po ile? Bo tak jak już pisałam mój dostał 1000 zł zaliczki i ani grosza więcej. Siedzi tam bo co ma zrobić jak nie ma za co wrócić. A jeszcze co do regularnych wypłat przeciez jak mnie poinformowano w tej firmie pracuej sie na kontrakcie czyli kasa dopiero za wykonana prace i (podobno) wchodza w gre zaliczki. Odpowiedz Link Zgłoś
private111 Re: makarena 19.06.07, 18:09 Twój mąż niedotrzymał warunków kontraktu, bo uciekł z tej pracy.Cała grupa dała wypowiedzenie, tak jak jest w kontrakcie 30dni, a po 2 tygodniach rzucili pracę i zabrali 1500sek + szef im tankował samochód, a oni się nawet nie rozliczyli, tylko zabrali kasę i cześć.Nawet jak deszcz padał to nie chodzili do pracy, bo tacy lalusie, a Szwedzi ich budzili po 9.00.A firma wypłaca, tylko pewnie tacy co ściemniają i nie pracują zawsze czują się oszukani. Nie przesadzaj laska, bo inni też tam pracują i ryżu nie jedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
makarena27 Re: makarena 19.06.07, 19:34 Pomyliłaś osoby Kochaniutka.... mój mąz nadal robi na Ciebie w Szwecji i je właśnie ryż, dzis dopiero sie dowie ode mnie ze nie dostanie więcej zaliczek i ze jest podobno leserem bo ty nie masz chyba odwagi powiedzieć im tego prosto w oczy jak do nich jedziesz. A laske.... to ja bym ci powiedziała co możesz sobie z laską zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: makarena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 22:17 Proszę nie mieszać nas w prywatne sprawy.Mąż odebrał ok.7.000 wypłatę 16.06Jak tego nie powiedział to szkoda, może nie czuje się w obowiązku utrzymaywania żony która szerzy oszczerstwa i będzie sama musiała za nie zaplacić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: makarena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 18:12 No i co p.Mariolko widzę dotarło, że się pani doigrała! Odpowiedz Link Zgłoś
makarena27 Re: makarena 29.06.07, 13:31 I znów pomyłka ... Niestety pudło...ja nie jestem Mariolka.. Czyzby kolejna oszukana osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postronny Re: makarena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 15:57 Jeśli tak bardzo czujesz się skrzywdzona, to dlaczego nie dzwonisz do firmy, żeby wyjaśnić całą sprawę tylko dyskutujesz na forum? Przecież znasz do nich numer.Pogadaj lepiej z nimi, niż wypisujesz w imieniu męża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dona Re: makarena IP: 213.25.48.* 28.06.07, 21:34 Spróbuj do niej zadzwonić... sam sie dowiesz jak sie z nią rozmawia. Odpowiedz Link Zgłoś
makarena27 Re: makarena 28.06.07, 21:49 A to ciekawe... MOja odpowiedz na ten temat zawiera sie w twoim poście , który pozwole sobie teraz zacytowac... " Twój mąż niedotrzymał warunków kontraktu, bo uciekł z tej pracy.Cała grupa dała wypowiedzenie, tak jak jest w kontrakcie 30dni, a po 2 tygodniach rzucili pracę i zabrali 1500sek + szef im tankował samochód, a oni się nawet nie rozliczyli, tylko zabrali kasę i cześć.Nawet jak deszcz padał to nie chodzili do pracy, bo tacy lalusie, a Szwedzi ich budzili po 9.00.A firma wypłaca, tylko pewnie tacy co ściemniają i nie pracują zawsze czują się oszukani. Nie przesadzaj laska, bo inni też tam pracują i ryżu nie jedzą. " To teraz pytanie. TO UCIEKŁ Z TEJ PRACY I NIE DOTRZYMAŁ WARUNKÓW KONTRAKTU?? CZYDOSTAŁ 7 TYS 16 CZERWCA JAK PISZESZ? BO SIE JUZ POGUBIŁAM I PEWNIE NIE TYLKO JA. A CO DO OSZCZERSTW. Ja nie szerze, tylko pytam jak to sie dzieje... ale ciągle nie mam konkretnej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123.... Re: makarena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 15:05 WIECIE CO ? TA AQUA POLSKA TO CHYBA JEDNA WIELKA ŚCIEMA. NIE ROZUMIE WAS LUDZIE, DLACZEGO SKORO CZUJECIE SIE OSZUKANI NIE ZGŁOSICIE TEGO ODPOWIEDNIM WŁADZOM???? PRZECIEŻ KAŻDY NORMALNY CZŁOWIEK,KTÓRY CZUJE SIE OSZUKANY TAK WŁAŚNIE BY ZROBIŁ. A CO DO WŁAŚCICIELA/LI TEJ FIRMY GDYBY CZUŁ/LI SIE FER WOBEC SWOICH PRACOWNIKÓW NIE WCHODZIŁ/LIBY NA TO FORUM GĘSTO SIE TŁUMACZĄC!!! Odpowiedz Link Zgłoś
