-
czy po rybie pieczonej śmierdzi tak samo w domu jak po smażonej, robiłam gulasz rybny i nie było tak bardzo czuć smrodu ryby w domu ale to nie było to samo co smak ryby smazonej a ze mam ślepą kuchnię nie chciała bym smrodzić w chałupie a tak bym zjadła rybki
-
Witam
Mam ochotę na rybę pieczoną - mam dostęp do dzwonków lub filetół z łososia lub
śledzia. Nie wiem niestety jak się do tego zadania zabrać. Za każdym razem jak
próbowałam upiec po prostu rybę w folii to wychodziłą wiórowata i niesmaczna.
Cała wilgoć z niej uciekała. Jak wy robicie rybę w folii?, Jak długo i w
jakiej temperaturze pieczecie? Czego do tej ryby dodać? Czy trzeba folię lekko
uchylić, czy piec cały czas ciasno zawiniętą? Dzięki za pomoc.
B.
-
paste robimy z papryczki chili (ja wykorzystalem suszoną), kawałka imbiru, trawy cytrynowej, ząbka czosnku, oleju sezamowego, odrobiny oliwy, soli i pieprzu. Wszystko miksujemy.
Smaryjemy tym na wierzchu filet z ryby ( w oryginale łosoś, ja zrobiłem z pangą) na 1-2 godziny do lodówki a pozniej do piekarnika.
Zestaw mocnych smaków, interesujacy ...i smaczny
-
hej! podrzućcie mi prosze sprawdzony przepis na filety rybne, byle nie
smażone i jakąs surówke do tego zestawu z góry dzieki