private111 Re: 123 26.06.07, 15:30 Nikt tu się nie tłumaczy! TYLKO broni imienia naszej firmy, która nie jest żadną ściemą,a daje pracę dla ponad 30osób.Dlaczego mamy nie odpisywać na głupie uwagi i niewybredne żarty? Może rzeczywiście to forum służy tylko do wyżalania się dla tych co nie wiedzą czego chcą, a udają że szukają tu pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: private 111 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.07, 21:25 TO MOJE ZDANIE >>>>>> WINNY SIE TŁUMACZY<<<<<< A TY/WY TAK WŁAŚNIE ROBICIE< NIE ZOSTAWIASZ/CIE ŻADNEGO POSTU BEZ ODPOWIEDZI>>>> NA TWOJĄ/ WASZĄ NIEKOŻYŚĆ , TAK TO SIE ODBIERA... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donald Re: czy ktoś zna firmę AQUA POLSKA??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.07, 12:07 dostalem propozycje pracy dla pilarza z tej wlasnie firmy czy jest ona godna zaufania???????pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: czy ktoś zna firmę AQUA POLSKA??? IP: 213.25.48.* 19.06.07, 17:12 mój mąz pojechal z tej firmy.. jest tam kilka miesiecy.. do tej pory dostal 1000zł zaliczki bo Pani sie tłumaczy ze to kontrakt ok, ale była mowa o zaliczkach. Na dzień dzisiejszy Pani sie wymiguje od zaliczek a chłopaki jedza ryż popijajac woda, kilka z nich chce wrócić ale nie mają za co. Twierdzi, że oni sie nie nadaja do pracy, że nie wywiazuja sie z obowiazków- wszystko byłoby dobrze tylko ze jak jedzie do nich to nic im nei mówi. Mąz dowiedzial sie ode mnie ze ta Pani nie zamierza im zapłacic. To tyle na ten temat Jeśli ktoś bedzie bardzo chciał prześle korespondencje z ta Panią emailową, bo telefonicznie sie nie da. Ta pani w momencie gdy sie dzwoni z pytaniem co dalej i jak sobie to wyobraża - rzuca słuchawką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: %%% Re: czy ktoś zna firmę AQUA POLSKA??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.07, 15:17 Szczere dzięki za wszystkie info. MAKARENA Odpowiedz Link Zgłoś
private111 Re: 123 26.06.07, 15:34 A jak nie przyszedłeś do pracy i rozbiłeś sobie pranie i przejazdy na koszt firmy to byłeś ferr? Albo jak porzuciłeś prace po kilku dniach to też jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
makarena27 Re: 123 28.06.07, 21:44 Tylko sorry, że sama wyżej napisałaś, że zatrudniasz 30 osób. Ok Tylko w samych Twoich postach na forum gazeta.pl(zanim skasowano posty),innych forach i emailach wysłanych do mnie ( podczas gdy zgadywałas kto to może pisac) doliczyłam sie 17 nazwisk osób , które nie otrzymały zapłaty. To jest wieksza połowa tego co zatrudniasz. I w każdym przypadku , każdego zatrudnionego, pokrzywdzonego oskarżasz o to że był leń, że nie pracował, że balował...że coś tam jeszcze. Czyli albo mamy racje, że firma to ściema albo poprostu masz pecha w zatrudnieniach. I to próbujemy tu rozwikłać. I nie wściekaj sie nie "podskakuj" tylko po ludzku wytłumacz jak to sie może dziać ,że inne firmy nie mają takich problemów jak ty z zatrudnieniami. A My tu ciągle czytamy jeden i ten sam powód nie wypłacania nalezytych pieniedzy. I jeszcze chciałam sie dowiedzieć w imieniu zainteresowanych osób kilka kwestii: 1. Dlaczego nie ma możliwości spotkania sie przed wyjazdem w Polsce w sprawie pracy, tylko dopiero na miejscu sie czyta kontrakt? 2. Jak to sie dzieje, że ten cały kontrakt zawiera poprostu punkty nie zgodne z prawem. ZAINTERESOWANI PRACA MAJA PRAWO TO WIEDZIEĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: private IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:42 NIE MA CO UKRYWAĆ !!! TA AQUA TO ŚCIEMA I TAKA NA MAXA > NIE DAJCIE SIE LUDZIE WALCZCIE I MYŚLE ŻE SWOJE WYWALCZYCIE> P P W O D Z E N I A Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: private IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 21:53 CZY KTOŚ WIDZIAŁ STRONE INTERNETOWĄ?? CAŁKIEM, CAŁKIEM, ZAMIESCZONY JEST TAM TYLKO NR TELEFONU, ZERO INFO O TYM GDZIE FIRMA MA SWOJĄ SIEDZIBĘ, KOMPLETNIE NIC, JAK JAKAS ZJAWA............ DZIWNE TO DOSYĆ Odpowiedz Link Zgłoś
makarena27 Re: private 29.06.07, 22:55 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=115&w=40335692&a=64413703 istniejący już drugi wątek na ten temat Odpowiedz Link Zgłoś